Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

wiesniak842 30.01.2018 17:21

Niektorzy kibice robia jaja sami z siebie. Wystarczy poczytac kilka ostatnich stron tego tematu. ....a powinna byc zasada, ze jak masz karnet, mozesz wymagac i oczekiwac a jak nie to japa.

TIR_DO_SŁUBIC 30.01.2018 17:24

W najgorszym wypadku obejrzymy jutro The Muppet Show :-)

wiertar 30.01.2018 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1492929)
Robiąc takie hece na Twitterze w sobotę i w niedzielę pisząc o 1 kroku jak tysiąc o łapaniu wiatru w żagle i nagle co konfa odnośnie kibicow? To jest to co miało się tak nagle wydarzyć od piątku? Nie wierzę że Sarapata i Dukat aż tak robią sobie jaja z kibiców.

Kupujesz karnet? Nie? To ty robisz sobie jaja z Klubu, A nię klub z ciebie!

Jam55 30.01.2018 18:00

A skąd wiesz że nie kupuje karnetow? Jesteś moją żoną? A Ty masz karnet ?
To że nie mieszkam już w Krakowie to nie znaczy że nie wspieram klubu na którym się wychowałem. Nie będzie mi jakiś koleś że Szczawnicy mówił co mam robić.

wiertar 30.01.2018 18:13

Ja ci nie mówię co masz robić. Tylko jak możesz pisać że klub robi sobie jaja z kibiców czyli m.in z ciebie? Spokojnie minęły 3 dni od tych twittow a jest już 3 tys różnych domysłów. Lepiej dać sobie na wstrzymanie i miło się zaskoczyć niż obryzac paznokcie a później pisac że znów naobiecywali Bóg wie co i nic z tego nie wyszlo.

Karherop 30.01.2018 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1492930)
Niektorzy kibice robia jaja sami z siebie. Wystarczy poczytac kilka ostatnich stron tego tematu. ....a powinna byc zasada, ze jak masz karnet, mozesz wymagac i oczekiwac a jak nie to japa.

Dokładnie.
Karnetów sprzedanych 200 ale kibice wymagaja cudów.

Kolejna plotka (chyba najbardziej realna) kest taka że powstanie w klubie coś na ksztalt hiszpanskiego Socios.

Dla przykładu: Barcelona 144 tys socios (95:% socios z Hiszpanii) wplaca regularnie co rok 180 euro i oczywiście ma swoje przywileje m.in wybor prezesa klubu.
Daje to roczny przychód 25 mln euro.
Jesli u nas osiągnęło by to poziom 1 mln zl rocznie to byloby to uznane za wielki sukces... w co jednak na ten moment wątpię.

U nas niestety najwiecej jest krzykaczy...

FraMat 30.01.2018 18:22

Nie sądzę, żeby to była propozycja socios dla Wisły. Rynek jest zbyt płytki na tego typu akcję.
Nawet gdyby znalazło się w Krakowie 10 000 osób wpłacających regularnie rocznie po 100 zł dałoby to ledwie 1 milion zł.
A na większą liczbę i większą składkę chyba trudno liczyć?

Gdyby zarząd przedstawił taką drogę rozwoju, to śmiech na sali.
Dlatego w to nie wierzę.

krzaq12 30.01.2018 18:27

Najlepsze jest to że sporo osób wydaje się być zawiedzionych ewentualnym powstaniem ,,Socios"
Dla mnie każda ewolucja, progres jeżeli chodzi o organizację klubu jest równie ważny jak dobry transfer, o ile nie ważniejszy, bo w oparciu o strukturę klubu, w końcu wskoczymy na odpowiedni poziom (zarówno finansowy jak i sportowy).

Jeśli będzie socios to bardzo mnie to ucieszy.

Cytat:

Dlatego w to nie wierzę.
Dla mnie to nie droga rozwoju, lecz kolejna potencjalna gałąź wpływów i kolejny sponsor klubu. Jeden z wielu.

rozarian 30.01.2018 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1492936)

Dlatego w to nie wierzę.

Będzie wesoło, albo śmiesznie. To pewne jak amen w pacierzu.

master17 30.01.2018 18:47

Ludzie karnetów nie kupują, to będą wpłacać co roku składki ... Bądźmy poważni

WISŁAZWE 30.01.2018 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markfire20 (Post 1492926)
Tak jak to ktoś wcześniej napisał: konferencja Wisły Kraków SA i TS Wisły Kraków odbędzie się jutro o 11. Powinniśmy się wszystkiego dowiedzieć.

Możesz jaśniej?

http://oi67.tinypic.com/2lawj6.jpg

Co prawda mogę się mylić, ale być może chodzi o artykuły z DP na temat szkolenia na obiektach TS-u ''ulicznych bandytów'' :)
Może sprawa poszła o tyle za daleko, że teraz dziennikarze DP będą mieli okazję uzyskać informacje od źródła a nie tylko swoje domysły. A Zarząd postanowił wyjaśnić tą kwestię raz a porządnie a nie bawić się w oświadczenia :)

Karherop 30.01.2018 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1492936)
Nie sądzę, żeby to była propozycja socios dla Wisły. Rynek jest zbyt płytki na tego typu akcję.
Nawet gdyby znalazło się w Krakowie 10 000 osób wpłacających regularnie rocznie po 100 zł dałoby to ledwie 1 milion zł.
A na większą liczbę i większą składkę chyba trudno liczyć?

Dlatego w to nie wierzę.

Ten ledwie milion złotych to malo?

A czy ktos się śmieje z Barcelony i ich socios? Z tych 25 mln euro?
Czy rynek w Polsce jest plytki.. porównajmy wiec dalej do Barcy:

Barca ma w Polsce ok 220 socios. To daje tylko od nich wplyw... 175 tys zl rocznie? Czy to malo sami ocencie.
I na ile stać kibiców Wisly? Na to pytanie nie odpowiem.

O socios pisal dzisiaj m.in. Maks Michalczak wiec może cos jest na rzeczy.

regan 30.01.2018 19:19

Najpierw proponowalbym zmiane mentalnosci z roszczeniowej place-wymagam i jestem najmądrzejszy, na postawe zaangażowaną czyli taką że mentalnie to kibic decyduje i od niego zalezy rozwoj klubu.
Wtedy można myslec o mocarstwowych planach
U nas kazdy tylko sie miga zeby karnetu nie kupic zeby na mecz nie pojsc zeby za muzeum niezaglosowac zeby w crowdfundingu nie wziac udzialu... zatwardzialych jest niewielu. Nawet na C sa miekkie pipiki. Taka prawda

UcheJ 30.01.2018 19:19

Co to socios? Pierwsze slysze takie okreslenie

mitmichael 30.01.2018 19:23

Ale dywagacje, lepiej czekac do jutra a nie snuc nie wiadomo co. Tyle jeszcze wytrzymamy

nesta 30.01.2018 19:25

Nie widzę tego w obecnych warunkach. Takim papierkiem lakmusowym dla tego typu inicjatyw jest ilość sprzedanych karnetów, kupionych biletów przez osoby, które nie mogą być na meczu czy akcje crowdfundingowe (chyba najbardziej miarodajna akcja, bo tu występuje klasyczne dla socios transakcja wymienna). I umówmy sie, że wyniki nie są oszałamiające, a poprzedzone dużą kampanią medialną.

Poza tym socios polega na tym, że jest to inicjatywa o bogatych tradycjach, przechodzącą z pokolenia na pokolenie, tu trzeba by ludzi tego uczyć. Kibice mają też coś w zamian, kampanie wyborcze prezesów. A tu co Dukat powie głosujcie na mnie to przyjdzie Palcic, a kandydat Y, nie na mnie to przyjdzie Mitrovic.. to jeszcze nie ten etap i zamożność społeczeństwa oraz klimatu na piłkę klubową.

regan 30.01.2018 19:26

Nesta - to prawda. Najpierw podstawy fundamenty a potem wielkie plany

TIR_DO_SŁUBIC 30.01.2018 19:35

A potem wielkie .......NIĘCIE. Bum.

szym_ek 30.01.2018 19:55

A może troche inaczej.

Co jeśli Zarząd zdecydowałby się na sprzedaż ... akcji Wisły Kraków SA
Jednorazowy zastrzyk gotówki ale posiadanie części klubu mogłaby być dla kibiców fajną sprawą.

a możliwe że trochę odleciałem :P

wiertar 30.01.2018 19:56

Stechert Group... Niczego was nie nauczył?

brylant17 30.01.2018 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1492943)
Co to socios? Pierwsze slysze takie okreslenie

Cytat:

W klubie FC Barcelona kibice, którzy są jednocześnie członkami klubu (27 lutego 2015 było 144 756 socios), dzięki czemu mogą współdecydować o jego losach[1]. Członkostwo otrzymuje się poprzez dokonanie rejestracji i uiszczanie rocznej wpłaty. Wiąże się ono z wieloma przywilejami:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1492949)
Stechert Group... Niczego was nie nauczył?

Jak widać nie

szprotson 30.01.2018 20:53

im mniej wiesz, tym lepiej spisz

takie stare, a takie aktualne

AgresywnyChomik 30.01.2018 21:02

Socios rly?

Przeciez to sie kupy nie trzyma.

Dariook 30.01.2018 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1492918)
Akurat Stanowski to kiedyś fajnie opisał, że dla dziennikarza najgorsze to mieć super info, ale nie móc się z nim podzielić. To, że dziennikarze nic nie piszą to nie znaczy, że nic nie wiedzą, ani tym bardziej, że nie ma nic na rzeczy. Po prostu dla dobrej współpracy czasami trzeba poczekać z wypuszczeniem artykułu krótszą lub dłuższą chwile.

Oczywiście może się też okazać, że po prostu nie ma o czym pisać i dlatego nic nie piszą. ;)

:rotfl:

Stechert group...

MB1906 30.01.2018 22:51

12 godzin, damy radę:):):)

Karherop 30.01.2018 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1492954)
Socios rly?

Przeciez to sie kupy nie trzyma.

Niby dlaczego?

Górnik z tym wystartował z rok-dwa lata temu i na ten moment uzbierał 437 tysięcy
http://sociosgornik.org/

bardziej uwierzę w pomysł zarzadu w socios niż w Szejków na wielbałdach z workami pieniędzy

heoij 30.01.2018 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1492966)
Niby dlaczego?

Dlatego, że u nas ciężko jest ludziom kupić karnet za 150 zł, a co dopiero płacić jeszcze jakieś składki :D

AgresywnyChomik 30.01.2018 23:20

Cytat:

Niby dlaczego?

Górnik z tym wystartował z rok-dwa lata temu i na ten moment uzbierał 437 tysięcy

bardziej uwierzę w pomysł zarzadu w socios niż w Szejków na wielbałdach z workami pieniędzy

Gornik ma "sell outy" iles tam meczow z rzedu i chce kolejna trybune budowac, u nas stadion sie zapelnia 2-3 razy do roku.

Jakie socios, jakie finansowanie klubu moze u nas gdzies z 2.5k ludzi sie dorzuci.

heoij 30.01.2018 23:26

Cytat:

U nas już była podobna akcja: https://fans4club.com/project-nasza-historia

Zebraliśmy 823 tysiące...

nesta 30.01.2018 23:54

Sam projekt w sobie nie byłby zły, moze istnieć jako jedna z dróg pozyskiwania drobnych funduszy.
Nie rozumiem tylko po co te cyrki z wiatrem w żagle, sensu pisania, że w dwa dni się bardzo dużo zmieniło - ale co w tym kontekście?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl