![]() |
Cytat:
Kod:
http://legionisci.com/news/50447_Konstytucja_zapewnia_kibicom_prawo_do_chodzenia_na_mecze.htmlKod:
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/798054,tk-kibice-karani-niezgodnie-z-konstytucja.htmlKod:
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/Kod:
http://www.widzewtomy.net/aktualnosci/trybunal-konstytucyjny-kibice-karani-niezgodnie-z-prawem/ |
^^ Ale art 54. nie dotyczy zakazu klubowego gdyż nie jest to odpowiedzialność karna. Wiele się mówi o ustawie o bezpieczeństwie imprez masowych ale są to kwestie z zarządzaniem przez kluby danymi osobowymi, czy monitoring i czy właśnie odpowiedzialność karna za stanie na przykład na nie swoim miejscu.
BTW, takie restrykcyjne przepisy nie wzięły się z powietrza. W latach 90tych idąc ze sklepu z zakupami, można było dostać nożem za nic (pytanie "za kim jesteś"). Takie zachowania zostały nie bez podstawianie powiązane z kibicami i taki jest efekt. Istnieje społeczne przyzwolenie na traktowanie kibiców jak bydło i próba walki z tym za pomocą ostrzeliwania stadionu racami to kiepski sposób. |
Cytat:
Czy klub ma prawo ograniczyć krąg swoich kibiców .... ? Czy moim prawem publicznym jest prawo do pójścia na imprezę, na której organizator mnie nie chce ? Jaki przepis zmusi mnie organizatora powiedzmy swoich imienin abym wpuszczał na nie gościa, który notorycznie robi mi na nich demolki ... ? inna sprawa czy to może być na zasadzie odpowiedzialności zbiorowej i czy to się opłaca ........ |
Może to moja nadinterpretacja ale chyba jack nie przewiduje większej publiczności niż 999 na meczu z Ruchem.
No bo jak nasz szaman dostanie na to spotkanie zgodę jak wniosku o imprezę masową nie złożył? |
Najnowszy raport o bezpieczeństwie na Polskich stadionach mówi o 269 rozegranych meczach.
Podczas 6 z nich doszło do zakłóceń. 2 procent wszystkich spotkań Nie siejcie propagandę.. ewentualnie podajcie przykłady notorycznych demolek na stadionie Wisły. |
Cytat:
|
Ja z trochę innej beczki. W raporcie EY z zeszłego tygodnia pojawiła się informacja, że średnia oglądalność transmisji meczów z udziałem Wisły za poprzedni sezon była na 2 bądź 3 miejscu w Polsce. Dziś pojawiła się kolejna informacja o piątkowym spotkaniu z Górnikiem, którego transmisję wg. C+ oglądało 171 tyś. i był to najlepszy wynik ostatniego weekendu, co pozwala zakładać, że i w tym sezonie Wisełka będzie w czołówce tej klasyfikacji. Teraz czas na pytanie : zakładając, że atmosfera wokół klubu jest bez zarzutu, nie ma żadnych zgrzytów na linii Klub - Kibice. Przychodzi teoretyczny sponsor, który chce zainwestować kilka milionów PLN za napis na koszulkach. Czy wobec powyższych danych o oglądalności transmisji w TV bądź sieci, średnia widzów na stadionie ma jakieś większe znaczenie dla takiego inwestora, jeżeli ma to czy różnica kilku tyś. odbiorców w liczbach rzędu 150-200 tyś. przed ekranami stanowi jakiś wykładnik pozwalający znacząco negocjować sumę inwestycji? Ja się na marketingu nie znam, więc pytam się Was.
PS.1. Jakim QRWA OSŁEM trzeba być, żeby z taką liczbą widzów przed ekranami nie znaleźć JAKIEGOKOLWIEK (zwłaszcza przy takich problemach jakie toczą Nasz Klub) sponsora na koszulki, to mi wyobraźni brakuje. Nie wierzę, że spowodowane jest to zła prasą. Legia i Amica też dostawały w dupę od mediów za swoje grupy kibicowskie, a sponsorów mają. PS.2. Patrząc na PS.1. wyszedł mi zarzut w stronę pracowników Klubu, a naprawdę interesuje mnie odpowiedź na moje pytania. |
Władze FORTUNY przy podpisywaniu umowy z Legią jako pierwsze wymienili:
Podoba nam się współpraca klubu z kibicami.. Płacą im za to 5 mln za rok. Amatorszczyzna rządzących klubem oczywiście swoją drogą. A najlepszym tego przykładem jest oddanie w obce ręce dobra i finansów spółki klubu UFA Sports. Z bezsilności.. Jakby się mieli patrzeć na to co w prasie piszą to by daleko nie zajechali.. w tym kraju złą prasę można mieć za wywieszenie flagi Patriotycznej. |
|
Tyle było czasu na składanie odwołań a wy dalej płaczecie nad zakazami?
Nie trzeba takich pierdół wahlować konstytucją. |
Lojalki to pierdoła? aha...
|
Cytat:
|
Choćby zdjął nam te zakazy to na stadion i tak byśmy nie wchodzili. Chodzi jedynie o fakt ich nadania i sposób w jaki to zrobił.
Pal licho te zakazy.. one wszystkie będą anulowane po zwolnieniu Jacka, więc na nikim one wrażenia nie robią. Bo te zakazy nie mają żadnej mocy prawnej, one nie są nadane przez milicję, sąd, wojewodę czy komisję ligi. To jedynie widzimisię Jacka. "Przyjeb.ę 400 zakazów, tam dam 50 i tu dopie.rdolę jeszcze 30, po czym rozłożę się niczym Król na tronie w oczekiwaniu na frajerów, którzy przyjdą do mnie prosić o wybaczenie podpisując policyjne papierki. Mówię to ja, były piłkarz Legii". Jacek może straszyć kibiców Muszynianki Muszyny, a nie kiboli Wisły Kraków. |
Kara za racę to zazwyczaj 15 tyś zł, straty z dnia meczowego z samego C to blisko 120 tyś zł za jeden mecz.
Bez włączania w to kilku tysięcy osób z innych sektorów. Zakładając, że race odpalane są raz, dwa razy na rundę, a czasem w ogóle to masz czysty wynik. A straty wizerunkowe są nie do policzenia. Jacek po prostu myślał, że tymi zakazami zyska sobie fanów, złych bandziorów wyrzucił ze stadionu, oklaski, fanfary!, matki z dziećmi rzucą się na stadion, a on podczas Gali Ekstraklasy zostanie wybrany najlepszym prezesem w Polsce (na razie to go prezesi innych klubów z Bońkiem jebią, a jego metody działania porównują do tych z czasów komuny). Gdy pojawił się news, że Jacek może zostać prezesem jednego ze Śląskich klubów, kibice zaczęli manifestować i wywierać presje na działaczach by tego szkodnika, który zrujnował Wisłę i środowiska kibicowskie przy Reymonta nie zatrudniać. Plan Jacka nie wypalił. Wszystko siadło. Jacek nie mając innego wyboru musi ciągnąć to dalej. W między czasie za jego plecami paru gości z Rady Nadzorczej próbuje się dogadać z kibicami. Powoli i oni mają go dość. Jacek traci kontakt z rzeczywistością, zaczyna majaczyć o kłopotach bogactwa. Jacek nie wytrzymuje nerwowo i krzyczy, że jeżeli będzie trzeba to stadion wypełni 10 pracownikami klubu. Ów frekwencja spowoduje wspomniane wcześniej kłopoty bogactwa. Jedno jest pewne, nie wygra tej wojny. |
Cytat:
Jacek toczy własną wojenkę, dlatego będzie udawał jaki to on nie jest nieugięty i zdeterminowany w walce z kibolstwie . Natomiast buntownikami przejmie się w końcu klub bo to są realne pieniądze, których w klubie brakuje.No chyba, że ktoś liczy na bajki typu biedra w Wiśle. Dodatkowo bednarz sam sobie kopie dól - np.sprzedaż( a właściwie jej brak) karnetów. |
Cytat:
Teza że z C było "najmniej kasy" co najmniej abstrahuje od frekwencji na tym właśnie sektorze, podobnie z dopingiem.. bez niego jak gra Wisła widać było po serii porażek wiosną tego roku.. Poza tym większość bojkotujących niewiele, lub częściej nic, nie ma wspólnego z racami, a tym bardziej z napisami.. Hmm no cóż ..nie ma to jak uwierzyć we własną propagandę, to jednak swego rodzaju mistrzostwo, kto wie może JB wkrótce sam uwierzy, że jak mówi że ma kogoś w d. to ma poparcie krakowskiej elity intelektualnej, całej elity, a przeciw niemu są tylko bandyci .. , no cóż, to się chyba nazywa rzeczywistość równoległa.. Tyle że na stadionie R22, frekwencja będzie prawdziwa, no i sam ciekaw jestem ilu da się nabrać na te bajki o bandytach i intelektualnej elicie ..a propos tej elity pikników ..takie skojarzenie .. http://www.youtube.com/watch?v=vbTMzVGogRQ . |
Cytat:
Takie słowa można tylko i wyłącznie o właścicielu napisać. |
Cytat:
|
Cytat:
Wypowiedź Smudy z grudnia 2013 roku. Takie to wielkie kary Wisła płaciła za wybryki kibiców że trzeba było ich z stadionu wywalić. Normalnie kara za karą, w klubie nie płacono zawodnikom bo trzeba było za kibiców płacić. |
Cytat:
C jako jedyny sektor najwięcej widzów na każdym meczu a ty mamroczesz, że najmniej kasy ? byłeś tam kiedyś w ogóle? widziałeś ile ludzi z kateringu korzystało? Fakt, że był chu.jowy, ale jak się nie ma co się lubi... Bednarz dostał pociski po zakazach, więc skąd wizja pustej trybuny. Odbębniłby mecz na zakazie i kasa dalej by wpływała. Poza tym fanatyczne trybuny przyciągały i przyciągałyby nadal tysiące ludzi. Nie no w ch.uj mu się biznes po bojkocie opłaca, nie ma co hahahahaha. Panowie prezesi z Legii i Lecha potrafili zrozumieć i nie walczyć z kibicami. Cytat:
|
Cytat:
Ale dobrze ze ten watek poruszasz. Dla pewnej grupy spuszczenie Jacka ze stanowiska jest symbolem walki z władzą i tego się nie przeskoczy. Nie można dorypac państwu, nie mozna wygrac z policja, więc w celach propagandowych wygrana z Jackiem jest bezcenna. Zabawne jest tylko usprawiedliwianie tego patriotyzmem/honorem (lojalki) czy też dobrem klubu. Zadziwiające ile pieczeni można upiec na jednym ogniu. |
Wisła Kraków przeprasza swoich kibiców
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...woich_kibicow/ |
Cytat:
Ale Jacek ma pecha... |
Cytat:
Cytat:
A nie przyszło ci do głowy, że w tym przypadku jedno wynika z drugiego.. walka ze złą władzą, w imię honoru (w kontekście setek niewinnie ukaranych) i dla dobra klubu (bo JB to zły menadżer) jednocześnie, jest po prostu działaniem pozytywnym i zwyczajną małostkowością jest tego nie dostrzegać. Cytat:
Cytat:
Prawda zaś jest prozaiczna, JB to zły prezes Wisły, tak zły, że gorszego ciężko sobie wyobrazić, w kontekście nieuczciwości, konfliktowości, oraz zwyczajnej niekompetencji i jego odejście to żadne zwycięstwo rac, tylko dobra informacja dla całej Wisły Kraków.. a zmiany w SKWK, to insza inszość, która notabene, właśnie teraz może być pchnięta do przodu, ot np., zmiany w SKWK, a w zamian dymisja JB, mnie w to graj ! |
Dobry ruch, ale to wciąż za mało.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...isly,id,t.html Czekamy dalej. |
Tadeusz Czerwiński na kłopoty z kibicami. Były prezes wraca do zarządu Wisły
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...isly,id,t.html NO CIEKAWE |
Cytat:
Cytat:
Powoli, powoli i ktoś się zacznie liczyć z fundamentem tego klubu - wiernymi kibicami. |
Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego cieszycie się z powrotu Czerwińskiego to klubu? Jest mocno powiązany z SLD i to on przekonał Żurawskiego do startu do PE z list SLD. Na Żurawia wylewano wiadra pomyj, a o Czerwińskim w cicho sza.
|
Cytat:
|
To w tym złego że to komunista.
|
Cytat:
Cytat:
Możesz odnieść się w kwestii godności do tego obrazka: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...MQwp-5xj1v1nxg Tak wygląda walka o honor? P.S. "zwyczajną małostkowością jest tego nie dostrzegać." |
Cytat:
|
Tadek to chyba honorowy prezes SKWK jest?
|
Cytat:
Zgadza się, już prawie od 10 lat. Zobaczymy na jakiej zasadzie Czerwiński wejdzie do zarządu. |
Przyjscie Czerwinskiego nie oznacza abdykacji Łysego Weza ...wiec nie wiem skad to poruszenie, a CHYBA caly czas chodzilo o 100 % usuniecie tego szkodnika z Wisly
|
Czerwinski nie wraca do klubu bo on w Wisle pracuje caly czas, przeciez juz prowadzil defilade kiboli Wisly przez Blonia na derby w asyscie rac.
Po prostu "awansowal".. jednak to za malo. Chodza ploty, ze Tadek nie chce przyjac stanowiska prezesa klubu, a szkoda.. to najbardziej odpowiednia osoba (w sensie kibicowskim wrecz idealna) Samo jego wejscie do zarzadu nic nie zmieni skoro Bednarz dalej jest w klubie. Jezeli jest cos na rzeczy to mam nadzieje, ze po rozmowach z kibicami Tadek da sie namowic i zajmie miejsce Bednarza. |
Cytat:
|
Poczekajmy na oficjalny komunikat. Tadeusz Czerwiński moźe zostać prezesem (co raczej nie jest możliwe bo JB musiałby zostać viceprezesem do spraw finansowych) jak i bardziej prawdopodobny scenariusz, że zostanie viceprezesem do spraw kibicowskich.
Wisły nie stać na rozwiązanie umowy z Bednarzem. Chyba, że pojawią się jakieś fundusze.. |
Nie zapominajcie o jednym..... pol roku wlaczymy zeby Łysy szkodnik nie mial nawet etatu na mopie w sraczach wislackich , a nie mydlenie oczu Tadeuszem Czerwinskim i przesuwanie pionkow na szachownicy Cupiala .... beda obietnice, sprzeda sie troche karnetow, przestanie byc wstyd na cala polskie z frekwencja ( bo Nowa Armia Bialej Gwiazdy nie ma pojecia o tym ), sprawa przycichnie, Czerwinski znow zostanie przesuniecty w strukturach rzadzacych albo jakis " stan uspienia" i Szkodnik zatriumfuje ...Nie, Nie,Nie dla Bednarza w WISLE ...a za "sprzedanie " sie UFA to powinien miec sprawe w sadzie za dzialanie na szkode spolki i klubu
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl