Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Antystenes 09.08.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1143673)
http://www.sport.pl/sport-krakow/56,...Cupiala__.html

Jestem ciekaw, jak Waszym zdaniem wygląda top 3? Niezwykle ciężki wybór...

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Melikson
...
4. Marcelo
5. Uche
6. Kuba

Wg mnie Melikson, Uche i Kuba. Ciężki wybór.
Myślę, że trzeba by to rozbić:
1. Najlepszy transfer pod względem finansowym
2. sportowym

felipe 09.08.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1143679)
20%

10 znaków.

Żeby to nie było na tej samej zasadzie jak z tym legendarnym meczem z Borussią w ramach rozliczenia... ;)

Także bez hurra optymizmu, nic z tym Błaszczem pewnego.

Uran235 10.08.2011 05:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1143349)
Rany Julek ... to o Nunezie ??
co do kapitalnego przeglądu pola, dokładności podań i szybkości to ... chyba widzisz to bo chcesz ...
Oby się rozwijał w kierunku, który wyznaczyłeś tą laurką
Ja go nie skreślam.

Np. w pierwszym kwadransie meczu z Widzewem, kiedy zawodnikom z przodu jeszcze w miarę chciało się biegać, Nunez rzucił 5 czy 6 prostopadłych podań na 30 metrów, każde celne. I to nie były piłki na zasadzie każdy by to kopnął. Świetnie spadały za plecy obrońców. Do tego jako jedyny wykorzystywał wejścia Paljicia w puste sektory. Serb w większości akcji był wysoko ustawiony i niekryty, ale np. Melikson wolał zwiesić głowę w dół i jechać środkiem.

Problemem Nuneza jest dyscyplina taktyczna. Już ze Skonto było to widać. Chłopak zamiast pomyśleć próbował za wszelką cenę kopnąć piłkę. A że robił to wracając się na własną połowę, więc jego zagrania szły w kierunku naszej bramki. W Europie takich rzeczy nie robi nawet 20-sto latek. Podobne sytuacje potem powtarzały się w pierwszym meczu z Liteksem. Na Widzewie wyszło jego przyzwyczajenie do braku pressingu, w tyłach podawał na odwal się i nawet taki-sobie pressing Widzewa potrafił z tego skorzystać. Ale już widzę, że zarówno jednych jak i drugich sytuacji jest mniej. Widać, że chłopak już się rozwinął.

Oczywiście jeszcze ma spore pole do popisu, musi się nauczyć zakładać zorganizowany pressing, żeby nie biegać na żywioł i nie zostawiać wyrw. Musi nauczyć się grać szybciej krótkimi podaniami pod bramką rywala, bo tam się potrafi pogubić i zwolnić akcję. No i musi te wszystkie swoje atuty nauczyć się sprzedawać. Ale od tego liga i puchary, żeby się nauczył, bo trening nie da mu tego, co mecze z prawdziwym przeciwnikiem.

funkykoval 10.08.2011 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1143673)
http://www.sport.pl/sport-krakow/56,...Cupiala__.html

Jestem ciekaw, jak Waszym zdaniem wygląda top 3? Niezwykle ciężki wybór...

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Melikson
...
4. Marcelo
5. Uche
6. Kuba

Jeżeli Wisła w bieżących rozgrywkach zakwalifikuje się do Ligi Mistrzów to Melikson awansuje u wszystkich na 1 miejsce.

Lechista69 10.08.2011 08:47

Jesli Wisla awansuje do CL to Melikson osiagnie wiecej od reszty stawki, zrealizowal glowny cel Wisly od poczatku kadencji Cupiala i byl glownym tworca tego sukcesu, ale zeby tak mowic jeszcze 2 kluczowe mecze musi zagrac na swoim genialnym poziomie :P

zmięty 10.08.2011 08:54

Tak to ocenialiśmy na czerwiec 2009:

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21180

dynek.pl 10.08.2011 09:11

Szkoda tego Stachowiaka - mogl byc przyzwoity i w miare tani drugi bramkarz ciagle z perspektywami rozwoju. No i zawsze to jakis kolejny Polak :)

kacpaw91 10.08.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1143704)
Żeby to nie było na tej samej zasadzie jak z tym legendarnym meczem z Borussią w ramach rozliczenia... ;)

Także bez hurra optymizmu, nic z tym Błaszczem pewnego.

Z Uche mimo wszystko też, nie wiadomo jak ma się do tego fakt, że przedłużał kontrakt.

Chrisman 10.08.2011 11:49

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

C o Wisła to zaraz Legia ,Beret pewnie nic nie robi tylko śledzi i obserwuje Stana

HEDu 10.08.2011 12:46

Zuraw moze i byl bardziej efektowny ale Frankowski byl bardziej efektywny, więc on raczej na 1 miejscu. Rozumiem że Melikson grająć pół roku już zaskarbił sobie taką sympatię, a np Frankowski odjął wiele od niej dzięki swojemu odejściu, no ale ile lat grał u nas ten, a ile ten... niech Melikson utrzyma forme przez, ile to było? 7 lat? Nie możliwe ; ) Z resztą nie wierze, by tyle u nas został.

JOSE 841 10.08.2011 16:16

karas1983 1 Sobolewski 2 Marcelo 3 Uche dynek.pl Stachowiak miałby bardzo ciężko może nie tyle co na treningach ale na boisku miałby "gorące "przywitanie przez kibiców .Więc nawet lepiej że nie zawitał do Wisły

JrQ- 10.08.2011 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1143900)
Z Uche mimo wszystko też, nie wiadomo jak ma się do tego fakt, że przedłużał kontrakt.

nijak to się ma
sam piszesz, że PRZEDŁUŻAŁ

szprotson 10.08.2011 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1143894)
Szkoda tego Stachowiaka - mogl byc przyzwoity i w miare tani drugi bramkarz ciagle z perspektywami rozwoju. No i zawsze to jakis kolejny Polak :)

Adaś przypomniał sobie ze niestety został konfidentem i juz w trakcie rozmów sie zorientował ze chyba lipa.
Gdyby nie ten argument, byłby w Wiśle.

JarekTSW 11.08.2011 08:58

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...transferu.html

Basałaj swoje , Media Bułgarskie swoje :)

pawelo84 11.08.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1144653)
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...transferu.html

Basałaj swoje , Media Bułgarskie swoje :)

Delewa zaciekawiła Wisła, bo stadion ładny, miasto ciekawe a do tego bez większych problemów ograła mistrza Bułgarii.

PANDEM0NIUM 11.08.2011 12:06

I dobrze że zaciekawiła. Kraków to obok Wrocławia najładniejsze miasto w Polsce tylko szkoda że troche za mało rozreklamowane na świecie. To samo można powiedzieć o naszym klubie piłkarskim, wiekszośc piłkarzy słysząc nazwe Wisła myśli sobie gdzie to jest? z czym to sie je?
Stan podczas negocjacji z piłkarzami powinien zabierać ich na lody na Rynek, na spacer po Wawelu, pokazać ładne krakowskie dziewudzki i obejrzeć stadion. Wtedy większość poczułaby co znaczy klimat Krakowa.

yogul 11.08.2011 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1144787)
Stan podczas negocjacji z piłkarzami powinien zabierać ich na lody na Rynek, na spacer po Wawelu, pokazać ładne krakowskie dziewudzki i obejrzeć stadion. Wtedy większość poczułaby co znaczy klimat Krakowa.

jestem niemal pewny że nasz dyrektor sportowy Stan Valckx ma swoje sposoby na negocjacje z zawodnikami i obędzie się bez lodów na rynku
:lol:

bonzaj 11.08.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1144787)
I dobrze że zaciekawiła. Kraków to obok Wrocławia najładniejsze miasto w Polsce tylko szkoda że troche za mało rozreklamowane na świecie. To samo można powiedzieć o naszym klubie piłkarskim, wiekszośc piłkarzy słysząc nazwe Wisła myśli sobie gdzie to jest? z czym to sie je?

Trochę OT ale akurat Kraków ma najsilniejszą markę na świecie z Polskich miast i zdecydowanie jest najpopularniejszym turystycznie. Wrocław uważam za drugie po Krakowie najpiękniejsze miasto w Polsce aczkolweik są to tylko subiektywne oceny. A co do Wisły i jej znajomości w świecie piłkarskim nie jest z nią tak źle...Markę swoją Ma. Dyskutować można czy nie mogła by mieć lepszej ale za sukcesami przyjdzie rozpoznawalność. Pamiętam jak po sukcesach w PUEFA Wisła była wybierana bodajże drużyną tygodnia przez UEFA więc jeśli daj Boże Wisła awansuje do LM do media będą o tym huczały bo chwytliwe jest hasło że oto w Polsce pierwszy raz od 15 lat drużyna się zakwalifikowała do elity czyli że osiągnęła coś wyjątkowego i się wybiła.

CH. 11.08.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonzaj (Post 1144836)
Trochę OT ale akurat Kraków ma najsilniejszą markę na świecie z Polskich miast i zdecydowanie jest najpopularniejszym turystycznie. Wrocław uważam za drugie po Krakowie najpiękniejsze miasto w Polsce aczkolweik są to tylko subiektywne oceny. A co do Wisły i jej znajomości w świecie piłkarskim nie jest z nią tak źle...Markę swoją Ma. Dyskutować można czy nie mogła by mieć lepszej ale za sukcesami przyjdzie rozpoznawalność. Pamiętam jak po sukcesach w PUEFA Wisła była wybierana bodajże drużyną tygodnia przez UEFA więc jeśli daj Boże Wisła awansuje do LM do media będą o tym huczały bo chwytliwe jest hasło że oto w Polsce pierwszy raz od 15 lat drużyna się zakwalifikowała do elity czyli że osiągnęła coś wyjątkowego i się wybiła.

Dwukrotnie
W 2002 i 2005.
Ponadto w 2003 roku Wisłę skwalifikowano na 34 miejscu w europie.

Mnie ogólnie śmieszy jak ktoś pisze że ktoś tam nie wie gdzie nawet Polska leży..(jak chodzi o jakiegoś lepszego zawodnika którego przymierzamy do drużyny) że nie wspomnę o Krakowie, który jest rozchwytywany przez ludzi z całego świata. Takie Polskie maruderstwo. A jak ktoś zagląda do Krakowa to od razu wie o Wiśle, sportowa potęga spod Wawelu.

dzollo 11.08.2011 13:03

Ciężko mi uwierzyć, że Wisła oferuje 1,2 mln E za jakiegokolwiek grajka. A tym bardziej, że jesteśmy w stanie zapłacić 2 mln E. wg. mnie to raczej wymysł Bułgarskich mediów.

bonzaj 11.08.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1144845)
Dwukrotnie
W 2002 i 2005.
Ponadto w 2003 roku Wisłę skwalifikowano na 34 miejscu w europie.

No właśnie , a dodając do tego to że praktycznie co roku gramy w pucharach to jednak anonimowym klubem nie jesteśmy :) Skoro praktycznie każdy u nas zna takie Skonto to czemu mieli by na zachodzie nie znać Wisły. Tyle OT.

kubryc 11.08.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 1144849)
Ciężko mi uwierzyć, że Wisła oferuje 1,2 mln E za jakiegokolwiek grajka. A tym bardziej, że jesteśmy w stanie zapłacić 2 mln E. wg. mnie to raczej wymysł Bułgarskich mediów.

Delev to nie jakikolwiek grajek. Wątpię, żeby był to wymysł bułgarskich mediów

serek.c2 11.08.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubryc (Post 1144863)
Delev to nie jakikolwiek grajek. Wątpię, żeby był to wymysł bułgarskich mediów

Ja też w to wątpie - to raczej wymysł mediów polskich ;)

cassius31krakow 11.08.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1144869)
Ja też w to wątpie - to raczej wymysł mediów polskich ;)

wątpię - to raczej błąd Matrixa ;)

Fiti 11.08.2011 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonzaj (Post 1144850)
No właśnie , a dodając do tego to że praktycznie co roku gramy w pucharach to jednak anonimowym klubem nie jesteśmy :) Skoro praktycznie każdy u nas zna takie Skonto to czemu mieli by na zachodzie nie znać Wisły. Tyle OT.

Ja nie znałem Skonto do meczu z Wisłą.

milansport 11.08.2011 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 1144849)

2 mln E na pewno nie, ale przypomnijcie sobie co się działo w naszym klubie gdy we wczesnej fazie odpadaliśmy z pucharów. Dopięcie budżetu wiązało się z wieloma oszczędnościami i sprzedawaniem zawodników. CSKA to nie jest bogaty klub, wystarczy wspomnieć, że w 2008 ze względu na długi nie otrzymali licencji UEFA i nie mogli zagrać w pucharach, a cudem udało im się uchronić klub przed degradacją, a nawet rozwiązaniem.
Sądzę, że w przypadku gdy CSKA nie przejdzie w el. LE Steauy, będę musieli puścić dużo taniej swojego snajpera. Trzymajmy więc kciuki za Rumunów bo myślę, że jak Steaua przejdzie CSKA Dalew będzie naszym piłkarzem :-)

K4millo 11.08.2011 14:48

Oferta na 1,2 mln za Deleva to wymysł futbolnews.

AYALA 11.08.2011 15:23

transfer Deleva jest myśle uzależniony od awansu do LM.Okrągłe 5 mln € jest za samo wejście do tych rozgrywek.Wtedy myśle że kupno Deleva nie jest niemozliwe

sofristo 11.08.2011 15:29

Na wejsciu do LE też zarobimy spore pieniądze, więc jakiś transfer może dojść do skutku z tym że niekoniecznie musi to być Delev.

PS. A tak poza tematem to co z tym Milinkoviciem, bo swego czasu było o nim głośno a teraz jakoś nie słychać o jego podbojach Europy

TOMEK 11 11.08.2011 15:52

http://www.transfermarkt.de/en/marko...ler_74918.html

kolega trochę przystopował, a nawet jak na barcelońskie plotki to ostro :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl