![]() |
co z tym ostatnim transferem? ktos cos gdzies mowil ze w Krakowie dzis pojawil sie jakis napastnik
|
jak pojawiają się rzeczy typu ,,ktoś coś gdzieś mówił'' to od razu przychodzi mi do głowy jedno nazwisko Van Nisterlooij.I to by było na tyle.
|
chłopie, nie żartuj, tu się pytasz?
pewnie ploty ktoś rozpuszcza |
Myślę, że jeszcze jeden transfer jest bardzo prawdopodobny. Ale wszystko zależy od losowania. Jak nie trafimy na Kopenhagę, to powinniśmy spodziewać się jeszcze jednego transferu.
|
Cytat:
Cytat:
|
Przydałby się dobry skrzydłowy, bo z zagrań takich zawodników żyją nasi napastnicy. Taki Delev byłby idealny do naszego systemu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Za Toma Gazientespor,dzisiejszy rywal Legii wykłada 1.5 E,więc raczej nie mamy szans licytowac się z turkami :)
|
to może ja utnę wasze śmieszne spekulacje ..
sam Basałaj dziś mówił dla OSI, że nie planują już żadnych transferów, nawet w przypadku awansu do LM poruszył też wątek sprzedaży Meliksona, że nie muszą sprzedawać teraz żadnych graczy na siłę, ale oczywiście jeśli się pojawiłaby BDB oferta za niego np. to taka jest piłka, że czasem trzeba rozważyć propozycję.. ( mogłem coś przekręcić ) |
Polityka transferowa klubu w ostatnich 2 okienkach była bardzo udana, dlatego biorąc pod uwagę, że rozsądne jest kontynuować to co dobre, liczę na jeszcze jeden transfer w tym okienku, ale nie jakiejś zapchaj dziury tylko piłkarza klasowego, który z miejsca będzie mógł wskoczyć do 1 składu.
Mógłby to być np jakiejś wysokiej klasy defensywny pomocnik, szybki, z niezłą techniką, strzałem i kiwką, dużo widzący, silny i dobrze zastawiający się (do pary z Sobolewskim, który długo już nie pogra na tym poziomie, a w dalszej perspektywie jego następca), lub ktoś ofensywny do rozklepywania obrony przeciwnika wraz z Meliksonem, a w dalszej perspektywie jego następca, bo Melikson pogra u nas raczej tylko do zimy. Taki piłkarz byłby dodatkowym wzmocnieniem na 4 rundę kwalifikacji LM lub elementem zaskoczenia na sam rewanż. Musiałby to jednak być gracz naprawdę klasowy. |
Maciuś Tom to nie jest czasem może ten zawodnik Litexu który strzelał wczoraj z połowy boiska na bramkę Pareiki????sevenheaven po IV rundzie okaże sie czy Wisła sie wzmocni a na razie jako zespół Wisła wystarczająco mocna
|
Takich zawodników do klepania z Meliksonem mamy, jest Iliev, Małecki, Nunez, Garguła. Dla mnie przynajmniej ważniejsze jest znalezienie drugiego Sobola.
|
Cytat:
|
Ja myślę, że Staszek już ogarnia zawodników na przyszłe okienko. Pewnie jest cały czas temat boków obrony, ewentualnie środka pola - defensywnego pomocnika który mógłby zastąpić Sobola (chociaż jak tak dalej Sobol będzie grał to w czerwcu nowy kontrakt:) ).
|
Wg mnie Melikson jest wart 2,5 mln Euro + cała kwota jaką zarobi Wisła dzięki jego fenomenalnych spotkaniach w Europie.
Jest 2 lata młodszy od Mierzejewskiego, jest od niego co najmniej o klasę lepszy jeśli go teraz sprzedamy to to będzie wg mnie tak wielki błąd Stana, że przekreśli nawet wszystkie udane transfery, Wisła to dziś jest w 50% Maor. Ale spokojnie, Stan wielokrotnie udowodnił, że zna sie na fachu i wie, że teraz jest idealny moment na dalsze promowanie Wiślaka. Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html szkoda akurat że temu zawodnikowi jest bliżej do szwajcarskeigo klubu niż do Wisły.W razie awansu do fazy grupowej CL przydałby sie w Wiśle.Ale chyba jakiś procent z tego transferu trafi do Wisły????????
|
Cytat:
chyba lepiej, że daleko mu do Nas.. w tym wypadku na szczęscie jesteśmy za biedni. Nie chciałbym już oglądać kolejny raz jego cyrków. Co do Meliksona to jeśli udałoby się wejść do LM i tam Maor coś ciekawego by pokazał to myślę, że po sezonie klub dostanie za niego ponad 6mln euro.. takiego zawodnika w naszej lidze nie było od lat. |
Cytat:
Oczywiście doceniam klasę sportową Kalu, ale nigdy więcej nie chcę go tu widzieć |
Cytat:
|
trochę Offtopic:
Kalu Uche zmienił klub czy nie przysługuje nam za to jakaś kasa?? http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
Cytat:
(o ile pamiętam) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nowy kontrakt Uche z Almerią niczego nie zmienia. O ile pamiętam, to z tego co pojawiało się w mediach przysługuje nam 30% z kwoty transferu, ale nie mniej niż 500 tys. euro.
|
.
Robert i Stan powinni dostać podwyżkę i dłuższe kontrakty, po to by nikt nam ich nie podłapał po sezonie
|
Rafał Stec o naszej polityce transferowej:
http://rafalstec.blox.pl/2011/08/Tra...cud-Wisly.html "Szkoda, że Wisła nie wynajęła fachowca jego klasy lata temu, gdy właściciel Bogusław Cupiał chciał jeszcze w klub obficie inwestować..." - o Stanie; 100% racji |
Maaskant:
Cytat:
|
Cytat:
niemniej pełna zgoda ze Stecem - Stan to najlepszy transfer Wisły! Niestety nie każdy zasłużony dla klubu były piłkarz, który pograł kilka sezonów za granicą, poznał kilka osób - będzie świetnym dyrektorem sportowym/skautem/trenerem. A w tym przypadku w końcu postawiono na fachowca pierwszej jakości |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl