Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TYSIAC906 30.01.2014 22:15

jednak ta koszulka to nie fake. dodal ja na prywatny profil

silver03 30.01.2014 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jabadabaryba (Post 1346757)
Mateusz Święcicki ‏@matiswiecicki 31 min.
Szykuje sie kolejny wielki come back do Wisły. Pytanie czy tak udany jak powrót Pawła Brożka

Szymkowiak?

Korbit 30.01.2014 22:18

Kalu Uche:P a tak na serio to pewnie Dudka

Marcin_fan 30.01.2014 22:20

Melikson ? Hmm.. było by ciekawie
Ostatnio stracił miejsce w 1 składzie noo i jego klub zajmuje miejsce spadkowe. Kto wie..

Patryk_185 30.01.2014 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1346758)
jednak ta koszulka to nie fake. dodal ja na prywatny profil

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...aningu//74994/ na tym zdjęciu też widać że ma numer i nazwisko :D

Karherop 30.01.2014 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Korbit (Post 1346760)
Kalu Uche:P a tak na serio to pewnie Dudka

a ja myślę że jednak Frankowski, Szymkowiak lub Iwan do sztabu szkoleniowego.

Korbit 30.01.2014 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1346764)
a ja myślę że jednak Frankowski, Szymkowiak lub Iwan do sztabu szkoleniowego.

Fajnie by było mieć tych dwóch pierwszych w sztabie :alleluja:

Tominho 30.01.2014 22:29

@Karherop

Gdyby chodziło o kogoś do sztabu szkoleniowego, to ten dziennikarz nie porównywałby tego powrotu do Pawła Brożka (czynnego piłkarza).

Pawel Przemysl 30.01.2014 22:30

Co do Miskiewicza to nie jest dla mnie bramkarz , wedlug mnie to zespol , calosc zasluzyla na uznanie . On stal w bramce i mial puste konto ! Nic wiecej . Nic osobiscie do tego bramkarza nie mam , ale on ma problemy z wybiciem pilki do przodu co jeszcze zla gra na przed polu i pewnie wiele innych wad . Co ten chlopak robil w Ac Milan ?
Nigdy Wisla nie miala szczescia z bramkarzami to jest jakis ewenement ta skale swiatowa !!!

Karherop 30.01.2014 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1346766)
@Karherop

Gdyby chodziło o kogoś do sztabu szkoleniowego, to ten dziennikarz nie porównywałby tego powrotu do Pawła Brożka (czynnego piłkarza).

być może, choć J. Basałaj twierdzi właśnie że chodzi o Frankowskiego

Nie mniej jednak cieszyłbym się bardzo gdyby właśnie ktoś z dwójki Franek/ Szymek miał u nas pracować.

oznaczało by to rychłą współpracę z AP21, o której jednak wciąż cicho...

Stelio 30.01.2014 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jabadabaryba (Post 1346757)
Mateusz Święcicki ‏@matiswiecicki 31 min.
Szykuje sie kolejny wielki come back do Wisły. Pytanie czy tak udany jak powrót Pawła Brożka

Skąd to info ?

Valandil 30.01.2014 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1346769)
Skąd to info ?

Twitter Święcickiego.

Wojtas 30.01.2014 23:11

Obstawiam ze chodzi o Dudke.

Ale wolałbym Maora :)

PP2A 30.01.2014 23:33

Po tym jak pisali że "Żuraw" znalazł nam napastnika poniżej 25 lat i mowie o wielkim powrocie, skojarzyło mi się to z Andres Rios - tylko nie pamiętam jak tam z jego kontraktem...

PS. Maor, to by było coś :)

Stelio 30.01.2014 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1346774)
Moze... Dudu Biton?

Nope. Wypożyczony w tym okienku do Alcoron :)

WISŁAZWE 30.01.2014 23:37

Wam się chyba w głowie przewraca. Ilu mamy mieć tych pomocników? 3/4 kadry?

A Brożek dalej sam.. A nie przepraszam z Klariciem.

piotek 30.01.2014 23:44

Myślę, że porównanie do Brożka to raczej nawiązanie do czasu spedzonego w klubie, więc Rios i Melikson odpadają (choćbym ich chciał). 90% na Dudkę.

Blaszczu16 30.01.2014 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1346776)

Sam Brożek potrafi golić frajerów w tej lidze, byle tylko zdrowie dopisywało.

grogoriogreg 30.01.2014 23:46

Cytat:

Mamy aż jednego defensywnego pomocnika, który też do tej pory grał jak grał. Na wyjazdach nasz środek pomocy w ogóle nie istniał, akurat defensywny pomocnik to tu jest potrzebny na gwałt odkąd odpuszczono Sobola...

Lepszy Dudka w środku niż Piotrek Brożek albo Burdeński, a w ataku skoro mógł grać Boguski to i Donald lub młody Klarić da sobie radę jeśli tfu tfu Brożkowi coś się stanie, a my nikogo nie kupimy (chciałbym się mile zaskoczyć jakimś transferem)

jason wiślak 30.01.2014 23:48

ZWE: Dudka tez jest pomocnikiem, więc wychodzi ze będziemy mieć ich nadmiar...

Nie ma co ukrywać, że największą potrzebą Wisły na dzien dzisiejszy jest pozyskanie napastnika. Liczę, ze w ciągu najbliższego tygodnia ta sprawa sie rozwiąze, bo jak Brozio nie bedzie mógł grać to kaplica.

Co do Riosa - dobry pilkarz, za wczesnie sie go w Wiśle pozbyli. cóż...

PP2A 30.01.2014 23:50

Tu nie chodzi Stricte o pomocników, lecz o graczy którzy przy wąskiej kadrze jaką obecnie mamy, mogą/potrafią zagrać na kilku pozycjach.

Dudka ok, tylko co z tym napastnikiem którego Żuraw nam załatwia ?

sevenheaven 30.01.2014 23:50

Ludzie o czym wy piszecie .. :D
Andy Rios ? facet który dopiero przeszedł za ponad 3 miliony euro do innego klubu ?
Melikson ? podstawowy, uznawany za jednego z najlepszych zawodnikow klubu francuzkiej ekstraklasy ?

chodzi o Dudkę, i wg mnie będzie przymierzany na ŚO

PP2A 30.01.2014 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1346783)
Ludzie o czym wy piszecie .. :D
Andy Rios ? facet który dopiero przeszedł za ponad 3 miliony euro do innego klubu ?
Melikson ? podstawowy, uznawany za jednego z najlepszych zawodnikow klubu francuzkiej ekstraklasy ?

chodzi o Dudkę, i wg mnie będzie przymierzany na ŚO

Pamiętam że miał gdzieś przejść tylko nie byłem pewny czy do tego transferu doszło.

Uran235 31.01.2014 00:12

Cytat:

Mam nadzieję, że niw mówisz o Dudce. Def. pomocnik to w tym momencie pozycja, na której zawodnik pierwszego wyboru jest najsłabszy. Wobec niedyspozycji Jovanovicia, odejścia Stolarskiego, urazów dokuczających Bunozie i Brożkowi, a także szklanego zdrowia Czekaja i Urygi, czy faktu, że Guerrier gra u nas nie na obronie, nawet nie w pomocy, a raczej w ataku, nie możemy narzekać na nadmiar opcji w defensywie. A trzeba pamiętać, że są przeciez kartki. Jeżeli Dudka nadaje się do grania w piłkę po tych wszystkich urazach i przerwach w regularnej grze, to jest dla nas remedium na bardzo wiele problemów.

Inne nazwiska raczej nie przychodzą mi do głowy w tym kontekście.

Edit: Drugie nazwisko to Zieńczuk. Cała reszta albo nie zasługuje by mówić o wielkim powrocie, albo to absolutne sci-fi jak Melikson, Marcelo, Uche czy nawet Diaz (podstawowy piłkarz FSV Mainz) i Kirm.

WISŁAZWE 31.01.2014 00:24

Cytat:

Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o propozycję Meliksona.

Blaszczu16 31.01.2014 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1346786)
Źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o propozycję Meliksona.

Meliksona to każdy kibic o zdrowych zmysłach przyjąłby z pocałowaniem ręki niezależnie od liczby pomocników w zespole.

Jak nadarzy się okazja zatrudnienia dobrego zawodnika, to jestem zdania że trzeba brać, nie ważne na jakiej gra pozycji. Oczywiście, priorytetem jest napastnik i defensywny pomocnik, ale powiedz szczerze - teoretycznie - pogardziłbyś takim Meliksonem?

szprotson 31.01.2014 00:35

Panie Boże spraw by tym zawodnikiem był Junior Diaz :)

to pisałem ja Franciszek, siedząć razem z Grzesiem Wójtowiczem obalając kolejną małpeczkę i pisząc głupie posty na jakimś tyłiterze z ameryki

Eraziel 31.01.2014 02:06

A może chodzi o Nuneza, Alvareza, Siwakowa albo Czikosza? :)

Kocur 31.01.2014 06:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1346788)
Meliksona to każdy kibic o zdrowych zmysłach przyjąłby z pocałowaniem ręki niezależnie od liczby pomocników w zespole.

Jak nadarzy się okazja zatrudnienia dobrego zawodnika, to jestem zdania że trzeba brać, nie ważne na jakiej gra pozycji. Oczywiście, priorytetem jest napastnik i defensywny pomocnik, ale powiedz szczerze - teoretycznie - pogardziłbyś takim Meliksonem?

Śmiem się nie zgodzić z tymi zmysłami a przynajmniej zdrowymi. :)

Szczerze - pogardziłbym i gardził całą noc do rana jakby się to spełniło. Pomijając kwestie nie piłkarskie to gwiazdka która strzela focha i przestaje grać bo szuka nowego klubu niech spier......

Griszka30KR 31.01.2014 09:14

Panowie ,równie dobrze może być to come back kogos do zarządu klubu.....

mr_kwolf 31.01.2014 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1346785)
Mam nadzieję, że niw mówisz o Dudce. Def. pomocnik to w tym momencie pozycja, na której zawodnik pierwszego wyboru jest najsłabszy. Wobec niedyspozycji Jovanovicia, odejścia Stolarskiego, urazów dokuczających Bunozie i Brożkowi, a także szklanego zdrowia Czekaja i Urygi, czy faktu, że Guerrier gra u nas nie na obronie, nawet nie w pomocy, a raczej w ataku, nie możemy narzekać na nadmiar opcji w defensywie. A trzeba pamiętać, że są przeciez kartki. Jeżeli Dudka nadaje się do grania w piłkę po tych wszystkich urazach i przerwach w regularnej grze, to jest dla nas remedium na bardzo wiele problemów.

Inne nazwiska raczej nie przychodzą mi do głowy w tym kontekście.

Edit: Drugie nazwisko to Zieńczuk. Cała reszta albo nie zasługuje by mówić o wielkim powrocie, albo to absolutne sci-fi jak Melikson, Marcelo, Uche czy nawet Diaz (podstawowy piłkarz FSV Mainz) i Kirm.

Marcelo to według mnie nie jest takie całkowite sci-fi. W Hannoverze gra beznadziejne, wybierany do najgorszych jedenastek ligi, czołówka rankingów na najgorszy transfer w Bundeslidze. Wiadomo, że w grę wchodziłoby tylko wypożyczenie na odbudowanie (szczególnie pewności siebie), ale wobec problemów Jovanovica na pół roku byłby jak znalazł.

Ale to pewnie i tak nie o niego chodzi.

wislak2214 31.01.2014 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1346807)
Panowie ,równie dobrze może być to come back kogos do zarządu klubu.....

A umiesz czytać dokładnie i ze zrozumieniem?.....

dynek.pl 31.01.2014 09:53

Przeciez mamy Chaveza, ktory ma przed soba "mundial" wiec mysle, ze bedzie w dobrej formie wiec po co tracic kase na wypozyczenie Marcelo ?

markowywislak 31.01.2014 10:27

powrót tak udany jak Brożka. Czyli chodzi o zawodnika który dobrze sie w naszej drużynie prezentował, a za granicą mu nie wyszło. Hmmm Melikson nie wiem czy pasuje do taktyk Smudy.

pietre 31.01.2014 10:34

Jak macie jakieś info to dajcie linka, bo potem człowiek ryje przez cały internet i się okazuje, że wprowadzacie ludzi w błąd. Gdzie jest ten link o powrocie zawodnika do Wisły?

hunter 31.01.2014 10:36

Zapewne Dariusz Dudka. I pewnie jako stoper by był ustawiany albo walczył będzie z Ostoją. Dwóch DM w kadrze to dużo?

MłodePokolenie 31.01.2014 10:36

Po tym jak jakimś cudem udało nam się zakontraktować Stilicia, większość już całkowicie odleciała. Tłum krzyczy Melikson! Dobre żarty.

Jak już tak żartujemy, to obstawiam wznowienie kariery Tomka Frankowskiego. Potrzebujemy napadziora! I będzie.
Franek był widziany na otwarciu bazy treningowej w Myślenicach. Więc może być coś na rzeczy...

Ja nie mogę....

Hmm.. może Kuba Błaszczykowski w ramach rehabilitacji i powrotu do formy po kontuzji?

pietre 31.01.2014 10:39

Odstawcie te prochy

Mario Nh 31.01.2014 11:04

Rozmywacie temat tymi żartami.

Realistycznie patrząc to rzeczywiście ten Darek Dudka wydaje się być pewniakiem.

St Yabol 31.01.2014 11:11

Po jakim newsie wybuchla ta dyskusja na temat domniemanego transferu/poworotu? Pytam poważnie bo tez chciałbym usnuć jakieś teorie spiskowe :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl