Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Kurz 10.07.2011 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1123991)
a może to, że po prostu jest przeciętny? w ostatnich 2 sparingach nie zachwycał... po co wydawać taką kasę na piłkarza który niczym poza fatalnymi błędami się nie wyróżnia? Jednego Kowalskiego już mamy...

A może... jako, że wcześniej na forach Wisły pojawiały się stawiane w artykule tezy, to tylko kolejny przykład niekompetencji dziennikarskiej?

amauri1990 10.07.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1123997)
Jemu wygasł kontrakt , nie chciał przedłużyć.

Kontrakt zapewne kończył mu się końcem czerwca. Wobec tego, nie mógłby się związać z Wisłą, gdyby umowa nie została za porozumieniem stron rozwiązana te parenaście dni wcześniej.

Pablo84 10.07.2011 12:48

http://www.weszlo.com/news/7207

Wklejam ten link dla tych, którzy ciąglę .......ą o tym, że nie ma w kadrze Polaków i że napewno jacyś drugi Błaszczykowski się znajdzie w II czy III lidze.

Piotson 10.07.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1124027)
Kontrakt zapewne kończył mu się końcem czerwca. Wobec tego, nie mógłby się związać z Wisłą, gdyby umowa nie została za porozumieniem stron rozwiązana te parenaście dni wcześniej.

Skończył mu się kontrakt 30 czerwca, podpisał przed 10 czerwca z nami. Po co Partizan miał go trzymać w klubie do końca kontraktu, jak i tak nie miał z niego pożytku, więc mu pozwolili trenować z Wisłą. Na pewno nic nie rozwiązywali.

Rustin 10.07.2011 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1124032)
http://www.weszlo.com/news/7207

Wklejam ten link dla tych, którzy ciąglę .......ą o tym, że nie ma w kadrze Polaków i że napewno jacyś drugi Błaszczykowski się znajdzie w II czy III lidze.

Ten człowiek ma dużo racji, szczególnie jeśli chodzi o sytuację z kibicami, ale też bardzo miesza. Narzeka na Polaków czy też Piechniczka, po czym daje do zrozumienia, że przeszkadza mu liczba obcokrajowców w Wiśle.

szprotson 10.07.2011 13:13

Boguś wierze w Ciebie w tym sezonie.

a Marko podpisać.

i tyle na tą runde. gramy i wygrywamy

Lukasz 10.07.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1123968)
Wyjasnienie tego to nie jest sprawa, ktora powinna trwac tygodniami.

tu wiadomosc dzisiaj choc wyglada troche jak zebranie roznych przypuszczen z forum -> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

tak czy siak jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze - nas nie stac na kupowanie obroncow za takie pieniadze wiec nie wiem po co bylo sobie zawracac Jovanovicem glowe, zawraca glowe jemu i jego klubowi

na Cikosa nas nie bylo stac, a bedzie nas stac na Jovanovica - wolne zarty

Sprytny news akcentujący 'problemy' z Jovanoviciem.

Dziennikarz musi mieć źródło czerpania informacji. To źródło to forum, kub czy to coś tam.
Widać ich zdaniem dobrze jesteśmy poinformowani skoro często nas cytują i na podstawie naszych rozważań klecą artykuł. Informacje z onet.pl czy wp.pl dla nas są marniej jakości - wiemy przeważnie lepiej, więcej i wcześniej.

Dziwie się natomiast ze dziennikarz nie uwzględnił wypowiedz naszego Prezesa, tutaj cytat: "Prezes Wisły Bogdan Basałaj w wywiadzie dla TVP zdradził nazwiska zawodników, którzy mają jeszcze trafić na Reymonta 22. Wśród nich nie wymienił jednak obrońcy Marco Jovanovicia. " i wypowiedzi samego zawodnika na ten temat.

Sam zainteresowany końcem czerwca twierdził ze kontrakt jest tyle ze kluby muszą się 'dogadać', więc rozbija się wszystko o kasę. Info na 27.06 czyli sprzed dwóch tygodni - Marko twierdzi ze kluby dogadają się w poniedziałek 04.07. W ten sam dzień czy jak kto woli dzień wcześniej prezes nie wymienia jego (!) jako wzmocnienia w kontekście obecnego okienka.

Idąc dalej:
w zasadzie to co się dzieje nie ma znamion transferu - swoją formą przerodziło się to w nieoficjalne testy. Marko zagrał w obu sparingach choć wiadomo iż nie zagra ze Skonto. Dla mnie to dziwne.

Co mnie zaskoczyło na temat Jovanovica:
- nie wygląda to na finalizację rozmów tak jak wcześniej to wyglądało
- transfer ma zupełnie inny, niższy priorytet niż transfery Bitona czy Nuneza. Ich zakontraktowano już na drugą rundę eliminacji. Oczywiście powodem może być jego zawieszenie natomiast nie musi.
- duża ilość rozegranych minut w sparingach co pokazuje że intensywnie oceniamy możliwości tego zawodnika.

Myślę ze sprawa wygląda jak wygląda - kontrakt jest, zbijamy z ceny i wystawiamy go do gier treningowych po to by ocenić jego możliwości i powiedzieć: OK bierzemy za tą kwotę albo sorry za niego tyle nie damy.

Zródła:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna-Mar...219,3,727.html
i
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25376

Edit:
przepatrzyłem informację o Marko pochodzące z strony oficjalnej. Jako ciekawostkę dodam iż sam zawodnik był przekonany ze zagra w meczu ze Skonto (problem zawieszenia dla niego nie istniał). Data wypowiedzi jest ta sama co data deklaracji 'finalizacji transferu na dniach' (27.06). http://www.wisla.krakow.pl/pl/wywiad...ecze_ze_skonto

Sam RM na głównej wypowiada się o Jovanović'u dyplomatycznie: "Obaj (Nunez i Jovanović) spisali się dobrze, ale wiem, że mogę od nich wymagać więcej". "Co do Jovanovicia, to nie jestem do końca zadowolony z jego gry. Uważam, że może grać dużo lepiej." albo w ogóle pomijając ocenę jego gry. Pozytywnych wypowiedzi na temat Marco brak. Oba nabytki (Nunez i Jovanović) oceniane są podobnie. Dla porównania reszta nabytków została oceniona pozytywniej niż poprzednia dwójka: "Junior zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, nie wiem do końca, na jakim etapie przygotowań był ze swoim poprzednim klubem, ale zaprezentował się bardzo dobrze. Zwłaszcza że przecież przyleciał do nas dopiero dzisiaj. Dudu zaś pokazał to na co liczyłem, dobrą szybkość, sporo walczył, wywarł na mnie dobre wrażenie”.

Suma sumarum trener nie wydaje się być skłonny do komplementowania Jovanovica przed podpisaniem kontraktu.

Piotson 10.07.2011 13:43

Jutro powyższy post trafi do PS, FN albo innego fucktu.

JrQ- 10.07.2011 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1124037)
Skończył mu się kontrakt 30 czerwca, podpisał przed 10 czerwca z nami. Po co Partizan miał go trzymać w klubie do końca kontraktu, jak i tak nie miał z niego pożytku, więc mu pozwolili trenować z Wisłą. Na pewno nic nie rozwiązywali.

kontrakty można podpisywać pół roku wcześniej.

arti 10.07.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1124046)
Sprytny news akcentujący 'problemy' z Jovanoviciem.

Suma sumarum trener nie wydaje się być skłonny do komplementowania Jovanovica przed podpisaniem kontraktu.

Jeśli cena podana w aktualnościach 700t euro jest prawdziwa tj. bardzo dużo jak za obrońcę, który raczej nie wskoczy do 11 i robi takie klopsy w sparingach. Warto się nad tym poważnie zastanowić.
Obyśmy nie wyszli na nim jak na Jirsaku.

wislak68 10.07.2011 14:59

Prasa polska pisał o 400k, Mińsk miał płacić 600k, prasa serbska pisała o 1000k, teraz pada 700k. Za dużo jak na obrońcę. Za taka kwotę do nas nie trafi.

sportnh 10.07.2011 15:07

jovanovic to jakis samoboj wiec po co on do nas? jop jest lepszy nie macie oczu ze nie widzicie co gosc w spraiongach wyprawia??

Lukasz 10.07.2011 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1124079)
Jeśli cena podana w aktualnościach 700t euro jest prawdziwa tj. bardzo dużo jak za obrońcę, który raczej nie wskoczy do 11 i robi takie klopsy w sparingach. Warto się nad tym poważnie zastanowić.
Obyśmy nie wyszli na nim jak na Jirsaku.

To prawda. wislakrakow.com tez się wypowiedziała w podobnym tonie: http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=25422

P.S.
Sadząc po wspólnym zdaniu 'Szefowie Wisły zastanawiają się, czy wydatek na na razie czwartego obrońcę w hierarchii jest celowy.' to natchnieniem była informacja z onetu, która to pochodzi z dzisiejszego news na : http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/ekstraklasa/artykuly-ekstraklasa/art,873,wisla-zrezygnuje-z-ostatniego-transferu.html

Panta rhei.

Lukasz 10.07.2011 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1124085)
Prasa polska pisał o 400k, Mińsk miał płacić 600k, prasa serbska pisała o 1000k, teraz pada 700k. Za dużo jak na obrońcę. Za taka kwotę do nas nie trafi.

A tutaj: http://sportservis.name/wsw/index.php?p=66&ni=24326 jest jeszcze inna kwota (cytat z tłumacza google):
Cytat:

a Marko Jovanović, który został sprzedany do Wisły Kraków z 450.000 euro.

Marcelo97 10.07.2011 17:15

Lepiej włączyć Nalepę do pierwszego składu i niech się chłopak ogrywa przy Jaliensie, Chávezie. Wole Jego niż tego Lameya... przynajmniej kolejny Polak by był :)

Smok 10.07.2011 17:37

Przeprtaszam za OT.
Z jednej strony jestem całym sercem za BG. Ciągnę dzieciaki na mecze, żyję sukcesami.....
Z drugiej strony , k...wa., czy my jesteśmy mistrzami Polski??? My tylko zajęlismy pierwsze miejsce w tkz extraklasie, bo inni byli jeszcze słabsi od nas.
Smutno mi się zrobiło.

najm 10.07.2011 17:59

to jak inaczej się zostaje mistrzem Polski? już nie wystarczy pierwsze miejsce?

poziom ligi to już inna sprawa.

Teqcontroller 10.07.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcelo97 (Post 1124137)
Lepiej włączyć Nalepę do pierwszego składu i niech się chłopak ogrywa przy Jaliensie, Chávezie. Wole Jego niż tego Lameya... przynajmniej kolejny Polak by był :)

A czemu ? Lamey z Rapidem zaprezentował się solidnie , nie wiem jak było w meczu z Florą. Po za tym Lamey jest ogrywany od początku przygotowań , więc nie wiem czemu nagle mamy ogrywać Nalepę.

MMMMM 10.07.2011 18:09

Na razie wiemy tyle że Lamey>>Branco

fan01 10.07.2011 18:14

Heh, Nalepa wczoraj rozegrał pół meczu w sparingu Ruchu Radzionków... chłopak ma ledwo 18 lat, niech lepiej spokojnie pogra przez rok na zapleczu ekstraklasy.

Pomijając już, że Nalepa gra na środku obrony (raczej?)...

FredzIo 10.07.2011 18:19

Rzeczywiście.
Czy Śląsk jest wicemistrzem Polski? Nie, on tylko zajął drugie miejsce w lidze.
Czy Arka spadła do pierwszej ligi? Nie, ona tylko zagra w niższej klasie rozgrywkowej.
Czy Frankowski jest królem strzelców? Nie, on tylko strzelił najwięcej bramek w naszej lidze.
Czy wygraliśmy derby? Nie, po prostu pokonaliśmy drużyne Cracovii.
Czy teraz jest 20:19? Nie, jest 19 minut po 20...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1124145)
Przeprtaszam za OT.
Z jednej strony jestem całym sercem za BG. Ciągnę dzieciaki na mecze, żyję sukcesami.....
Z drugiej strony , k...wa., czy my jesteśmy mistrzami Polski??? My tylko zajęlismy pierwsze miejsce w tkz extraklasie, bo inni byli jeszcze słabsi od nas.
Smutno mi się zrobiło.

MCX 10.07.2011 18:26

Zamiast Jovanovića wolałbym solidnego, nominalnego prawego obrońce. 700 tys euro to duże pieniądze i wcale nie będę zmartwiony, jak Serb do nas nie przyjdzie

Nie skreślam Lameya na starcie, ale dobry zespół musi mieć po 2 zawodników na każdą pozycję.

Środek obrony jest u nas OK. Chavez, Jalliens, Bunoza, nawet Diaz kiedyś grywał na środku więc w razie kataklizmu może tam w polskiej lidze wystąpić.

Gorzej z prawą stroną, jak Lamey się nie sprawdzi albo dozna kontuzji to mamy pozamiatane, no, chyba, że ktoś wierzy w eksplozję talentu Burligi :)

Smok 10.07.2011 18:41

OT
FredzIo: siatkarze dzisiaj zdobyli 3 plac w LŚ. Dzięki temu, że w drugiej grupie skomasowano 4 najlepsze drużyny(tkz. grupa smierci). Uważasz, że na dzisiaj jesteśmy 3 światową potęgą w siatkówce?? Bo ja tak nie uważam.

tomek100 10.07.2011 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1124152)
A czemu ? Lamey z Rapidem zaprezentował się solidnie , nie wiem jak było w meczu z Florą. Po za tym Lamey jest ogrywany od początku przygotowań , więc nie wiem czemu nagle mamy ogrywać Nalepę.

z Florą w ogóle nie grał.

krsk 10.07.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1124170)
OT
FredzIo: siatkarze dzisiaj zdobyli 3 plac w LŚ. Dzięki temu, że w drugiej grupie skomasowano 4 najlepsze drużyny(tkz. grupa smierci). Uważasz, że na dzisiaj jesteśmy 3 światową potęgą w siatkówce?? Bo ja tak nie uważam.

Nie jesteśmy trzecią siłą, ale zajęliśmy trzecie miejsce. Jesteśmy też mistrzami europy i wicemistrzami świata, chociaż oprócz Brazylii jest kilka lepszych od nas zespołów. Tylko co z tego? Mamy się nie cieszyć z sukcesów, bo są lepsi od nas, tylko mieli słabszy turniej? No błagam.

Żeby nie było, że offtop, to jeżeli 700k euro to prawdziwa cena, to niech kolega Jovanovic wraca skąd przyszedł. Te pieniądze się przydadzą na kolejne okienko czy coś.

Lukasz 10.07.2011 19:13

Z tym 700K to jest przesada. Serbskie media mówią o tym ze Partizan sprzedał zawodników za 15.5 mlnE a kupił za 3.5 mln. Marko jest nr 5 na liście sprzedanych przy kwocie 0.5 mlnE. Nr 4 listy to Nastacić do Florentiny za 2.5 mln E wiec wedle taryfikatora Marko sprzedany został do nas za drobne.

Z drugiej strony Partizan kupili piłkarzy za te 3.5 mln E 7miu piłkarzy więc zakupami nie odstajemy specjalnie od Partizana.
Więcej tutaj: http://www.smedia.rs/sport/vest/49196/fk-partizan-Partizan-u-plusu-12-miliona-2011-godini.html

tofik 10.07.2011 19:16

Jakbyśmy mieli 700 k na obrońcę to dlaczego zawracalibysmy sobie głowę Jovanoviciem tak długo. Powiedzielibyśmy nara i kupili kogoś innego.

Dzimi 10.07.2011 19:24

Jovanović może przynieść wiele pożytku, ale jako prawy obrońca. Można go też spróbować jako prawy pomocnik. 5 minuta i 10 sekunda tego wideo:

http://www.youtube.com/watch?v=uMDO4...mbedded#at=325

Nie miałbym nic przeciwko, gdyby tak woził całą naszą ligę grając na prawej flance.

Niestety grając na stoperze zawalił nam chyba wszystkie bramki w sparingach. On po prostu nie nadaje się na tę pozycję, jest to piłkarz z dużymi możliwościami ofensywnymi, natomiast w defensywie popełnia głupie błędy.

HEDu 10.07.2011 19:24

e tam. ocenianie goscia po 2 meczach i 2 błędach. chyba ktos go wczesniej obserwował, że go chcemy.

szczepek19 10.07.2011 19:27

Ja także negatywnie odnoszę się do transferu Jovanovicia, raz że bardzo drogi ( Cikos był znacznie tańszy, choć wiem że to inna pozycja w obronie ) ale facet w bodajże w 2 na 3 sparingi zawalił po golu... raczej obrońca tak nie postępuje, zwłaszcza że grał w LM... okienko transferowe jeszcze dłuuuugo trwa, i założę się że jest wypatrzony jeszcze jakiś inny obrońca, i raczej działacze nie chcieliby piłkarza który ma jakieś "zatargi" z federacją piłkarską i nie trafił wtedy do nas Pesković, a trafił się super Sergei, także uważam że jak nie Jovanović to inny obrońca nawet może ktoś zostać wprowadzony z ME.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl