Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TRNKRN 21.01.2014 22:32

Cytat:

Manuel i Ślusar? :lol:
A my to co? Dom spokojnej starości? Jeszcze dla tego pejsa z Maccabi?

KrzychooR 21.01.2014 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 1345604)
A my to co? Dom spokojnej starości? Jeszcze dla tego pejsa z Maccabi?

Nie ma kasy więc Franek sam załatwia transfery ;]

Mario Nh 21.01.2014 22:36

Kontrakt trzeba opłacić i nie sfinansuje go Smuda, choć oczywiście nie umniejszam mu zasług związanych z tym transferem.

Mati_ 21.01.2014 22:39

Stilić jutro (środa) podpisuje kontrakt z Wisłą.

Valandil 21.01.2014 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1345608)
Stilić jutro (środa) podpisuje kontrakt z Wisłą.

info? link?

AYALA 21.01.2014 22:47

oby tylko Semir więcej biegał na boisku bo pamiętam że z tym były u niego problemy.

Za pierwszej kadencji Franza w Wiśle też pamiętam mieliśmy takich dobrych technicznie środkowych pomocników Kulawik-Czerwiec-Bukalski a teraz Stilić-Guła-Chrapek

xanti1906 21.01.2014 22:54

Zmieniając temat, coś cicho o Bunozie

buczo1985 21.01.2014 23:02

Na skrzydła by się ktoś przydał....

silver03 21.01.2014 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1345609)
info? link?

telefoniczne

palikot 21.01.2014 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1345616)
telefoniczne

najbardziej pewne :mysli:

Mario Nh 22.01.2014 00:04

Według mediów jeszcze dzisiaj zostanie ogłoszony nowym piłkarzem Wisły. O ile przejdzie pomyślnie testy medyczne.

Piotrek87 22.01.2014 00:28

Panowie nie przesadzajmy z tym ze problem jest ze Stilic grał w Lechu . Z jakiego klubu bezpośrednio przyszli do nas Żurawski i Głowacki ??
Nie przypominam sobie zeby Stilic obrażał Wiśle itp.

marek2a 22.01.2014 00:29

Dobar dan Semir. Witamy w Wiśle jak co. A z tymi gestami to róznie bywało, bo pamiętam jak Zieniu strzelił w Chorzowie dla nas to podbiegł pod psychofans i jaki gest im zrobił? pamiętacie? troszke gorszy ,no cóz(kozakiewicza) a potem tam grał. Zachowajmy umiar

Wojtas 22.01.2014 02:17

Alez tu dawno nie nie pisalem :DDD

Generlanie koniec sezonu chyba kazdmeu pokazal ze druzyna potrzebuje nowych zawodnikow bo Smuda zwyczajnie nie ma ławki .Taki Stilic wiadomo kiedys jak mu sie chialo w Amice to byl najlepszy pilkarz,a dzis ,sam nie wiem.W dodatku nie lubie go :D ale zobaczymy jak sprawy sie potocza.

Proximus 22.01.2014 05:59

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ow,nId,1092988

Podpisanie kontraktu przed testami medycznymi ? Ja wiem że w naszym klubie wszystko możliwe ale no bez jaj..

Uran235 22.01.2014 06:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 1345629)

Podpisanie kontraktu przed testami medycznymi ? Ja wiem że w naszym klubie wszystko możliwe ale no bez jaj..

Czy klub o czymś poinformował? Nie.
Czy w tekście napisano, że podpisano bez testów medycznych? Nie.
Czy w tekście jawnie napisano, że kontrakt wchodzi w życie od tej rundy? Nie.
Czy można podpisać umowę skonstruowaną w ten sposób, że w życie wchodzi tylko w wypadku pomyślnego przejścia testów medycznych? Tak.

rafkur 22.01.2014 07:12

Tym, którym Stilic tak bardzo by przeszkadzał w Wiśle przypominam, że jeżeli hipotetycznie podpisze kontrakt to będzie mia taki sam stosunek do naszego klubu jak 2/3 aktualnego składu.
Zejdźcie na ziemię - czasy miłości zawodników do klubu skończyły się bezpowrotnie.

borys 22.01.2014 07:52

O to to, jeden miłośnik odszedł.

Valandil 22.01.2014 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1345636)

Rzekłbym że dwóch.

grzesiek632 22.01.2014 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 1345629)

Ja tu nie widzę nic dziwnego. Wiele zachodnich klubów stosuje taką praktykę w niektórych przypadkach. Prawdopodobnie ten podpisany kontrakt wejdzie w życie tylko wtedy gdy zawodnik przejdzie pozytywnie testy medyczne. W innym przypadku będzie on nieważny.

SharksiK 22.01.2014 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1345639)
Rzekłbym że dwóch.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1345636)

Za to banda ujadaczy w komplecie !

szprotson 22.01.2014 10:54

kurcze.

jarałem sie Stirliczem jak grał w tej naszej lidze...

ale spokojnie czekam na info na oficjalnej

tomasz_19 22.01.2014 11:19

Jaracie się Stiliciem, a trzon naszego zespołu wciąż pozostaje bez nowych umów... no chyba, że ogłoszą ich podpisanie podczas oficjalnej prezentacji Bośniaka (w co wątpię) . Powinno to być priorytetem dla zarządu, aby zatrzymać, najlepszego bramkarza, obrońcę, pomocnika i napastnika rundy jesiennej.

alkoholik 22.01.2014 11:20

Nie wiem jak was ale mnie już sama morda tego Stlicia denerwuje jeszcze Peszki do tego wszystkiego brakuje.

enzo 22.01.2014 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 1345650)
Nie wiem jak was ale mnie już sama morda tego Stlicia denerwuje jeszcze Peszki do tego wszystkiego brakuje.

Sławek Cię denerwuje? Przecież miałbyś z kim pić (bez urazy)...

Jest jeszcze taka opcja, że gdybyśmy faktycznie wzięli też Peszkę, ten mógłby być zainteresowany podpie.rdoleniem Twojej ksywki na forum ;)

stalsanok1946 22.01.2014 12:22

Stilic naszą marną ligę przerastał o klasę, później loty obniżył bo mu się nie chciało grać, możliwe że wpływ na to mają trenerzy którzy go prowadzili, a za Smudy on się prezentował najlepiej. Jak dla mnie transfer na plus o ile wogóle do nas przyjdzie

aha i radzę przestać się doszukiwać dziury w całym bo on kiedyś grał w Lechu, ku*wa ludzie Żurawskiego i Głowackiego to wy tak nie ganiliście. Przyjdzie pokaże się z dobrej strony to nagle zakochacie się w nim, tacy z was kibice

Dive Pirate 22.01.2014 12:46

Jeśli to prawda, to bdb transfer i inwestycja po chłopaka po roku czasu jak łapnie formę będzie można pogonić z zyskiem. O ile dobrze pamiętam jest jeszcze dość młody, chyba 26 lat.

Bóg Trybun (objawion) 22.01.2014 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 1345662)
Jeśli to prawda, to bdb transfer i inwestycja po chłopaka po roku czasu jak łapnie formę będzie można pogonić z zyskiem. O ile dobrze pamiętam jest jeszcze dość młody, chyba 26 lat.

amica już próbowała

jeśli u nas zagra, pan P_iedroleNieBiegam będzie całować się po łokciach

wolfy 22.01.2014 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1345643)
Za to banda ujadaczy w komplecie !

Patrząc na ich zachowanie to pewnie jedyna radość w ich życiu. Nie odbierajmy im tego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1345667)
amica już próbowała

Może nie ma Białej Gwiazdy w sercu jak Stolarski, ale za to ma dwie w innych miejscach.

stalsanok1946 22.01.2014 13:53

Cytat:

amica już próbowała

"pan P_iedroleNieBiegam" - dlaczego go tak nazywasz? z tego co wiem zawsze był wolnym piłkarzem jego atuty to umiejętności czysto piłkarskie, widzę że tutaj jest znowu przejaw na "anty", 90% wpisów na tym forum podnieca się testami, jakimiś kaczkami medialnymi Legii, Lecha i reszty, bo oni to mają na oku samych za*ebistych zawodników a później liga weryfikuje ich umiejętności które niczym nie odstają od Patejuków, Pawłowskich i innych Łukasików

rozumiem, że mogą wam się nie podobać gracze testowani, że przychodzą z różnych lig, ale to są ku*wa testy, a wzmocnienia o których mówił Smuda będą i jednym z nich jest Stilic, koniec kropka

wolfy 22.01.2014 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1345669)
rozumiem, że mogą wam się nie podobać gracze testowani, że przychodzą z różnych lig, ale to są ku*wa testy, a wzmocnienia o których mówił Smuda będą i jednym z nich jest Stilic, koniec kropka

No właśnie, dwie strony wcześniej był lament że testujemy kompletnych ogórów, a teraz lament, bo przychodzi koleś o którym wiemy że umie grać w piłkę. Jakby nie miał wad i miał za sobą udany sezon, to by nie wracał do Ekstraklasy, a już na pewno nie do Wisły.
Jest takie angielskie przysłowie: "beggars can't be choosers", czyli "żebracy nie mogą przebierać". My ostatnio grzebaliśmy w śmietnikach do których nikt poza Widzewem by się nie zbliżył, więc wasze analizy są gówno warte.

cfa 22.01.2014 14:08

Ja przypomnę tylko, że Brożek tez poza nasza ekstraklasą nie zaistniał, a po swoich wojażach wrócił jeszcze lepszy ... i sam psioczyłem przed jego przyjściem.

Dive Pirate 22.01.2014 14:41

Cytat:

amica już próbowała

To naprawdę poważny argument :D
Pewnie, lepiej grajmy w środku tylko Gargułą, Chrapkiem i ... Burdeńskim tudzież Nalepą :D

Nawet jeśli po dwóch latach Stilic odejdzie za friko to w naszej sytuacji i tak zajebisty transfer.

Birsa 22.01.2014 14:58

Klub testuje nonamów: "pośmiewisko dla klubu, Bednarz wypierd****"
Informacja, że jeden z najlepszych obcokrajowców, który biegał po boiskach tej ligi, podpisał kontrakt z naszym klubem: "Beee, on grał w Lechu, będzie miał nasz klub w dupie i pewnie nie będzie zapierdalał... niech wypierd***"
...
Messi podpisał kontrakt z Wisłą: "ee jakis taki mały i do tego latynos, chcemy młodych polaków!"

OGARNIJCIE SIĘ LUDZIE!

TRZEBINIAnin 22.01.2014 15:06

Miłość do klubu, przywiązanie do barw to pokazywał Sobol, pokazuje Głowacki zapie rdalaniem na boisku, dawaniem z siebie 120% w każdym meczu, nie potrzebne im dziary Reymana na rękach.
Stilić.. nie wierzyłem że uda się ściągnąć gracza tego kalibru po testach kopaczy z 7 ligi niemieckiej i 2 albańskiej.. - dla mnie szok, jeśli oczywiście podpisze bo oficjalna jeszcze nie potwierdziła.
Kto wie, może Cupiał jeszcze nas pozytywnie zaskoczy tej zimy. Zmiennik dla Brozia potrzebny na już + kontrakt Miśkiewicza.

Arked 22.01.2014 15:07

Zadaniem Stilića, jeśli go podpiszemy, nie będzie zapierdalanie i jeżdżenie na dupie tylko rozgrywanie, asystowanie i dobre bicie stałych fragmentów gry. Od zapierdalania są inni.

Uran235 22.01.2014 15:52

Cytat:

amica już próbowała

Amica zrobiła to samo co my z Żurawskim - trzymała czekając na lepszą ofertę, tylko gorzej na tym wyszła. Lepszej oferty nie dostali, a Stilić postanowił nie czekać aż ktoś spełni oczekiwania klubu i nie przedłużył umowy. Nie można też powiedzieć, że Amica zrobiła zły interes, bo przez 4 sezony utrzymała w składzie czołowego piłkarza Ekstraklasy, który słabszy miał tylko jeden - ostatni sezon - kiedy cała drużyna miała problemy, zwolniono Zielińskiego i zatrudniono Rumaka. I ten "słabszy sezon" to i tak bramka i 8 asyst w Ekstraklasie w wykonaniu Stilicia. Jeśli do nas przyjdzie to za grosze albo i nawet darmo, a jeżeli wypali spokojnie można zainkasować za niego podobne pieniądze, co za Meliksona. Po prostu nie można czekać aż ktoś wyłoży na stół kilka milionów, bo to się nie stanie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1345683)
Zadaniem Stilića, jeśli go podpiszemy, nie będzie zapierdalanie i jeżdżenie na dupie tylko rozgrywanie, asystowanie i dobre bicie stałych fragmentów gry. Od zapierdalania są inni.

Dodajmy, że w minionej rundzie często na skrzydle grał u nas Chrapek czy Boguski, żadne demony szybkości. Po ewentualnym przyjściu Stilicia, można Gargułę przesunąć nieco do boku, bo i tak na obieg będą wchodzili obrońcy. A jednak jakość gry w środku pola powinna pójść drastycznie w góre ze Bośniakiem w składzie.

No i trzeba pamiętać, że Gargule kończy się kontrakt. Biorąc pod uwagę, że interesuje się nim Zagłębie, to należy powiedzieć sobie wprost - jeżeli Garguła nie będzie CHCIAŁ tu zostać, to nie mamy argumentów żeby go zatrzymać, tym bardziej, że to zawodnik po trzydziestce - raz, że może chcieć zarobić przed emeryturą, dwa, że w naszej sytuacji finansowej licytowanie się o takiego gracza po prostu się nie opłaca, bo już na nim nie zarobimy, a jak się zepsuje albo przestanie dobrze grać, to możemy dużo stracić.

szprotson 22.01.2014 15:58

prócz tego chłopa z interii który nadmuchał balonik
ktos cos gdzies slyszal widział nt Bośniaka czy opieramy sie wszyscy na wpisie z twittera którego teraz podłapują inne gazety?

wolfy 22.01.2014 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1345694)
Dodajmy, że w minionej rundzie często na skrzydle grał u nas Chrapek czy Boguski, żadne demony szybkości. Po ewentualnym przyjściu Stilicia, można Gargułę przesunąć nieco do boku, bo i tak na obieg będą wchodzili obrońcy. A jednak jakość gry w środku pola powinna pójść drastycznie w góre ze Bośniakiem w składzie.

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Każdy z czwórki Garguła - Stilić - Chrapek - Brożek (który często wraca się po piłki i dogrywa) może w dowolnej chwili rzucić piłkę rozbrajającą każdą obronę ekstraklasy. Jeżeli chodzi o potencjał, to jest najlepszy środek pola/atak ekstraklasy.

s1mone 22.01.2014 16:00

Myślę, że docelowo Stilić ma zluzować Gargułę.

Zawodnik o zbliżonej charakterystyce, trochę od Guły wolniejszy i mniej dynamiczny, za to z dokładniejszym podaniem i ciut lepszych (wg mnie) umiejętnościach technicznych.

Wymiana 33 latka na 26 latka.

Jeśli podpisze kontrakt, to uwierzę, że jednak jakieś wzmocnienia się szykują i być może będzie można powalczyć o podium, a przy dobrych wiatrach mistrza. Bo jakby nie było powinien być dla nas wzmocnieniem. Chociaż życie swoje, a ekspektacie i marzenia :) zawsze swoje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl