Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

<wislak88> 23.03.2009 19:09

Czy ma ktoś zdjęcie sektora E z derbów? Takie dość dokładne

Kamil 23.03.2009 19:53

http://www.pr.pkp.pl/aktualne-oferty,s,0,3060.html czy na podstawie tego biletu turystycznego za 39zl, moge jezdzic pospiechami? czy tylko osobowkami? bo od tej ostatniej reorganizacji nie jezdzilem jeszcze pociagami

puchaty1906 23.03.2009 20:07

Kamil, z tego co wiem to PKP Przewozy regionalne to teraz (po reorganizacji) są tylko pociągi jeżdzące w obrębie wojewódźtwa, co za tym idzie możesz jeździć tylko osobówkami.

PeO 24.03.2009 00:57

Ja się pytam, gdzie się podział temat o Premier League?

fanTS1906 24.03.2009 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puchaty1906 (Post 697443)
Kamil, z tego co wiem to PKP Przewozy regionalne to teraz (po reorganizacji) są tylko pociągi jeżdzące w obrębie wojewódźtwa, co za tym idzie możesz jeździć tylko osobówkami.

Nie do konca bo ja np jezdze czasem takim pociagiem (PKP przew. region.) ktory jedzie z Poznania przez Wroclaw i jeszcze troche dalej

Ala1955 24.03.2009 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puchaty1906 (Post 697443)

Nie całkiem - długość i lokalizacja trasy nie ma znaczenia, liczy sie rodzaj pociągu. Pociągi pośpieszne przeszły do spółki Intercity i nie są już pod egidą Przewozów Regionalnych. A pociagi osobowe zostały w Przewozach i mają różne trasy (nie tylko w obrębie jednego województwa).

tomo 24.03.2009 10:44

Kto zna jakiś parking w okolicy Rotundy, za wyjątkiem tego przy Cracovii ? (chodzi mi o strzeżony parking)

EDIT

Dzięki T-driver, dzięki Nitrox

miba 24.03.2009 13:53

Ma ktoś jakiś darmowy kurs podstaw obslugi komputera/ windowsow? Ale takich podstaw, podstaw, dla starszej osoby.

kwasiur 24.03.2009 14:15

Jaki jest najlepszy sposób na dostanie się do Tarnowa pod stadion Unii?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ala1955 (Post 697636)
Wysiąść z pociągu na stacji Tarnów Mościce (ostatnia przed Tarnowem) i stadion jest jak widoczny na dłoni, oddalony o rzut beretem (moherowym, bo gorzej lata :P)

Dzięki :)

Ala1955 24.03.2009 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kwasiur (Post 697633)
Jaki jest najlepszy sposób na dostanie się do Tarnowa pod stadion Unii?

Wysiąść z pociągu na stacji Tarnów Mościce (ostatnia przed Tarnowem) i stadion jest jak widoczny na dłoni, oddalony o rzut beretem (moherowym, bo gorzej lata :P)

T-driver 24.03.2009 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 697592)
Kto zna jakiś parking w okolicy Rotundy, za wyjątkiem tego przy Cracovii ? (chodzi mi o strzeżony parking)

Chyba najbliżej jest przed Muzeum Narodowym.

Nitrox 24.03.2009 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 697592)

Nabliższy strzeżony parking masz pod muzeum Narodowym. wjazd od alej.

Zola 24.03.2009 15:08

Umie Ktos wgrac filmy, zdjecia do MP4 CREATIVA model ZEN X-FI -> nie ma instrukcji obslugi :s
chodzi mi o to jaki konkretny program musze miec (wgralem wszystko co bylo na plytce instalacyjnej) i krok po kroku jak wgrac... :) z gory dzieki, jak cos to PRIV

kubawislak 24.03.2009 16:18

Wiem, że istnieje program służący do tego, aby można było grac w starsze gry na systemie operacyjnym Windows VISTA. Problem polega na tym, że nie wiem jak się on nazywa...?

pff 24.03.2009 16:24

Kto jechał do Londynu autem? Jak wygląda sytuacja z opłatami za autostradę we Francji, oraz jaką trasą najlepiej jechać?

Jest jakiś problem z tankowanie gazu lub diesla?Dostępność?

Pozdrawiam

godzilla 24.03.2009 16:47

co mam zrobic? wyskakuje co chwile
http://img300.imageshack.us/img300/9531/blad.th.jpg

puchaty1906 24.03.2009 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 697694)
Wiem, że istnieje program służący do tego, aby można było grac w starsze gry na systemie operacyjnym Windows VISTA. Problem polega na tym, że nie wiem jak się on nazywa...?

To zależy w jaką grę. Ale ogólnie taki program nazywa się emulator, np. emulator DOSa. Zatem, wpisz emulator i nazwa systemu która cię interesuje, w google :)

Moje pytanie:

Śląsk gra z Bełchatowem w następnej kolejce. Jest ktoś w stanie powiedzieć czy w piątek czy w sobote? Bo na stronce Pzpn jest piątek na 90minut.pl jest sobota. Kto ma racje?

TSWalos 24.03.2009 19:55

"Ochrona środowiska - polskie normy"

Może ktoś ma coś na ten temat ?

dj_ibutti 25.03.2009 00:13

List polecony, który jest do mnie, został zaadresowany na mojego brata (ten sam adres itp.), listonoszowi się najwyraźniej nie chciało wchodzić po schodach, bo zostawił awizo. Pytanie brzmi, czy mogę ja odebrać ten list, czy musi mój brat osobiście? Nie chce mi się jechać na pocztę, 'na darmo', jeżeli mi nie wydadzą listu. Jak to jest?

Nitrox 25.03.2009 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 697989)
List polecony, który jest do mnie, został zaadresowany na mojego brata (ten sam adres itp.), listonoszowi się najwyraźniej nie chciało wchodzić po schodach, bo zostawił awizo. Pytanie brzmi, czy mogę ja odebrać ten list, czy musi mój brat osobiście? Nie chce mi się jechać na pocztę, 'na darmo', jeżeli mi nie wydadzą listu. Jak to jest?

Raczej możesz, bo macie to samo miejsce zameldowania. Na wszelki wypadek weź jakiś dokument tożsamości brata.

Edit: Dostuffca wiem ze to jest przestępstwo. Chodzilo mi o to ze w razie czego moze pokazac dokument brata, ze jest jego bratem.

d.j 25.03.2009 00:24

Jeżeli jesteś pełnoletni i masz to samo miejsce zameldowania to możesz odebrać za brata:)

nowy_piotrek 25.03.2009 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puchaty1906 (Post 697712)
Śląsk gra z Bełchatowem w następnej kolejce. Jest ktoś w stanie powiedzieć czy w piątek czy w sobote? Bo na stronce Pzpn jest piątek na 90minut.pl jest sobota. Kto ma racje?

Ślask gra w Bełchatowie w piatek o godzinie 20.

fanTS1906 25.03.2009 01:52

Cytat:

W wiekszosci przypadkow jest tak ze pokazesz dokument i list zostanie Ci wydany ale jesli bedziesz mial pecha to mozesz natrafic na pania ktora Ci go nie da i bedzie miala do tego pelne prawo niestety.

dostuffca 25.03.2009 07:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 697990)
Raczej możesz, bo macie to samo miejsce zameldowania. Na wszelki wypadek weź jakiś dokument tożsamości brata.

legitymowanie się cudzym dokumentem to przestępstwo :)
jeśli masz ten sam adres w dokumencie to dostaniesz list bez problemu, lub co najwyżej kobieta z okienka da ci do podpisania oświadczenie, którego treści nie pamiętam. Ale liuz.

WISŁAZWE 25.03.2009 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PeO (Post 697557)
Ja się pytam, gdzie się podział temat o Premier League?

http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=272&page=22 proszę bardzo :)

Ala1955 25.03.2009 09:50

Cytat:

Jesli nie jest to list, który wymaga osobistego potwierdzenia odbioru (np. specjalnie oznakowane niektóre listy z sądu, urzędu skarbowego, prokuratury itp) to bez problemu odbierzesz na swój dokument tożsamości, bo warunkiem jest wspólne miejsce zameldowania.

T-driver 25.03.2009 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzechu (Post 697696)
Kto jechał do Londynu autem? Jak wygląda sytuacja z opłatami za autostradę we Francji, oraz jaką trasą najlepiej jechać?

Jest jakiś problem z tankowanie gazu lub diesla?Dostępność?

Pozdrawiam

Mam taka wycieczkę za sobą (w 2005). Przede wszystkim kupiliśmy online bilet na prom Norfolk Line z Dunkierki - był sporo tańszy od promu w Calais i eurotunelu ale wada była taka, ze wypływał o jakiejś dziwnej porze (wczesnie rano - noc spedziliśmy na terminalu). Trasa miała być taka: A4 do Wrocławia i dalej Drezno, Lipsk, Dortmund, Eindhoven, Brugge, ale pomylił nam sie zjazd z autostrady w pewnym momencie i jechalismy przez Bruksele :-) Po drodze (jeszcze w Niemczech) nocleg w Formule1. Jeśli chodzi o opłaty za autostrade we Francji to pierwsze słysze, na trasie nie ma tam zadnej autostrady, tylko drogi ekspresowe. Co do paliwa - o gazie nic nie wiem, a z dieslem nie ma zadnego problemu, jest na każdej stacji w całej Europie. W Belgii (jesli zjedziesz z autostrady) jest zwyczaj taki, że stacje benzynowe zamykane są na noc i pozostaje Ci tankowanie z automatu. Mielismy kłopot z przełaczeniem języka na angielski, ale pomógł nam jakiś miejscowy koleś co akurat przechodził obok. Generalnie sklepy nie są czynne w niedziele. Ogólnie polecam tankownie w miastach portowych, gdzie paliwo jest tańsze niż dalej w głąb kontynentu. W UK nie ma zadnych problemów, dobrze oznakowana autostrada wywiezie Cie do samego Londynu.

maTyS. 25.03.2009 11:04

jak się blokuje klawiaturę w nokii n73 ?

dzięki 7 kotów.

7 kotów 25.03.2009 11:15

zielony i gwiazdka

pff 25.03.2009 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T-driver (Post 698031)
Mam taka wycieczkę za sobą (w 2005). Przede wszystkim kupiliśmy online bilet na prom Norfolk Line z Dunkierki - był sporo tańszy od promu w Calais i eurotunelu ale wada była taka, ze wypływał o jakiejś dziwnej porze (wczesnie rano - noc spedziliśmy na terminalu). Trasa miała być taka: A4 do Wrocławia i dalej Drezno, Lipsk, Dortmund, Eindhoven, Brugge, ale pomylił nam sie zjazd z autostrady w pewnym momencie i jechalismy przez Bruksele :-) Po drodze (jeszcze w Niemczech) nocleg w Formule1. Jeśli chodzi o opłaty za autostrade we Francji to pierwsze słysze, na trasie nie ma tam zadnej autostrady, tylko drogi ekspresowe. Co do paliwa - o gazie nic nie wiem, a z dieslem nie ma zadnego problemu, jest na każdej stacji w całej Europie. W Belgii (jesli zjedziesz z autostrady) jest zwyczaj taki, że stacje benzynowe zamykane są na noc i pozostaje Ci tankowanie z automatu. Mielismy kłopot z przełaczeniem języka na angielski, ale pomógł nam jakiś miejscowy koleś co akurat przechodził obok. Generalnie sklepy nie są czynne w niedziele. Ogólnie polecam tankownie w miastach portowych, gdzie paliwo jest tańsze niż dalej w głąb kontynentu. W UK nie ma zadnych problemów, dobrze oznakowana autostrada wywiezie Cie do samego Londynu.

Dzięki:)

10znaków

szprotson 25.03.2009 14:42

w Krakowie jest liga pokerowa?

znacie jakie linky?

M152T4L 25.03.2009 15:57

Szukam vlepki "wszędzie cię szukałem judaszu" w jak najlepszej rozdzielczości.

DejmianVII 25.03.2009 17:28

POTRZEBUJE PILNIE SOUNDTRACKA Z PIOSENKI Keny Arkana - La Rage
bardzo pilne, z góry dziękuje.

MackoTSW_(konto_usuniete) 25.03.2009 18:46

Ile kosztuję mniej więcej bilet pkp do Tarnowa?

PrawdziwośćDlaGry 25.03.2009 18:52

około 12 - 15zł. zależy od ulgi czy coś ;)

BRTS39 25.03.2009 19:40

Dlaczego moderatorzy usuwaja moje posty?? ok moze sa glupie NIEKTORE ale dlaczego czasami uzywaja cenzury i nadmiernej sily ..___???? skoro demokracja jest??

SzopAsR 25.03.2009 20:45

Znacie jakies dobre studio tatoo w Krakowie?:)

M152T4L 25.03.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SzopAsR (Post 698486)
Znacie jakies dobre studio tatoo w Krakowie?:)

Kult - najlepszy i Wiślacki!!

emsi 25.03.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 698393)
Dlaczego moderatorzy usuwaja moje posty??

Cytat:

ok moze sa glupie NIEKTORE

trafiłeś w sedno sprawy

Cytat:

dlaczego czasami uzywaja cenzury i nadmiernej sily ..___???

Może nie wyżyli się wystarczająco na treningach sztuk walki i chcą ci jeszcze rączki powykręcać kto to wie, nie dojdziesz jaką logiką kierują się moderatorzy.

Cytat:

skoro demokracja jest??

No właśnie tez nie wiem, ale Balcerowicz musi odejść, i wolność dla krasnali ogrodowych.

kroko. 26.03.2009 13:00

Szukam jakiś dobry program do nagrywania tego co się robi na komputerze - np grania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl