Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 23.01.2014 15:06

najpierw sam zaopatrz się w kalendarz a dopiero potem doradzaj innym.

od sezonu 15/16 bedzie obowiązywał limit a teraz mamy 13/14

wolfy 23.01.2014 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1345870)
najpierw sam zaopatrz się w kalendarz a dopiero potem doradzaj innym.

od sezonu 15/16 bedzie obowiązywał limit a teraz mamy 13/14

Co więcej - widać że nasi trzymają rękę na pulsie, bo podpisali go tylko na półtora roku :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1345851)
P.S - w piękne słowa, o tym, że da nam dużo radości też nie wierzcie, bo chyba ostatnie sprawy z transferami w naszym klubie dały co poniektórym nauczkę.

Niby czemu? Jak strzeli kilka bramek i zaliczy parę asyst dzięki czemu wygramy jakieś mecze, to da nam sporo radości. Nie musi się do tego całować po łokciach.
Koleś chce grać i się wypromować. My potrzebujemy dobrego piłkarza za niewielkie pieniądze. Obie strony korzystają.

Oldpara 23.01.2014 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1345835)
Co do Stilicia, to wydaje mi się, że nikt nie podkreślił tu jeszcze jednej istotnej rzeczy. Bośniak zrezygnował z dobrego kontraktu żeby dla nas grać. Oczywiście motywacją nie jest jakaś miłość do Wisły, tylko chęć powrotu do najwyższej formy, ale i tak oznacza to, że pozyskaliśmy zawodnika, który jest zdeterminowany, żeby pokazać się z dobrej strony, a nie kogoś, kto myśli, że jak tu przyszedł, to złapał Pana Boga za nogi.

To nie do końca tak - to mu się może nawet fiansowo opłacać, bo powiedzmy że miał jeszcze 2 lata kontraktu, w klubie go nie potrzebują i zastanawiają sie co z tym zrobić i on proponuje - wypłaćcie mi za 1 rok z góry za drugi zaoszczędzicie a ja znikam. Dostaje kasę za rok, a podpisuje nowy kontrakt w klubie w którym ma szanse grać i znowu wybić się współpracując z ulubionym, dobrym trenerem który będzie na niego stawiał. Kontrakt podpisuje na rok, a za rok znowu ma wolną rękę żeby negocjować nowy, zupełnie inny.
To win - win situation, zarówno dla niego, jak i Wisły.

A co do składu: zapominacie że Garguła to również boczny prawy pomocnik - tak grał w Bełchatowie. I pewnie tak może grać teraz.

Nie sądze, żeby Semir wszedł za Ostoje, bo defensywny pomocnik - przecinak jest nam koniecznie potrzebny. Ostoja jest taki sobie i niczym się nie wyróżnia poza jednym: prawie zawsze jak jego nie było na boisku to mieliśmy chaos i przegraną walkę o środek pola. Indywidualnie jest niewidoczny, ale w dużynę wpasowuję się idealnie. Oczywiście wolałbym na jego miejsce kogoś pokroju Dudki, czy Sobola, ale cóż.... na razie się nie zanosi.

Edit: zapomniałem że na obronie mamy jeszcze niezłego Chaveza, który jak jest w formie, to w sumie daje radę. On się w ogóle przygotowuje z nami, czy dalej leczy kontuzje, albo jeździ za reprezentacją?

dulli78 23.01.2014 15:35

Faktycznie, nie wiem dlaczego sądziłem, że ten limit to już od przyszłego sezonu. Wobec tego cofam prośbę odnośnie atlasu dla Smudy - wszystko zostaje po staremu: ZSRR, Czechosłowacja i NRD. A ja pędzę zakupić kalendarz na 2015 rok.

szprotson 23.01.2014 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1345873)
Co więcej - widać że nasi trzymają rękę na pulsie, bo podpisali go tylko na półtora roku :-)
.

hehe. no ba.
W ogóle ten temat powinien zmieć nazwę na "smiech przez łzy czyli nasza polityka transferowa" bo tak ona wygląda.

Ale że weszło żadnej relacji nie zrobiło...jestem zażenowany normalnie.Jak kupią koguta do Legii to będą LIVE z każdego kurnika robić.

Blaszczu16 23.01.2014 16:08

Jarałem się swego czasu Stiliciem i żałowałem, że to Wisła nie sprowadziła go wcześniej od Lecha. Cieszy fakt pozyskania takiego piłkarza, ale mam również obawy, żeby nie było jak z pewnym Panem - "inaczej się umawialiśmy" - który przyszedł do nas z Holandii i myślał, że będzie miał pewny plac w Wiśle.

mitmichael 23.01.2014 16:21

No to jeden transfer juz mamy teraz czekamy na te kolejne obiecane :P Stilic moze sie bardzo przydac jezeli przy Smudzie odbuduje forme na polskich boiskach nie powinno to byc zbyt trudne.

Elefant 23.01.2014 16:32

Wczoraj się zastanawiałem gdzie jest haczyk. Dziś właściwie wszystko jest jasne.

On by tam w tej Turcji zgnił. Ma kontrakt do czerwca, kasy stracił nie tak dużo, a czekałaby go tam ława albo trybuny. Gaziecośtam ma kłopoty finansowe, może w ogóle żadnej kasy by nie powąchał.
Bez formy, bez rozegranych meczów itd. to mógłby w lidze futsalu czegoś szukać.

A tak...
Jeśli Franz szybko go odbuduje w lecie pójdzie jak nic. Najpóźniej w zimie.
Nie poszedł do Dinamo Zagrzeb (o ile w ogóle cokolwiek było na rzeczy) z prostej przyczyny. W Wiśle prawdopodobnie będzie miał pewny plac, nawet jak będzie słabiej grał. A na pewno ogromny kredyt zaufania. A tam musiałby się przebijać.
Krok do tyłu i trampolina.
Ot, geszeft...
Z polityką transferową tego bym nie mieszał.

Tylko z punktu widzenia Wisły w całym tym geszefcie dwa słowa są kluczowe

Cytat:

Jeśli Franz szybko go odbuduje
Jeśli pójdzie w lecie to super, w zimie pewnie zwrócą nam się koszty. Jeśli wypali w wiosną 2015 roku albo w ogóle to jesteśmy w plecy.

Cytat:

Dziś mogę zapewnić kibiców Wisły Kraków, że grając dla nich, będę walczył do ostatnich sił o zwycięstwo Białej Gwiazdy.
Coś mi przypomina jakąś wypowiedź o umieraniu za pewien klub czy na boisku, co to ostatnio słyszałem.
Oni tam, ci piłkarze to mają jeden podręcznik pt. Co powiedzieć na pierwszej konferencji...:lol:

nairda116 23.01.2014 16:50

Wracając do Murawskiego, ja bym go wziął. Gość się marnuje w amice.
http://ekstraklasa.net/kadra-lecha-n...9d3a982182941e

rafkur 23.01.2014 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1345891)

Coś mi przypomina jakąś wypowiedź o umieraniu za pewien klub czy na boisku, co to ostatnio słyszałem.
Oni tam, ci piłkarze to mają jeden podręcznik pt. Co powiedzieć na pierwszej konferencji...:lol:

No ale co mają powiedzieć? " W zasadzie mam to gdzieś , gdzie gram, ważne żeby kasa się zgadzała"?
Tak myśli 90% zawodników, tylko kibice tego nie potrafią zrozumieć.
Aktualnie jest pracownikiem Wisły i ma dobrze wykonywać swoja pracę. Tylko tyle, albo inaczej - patrząc na ekstraklasowe realia - aż tyle.

cfa 23.01.2014 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1345880)
hehe. no ba.
W ogóle ten temat powinien zmieć nazwę na "smiech przez łzy czyli nasza polityka transferowa" bo tak ona wygląda.

Ale że weszło żadnej relacji nie zrobiło...jestem zażenowany normalnie.Jak kupią koguta do Legii to będą LIVE z każdego kurnika robić.

Się chyba obrazili na Wisłę. No cóż niedawno ich broniłem teraz już trochę dziwnie się zachowują, nawet nie chodzi o to, że wrzucili fotkę z DWG. Cóż wszystko co dobre musi się skończyć.

Arked 23.01.2014 17:20

Cytat:

Jeśli pójdzie w lecie to super, w zimie pewnie zwrócą nam się koszty. Jeśli wypali w wiosną 2015 roku albo w ogóle to jesteśmy w plecy.

Jeśli będzie grał to nie ma mowy żebyśmy byli w plecy, nawet jeśli w końcu odejdzie za darmo. Na samej dobrej grze zawodnika można sporo zarobić (większa frekwencja, wyższe miejsce i premia od C+ w lidze, ewentualny awans i gra w pucharach itd). W plecy będziemy tylko i wyłączenie jeśli będzie słabo grał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa
Się chyba obrazili na Wisłę. No cóż niedawno ich broniłem teraz już trochę dziwnie się zachowują, nawet nie chodzi o to, że wrzucili fotkę z DWG. Cóż wszystko co dobre musi się skończyć.

Też ich kiedyś broniłem ale od kilku miesięcy zwyczajnie przeginają pałe. To zawsze był portal nastawiony na tanią sensacje i kontrowersyjne na siłę treści ale ich monotematyczność oraz osobiste sympatie/antypatie osiągnęły już groteskowe rozmiary.

brylant17 23.01.2014 18:44

Następnym zawodnikiem ma być napastnik Rengifo podobno już rozmowy się toczą.Jakoś mnie on nie przekonuje

szprotson 23.01.2014 18:50

a skad takie info nt. Renifera skoro ostatnio Ricky Schanks mówił ze Lecha na niego nie stać?

Arked 23.01.2014 19:12

Rengifo może być. Na pewno jest dużo lepszy od naszych rezerwowych napastników i nie jest strasznie stary. Mam tylko nadzieje, że z rozpędu nikomu nie przyjdzie do głowy zatrudnianie dziadziów Murawskiego czy Arboledy. To byłaby gruba przesada.

speedfashion 23.01.2014 19:29

O Rengifo już od dawna słychać. Informowały o tym różne portale i gazety. Nawet od znajomych, którzy głęboko grzebią w tajemnicach rynku transferowego, zdarzyło mi się słyszeć. Rzecz jasna - nie jest to żaden pewnik, ale coś może być na rzeczy.

Wasiu 23.01.2014 19:32

Ale przeciez Rengifo na poczatku stycznia podpisal kontrakt w Peru.

speedfashion 23.01.2014 19:47

Rzeczywiście, na 90minut.pl tak to wygląda. Cóż, to nawet dobrze.

brylant17 23.01.2014 19:48

A tu ci peszek

rafaltwsd 23.01.2014 20:51

ciekawe jest ze mamy kase na kontrakt dla bosniaka a nie ma kasy na ekwiwalent za mlodego chorwata? nie zebym mial cos do tego transferu bo uwazam ze to plus ale wydaje mi sie ze nasz klub nie ma przemyslanej polityki transferowej i biora co im wpadanie w rece, a kluczowe pozycje nadal zostaja nie wzmocnione. no ale czasu troche jeszcze jest wiec moze cud sie zdarzy

martin_6 23.01.2014 21:07

Cytat:

Jeśli się odbuduje to przede wszystkim mamy dobrego piłkarza za pewnie nie jakąś wygórowaną kasę. Mało?

Pawel Przemysl 23.01.2014 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1345916)
Następnym zawodnikiem ma być napastnik Rengifo podobno już rozmowy się toczą.Jakoś mnie on nie przekonuje

mowisz powaznie ? info wiarygodne pytam powaznie

AntyMod 23.01.2014 21:56

wciaz jestesmy tylko z 1 ( jednym) napastnikiem !!!! priorytet to dobry napastnik wyreczajacy Pawla, i tez jako konkurencja ....2 cel to stoper bo amamy tylko Arka ( osobiscie dla mnie Jovanovic jest slabiutki, choc i tak kontuzjowany , no chyba ze Czekaj wkoncu odpali przy Arku .....ktos pisal o Dudce albo Murawskim .....gdyby JAKIMS CUDEM zgodili sie pograc "przy Smudzie" za przyslowiowa czapke sliwek - czyli naprawde male pieniadze- to byloby to najlepsze wyjscie ....ale to raczej w granicach CUDU

xanti1906 23.01.2014 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1345953)
wciaz jestesmy tylko z 1 ( jednym) napastnikiem !!!! priorytet to dobry napastnik wyreczajacy Pawla, i tez jako konkurencja ....2 cel to stoper bo amamy tylko Arka ( osobiscie dla mnie Jovanovic jest slabiutki, choc i tak kontuzjowany , no chyba ze Czekaj wkoncu odpali przy Arku .....ktos pisal o Dudce albo Murawskim .....gdyby JAKIMS CUDEM zgodili sie pograc "przy Smudzie" za przyslowiowa czapke sliwek - czyli naprawde male pieniadze- to byloby to najlepsze wyjscie ....ale to raczej w granicach CUDU

Dudka i Murawski raczej nie mają wielkiego wyboru. Darek jest odrzutem dla II ligi angielskiej, nazwisko ma tylko w kraju. Wrażenie może robić na małych klubach zagranicznych, które zobaczą, ile ma występów w kadrze.
Murawski, jeżeli ma na pieńku w Lechu, ma do wyboru Legię albo Wisłę, bo raczej nie Górnik/Pogoń/Śląsk.
Obaj zarobili tam gdzie mieli zarobić, są po drugiej stronie rzeki i to raczej nie oni będą stawiali warunki finansowe.

AntyMod 23.01.2014 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1345954)
Dudka i Murawski raczej nie mają wielkiego wyboru. Darek jest odrzutem dla II ligi angielskiej, nazwisko ma tylko w kraju. Wrażenie może robić na małych klubach zagranicznych, które zobaczą, ile ma występów w kadrze.
Murawski, jeżeli ma na pieńku w Lechu, ma do wyboru Legię albo Wisłę, bo raczej nie Górnik/Pogoń/Śląsk.
Obaj zarobili tam gdzie mieli zarobić, są po drugiej stronie rzeki i to raczej nie oni będą stawiali warunki finansowe.

Nie chce mi sie wierzyc zeby ktorys z nich gral u Smudy za 10 tys zl miesiecznie - a pilkarsko to moze i sa juz wypalone "stare konie" ale na nasza slabiutenka lige wystarczajacy

Uran235 23.01.2014 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1345939)
ciekawe jest ze mamy kase na kontrakt dla bosniaka a nie ma kasy na ekwiwalent za mlodego chorwata? nie zebym mial cos do tego transferu bo uwazam ze to plus ale wydaje mi sie ze nasz klub nie ma przemyslanej polityki transferowej i biora co im wpadanie w rece, a kluczowe pozycje nadal zostaja nie wzmocnione. no ale czasu troche jeszcze jest wiec moze cud sie zdarzy

Trzeba brać pod uwagę dwie kwestie. Amortyzację finansową oraz samą wartość zawodnika.

Stilić przychodzi do nas w zamian za to, że będziemy płacili mu pensję. Tzn. kwota będzie wydawana stopniowo przez okres kilkunastu miesięcy. W wypadku ekwiwalentu za wyszkolenie zawodnika trzeba przelać całą kwotę w jednej transzy, a jak nie zrobimy tego szybko, to klub oczekujący na pieniądze może albo zablokować tranfer piłkarza, albo zgłosić nas do FIFA/UEFA, co będzie wiązało się z możliwością zawieszenia gry w pucharach czy karą finansową.
W skrócie Stilić jest opłacany "w ratach", za Chorwata trzeba płacić z góry.

Co do wartości zawodnika to trzeba wziąć pod uwagę, że ekwiwalent za wyszkolenie może przekraczać nie tyle nasze możliwości finansowe, co naszą wycenę umiejętności zawodnika. Dajmy na to 50k euro jest dla nas kwotą rozsądną - adekwatną do skali talentu, ale 100k euro już nie.

Karamazow 23.01.2014 22:37

Widzę, że drodzy forumowicze rozważają transfer Murawskiego.
Jak Dolha odchodził do Lecha to był sprzedajną dziw,ką, jak Murawski przyjdzie do nas to kim będzie?

marek2a 23.01.2014 22:38

w/g niektórych smiesznych forum Grosicki może trafić do Wisły. Moze teraz pękał bym ze śmiechu , ale jeszcze
dzis rano śmiałem sie z transferu Stilicia. Spokorniałem

El'kabat 23.01.2014 22:47

Stilic,Grosicki,Rengifo zaraz krawaciarze się posrają ze strachu :lol:

Za takie "poważne" info jak gośc jebnął z Rengifo to lot w kosmos sie raczej należy.

Uran235 23.01.2014 22:55

Sensacyjne info z pierwszej ręki. Smuda namówił do powrotu na boiska Ekstraklasy Mirosława Szymkowiaka.

Dzieciaki, weźcie sobie na wstrzymanie...

marek2a 23.01.2014 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1345970)
Sensacyjne info z pierwszej ręki. Smuda namówił do powrotu na boiska Ekstraklasy Mirosława Szymkowiaka.

Tak to pewne info ,tylko jeszcze nie wiem za kogo będzie grał ? za Chrapka, Gargułe czy Stilicia?:haha:

wolfy 23.01.2014 23:02

Cytat:

Właśnie spaliłeś transfer. Teraz go nam Legia podkupi...

WISŁAZWE 23.01.2014 23:03

Cytat:

Ciężko będzie, ponieważ nikt nie przypuszczał, że będąca w kryzysie Wisła Kraków jest w stanie zaoferować kontrakt Semirowi Stiliciowi, który za czapkę gruszek tu grał na pewno nie będzie.

Lawina został uruchomiona co widać po postach i kolejnych spekulacjach. Dariusz Dudka to jeszcze nic, ale teraz na tapecie jest Kamil Grosicki, Hernan Rengifo a nawet jakiś ''mózg'' na TT wciska nam Marko Milinkovicia.

A to tylko jeden transfer, który wcale nie oznacza, że będą kolejne, no ale można mówić, pisać, prosić.

marek2a 23.01.2014 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1345974)
Właśnie spaliłeś transfer. Teraz go nam Legia podkupi...

Tak gdzieś kąsa mnie taka myśl, ze Wielka Smuda wykończy Leśnojebskiego

Blaszczu16 23.01.2014 23:13

O ch.uj wam chodzi? To już nie można luźno po spekulować o potencjalnych kandydatach do gry w Wiśle? Nawet jeśliby to była informacja z pudelka, to jednak napisać ze dwa słowa o tym, chyba można? Lepsze to niż pojazd po Małeckim czy Stolarskim, więc nie ma czym się irytować.

Uran235 23.01.2014 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1345980)
O ch.uj wam chodzi? To już nie można luźno po spekulować o potencjalnych kandydatach do gry w Wiśle? Nawet jeśliby to była informacja z pudelka, to jednak napisać ze dwa słowa o tym, chyba można?

Jeden napisze Murawski. Drugi napisze Grosicki. Trzeci napisze Dudka. Najpierw będą spekulacje, potem ludzie z info telefonicznym, potem prasa podchwyci temat i zacznie rozpisywać się o tych wszystkich domysłach jakby coś było na rzeczy. Potem zaczną się przedruki w innych dziennikach, info powróci na forum jako sprawdzone, a na koniec będzie ból dupy i pretensje do Smudy i Bednarza, że kibiców oszukują oraz elaboraty na pięć stron o tym jak Cupiał rezygnuje z Wisły, bo jednak nie sypnął groszem na tych piłkarzy, którzy przecież byli tak blisko podpisania. Ewentualnie winny będzie znowu gabinet cieni w postaci RN, która jak zwykle wszystko zablokowała.

To nie są kandydaci do gry w Wiśle, to są pobożne życzenia podjaranych nastolatków.

speedfashion 23.01.2014 23:46

Pretensje i tak będą, to nieuniknione. Nawet gdyby wszyscy wymienieni przyszli, byłoby kiepsko.

Ten gość od Milinkovica wyrzuca spore ilości informacji. Łatwo można go zweryfikować. Na cuda nie ma się co nastawiać, ale cieszy, że znowu jesteśmy poważnym graczem na rynku transferowym. Może nawet Rumuna nam zapomną! ;)

EDIT:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-kielce/wx1s3

Nie wiem, jak wyglądają sprawy w Kielcach oraz na ile było to do przewidzenia, ale gość od Milinkovica pisał o tym na Twitterze.

marek2a 23.01.2014 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1345982)

To nie są kandydaci do gry w Wiśle, to są pobożne życzenia podjaranych nastolatków.

dzisiaj rano Stilic był tylko pobożnym życzeniem .Nie ma obowiązku jarania sie "sensacjami okienka' :alleluja: Jak ktoś nie lubi to polecam cos z historii
http://www.ipla.tv/Lm-apoel-nikozja-...page_container zawsze można pożytecznie spędzić czas

MichaelMyers 24.01.2014 02:00

Byl, ale ta informacja zostala podana przez dziennikarza, tu padaja nazwiska, ktore przyjda do glowy.Co myslisz, ze teraz kazdy niezly pilkarz, ktory ma problem z gra w silnym klubie bedzie dzwonil do Smudy.Poza tym Stilic wszedl na kontrakt Maleckiego i troche mu dolozyli.Napastnika musimy pozyskac jeszcze, niech go chociaz wypozycza, jak nie ma kasy.Skoro taki Piast mogl wypozyczyc pilkarza, ktory zagral nawet kilka meczow w pierwszym zespole Bragii, to moze po prostu kogos z tej Portugalii tanio wypozyczmy z klauzula odstepnego, pozniej sie go oczywiscie nie wykupi, ale oni o tym nie wiedza.

WislaOnly 24.01.2014 02:17

Dawać Bitona, chłop się gdzieś tuła... teraz by pewnie oddali by go za czapkę gruszek!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl