![]() |
Cytat:
Gdyby poszedł do Juventusu czy nawet już do tej Legii to pokazałby, że czuję się mocny i wierzy w siebie ale on poszedł do Probierza... Podstawową sprawą jest zakładanie, że Paweł przegrał rywalizacje tylko z Burligą, jak sam twierdził może grać na prawej pomocy czy defensywnym pomocniku. Osobiście widziałem go w środku pomocy bo na bok brakuję mu jak Smuda zauważył "depnięcia" . |
Cytat:
|
Cytat:
A po Bunozę ustawiają się kolejki, ale na razie tylko w gazetach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
moim zdaniem jak ludzie w klubie widzieli, ze nie dadza rady zatrzymac Stolara tto trzeba bylo wyciagnac max kasy od kogokolwiek, nawet L,a reszta to bylby problem Stolara. jak sie ma gola d.upe i dlugi to jedynym rozsadnym rozwiazaniem wydaje sie wyciagniecie max kasy z danej sytuacji. za honorowe pokazanie wala Legii nie kupimy nastepcy, nie splacimy pilkarzy. No chyba ze Lechia zaplaci co najmniej tyle samo w co watpie bo ma juz kopacza i dzieki temu znacznie lepsza sytuacje negocjacyjna
|
Cytat:
Cytat:
Przypomina mi się akcja z Lewandowskim i wypowiedzi na forum (zachowując wszelkie proporcje bo Lewy wtedy juz pokazal na co go stać). Niby mial przyjsc do nas a jak sie okazalo, ze nie chce bo nikt mu nie jest w stanie obiecac grania w pierwszym składzie to tutaj też leciały teksty ze ma słabą psychę, laluś i tchórz. Ale okazało się że wybrał dobrze. Tak, że trochę cierpliwości. |
Cytat:
Ale ten kundel od poczatku bredzeniem o graniu w Legii udowodnil jaki z niego Wislak. Zero szacunku dla takich typkow. Mysle ze Wisla powinna sie przygladnac jak to wyglada w mlodszych rocznikach z identyfikacja z klubem. Kiedys bedac na meczu widzialem ze mlodzi adepci w czasie hymnu siedzieli i dlubali sloneczniik - jako jedyni na calym sektorze... Mam nadzieje ze to bedzie Leszczak story .... |
Cytat:
No bo tak uczciwie patrząc na sprawę, to on miał jedna udaną rundę i trzy kiepskie lata. Trochę mało, żeby się o niego przyszli pracodawcy bili. Oczywiście, chciałbym się mylić. Klub potrzebuje pieniędzy. Cytat:
Wypali, nie wypali - co nas to obchodzi? Co mnie, jako kibica Wisły to obchodzi? Nauka na przyszłość, żeby na młodych z krótkimi kontraktami nie stawiać. Chcesz grać? Podpisz nowy. Nie podpiszesz - szukaj szczęścia gdzie indziej. Bo tak, to za błędy młodego zawodnika ryzyko ponosi klub (a Stolarski w tej rundzie grał zwyczajnie słabo), nie ogrywa innego na którym może zarobić w przyszłości (Fryc) i co zyskuje? 70 tys. za wyszkolenie? Dla mnie - do końca rundy "klub Stolara". Do tego bardzo słuszna decyzja Smudy o nie zabraniu go na obóz. Jeszcze potem gówniarz będzie opowiadał, że go trener zajechał. Bo to jest druga rzecz, którą należy zrobić - wysłać sygnał tym którym sodówa bije do łepetyn, bo dwa razy prosto kopnęli piłkę - z nami się nie leci w przysłowiowego chu. Nie bez konsekwencji... Dla mnie zgnojenie jednego młodego piłkarza to niewielka cena do zapłacenia za ustawienie ewentualnych następców. No chyba, że Lechia zaproponuje sensowne pieniądze :D Inaczej - powinni dostać profesjonalnego biegacza po schodach z półrocznym doświadczeniem. |
Cytat:
Sobolewski - legenda klubu, piłkarz niezwykle zżyty z Wisłą, zostaje odpalony przed sezonem i poniekąd zostaje kozłem ofiarnym słabego poprzedniego sezonu. Obecnie najlepszy DP w lidze. Małecki - zawodnik, który może i ma nierówno pod sufitem w niektórych kwestiach ale również oddany klubowi, miał problemy z trenerem ale zapewne nikt nawet w klubie nie chciał mu pomóc w ich rozwiązaniu. Jacuś B. to pewnie już liczył złotówki, które zarobi na jego odejściu. Stolarski - piłkarz, który zarabiał śmieszne 2 tysiące i nawet ich nie otrzymywał. I nie ma co tu mówić, że sytuacja finansowa jest tragiczna, bo po prostu klub wykorzystał młodego mydląc mu oczy problemami finansowymi, a pewnie jego wypłatą ktoś perfidnie napchał sobie kieszenie. Jak oczekujesz od zawodników szacunku dla klubu, to niech najpierw ten klub zacznie szanować piłkarzy. Jak ktoś już wcześniej napisał: Wisła to MY, a piłkarze przychodzą i odchodzą. Nie ma co gadać o wychowankach jako prawdziwych Wiślakach. Wychowanek w obecnym świecie futbolu to piłkarz jak każdy inny. Co do samego odejścia Stolarskiego, to widzę, że przed informacją o jego odejściu, połowa forum uważała go za wybitnego wychowanka i ogromny talent. Teraz kiedy odchodzi, nagle okazuje się, że jest to koleś bez ambicji, który jest słabym grajkiem. Mnie nie dziwi, że odszedł, bo tu nie miał szans na regularną grę. I nie wiem co tu ma ambicja do tego. Rozumiem, że chłopak miał siedzieć przez pół roku na ławce i podnosić się z niej na ostatnie 5 minut, to wtedy byłby lepszym i przede wszystkim ambitniejszym zawodnikiem? Jeśli Smuda powiedział, że nie będzie na niego stawiał to ja nie widzę, w tym nic dziwnego, że chciał odejść. |
Cytat:
|
Nie każdy w swoim wieku dostał to od klubu co Stolarski. W Polsce mało który.
Małecki? Każdy wie, że nie chciałby grać z takim charakterem. Sobolewski? Miał swoje lata. Trener miał inna koncepcję gry. Wisła to nie pole treningowe, ani dom spokojnej starości. Ale wszystkiemu winny jest Bednarz. Ludzie trochę rozsądku... |
|
Cytat:
|
Stolarski poszedł tam gdzie ma większe szanse na granie. Dodatkowo pewnie napalił się na parę złotych więcej i miraże o potędze. Legii się wystraszył bo tam jest większa konkurencja. Inną sprawą jest to czy ktoś kto nawet nie podjął walki z Burligą wygra ją z kimś innym. Płakać wg mnie nie ma po kim a w miłość grajków do klubu nie wierzę już od dawna więc nie czuję się oszukany. Krzyż mu na drogę.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy wierzysz, że ktokolwiek może sobie napchać kieszenie marnymi 2 tysiącami złotych ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatenie pytanie: Ojciec, kumpel czy menago ? |
Cytat:
Wiek chyba powinien być sprawą drugorzędną. Jeśli 37 letni Sobolewski dalej wciąga nosem tą śmieszną ligę, to ja nie widzę problemu żeby grał nawet do 50 roku życia. Forma i umiejętności są najważniejsze. A skoro Wisła to nie pole treningowe, to 90% obecnej drużyny nie powinno w niej grać. Tekst, że Stolarski otrzymał szanse w tak młodym wieku jest absurdalny. Przecież, to powinna być normalność. Skoro 18 latek daje podstawy do jego wystawiania to go wpuszczam na boisku i tyle. I szczerze mówiąc mam w dupie czy inne polskie kluby dają szanse swoim wychowankom, bo nie ma co patrzyć na polski futbol tylko europejski. I pomyśleć, że gdyby cięcia budżetowe, to 90% forum nie poznałoby nazwiska Stolarski... EDIT. Do postu powyżej: W przypadku pensji Stolarskiego nie chodziło mi o jej wysokość tylko o zasadę. A co do wypychania sobie kieszeni to niektórzy zabiliby dla 100zł. "Bo wielu chciało wierzyc, że Wisła będzie miała utalentowanego piłkarza, który przyczyni się do sukcesu sportowego i Wisła na nim zarobi. Teraz wielu przestało się okłamywać i dostrzegło wady tego kopacza, pseudogwiazdy i małolata. Niech spierdala." A ja myślę, że to bardziej żal i rozczarowanie. "Smuda powiedział, że jak będzie widział postępy to będzie grał. Burliga też miał złą opinię u Smudy, a teraz gra. Trzeba chcieć się rozwijać i mieć ambicje." I sam sobie odpowiedziałeś. Chciał się rozwijać, więc odszedł, bo w Lechii będzie grał zapewne regularnie. PS. Zdecydowanie menago :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze menago ;-). A tak na serio, to nie broń już tego szmaciarza. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przy negocjacjach kontraktowych i tyle. Pewnie Wisła nie oferował specjalnie wielkiej kwoty za sam autograf - tak to bywa przy wychowankach..... Natomiast sam Stolar zrobił co uznał za słuszne ze swojego punktu widzenia - jego sprawa - jak wygryzie ze składu Deleu - będę pod wrażeniem Cytat:
|
Cytat:
Tylko daruj sobie frazesy typu "Białą Gwiazdą na koszulce" bo to może i działało ale z 5 lat temu. Co do pieniędzy, to w Wiśle obecnie krucho z kasą, więc zapewne stwierdzono, że 2 tys. zł z pensji wychowanka lepiej przeznaczyć na coś innego związanego z klubem. A, że piłkarz nie dostaje kasy? To nic, w końcu jest wychowankiem, jak kocha to poczeka. Zajebiste rozumowanie. Zapewne zagraniczne grajki dostają kasę na czas "bo będą olewać klub". Jakby mu zależało na kasie to by teraz kasował euro w jakimś zagranicznym klubie, a nie śmieszne złotówki. |
tak ;-), w samym Juventusie w pierwszym składzie mógł grać, albo w Borusii. Nie bądź śmieszny, poszedł tam gdzie dostał dobrą kasę, a poszedłby do Legii gdyby nie:
- chęć powrotów do Krakowa i miłego spędzania wolnego czasu (miałby z tym problem), - Jego Ojciec też wtedy powinien przenieść się do słoików, a pewnie lubi żyć w Krakowie, - bał sie konkurencji Wisła stawia obecnie na młodych jak nigdy. Stawiała tez na Stolarskiego, a ten w podzięce właście kopnął ją w dupę. Taki będzie skutek z wiekszością młodych, którzy choć raz kopną prosto piłkę. Szkoda kasy, czasu i nerwów. Jak będzie ktoś miał 18 lat, niech podpisze i wtedy niech się zaczyna promować. Śmieszne jest teraz podnoszenie sprawy drobnych na frytki. Wystarczyło, aby o tym rozmawiali z Wisła i postawili warunek, musicie nam wypłacić całość zaległości. Jak myślicie co Wisła by zrobiła ? Teraz podnoszenie tego to tak naprawdę odwracanie kota ogonem. Nie bron tego szmaciarza już, bo staje się to żałosne. |
Cytat:
Podaj Twoją definicje młodego piłkarza, bo ja przez rozumiem zawodnika poniżej 20 roku życia. |
A Stolarski pewnie siedzi przed monitorem i ma niezłą bekę że z powodu takiego szczyla jak on jest już 10 stron na forum.
Ile jest takich sytuacji w Europie, że trener mówi że dany zawodnik musi się wziąć w garść żeby wskoczyć do składu? Setki w ciągu roku bo to normalna rzecz. Tylko u nas się siedzi i płacze nad gościem, który za rok nie będzie pamiętał co to Wisła. |
Gdyby chciał grać, mógł podpisać kontakt z Wisła i iść na rok na wypożyczenie. Wtedy mógłby liczyć tutaj na szacunek, tak niech spierdala.
|
Cytat:
12345 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobrze, że nie ma spekulacji odnośnie Chrapka, bo ludzie na ulice wyjdą. Dla mnie oprócz wieku nic za Stolarskim nie przemawia i nie ma co ciągnąć tematu, nie jest już naszym piłkarzem.
|
Cytat:
Tylko że nagle okazało się, że w hierarchii trener - 18 letni gówniarz na dorobku to ten pierwszy powinien całować w szacowne cztery litery tego drugiego:help: Moim zdaniem (i paru innych na tym forum) to już ciężkie przegięcie pały. Ja rozumiem, że u nas trener to jest popychadło piłkarzy, ale dotąd to starszyzna drużyny rządziła, a nie koleś który dwa razy prosto kopnął piłkę. Cytat:
|
Jeśli Stolarski zostaje do końca sezonu to ciekawe czego oczekuje teraz od Wisły i Smudy... Może regularnej gry? W końcu tyle serca oddał za Wisłę do tej pory...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kur** dobrze, że nie mam twittera i nie czytam tych pier*** wypowiedzi piłkarskich ekspertów, dziennikarzy, agentów i innych magików. Ppoziom złośliwości, cynizmu i chamstwa większy niż w świecie polityki. Pierd*** te mądrości. Niech se wsadzą w dupę te przemyślenia.
|
Cytat:
Cytat:
|
Widzę, telenowela ciągnie się dalej.
Troszkę nie rozumiem, za co niektórzy mają pretensję do Smudy? Za to, że bez owijania w bawełnę powiedział, że Paweł póki co nie nadaje się na poziom Ekstraklasy? A co miał mu to w pięknych słowach opowiedzieć? Kim jest Smuda trenerem czy krasomówcą? Powiedział to co każdy dobrze wie. Każdy z was zna Smudę nie od dziś, każdy wie że mówi to co mówi ale nie rozumiem o co ta cała afera? ''Jak nie podpiszesz idziesz do rezerw"? - może o to, o to "zaściankowe' myślenie? No to ciekawe, jakbyście to Wy byli na miejscu Smudy i dzień wcześniej rozmawiali z zawodnikiem, który mówi ''chcę tu zostać, rozwijać się i grać'' a na drugi dzień zmienia swoją decyzję bo się czuje urażony tym co trener mówi w wywiadzie.. Nie poniosłyby Was nerwy? Popieram Smudę (mimo, że nie darzę go zbytnią sympatią) ale po raz kolejny pokazuje, że za jego rządów w tym klubie nie mam i nie będzie zgody na zmanieryzowane gwiazdeczki, masz charakter czy jesteś płaczek i pod pretekstem braku kasy, braku szans i siedzenia na ławce uciekasz z klubu? Albo ma się ten charakter i przysłowiowe jaja na miejscu zaciska się zęby i udowadnia się trenerowi, że jednak jest się lepszym zawodnikiem i że na tą grę w Ekstraklasie się zasługuje. Niby chce być strasznie dojrzały, podejmować ważne decyzję a w tym momencie zachowuje się jak rozkapryszony dzieciak, który zarzuci focha, tupnie nogą i się obrazi.. WALCZ, TRENUJ, ZAPIERDALAJ! Kim w ogóle jest ten Stolarski? Gość, który kilka razy prosto kopnął piłkę, przez media i ''ekspertów'' okrzyknięty talentem? Nie dostawał szans na pokazanie tego talentu? - Dostawał! I jakoś na tle Burligi z którym konkuruje o miejsce w składzie nie wywyższał się pond stan. Przypomnę, że swego czasu też był taki jeden odważny, co myślał że zawojuje cały świat bo ma ''talent''. Też były po nim płacze, lamenty. A niech mi ktoś przypomni gdzie teraz gra ten utalentowany Sebastian Leszczak..? Bayern Monachium, Inter Mediolan.. Nie! Garbarnia Kraków, testy w Grudziądzu a teraz sprawdzany przez kolejnego potentata - Kolejarz Stróże. Czy Stolarski myśli, że miejsce w składzie Lechii Gdańsk dostanie za darmo, tam nie będzie musiał walczyć o skład? Rozumiem, że znając całą sytuację Deleu i Qualembo położą się i oddadzą miejsce Stolarskiemu.. Nie on pierwszy nie ostatni ma wyjebane na klub-matkę. Nie płakałem jak odchodził Wilk, który też pokazał że nie ma jaj i nie będę płakał jak odejdzie Stolarski - junior, który kiedyś zrozumie jak błąd popełnił. Niech biega teraz za karę dookoła Błoń przez całą wiosnę do końca kontraktu, mam nadzieję, że w III lidze też nie pogra. Co do Bednarza, któremu też się obrywa standardowo. Bednarz zrobił wszystko to na co pozwalały mu finanse, nic więcej nie mógł zrobić, no chyba że ktoś liczył, że zaciągnie kredyt w banku byle przebić ofertę innych klubów. Mamy budować kolejne kominy płacowe zaczynając od juniorów? |
Cytat:
Nie chcę myśleć co by było na forum gdyby chodziło o Chrapka. Lechiści musieliby zmienić tekst o drzewach i komunistach bo wszystkie drzewa zajęliby kibice Wisły. |
Odniosę się do jednego:
Cytat:
Nie do porównania podejście do zawodu, charaktery, wreszcie skala talentu - leszczak miał większy talent i kompletnie wyjebane. Jeśli ktoś zaglądał do Jakuzy to wiedział, co miał w głowie. I druga sprawa - Jirsak vs Mączyński. Kiedyś (jakieś trzy sezony temu) zwracałem uwagę na to, jak foruje się najemników. To jest głębszy problem Wisły i można budować okrągłe zdania o tym, że zagranica jest gwarancją wyszkolenia a transfer jest inwestycją. Mączyński też miał problemy pozaboiskowe i nie dziwi, że wybrał kasę w Chinach - ale to nie przeczy temu, że skalą talentu bił na głowę zalęknionego Czecha. Wiem, że jest jakiś procent (promil?) ludzi na tym forum, którzy pamiętają mistrzowski skład z 1978 i wiem, że jest rzesza ludzi na tymże forum, którym nawet dziesięciu guerrierów naraz w naszych barwach by nie przeszkadzało. Ja nie przychiodzę na Wisłę od lat żeby fetować średnich wyrobników zza siedmiu mórz. A Paweł da sobie radę, bo to poukładany chłopak. I ma Wisłę w sercu, tak jak Arek, Sobol, Brożki i Małecki. Wolę taką wiślacką Wisłę niż prawie polski real. |
Cytat:
Stolarski jest już u nas skreślony, gdyby jeszcze mógł swoją grą pomóc w zdobyciu podium/mistrzostwa to rozumiem. Ale przecież na chwilę obecną jest on cienkim zawodnikiem (jak ktoś ma wątpliwości - to samo pisałem od dłuższego czasu w relacjach meczowych). Stawianie na Stolarskiego to była inwestycja. Klub ryzykował wynik sportowy żeby chłopak zdobywał doświadczenie. Skoro inwestycja nie wypaliła - tniemy koszty. A że Stolarski na tym straci? To jest problem jego i jego nowego klubu, bo podejrzewam że Piekarski ma na to wywalone, skoro skasował już prowizję. Cytat:
Cytat:
Na co innego może liczyć Stolarski, na co innego Paweł Brożek. |
Cytat:
Mnie szalenie ciekawi, co innego. Otóż, jeżeli chodziło tylko a kasę (przy czym nie podzielam tego poglądu), to jaka jest różnica pomiędzy ofertą Lechii i Wisły, bo jak rozumiem, to by określało, naszą, aktualną definicję "komina płacowego". EDIT. do wolfy Ok. to sprecyzuję, chodzi o sumę odnośnie: „komina płacowego dla juniorów”.., zgoda, iż sumy w kontekście innych typów „kominów” byłyby różne. I jeszcze refleksja. Od pół roku przyglądamy się Sobolowi w Górniku, teraz dojdzie jeszcze Mały w Pogoni, za pół roku (być może już teraz, a może będzie jeszcze inaczej) przyjdzie nam oglądać Stolarskiego w Lechii.. Brak Sobola jest widoczny, a z resztą zobaczymy, dla naszego dobra oby Smuda się nie mylił, bo moim zdaniem jego pogląd w ocenie przydatności wymienionych piłkarzy jest nie mniej ważny (w sferze decyzyjności) niż nasze ograniczenia finansowe. - I żeby była jasność nie stawiam ich (wymienionych piłkarzy) na jednej płaszczyźnie, to 3 kompletnie inne (b. różne) przypadki.. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl