![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli poprawa w grze zespołu i lepsza forma wielu zawodników nie jest zasługą Smudy, to niby czyją? Samo się tak zrobiło?
|
Cytat:
Ewentualnie to efekt pracy Skorży, Maaskanta, Moskala, Kulawiaka nawet, ale nie Smudy, bo wiadomo, że Smuda jest be. |
dajcie spokoj nie reagujcie na prowokacje trzynastolatków :)
|
Bez przesady z tym wielbieniem Smudy. Nie wygraliśmy meczu na wyjeździe. To, że u siebie nabiliśmy punktów to bardziej wpływ kibiców i stadionu niż Smudy. Przez całą rundę zagraliśmy jeden dobry mecz. Z Lechem, reszta taka różowa nie była. Wiosna da nam odpowiedź jaki efekt przyniosą metody Franciszka.
|
Wygralismy z Korona:) Kibice byli i rok i 2 lata temu. Przed sezone, nie tak cicho mowilo sie o spadku, jestesmy 3ci.
|
rozumiem ze Tobie sie nie podoba aktualne miejsce Wisly,bo prowadzi ja Smuda? ja nie wiem czy tak Kulawik w tym momencie by nie blagal zeby zdobyc pare punktow do utrzymania,wiec to co zrobil trener z obecna kadra to zasluga trenera bo takich i lepszych pilkarzy mieli poprzednicy Smudy
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast rok i dwa lata temu mieliśmy dywersanta jako trenera i kibice nic nie pomogli. Nie twierdzę że Smuda nie zasługuje na uznanie, ale bez przesadyzmu. Miał też swoje wtopy, choćby Małecki. Czy wpuszczenie Chaweza z Jagą. Osobna sprawa to cele jakie sobie i drużynie postawi, ktoś coś słyszał? Czy dalej walczymy o pierwszą ósemkę? |
Cytat:
A szybsze poruszanie się po boisku Garguły nie wypływa z faktu kończącego się kontraktu tylko magicznego nochala Smudy ? :) |
Ja rozumiem, że można nie lubić Smudy (sam nie jestem jego fanem), ale jak można nie zauważyć, że z drużyny, która miała być w ogonie tabeli nagle staliśmy się głównym kandydatem do vice-mistrzostwa (Górnik, który jest przed nami stracił Mączyńskiego, Olkowski myślami już gdzie indziej i może odejść jeszcze Nakoulma).
|
Cytat:
To, ze u Smudy trzeba za...ac na treningach, każdy wie, i teraz albo ktoś się temu podda i będzie za.ac albo nie, widocznie Gargulec nie wyzalal się jak to ciężko w porównaniu do Malego tylko wziol nogi za pas i za....lal i wyszlo mu to na dobre, a to czy kontrakt go zmotywowal to już swoja droga. Jedno jest pewne u Smudy nie ma miejsca dla leni. Cytat:
Co prawda można mieć pewne zastrzeżenia, jak to ze odpadl z PP grając u siebie, czy to ze druzyna an wyjeździe nie przypomina tej z Reymonta, ale mimo wszystko chyba nikt przed sezonem nie spodziewal się ze po pierwszej rundzie będziemy mieli dalej szanse walczycz o mistrza. |
Można wymyślać co się chce ale tylko idiota nie zaakceptuje że licząc ilość, jakość, stan kadry, budżet, sytuację w lidze w perspektywie wyniku nikt inny za czasów Cupiała nie zbliżył się do osiągnięcia Smudy z tej rundy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Edit: "samograj" Brożek? Nie tak o nim mówiono gdy go żegnano... |
Cytat:
Szkoda, że wasze wywody nie mają solidnych fundamentów bo albo opierają się na gdybaniu, albo na wyciągnięciu poszczególnego błędu jak wpuszczenie Chaveza w meczu z Jagą i rzuceniu go na szale na przeciw dobrej gry drużyny oraz jej 3 miejsca. Oczywiście waszym zdaniem szala złych uczynków nadal mocno przeważa. Jad od was aż się sączy, nikt tu nie twierdzi, że Smuda jest idealny i fantastyczny, ale większość jednak docenia miejsce jakie na razie osiągnął z drużyną. Wy natomiast jak tylko usłyszycie dobre słowo na temat Smudy to was skręca, całkiem jak weszło.com |
Cytat:
Zresztą prawdopodobnie już za 2 tygodnie Ty i wielu tobie podobnych ucichniecie do następnej przerwy w rozgrywkach tak jak to było przed sezonem. |
Cytat:
Trzeba być wyjątkowo naiwnym żeby myślec, ze wzrost szybkości poruszania się Garguły po boisku to zasługa Smudy a nie kończącego się kontraktu. Bunozie tez się kończy i tez "o dziwo" nagle zaczął lepiej grać. Tak się dziwnie zbiegło. Koniec kontraktów i lepsza gra :). Miśkiewicz, to tez zasługa Smudy, że przyszedł do Wisły od tego sezonu ? (poprzednicy podobnie jak i z Brozka nie mogli więc z niego skorzystać). Cytat:
Dlatego Smuda powinien sie modlić za to, ze wrócił bo teraz niektórzy cały splendor jego gry zaczynają przypisywać ...Smudzie :). Nie zapominajmy o tym, że Smuda tak naprawdę ma inną jedenastkę (np. doszedł Miśkiewicz, Donald Dziki, Paweł Brożek) i ma przede wszystkim w końcu napastnika ! Dlatego porównywanie lepszej obecnie drużyny jaką ma Smuda z jego poprzednikami jest niepoważne. P.S. Szkoda, że ten magik nie potrafi wskrzesić Boguskiego czy Chaveza. |
Cytat:
No i jeszcze to. Brożek + 6 asyst! To teraz sobie odpowiedz kto tu na kogo pracuje. Jestes oszołominony wynikiem punktowym i tyle. Tak, tak poukładał a na wyjazdach to druzyna wygląda jak by pierwszy raz se sobą grali. Poukładane druzyny tak nie grają. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
PS. Tak poza tym widzę podwójne standardy... Każde potknięcie Smudy = trzeba go zgnoić, potknięcie Małeckiego = trzeba mu wybaczyć i dać kolejną szanse. :) |
Cytat:
|
Jezu ludzie przeczytajcie w ogóle to co Wy piszecie...
To że zespół zajmuje to miejsce, które zajmuje i ma tyle punktów ile ma to zasługa zarówno trenera i zawodników. Chyba po raz pierwszy od dłuższego czasu KAŻDY kto wychodził na boisko wiedział o co gra: wiedział, że sytuacja w klubie łagodnie mówiąc nie jest zbyt kolorowa, że jeśli dołoży do gry i treningów maksimum wysiłku (tak, że po owych treningach nie będą myśleć o niczym innym jak prysznicu i wypoczynku), jeśli przyjmie się zasady ciężkiej pracy - zasady Smudy, tylko i wyłącznie jego - jeśli się zaufa trenerowi w to co on chce z tą drużyną osiągnąć (a nie latać do prezesów w sprawie zbyt ciężkich treningów, czy szukania problemu u wszystkich tylko nie u siebie (Małecki, Stolarski)) to możliwe jest, że ten projekt zakończy się sukcesem. Jeśli w klubie zostałby ktoś taki jak Kulawik, który na treningu dopuszczał do samowolki, nie był dla piłkarzy żadnym autorytetem, nie potrafił nimi sterować; albo z drugiej strony Probierz, który prezentował całkowicie odmienne zachowania, zapominając o tym całym "team spiryt", co doprowadziło do "granie na zwolnienie trenera" to sytuacja bardzo PRAWDOPODOBNIE wyglądałaby identycznie jak w poprzednich sezonach (zaraz się zbiorą tacy co powiedzą, że wróżę z fusów, że może oni osiągnęliby z tym składem więcej jak Smuda). Z drugiej strony, oczywiście, jeśli w klubie nie byłoby Brożka, jeśli Głowacki złapałby kontuzję (odpukać!), jeśli w klubie nie byłoby Chrapka, Garguły czy któregokolwiek innego zawodnika to uwierzcie mi, ale żaden trener nie zrobiłby drużyny z samych zawodników typu Nalepa, Burliga, Chavez czy Boguski. Macie pretensje do Smudy o to, że chciał Brożka i sobie go ściągnął? Że to nie sprawiedliwe, bo inni nie mogli z niego korzystać? Przecież to czepianie się garbatego, że ma dzieci proste. Nie odrodzony Boguski? No jeśli Smudzie uda się postawić chłopaka na nogi tak jak postawił Gargułę (bo to jest fakt, inni nie potrafili wydobyć z niego tego co pokazywał w tej rundzie, a sam nie mogłem juz patrzeć na jego grę patrząc co "dokonywał" kilka lat wstecz), to jeśli Boguski zacznie przypominać na boisku piłkarza (bo wg mnie nim nie jest od momentu kontuzji) to śmiało będzie można mówić o cudzie a Smudę zgłosić do Watykanu. Przejrzyjcie na oczy, mamy w kadrze 1 bramkarza, 2 obrońców, ze 3-4 pomocników i 1 napastnika. Reszta nie miałaby prawa grać u Skorży, o ekipie Kasperczaka nawet nie wspominając. Jakoś nie widzę byście wybierali kogoś z obecnej Wisły do waszych składów w równoległym temacie (Głowacki i Brożek to jednak część lepszych czasów). Nawet kolejne argumenty przeciwników Franka, czyli transfery po znajomości, według mnie są najlepszą rzeczą jaka mogła nam się trafić w tych trudnych chwilach. Takie osoby jak Brożek, Stilic czy możliwy Dudka no jednak są nadzieją na to, że gra się polepszy, nie powinni grać gorzej niż ich vis a vis. I nie, nie jestem wyznawcą Smudy, doceniam jego spore umiejętności szkoleniowe, ale sporo rzeczy mi się w jego działaniach nie podobało; w ostatnim czasie to jednak tylko odpuszczenia Sobola nie jestem w stanie zrozumieć, reszta problemów sztucznie dmuchana przez warszawskie media czy jakieś forumowe istoty co łykają wszystko to co oni napiszą, nawet bez zastanowienia, jest po prostu niczym. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do kontraktów. Wisła oficjalnie mówiła, że ma ogromne problemy finansowe i nie będzie przedłużać kontraktów z zaciągiem holenderskim. Dlatego, te wszystkie Palice, Lameye, Jaliensy, Meliksony, Ilievy, Genkovy, Kirmy chciały stąd wiać jak najszybciej, ewentualnie wydusić Wisłę na ile się da, wiedzac, ze to już koniec finansowego eldorado. Więc dlaczego mieliby szybciej biegac skoro wiedzieli, ze kolejnych kontraktów już nie będzie ? A tak spokojnie na luziku dojechali do końca, skasowali ile się dało i bye, bye. Ogladaliśmy to zresztą na stadionach, powolutku, bez walki, przegrana za przegraną. Szkoda, ze wtedy Smuda tu nie trafił, napewno by ich "zmobilizował" do lepszej gry :). Cytat:
|
Inaczej rzecz mówiąc Gwiazda w twoim rozumowaniu trener nie ma żadnego wpływu na zawodników :rotfl:
Większość wokół pisze ci, że to sukces zarówno trenera jak i zespołu, że nasz trener ma wady i zalety, a ty nadal pieprzysz jakieś farmazony i niskiego lotu metafory o magicznym placu Smudy :lol: Masz elementarne problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego, żadne argumenty do ciebie nie trafiają (oprócz własnych)... Psy szczekają karawana jedzie dalej. |
Wiadomo, że żelazna logika nakazuje wnioskować, że jak:
a) Garguła wypalił = kończył mu się kontrakt, żadna w tym zasługa Smudy b) Miśkiewicz wypalił = kończył mu sie kontrakt, obył się z ekstraklasą, żadna w tym zasługa Smudy c) Brożek wypalił = musiał wypalić bo jest dobry, żadna w tym zasługa Smudy d) Głowacki wypalił = omijaja go kontuzje dlatego wypalił, żadna w tym zasługa Smudy ale jak: e) Małecki nie wypalił / odszedł = wina Smudy że nie potrafił do niego trafić f) Stolarski nie wypalił / odszedł = wina Smudy że nie postawił na niego Ponadto wiadomo, że przyjście Brożka tak baaaardzo wzmocniło naszą siłę rażenia, że jest to całkiem inny zespół stąd lepsze wyniki. Odejście Sobolewskiego, Kosowskiego, Genkova, Pareiko, Jaliensa czy wcześniej Meliksona jest tylko niewartym wzmianki faktem, który nas wcale personalnie nie osłabił. |
Cytat:
|
a co pokazał jako selekcjoner?
Sory stary, ale nie sadze ze Waldek King zrobił by taki sam wynik na Euro jak zrobił Smuda. A dziś ? Kadra Nawałki zremisował by z Grecją co nie? Chyba ....a w pingponga. Czemu jak Żurawski wrócił to nie było to 30%,a przeciez to był napadzior lepszy niż Paweł? Niedoszacowanie potencjału ? No chyba se żarty robisz, jaki potencjał ? Wybacz, krwa, ale wątpie w to że ta drużyna z trenerem Kulawikiem a nie trenerem Smudą zrobiła by to samo. A niektórzy to własnie sugerują.... |
Bez sensu są te gdybania co by było gdyby babka miała wąsy.
Maciek Żurawski wyjaśnił co mu się nie podobało u Maskanta dla "AS wywiadu". Ja w przeciwieństwie do znajomych nie krytykowalem Smudy po euro. Nie krytykowalem Fornalika po eliminacjach. Również Nawalki póki co nie krytykuje. Mam swoje powody, nie o tym ten temat. Czyli nici z napastnika. Tak można odebrać słowa Bednarza. Jak sprzedamy kogoś to Dudka i nikt więcej. Słabo. Jeden Stilic to za mało. |
Cytat:
Żurawski wrócił z brzuchem, którego nie zamierzał się pozbyć, a co miał prócz strzału i szybkości? Był tak wolny że zanim wziął zamach piłki już nie było. Brożek brzucha nie przywiózł. A potencjał? Na nasze warunki pierwsza czwórka. Legia, Lech, Górnik. Kogo byś jeszcze dołożył ? Teksty o walce o ósemkę były zawstydzające. Trener Kulawik może by takiego wyniku nie zrobił bo stracił zaufanie w okresie sprzątania po przejściu kataklizmu. Ale już Moskal zrobiłby pewnie lepszy. Bo na Kałuży daliśmy dupy dokładnie tak jak z Grecją. Do czego Kazek pewnie by nie dopuścił. Najważniejszy transfer już jest. Czyli konkurencja do środka. To daje nadzieję że Garguła znów nie zapadnie w sen... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mam tylko prośbę napisz mi 3 rzeczy którymi ci Smuda podpadł odkąd został naszym trenerem, i kto wg. Ciebie spisałby sie lepiej konkretne nazwisko uwzględniając nasze możliwości. |
Cytat:
@Drozd Z całym szacunkiem dla Moskala, ale on Frankowi obecnie do pięt nie dorasta. W przyszłości jak najbardziej na trenera Wisły. |
Nikt z Was nie wspomniał o trenerze bramkarzy Muchińskim. Myślę, że On może mieć niemałą zasługę w progresie Miśka.
Porównywanie powrotu Żurawia do Brożka też jest dla mnie nieadekwatne - zgrany fizycznie i psychicznie oldboy (34 lata) vs jeszcze niestary, głodny gry, wracający do domu Paweł. Jak na razie wynikowo jest więcej niż dobrze i oby tak dalej. |
Poza tym, Zurawski wchodził na końcówki meczów. W 10-15 minut ciężko się wykazać. Tym bardziej wiedząc, że trener pięknie do Ciebie się zwraca ale tak naprawdę ma inny pomysł na grę, bez twojego udziału.
Gdzie ten napastnik. Być może jeden transfer da nam szansę na grę w europejskich pucharach. Nie po to Żuraw z Kuzba jeżdżą po europie żeby ich praca nie miała możliwości realizacji... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl