Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Griszka30KR 31.01.2014 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1346812)
A umiesz czytać dokładnie i ze zrozumieniem?.....

No raczej tak,wygląda na to,że Ty nie umiesz wyjaśnić....
Jezeli przupuszczenia padały też w kierunku sztabu szkoleniowego,to czemu nie zarządu?
Porównanie transferu Brożka ,może byc tu metaforą....

O ile w ogóle.....

Arsenal 31.01.2014 11:19

Po wpisie Święcickiego o bliskim wielkim powrocie do nas.

Ofsajd 31.01.2014 12:01

tutaj macie link:

wg niego powrót na dniach, na 99%

https://twitter.com/matiswiecicki/st...87858779906048

Uran235 31.01.2014 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1346797)
Śmiem się nie zgodzić z tymi zmysłami a przynajmniej zdrowymi. :)

Szczerze - pogardziłbym i gardził całą noc do rana jakby się to spełniło. Pomijając kwestie nie piłkarskie to gwiazdka która strzela focha i przestaje grać bo szuka nowego klubu niech spier......

Hm...:mysli: Czyli Dudka też odpada :> Pamiętam np. taki mecz z Lechem. Sędzia bardzo chciał Dudkę oszczędzić, ale Dudka robił wszystko żeby dostać czerwień i zademonstrować niezadowolenie, że go nie opylono jak była oferta.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1346808)
Marcelo to według mnie nie jest takie całkowite sci-fi. W Hannoverze gra beznadziejne, wybierany do najgorszych jedenastek ligi, czołówka rankingów na najgorszy transfer w Bundeslidze. Wiadomo, że w grę wchodziłoby tylko wypożyczenie na odbudowanie (szczególnie pewności siebie), ale wobec problemów Jovanovica na pół roku byłby jak znalazł.

Ale to pewnie i tak nie o niego chodzi.

Marcelo może być nazywany najgorszym transferem rundy, ale grał i gra nadal. Za ostatni mecz zebrał nawet przyzwoite noty - 2,6 na Transfermarkt, 3 u Bilda i 3,5 na Kickerze, co i tak jest progresem w stosunku do 5 i 5,5, które przeważnie dostawał. No i reszta defensywy dostała podobne noty za ostatni mecz, więc nie odstawał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1346813)
Przeciez mamy Chaveza, ktory ma przed soba "mundial" wiec mysle, ze bedzie w dobrej formie wiec po co tracic kase na wypozyczenie Marcelo ?

Brak zwrotności, kartki, fatalne operowanie piłką. Ja się Chaveza boję wystawiać.

nairda116 31.01.2014 12:20

Bunoza podobno nie odchodzi w tym okienku transferowym ...
Na jego profilu na fb można znaleźć

tomasz_19 31.01.2014 12:35

https://www.facebook.com/pages/Gorda...66933616663769
opublikował tylko artykuł w gazecie

xanti1906 31.01.2014 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1346836)

Brak zwrotności, kartki, fatalne operowanie piłką. Ja się Chaveza boję wystawiać.

No to mamy w końcu osobę decyzyjną na forum. Mam pytanie, jakim systemem wyjdziemy na pierwszy mecz po przerwie zimowej?

zig 31.01.2014 12:47

Danijel Klarić ma się związać z Wisłą Kraków półroczną umową z możliwością przedłużenia o cztery lata.
"Ostatnio Wisła nie mogła dogadać się z poprzednim klubem Klarcia - Admirą Wacker w sprawie ekwiwalentu. Jednak kluby zawarły bardzo ciekawy kompromis - za pierwsze półrocze >>Biała Gwiazda<< zapłaci za niego 5000 euro. Jeśli Wisła skorzysta z przedłużenia umowy, będzie musiała zapłacić resztę pieniędzy" - informuje Paweł Pyszkiewicz z ePilka.pl.
Klarić trenuje z Wisłą od kilkunastu tygodni, a umowę powinien podpisać w piątek. 19-letni Chorwat ma grać z numerem 99 i być może będzie alternatywą dla napastnika Pawła Brożka.

filemon 31.01.2014 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1346841)
https://www.facebook.com/pages/Gorda...66933616663769
opublikował tylko artykuł w gazecie

W którym:
- piszą, że zostaje w Wiśle do lata, kiedy "dobiegnie końca jego czteroletni epizod w renomowanym polskim pierwszoligowcu"
- wykazuje cichą nadzieję na mistrza i chce mieć miejsce w składzie
- mówi, iż jest zainteresowanie klubów belgijskich, ale nie ma konkretnych ofert
- uważa, że miał dobre pół sezonu, ale to teraz nieistotne, bo trzeba się skupić żeby drugie pół też takie było
- mówi, że chcą awansować do pucharów, a i zdobycie mistrza jest możliwe
- twierdzi, iż zakontraktowanie Stilicia to świetny ruch, ma renomę w Polsce i jego transfer to tutaj hit oraz na pewno pomoże w walce w drugiej części sezonu

Smuga 31.01.2014 13:55

Dudka wydaje się najbardziej prawdopodobną opcją, ale... Warto moim zdaniem skupić się w tym przypadku na znaczeniu słowa "wielki". W przypadku pismaków bywa, że z dużej chmury pada mały deszcz. Jeżeli jednak chodzi o użycie przez tego dziennikarza słowa "wielki" w odniesieniu do powrotu kogoś do Wisły może, to oznaczać, iż nie miał wcale na myśli Dudki. Darek wcale się jakoś tak specjalnie dla Wisły nie zasłużył. W ciągu gry dla naszego zespołu zdobył tylko i aż jedno mistrzostwo. Poza tym jakoś nigdy nie był jakąś wyróżniającą się postacią. Owszem, był etatowym reprezentantem Polski, ale przez klub przewinęło się przez dziesiątki lat wiele takich postaci jak on, których nawet nie pamiętamy. Mam swoją osobistą teorię o kogo może chodzić. Zaryzykuję i napiszę to: Kalu Uche. Jest to o tyle możliwe z kilku powodów:
* Uche grający obecnie w Katarze chce stamtąd odejść, co prawda mówiło się ostatnio o zainteresowaniu Tranbzonsporu jego osobą, ale Turcy podobno znaleźli już kogoś innego
* jak każdy z zawodników zagranicznych Kalu ma pewnie w perspektywie wyjazd na MŚ 2014 przychodząc do T-ME w Nigerii pewnie byłoby o tym głośno i grając dobrze mógłby liczyć na powrót do reprezentacji
* sam Kalu w jednym z wywiadów kilka miesięcy temu mówił, że chciałby pograć jeszcze kiedyś w Wiśle

Pewnie ktoś wspomni o zarobkach. Myślę, że Uche wielkich pieniędzy żądał nie będzie. W Katarze po kilku miesiącach gry zawodnik jest ustawiony pod względem finansowym na kilka ładnych lat. Mając na karku 31 lat Uche już raczej nie będzie szukał przygód na Zachodzie, więc perspektywa gry w Wiśle nie byłaby dla niego taka głupia jak się wydaje.

Mario Nh 31.01.2014 14:12

Uche w Katarze i w Turcji miał pewnie bajeczny kontrakt.
Nie ma szans.

sevenheaven 31.01.2014 14:29

Myślałem, że po Meliksonie i Riosie nic mnie nie zaskoczy, a tu czytam o Uche.. ludzie nie róbcie innym wodę z mózgu przecież to nie realne !! Uche który był jednym z najlepszych graczy w lidze Tureckiej w zeszłym roku ma teraz przyjść do nas z Kataru ? pomyślcie..
głośno byłoby w Nigerii, po tym jak przyszedłby do nas ? chyba o tym jak nisko upadł..
śmiem twierdzić, że przez najbliższe parę lat nie będzie u nas grajka pokroju Uche

filemon 31.01.2014 14:46

Cóż, osobiście uważam, że Marcelo, Melikson czy Uche to nie ta półka obecnie. Patrząc z ich perspektywy - mogliby wrócić, ale za parę lat. Z drugiej strony - czy nie tak niektórzy myśleli o Stiliciu?

Jak już ma wracać jakiś obcokrajowiec, to np Paljić, Nunez czy Kirm byliby w zasięgu (niż ci powyżej). Ale i tak oswajam się już z myślą, że Dudka wraca :-)

wolfy 31.01.2014 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1346836)
Hm...:mysli: Czyli Dudka też odpada :> Pamiętam np. taki mecz z Lechem. Sędzia bardzo chciał Dudkę oszczędzić, ale Dudka robił wszystko żeby dostać czerwień i zademonstrować niezadowolenie, że go nie opylono jak była oferta.

To było wtedy jak mając żółtko celowo zagrał ręką?

Co do wpisu Święcickiego: wszyscy wielcy (jak na nasze warunki) piłkarze Wisły już wrócili, pokończyli kariery albo nazywają się Kalu Uche i są poza naszym zasięgiem finansowym.

adas123 31.01.2014 14:56

Też mi się wydaje,że te nazwiska to kosmos,Dudka jak najbardziej możliwy. Nie jestem w stanie sobie przypomnieć ani jednego naszego ex piłkarza, który jeszcze gra, i bylby w naszym zasięgu finansowym prócz Dudki. Oprócz jakiś ogórków typu Kowalski:) Popatrzcie też na to wszystko pod kątem wzmocnień innych klubów. Lech jedynie tego Fina kupił, Murawski, Ślusarski(on to akurat nigdy mnie nie przekonywał) na wylocie, Górnik się sprzedał, Śląsk też bez pary raczej a jak Paixao puści focha to będzie u nich marnie, Lechia się wzmacnia, ale średnio mi sie zdaje żeby odpaliła na wiosnę, Legia ma mocną pakę ale bez spektakularnych transferów, sąsiadka to raczej też regres, a bez Nowaka(bo kontuzje ma chyba) nie postrzelają za wiele. Cała reszta raczej nie ma piłkarzy niesamowitych jak na nasze realia. Trzeba patrzeć pozytywnie, jest o co walczyć w tej dziwnej lidze. I na tle całej reszty nasze transfery i te realne przymiarki nie wyglądają wcale tak żenująco jak niektórzy to postrzegają.

nairda116 31.01.2014 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adas123 (Post 1346854)
Też mi się wydaje,że te nazwiska to kosmos,Dudka jak najbardziej możliwy. Nie jestem w stanie sobie przypomnieć ani jednego naszego ex piłkarza, który jeszcze gra, i bylby w naszym zasięgu finansowym prócz Dudki. Oprócz jakiś ogórków typu Kowalski:) Popatrzcie też na to wszystko pod kątem wzmocnień innych klubów. Lech jedynie tego Fina kupił, Murawski, Ślusarski(on to akurat nigdy mnie nie przekonywał) na wylocie, Górnik się sprzedał, Śląsk też bez pary raczej a jak Paixao puści focha to będzie u nich marnie, Lechia się wzmacnia, ale średnio mi sie zdaje żeby odpaliła na wiosnę, Legia ma mocną pakę ale bez spektakularnych transferów, sąsiadka to raczej też regres, a bez Nowaka(bo kontuzje ma chyba) nie postrzelają za wiele. Cała reszta raczej nie ma piłkarzy niesamowitych jak na nasze realia. Trzeba patrzeć pozytywnie, jest o co walczyć w tej dziwnej lidze. I na tle całej reszty nasze transfery i te realne przymiarki nie wyglądają wcale tak żenująco jak niektórzy to postrzegają.

Czemu tak sądzisz ? Obecnie odszedł tylko Olkowski a pracę w Niemczech rozpoczyna od lata. Z Nakolumą nic nie wiadomo, a przyszli przecież: na bramkę Kasprzik, na off pomocnika Jeż i na deff Drewniak z Amici.
Nie wiem dlaczego tak uważasz...

Lukasz 31.01.2014 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1346853)
To było wtedy jak mając żółtko celowo zagrał ręką?

Co do wpisu Święcickiego: wszyscy wielcy (jak na nasze warunki) piłkarze Wisły już wrócili, pokończyli kariery albo nazywają się Kalu Uche i są poza naszym zasięgiem finansowym.

Bzdura.
Bednarz za 5000 euro i perspektywę złotych gór potrafi oczarować wszystkich i wszystko. A do tego jeszcze 4-ro letni kontrakt!
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...y_z_Wisla.html

Życie jest jak tabliczka czekolady ...

Edit:
Jakoś uderza mnie w tym wszystkim to że za polityką nie wydaje się stać Bednarz (były piłkarz, prawnik) tylko jakiś sprawny księgowy. Może to bieda, może coś innego, może ktoś inny. Generalnie im biedniej, tym bardziej pomysłowo.

Paweł 31.01.2014 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nairda116 (Post 1346861)
Czemu tak sądzisz ? Obecnie odszedł tylko Olkowski a pracę w Niemczech rozpoczyna od lata. Z Nakolumą nic nie wiadomo, a przyszli przecież: na bramkę Kasprzik, na off pomocnika Jeż i na deff Drewniak z Amici.
Nie wiem dlaczego tak uważasz...

Krzysztof Mączyński odszedł do Chin.

FLPman 31.01.2014 16:17

Co do Górnika to jeszcze prawdopodobnie Nakoulma:

http://transfery.info/62531,nakoulma-ju-w-stambule

szorstki 31.01.2014 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ofsajd (Post 1346833)
tutaj macie link:
wg niego powrót na dniach, na 99%
https://twitter.com/matiswiecicki/st...87858779906048

Żurawski wznawia karierę. Albo Kuźba. niedosłyszałem dokładnie.
Info telefoniczne.

A serio - nie ma opcji poza Dudką.

karas1983 31.01.2014 16:59

Żurawski i KUźba odpadają, bo oni swoje, niezbyt udane powroty do Wisły już zaliczyli więc zostają Uche, Marcelo i Melikson. No i Darek Dudka :P

AntyMod 31.01.2014 17:01

a moze Baszczu sie juz wylkeczyl i che pobiegac troche obok Arka ? a moze Maaskant albo Skorza wracaja jako asystenci Smudy ? a moze Kirm wraca z Holandii ? a moze Frankowski chce pobic jednak rekord strzelecki kazimierza Kmiecika ? a moze Cantoro na DP ?? albo Lobo, Zieniu albo Niedzielan ?? a moze Werner Liczka ??? moze Sunday przezywa druga mlodosc ? ....sory , ale to obstawianie jest troche smieszne , a pokmysly z Marcelo, Meliksonem albo Uche to juz niezle sci-fi i dore ziolo ....jesli to naprawde ma byc Dudka - to jakos nie podniecam sie zbytnio- moze dlatego ze byl to pilkarz taki ktorych nie lubie tzn : niby na wielu pozycjach moze grac- ale tak naprawde na zadnej jakos za dobrze to nie wychodzilo ...... fakt ze mamy tylko Ostoje i Nalepe na DP - to osobiscie wolabym Murawskiego ( gdyby jakims cudem zgodzil sie na koniec kariery zagrac za "czapke sliwek" ze wzgledu na Smude ) - jak na polska lige jeszcze niezly, doswiadczony ...nie byloby najgorzej ....

filemon 31.01.2014 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1346868)
A serio - nie ma opcji poza Dudką.

Inna sprawa, że to bardzo wygodne - po co ściągąć LO, DP i ŚO skoro wystarczy jeden Darek Dudka :-P

Piettras 31.01.2014 17:33

Dokładnie Dudka to taki trochę Großkreutz z BVB, wszędzie może zagrać ale szału nigdzie nie robi. Z zachowaniem odpowiednich proporcji oczywiście.

nairda116 31.01.2014 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piettras (Post 1346882)
Dokładnie Dudka to taki trochę Großkreutz z BVB, wszędzie może zagrać ale szału nigdzie nie robi. Z zachowaniem odpowiednich proporcji oczywiście.

Dokładnie.

...

Ja też uważam że Murawski bardziej by się nadał niż Dudka.

buczo1985 31.01.2014 19:25

Oby się tylko sprawa szybko wyjaśniła, bo już mnie nuży to zamieszanie i domysły na forum.

AntyMod 31.01.2014 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1346901)
Oby się tylko sprawa szybko wyjaśniła, bo już mnie nuży to zamieszanie i domysły na forum.

jeszcze ok 3 tygodnie , ja obstawiam ze bedzie jeszcze smieszniej i ciekawiej :rotfl: , sezon ogorkowy jest ciekawszy niz nasza liga

Blaszczu16 31.01.2014 19:59

Dzisiaj zamykają okienko dla zachodnich lig?

El'kabat 31.01.2014 20:02

Si senior
http://www.transfermarkt.pl/pl/trans...transfers.html

AntyMod 31.01.2014 22:51

a moze Gornik pozbywa sie Sobola ???? coraz bardziej lubie ten temat

Arsenal 31.01.2014 23:15

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...zely,id,t.html

Elefant 31.01.2014 23:31

Co do Dudki, to odczucia mam takie jak przy Brożku.
Jak odchodził, to specjalnie nie płakałem, bo miałem nadzieję, że przyjdą lepsi.
Teraz jest taka bryndza, że i on się przyda.
Na lewej obronie był słaby, a nawet bardzo.
Zdecydowanie lepszy na środku obrony i DP.
Miał świetne zagrania i katastrofalne błędy.
Obok Zienczuka stały obiekt forumowych jazd.
No i te strajki na końcu. Pamiętam jego ostatni mecz, snuł się po boisku.

Swoją drogą polityka sprowadzania byłych piłkarzy ma już swój naturalny kres. Jaki pomysł mamy dalej ?

buczo1985 01.02.2014 00:33

Powielanie tych samych schematów, czyli kontraktowanie piłkarzy, którzy kilka lat temu opuścili Wisłę ostatnio się udawało. Brożek, Głowa wymiatają aż miło. Jako, że zawsze tak różowo nie będzie, to obawiam się, że kolejny powrót może nam nie dać tyle radości.

Jednak mówią do trzech razy sztuka :) A jak kolega wyżej mówi, przy takiej bryndzy to każdy w miarę ograny zawodnik jest na wagę złota. Dudka jednak chwilę w tej Francji posiedział. Myślę, że przy odpowiednim przygotowaniu i stopniowym wprowadzeniu go w cykl meczowy, mógłby być z niego pożytek. Jeśli siłą rzeczy w tym sezonie nasza druga linia będzie mieć wyjątkowy ofensywny charakter, to taki defensywny pomocnik wprowadzony z ławki na 20 minut mógłby się przydać. Zresztą Ostoja miałby konkurencje i z pewnością walka o pierwszy skład byłaby jeszcze bardziej ciekawa, a i od bidy byłby człowiek na środek obrony...

arti 01.02.2014 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1346938)
Co do Dudki, to odczucia mam takie jak przy Brożku.
Jak odchodził, to specjalnie nie płakałem, bo miałem nadzieję, że przyjdą lepsi.
Teraz jest taka bryndza, że i on się przyda.
Na lewej obronie był słaby, a nawet bardzo.
Zdecydowanie lepszy na środku obrony i DP.
Miał świetne zagrania i katastrofalne błędy.
Obok Zienczuka stały obiekt forumowych jazd.
No i te strajki na końcu. Pamiętam jego ostatni mecz, snuł się po boisku.

Swoją drogą polityka sprowadzania byłych piłkarzy ma już swój naturalny kres. Jaki pomysł mamy dalej ?

Trzeba go dokładnie przebadać od stóp do głów no i drugie pytanie - jak z wydolnością.
Co do przeszłości - nie ceniłem go jakoś specjalnie jako piłkarza, natomiast ma mój szacunek za to, że odszedł do Auxerre normalnie, a mógł skorzystać z Webstera i dzięki temu przytulić więcej kasy, a Wisła dostałaby czapkę gruszek.

filemon 01.02.2014 08:29

Jestem za odejściem Chaveza i przyjściem Dudki, jednakże gdyby wzięli też Michalskiego, to nie byłbym obrażony :-)

anthony09 01.02.2014 09:33

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...drzuceniaGdyby mi kto
Gdyby mi ktoś napisał że wymienimy krnąbrnego,grubawego Małego na super technicznego Stilicia to bym nie uwierzył! Teraz po raz kolejny nie uwierze, że wymienimy Chaveza na Dudkę i jeszcze na tym zarobimy! Jeszcze żeby udało się zakontraktować Mateusza Lewandowskiego za Bunoze. Koleś gorszy od Gordana ale ma duży potenciał. Może za kilka lat będzie to lewy obrońca reprezentacji.

KordaS 01.02.2014 09:40

Wilk jest obrażony na cały świat, raczej szybciej przyjdzie do sąsiadki po drugiej stronie błoń, niż znowu do Wisły..
Może Zieńczuk ;) ?

KOMINEK 01.02.2014 10:00

Ludzie ale przecież nie ma już co spekulować to chodzi o Dudkę.

Galonek 01.02.2014 10:00

Gdzie są moderatorzy? 3/4 postów do działu plotek transferowych albo science-fiction.

s1mone 01.02.2014 12:07

Jestem prawie przekonany, że chodzi o Dudkę.
Jednak ten transfer zupełnie do mnie nie przemawia.
Nigdy nie byłem fanem jego talentu, nawet jak odchodził z Wisły to się cieszyłem.

Na lewej obronie był dużo gorszy od Bunozy, klockowaty, za wolny.
Na stoperze jego wyczucie do główek też 'niczego sobie'.
Na DM prezentował się najlepiej ale on, w przeciwieństwie do Brożka nigdy nie był w Wiśle gwiazdą. Był przereklamowanym piłkarzem, zapchajdziurą rzucaną tam, gdzie akurat ktoś wypadł. Teraz już ma swoje lata i nie wiadomo czy mu się chce grać. Mam nadzieję, żę nie chodzi o niego. Wolałbym jakiegoś młodego grajka, niekoniecznie z jakiegoś super klubu, mógłby być z niższej ligi, ale żeby naprawdę fajnie kopał i miał szansę na rozwój u nas.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl