Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Donki 06.08.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1142070)
Ke? Na weszlo piszą że Stachowiak w Wiśle. Szczerze lekki szok, strasznie nisko muszą cenić Jovanicia. CZy on nie miał jakiegoś zatargu z naszymi kibicami? Jako bramkarz to taka ligowa średnia.

Miał. Stachowiak - Konfident !

rafalek 06.08.2011 21:52

A to nie ten bramkarz, który podczas meczu z Odrą poleciał do sędziego, że niby coś do niego poleciało z trybun? Potem nam na 3 mecze C (stare D) zamknęli...

szlaQ 06.08.2011 21:55

Tak to dokładnie ten sam bramkarz xD:lol::rotfl:

MłodePokolenie 06.08.2011 21:55

Mam nadzieje, że z tym Stachowiakiem to jakieś S-F...

Mrsnh 06.08.2011 21:56

Mam nadzieje, ze to tylko jakis zart. Wypad z tym sprzedawczykiem.

Charlie 06.08.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1142076)
A to nie ten bramkarz, który podczas meczu z Odrą poleciał do sędziego, że niby coś do niego poleciało z trybun? Potem nam na 3 mecze C (stare D) zamknęli...

Zgadza się, z tym, że zamknęli na dwa mecze - Ruch i derby. Sam Stachowiak złym bramkarzem nie jest, ale czy lepszy niż Jovanic? Dyskusyjna kwestia, w Łodzi Milan zagrał dobrze, moim zdaniem na pozycję drugiego bramkarza jest ok. A przecież mamy jeszcze Kurto...

vaazon 06.08.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1141896)
To dlaczego gra Piszczek, Lewandowski, Matuszczyk, Polanski? He? Czyżby dlatego, że Niemcy boja się nas?

Matuszczyk przecież ostro grzeje ławę, ustępuje miejsca lepszym. Polanski? Co to za Polak :P

IncognitoTSW 06.08.2011 22:04

Kiedyś w "gdybym był bogaty..." nie raz odpisywałem różnym "marzycielom". że ten cały Stachowiak to średniak jakich mało. Niestety, doczekali się (prawie) transferu tego magika do nas.

JrQ- 06.08.2011 22:11

Macie swojego Polaka do składu :lol:
Heh, cóż, takie branie na siłę, byle Polak... szkoda

PS: a co do jego umiejętności, to taki z niego Pawełek, czyli czasem obroni setkę, czasem puści straszną szmatę...
zresztą, też z Wodzisławia...

TS Girl 06.08.2011 22:14

Oni żartują z tym Stachowiakiem prawda? Jovanić Pareice nie dorównuje, ale w Łodzi zagrał całkiem w porządku... a może Kurto się gdzieś wybiera i to przez to?

szczepek19 06.08.2011 22:18

tak bo Wisła nie ma co do roboty tylko ot tak Stachowiaka brać... luuuudzie proszę was :D a z tym że nikt nie ufa Jovaniciowi to raczej bujda wyssana z palca

Fiti 06.08.2011 22:19

Ee tam nie wierzę że Stan by taki polski szrot zbierał.. Zwłaszcza że bramkarz nam tak potrzebny jak rybom deszcz...

Donki 06.08.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1142098)
tak bo Wisła nie ma co do roboty tylko ot tak Stachowiaka brać... luuuudzie proszę was :D a z tym że nikt nie ufa Jovaniciowi to raczej bujda wyssana z palca

Weszło informacje transferowe ma b.dobre.
Mam nadzieje, że tym razem im sie to nie sprawdzi.

ItaloPolak 06.08.2011 22:21

Nie no k....a, mam nadzieje ze ten news to ta świnia którą weszło chce podrzucić mediom. Nie raz zapowiadali takie coś bo ktoś ich nie podał jako źródło tylko napisał "jak dowiedzielismy sie...."

PRO JOVANIC, ANTY STACHOWIAK !

JrQ- 06.08.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1142099)
Ee tam nie wierzę że Stan by taki polski szrot zbierał.. Zwłaszcza że bramkarz nam tak potrzebny jak rybom deszcz...

wątpię, że żartują
tak samo jak nie żartowano z Lisowskim
po prostu, najlepsi Polacy do wzięcia to właśnie ten poziom

a Stachowiak pewnie przyjdzie z rozliczenia za Mączyńskiego...

Syn Kangura z 1984 06.08.2011 22:25

Kiedyś na weszło napisali że puszczą jakąś plotę żeby sprawdzić czy inne media będą to bezmyślnie przepisywać. Mam nadzieję że z tą plotą padło właśnie na Stachowiaka i Wisłę :P

ChG 06.08.2011 22:29

I puścili - Sebastian Mila w Polonii Warszawa. ;)

wolfy 06.08.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1142104)
wątpię, że żartują
tak samo jak nie żartowano z Lisowskim
po prostu, najlepsi Polacy do wzięcia to właśnie ten poziom

a Stachowiak pewnie przyjdzie z rozliczenia za Mączyńskiego...

Powiedzmy to sobie uczciwie - Jovanić jest do dupy. Gość ma trudności z odbijaniem piłek lecących prosto w niego, a o jakiejkolwiek grze na przedpolu nie może być mowy.

Nie wiem czy Stachowiak to byłaby zmiana na lepsze, ale dużo gorzej grać nie byłby w stanie. Musiałby się chyba w bramce położyć.

Wystarczy tylko zobaczyć, jak bardzo spanikowana jest nasza obrona, gdy gra Milan. Wszyscy myślą tylko o tym, żeby Jovanić piłki nie dotknął, bo to grozi utratą bramki.

nicolas 06.08.2011 22:44

A, zapomniałem, że to ten niegdyś zapowiadany kit co Weszło! miało puścić w światek dziennikarski. Także spokojnie ; ) A Jovanić jest dobry i basta. : )

vote-for-mikey 06.08.2011 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1142118)
Powiedzmy to sobie uczciwie - Jovanić jest do dupy. Gość ma trudności z odbijaniem piłek lecących prosto w niego, a o jakiejkolwiek grze na przedpolu nie może być mowy.

Nie wiem czy Stachowiak to byłaby zmiana na lepsze, ale dużo gorzej grać nie byłby w stanie. Musiałby się chyba w bramce położyć.

Wystarczy tylko zobaczyć, jak bardzo spanikowana jest nasza obrona, gdy gra Milan. Wszyscy myślą tylko o tym, żeby Jovanić piłki nie dotknął, bo to grozi utratą bramki.

Rzadko się zgadzam, ale teraz, cholera, muszę.

Trzy najważniejsze umiejętności bramkarza Wisły? Gra na przedpolu, wyłapywanie dośrodkowań i obrona stałych fragmentów.

Trzy najgorsze umiejętności Jovanicia? Gra na przedpolu, dośrodkowania i obrona stałych fragmentów.

krzywy 07.08.2011 03:27

zadanie na to okienko - sprzedać za wszelką cenę beznadziejnie słabego Kirma i bijącego się ze swoimi myślami Małeckiego i sprowadzić na ich miejsce dwóch DOBRYCH skrzydłowych. Nie pogardził bym napastnikiem, który potrafi się znaleźć w polu karnym (vide Franek) bo takowego nie posiadamy.

tomasz_19 07.08.2011 07:46

tak na dobrą sprawę to poza Ilievem nie mamy dobrych skrzydłowych potrafiących minąć rywala lub dwóch i dośrodkować... Gdyby Stan sprzedał Kirma to bym się nie pogniewał, wręcz przeciwnie gdyby Kirm poszedł nawet za te 1,500 000 to nasz dyrektor przynajmniej miałby na prawdziwe wzmocnienie skrzydła... odchodzi przeciętny Kirm i przychodzi np. przebojowy Delev... ale to tylko takie moje mrzonki :P

a co do Stachowiaka to powiem tyle.. brać kur..a mać! i się nie zastanawiać.. gość rozegrał ostatnio pełny sezon i trzeba przyznać, że bez większych wpadek... a nie gra w Górniku wiadomo z jakiej przyczyny... jak na moje najlepszy obok Sandomierskiego POLSKI bramkarz w naszej buraczanej ekstraklasie...

yoda79 07.08.2011 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1142150)
zadanie na to okienko - sprzedać za wszelką cenę beznadziejnie słabego Kirma i bijącego się ze swoimi myślami Małeckiego i sprowadzić na ich miejsce dwóch DOBRYCH skrzydłowych. Nie pogardził bym napastnikiem, który potrafi się znaleźć w polu karnym (vide Franek) bo takowego nie posiadamy.

Ty tak na poważnie czy wróciłeś z baletów i chciałeś zabłysnąć czyms oryginalnym?

rafaltwsd 07.08.2011 09:43

Ej mamy Filipa więc może jemu warto by było dać szansę? gdyby okazał siędobry to mielibysmy bramkarza na lata a jeśli nie to lepiej poszukać jakiegoś młodego utalentowanego. Co do KIrma to myślę że on w najwyższej foemie nie jest, trzeba pamiętać ile dla nas zrobił w ostatnim sezonie, nie naskakiwać na niego tylko daćmu czasu troche ( niech runda jesienna bedzie sprawdzianem dla niego). Nie wiem co wy na to ale ja chętnie bym widział Pawłowskiego u nas, widać że chłopak ma talent a i jeszcze jeden Polak nie zaszkodzi nam ( moja opinia nie jest wynikiem tylko ost meczu Pałwowskiego w Zagłębiu)

Evil_ 07.08.2011 09:51

jakby Kurto był dobry, to by tą szanse dostał

_gilardino_ 07.08.2011 10:48

Stachowiak do Wisły? Raz że to słaby bramkarz a dwa że nie będzie miał u nas życia po tej dawnej akcji z nożem.

Marszałek 07.08.2011 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 1142209)
Stachowiak do Wisły? Raz że to słaby bramkarz a dwa że nie będzie miał u nas życia po tej dawnej akcji z nożem.

Jeden z lepszych bramkarzy ligowych. Napewno jeden z solidniejszych. Żal aby w kontekście pucharów nie podpisać solidnego zmiennika. Na ligę idealny, na puchary może być. O Milanie jednak powiedzieć się jednak tego nie da. Zobzczymy w ogóle czy to prawda.

fanfan 07.08.2011 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 1142209)

Raz to jest bardzo solidny bramkarz , dwa nie powinno się rzucać noży na murawę ! Każdy bramkarz ten nóż przekazałby sędziemu , to prawidłowa reakcja !

CH. 07.08.2011 11:12

Dla tych którzy nie pamiętają.

Cytat:

Wczoraj pojawiła się informacja, jakoby były piłkarz m.in Odry Wodzisław i Górnika Zabrze miał przejść do drużyny "Białej Gwiazdy".

Marzec, rok 2008. Spotkanie rozgrywane między Wisłą Kraków, a Odrą Wodzisław od samego początku budzi sporo emocji. Sięgają one zenitu gdy z boiska wyrzucony zostaje Cleber. Kibice co zrozumiałe - nie zgadzają się z decyzją arbitra. Najgłośniej protestują Ci zgromadzeni za bramką, w której pierwszej połowie stał Adam Stachowiak. Na murawę zaczynają lecieć przedmioty - butelki, a nawet telefony komórkowe. Żaden z nich nie zbliża się jednak nawet na kilka metrów do Adama S. Aż w końcu, na boisku ląduje przedmiot który budzi sporo kontrowersji. Bramkarz drużyny gości nie waha się ani chwili. Przebiega całe swoje pole karne, podnosi go i biegnie do głównego arbitra. Zachowując świadomość tego, że faktycznie Stachowiak mógł uznać tę sytuację za niebezpieczną, dla wielu nie do przyjęcia jest tak zwane "donosicielstwo", które przyczyniło się do zamknięcia trybuny z gwiazdą na dwa spotkania (w tym derbowe). Kibice już podczas trwania drugiej połowy meczu wyraźnie akcentują swoje niezadowolenie z powodu zachowania bramkarza gości. Nikt wtedy nawet nie przypuszczał, że niecałe trzy lata później przyjdzie nam mierzyć się z sytuacją w której klub planuje sprowadzić pod Wawel byłego już zawodnika Odry.

Jeżeli Adam Stachowiak pojawi się w Wiśle, ciężko podejrzewać, aby otrzymał wsparcie od trybuny, która przez niego została zamknięta. Miejmy nadzieję, że transfer ten nie dojdzie jednak do skutku i okaże się zwykłą spekulacją.
. Będzie na pewno ciekawie, a może i nie. Bo Pareikę nie wygryzie. A jak wyjdzie na murawę to będzie gorąco, wyląduje w ME żeby nie draznić kibiców i tyle będzie z tego transferu.

Tym przedmiotem zdaje się był plastikowy widelec od kiełbaski

fanfan 07.08.2011 11:16

Ja mam tylko takie jedno pytanie odnośnie tego cytatu ze strony SKWK : trybuna została zamknięta przez Stachowiaka czy przez gościa który wrzucił nóż na murawę ? Odpowiedź wydaje się być prosta tylko wyraźnie ktoś uważa inaczej...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl