![]() |
Cytat:
W przeciwnym wypadku zmuszony jestem przyjąć że uważasz Probierza i osobę odpowiedzialną w Jadze za transfery za za idiotów świadomie działających na własną i klubu szkodę, a z tym się zgodzić nie mogę. |
Cytat:
|
Cytat:
Młodzi nażelowani pseudokopacze - tacy się od biedy znajdą. Ale nie wiem czy z nimi wynik byłby lepszy. |
bramkarze: Milan Jovanić, Sergei Pareiko
obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Kew Jaliens, Mateusz Kowalski, Michael Lamey, Dragan Paljić pomocnicy: Daniel Brud, Łukasz Garguła, Ivica Iliev, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Patryk Małecki, Maor Melikson, Gervasio Nunez, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk napastnicy: David Biton, Rafał Boguski, Tsvetan Genkov Zawodnicy zgłoszeni do gry w pucharach i nie ma na tej liście Marko Jovanovića a jest Biton. Jeżeli chodzi o dotychczasowe ruchy transferowe to jestem pod wrażeniem. Wiadomo ,że na ocenę przydatności poszczególnych zawodników będzie trzeba poczekać ale cieszy fakt ,że w końcu jakaś ofensywa transferowa. Mam tylko nadzieję ,że zespół będzie cierpliwie budowany nawet w przypadku odpadnięcia w eliminacjach do LM. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cokolwiek nie powiesz i tak nie zmieni to sytuacji. Polacy którzy z zawodu są już piłkarzami i są dostępni są za słabi na Wisłę czy Jagę. |
Kwestia jest też co robią trenerzy w małych klubach w grupach juniorskich. Mają swoich pupilków którzy mogą sobie olewac wszystko łącznie z treningami sportowo przy tym się nie wyrózniac wśród reszty (widziałem nawet przypadki gdzie lepszy musiał siedziec na ławie) a i tak mają pewny plac. Prezesi sobie tez nic z tego nie robią. Gdzie nie raz nie dwa sie z takim przypadkiem spotkałem.
Edit: PANDEM0NIUM to nie pierwszy taki przypadek niestety |
Cytat:
Oto jakie wzorce przekazują trenerzy dzieciakom... |
Jednej rzeczy nie rozumiem. Stan mówił, że szanse na grę Jovanovica ze Skonto są nikłe, a Bitona żadne. Jak to możliwe, że Biton został zgłoszony? Przecież musi zdobyć pozwolenie na pracę, a to chwilkę trwa... To samo Nunez - w tak krótkim czasie załatwił już pozwolenie na pracę?
|
Biton dostał pozwolenie od razu , Nunez byl po pozwolenie w Hiszpanii w konsulacie ...
|
Może klub Marko Jovanovića gra na zwłokę bo próbują jeszcze się odwoływać i znieść cały zakaz gry który dostał? Wtedy na pewno, albo nie byłby wcale na sprzedaż, albo cena poszybowałaby w górę. Może już poszybowała gdy skrócili mu ostatnio karę o połowę.
No ale póki nie opuścił jeszcze zgrupowania Wisły to nie wygląda to tak źle. |
Jesli dostał pozwolenie na prace w UE to natej podstawie moze grac w Polsce.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciężka praca w biurach ludzi, o których nie pisze się w mediach, przyniosła efekty. Biton, Nunez, Iliev i Lamey, czyli wszyscy nowi piłkarze, mogą zagrać ze Skonto! z FB. |
Cytat:
Co z Jovanoviciem? Zapowiadał się jako wzmocnienie. Gdzieś czytałem ,że on podpisał z nami kontrakt na 5 lat bo niby młody i perspektywiczny. A teraz w tych wyliczeniach i Basałaj go pominął i Stach też. |
Cytat:
|
to Melex niech bierze 28 od nowego sezonu :D:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tu wiadomosc dzisiaj choc wyglada troche jak zebranie roznych przypuszczen z forum -> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html tak czy siak jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze - nas nie stac na kupowanie obroncow za takie pieniadze wiec nie wiem po co bylo sobie zawracac Jovanovicem glowe, zawraca glowe jemu i jego klubowi na Cikosa nas nie bylo stac, a bedzie nas stac na Jovanovica - wolne zarty |
Jovanovic dobrze gra ale na boku obrony .... alternatywa dla Lameya , pamietajcie jak zaczynal Bun oza czy Diaz .... słabo ..
Na obronie zgranie to podstawa wporownaniu do innych pozycji , Maaskant dalej go chce wiec poczekajmy do meczu ze Skonto a sie wszystko wyjasni. |
Przepraszam skąd mielibyśmy mieć pieniądze na środkowego obrońcę skoro nie było funduszy na sprowadzenie do Wisły napastnika Ranko Despotović za 0,5 mln euro. Za zawodnika Partizana mieliśmy zapłacić w dwóch transzach - ewidentnie widać, że właściciel przestraszył się kolejnej wtopy w pucharach i stać nas było jedynie na zawodników darmowych - wiekowych, wypożyczenia - z tym, że taka polityka jest krótkowzroczna bo za rok będzie jeszcze gorzej jeżeli dodamy do tego kończące się umowy zawodników, którzy reprezentują nasze barwy od jakiegoś już czasu.
|
Tak się składa, że nieopodal mnie mieszka Serb, który przyjechał do Polski studiować na UJ. Po studiach dostał u nas dobrze płatną pracę na terenie naszego kraju w Serbskiej firmie działającej na terenie Polski. Jest maniakiem futbolu, oraz fanatykiem Partizana. W realiach polskiej piłki też się orientuje bdb. W świetle naszych ostatnich wzmocnień rodem z Serbii przez kilka dni polowałem na niego aby zapytać się o nasze nowe "gwiazdy". I tak właśnie wczoraj mijając go na ulicy udało mi się go troszke przepytać. Co do Ilieva to jego zdaniem, Wisła zrobiła dobry interes i będzie on wyróżniającą się postacią ekstraklasy. Natomiast co do Jovanovicia to twierdzi on, że zawodnik ten nie jest wart więcej niż 200 tyś E, w Serbii miał reputację zdolnego zawodnika, nigdy natomiast do końca tego nie potwierdził. Zagrał co prawdę kilka świetnych meczy nawet w europejskich pucharach, ale nie potrafił sobie na dobre wywalczyć miejsca w podstawowej jedynastcę Partizana. Notorycznie popełnia proste błędy w obronie (co niejako już pokazał w naszych sparingach), wg. niego lepiej spisuję się jako prawy obrońca niż stoper, ponieważ potrafi fajnie zagrać w ofensywie, i jego błędy na boku obrony nie kosztują drużyny tak wiele niż kiksy na stoperze. W Serbii uchodzi również za gracza bardzo konfliktowego, zawsze mieli z nim problem natury wychowawczej. Co ciekawe jego zdaniem wśród większości kibiców Partizana podobno panuje ogólne przekonanie, iż jego odejście wyjdzie zespołowi na dobre, gdyż poprawi się atmosfera w zespole.
|
Cytat:
Cytat:
Lamey - rozwiązał kontrakt przed przyjściem Iliev chyba także rozwiązał przed przyjściem. Melikson - bardzo wiekowy Genkov - bardzo wiekowy Jovanović (jeżeli przyjdzie) - bardzo wiekowy Diaz - bardzo wiekowy Iliev także może pograć przez kilka lat patrząc na przykład Tomka Frankowskiego. Owszem, w tym okienku sprowadziliśmy na początku trochę starszych zawodników, ale nie przesadzajmy już tak bardzo - w tamtym także sprowadziliśmy dwóch "emerytów" - Jaliensa i Pareikę. Co do wypożyczeń - przecież są z opcjami pierwokupu. Cytat:
|
Cytat:
|
Wydaję mi się, że na boku obrony zagrał lepiej niż na stoperze. Ja bym zaryzykował, młody jest, może się rozwinąć. Pytanie tylko czy na tyle lepszy od Cikosa żeby za niego tyle płacić ...
|
Cytat:
Jemu wygasł kontrakt , nie chciał przedłużyć. |
Mam nadzieję, że Jovanovica jednak podpiszą, bo jak dla mnie to całkiem klasowy zawodnik.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl