![]() |
Cytat:
|
Cytat:
do pozbycia z drużyny jak już , jest tylko i wyłącznie M. Kowalski . Jeśli miałby teraz odejść Boguski lub Jirsak , to tylko pod warunkiem przyjścia kogoś na ich miejsce. |
Cytat:
|
Jeszcze 27 meczów, a w sumie z tym co już zagralismy to będzie razem 31 oficjalnych spotkań w jednej rundzie..To tyle co reszta zespołow przez cały sezon..Więc kadra nie może zostać uszczuplona..A przecież kilku zawodników gra jeszcze w kadrach narodowych..
A jeszcze dodatkowo gro z ważnych, wyjazdowych meczów ligowych gramy te 3 dni po meczach w LM/LE..m.in.Polonia,Legia,Cracovia, Śląsk i Polonia u siebie.. Jeśli obronimy w tym sezonie mistrzostwo..to będzie to mistrzostwo swiata!! |
Kowalski jest wychowankiem, wymogiem UEFA jest, aby takich w kadrze zespołu było czterech. Teoretycznie możemy kogoś z MESY dopisać.
|
Z Mesy to możemy nawet całą drużyne wziąc,bo zawodników którzy nie ukończyli 21 lat nie trzeba zgłaszac do rozgrywek,a grac mogą.Belzebub to nie jest jakaś mega trudna rzecz,bajeczka o wirusie pucharów,wzięła sie stąd,że Leszek grał w pucharach a w lidze dawał dupy,a prawda jest taka,że nie brakowało im sił,tylko połowa miała wyj.bane na lige a druga połowa myślała już o meczu LE.Już raz graliśmy w PUEFA i obroniliśmy spokojnie mistrza,Maaskant na pewno przygotował nas tak,że nie będzie problemów z kondycją,jedynym problemem może byc motywacja zawodników,ale tutaj nie ma co się dziwic.Zadaniem Rm będzie po prostu wytłumaczenie graczom,że piątkowy mecz z Podbeskidziem jest równie ważny jak mecz z Realem na Bernabeu,jak im to wytłumaczy,a oni to zrozumieją będzie dobrze i nie będziemy musieli martwic się o wyniki w lidze.
|
Jeśli chodzi o Błaszczykowskiego to myślę, że byłaby szansa, by go wypożyczyć. Nie ma pewnego miejsca w składzie, jak miał na początku przygody z BVB. Jak dla mnie byłby dużym wzmocnieniem i zawyżyłby ilość polskich piłkarzy :D
|
Gwoli ścisłości jesli chodzi Ci o sezon Parma, Schalke, Lazio to nie obroniliśmy Mistrza, tylko go odzyskaliśmy :)
A i meczów wtedy rozegraliśmy mniej, bo w lidze normalnie 15 (teraz bedzie 17), a w pucharach 8 (teraz 12).. Innym razem jak pograliśmy dłużej w pucharach (pamiętna grupa UEFA) to skończylismy na 8 miejscu w Lidze.. Wiem, że MP nie jest science-fiction, ale łatwo nie będzie! |
Cytat:
|
Może by tak Szymona Pawłowskiego z Zagłębia wzieli? podoba mi sie ten grajek ostatnio :-)
|
Cytat:
|
Trzeba też pamiętać o tym, że Wisła ma w tej chwili szesnastu obcokrajowców (Melikson nie funkcjonuje jako Polak, bo dopiero od pół roku gra w Polsce). Na tą chwilę można pozyskać tylko jednego gracza będącego obcokrajowcem, a potem trzeba się pozbywać obecnych piłkarzy z zagranicy (np. Jirsaka), aby sprowadzać następnych.
|
Cytat:
|
Cytat:
Rozumiem, że z racji swojego przywiązania do barw Wisły Kuba może liczyć na bardziej życzliwe spojrzenie. Klub, w którym gra (przesiaduje na ławce) też robi wrażenie, ale porównaj proszę ilość asyst i bramek zdobytych w Wiśle przez Małeckiego i przez Kubę. Jeśli chodzi o Illieva, to o jego klasie jeszcze się przekonasz. Z kwiecistym pozdrowieniem... |
Cytat:
|
Iliev jest graczem podobnej klasy jak Kuba, tylko, że z większym doświadczeniem. Grał przecież w Bundeslidze, gdzie zbierał pozytywne opinie (np. superdrybler), a z Partizanem grał w LM. Chciałbym zobaczyć ich obu na boisku w jednej drużynie :)
|
wg mnie Małecki już nie wbije się na wyższy poziom, to co osiągnął to już max, nie widzę w nim takiego potencjału, chyba, że zostawałby non stop po treningach i ćwiczył, co nie oznacza, że nie jest dobrym piłkarzem
ale wg mnie nigdy nie osiągnie tego poziomu co Błaszczykowski, a w Borussi też by wąchał ławkę, bo tam jest dwójka świetnych młodych niemców, którymi interesuje się nawet Real a już pisanie o serbie, że jest klasę lepszy od Błaszcza to ogarnia mnie śmiech .. Gdyby był klasę lepszy to nie zmieniałby co roku klubu, bo przez całą karierę nie zagrzał nigdzie miejsca.. a Kuba gra w borussi długi czas i grałby jeszcze więcej gdyby nie kontuzje |
Cytat:
Co to w ogóle za dyskusja? Kuba słabszy od Małego hehe |
|
Generalnie w położeniu jakim jesteśmy, zainteresowanie lepszych grajków naszym zespołem na pewno wzrośnie.
|
Cytat:
Jeszcze jedno, nigdzie nie napisałem, że Kuba jest słabszy od Małeckiego. Powiedzcie mi jeszcze, z czego powinno się rozliczać ofensywnych piłkarzy jak nie z bramek i asyst?? Wrażenia artystyczne? |
Cytat:
i już Liverpool "o niego nie pyta" |
A siedząc na ławie i wchodząc na ostatnie 10 min. raczej tych lotów nie zawyży,a Niemcom raczej nie zależy na formie kapitana drużyny rywali na Euro.
|
Cytat:
|
Cytat:
ach to dlatego Kirm siedzi na ławce! przecież Słowenia może zakwalifikować się do Mistrzostw Europy! |
Śmiejcie się,Krzynówek przed EURO 2008 powiedział,że trener trzymał go na ławie,bo mówił,że boi się,że Niemcom strzeli :D I chyba logiczne jest,że lepiej,żeby grał Goetze albo inny Niemiec niż Kuba,zawsze Niemiec będzie stawiał na niemca nawet jak będzie minimalnie słabszy,a w wypadku Kuby to już w ogóle bo Goetze jest dużo lepszy i dużo młodszy.
,,ach to dlatego Kirm siedzi na ławce! przecież Słowenia może zakwalifikować się do Mistrzostw Europy!'' Przeczytaj 2x co napisałem :) Kloppa nie interesuję,że Kuba ma byc ważnym graczem naszej kadry na Euro i że żeby byc w formie musi grac,tylko obchodzi go kto jaką formę prezentuje,no i oczywiście kto jest młodszy,bo Klopp mówi otwarcie,że stawia na młodzież bo to przyszłośc niemieckiej piłki. |
To dlaczego gra Piszczek, Lewandowski, Matuszczyk, Polanski? He? Czyżby dlatego, że Niemcy boja się nas?
|
No jasne, po co Borussi mistrzostwo niemiec, po co coś osiągnąć w lidze mistrzów, skoro można osłabić 70 drużyne w rankingu fifa.
|
Nie wiem na jakiej podstawie podawane tu są przykłady Piszczka i Lewego,kiedy ja pisze o tym,że Kuba nie ma szans wygrac walki o miejsce w składzie z Goetze.Nigdzie nie napisałem o jakimś osłabianiu kadry,tylko o tym,że dla Kloppa nie liczy się kto co chce tylko kto jak gra i w jakiej jest formie.Kuba na miejsce w 1 składzie nie ma szans dlatego,że : a ) jest starszy b) Klopp woli stawiac na młodego niemca, c ) nie bierze pod uwagę tego,że Kuba jest kapitanem naszej kadry i że chce byc w formie na euro,a bierze pod uwagę jedynie prezentowaną formę,która jest niższa od formy Goetze.Czytanie ze zrozumieniem.
|
Ke? Na weszlo piszą że Stachowiak w Wiśle. Szczerze lekki szok, strasznie nisko muszą cenić Jovanicia. CZy on nie miał jakiegoś zatargu z naszymi kibicami? Jako bramkarz to taka ligowa średnia.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl