Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

KMZ 26.07.2011 13:31

ja mam takie małe pytanie ;) , oglądałem własnie na yt , bramki Wiesełki ;) ,i tak się zastanawiam ile asyst miał Melikson ?:) bo z tego co zauważyłem to sporo ?:D

TOMEK 11 26.07.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1133467)
ja mam takie małe pytanie ;) , oglądałem własnie na yt , bramki Wiesełki ;) ,i tak się zastanawiam ile asyst miał Melikson ?:) bo z tego co zauważyłem to sporo ?:D

6

10znakówww

filemon 26.07.2011 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1133467)

Cztery bramki i cztery asysty
Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1133469)
6

Dodałeś Puchar Polski czy jak?

EDIT:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,125714,...l?ticaid=1cbae
"Pomocnik Wisły (...) zapracował swoją znakomitą postawą na boisku. W rundzie wiosennej zdobył cztery gole i zaliczył cztery asysty."

HEDu 26.07.2011 15:54

4 ponieważ transfermarkt nalicza także faule w polu karnym na zawodniku jako asysty (wykorzystane przez strzelca). To samo z faulami zamienionymi na gol z rzutu wolnego.

PlacekTSW 26.07.2011 16:41

Tak ściągnąć Ireneusza Jelenia, bo jest do wzięcia za darmo, a polonia już poluje na niego.

TonyWiślak 26.07.2011 16:49

Stary,wysoki kontrakt,kontuzjogenny...
Już wolę naszego napastnika z Izraela.

TOMEK 11 27.07.2011 10:34

wczorajsza PN :

Wydawało się, że potwierdzenie transferu Marko Jovanovica i wypożyczenie Bitona zamknie kadrę drużyny na nadchodzący sezon. Jednak w przypadku wyeliminowania Liteksu i awansu do ostatniej rundy kwalifikacji dyrektor sportowy Stan Valckx ma otrzymać od właściciela klubu Bogusława Cupiała zielone światło na jeszcze jeden transfer zawodnika ze znanym nazwskiem.

Mocny 27.07.2011 13:15

brac TOMA !

thechris 27.07.2011 13:40

Potrzebujemy klasowego lewego obrońcy a nie kolejnego skrzydłowego... Lewego obrońcy trzeba nam jak powietrza...

Feniks1983 27.07.2011 13:57

Na bank nie kupimy lewego obrońcy. Są Diaz i Paljic do tego na tej pozycji mogą grać Nunez i Jovanović więc to raczej jeśli faktycznie będzie kasa to myślę, że pójdzie na zakup środkowego pomocnika za Sivakova.

PlacekTSW 27.07.2011 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1134378)
wczorajsza PN :

Wydawało się, że potwierdzenie transferu Marko Jovanovica i wypożyczenie Bitona zamknie kadrę drużyny na nadchodzący sezon. Jednak w przypadku wyeliminowania Liteksu i awansu do ostatniej rundy kwalifikacji dyrektor sportowy Stan Valckx ma otrzymać od właściciela klubu Bogusława Cupiała zielone światło na jeszcze jeden transfer zawodnika ze znanym nazwskiem.

Prędzej dostanie zielone światło w razie awansu do fazy grupowej LM, niż do IV rundy eliminacyjnej.

milosz 27.07.2011 14:14

Na lewej obronie nie był jeszcze próbowany ... lewy obrońca Nunez. I kto wie może to byłoby najlepsze rozwiązanie.

A co do tego spektakularnego transferu na wypadek sukcesu w el. do LM to myślę że będzie to ... jakiś znany piłkarz, czyli dokładnie nic nie wiadomo.

tofik 27.07.2011 14:15

Ale co wy z tym Tomkiem. Gość w mistrzu Bulgarii w lidze się niczym nie wyróżnia. Pomimo, że sobie mecze ustawia Litex. Pewnie miał mecz życia, albo tak jak piszą Bułgarzy raz do roku się spina i gra zajebiście i gdyby tak grał zawsze to byłby wielkim piłkarzem.

Z Diaza każdy kto umie zwód na zamach zrobi szmatę, bo to żaden obrońca jest. Niby dlaczego u nas na tej obronie grał tylko w absolutnej konieczności, pomimo, że nominalnie przychodził na tę pozycję ?*

*Chodzi mi..za Skorży czy tam zanim odszedł do Belgii.

Feniks1983 27.07.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1134603)
Z Diaza każdy kto umie zwód na zamach zrobi szmatę, bo to żaden obrońca jest. Niby dlaczego u nas na tej obronie grał tylko w absolutnej konieczności, pomimo, że nominalnie przychodził na tę pozycję ?

Niby Twoja wypowiedź ma sens. Tylko, że... wczoraj nie byliśmy (albo Ja czegoś nie wiem) w absolutnej konieczności a mimo to Robert na Diaza postawił. Co więcej, Stan szukając piłkarza na tą pozycję właśnie Diaza ściągnął. I teraz pytanie. Czy to My się nie znamy i Diaz jednak odpali na lewej obronie (ciężko taką opcję przyjąć ale Lamey pokazał że można) przy Maaskancie czy jednak będzie to porażka Stana i Maaskanta. Sam jestem ciekaw jak to się potoczy.

Co do Toma czy jak mu tam. Jedna jaskółka wiosny nie czyni (po pamiętnym meczu Łobodzińskiego w Gdańsku też można by snuć różne teorie gdyby się nie znało Jego pozostałych osiągnięć w Naszym zespole). Osobiście ciekaw jestem jak On zagra przy R22 i dopiero wtedy będzie można wyciągnąć jakieś wnioski co do tego gracza.

Michu88 27.07.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1134601)
Na lewej obronie nie był jeszcze próbowany ... lewy obrońca Nunez. I kto wie może to byłoby najlepsze rozwiązanie.

A co do tego spektakularnego transferu na wypadek sukcesu w el. do LM to myślę że będzie to ... jakiś znany piłkarz, czyli dokładnie nic nie wiadomo.

Nasz trener mówił w trakcie okresu przygotowawczego, że został on sprowadzony jako pomocnik, nie jako obrońca, więc wątpię, żeby nagle w tej kwestii miało się coś zmienić, zwłaszcza, że czekają nas obecnie tylko mecze o stawkę, a on nie był wystawiany na tej pozycji przez Maaskanta.

Gordian 27.07.2011 16:12

co do Toma to na forum Litexu mówili, że to taki raczej jednorazowy wyskok. Pisali, że "gdyby on tak grał na codzień, to już by go w ich zespole nie bylo". Raczej coś jest na rzeczy. Kręcił jak chciał bo miał słabego obrońce na przeciwko.

Jeden krok do celu minimum na ten sezon nam pozostał.

Bronex 27.07.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1134378)
wczorajsza PN :

Tak jest. Bujdy , bajki i baśnie.

kacpaw91 27.07.2011 16:39

http://gornikzabrze.pl/pl-news,news,...obrym_kierunku
http://sportslaski.pl/lukasz-burliga...9910,info.html

Mączyński praktycznie w Górniku Zabrze. Szkoda opcji pierwokupu w przypadku Burligi.

wwf 27.07.2011 17:00

Jak byśmy wywalczyli awans do LM to ja myślę że Cupiał by kupił z 4 nowych ciekawych grajków ale dopiero w zimie.

gordziu5 27.07.2011 19:54

tak czekałem i czekałem aż nasz ukochany klub rozpocznie grę o stawkę, bo bardzo ciekawy byłem realności waszej oceny Lameya. Jeżdżono po nim po całości, że stary nie ograny ostatnimi czasy, niepotrzebny. A ja teraz wypracowałem sobie własną opinie. Moim zdaniem jest to zawodnik co najmniej poprawnie grający. W mojej opinii brakuje mu trochę jeszcze motoryki, ale to wydaje mi się jest jeszcze do wypracowania. O klasę o ile nie o dwie lepszy od Erica. Zwróciłem wczoraj uwagę na jedną rzecz. Tom wrzuca piłkę w pole karne naszego zespołu, mocna wrzutka na 7 metr, jest tam Lamey a 5 metrów za nim zawodnik Litexu. Lamey klei piłkę tak że ta zostaje mu przy nodze. odwraca się i zagrywa do skrzydła do Ivicy. Sądze że gdyby na jego miejscu był Cikos to przyjął by pilkę tak że ta spadła by pod nogi przeciwnika, albo wypierdo*ił na róg. lamey okazał się lepszym zawodnikiem niż nasz drugi skrajny obrońca po drugiej stronie boiska. Chciałbym aby Ci którzy tak bardzo negowali ten transfer wyrazili swoją opinię teraz.

Kibic1928 27.07.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gordziu5 (Post 1134854)
tak czekałem i czekałem aż nasz ukochany klub rozpocznie grę o stawkę, bo bardzo ciekawy byłem realności waszej oceny Lameya. Jeżdżono po nim po całości, że stary nie ograny ostatnimi czasy, niepotrzebny. A ja teraz wypracowałem sobie własną opinie. Moim zdaniem jest to zawodnik co najmniej poprawnie grający. W mojej opinii brakuje mu trochę jeszcze motoryki, ale to wydaje mi się jest jeszcze do wypracowania. O klasę o ile nie o dwie lepszy od Erica. Zwróciłem wczoraj uwagę na jedną rzecz. Tom wrzuca piłkę w pole karne naszego zespołu, mocna wrzutka na 7 metr, jest tam Lamey a 5 metrów za nim zawodnik Litexu. Lamey klei piłkę tak że ta zostaje mu przy nodze. odwraca się i zagrywa do skrzydła do Ivicy. Sądze że gdyby na jego miejscu był Cikos to przyjął by pilkę tak że ta spadła by pod nogi przeciwnika, albo wypierdo*ił na róg. lamey okazał się lepszym zawodnikiem niż nasz drugi skrajny obrońca po drugiej stronie boiska. Chciałbym aby Ci którzy tak bardzo negowali ten transfer wyrazili swoją opinię teraz.

Odrazu zaznaczę - wierzyłem i wierze w Lameya ( czyt. nie płakałem z powodu jego transferu ) ale wstrzymajmy się jeszcze z ocenami do końca rundy. Taka przestroga:-)

R33 27.07.2011 20:04

3 lata temu pisano, że jak Wisła przejdzie Beitar to kupią albo Smolarka albo jakiegoś takiego Brazylijczyka z Niemiec (nie pamiętam już nazwiska) bo Cupiał sypnie kasą i z tego nic nie wyszło.

lucas8 27.07.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1134865)
3 lata temu pisano, że jak Wisła przejdzie Beitar to kupią albo Smolarka albo jakiegoś takiego Brazylijczyka z Niemiec (nie pamiętam już nazwiska) bo Cupiał sypnie kasą i z tego nic nie wyszło.

Ten napastnik o ile dobrze pamiętam nazywał się Nei ;)

filemon 27.07.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1134865)

Jak myślisz dlaczego? Podpowiem. Może dlatego że wylosowaliśmy Barcelonę? :>

R33 27.07.2011 21:09

To ja podpowiem, że nawet jak odpadlibyśmy wtedy (tzn. zakładając, że jesteśmy jeszcze przed meczem :D) to zostaje gra w Lidze Europejskiej (wtedy jeszcze Puchar UEFA).

Edit:
Zrozumiałem.

gordziu5 27.07.2011 21:13

ale to nie puchar uefa był naszym celem

_ukoL 27.07.2011 21:27

Wzmocnienie kadry przed najważniejszymi meczami, kiedy w perspektywie ma się wylosowanie rywala w zasięgu wydaje się całkiem logicznym pomysłem. Po tym jak zmieniła się Wisła pod względem polityki transferowej odkąd jest tutaj Stan jestem w stanie uwierzyć, że Wisłę stać jeszcze na wzmocnienie kadry.

Natomiast wolę optymizm schować głęboko w kieszeń i nie dzielić skóry na niedźwiedziu, bo Bułgarzy to klasowy zespół i nie wierzę, że się położą na Reymonta. Będzie ostra i zażarta walka o upragnioną IV rundę eliminacji Ligi Mistrzów w co cholernie wierzę.

arti 27.07.2011 21:34

Nawet jak sprowadzą kogoś przed czwartą rundą to ciężko mi uwierzyć, że będzie to az taki prze.... , który w parę dni zgra się z drużyną i pociągnie ją do LM.Oby... Amen!:)
No i nie wolno w tym wszystkim zapominać, że we środę jeszcze cała druga połowa rywalizacji z Liteksem.

tarantulaw2 27.07.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1134926)
To ja podpowiem, że nawet jak odpadlibyśmy wtedy (tzn. zakładając, że jesteśmy jeszcze przed meczem :D) to zostaje gra w Lidze Europejskiej (wtedy jeszcze Puchar UEFA).

Wtedy jeszcze trzeba było grać w ostatniej rundzie eliminacji.

filemon 27.07.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1134926)

To ja podpowiem, że wtedy dostaliśmy Tottenham, bo nie, wtedy nie trafialiśmy po porażce z Barceloną do PUEFA, a do eliminacji. Wyobraź sobie że jesteś Cupiałem, Twój zespół przeszedł Beitar gładko i chcesz wzmocnić zespół, czekasz na losowanie, a tu Barcelona. Nie PUEFA był naszym celem, dlatego Cupiał nie wzmocnił. Proste i logiczne. Mam nadzieję, że zrozumiałeś.

Edit: To dobrze. Spoko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl