![]() |
Cytat:
W pewnym sensie sie z toba zgadzam. Nie chodzi o to, ze nie podoba mi sie nasz repertuar, ktory i tak z biegiem czasu bedzie sie zmienial - ewoluowal. Cos mi z lekka nie pasi to to, ze na Wisle ludzie czasami za bardzo biora sobie do serca kwestie glosniosci dopingu, a moim zdaniem nie same decybele stanowia o jakosci. Nie powinno sie moim skromnym zdaniem przekraczac delikatnej roznicy miedzy pospolitym wydzieraniem, a melodyjnym spiewem, bo w ten sposob nie da sie zbudowac odpowiednio pozytywnej w odbiorze atmosfery. |
http://www.legialive.pl/zdjecia/09lech1_f4.jpg
http://www.legialive.pl/zdjecia/09lech1_f6.jpg http://www.legialive.pl/zdjecia/09lech1_f9.jpg ktos rozkmini co tam pisze na 1 zdjeciu? |
"Niebieski z białym na niebie się mieni
to poznańskiego Lecha znak, nasi kibice są niezwycieżeni Boi się nas cały świat" Co napisane na sektorówce Legii? |
Niespodzianka
dla Leszka M i Mariusza W Cytat:
|
Arka i Lech w tej kolejce swoimi oprawami pokazali ze pasuja dobrze do trzeciej ekipy z ich bandy.
Sektorowka anty to zenada na maksa. Przy okazji bardzo dobrze sie stalo ze Olbrycht przed meczem powiedzial pare slow o meczu Lech-Legia i podejsciu Warszawiakow do niego bo juz rzygalem tymi "derbami Polski" itd. |
Cytat:
Nie każda oprawa świadczy o kompleksach, jednak jak tych opraw i zachowań jest zbyt dużo, to już to jednak może o czymś świadczyć.Również dziwne mi się wydaje spiewania o Wiśle Lecha, na meczach z innymi drużynami niż Wisła, lub o Legii np w meczu z nami.Do tego dochodzą szaliki antyLegia lub np transparent Legia Tirówka.Co prawda lechici walczą z tego typu zachowaniami, jednak tak czy siak wydaje mi się, że do końca sobie z tym nie poradzili. Z mojej perspektywy parafraza sektorówki Legii jest tym bardziej niesmaczna, bo w pewnym sensie nawiązuje do Powstania Warszawskiego, czyli ludzi, którzy walczyli w nierównej walce z hitlerowcami Zresztą, przeczytaj sobie przemyślenia pewnego jego mościa z Lecha. Cytat:
|
I to właśnie różni nas i legionistów od pyr. My pozdrawiając siebie nie przekraczamy pewnych granic i mimo wszystko podchodzimy do niektórych rzeczy z dystansem, a mikrofale nie dość, że prężą sie dzień i noc wmawiając sobie i światu, że są najlepsi to jeszcze w kluczowym momencie strzelają sobie samobója.
|
Z niemałym trudem przebrnąłem przez to morze żółci, które konsekwentnie, od kilku miesięcy wylewacie na "tą złą,żałosną Amikę". Wczoraj dotarła tu fala kulminacyjna ogólnej nienawiści :-D
Mam wrażenie, że kilku użytkowników ma na stałe wpisane w plan dnia "dojebać Amice". Sprawdźcie na forum Lecha, jak dużo piszemy o Wiśle w 3 analogicznych tematach "Ekstraklasa", "Kibicowanie na..." i "Występy polskich drużyn...". Proporcje naprawdę mogą przerazić ! Zakompleksieni poznaniacy (lub, jak wolicie - wronczanie) prawie wcale nie wspominają o klubie z Krakowa, podczas, gdy na tym forum co drugi/trzeci post jest o Lechu. Gdzie tu konsekwencja ? :) Po kilku latach posuchy wróciła do Polski moda na wytykanie innym kompleksów :) Zrobisz sektorówkę o drużynie rywali - kompleks, pośpiewasz na nich - kompleks, zjawisz się w komplecie - kompleks. Jakaś mania kompleksów dopadła niektórych :) Ktoś zarzucił nam niski poziom choreografii anty. Przypomnę tylko, że kilkukrotnie zdarzały się przy Reymonta oprawy, hm, homoseksualne ? Bo jak inaczej nazwać marny trans z triadą, czy "Rabina Hooda" ? Ten poziom powinniśmy prezentować ? Nie, dzięki. Rozkminki historyczne i porównywanie panoramy do Powstania, a nas do hitlerowców pominę milczeniem, bo to po prostu nie zasługuje na komentarz :) Wracając do meczu. Legia, mimo przyznanych 330 biletów zjawiła się w ok. 500 osób. Na początku prezentują prezent dla Miklasa: http://i38.tinypic.com/2ugctpk.jpg http://i34.tinypic.com/25tyrt3.jpg http://i34.tinypic.com/o73ud5.jpg http://i33.tinypic.com/291fdl5.jpg Dobrze dopingują, choć stać ich na więcej. U nas na wejściu oprawa na dawno nie używanej II trybunie: http://i38.tinypic.com/2hrzked.jpg Doping średni, momentami niezły. Widać, że i piłkarze i kibice nie wypoczęli jeszcze po czwartkowym meczu ;) |
Poczekaj chwile bo cos tu chyba sie nie zgadza. Gdy kibice Wisły szydza z waszej sektorowki anty i komentuja sobie olewcza postawe kibicow Lecha na fuzje z Amiką to nazywasz to morzem żółci i nienawisci. Gdy kibice Lecha funduja sektorowke obrazajaca Legie to nie widzisz juz tego samego zjawiska. Nas wali wasz doping i oprawy, po prostu zestawiasz bluzgi i okolicznosciowe transparenty z kosztowna sprawa jaka jest sektorowka. Skoro chcecie tak robic, wasza sprawa. Nam wolno jednak to komentowac, ze jest to wlasnie zajebisty kompleks Lecha wobec Legii.
A jesli juz mowisz o "wysokim poziomie opraw" to moze sobie zestaw Rabin Hooda z chocby Legia-tirowka, ze juz nie wspomne o np. "spermie z milicyjnej paly" ale to nie wasz transparent tylko waszych kolegow. Nic nie zmieni tego ze jestescie Amika i nic was bardziej nie w****ia niz to ze nie wszyscy sa tak zryci ze zaakceptowali wasza "fuzje". Byla Hydrobudowa Bydgoszcz, byl Groclin Wroclaw i Szczecin. Jest tez Amika Poznan i Groclin Warszawa. Zueplnie rozne bajki, zupelnie rozne komentarze. Dwa razy H. Honor vs. Hipokryzja. |
Dla mnie najlepsze jest coroczne rozkminianie oprawy Lecha :) Chlopaki sie napracuja a potem ripo leci i ch*** strzelil bombeczki :)
Slaby troche doping Lecha ale mysle ze to wina 120 minut ostrej k*** z Austria. Znowu mile pozdrowienia dla Nas ale coz...Przyzwyczailismy sie ze jesli nie ma na meczu "Legia to ***" szalikow anty i chociaz jednej przekreslonej L to znaczy ze nie jestesmy w Poznaniu ;) bbnba - Masz sporo racji ale...na waszym forum dzisiaj polecial post za ktory bym jego "tworcy" polamal nogi przy samych migdalkach (kibicowski godzina 10:37). Napisal to samo na LL wiec musi miec sporawy kompleks i chec zaistnienia :) Wasze forum bylo i jest filtrowane by nie bylo na nich napinek i ostrych jazd po przeciwnikach. To samo tyczy sie osob ktore robia wam wioche na innych forach - bany leca u Was za teksty np na forum Legii czy Wisly. Zebys zrozumial o co chodzi z wku*** sie na "panorame". Gdybys trzasnal Syrenke z brzuchem ( vide Wisla ) to nic by sie nie stalo, gdybys dal zniszczony PK to tez by sie nic nie stalo, ale gdy dajesz PANORAME ( nie wazne ze to parodia ) to kazdy kto zna troche historie Warszawy ma prawo interpretowac to tak a nie inaczej. Na pewne sprawy jestesmy przeczuleni z wiadomych przyczyn. Jednych to ruszylo, innych nie ale fakt faktem czasami lepiem POMYSLEC zanim pojedzie sie z pewnymi obrazami ktore maja prawo byc odbierane inaczej przez tworce, a inaczej przez osobe do ktorej jest ta praca skierowana. Czas nie ten, niedawno byla bardzo wazna data dla Warszawy, to wiele osob laczy i nie mozna miec o to pretensji. |
Cytat:
Czyli od dzisiaj najlepiej jest zrobic kompletnie niezrozumiala oprawe byle tylko skonfudowac przeciwnika. A to ze rywal rozkminil i dal riposte czyli najbardziej bolesna sprawe w calej tej zabawie juz niewazne, wazne ze nie zrozumial o co chodzilo :lol: |
Ile taka kolorowa plandeka jak ta z Bulgarskiej moze kosztowac ?
Pytam, bo chyba wlasnie padl mit o skapstwie tych trykajacych sie. Wywalic jakakolwiek kase na cos tak bezdennie brzydkiego i glupiego, to albo trza byc obrzydliwie bogatym ekscentrykiem, albo obrzydliwie zwyklym idiota. |
Cytat:
Ale to już słodka tajemnica osób używających wyrazów, których znaczenia nie znają :) Cytat:
Kreseq - nie musisz mi tłumaczyć, o co chodzi z Waszym oburzeniem w sprawie panoramy. Czytałem już co o tym sądzicie i prócz kilku w miarę rozsądnych postów, porównuje się nas do hitlerowców, przypomina o Powstaniu, o Wielkopolsce (marne teksty o zniemczeniu i braku oporu) itd. Niektórzy warszawianie dożywotnio odebrali nam prawo do uważania się za patriotów :) Co mogę odpowiedzieć ? To FLAGA "Panorama" była obiektem przeróbki i "ataku", a nie stolica. Jeśli ktoś tego nie jest w stanie zrozumieć - cóż, trudno. |
Cytat:
W sumie tylko Wy uwazacie, ze jestescie rownie fajni co Legia. I co gorsza dla Was - jestescie w tym utwierdzani przez takie autorytety jak te cymbaly w paski zza Blon. |
Zależy co jest dla Ciebie wyznacznikiem w tej rywalizacji. Mnie osobiście średnio interesuje czy Legia ma 40 MP i 30 PP, czy Brożek jest królem strzelców, a jakiś tam inny kopacz wyceniony został na 10 mln zł. To są czysto piłkarskie porównania i na tej płaszczyźnie jest kilka klubów w Polsce, które mogą pochwalić się większymi osiągnięciami od Lecha. Tego nie neguję.
Odniosłem się tylko do spraw kibicowskich, bo życie trybun jest dla mnie ważniejsze, niż kopanie piłki na trawie. |
Cytat:
Aha... no tak... to wyjasnia wiele. :lol: |
bbbnba.
Żeby było jasne.Ja napisałem, jak tylko moja skromna osoba rozpatruję się na ten mecz. Ja to odebrałem jako kolejny wylew frustracji pod kątem Warszawy , a nie tylko sparodiowanie legijnej sektorówki.Mogłem tak odebrać, mam do tego prawo. Ogólnie,mądrze piszesz, tak jak i bardzo zgrabnie odpierasz nasze ataki, ale też zrozum nas.Z Twojego punktu widzenia może to inaczej wyglądać niż od osoby z zewnątrz. Jesteśmy na forum Wisły w temacie gdzie komentuje się to co się dzieje na polskich stadionach.Wpisało się tu paru kibiców- w tym ja i skomentowaliśmy to jak to widzimy.Nie możesz mieć do nas o to pretensji,tak jak i o to, że przypominamy nieprzyjemną dla Was sprawę z licencją.Faktycznie, to jest może faktycznie trochę na siłę- bo przecież zawsze do czegoś trzeba się przyczepić. Z wczorajszego meczu np bardzo podobała mi się ta sektorówka "Boi się nas cały świat".Poza tym, ta 3 poziomowa trybuna to mistrzostwo świata. |
Amica chce zachowywać się jak salonowiec( Wisła, Legia, Górnik, Ruch) i mieć ku temu prerogatywy, lecz zwyczajnie ich nie ma, i wychodzi jedna wielka kompromitacja. Mało kto na meczu zakrzyczy pozdrowienie dla Amici, bo mało kto uważa ich za równorzędnych partnerów, i słusznie, bo i w czym? Tytuły, kibice, historia? kto to jest?
Wszedł Bigda i zaczyna się szarogęsić. Tak tłumacze ich zachowanie. Strasznie chcą być kimś, a nie są. Chcą na siebie zwrócić koniecznie uwagę to zwracają kompromitując się, żenujące to i politowania godne. Jest takie powiedzenie, popularne w dawnych czasach. Co wolno wojewodzie( Wisła, Legia,Górnik, Ruch) to nie tobie smrodzie. Trzeba znać miejsce w szeregu. |
Cytat:
Dodatkowo nie o wszystkim musicie wiedzieć, dlatego co jakiś czas wklejam tu relacje z naszych meczów. Po to chyba powstał ten temat i liczę na to, że dyskusje w nim prowadzone będą na normalnym poziomie. Cytat:
Co nie zmienia faktu, że widok z samej góry zapiera dech :) |
Cytat:
Według mnie Lech w obecnej chwili jest najlepszy, jeśli chodzi o całą otoczkę związaną z meczem - wypełniony po brzegi stadion, bardzo efektowne oprawy, na non stopie doping, no i sprawy poza sportowe... Lechowi po tym meczu napewno można pogratulować organizacji i że po raz kolejny pomogli kibicom z Warszawy z wejściówkami. Co prawda nie mieliśmy podobnej sytuacji z Legią, ale wyobraża sobie któryś z Was, że np Legioniści stoją koło was w szalach i dopingują swoją drużynę, lub to, że duzi panowie pilnują by ich kibice nie rzucali nic w warszawiaków. A tak własnie wczoraj było w Poznaniu.Poza tym nadmienić też trzeba, że sporo legionistów było poza sektorem dla przyjeznych i stai między kibicami Lecha.No nie gadajcie, że to nie zasługuje na słowa uznania... |
Cytat:
Wyjaśnie Lech od jakiegoś czasu (okolice 93 roku) jak to ująłeś jest kimś w sprawach kibicowskich, dawniej to była bida z nędzą a Poznaniaków z pod znaku podziemnej pomarańczy uważano za bandę konfidentów, dopiero era pana U i ekipy jak Brygada Banici czy Young Freaks zmienili obraz Poznańskich trybun przy Bułgarskiej na korzyść, więc z tą ich chlubną tradycją kibicowską za bardzo się zapędziłeś. Bo jest ona przy przez nich tak znienawidzonej Legii bladziutka. |
Cytat:
|
Cytat:
Jednak, według mnie dyskretydowanie na siłę Lecha też jest trochę nie na miejscu.Mają w tej chwili swoją chwilę prawdy i niech ja lepiej dobrze wykorzystają, bo może się tak zdarzyć, że w pewnym momencie układanka na Lechu się roz.......i i znów na Puchar Polski będzie przychodziło po 600 osób. Z tą sektorówką Lecha nasuwa mi się pewna analogią do sytuacji jaka panuje w Krakowie. Z punktu widzenia sportowego jak i kibicowskiego, to Wisła zawsze była na tym wyższym poziomie, cracovia zawsze była ta gorsza.Dlatego nas tak nienawidzą. To samo jest z Lechem i Legią. Poznaniacy, nie mają swoich derbów, to sobie dobrali Legie i nazywają pojedynki "Derbami Polski".Na ich nieszczęście dobrali sobie przeciwnika bardzo utytułowanego, pod każdym względem. Z jednej strony też rozumiem flustrację lechitów, bo wczesniej zostali ośmieszeni "cały Poznań chórem" i "poznańską jakością" to teraz na swój sposób chcieli odpłacić się warszawiakom- moim zdaniem im nie wyszło, zwłaszcza, że po raz kolejny okazało się, że po raz kolejny oprawa została rozkminiona. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie naprawdę żałosna była ta flaga antylegijna. Po pierwsze od razu skojarzyła mi się z powstaniem i hitlerowcami. Proponuję, żeby na wiosnę poznaniacy wybrali się przed meczem do muzeum powstania, może coś zrozumieją. Po drugie żałosna była przekreślona L-ka. Widać skąd czerpią wzorce. Takie antyoprawy, to przejaw kompleksów i niech sobie pyry mówią co chcą. |
@lek
Na naszych oprawach jest używana taka wersja herbu która jest bliższa pierwowzorowi, czyli skrzydełka w jednym kolorze. http://cf.tutej.pl/pliki/cms/3938/011.jpg http://i6.tinypic.com/4vpd5p4.jpg i http://kassiesa.com/uefaclubs/showlo...0Poznan&logo=1 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl