Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4744)

HEDu 10.10.2008 19:56

No prosze panstwa. Jesli najezdzamy na Kmiecika ktory strzela gola to musimy najezdzac dopiero (i wywalic) starszych napastnikow, czy tez mlodszych, ale w ogole nie strzelajacych. Rozkmincie to sami w ciszy, bo wszystkiemu winny Kmiecik, jest młoszym Rasiakiem ale strzela i tylko tego mi trzeba, goli.

lucekj 10.10.2008 22:56

Ok, przywiązanie do barw swoją drogą, gość z Krakowa, tata ikoną Wisły.
Sentymenty na bo, liczy się gra a GK jest po prostu za słaby na mistrza Polski i tyle.

Niech ktoś mi wyjaśni dlaczego w Wiśle nie ma DUDU a jest GRZEGORZ K. ??? Chyba nie napiszecie, że GK jest lepszy, młodszy i dobrze rokujący na przyszłość.

Grześ ma 24 lata....

Dobrze, że wygraliśmy ten mecz

HEDu 11.10.2008 08:38

Dudu nie ma bo jest "czarny", nie jest polakiem. Skorża zawsze mowil ze jak ma 2 podobnych pilkarzy to wybierze polaka. PO dwa, Skorza nie ma tu nic do gadania. Chcial Kose, Pauliste itd moze i chcial Dudu, ae ich nie ma.

leyzer87 11.10.2008 10:42

Co za słaby. Za każdym razem kiedy wchodzi na boisko udowadnia, że jest przydatny. Potrzeba nam zawodników którzy "odciążą" graczy z podstawowego składu w meczach tego typu co PE.
A kto tu mówił o jego wielkim talencie, bo chyba nie ja? A Dudu? Może i był lepszy, teraz to już jest nieważne, ale i tak wolałbym, żeby zamiast Nigeryjczyka grał Grzesiek. Różnili się nieznacznie, więc chciałbym, żeby grał Polak.
Uczepiłeś się go, jak pies złodziejskiego dupska.
No i jeszcze jeden argument, jeśli to do Ciebie nie dociera: Dawidowski, czy Kmiecik?

lucekj 11.10.2008 12:51

Dobrze koledzy :] hehe nie sądziłem że ktoś może tak napisać, dla mnie różnica między Duda a Kmeicikiem była ogromna, Kmiecik przeważa go jedynei wzrostem nic poza tym, dla mnei to porównanie typu Kukiełka Cantoro i co kukiełka gra bo jest Polakiem? Nie bo był dużo słabszy, w przypadku Dudu i GK jest tak samo tyle, że Dudu nie miał taty w Wiśle tyle.

Uczepiłem się z tego względu że GK w Wiśle jest tylko i wyłącznie dzięki tacie.

Po co Skorża szuka wysokieog napastnika? Przecież mamy Grzegoza :]

Tematu Dawidowskiego nawet nie poruszam.

Dlaczego Kmiecika nei chcieli dalej trzymać na wypożyczeniu lub wykupić?? Nie wydaje mi się aby Wisła żądała za neigo astronomicznej kwoty tyle w temacie.

marcinugorek 11.10.2008 22:12

Mysle że mozna troszke sieę przyłozyć do tego PE bo to w sukie też są pieniadze i mam nadizeje że te pieniadze sie przeznaczy na transfery, bez któryh w pucharach szans nie mamy... ze Śląskiem b ędize trudno ale myśle że remis to najgorszy scenariusz na jutrzejszy mecz

dj_ibutti 12.10.2008 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 614612)
Dobrze koledzy :] hehe nie sądziłem że ktoś może tak napisać, dla mnie różnica między Duda a Kmeicikiem była ogromna, Kmiecik przeważa go jedynei wzrostem nic poza tym, dla mnei to porównanie typu Kukiełka Cantoro i co kukiełka gra bo jest Polakiem? Nie bo był dużo słabszy, w przypadku Dudu i GK jest tak samo tyle, że Dudu nie miał taty w Wiśle tyle.

Porównanie troszkę nie na czasie, bo na obecną chwilę Mariusz wyprzedza "cudownego Mauro" mniej więcej o 3 klasy... Widocznie Kasperczak nie umiał tego z niego wyciągnąć.

rafalek 12.10.2008 16:10

No, już za 20 minut zaczynamy, skład strasznie rezerwowy, obawiam się o to, żebyśmy nie dostali tak jak u nas..

4fan_player 12.10.2008 16:18

A ja bym chciał żebyśmy odpadli z tego Pucharu :)

Wasiu 12.10.2008 17:17

Niedzielan Show On.
Nie rozumiem czemu kolejny mecz z rzedu gra Niedzielan, Marcelo (co 3 dni), Cleber (w takim meczu) a siedzi Baretto. Z Cracovia sie ladnie pokazal. Mam nadzieje, ze wejdzie w drugiej polowie bo na srodku sobie rady nie dajemy.

rafalek 12.10.2008 17:18

Andrzej szarpie, jest widoczny, ale mało z tego wychodzi...widać, że chce, że ma ochotę strzelić, ale niestety mu nie wychodzi..miejmy nadzieję, że się odblokuje..

michu-k 12.10.2008 17:29

"Sprzedany za kilka par korkotrampek do Górnika" :rotfl:

Z całym szacunkiem.

piter116 12.10.2008 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 615007)
Niedzielan Show On.
Nie rozumiem czemu kolejny mecz z rzedu gra Niedzielan, Marcelo (co 3 dni), Cleber (w takim meczu) a siedzi Baretto. Z Cracovia sie ladnie pokazal. Mam nadzieje, ze wejdzie w drugiej polowie bo na srodku sobie rady nie dajemy.

Z tego co wiem Baretto nie ma nawet na ławce...

tofik 12.10.2008 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 615011)
Z tego co wiem Baretto nie ma nawet na ławce...

Barreto nie ma szans na występy w Wiśle. Gdyby Skorża był zainteresowany, to dałby mu więcej pograć. Historia jak z Dudu - pamietam, że w ostatnim meczu w Wiśle też grał dobrze, a został zmieniony po 45min i już więcej go nie widzieliśmy.

Mówi się trudno, ale jednak trochę szkoda, bo Cantoro gra coraz słabiej.

HEDu 12.10.2008 17:41

Niedzielan coraz lepiej gra, wreszcie jakos tak lepiej rusza sie po boisku, ale nie ma skutecznosci, wali na pałe jak to mowia.

Eustachy 12.10.2008 17:41

Andrzej "zgaslo mi swiatlo" Niedzielan, niczym burza idzie na rekord wszechczasow w ilosci niewykorzystanych sytuacji strzeleckich. Trzeba przyznac, ze robi to w mistrzowskim stylu.
Bede bardzo zdziwiony jesli jeszcze kiedykolwiek strzeli dla Wisly jakas bramke, nieliczac zabawy na treningach i wewnetrznych sparingow z druzyna Mlodej Ekstraklasy.

Ogryzek 12.10.2008 17:52

Nie ma Arka Głowackiego to kto dziś strzeli bramkę? :)

4fan_player 12.10.2008 17:53

Niedzielan... Albo ma takiego pecha albo już skończył

tofik 12.10.2008 18:03

Skorża nawet w meczach PE boi się zmiany zrobić. Chociaż jak widze takiego Szabata, to może lepiej dalej w to nie brnąć.

rafalek 12.10.2008 18:03

Wchodzi nasz zbawiciel....Dawidowski..:lol: :lol: :rotfl: :rotfl:

SpoXsteR 12.10.2008 18:05

Gwoli ścisłości, Skorży nie ma we Wrocławiu.

harthausen 12.10.2008 18:06

a jest jakakolwiek realna szansa by Dawidowski dziś coś wepchnął ?

SpoXsteR 12.10.2008 18:14

hm, teraz w 10 ... co do tej ręki z 1 połowy, była i pownien być karny.

jak na razie nasi się dobrze spisują, sądziłem że będzie 4-0 dla WKS-u po 1 połowie.

jeśli docisną ten wynik grając w 10 do końca meczu to pełen szacun

Ogryzek 12.10.2008 18:15

Teraz to chyba tylko remis....

medyk 12.10.2008 18:30

jak czytam te relacje to ręce opadają.. a Niedzielan to dramat.

Wiślak_358 12.10.2008 18:32

Koniec, dobry i ten remis.

SpoXsteR 12.10.2008 18:33

Brawo!

Szkoda niewykorzystanych sytuacji.
Karny dla nas i powinno być 0-.1

tofik 12.10.2008 18:33

Faktycznie Skorży nie ma, pardon. :)

Nic z tych juniorów nie będzie, padlina totalna. Jedyny ciekawy zawodnik to może być ten Kwiek, widać, że dobra technika. On z Kanady jest ?

arti 12.10.2008 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 614880)
Porównanie troszkę nie na czasie, bo na obecną chwilę Mariusz wyprzedza "cudownego Mauro" mniej więcej o 3 klasy... Widocznie Kasperczak nie umiał tego z niego wyciągnąć.

Gdzie miałeś okazję zobaczyć te 3 klasy różnicy? Kukła gra w Energie na stoperze, a nie w pomocy.A jak grał u nas to w 1 meczu (Polkowice?) o ile pamiętam się rozsypał na dłuższy czas, a potem już był klops, a największy z Tbilisi - 0-2 do przerwy i zero gry. Mauro miał go na raz w tym okresie. W ogóle to z Kukły też jest taki biegacz jak...

dj_ibutti 12.10.2008 18:49

Owszem, gra na stoperze i został wybrany przez niemieckie media jednym z lepszych w Niemczech na tej pozycji. Cantoro, nigdy nie był i nie będzie jednym z lepszych... nawet na bramce. A przypomnę Ci tylko, że przyszedł do nas jako napastnik.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl