Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MarcinKrosno 10.07.2011 19:36

Mam kolegę - fanatyka piłki z Novego Sadu. O Jovanovicu mówił, że jest co najwyżej przeciętny. Co do Ilieva, to mówił o bardzo dobrej technice i inteligencji piłkarskiej.

HEDu 10.07.2011 19:56

a jaki ma byc? mysle ze w naszej druzynie powyzej przecietnej jest tylko Meliskon. a w sumie na swojej pozycji tez jest przecietny, bo i w kadrze Izraela maja lepszych. Dobrzy pilkarze nie graja w takich ligach.

tarantulaw2 10.07.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1124203)
a jaki ma byc? mysle ze w naszej druzynie powyzej przecietnej jest tylko Meliskon. a w sumie na swojej pozycji tez jest przecietny, bo i w kadrze Izraela maja lepszych. Dobrzy pilkarze nie graja w takich ligach.

Wiesz, za 500 - 700 tys. euro można znaleźć lepszego zawodnika.

najm 10.07.2011 20:23

tyle, że SV często podkreślał, że to nie kwota za zawodnika jest problemem, tylko jego wymagania co do kontraktu. Może i znajdziesz lepszych za 500-700 k euro, ale czy oni będą chcieli grać za takie pieniądze za jakie im zaoferują w Krakowie?

AYALA 10.07.2011 20:31

szkoda gdyby nie udało sie sprowadzic Jovanovic,23 letniego stopera można by za kilka lat sprzedac z zyskiem jak Marcelo.

Pamiętam z poprzednich sezonów że często za darmo lub za niewielkie kwoty udwało sie Nam sprowadzac klasowych obrońców np.Stolarczyk,Bogdan Zajac,Marek Zając,Cleber,Marcelo,Baszczu.

arti 10.07.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1124220)
tyle, że SV często podkreślał, że to nie kwota za zawodnika jest problemem, tylko jego wymagania co do kontraktu. Może i znajdziesz lepszych za 500-700 k euro, ale czy oni będą chcieli grać za takie pieniądze za jakie im zaoferują w Krakowie?

Trzeba znależć jak najlepszych w tych pieniądzach, którzyew dodatku będą chcieli grać za kontrakt, który Wisła jest w stanie zapłacić ot co. W sytuacji Wisły zapłacenie takich pieniędzy za gracza rezerwowego to byłaby niezła rozrzutność. Ale jak pisałem - mam nadzieję, że Stan czuwa. Nie ten to inny - lepszy.

adikos1906 10.07.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1124225)
szkoda gdyby nie udało sie sprowadzic Jovanicia,23 letniego stopera można by za kilka lat sprzedac z zyskiem jak Marcelo.

Jednego Jovanicia już mamy i nie jest on bynajmniej stoperem...

Wojtas 11.07.2011 01:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1124188)
Jakbyśmy mieli 700 k na obrońcę to dlaczego zawracalibysmy sobie głowę Jovanoviciem tak długo. Powiedzielibyśmy nara i kupili kogoś innego.

Z tego co tu niektorzy pisali od znajomych z Serbii czy z forum Partizana kibice Partiznana za nim nie płaczą.
To duzo mówi o tym pilkarzu,nie osądzam ale gdyby byla kasa to mozna cos dorzucic i rozgladac sie za kims lepszym.

Martinus 11.07.2011 07:15

Bo kibice Partizanu "płaczą" za zawodnikami, którzy odchodzą za kilka milionów euro...

Tenzen 11.07.2011 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1124314)
nie osądzam ale gdyby byla kasa to mozna cos dorzucic i rozgladac sie za kims lepszym.

700k i mówisz, że nie ma kasy ;) To i tak jest znacznie ponad nasze normalne wydatki jak za obrońcę.

Wisła ciągle widać nie może dostać potwierdzenia czarno na białym, że kara na 100% dotyczy tylko Serbii. A Partizan pewnie się jeszcze odwołuje i liczy na zniesienie całej kary.

Kibic1928 11.07.2011 08:58

700 tys ojro? Dobre sobie:-) Wisła nie wyda w tym okienku tyle kasy na OBROŃCE.
Nie stać Nas.

Ta kwota IMO jest 2x mniejsza.

bridgeburner 11.07.2011 08:59

W reprezentacji Serbii graja na stoperze Vidić, Ivanovic, czy Subotic
Z Partizana Man City właśnie wykupił Savica za 7 mln E
A wiec tak, na ich tle Jovanovic z cała pewnoscia jest przecietny tak samo jak Marcelo, Głowacki czy Chavez

TOMEK 11 11.07.2011 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1124335)
W reprezentacji Serbii graja na stoperze Vidić, Ivanovic, czy Subotic
Z Partizana Man City właśnie wykupił Savica za 7 mln E
A wiec tak, na ich tle Jovanovic z cała pewnoscia jest przecietny tak samo jak Marcelo, Głowacki czy Chavez

Savic to Czarnogórzec

tarantulaw2 11.07.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1124334)
700 tys ojro? Dobre sobie:-) Wisła nie wyda w tym okienku tyle kasy na OBROŃCE.
Nie stać Nas.

Ta kwota IMO jest 2x mniejsza.

Witamy kolejnego Bogdana Basalaja...
Za artykul na TWSD - 'Zgodnie
z
wcześniejszymi
doniesieniami, suma transferowa
opiewa na 700 tysięcy euro.'

Zeby nie offtopowac za bardzo, mi sie wydaje ze tutaj nie chodzi o ta dyskwalifikacje (bo to bysmy raczej do sierpnia przeboleli - to beda bodaj 3-4 mecze ligowe i 2,3 runda kwalifikacji) , tylko pewnie chodzi o umiejetnosci - 700.000 to jest duzo i pewnie zastanawiaja sie, czy jest sens wydawac tyle za obronce, ktory moze byc rezerwowym.

Kibic1928 11.07.2011 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1124337)
Witamy kolejnego Bogdana Basalaja...
Za artykul na TWSD - 'Zgodnie
z
wcześniejszymi
doniesieniami, suma transferowa
opiewa na 700 tysięcy euro.'

Zeby nie offtopowac za bardzo, mi sie wydaje ze tutaj nie chodzi o ta dyskwalifikacje (bo to bysmy raczej do sierpnia przeboleli - to beda bodaj 3-4 mecze ligowe i 2,3 runda kwalifikacji) , tylko pewnie chodzi o umiejetnosci - 700.000 to jest duzo i pewnie zastanawiaja sie, czy jest sens wydawac tyle za obronce, ktory moze byc rezerwowym.

A skąd maja taka informację? Od Staszka?:rotfl:
700tys euro ledwo wydaliśmy na Maora, który jest ofensywnym piłkarzem.
Targowaliśmy się o Chaveza ( i dobrze ) bo 500tys euro za dużo, a tu wydajemy 700tys na 23 letniego obrońce który ma siedzieć na ławie? Tylko mi nie pisz ze ma grac za Lameya bo tak nie jest - to Lamey jest przymierzany na podstawowego PO.

Witamy kolejnego Bogdana Basalaja.. - nie ośmieszałbyś się chociaż takim tekstem.

Lukasz 11.07.2011 09:29

Pozwoliłem sobie zrobić w google dzisiejszy przegląd serbskiej prasy odnośnie Jovanovica
Linki za ostanie 24h:

- nadal wymieniają go w kontekście osób które opuściły klub (Mladen Krstajic, Stefan Savic i Marko Jovanović)
- kwota transferu jaka się pojawia to 0.5 mln euro

Z ciekawostek: zarobki Marko w 09. 02. 2010r. - 10/15kEuro ?
No właśnie z tą kwotą sobie nie mogę poradzić, nie znam serbskiego, a z translatorami jest jak jest. 15K euro jak dla mnie.

Zródło:
http://www.vesti-online.com/Sport/Fu...a-i-Jovanovica

Chyba przestane szukać takich newsów - nie umiem ich odpowiednio zinterpretować/przeczytać.

Kociewiak 11.07.2011 09:32

Wychodzi na to, że 15 tysięcy miesięcznie zarabiał (wcześniej 10k), albo zjedli jedno zero

Edit: No to wtedy malutko zarabiał.

tarantulaw2 11.07.2011 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1124338)
A skąd maja taka informację? Od Staszka?:rotfl:

Na pewno są pewniejszym zrodlem informacji niz Ty i reszta zbymakow i maciosow.

Cytat:

700tys euro ledwo wydaliśmy na Maora, który jest ofensywnym piłkarzem.
Targowaliśmy się o Chaveza ( i dobrze ) bo 500tys euro za dużo, a tu wydajemy 700tys na 23 letniego obrońce który ma siedzieć na ławie?

23 letniego obronce, ktory gral w LM i zagral b.dobry mecz z Arsenalem. Jednak gdyby faktycznie byl dobry, to juz dawno transfer bylby sfinalizowany, a pewnie teraz sie zastanawiaja, czy warto wydawac tyle na zawodnika, ktory pewnie przegra walke o sklad.
Cytat:

Tylko mi nie pisz ze ma grac za Lameya bo tak nie jest - to Lamey jest przymierzany na podstawowego PO.

Nie mam zamiaru. PO jak dla mnie jest zamknieta pozycja.

Cytat:

Witamy kolejnego Bogdana Basalaja.. - nie ośmieszałbyś się chociaż takim tekstem.

Kto się ośmiesza, ten się ośmiesza,

Kibic1928 11.07.2011 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1124348)
Na pewno są pewniejszym zrodlem informacji niz Ty i reszta zbymakow i maciosow.

23 letniego obronce, ktory gral w LM i zagral b.dobry mecz z Arsenalem. Jednak gdyby faktycznie byl dobry, to juz dawno transfer bylby sfinalizowany, a pewnie teraz sie zastanawiaja, czy warto wydawac tyle na zawodnika, ktory pewnie przegra walke o sklad.

Nie mam zamiaru. PO jak dla mnie jest zamknieta pozycja.

Kto się ośmiesza, ten się ośmiesza,

No to gdzie ma grać Jovanovic? 700tys euro za gracza na ławkę:-) Ty chyba postradałeś zmysły.
Stać Nas na to? Chyba nie.

Czy ja jestem źródłem informacji jak zbymak i inni? Ja wyrażam swoje zdanie, i mam argumenty by twierdzić że 700tys euro to bujda na resorach. Ty powtarzasz po portalu który nie jest oficjalną strona klubu tylko portalem ala Onet. Pomyśl chwile. Zastanów się. wiem że to fajnie brzmi " kupimy gościa za 700tys" ale jest to tak samo prawdopodobne jak to ze damy Kowalskiemu kontrakt 1 mln euro na sezon.

jova 11.07.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1124339)
Z ciekawostek: zarobki Marko w 09. 02. 2010r. - 10/15kEuro ?
No właśnie z tą kwotą sobie nie mogę poradzić, nie znam serbskiego, a z translatorami jest jak jest. 15K euro jak dla mnie.

Zródło:
http://www.vesti-online.com/Sport/Fu...a-i-Jovanovica

Trochę znam serbski. Dobrze to interpretujesz. Dostał wtedy podwyżkę z 10000 na 15000 Euro rocznie i potem musiał zapłacić 9000 kary za bójkę. Tu chyba autor artykułu się pomylił. Powinno być 6000 kary, a nie 9, bo wcześniej autor pisał, że Jovanović i ten drugi (Lomić, z którym Marko się pobił) zapłacą po 40% swoich pensji. Łącznie od nich dwóch miało być 82000, a ten drugi zapłacił 76000.

Nic dziwnego, że chciał odejść z Partizana, skoro dostawał tam tak mało.

Lukasz 11.07.2011 10:16

O.K. Tez to sprawdzalem natomiast jeśli mialbys rację to w takim wypadku rocznie Lomić zarabiałby 2.2 mln euro/sezon ? Chyba to absurd.

Zjeść zera nie zjedli ponieważ napisali ze (idąc za translatorem): "kary do odliczenia 40 procent ich rocznych dochodów w sumie 82.000 euro."

Jeśli tak to skok w zarobkach dla Marko po przejściu do Wisły będzie spory. Poza tym: popatrz na Jovanovica z perspektywy tej informacji, dodaj do tego kwotę odstępnego, jego grę w naszych sparingach, informacje od osób z form którzy mają kontakt z kibicami Partizana to powoli układa się to w jeden spójny obraz.

Oni go już nie chcą, my chcemy i negocjujemy cenę tyle że już mniej z perspektywy 'my chcemy kupić wy sprzedajcie' tylko bardziej 'wy chcecie sprzedać to my go kupimy'. Tak mi to zaczyna wyglądać.

jova 11.07.2011 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1124355)
O.K. Tez to sprawdzalem natomiast jeśli mialbys rację to w takim wypadku rocznie Lomić zarabiałby 2.2 mln euro/sezon ? Chyba to absurd.

Nie. Przecież tam jest wyraźnie napisane, że Lomić dostawał 190000 euro rocznie z czego 40% to 76000.

Edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1124357)
I dlatego te 15k jest też rocznie a nie miesięcznie jak się nam na początku wydawało.

Tak. Z tego artykułu wynika, że Jovanović dostawał wtedy 15000 Euro rocznie. Na 200%. Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości.

Lukasz 11.07.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1124356)
Nie. Przecież tam jest wyraźnie napisane, że Lomić dostawał 190000 euro rocznie z czego 40% to 76000.

I dlatego te 15k jest też rocznie a nie miesięcznie jak się nam na początku wydawało.

Edit:

OK rozwiałeś wszelkie wątpliwości - jest 15k rocznie.

Jova - fajnie ze znasz serbski, będę pamiętać.

tarantulaw2 11.07.2011 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1124349)
No to gdzie ma grać Jovanovic? 700tys euro za gracza na ławkę:-) Ty chyba postradałeś zmysły.
Stać Nas na to? Chyba nie.

Widze, ze dalej nie zrozumiales mojej wypowiedzi. Na moje oko wyglada to tak - Wisla zgodzila sie na te powiedzmy 700.000, potem Jovanovic zagral z Lewskim. Popelnil blad, w miedzyczasie klub czekal na odpowiedz dot. zakazu. Poszla wiadomosc, ze kara zostala skrocona, ale Wisla dalej nie dostala odpowiedzi dot. Zakazu. Jovanovic zagral w kolejnym meczu i znow zawalil bramke. Mozliwe warianty:
- klub zastanawia sie, czy warto wydac prawie 3 mln zl na zawodnika, ktory moze grzac lawe
- czekamy na oficjalne potwierdzenie tego, ze kara obowiazuje tylko na terenie Serbii
- klub po slabych wystepach Jovanovicia probuje jeszcze sie targowac.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1124349)
Czy ja jestem źródłem informacji jak zbymak i inni? Ja wyrażam swoje zdanie, i mam argumenty by twierdzić że 700tys euro to bujda na resorach. Ty powtarzasz po portalu który nie jest oficjalną strona klubu tylko portalem ala Onet. Pomyśl chwile. Zastanów się. wiem że to fajnie brzmi " kupimy gościa za 700tys" ale jest to tak samo prawdopodobne jak to ze damy Kowalskiemu kontrakt 1 mln euro na sezon.

Z tym onetem nie przesadzaj, bo to są szmatlawce czesto kopiujace informacje stad, a tu mimo wszystko jakies znajomosci w klubie maja. Oczywiscie, cena 700.000 jest duza, ale gosciu gral w LM i potrafil zagrac b.dobre mecźe. Co nie oznacza, ze jestem zwolennikiem kupienia go za taka kase.

Lukasz 11.07.2011 10:46

GW nie wie nic ponad to co my wiemy/ o czym spekulujemy.

"Wisła i Partizan Belgrad także są już dogadane. Do podpisania kontraktu dojdzie w tym tygodniu. Zawodnik czeka jeszcze tylko na brakujący dokument - zapewnia Damjanac, ale nie chce zdradzić szczegółów."

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,99...rem_Wisly.html

milosz 11.07.2011 10:58

Jovanović na Marcelo się nie zapowiada, a robienie kominów płacowych to dość ryzykowny pomysł...
Pozostaje ufać Stanowi i jego profesjonalnemu podejściu do tematu, jak dotąd poważniejszych błędów nie zrobił.

Tak sobie myślę o tej naszej polityce transferowej, że raczej działamy niemal z meczu na mecz, a tu chciałoby się widzieć perspektywę paruletnią, młodzi perspektywiczni, wychowankowie itd. No nic żyjemy doraźnością widać taki etap w Wiśle, będzie sukces to i będzie myślenie długofalowe.

rozarian 11.07.2011 11:09

Pamięta ktoś,skąd wzięła się jako pierwsza informacja o 700K € za Jovanicia? Poza tym,może faktycznie chodzi tylko o indolencję jakiejś związkowej serbskiej biurwy,która ociąga się z wysłaniem papierka?

skeba 11.07.2011 11:47

Cytat:

Tak sobie myślę o tej naszej polityce transferowej, że raczej działamy niemal z meczu na mecz, a tu chciałoby się widzieć perspektywę paruletnią, młodzi perspektywiczni, wychowankowie itd. No nic żyjemy doraźnością widać taki etap w Wiśle, będzie sukces to i będzie myślenie długofalowe.
Maaskant i Stan długo w Wiśle nie popracują, chociaż chciałbym, by było inaczej.
Oni będą pracować do 1 wtopy albo jak osiągną sukces, to nie będziemy w stanie ich zatrzymać.

Piotson 11.07.2011 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1124372)
Jovanović na Marcelo się nie zapowiada, a robienie kominów płacowych to dość ryzykowny pomysł...
Pozostaje ufać Stanowi i jego profesjonalnemu podejściu do tematu, jak dotąd poważniejszych błędów nie zrobił.

Chyba nie pamiętasz początków Marcelo u nas. Całą rundę jesienną był u nas rezerwowym. Grali wtedy Cleber z Głowackim, a Marcelo czasami zastępował któregoś z nich, najczęściej Clebera.
Nie powiem Ci dokładnie w których meczach robił błędy Marcelo, ale pamiętam mecz ze Śląskiem po jego winie i Pawełka oczywiście padła bramka. Nie mówiąc już o ocenianiu umiejętności piłkarza po 2 sparingach gdy ten trenuje 2 tygodnie(!) z nową drużyną
O jakich kominach mówisz bo nie wiem. Jovanović zarabiał w Partizanie 15k Euro rocznie! u nas może nawet zarabiać tyle miesięcznie a i tak będzie daleko w tyle za największymi płacami w Wiśle.
Młodzi perspektywiczni : Nunez, Biton, Małecki, Wilk, Bunoza, Jovanović, Kurto, Brud. Czekaj był na obozie może dostanie swoją szanse w jakimś meczu. Ilu Ty byś chciał mieć tych młodych perspektywicznych w zespole? Całą jedenastkę? Samymi młodymi do ligi mistrzów się nie awansuje.

maxipiter 11.07.2011 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotson (Post 1124391)
chyba nie pamiętasz początków marcelo u nas. Całą rundę jesienną był u nas rezerwowym. Grali wtedy cleber z głowackim, a marcelo czasami zastępował któregoś z nich, najczęściej clebera.
Nie powiem ci dokładnie w których meczach robił błędy marcelo, ale pamiętam mecz ze śląskiem po jego winie i pawełka oczywiście padła bramka. Nie mówiąc już o ocenianiu umiejętności piłkarza po 2 sparingach gdy ten trenuje 2 tygodnie(!) z nową drużyną
o jakich kominach mówisz bo nie wiem. Jovanović zarabiał w partizanie 15k euro rocznie! U nas może nawet zarabiać tyle miesięcznie a i tak będzie daleko w tyle za największymi płacami w wiśle.
Młodzi perspektywiczni : Nunez, biton, małecki, wilk, bunoza, jovanović, kurto, brud. Czekaj był na obozie może dostanie swoją szanse w jakimś meczu. Ilu ty byś chciał mieć tych młodych perspektywicznych w zespole? Całą jedenastkę? Samymi młodymi do ligi mistrzów się nie awansuje.

popieram w 200%!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl