![]() |
Jakbyście mogli polecić jakiś tani nocleg w Krakowie dla 2óch osób, najlepiej w okolicach muzeum lotnictwa polskiego (z okazji Coke'a) to byłbym bardzo wdzięczny : )
|
Poleciłby mi ktoś miejsce na niedaleki weekendowy wypadzik dla 2 osób ? :) może być coś z aqua, może Białka, Bukowina, Tatralandia ? Macie może jakąś kwaterę sprawdzoną ? Byłoby super, dzięki wielkie z góry.
|
Kto może polecić jakiś przyjemny, wypróbowany nocleg nad morzem? ? Chodzi mi o coś w miarę blisko morza ( powiedzmy do 700 m ), cena tak do 50 zł za osobę. Najlepiej w miejscowościach typu Łeba, Mielno, Kołobrzeg, Władysławowo.
Pozdro ;) |
Jechał ktoś ostatnio autokarem z Krakowa do Gdańska? Jaki jest koszt biletu studenckiego?
|
Pytanie do tych, którzy byli na Ukrainie - jaką ilość gotówki wziąć, by przeżyć tam godnie 14 dni? Tam=Charków. Jedzenie/noclegi mam zapewnione, więc chodzi mi tu typowo o jakieś bonusy typu wizyta w knajpie, jakieś zakupy typu czekoladka, flaszka ;) etc. Najlepiej wziąć dolary hamerykańskie - to już słyszałem.
|
Cytat:
Browarki w knajpach tak po 10-15hr, driny trochę droższe, flaszka w sklepach około 20-30hr, wina tak samo, polecam wino o nazwie Tamjanka (na etykiecie są winogrona i napis prędzej wygląda po naszemu jak Tamhrka) - dokładnie to: http://www.zolotaja-amfora.ua/images...s/tamjanka.jpg, kosztuje niespełna 20hr, czyli - wyższa półka :-) . Ogólnie - nie przeliczaj, bo to dość przerażające z pozoru, jak nic nie kupujesz w sumie, a wydajesz 100-120 hrywien... Dość drogie jak na tamtejsze warunki są soki, chipsy, takie zapychacze. Paczka zwykłych chipsów wychodzi podobnie jak w Polsce, ale na ukraińskie wygląda to bardzo drogo. Tak samo jakiś nektar czy napój - około 10hr. Papierosy tanie jeśli Cię to interesuje - LM, Camel i inne "topowe" (nie znam sie bo nie pale) po 8-10hr.. :) Polecam pyszne krówki ukraińskie, są w takich "łaciatych" papierkach, najczęściej na wagę, jest namalowana na nich podobizna krowy :P no i mają kolor albo taki żółtawo-biały albo ciemnobrązowo-biały - rewelacja, bodajże 45hr/kg. Ceny są podane ze Lwowa i ze dalekowschodniej Ukrainy, nie wiem, jak wygląda Charków. |
Byłem w Kijowie dosyć długo i ceny są nieco wyższe - wiadomo stolica, ale skoro za nieco ponad 300 dolców żyłem jak król więc w Charkowie za taką kwotę to Cię będą nosić na rękach :)
Cytat:
Jastarnia chłopie Jastarnia. Jeśli chcesz jechać w ciemno i tam dopiero załatwiać nocleg to polecam na ulicy Portowej zaraz za takim niezłych małym hotelem, na przeciwko smażalnia ryb. Kwatery prywatne prowadzone są przez taką rezolutną kobietę. Uczciwa cena bo 40 za nocleg w tamtym roku, w pokoju tv, lodówka. |
Orientuje się ktoś kto bywał na Chorwacji, a konkretnie na wyspie Murter co jest ciekawego w okolicy ? Są jakieś kluby, dyskoteki itp ? ;) Albo gdzieś niedaleko ?
|
Dzięki wszystkim za pomoc, ja też w takim razie się czymś przysłużę:)
Cytat:
|
Cytat:
|
'nema problema' ;) Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania odnośnie Chorwacji, to zapraszam na priv.
|
Był ktoś w Teplicach lub zna i może polecić tam jakis nocleg?
|
Ktoś poleci jakiś w miarę tani nocleg w czeskiej Pradze ?
Dzięki spartan! |
Cytat:
http://www.hotely.cz/search/string/?q=teplice Cytat:
http://www.hotely.cz/praha/?pf=100&p...t-h=100&pf-h=0 Jeśli będziecie wybierać noclegi to patrzcie dokładnie na terminy. Ceny w weekendy i dni kiedy jest wielu turystów mogą się różnić dwu a nawet trzykrotnie od pozostałych. Tak np było w długi majowy weekend kiedy byłem w Karlovych Varach. |
1) Tani hostel w Amsterdamie by ktoś polecił ?
Tzn nawet pod Amsterdamem, bo pewnie jest tak, że lepiej się kalkuluje nocleg poza stolica + dojazd do niej, niż posiadanie drogiego lokum w centrum. Także jakby ktoś polecił mi tani, a nawet b. tani hostel byłbym bardzo wdzięczny !!! 2) Wiadomo że im bardziej na zachód od naszej zachodniej granicy tym drożej, ale jak przykładowe ceny w Belgii czy Holandii za bochenek chleba, butelkę wody, czy jakiś tani obiad ? Czy jest tak drogo jak w Norwegii że nawet można z własnymi konserwami jechać, czy bez zbytniej przesady ? Dziękuje bardzo za odpowiedzi. |
Może przyda się komuś, kto wybiera się np. nad polskie morze. Można na własne oczy zobaczyć, co w danym miejscu słychać w pogodzie. http://oognet.pl/content/details/779 http://oognet.pl/content/details/721
|
Nie orientuje się ktoś ile można przywieźć alkocholu z poza UE? Będę wracał z Grecji przez Macedonie i Serbie i nie wiem ile mogę kupić sobie Uozo (ma 40proc.)?
|
1 litr możesz wwieźć.
Najbardziej czepliwy naród Szwajcarów miał problem jak ktoś miał powyżej dwóch butli litrowych na głowę (mowa o jeździe autokarem z Włoch, a dokładnie Livigno gdzie spirol po 5,5 ojro za litr) |
Hahaha a propos przypomina mi się pewna historia kiedy to mój bardzo dobry kolega przywoził z Grecji 7 litrowy baniak tego uzo. Siedział na nim na końcu autobusu myśląc że serb się nie połapie. Podszedł tylko i machnął ręką ten cały celnik, mówiąc tylko że pił z pewnym Polakiem i wie że muszą dużo pić ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
No mnie Teplice konkretnie interesują, bo nie ciągna mnie tam względy wypoczynkowe a sportowe ;) |
Cytat:
|
|
cholera, też bym pojechała...
był ktoś z Was w Portugalii? Jak tam się tanio dostać? |
Był ktoś w Holandii? a konkretniej w okolicy Venlo? Jest coś ciekawego do zobaczenia?
|
poleci ktoś tanie noclegi na 3 do 5 dni nad jeziorem Rożnowskim albo nad Czorsztynem ??????
|
ma ktoś coś godnego polecenia w Splicie i okolicach?
|
Pytanie o Czechy.
Jak lepiej kupować korony? Jeszcze w Polsce, czy już poza granicą? Bo z ukraińskiego doświadczenia wiem, że lepiej kupować np. we Lwowie niż w Krakowie :) |
Cytat:
|
Cytat:
Jak się plasują Czechy cenowo? Mowa choćby o czeskim Cieszynie, chodzi mi jak wiadomo o browar (zarówno w sklepach jak i knajpach), jak i o inne artykuły podstawowe, ceny obiadów w restauracjach, co polecacie zjeść, jaki browarek poza Budweiserem i Urquellem wypić? :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl