![]() |
No... czyli jest gorzej niż myślałem. Może i o milion chodziło tylko jako łączną wartość kontraktu... 5 letniego. Buehehe - śmiech przez łzy.
|
Guerrier raczej nigdzie nie odchodzi, robił sobie jaja chyba. W Zurychu był na lotnisku, bo tam się przesiadał.
Nieźle ma nagrzane pod kopułą :D |
Cytat:
|
Pozbywania sie Szewczyka jak rowniez Fryca to ja w ogole nie pojmuje problemy z pieniedzmi na transfery a klub pozbywa sie młodych i perspektywicznych polakow, ktorzy tak na prawde nie mieli szansy sie wykazac. No chyba, ze o czyms nie wiemy i znajda sie pieniadze na wzmocnienia
|
Z czwórki wyeliminowanej szkoda mi Nalepy, bo moim zdaniem na stoperze miał momenty, którymi rokował, że coś może z niego być. Ale decyzja wydaje się logiczna, bo Smuda Nalepę jako stopera ostatecznie skreślił, a jako defensywny pomocnik Nalepa faktycznie nie ma racji bytu.
Natomiast bardzo zastanawia, że aż tak lekką ręką oddajemy zawodników - tak, wiosną naszej kadrze brakowało zawodników klasowych, ale brakowało też stanu liczbowego, na ławce trzeba było sadzać całkiem nieopierzonych młokosów. Nawet jeżeli takiego Nalepę czy Szewczyka zastąpi ktoś lepszy, to wciąż mamy braki ilościowe. A przecież kilku zawodników odfrunie nie dlatego, że chcemy się ich pozbyć, a dlatego, że dostaną lepsze oferty. Byłbym bardzo zadowolony gdyby Guerrier miał jakąś ofertę, bo gość z każdym kolejnym meczem rozwiewał moje wątpliwości. Może ma szybkość, może ma skoczność, może ma ambicję, ale wyszkolenia ma zero, myślenia na boisku niewiele więcej. Kolejny "dziki" piłkarz z tamtego rejonu, który nie patrzy gdzie wkłada nogę, gdzie machnie łokciem i o ile znajdą się amatorzy takiego poczciwego zabijaki, to fakt, że gość jest niesolidny technicznie, nie rozumie przepisu o spalonym i więcej akcji psuje niż napędza po prostu skreśla go z gry na poważniejszym poziomie. Tak, w naszej lidze jeszcze daje radę, bo to poważny poziom nie jest, ale jeżeli ktoś chce dać nam za niego jakieś pieniądze, to nie ma co się wahać. |
Cytat:
ktoś kto nadaje się na max II ligę nie będzie grał w ekstraklasie, bo jest młody, perspektywiczny czy fajną ma pozycję... |
Szewczyk ma 22 lata...
|
Jeśli spojrzeć na naszą sytuację kadrową z zakończonego niedawno sezonu, a do tego dodać pewne odejścia Bunozy i Chrapka, niepewną sytuację Sarkiego, Miśkiewicza, Piotra Brożka i Guerriera, wciąż brak kontraktu dla Pawła, oraz pozbycie się czwórki Burdenski, Klarić, Nalepa, Szewczyk, którzy mimo bardzo niskich umiejętności i tak uzupełniali ten skład raz na ławce, raz w wyjściowej jedenastce to rysuje się widmo ciężkiej walki o utrzymanie... Do tego można dodać jeszcze pozbycie się Fryca...
Nie mamy kasy na transfery a do tego pół składu jest na wylocie. Quo Vadis, Wisło? |
^^ Paweł Brożek kontrakt przedłużył.
|
Cytat:
|
Ok pozbywamy się kiepskich piłkarzy, ale czy ktoś wierzy, że w ich miejsce przyjdzie tylu samo, albo i więcej...kiepskich piłkarzy? Czy może sztab szkoleniowy wyciągnie z rezerw kolejną grupkę do ogrywania?
Bo albo tak, albo będziemy mieć najbardziej obfite okno transferowe od lat :) |
Nie wierzę, że znaleźli by lepszego od Garguły. Lepszy on niż wynalazek z Bałkanów, czy kolejny Burdeński.
|
Skoro pozbyliśmy się Chrapka to an chwilę obecną głupotą byłoby wywalenie Garguły... Mam nadzieję że szykowany jest jakiś transfer obrońcy bo bez Jovy Głowy i Bunozy to wygląda fatalnie...
|
Cytat:
|
Nad Szewczykiem nikt płakać nie będzie. Wbrew pozorom, ten młody, utalentowany 22-latek (LOL) miał wystarczająco dużo szans na tzw. pokazanie się. I co? Poza jednym, genialnym zagraniem w większości kopał się po czole. Sorry, wyróżniał się w III lidze, ale...
|
Nie ma czegos takiego jak utalentowany 22 latek...
Utalentowany to może być junior... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Smuda chce mieć długą ławkę, a w tej chwili ją tylko skracamy
|
....a chłopie weź się Ty już ogarnij. .......isz w każdym temacie jakbyś miał 17 lat.
Za co Ty chcesz ławkę budować,jak funduszy nie ma na bieżące sprawy a w cholerę osób czeka na zaległe pieniądze ? Każdy pieniądz jaki przyjdzie do klubu jest wykorzystany na spłatę obecnych zadłużen i zobowiązań. Każdy kibic Wisełki chciałby mieć w klubie z 5ciu takich Brożków,ale za to graliby po ciemku,bo prąd by nam odcięli,a witaminy to najwyżej Rutinoscorbin by sobie mogli kupić. Cieżko niestety zrozumieć,że czasy co się jechało do Lubina i tłukło ich 7:1 minęły. Obyśmy szybko do takiego panowania powrócili.. |
Akurat Szewczyk czy reszta rezerwowych to raczej marna ławka
|
Zawsze byłem zwolennikiem młodych polaków w Wiśle ... ale widziałem ostatnio Szewczyka w grze ... i nawet biorąc pod uwagę treme ..itd .... nie pokazał nic nawet gryzienia trawy ...
|
Jeśli przyjdą Ci co jest o nich głośno w mediach to skład będzie prezentował się następująco:
Bramkarz: -Buchalik -Bieszczad -Zając Prawa obrona: -Burliga Środek obrony: -Głowacki -Czekaj -Jovanović Lewa obrona: -Dudka Prawa pomoc: -Plizga -Sarki(niepewny) Środek pomocy: -Garguła -Stilić -Stjepanović -Uryga Lewa pomoc: -Guerrier Atak: -Brożek -Jankowski -Boguski Od razu rzuca się brak zmiennika na pozycjach bocznych obrońców, a także skrzydłowych. Przy ewentualnym pozostaniu Sarkiego w Wiśle, skrzydła nie są aż takie złe. Dobrze, że klub pozbywa się szrotu, jeszcze tu widzę Czekaja na wylocie wraz z Boguskim. Burliga dla mnie jest trochę za słaby. Gość bazuje głównie na zaangażowaniu bo techniki to nie ma za grosz. |
lepsza chujowa ławka niż brak ławki
|
Zając, Bieszczad i Sarki - wykreśl ich ;) Dodaj za to do pomocy syna Clebera.
|
Ja nie mogę przeboleć Fryca i nie mogę zrozumieć tego ruchu. Gość ma papiery na solidne granie, a w Wiśle nawet nie dostał cienia szansy.
No i szkoda Chrapka, ale rozumiem, że w obecnej sytuacji finansowej każda kasa jest potrzebna. |
Cytat:
Burliga z gościa który 'Ruch mnie nie chciał', stal się 'jedyny z żelaznej defensywy Wisły'. |
Cytat:
|
Cytat:
|
chciałem tylko przypomnieć, że z marketingu klub sam zrezygnował...zresztą tak jak z kibiców. Tzn. Nie klub, ale osoby o w nim aktualnie decyzujące...
|
Tak, tak a kibice przez cały ten czas byli święci i nie mają sobie nic do zarzucenia.
Abstrahując od tego, idiotyzmem jest bojkotowanie meczów, Bednarzowi i Smudzie się w ten sposób nie zaszkodzi a tylko i wyłącznie klubowi. |
Znając tryb myslenia Cupiała to Bednarz i tak prędzej czy później z klubu odejdzie. Tak samo jak i Smuda. Wtedy bojkotujący ogłoszą, że odnieśli sukces.
|
Cytat:
|
A ja tak sobie myślę ze to bunt przeciwko pewnej koncepcie prowadzenia klubu przez Cupiała .Co złego to nie ja ,to on .Bednarz w tym klubie jest tylko zderzakiem i za to bierz pieniądze ,to tak jakby was potracił zderzak na drodze ,zobaczcie ko prowadzi tego grata jakim stała się dziś WISLA.
|
Cytat:
Ja cały czas płaczę nad losem Wisły. Źle prowadzonej od lat przez właściciela (Bednarz to tylko pionek) i będącej ofiara sporów między właścicielem (Bednarz to tylko pionek) a częścią kibiców. |
Cytat:
|
Madson Henrique Nascimento Santos "Madson" (FC Vaslui)
na 90minut w rubryce transfery pojawiła się taka informacja, nie wiem kto to ale wypowiadają się o nim pochlebnie pozycja defensywnego pomocnika dalej jest nieobstawiona, bo typowego defensywnego nie posiadamy, więc ciekawa opcja |
Cytat:
Nie pamietam kiedy na początku okienka mieliśmy tyle zmian/wzmocnień/zdecydowanych i zaplanowanych ruchów kadrowych. Do czego zmierzam - sukces obu stron na pstrym koniu jeżdzi - może się okazać ze S&B uda się wyciągnąć klub z bagna, bez udziuału jak to ładnie nazwałeś - 'cześci' kibiców. Mistrzostwa w ten sposób nie zdobędizemy (L jest poza jakimkolwiek zasięgiem) ale o puchary powalczyc będzie można. |
|
Cytat:
Zeszli z kontraktu Bunozy (200tyś e)a tobie się człowieku wydaje że to zasługa Bednarza, dlatego taki transferowy ruch w biznesie... I nie, nie uda się nic stworzyć z 4tys kibiców na trybunach. To nie ....a perpetum mobile! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl