![]() |
A ja jestem przekonany, ze Gargula sobi nie da rady tak za granica, jak i w innym niz Bel polskim klubie .
Moze w Legii, gdzie bedzie przychodzil jako piaty do walca. Napewno nie w Wisle, gdzie presja go zabije w ulamku sekundy. ten facet nie ma mentlnosci zwyciezcy i dowodcy. A my potrzebujemy generala do srodka pola. To bedzie nasz odpowiednik legijnej Gizy. Z kontraktem wartym 20 Maczynskich i 50 Batkow. |
Cytat:
A potem przypomnieć sobie, od jak dawna wszyscy kibice i trenerzy narzekają, że nie ma w klubie porządnego ofensywnego pomocnika zdolnego kreować grę w środku pola. Gadki o tym, czy jest czy nie jest na dorobku, kiedy i jak go będzie można sprzedać, w niczym mu jak widać nie przeszkadzają, nic tu nie zmieniają. To nie od nich zależy, czy piłkarz się sprawdzi i okaże trafną inwestycją. Lepiej, żeby budżet Wisły „obciążał” Garguła niż np.: jakichś 3 nowych Radovanoviców za te same pieniądze, czy coraz słabsi Cantoro z Zieńczukiem razem wzięci Jeszcze jakieś pytania? Mało złego już się stało w ostatnich latach przez brak piłkarza typu Garguły w Wiśle? Jeśli masz lepszego kandydata, napisz wniosek do Bednarza, może Cię posłucha :lol:, albo wyłóż kasę na pokrycie strat Wisły, które będą narastać jeśli dalej będzie grać coraz gorzej przez brak takiego zawodnika. A może po prostu uważasz, że trenerzy, którzy typują go jako wzmocnienie się nie znają, Ty wiesz od nich lepiej co w piłkarzu „siedzi”? Boisz się ryzyka związanego z dużymi kontaktami? To spójrz, np.: taka Odra czy Cracovia są od niego wolne, w ogóle 90% ligi nawet o nim nie może marzyć, i co, mają lepiej? Ale jeśli mamy do nich równać, to proszę bardzo… Wiadomo, że im lepsi piłkarze, tym bardziej kosztowni – nie da się stworzyć dobrej drużyny bez „kominów płacowych”. Bo wówczas w klubie nigdy nie będzie żadnego wybijającego się ponad przeciętność zawodnika – tacy kosztują więcej i są drożsi w utrzymaniu niż reszta. Ergo - muszę mieć inne, lepsze kontakty. Jak nie – znajdą sobie innego, bardziej konkurencyjnego pracodawcę. Żyjemy w realiach wolnego rynku, a nie w FM’ie kolego. I rozczaruję Cię, ale Messiego nie sprowadzimy, na idealnych piłkarzy Wisły nie stać. Zawodnicy typu Garguły to najwyższa półka, o jakiej możemy myśleć. |
Cytat:
Ale to wlasnie takie "komputerowe": wezmy tego z Belchatowa bo fajnie tam u nich podaje, to i u nas bedzie. Giza do Legii szedl jako jeden z najlepszych srodkowych pomocnikow ligi. Juz takim nie jest. Bo Legia to jakies 10 polek wyzej od druzynki parchatych wyrobnikow w paski. |
Ale jeżeli nie Garguła to kto? Chcesz mieć dowódce w środku pola, a tego już Legia kupiła przed sezonem za 650 tys €. Może Mila? Za tego to Śląsk dał niemal pół miliona € i zażąda pewnie teraz z milion. Garguła już od 3 sezonów nie schodzi poniżej pewnego poziomu, mimo zmieniających się w Bełchatowie trenerów, Łukasz byłby u nas także świetnym wykonawcą stałych fragmentów gry, czego nam potrzeba. Wisła potrzebuje tak naprawdę z 3 nowych piłkarzy do zaostrzenia konkurencji, bo nie wierze w to, że drużyna która gromiła Beitar 5:0, czy wygrywała z Barceloną nagle jest tak słaba, że nie potrafi wygrywać z Ruchem, ŁKS i Śląskiem. Piłkarzom brak ambicji, grali dobrze kiedy występowali jeszcze w europejskich pucharach, teraz wszystko olewają. Mnie aż to gwiazdorzenie wkurza. Potrzebujemy świeżej krwi, takiej aby piłkarze czuli, że muszą zapierdalać na boisku. Jak patrze na ten piach w ich wykonaniu, to właśnie widzę, że presja na nich jest zbyt mała, bo powinni grać na miarę najlepszego w Polsce klubu.
|
Presja na nich jest zbyt mała, bo wiedzą (zdążyli się przez te kilka lat przyzwyczaić), że i tak odpowiedzialność za to, że są ****a leniwi poniesie trener, a oni nie odczują tego nawet na portfelu.
|
Cytat:
Ja rozumiem ze porazki sa w pilke wkalkulowane ale ****a mac - oni w meczu z Ruchem powinni grysc trawe i wypluwac pluca, bo wygrana w tym i nastepnym meczu byla gwarantem spokojnej zimy - a zagrali chyba najslabszy mecz na wyjezdzie od czasow przyjscia Skorzy. A najbardziej co mnie wkurzylo to to ze smieli intonowac 'zawsze nad wami' - po bardzo slabym meczu, z zenujaco slaby przeciwnikiem. Mozna by przypuszczac ze jakis wielki sukces w nim osiagneli a byli o krok przed kompletnym blamażem. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Doskonałe jest to założenie, że skoro nie jeden Garguła, to trzech inwalidów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego też bawią mnie trochę stwierdzenia by np: szukać "3 nowych Diazów albo Kub Błaszczykowskich". Każdy przypadek jest indywidualny co pokazuje choćby dalsza kariera Roberta Lewandowskiego a Ćwielonga. Tylko no właśnie ... Dobry skaut na podstawie predyspozycji, warunków fizycznych, sposobu poruszania, gry, obserwacji meczów potrafi spośród średniaków wyłowić materiał, który poradzi sobie w silniejszej lidze i w mocniejszym zespole. |
Jak tak się czyta doniesienia prasowe to co chwile są jakieś nowości już sprowadzaliśmy gwiazdy(Tristan, Ljuboja), to znowu będzie przebudowa zespołu, za chwilę Cupiał zakręca kurek z pieniędzmi, to znowu zwalniają Skorżę, teraz już nawet doszli do tego że Cupiał sprzeda Wisłę(jak to w 3 miesiące może wszystko się zmienić). Teraz większość ''ekspertów'' wypowiada się tak jakby Wisła była na ostatnim miejscu w tabeli i miała spaść do 1 ligi, a tak naprawdę mamy tylko 3pkt. straty do lidera. W drużynie jest jakiś kryzys ale bez przesady. Jeszcze Wisełka pokaże w rundzie wiosennej na co ją stać i moim zdaniem Cupiał tak łatwo się nie podda bo co by o nim nie mówić ale przegrywać to on nie lubi(chodź może są to tylko moje mażenia ale chcę w nie wieżyć).
|
1q2 trochę mnie wyręczył, ale doprowadzę temat do końca.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Innymi słowy - nie będzie grał lepiej, ale będzie "się lepiej prezentował". Wybacz, jestem heteroseksualny i wisi mi prezencja zawodnika. No, chyba że chodzi Ci o nową zabawkę, transfer byle kogo - byle coś się działo? Ten dreszczyk emocji, te nowinki prasowe - fakt, niektórych to podnieca. Ale dla mnie liczy się efektywność - a Zieńczuk w formie przydaje się drużynie. Ja mam podstawy twierdzić, że Zieńczuk może się odbudować, ty opierasz się tylko i wyłącznie na własnej antypatii do "złego" piłkarza, który nie jest boskim Kosowskim. Więcej za chwilę. Co do Dawidowskiego - brawo:rotfl: Skoro nie widzisz różnicy, to tylko i wyłącznie świadczy o Tobie. Ekstrapolować też trzeba umieć. Cytat:
Cytat:
W każdym innym klubie tacy piłkarze jak Zieńczuk są szanowani - za stosunek do barw klubowych i godne ich reprezentowanie, za stosunek do kibiców, za kilka lat gry w której dali naszemu zespołowi bardzo wiele. Kiedy przychodzi ich czas(a tak jest z Zieńczukiem), dostają pamiątkowy puchar, kwiaty, odchodzą - ale nie ubliża się im z tego powodu. Ale u nas jest moda na gnojenie piłkarzy - banda zakompleksionych gówniarzy po każdej porażce szuka ujścia dla swojej frustracji. Jakiś pokemon nazywa Sobolewskiego po przegranym meczu "miękką fają". Mamy grupę szyderców na trybunach, którzy wydatnie pomagają naszemu bramkarzowi(jakikolwiek by on nie był)zachować spokój przy kolejnych interwencjach. Przykłady można by mnożyć - wraz z sukcesami pojawiła się masa patologii, a Ty jesteś tego przykładem. Czemu niby miał służyć ten tekst o piłkarzach "z zawiązanymi nogami"? Uważasz to za krytykę? A może myślisz, że jesteś tak bardzo "trendy" ubliżając człowiekowi, który miał spory wkład w zdobycie dwóch mistrzostw? Nie domagaj się poważnego traktowania, skoro sam nie potrafisz zdobyć się na minimum szacunku. __________________________________________________ _________________________________ __________________________________________________ _________________________________ Acha - uważaj lepiej z ubliżaniem naszym zawodnikom. Za następną "łamagę" dostaniesz bana. Nie dostałeś go teraz tylko dlatego, że nie chciałem robić kolejnego wirtualnego męczennika. Straciłem na Ciebie za dużo czasu... |
Cytat:
Cytat:
Dyskusja z Tobą mija się z sensem, bo Ty nie rozumiesz fundamentalnych podstaw języka i tego co ktoś do Ciebie pisze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Puchar za przeszłość mu się rzeczywiście należy, tego nie neguję. Oby jak najszybciej go dostał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tekstu o gówniarzach, dzieciakach, traceniu na mnie czasu - jednym słowem Stary, nie wiem kto uczynił Cię moderatorem, ale powinien zrewidować swoją decyzję, bo albo nagle odbiła Ci sodówa, albo po prostu się nie nadajesz. |
problemem nie jest brak rozgrywajacego. przy obecnym naszym skladem zaden Gargula ani nikt inny w naszym zasiegu nas nie zbawi. tej druzynie trzeba skrzydlowych, szybkich dynamicznych, ktorzy ebda siali poploch na skrzydlach robiac wtedy wiecej miejsca naszym srodkowym pomocnikom w srodku pola.
|
ostatnio sie nie wypowiadalem (jakies 2 lata ;p ) ale tak sie przejalem sytuacja ze az musze wysypac swoje zale, a wspieram sie na wyzyny bo powinienem isc sie ogolic i spac bo rano do pracy ;p
Czas niektorych pilkarzy przemija czy tego chcemy czy nie, w firmie nie ma sentymentow. Nie mozna wiecznie trzymac zawodnikow ktorzy nie wiele wnosza do druzyny, nie mniej nalezy im sie bezwzgledny szacunek za to co zrobili do tej pory dla klubu. Trzeba isc dalej. Wszyscy bedziemy szanowac Baszcza, Zienia czy Cantoro, ale ich czas sie skonczyl, pozegnajmy ich z naleznym szacunkiem, milo wspominajmy bo jest za co, nie sa to sezonowi zawodnicy jak np Łobodzinski, Niedzielan czy Matusiak. Przez lata pracowali na to zeby godnie ich pozegnac, milo wspominac a przede wszystkim szanowac. Idzie mlode, kto sie spodziewal ze z Diaza cos bedzie, ze Maly wyskoczy, niestety w Wisle jak do tej pory o przydatnosci pilkarza do zespolu decydowal albo przypadek ale chwilowy skok formy, miejmy nadzieje ze nie tyczylo sie to bedzie ani Diaza, ani Malego, Boguskiego czy Irsaka bo z nimi bedzie trzeba budowac nowa Wisle. Chlopaki maja potencjal, odpowiednio wsparci przez Glowackiego czy Sobola ( nie rozumiem krytyki pod adresem tego pilkarza, w KAZDYM meczu gra na 100%, ma mentalnosc ktorej brakuje wieszosci pilkarzy tej druzyny a ktora mial np Kuba ) moga pojsc tylko w dobra strone. Tyle sentymentow.... Trzeba nam bocznych pomocnikow, to zawsze byla najmocniejsza strona Wisly, w tym sezonie nie gra ani Zieniu ani Łobo, efekt widoczny golym okiem. Celowo nie wspominam o Pawle B, przykro mi to mowic ale jest to zawodnik ktory przezywa to o czym napisalem kilka zdan wyzej, chwilowy skok formy, widac golym okiem ze ten skok znajduje sie w fazie ladowania. Pozbywamy sie Baszcza, Zienia, Łobo, Kmiecika, Pawla B, Dawidowskiego i Niedzielana i bezwzglednie kupujemy dwoch bocznych pomocnikow i napastnika tyle.. wyladowalem zale |
http://pilka.stal.rzeszow.pl/pokaz3....wiecej&id=1939 - to Wisla powinna ich testowac a nie Lech. W koncu z Krakowa do Rzeszowa nie jest daleko, tym bardziej ze sa to reprezentanci mlodziezowych reprezentacji Polski. (U-18, U-19). Na poczatek do ME a w przyszlosci mogliby byc sprawdzeni w pierwszej drużynie. http://www.pzpn.pl/reprez_jun.php?inf=15572 , http://www.pzpn.pl/jun_1990C.php?inf=15197
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Jeśli to prawda to się cieszę. Uważam, że Maćka nie powinniśmy zwalniać,bo jest to dobry trener, ale prez mało ambitnych piłkarzy odnosi ostatnio słabsze rezultaty. |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19662
Zawodnik, który został wypatrzony przez Ryszarda Czerwca i Manuela Junco - bardzo ciekawe zdanie wkoncu wypatrzyli jakiegos młodego goscia z nizszej ligi... |
ALe i tak nasz Kazik powie, że jest do banii...na początku złozmy sobie kadre trenerską a poźniej zawodnicy...chodzi mi tu najbardziej o trenera bramkarzy..
Ale ten chłopak może być ciekawą alternatywą dla Juszczyka a w przyszłości może wyrośnie z niego bramkarz lepszy od Pawełka |
potrzebujemy lewego pomocnika od zaraz, napastnika troche pozniej, srodkowego pomocnika ktory czesto asystuje i STRZELA takze (Jirsak tylko asystuje, za Stiliciem jest drugim najlepszym w rundzie jesiennej), no ale i tak na zmiane nie mamy nikogo, boli, kadra boli
|
wszyscy mówimy o zawodnikach którzy mogliby zasilić Wisłę, problem w tym że im bardziej się o nich mówi tym inne kluby bardziej ich obserwują i widzę niewielkie szansę na ich pozyskanie. Dlatego też uważam, że zawodników trzeba wyszukiwać gdzie indziej (jak np ten bramkarz na testach), niestety jeżeli Wisła nawet kogoś kupi to mam dziwne przekonanie o ich nieprzydatności.Dlaczego? otóż że w naszym klubie postawą oceny grajka jest sposób na tzw VHS-a (teraz już bardziej DVD ;D ) gdyz skauting lezy kompletnie. A jeżeli już trafi się nam na tym DVD jakaś "perła" to bierzemy na testy, ci którzy są słabi to przyjeżdżają, a dobrzy zawodnicy nie będą sobie jakimiś testami dupy zawracać.
Widzicie ? Na 20 testowanych może jeden będzie się nadawał Ilu mamy skautów w klubie? Dwóch? No i może dyrektor sportowy A jak mi ktoś powie że nie to niby dlaczego skauci Lecha wypatrzyli tych dwóch ze Stali a od nas żadnemu tyłka się nie chciało ruszyć do Rzeszowa?? Taki przeciętny kowalski może podać parę nazwisk które nadawałyby się do MESA choćby taki Twardowski z Ruchu Wys. Maz. (to jest nasz gr. II ligi...) Czarno widzę nasze transfery, nie chodzi że ich nie będzie, tylko o ich wartość sportową... Obym się mylił |
Nie zwolnili Macka wiec juz jest lepiej, Cupial robi na opak a to znaczy ze transfery beda. =)! Gotowkowe~!!!!
|
Tamten sezon rok temu po 16 spotkaniach 44 pkt ten sezon po 16 spotkaniach 30 pkt.Rok temu było wszystko pięknie ładnie , dobra drużyna która osiagała bardzo dobre wyniki, dobry trener i dobra atmosfera w klubie. na transfery w przerwie zimowej Wisła wydała coś około 500 tyś euro, dużo mało przy takiej drużynie ? niewiadomo. sezon sie zakonczył majster nasz juz był po pół metku, no i puchary, a w pucharach klapa ani LM ani PU, i było tylko pytanie - DLACZEGO ! Ale tym razem nie było tłumaczenia a bo wielka Barca a bo bogate koguty, tylko ludzkie brak umiejętności (Barca) brak moim zdaniem amibicji (koguty drugi mecz, do 80 min ambicji było zero) No ale cóż żyje sie dalej , nowy sezon nowe plany , kadra? hmm.. jesteśmy po rundzie jesiennej juz tego sezonu , na 5 miejscu , skuteczność Wisły ostatnio zawodzi, a piłkarze nie pokazują swojego poziomu oprócz niewielu piłkarzy (czyt. PAWEŁ BROŻEK) i co teraz? Wisła wśrodku tabeli ? Biała Gwiazda bez blasku? Jedno słowo sie nasuwa - TRANSFERY! Tylko że ja uwazam tak że teraz Wisła wyda duuze pieniadze na transfery i powróci na szczyty ale gdyby rok temu Wisła kupiła kilku młodych perspektywicznych piłkarzy którzy tworzyli by w przyszłości potęge Wisły to Wisła nie spuściła by z tonu i dale górowała w naszym kraju a moze by i w europejskich pucharach grali.. , wiadomo wydała by duze pieniadze , ale czy teraz nie wyda?? Wyda bo p.Cupiał kocha Wisłe bo Wisła jest jego życiem a nie interesem ! T
|
Cytat:
|
Cytat:
Stilic 7 Iwanski (?) tu zonk, bo wydaje mi sie ze mało Mila 4 Brozek 3, chciałbym wiedziec skad oni wzieli te 2 dodatkowe (piast, jaga, gks) Lato - 3 Trzeciak - nie wiem |
A bramki+asysty? Kto ma najwiecej?
|
Cytat:
|
z tej piątki zawodników co maja odejśc to ja bym koniecznie zostawił Sobola bo raczej jest to gracz nie do zastąpienia w naszej lidze.Mimo 32 wiosen jeszcze przez 2-3 lata może spokojnie pograc.Osobiście w wielkie transfery jakoś nie chce mi sie wierzyc wiec jeszcze zostawiłbym Zienia.
|
Cytat:
a Diaz z wolnego strzelił po faulu na Cantoro |
Ja zwolniłbym teraz Cantoro i Niedzielana. Jak sprzedamy Baszcza to padnie rywalizacja na prawej obronie, Sobol jest płucami tej drużyny,
|
Kto chce się pozbyć Sobolewskiego?:shock:
ten piłkarz prezentuje najwyższą formę ze wszytskich "starych" miał może 2-3 gorsze mecze, ale poza tym na tle całego zespółu niezle się prezentował Zieńczuka można by zostawić bo nie wiemy czy to spadek formy na zawsze czy tylko półroczna "wtopa" ;) pozostali trzej z formą lecą w dół |
Mam nadzieje że Sobol Baszczu i Zieniu jeżeli będą odchodzić doczekają się z naszej strony godnego pożegnania dla mnie są wielcy obojętnie na prezentującą obecnie forme . Zawsze odani na klubu ,
niepłaczący z powodu małych zarobków wide żuraw nieuciekających wide Fanek jak szczur itd..moge wymieniać wielu. Choćby Uche powracający na pól roku jak gdyby nigdy nic traktując nasz klub jak szmate !!! CHłopaki szacunek i dzięki za wszystko a tobie Zieniu za mistrzostwo :-) p.s. mam nadzieje że zostaną |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl