Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mitmichael 07.07.2011 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1122557)
Z tego filmiku o Bitonie możńa wywnioskowac jedno-jak facet ma strzelać to strzela. Nie ma jakiś zbędnych kiwek, podań w polu karnym itd.Dochodzi od pozycji i ładuje w bramkę. I takiego kogos nam brakowało. Zobaczymy czy dalej będziemy grać jednym napadziorem.Bo Genkov jako zgrywający i Biton jako strzelający to całkiem niezła kombinacja :D

Potrzeba nam napastnika, ktory nie bedzie sie bał uderzyc na bramke z pierwszej pilki - taki naprawde rasowy napastnik. Z tego co mowil Dahan to własnie taki pilkarz - zobaczymy co pokaze.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1122794)
naszym wielkim sukcesem będzie awans do IV rundy eliminacji Ligi Mistrzów

I to bezprecedensowo nalezy zrobic

milosz 07.07.2011 20:50

Skonto Ryga jest w niezłej formie, My raczej ... powiedzmy nie wiadomo... Tyle że to My dokonaliśmy kilku fajnych transferów ( najlepszy piłkarz ostatniego sezonu ligi serbskiej Ivica Iljew czy obiecujący snajper Biton) jest i więc nadzieja że nie pójdziemy w ślady Jagi.

Fiti 07.07.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1123072)
Skonto Ryga jest w niezłej formie, My raczej ... poweidzmy nie wiadomo... Tyle że to My dokanaliśmy kilku fajnych transferów ( najlepszy piłkarz ostatniego sezonu ligi serbskiej Ivica Iljew czy obiecujacy snajper Biton) jest i więc nadzieja że nie pójdziemy w ślady Jagi.

Nie najlepszy piłkarz - tylko strzelec, co nie zmienia faktu że wczoraj był jednym z lepszych.

milosz 07.07.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1123077)
Nie najlepszy piłkarz - tylko strzelec, co nie zmienia faktu że wczoraj był jednym z lepszych.

Wiem co napisałem. Jednak najlepszy. Swego czasu czytałem że został przez jakieś grono dziennikarskie wybrany najlepszym piłkarzem sezonu w lidze Serbskiej. Rzecz jasna to ocena mocno subiektywna, ale takie oceny też się liczą.

Fiti 07.07.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1123079)
Wiem co napisałem. Jednak najlepszy. Swego czasu czytałem że został przez jakieś grono dziennikarskie wybrany najlepszym piłkarzem sezonu w lidze Serbskiej. Rzecz jasna to ocena mocno subiektywna, ale takie oceny też się liczą.

Spoko, widocznie moje niedokształcenie. Tak wiedziałem że nazwisko tego piłkarza to nie Iliev ale tu chodziło o najlepszego Serba a nie piłkarza ligi Serbskiej - tu zwyciężył Stanković.Sory - moja pomyłka.

milosz 07.07.2011 21:48

Dejan Stanković, ech kiedy taki piłkarz znajdzie się w Wiśle ...
Zaś co do Iljewa to za to info głowy nie dam, ale na pewno gdzieś w Netcie o tym czytałem i w sumie miałoby to sens, bo jeśli piłkarz odpowiedzialny za asysty (no bo to taki skrzydłowy, mogący grać i na boku pomocy ) zostaje "nie chcący" królem strzelców a jego drużyna mistrzem kraju to taki dziennikarski wybór miałby sens. W sumie ważne aby potwierdził swoją klasę w Wiśle. U Nas po bokach Kirm i Małecki, myśle że Iljew od Kirma gorszy nie jest...

Z wiślackim pozdrowieniem i nie ma za co sorry pisać i oby pomyłką nie były nasze wzmocnienia a profesjonalizm Stana do takiego myślenia zachęca.

Krav 07.07.2011 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1123072)
Skonto Ryga jest w niezłej formie, My raczej ... powiedzmy nie wiadomo... Tyle że to My dokonaliśmy kilku fajnych transferów ( najlepszy piłkarz ostatniego sezonu ligi serbskiej Ivica Iljew czy obiecujący snajper Biton) jest i więc nadzieja że nie pójdziemy w ślady Jagi.

tylko obiecujący snajper Biton na pewno w tym meczu nie zagra (niestety ?)

wujekWojtek 07.07.2011 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1123020)
Mistrzu, idz na forum Amiki i tam się brandzluj takimi postami, każdy szanujący się Wiślak ma wyjebane na ten sprzedajny klub, jezdzacy choćby do Pragi na mecz ze Spartą w kurtkach z przekreśloną Białą Gwiazdą. Nie dość że pomyliłeś temat to jeszcze pomyliłeś fora.

Wie ktoś co z Diazem i Jovanovicem? przecież nie badają ich chyba prawie dwa tygodnie? ma ktoś jakieś info? może zatrudnili się w Justusie w Galerii?

Odstosunkuj się ode mnie koleś. Skoro nie potrafisz rozdzielić sympatii i antypatii klubowych od rzeczywistego interesu kraju to nie mój problem. Nie lubie Lecha, i nie zamierzam sie, jak to ująłes "bryndzlować się" na widok ich gry. Jednakże uwazam ze oni by się tak nie skompromitowali w meczach z Kazachami jak Jagiellonia. Co za tym idzie, nie stracilibyśmy punktów w rankingu krajowym.

Także bujaj się koleś....

skeba 08.07.2011 07:30

Cytat:

tylko obiecujący snajper Biton na pewno w tym meczu nie zagra (niestety ?)
Do dziś można składać ekipę na LM.
Biton może w nich zagrać, chyba, że go działacze nie zgłoszą.

arrosmay 08.07.2011 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1123181)
Do dziś można składać ekipę na LM.
Biton może w nich zagrać, chyba, że go działacze nie zgłoszą.

Nie ma pozwolenia na pracę, więc nie mogą go zgłosić

mcks 08.07.2011 08:13

Dzień przed meczem można dokonać jednej zmiany w zgłoszonym składzie.

Lukasz 08.07.2011 08:50

Zapewne nie zgłoszą, natomiast dziś będziemy mieli szansę zobaczyć nowy nabytek w akcji, być może już od pierwszej minuty.

Dwa, nie wiem czy Junior jest w Talinie, może i on zagra? Jak tak to będziemy mieć jakieś rozeznanie co do jego obecnej dyspozycji i tego jak prezentuje się na tle drużyny.

Oczywiście oczekuje też Ilieva w większym wymiarze czasowym. Zobaczymy czy uda mu się potwierdzić umiejętności zaprezentowane w poprzednim sparingu. Jeśli tak, to będzie to świetna wiadomość.

Lamey - zobaczymy czy równie solidnie zagra jak poprzednio. Jeśli tak to bezsprzecznie wzmocniliśmy się na tej pozycji.

No i na deser Jovanovic - ma najwięcej do udowodnienia z wszystkich wymienionych powyżej.

picasso 08.07.2011 09:29

na pierwszy mecz Biton może być.w końcu będzie pracował na Łotwiei a nie w Polsce...

vote-for-mikey 08.07.2011 09:39

Jak ktoś chce zobaczyć jak grają Jovanović i Iliew to ostanio na nsport lecą powtórki meczów z grupy LM. Wczoraj oglądałem Partizan - Braga i Iliew zdecydowanie najlepszy w Partizanie obok Ilicia. Może jego też by się udało wyciągnąć? ;)

Lukasz 08.07.2011 09:55

Dzięki za podpowiedź. Wiesz, Iliev zapowiada się na spore mocnienie. Pytanie natomiast jak wygląda na tle naszej drużyny. Jak różnica jest spora - dobry zakup ale jako drużyna jesteśmy nadal słabi. Jak nie ma różnicy - albo zakup średni albo jego słabsza forma.

Potem można pokusić się o jakiś wniosek lub odpowiedź na pytanie czy kupowanie przez Stana zawodników z karta w ręku jest dla nas dobrym kierunkiem i jaki jest potencjał tego źródła.

IMHO: Jeśli Lamey i Iliev zrobią różnicę to jest to będzie miało to kolosalny wpływ na politykę następnych okienek.

bridgeburner 08.07.2011 09:59

Lamey bardzo watpliwe by dzisiaj zagrał
Nikt nie bedzie wystawial zawodnika w meczu kiedy mineły zaledwie dwa dni od poprzedniego
Co najwyzej ci co weszli z ławki z Rapidem

Lukasz 08.07.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1123227)
Lamey bardzo watpliwe by dzisiaj zagrał
Nikt nie bedzie wystawial zawodnika w meczu kiedy mineły zaledwie dwa dni od poprzedniego
Co najwyzej ci co weszli z ławki z Rapidem

Prawdą jest to co mówisz, i pewnie będzie tak jak mówisz, z resztą trener wypowiadał się w tym samym tonie. Zobaczymy jak to będzie finalnie wyglądać już wieczorem.

BBudowniczy 08.07.2011 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1122780)
Teraz Stan będzie miał grubą wymówkę, do tego dlaczego nie ma sensu ściągać polskich piłkarzy. To co dziś Jaga prezentuje to jest K.P.I.N.A! Spokojnie mogło być już 3-4 do 0! Niestety piłkarsko jesteśmy na dnie.

Tylko że w składzie wyjściowym Jagi było 6 obcokrajowców (+ 1 po przerwie) - nie widziałem żeby zrobili jakąś różnicę :> Jak dla mnie Jaga się skończyła po odejściu Grosickiego - chłopak robił tam 60% gry ofensywnej.

nedzielan 08.07.2011 11:22

Niedługo pojawi się informacja o kolejnym nowym numerze na koszulce, czyli w skrócie będzie BUM!

Z FB

River 08.07.2011 11:25

Pewnie Diaza oglosza. Zadna sensacja;)

HEDu 08.07.2011 11:28

Wiec po to całe BUM?

CH. 08.07.2011 11:41

Oficjalnie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/

Chrisman 08.07.2011 11:42

gosciu z FB Wisły powinien dostać dyscyplinarnie zwolniony,za kazdym razem pompuje balon

crate digger 08.07.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1123270)
gosciu z FB Wisły powinien dostać dyscyplinarnie zwolniony,za kazdym razem pompuje balon

a nie przypadkiem robi to specjalnie?

El'kabat 08.07.2011 11:44

Cytat:

Dysyplinarke chcesz gosciowi dawac tylko dlatego,że poprzedza wpisem ogłoszenie badz podpisanie zawodnika ?

Wez człowieku kopnij sie w czoło albo melise zaparz. Jest to na pewno celowe zachowanie klubu,a nie kogos widzimisie.

CH. 08.07.2011 11:45

Nic złego nie robi. Otrząsnij że się i nabierz więcej dystansu.. poza tym to nie jest tak że sobie ktoś for fun prowadzi tą stronkę. Ma zezwolenie od góry, w tym od Basałaja.
Zresztą czytając komentarze pod niusem wielu o tym dowiedziało się właśnie teraz. Także dla jednych było wiadome o Diazie, dla innych nie. Nie każdy sledzi 24 na dobe spekulacje medialne, nie każdy wie o istnieniu forum Wisły, lolkach, zbymakach..

PANDEM0NIUM 08.07.2011 11:51

Cytat:

Ty tak na poważnie? Chłopie idź na spacer.

Żeby nie było OFF TOP. Akurat na ten transfer kręce nosem. Spodziewałem się innego typu lewego obrońcy, plusem Juniora jest to że go znamy i wiadomo na co go stać. Jednak jesteśmy Wisłą a nie Bayernem i jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Lukasz 08.07.2011 11:53

O tym że nie ma sensu ściągać polskich piłkarzy decyduje rynek piłkarski a nie 'widzi mi się' Stana, podbijanie ceny przez JW czy przegrany ostatnio mecz Jagi.

To problemem samych polskich piłkarzy - w większości są tak kiepscy że nie nadają się do gry w Wiśle, która aby walczyć na arenie międzynarodowej mus równać poziomem piłkarskim co najmniej do średniego poziomu europejskiego. Na średnim poziomie europejskim już nie ma Polaków poza kilkoma 'rodzynkami'.

Co do meczu: (OT)
Wczorajszy mecz zmów świadczy o poziomie polskich piłkarzy którzy nawet do składu/poziomu Jagi nie potrafią się załapać/dorównać. Powiem jeszcze dobitniej: nie mogą załapać się do Jagi a my chcemy aby grali w Wiśle?

Absurd: Jaga wzmocniona obcokrajowcami (którzy są dlatego w składzie ponieważ są lepsi niż Polacy) nadal przegrywa z klubem z Kazachstanu.

P.S.
Nie mówię tu o polskich gwiazdach z których można fajną 11stke sklecić, mowie o przeciętnym Polskim kopaczu. Mówię tak ponieważ na żadna gwiazdę polskiej ligi, nie ważne jakiej jest narodowości, nas nie stać.

PANDEM0NIUM 08.07.2011 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1123283)
O tym że nie ma sensu ściągać polskich piłkarzy decyduje rynek piłkarski a nie 'widzi mi się' Stana, podbijanie ceny przez JW czy przegrany ostatnio mecz Jagi.

Jeśli chodzi o skład Jagi to zagrało w nim 6 obcokrajowców w pierwszej jedenastce, kolejny wszedł na zmianę. Ciekawe jaki byłby wnik gdyby wczoraj z Irtyszem w podstawowej jedenastce wybiegli by zamiast np. 3 zagranicznych zawodników, 3 mlodych zdolnych Polaków?

Arked 08.07.2011 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1123257)
Tylko że w składzie wyjściowym Jagi było 6 obcokrajowców (+ 1 po przerwie) - nie widziałem żeby zrobili jakąś różnicę :> Jak dla mnie Jaga się skończyła po odejściu Grosickiego - chłopak robił tam 60% gry ofensywnej.

Tylko, że to niestety właśnie Polacy (obok Seratlića) zostawili po sobie najgorsze wrażenie. Zmarnowane sytuacje i fatalne podania Plizgi, dośrodkowania Burkhardta na wysokości 50 cm czy podania Bartczaka do przeciwnika na swojej połowie były śliwką na torcie żenady którą wczoraj oglądaliśmy.

Co do Grosickiego zgoda. Był to jeden z niewielu stosunkowo młodych polskich piłkarzy jakich był sens ściągać. Pozostali dwaj to Sobiech i Mierzejewski. Wszyscy w tym momencie grają już za granicą. Obecnie w Polsce nie widzę ani jednego młodego polskiego piłkarza, który mógłby przydać się Wiśle. To jest tragedia :/ (nie wspominam nawet o cenach dyktowanych za zwyczajnie miernych grajków)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl