Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

wiktorpiekarski 16.02.2011 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1051643)
Kpisz czy o droge pytasz? System grupowy umożliwia łatwiejsze dojście do 1/16. Gdyby grali dwumecze to odpadliby z Man City. Poza tym to jest 1/16 a nie 1/8

Gdyby babcia miala wasy.... Groclin tez odpadl z MC w systemie pucharowym? jakos pamietam,ze wyeliminowali Anglikow 1-1 i 0-0 myle sie? wiec przestan pisac glupoty,ze Lech by odpadl w rywalizacji pucharowej nawet w grupie byl remis w bezposrednich starciach przegrali tam 3-1 by u siebie rowniez wygrac 3-1 i co dalej twierdzisz ,ze w dwumeczu sa gorsi? bo mi sie wydaje,ze jest idealny remis:D co jeszcze madrego napiszesz?:D

DysoN 16.02.2011 16:52

UEFA takze stoi za organizowaniem EURO 2012 w Polsce.
Czy gdyby na stadionie nie doszlo do zadnych zmian, UEFA pozostala by przy swoim stanowisku, a polskie przepisy w tej materii takze by sie nie zmienily to czy podczas turnieju UEFA tez moze zakazac sprzedazy biletow na te zamkniete teraz sektory? :)

Marszałek 16.02.2011 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1051654)
UEFA takze stoi za organizowaniem EURO 2012 w Polsce.
Czy gdyby na stadionie nie doszlo do zadnych zmian, UEFA pozostala by przy swoim stanowisku, a polskie przepisy w tej materii takze by sie nie zmienily to czy podczas turnieju UEFA tez moze zakazac sprzedazy biletow na te zamkniete teraz sektory? :)

Przenieśliby wtedy mecze do Krakowa lub Warszawy na Legię.

Jakoś nie chce mi się wierzyć,że UEFA widziała jak to było robione i nie wnosiła protestów.

WCracow 16.02.2011 17:09

Nie ma sie co oszukiwac. Nam taki sezon trafil sie tylko w 2002/2003 roku. Pozniejsze wydarzenia to kompromitacje - oprocz wystepu w fazie grupowej PU i wygranej 1:0 z Barca. Lech ma juz 2-gi taki wyskok w ciagu 3 lat i przebili Wisle nieznacznie ale jednak. CO prawda my bylismy w 1/8 PU, ale nie oszukujmy sie ... bylo wtedy latwiej. Lech drugi raz gra w 1/16 LE a wczesniej PU i zasluguje na to swoja gra. Trzeba sie z tym pogodzic.

Inna sprawa jest to, że znowu jest hurra optymizm jak przy Udinese. Oby nie skonczylo sie tak jak wtedy.

Jestesmy kibicami Wisly i to zrozumiale, ze chcemy dla niej takich "wyskokow" jak Lech. Jednak musimy patrzec obiektywnie i prawda jest taka jaka jest. W 2002/2003 sezonie to My bylismy w kazdej gazecie i to o Nas pisano w samych pozytywach. Teraz tak jest o Nich, a my mozemy jedynie przeczytac o kolejnych kompromitacjach.

Pozostało nam odbudowanie swojej renomy w Polsce i Europie, bo teraz gdy zapytasz kogos w Europie o Wisle to ze zdziwieniem zapyta "CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.

wiktorpiekarski 16.02.2011 17:18

mądry głos w dyskusji cenie ludzi obiektywnych ja dodam od siebie my mielismy 4 kompromitacje tibilisi valerenga levadia karabah a Lech ? najwyzej terek grozny to w porownaniu z nami valerenga .Jezeli chcemy miec wieksze sukcesy od Lecha trzeba wejsc do ligi mistrzow i wtedy nawet 1/16 Lecha nas nie przebije bo na lige mistrzow czekamy juz prawie 20 lat:D no 15:)

WCracow 16.02.2011 17:23

Braga to druzyna do przejscia, jednak dalej to juz schody i to duze. Liverpool ( bo raczej oni awansuja ) bedzie walczyl o final, bo to moze byc ich jedyny sukces w tym sezonie. Ale inna rzecza jest to, że w tym sezonie graja slabo i przy dobrej grze mozna ich przejsc. Jednak na razie BRAGA.

Marszałek 16.02.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1051666)
"CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.

Wnoszę,że jesteś młody a o piłce mało wiesz. Wisła jest rozpoznawana w Europie,bardziej niż ci się wydaje.

a z gorzki śmiech to mnie ogarnia jak jakiś człowieczek śmieje się z naszego klubu. Wtedy pytam a gdzie Twój klubik jest?

murray 16.02.2011 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1051670)
Braga to druzyna do przejscia, jednak dalej to juz schody i to duze. Liverpool ( bo raczej oni awansuja ) bedzie walczyl o final, bo to moze byc ich jedyny sukces w tym sezonie. Ale inna rzecza jest to, że w tym sezonie graja slabo i przy dobrej grze mozna ich przejsc. Jednak na razie BRAGA.

Oj, straszne.

wiktorpiekarski 16.02.2011 17:36

Marszalek a mnie wlasnie boli ,ze w europie stracilismy szacunek jaki mielismy po Jerozolimie i Barcelonie ja na mysl o pucharach mam dreszcze bo to nie jest przypadek ,ze mielismy tyle kompromitacji w 6 lat w tym 2 ostatnio i co przed nastepna runda pucharowa powiedza niektorzy spokojnie kelnerzy a przyjedzie druzyna z Andory i nas wyeliminuje po dwoch remisach i znowu bedzie kompromitacja i polewka w calej polsce;-/ glupio mi jak kibice z innych miast wypominaja mi kompromitacje Wisly i pytaja ''na co ci mistrzostwo jak i tak dostaniecie lanie od kazachow''

Gwiaździsty 16.02.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1051666)
Nie ma sie co oszukiwac. Nam taki sezon trafil sie tylko w 2002/2003 roku. Pozniejsze wydarzenia to kompromitacje - oprocz wystepu w fazie grupowej PU i wygranej 1:0 z Barca. Lech ma juz 2-gi taki wyskok w ciagu 3 lat i przebili Wisle nieznacznie ale jednak. CO prawda my bylismy w 1/8 PU, ale nie oszukujmy sie ... bylo wtedy latwiej. Lech drugi raz gra w 1/16 LE a wczesniej PU i zasluguje na to swoja gra. Trzeba sie z tym pogodzic.

Inna sprawa jest to, że znowu jest hurra optymizm jak przy Udinese. Oby nie skonczylo sie tak jak wtedy.

Jestesmy kibicami Wisly i to zrozumiale, ze chcemy dla niej takich "wyskokow" jak Lech. Jednak musimy patrzec obiektywnie i prawda jest taka jaka jest. W 2002/2003 sezonie to My bylismy w kazdej gazecie i to o Nas pisano w samych pozytywach. Teraz tak jest o Nich, a my mozemy jedynie przeczytac o kolejnych kompromitacjach.

Pozostało nam odbudowanie swojej renomy w Polsce i Europie, bo teraz gdy zapytasz kogos w Europie o Wisle to ze zdziwieniem zapyta "CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.

Przepraszam, ze się tak zapytam. Ile Ty masz lat ? Chyba niewiele, ze porównujesz dokonania Wisły na równi z jakąś Amika co na przestrzeni 80 lat historii polskiej ligi ma teraz raptem swoje 5 min.

Cytat:

bo teraz gdy zapytasz kogos w Europie o Wisle to ze zdziwieniem zapyta "CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.
[/QUOTE]

Poważnie ? Zdziwią się i nie będą wiedzieli ? No to faktycznie dużo wiesz. Co do tego drugiego to modne jest to wśród tych co chodzą do kibucu z taką sama nazwą jak Twój nick. Popytaj się więc o dokonania ich klubiku i tych innych co sie tak smieją. Wtedy Ty sie pośmiejesz. Zaręczam Ci.

Gwiaździsty 16.02.2011 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiktorpiekarski (Post 1051669)
mądry głos w dyskusji cenie ludzi obiektywnych ja dodam od siebie my mielismy 4 kompromitacje tibilisi valerenga levadia karabah a Lech ? najwyzej terek grozny to w porownaniu z nami valerenga .Jezeli chcemy miec wieksze sukcesy od Lecha trzeba wejsc do ligi mistrzow i wtedy nawet 1/16 Lecha nas nie przebije bo na lige mistrzow czekamy juz prawie 20 lat:D no 15:)

Wydaje mi się, że Ty raczej czekasz aby kolejny raz nie spaść w tym roku z ligi. Poprzednio sie udało przy zielonym stoliku jak i cały awans do ekstraklasy za pieniadze.

P.S. Strasznie cos wali czosnkiem. Nie czujecie ?

wiktorpiekarski 16.02.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1051683)
Wydaje mi się, że Ty raczej czekasz aby kolejny raz nie spaść w tym roku z ligi. Poprzednio sie udało przy zielonym stoliku jak i cały awans do ekstraklasy za pieniadze.

P.S. Strasznie cos wali czosnkiem. Nie czujecie ?

jak chcesz wiedziec jestem za wszystkimi krakowskimi klubami-pisalem o tym w temacie przedstaw sie i co zabroniszm i kibicowac Wisle Hutnikowi Cracovi i Wawelowi? chce mistrzostwa dla Wisly utrzymania dla Cracovi

Angmir 16.02.2011 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiktorpiekarski (Post 1051652)
Gdyby babcia miala wasy.... Groclin tez odpadl z MC w systemie pucharowym? jakos pamietam,ze wyeliminowali Anglikow 1-1 i 0-0 myle sie? wiec przestan pisac glupoty,ze Lech by odpadl w rywalizacji pucharowej nawet w grupie byl remis w bezposrednich starciach przegrali tam 3-1 by u siebie rowniez wygrac 3-1 i co dalej twierdzisz ,ze w dwumeczu sa gorsi? bo mi sie wydaje,ze jest idealny remis:D co jeszcze madrego napiszesz?:D

Lejąć na temat Lecha bądź Amiki zauważ że porównywanie Manchesteru City za czasów Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka, do Manchesteru City z ubiegłego roku, jest jak porównywanie West Bromwitch Albion do Arsenalu Londyn.
Wtedy M City było średniakiem ligi angielskiej od święta kwalifikującym się do Pucharu UEFA, teraz jest najbogatszym klubem świata, kadrowo nie ustępuje żadnej drużynie na świecie i tylko brak stabilizacji , chęci zawodników do osiągnięcia czegoś a nit tylko zarabiania $$ brakuje tam do skutecznego walczenia o status najlepszej drużyny świata. Z tym że Lech MC nie wyeliminował i raczej już nie wyeliminuje. A gdyby spodkali się później w fazie pucharowej to tylko Cud nad Wartą mógłby sprawić że zwycięsko wyjdzie z dwumeczu Lech. Choć jak wiadomo w piłce nożnej cuda zdażają sie nad wyraz żadko.
a faworytami.

I nie mówie tego żeby zaprzeczyć sukcesom "Kolejorza", takie sa po prostu fakty i niewiele jest klubów na świecie które w pojedynku z MCity moga mówić o równych szansach, a faworytów takich pojedynków możn apoliczyć na jednej ręce.

Lech swoje już zrobił. Śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą o Lechu jako faworycie z Bragą ! Taryfa ulgowa się skończyła i już żadna drużyna ich nie zlekceważy, Braga naprawdę podchodzi do 2mechu z respektem, zadecydują umiejętnosci, głowy zawodników i taktyka. Tak naprawdę pierwszy raz zobaczymy na co stać będzie Bakero. Do tego dodajmy że 90% rodzimych klubów przez pierwszy miesiąc po wznowieni rozgrywek gra katastrofalnie, i dopiero w kwietni, październiku gra zaczyna si fajnie układać.
To w większości przypadkach sprawiło że nasze kluby odpadają z Azerami i Estończykami. Szanse Lecha na awans som bardzo małe, a na ich miejscu wogóle bym sobie tym nie zaprzątał głowy. MUSZĄ uratować sezon w lidze, bo inaczej cała masa punktów które nastukali w LE do rankingu UEFA pujdzie się ....... (według prognoz już teraz Lech byłby rozstawiony w całych eliminacjach do LM !! (w ostatnim sezonie nie byli rozstawieni w przedostatniej fazie)) LEch bez pucharów europejskich za rok bedzie baardzo żałosnym tworem, piłkarze będą na siłe odchodzić itd.

Szanse na awans są niewielkie - może 30 % pewnie mniej, ze względu na wyjazdowy rewanż. O dziwo spokojny jestem o nich że pokażą się naprawde z dobrej strony z Liverpoolem o ile uda im sie awansować. A tak jutro można spodziewać się wszystkeigo - antyfootballu i 0-0, zmiażdzenia i ośmieszenia Lechitów 0-3 jak i ich porywającej gry. W ogólnym rozrachunku kasy an awans kuchennych bym nie postawił.

wiktorpiekarski 16.02.2011 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1051687)
Lejąć na temat Lecha bądź Amiki zauważ że porównywanie Manchesteru City za czasów Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka, do Manchesteru City z ubiegłego roku, jest jak porównywanie West Bromwitch Albion do Arsenalu Londyn.

a pamietasz jaka byla atmosfera wtedy gdy Grodzisk mial grac z MC? jakis maly polski klubik gra z wielkim M CITY niektorzy zastanawiali sie czy nie bedzie dwucyfrowego wyniku---> pamietam wywiady po losowaniu MC mialo zmiazdzyc Grodzisk a jak sie skonczylo wszyscy wiemy .

WCracow 16.02.2011 18:44

Ludzie, ale co tak najezdzacie na mnie i moja subektywna ocene?! Po 1-wsze to pisze tutaj o sukcesach w EUROPEJSKICH PUCHARACH a nie na polskim bagienku i tym "ile kto ma MP". Tutaj Wisla ma niebotyczna przewage nad Lechem i tyle w temacie. Po 2-gie - jestem kibicem WISLY! jednak potrafie rozroznic fanatyzm, a obiektywizm. Kolejną rzecza jest to, że ILE BEDZIEMY ZYC PRZESZLOSCIA co? Trzeba szanowac te sukcesy w Polsce i tą dwucyfrówke MP, ale dlaczego nie patrzymy do przodu, tylko caly czas ogladamy sie do tylu?

Porównując dokonania mialem na mysli DOKONANIA w EUROPIE. A tutaj MY mielismy tylko 1 pojedynczy wyskok. Lech ma juz 2-gi. I to praktycznie rok po roku. To juz przypadek nie jest. Za czasów naszego sukcesu wystarczylo rozegrac 3 dwumecze i juz byc w 1/8. teraz trzeba przejsc znacznie wiecej meczów. Poza tym teraz jest tyle mocnych zespolow, że nie mnozna tego porownywac z sezonem 2002/2003.

Kolejną rzecza jest ta renoma Wisly. No sorry ale jezdze po Europie i sprawdzam wlasnie znajomosc polskich zespołow. 1-wsze co odpowiedza ludzie starszej daty z Europy to wiadomo - lata 70 i 80. Boniek, Deyna ... gdy spytalem sie o w miare nowsze czasy odpowiedz byla - Widzew, Legia, Lech. Spytalem o Wisle .... odpowiedz - "nie znam". Popytalem mlodsze pokolenie, ktore teraz ma 18-25 lat. Na pytanie o kluby z Polski odpowiedz brzmiala z lekkim pytaniem " Legia, Lech?". Po spytaniu o klub Wisla Krakow ludzie zastanawiali. Pomagam i podaje np. Zwyciestwo z barca 1:0 i Schalke 4:1. Odpowiedz -> " cos kojarze ale malo efektywnie". TAKA JEST PRAWDA. W Europie nie znaja klubu Wisla Krakow, bo pojedynczy wyskok nie robi z Nas wielkiego zespolu.

Wisla u kibicow w Polsce? Zapytasz o przeszlosc - odpowiedź -> "Tak sezon w PU i wyeliminowanie Parmy, Schalke i bój z LAZIO". Praktycznie kazde pokolenie to mowi. Zapytasz o terazniejszosc? Odpowiedź wysmieszajaca Nasz klub i domowki o Valerendze, karabachu i Levadii, Tibillisi. Moiwsz, że wygralismy 1:0 z barcelona. Kolejny smiech i odpowiedz w stylu "z 3 zespolem Barcelony, po przegranej 0:4 w 1-wszym meczu".

Taka jest prawda. Oszukujemy sie nawzajem wmawiajac sobie, że wszystko jest OK i wspaniale. A tak na prawde nasz klub niczego nie osiagnal w Europie, bo ta 1/8 to pojedynczy wyskok i nie bylo potwierdzenia tego wyskoku. Nie mowie, że LEch jest juz wielki i jest potega w Polsce i w Europie. On rowniez na razie nic wielkiego nie zrobil. Jednak potwierdzil swoj dobry sezon 2-gim sezonem w LE. Po prostu okiektywnie patrez na to wszystko BEZ FANATYZMU w kierunku Wisly. Trzeba potrafic wyjrzeć poza czubek wlasnego nosa. JESZSCZE RAZ PISZE, że mowie o europejskich pucharach a nie MP i polskiej lidze!!!

fialo 16.02.2011 18:55

Do normalnych - nie ma co nawet wchodzić w dyskusję z takimi pajacami. Nie warto, nie zrozumieją.

Amiczka odpadnie ze słabiutką Bragą, później będzie tylko gorzej, walka o utrzymanie.

Co się dzieje, amikowcy się rozplenili nawet na TWSD...

E. Koleżko, śledzę Twoje wpisy i nie zamierzam się wdawać w dyskusję z Tobą, wybacz nie ten poziom. Skoro tak lubisz się onanizować meczami Amicii Poznań to Twój problem, ale rób to w zaciszu własnym domowym, nie na forum Wisły Kraków. Zresztą Twój nick nie pozostawia mi złudzeń. Skoro uważasz, że Wisły w Europie nie rozpoznają to ja nie mam pytań. Spacerując po plażach Bułgrii, Tunezji, Turcji nieraz pierwszymi słowami po pytaniu - "Poland?", były "Wisła Kraków"? To tyle z mojej strony, polecam jakiś dobry krem do rąk jeżeli jutro wygra amiczka. Twój tekst o Barcelonie jest gwoździem do trumny Twojej wiarygodności chłopaczku. Poza tym radzę zmienić znajomych, bo wnoszę, że zbyt wielkiego poziomu intelektualnego sobą nie prezentują.. Może jak przejdziecie do starszaków się coś poprawi :lol:

WCracow 16.02.2011 18:57

@fialo
Olsnij mnie swoja wiedza na temat Wisly i LEcha w europejskich pucharach ....Czekam co madrego napiszesz, bo na razie osmieszyles sie wypisujac glupie zdanie, ktore nic nie wnosi do tematu i obraza np. MNIE. Nawet nie napisales zadnego POWODU, dla ktorego wypisujesz takie bzdety :|

Gwiaździsty 16.02.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1051705)
Ludzie, ale co tak najezdzacie na mnie i moja subektywna ocene?! Po 1-wsze to pisze tutaj o sukcesach w EUROPEJSKICH PUCHARACH a nie na polskim bagienku i tym "ile kto ma MP". Tutaj Wisla ma niebotyczna przewage nad Lechem i tyle w temacie. Po 2-gie - jestem kibicem WISLY! jednak potrafie rozroznic fanatyzm, a obiektywizm. Kolejną rzecza jest to, że ILE BEDZIEMY ZYC PRZESZLOSCIA co? Trzeba szanowac te sukcesy w Polsce i tą dwucyfrówke MP, ale dlaczego nie patrzymy do przodu, tylko caly czas ogladamy sie do tylu?

Porównując dokonania mialem na mysli DOKONANIA w EUROPIE. A tutaj MY mielismy tylko 1 pojedynczy wyskok. Lech ma juz 2-gi. I to praktycznie rok po roku. To juz przypadek nie jest. Za czasów naszego sukcesu wystarczylo rozegrac 3 dwumecze i juz byc w 1/8. teraz trzeba przejsc znacznie wiecej meczów. Poza tym teraz jest tyle mocnych zespolow, że nie mnozna tego porownywac z sezonem 2002/2003.

Kolejną rzecza jest ta renoma Wisly. No sorry ale jezdze po Europie i sprawdzam wlasnie znajomosc polskich zespołow. 1-wsze co odpowiedza ludzie starszej daty z Europy to wiadomo - lata 70 i 80. Boniek, Deyna ... gdy spytalem sie o w miare nowsze czasy odpowiedz byla - Widzew, Legia, Lech. Spytalem o Wisle .... odpowiedz - "nie znam". Popytalem mlodsze pokolenie, ktore teraz ma 18-25 lat. Na pytanie o kluby z Polski odpowiedz brzmiala z lekkim pytaniem " Legia, Lech?". Po spytaniu o klub Wisla Krakow ludzie zastanawiali. Pomagam i podaje np. Zwyciestwo z barca 1:0 i Schalke 4:1. Odpowiedz -> " cos kojarze ale malo efektywnie". TAKA JEST PRAWDA. W Europie nie znaja klubu Wisla Krakow, bo pojedynczy wyskok nie robi z Nas wielkiego zespolu.

Wisla u kibicow w Polsce? Zapytasz o przeszlosc - odpowiedź -> "Tak sezon w PU i wyeliminowanie Parmy, Schalke i bój z LAZIO". Praktycznie kazde pokolenie to mowi. Zapytasz o terazniejszosc? Odpowiedź wysmieszajaca Nasz klub i domowki o Valerendze, karabachu i Levadii, Tibillisi. Moiwsz, że wygralismy 1:0 z barcelona. Kolejny smiech i odpowiedz w stylu "z 3 zespolem Barcelony, po przegranej 0:4 w 1-wszym meczu".

Taka jest prawda. Oszukujemy sie nawzajem wmawiajac sobie, że wszystko jest OK i wspaniale. A tak na prawde nasz klub niczego nie osiagnal w Europie, bo ta 1/8 to pojedynczy wyskok i nie bylo potwierdzenia tego wyskoku. Nie mowie, że LEch jest juz wielki i jest potega w Polsce i w Europie. On rowniez na razie nic wielkiego nie zrobil. Jednak potwierdzil swoj dobry sezon 2-gim sezonem w LE. Po prostu okiektywnie patrez na to wszystko BEZ FANATYZMU w kierunku Wisly. Trzeba potrafic wyjrzeć poza czubek wlasnego nosa. JESZSCZE RAZ PISZE, że mowie o europejskich pucharach a nie MP i polskiej lidze!!!

Chłopie, nie kompromituj sie. Stanowczo polecam zapoznać się z historią pucharową Wisły. Jest nawet taka książka. Jesli ktos pisze, ze mieliśmy "POJEDYŃCZY WYSKOK" to trzeba dzwonić po pogotowie i w kaftan.

Cytat:

Moiwsz, że wygralismy 1:0 z barcelona. Kolejny smiech i odpowiedz w stylu "z 3 zespolem Barcelony, po przegranej 0:4 w 1-wszym meczu".
Tzn., ze rozmawiałeś z idiotami. Wystarczy przeczytać składy z tego meczu. Grali tylko bez Messiego, najmocniejszym składem.

_ukoL 16.02.2011 19:11

Cytat:

Tzn., ze rozmawiałeś z idiotami. Wystarczy przeczytać składy z tego meczu. Grali tylko bez Messiego, najmocniejszym składem.
Z kim tu dyskutować. Szkoda klawiatury i nerwów. Nie ma co umniejszać tamtemu zwycięstwu nad FC Barceloną, bo może w pierwszym meczu uległa Wisła 0-4 ale w rewanżu przeciwko pierwszemu 'garniturowi' z Camp Nou Wiślacy wygrali i to jest niezaprzeczalny fakt. Dyletantom mówimy STOP. :-)

filemon 16.02.2011 19:27

Cytat:

Porównując dokonania mialem na mysli DOKONANIA w EUROPIE. A tutaj MY mielismy tylko 1 pojedynczy wyskok.

Zapominasz o awansie do PUEFA i dobrych rezultatach z niektorymi potentatami w eliminacjach.
Cytat:

Lech ma juz 2-gi. I to praktycznie rok po roku. To juz przypadek nie jest. Za czasów naszego sukcesu wystarczylo rozegrac 3 dwumecze i juz byc w 1/8. teraz trzeba przejsc znacznie wiecej meczów. Poza tym teraz jest tyle mocnych zespolow, że nie mnozna tego porownywac z sezonem 2002/2003.

Nie dość że nie umiesz liczyć to jeszcze nie umiesz logicznie myśleć. Tragedia. Właśnie u nas było ciężej, a Lech nie rok po roku.
Cytat:

a to to jest już w ogóle największe kłamstwo jakie słyszałem ostatnimi laty.
Tak się składa iż rokrocznie jestem w Anglii, a w ciągu roku kilkakrotnie wyjeżdżam na Półwysep Iberyjski. Jesteśmy najbardziej znanym klubem z Polski. Kogo nie zapytałem to jedyny klub wymieniali - Wisłę, Legii nikt nie kojarzy, Widzewa tym bardziej. Lecha teraz zaczęli po fuksie z MC, a tak to Wisła. Wisła. Wisła.
Cytat:

Żałość mnie ogarnia. ŻAŁOŚĆ! Vaalerenga, Tbilisi - teraźniejszość? Nawet Levadia nią nie jest. Gratuluję. A już kompletnym idiotą jest człowiek, który uważa, że 3ci zespół Barcelony grał przeciw nam. Nie było od nich tylko Messiego i jakiegoś drugiego ziomka. Jeśli myślisz że Barcelona chciała przegrać, bo wygrała 0:4 w pierwszym meczu, to nie mam słów. Zważ na to że jeśli się nie myle to byliśmy jedynym zespołem w ówczesnym roku, który pokonał Barcę.

Filippo123321 16.02.2011 19:27

Panowie nie burzcie sie, bo to co mowi kolega wyzej to prawda.

Mielismy jeden dobry sezon w Europie i to tyle. Nic wiecej nie osiagnelismy. Porazki z Levadia, Karabchem, Tbilisi, Valerenga czy Guimaraes pamieta chyba kazdy. A jaka porzadna druzyne, nie liczac wspomnianego sezonu z Schalke i Parmą?

Mozna nie lubic Lecha, ale troche obiektywizmu nalezy zachowac. Kolejny sezon grają super w pucharach (wlasciwie trzeci sezon, bo gdyby lepiej strzelali karne, to tez graliby w grupie). Wyjsc z grupy z Juventusem i City to jest sukces i nie ma co go umniejszac. Wczesniej sezon gdzie potrafili wygrac na wyjezdzie z Feyenordem i takze wyjsc z grupy.

Gdzie nam w pucharach do nich.

Cytat:

Zapominasz o awansie do PUEFA i dobrych rezultatach z niektorymi potentatami w eliminacjach.
Jakimi potentatami? Iraklisem? :E :E

filemon, to chyba zyje jednym meczem z Barceloną, ktory nic nam nie dal :E A o Karabach itd. zapomina.

filemon 16.02.2011 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 1051726)

filemon, to chyba zyje jednym meczem z Barceloną, ktory nic nam nie dal :E A o Karabach itd. zapomina.

Jak jarasz się wygraną Lecha z Salzburgiem, to równie dobrze nasza wygrana z Iraklisem czy Beitarem.
Barcelona, remis z tottenhamem, niemal awans zabrany przez rileya z panathinaikosem itd.
Co z tego ze nie dal?
Wy nie jesteście obiektywni właśnie :lol: Porównujecie ich fuks z MC, remisiki z Juve, pokonanie drużyn w kryzysie i przejście ogórków do zwycięstw z Schalke, Saragossa, Barca, Parma, Baselem, Panathinaikosem remisami z Tottenhamem czy Lazio.
Przypominam, że pechowe 3:4 z Barcą również nie jest złym wynikiem, choć punktów nie daje.

http://www.youtube.com/watch?v=XZxzJGgox_E

E:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1051732)
Kolejny nawiedzony kłamca co nie zna kompletnie historii Wisły. Żałość bierze jak się czyta takie wypociny. Amika zwana przez niektórych Lechem nie dorasta nam nawet do pięt jesli sie porówna dotychczasowe dokonania obu klubów w europejskich pucharach.

Święta prawda :)

Gwiaździsty 16.02.2011 19:44

Cytat:

Mielismy jeden dobry sezon w Europie i to tyle. Nic wiecej nie osiagnelismy. Porazki z Levadia, Karabchem, Tbilisi, Valerenga czy Guimaraes pamieta chyba kazdy. A jaka porzadna druzyne, nie liczac wspomnianego sezonu z Schalke i Parmą?

Mozna nie lubic Lecha, ale troche obiektywizmu nalezy zachowac. Kolejny sezon grają super w pucharach (wlasciwie trzeci sezon, bo gdyby lepiej strzelali karne, to tez graliby w grupie). Wyjsc z grupy z Juventusem i City to jest sukces i nie ma co go umniejszac. Wczesniej sezon gdzie potrafili wygrac na wyjezdzie z Feyenordem i takze wyjsc z grupy.

Kolejny nawiedzony kłamca co nie zna kompletnie historii Wisły. Żałość bierze jak się czyta takie wypociny. Amika zwana przez niektórych Lechem nie dorasta nam nawet do pięt jesli sie porówna dotychczasowe dokonania obu klubów w europejskich pucharach.

royalmichael 16.02.2011 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiktorpiekarski (Post 1051669)
my mielismy 4 kompromitacje tibilisi valerenga levadia karabah a Lech ? najwyzej terek grozny to w porownaniu z nami valerenga .Jezeli chcemy miec wieksze sukcesy od Lecha trzeba wejsc do ligi mistrzow i wtedy nawet 1/16 Lecha nas nie przebije bo na lige mistrzow czekamy juz prawie 20 lat:D no 15:)

Lech w ciągu 2 sezonów w bieżącym stuleciu odpadł z II ligowcem rosyjskim - Terekiem Grozny oraz czwartą drużyną ligi mołdawskiej FC Tiraspol przegrywając wszystkie 4 mecze.

Nie rozumiem jak możesz pisać "my" skoro "kibicujesz" Wiśle i Cracovii? to tak jakbyś w niedziele poszedł do kościoła a potem pomodlić się do meczetu. Albo jesteś z jednej strony, albo z drugiej.

Próbujecie być "obiektywni" i twierdzicie że Lech ma większe sukcesy niż Wisła. Skoro już tak wymieniacie wszystkie elementy to może przypomnicie sobie o meczu z PAO? gdyby sędzia nas nie przekręcił to raz, że weszlibyśmy zasłużenie do fazy grupowej LM a dwa z tego co pamiętam wtedy przy bodajże jednym remisie w grupie awansowalibyśmy na 15 miejsce w rankingu UEFA co mogłoby znacząco zmienić obraz polskiej ligi gdyż mistrz ligi nie musiałby się kwalifikować do LM.

mr_kwolf 16.02.2011 19:52

Cytat:

Gdybyśmy lepiej strzelili karne to gralibyśmy drugi raz na wiosne.
Gdyby nas sędzia nie przekręcił gralibyśmy w LM.
Gdyby nie "dziwny mecz" (my graliśmy, Feyenoord strzelał po błędach bramkarza) w Rotterdamie gralibyśmy drugi raz na wiosne.
Gdyby gdyby gdyby...

Skoro mówimy że my wygraliśmy "z trzecim składem Barcelony" to co powiedzieć o Juventusie, który bez mydła przyznał się że mają w dupie LE i połowy pierwszego składu nie zgłosił w ogóle do rozgrywek?

Ponadto w "naszych" czasach Puchar UEFA był bardziej poważnie traktowany.

PS. Żeby nie było że uważam że Lech nic nie zrobił u pucharach, ale też nie popadajmy w skrajność i ubóstwiajmy ich.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1051733)
Lech w ciągu 2 sezonów w bieżącym stuleciu odpadł z II ligowcem rosyjskim - Terekiem Grozny oraz czwartą drużyną ligi mołdawskiej FC Tiraspol przegrywając wszystkie 4 mecze.

Nie rozumiem jak możesz pisać "my" skoro "kibicujesz" Wiśle i Cracovii? to tak jakbyś w niedziele poszedł do kościoła a potem pomodlić się do meczetu. Albo jesteś z jednej strony, albo z drugiej.

Próbujecie być "obiektywni" i twierdzicie że Lech ma większe sukcesy niż Wisła. Skoro już tak wymieniacie wszystkie elementy to może przypomnicie sobie o meczu z PAO? gdyby sędzia nas nie przekręcił to raz, że weszlibyśmy zasłużenie do fazy grupowej LM a dwa z tego co pamiętam wtedy przy bodajże jednym remisie w grupie awansowalibyśmy na 15 miejsce w rankingu UEFA co mogłoby znacząco zmienić obraz polskiej ligi gdyż mistrz ligi nie musiałby się kwalifikować do LM.

Nie, nie i jeszcze raz nie, mielibyśmy dwa zespoły w LM, ale obydwa w eliminacjach.

wiktorpiekarski 16.02.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1051733)

Zapytaj sie dziadka ojca jak bylo w latach 70-80 byly mecze derbowe to kibice obu druzyn po meczu potrafli isc razem wypic piwo siedzieli razem na tym samym sektorze i nie bylo nienawisci .Mam prawo kibicowac kazdej krrakowskiej druzynie i nie wstydze sie tego chce zeby Krakow pilkarsko byl silny od zawsze kibicowalem kazdej krakowskiej druzynie pewnie zaraz zapytasz komu w derbach kibicuje -kibicuje tej krakowskiej druzynie ktora bardziej potrzebuje punktow w obecnej sytuacji.

Wygralismy z koniczynami ok super ale przegralismy wysoko w rewanzu tez wkurzyl mnie sedzia ale to tylko jeden mecz wiec czy msie podniecac ze grecki klub ogralismy a pozniej odpadlismy ;/ czy to zwyciestwo cos znaczy prestiz? czy my wtedy pokonalismy Panathinaikos czy Real Madryt?

fialo 16.02.2011 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiktorpiekarski (Post 1051739)
.Mam prawo kibicowac kazdej krrakowskiej druzynie i nie wstydze sie tego chce zeby Krakow pilkarsko byl silny od zawsze kibicowalem kazdej krakowskiej druzynie pewnie zaraz zapytasz komu w derbach kibicuje -kibicuje tej krakowskiej druzynie ktora bardziej potrzebuje punktow w obecnej sytuacji.

Wygralismy z koniczynami ok super ale przegralismy wysoko w rewanzu tez wkurzyl mnie sedzia ale to tylko jeden mecz wiec czy msie podniecac ze grecki klub ogralismy a pozniej odpadlismy
;/?

HAHAHHAHAHAHHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHA :lol: :shock: :rotfl::shock::rotfl:

Przepraszam nie mogłem. Co to się dzieję.. Dziadek Cię chyba trochę w chuja robi :D To kibicujesz obydwu, czy 'wygraliśmy' ? Bo się coś mieszasz w zeznaniach? Czyli w obecnej chwili komu bardziej kibicujesz, kto bardziej potrzebuje punktów ?

Ja .......ę, skąd się takie wynalazki biorą... Skąd ?

filemon 16.02.2011 20:06

Cytat:

Wygralismy z koniczynami ok super ale przegralismy wysoko w rewanzu tez wkurzyl mnie sedzia ale to tylko jeden mecz wiec czy msie podniecac ze grecki klub ogralismy a pozniej odpadlismy ;/ czy to zwyciestwo cos znaczy prestiz? czy my wtedy pokonalismy Panathinaikos czy Real Madryt?

Ej, człowieku. Ogarnij się :O :O :O
Wygraliśmy z nimi w pierwszym meczu tyle co oni z nami w podstawowym czasie, i Ty mowisz ze wysoko wygrali?

Zdanie pogrubione mnie znokautowało. No tak, awans do LM to faktycznie nic. A Panathinaikos to niszowy klub nic nie mówiący żadnemu kibicowi :rotfl: :rotfl: :rotfl:

kończ waść, wstydu oszczędź.

Wiktorze Piekarski i psie Sabo - nie idźcie tą drogą! :D :D :D

Gwiaździsty 16.02.2011 20:08

Cytat:

Zapytaj sie dziadka ojca jak bylo w latach 70-80 byly mecze derbowe to kibice obu druzyn po meczu potrafli isc razem wypic piwo siedzieli razem na tym samym sektorze i nie bylo nienawisci .

Kto Cię tak oszukał ? W latach 70-tych w Krakowie rządziła tylko Wisła. Istniał Klub Kibica. Frekwencje po 30 tys. na meczach. Tramwaje pełne kibiców w barwach i z flagami. Parchy miały kilkunastoosobowy młynek, a reszta kibiców w kaszkietach i ceratowych płaszczach z parasolkami siedziała cicho.

wiktorpiekarski 16.02.2011 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1051702)
Co ty chcesz komuś wmówić? Szafujesz niesprawdzonymi informacjami (Liverpool ma passę sześciu meczów bez porażki, też pragnąłbym takich "kryzysów" dla Wisły), wysnuwasz absurdalne wnioski (poważnie chce porównywać polskie ekipy do angielskich?), dodatkowo pogrążasz się kibicowaniem Cracovi (już pomijam żałosną ortografie). To, że kiedyś Groclin wygrał z MC (który tak jak wspomnieli przedmówcy był cieniem obecnej drużyny) nie znaczy, że robiły to regularnie - jakoś później nic w pucharach wielkiego nie pokazał. Każda wygraja polskiego klubu z kimś z topowej ligi należy rozpatrywać jako fart, tak samo ja traktuje wtopy jako pech (śmieszą mnie ludzie, którzy po ostatnich przygodach piszą Levadia>Wisła czy Karabach>Wisła, bo to by oznaczało, że ja mogę śmiało napisać Wisła>Schalke, Wisł>Parma czy Wisła>Barca mimo, że było to wieki temu, albo mówimy o jednym spotkaniu). Obecne brandzlowanie się nad Lechem wskazuje jedynie na rozwój mentalny tych, którzy tak robią. Jeśli klub z Poznania na wiosnę się nie ogarnie to wyląduje po za pucharami i wtedy pewnie będzie spuszczanie się nad Wisłą/Legią/Jagą (w zależności kto ugra mistrza). Jasne, można niektóre dobre elementy przenosić na nasze podwórko, ale są kibice wyśmewający nasz obiekt, jednocześnie wychwalający Lecha z ich n-tą wymianą murawy, czy obiekcjami UEFA.

Pierwsza sprawa NIE DENERWUJ SIE wymieniamy tylko poglady.Druga sprawa czasami popelnie blad w pisowni ale wole takie bledy popelniac niz zyciowe:)

Teraz do rzeczy... zobacz na ktorym miejscu jest Liverpool klub z takimi ambicjami celem byla pierwsza czworka a juz teraz szanse maja tylko teoretyczne wygrali z chelsea by zaraz zremisowac u siebie ze slabeuszem a wczesniej tez tracili punkty frajersko wiec nie mow mi ,ze Liverpool nie ma slabego sezonu celowali w pierwsza czworke a bedzie liga europy znowu.

Podaje przyklady Polsko-Angielskie bo nie znosze kiedy ktos skresla z gory nasza Polska druzyne tylko dlatego,ze nie jest to Wisla! iel wam trzeba przykladow Grodzisk mial fure szczescia ale MC juz po pierwszym meczu wiedzial ,ze musi rewanz wygrac lub bramkowo zremisowac gdyby Grodzisk byl taki kiepski to MC by w rewanzu wygralo a odpadlo dwa mecze zremisowane to nie jest przypadek.Obecny sezon Lech dostal na wyjezdzie 1-3 u siebie wygral 3-1 po kapitalnym meczu z gwiazdorskim MC i co to przypadek? brak Ci obiektywnej oceny kolego.Malo? to sprawdz wyniki Lecha z Juve dwa remisy w pierwszy mmeczu Lech powinien wygrac w rewanzu Juve powinno zwyciezyc.Lech w tym sezonie pucharowym jest w niesamowitej formie i czy Ci sie podoba czy nie zycze im sukcesu bo dzieki nim Polska w rankingu idzie do gory.

wiktorpiekarski 16.02.2011 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1051744)
Ej, człowieku. Ogarnij się :O :O :O
Wygraliśmy z nimi w pierwszym meczu tyle co oni z nami w podstawowym czasie, i Ty mowisz ze wysoko wygrali?

Zdanie pogrubione mnie znokautowało. No tak, awans do LM to faktycznie nic. A Panathinaikos to niszowy klub nic nie mówiący żadnemu kibicowi :rotfl: :rotfl: :rotfl:

kończ waść, wstydu oszczędź.

Wiktorze Piekarski i psie Sabo - nie idźcie tą drogą! :D :D :D

Ok to ciesz sie dalej ze wygralismy z Panathinaikosem jeden mecz Legia przynajmniej ich wyeliminowala z pucharu uefa 2-4 i 2-0 bodajze bylo.Polonia w walce o LM z Panathinaikosem tez byla na styku 1-2 i 2-2 ale jakos kibice Poloni Warszawa nie podniecaja sie tym;]

filemon 16.02.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiktorpiekarski (Post 1051751)
Ok to ciesz sie dalej ze wygralismy z Panathinaikosem jeden mecz Legia przynajmniej ich wyeliminowala z pucharu uefa 2-4 i 2-0 bodajze bylo.Polonia w walce o LM z Panathinaikosem tez byla na styku 1-2 i 2-2 ale jakos kibice Poloni Warszawa nie podniecaja sie tym;]

Ośmieszasz się. Po prostu ośmieszasz. Jak dla mnie to my w Atenach przegraliśmy 3:2 i awansowaliśmy do LM, tylko że nie w praktyce :D :rotfl:

wiktorpiekarski 16.02.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1051743)
HAHAHHAHAHAHHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHA :lol: :shock: :rotfl::shock::rotfl:

Przepraszam nie mogłem. Co to się dzieję.. Dziadek Cię chyba trochę w chuja robi :D To kibicujesz obydwu, czy 'wygraliśmy' ? Bo się coś mieszasz w zeznaniach? Czyli w obecnej chwili komu bardziej kibicujesz, kto bardziej potrzebuje punktów ?

Ja .......ę, skąd się takie wynalazki biorą... Skąd ?

Bedzie mecz derbowy wtedy zdecyduje za kogo bardziej trzymac kciuki do tego czasu sporo sie zmieni mam nadzieje,ze Wisla liderem bedzie a Cracovia na 14 miejscu.

Vashut 16.02.2011 20:20

panie Piekarski, jesteś jeszcze baardzo mlodym kibicem, w Twoim przypadku tzw. poprawność polityczna to przegięcie w drugą stronę dla fanatyzmu kibicowskiego
nie masz racji w większości tematów w tej dyskusji i z każdym postem coraz bardziej się pogrążasz więc zastanów się dłużej nad kolejnym postem albo odpocznij chwilę

FraMat 16.02.2011 20:40

opanujcie emocje... kolega wiktorpiekarski ma dość specyficzne poglądy, ale możecie włączyc opcję "Ignoruj" zamiast bluzgać

emj10 16.02.2011 20:40

Nie mogę wprost uwierzyć, że z takimi typkami próbujecie dyskutować? Zostawcie chłopaków w spokoju. Niech sobie pospamują i na tym tym zakończą działalność na tym forum.

PS. Trzeci garnitur Barcy mnie po prostu rozwalił. Nie wyrabiam :D

murray 16.02.2011 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1051779)
Nie mogę wprost uwierzyć, że z takimi typkami próbujecie dyskutować? Zostawcie chłopaków w spokoju. Niech sobie pospamują i na tym tym zakończą działalność na tym forum.

PS. Trzeci garnitur Barcy mnie po prostu rozwalił. Nie wyrabiam :D

Powiększamy sobie penisa, a co.
Poza tym jeszcze Arsenal nie skopał tyłka czwartemu garniturowi z Katalonii, więc jest czas. Wiadomo.

wiktorpiekarski 16.02.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1051778)
opanujcie emocje... kolega wiktorpiekarski ma dość specyficzne poglądy, ale możecie włączyc opcję "Ignoruj" zamiast bluzgać

dziekuje widac ,ze jestes obiektywny napisalem tylko ,ze kibicuje kazdej krakowskiej druzynie zeby nie bylo ,ze udaje kogos kim nie jestem a tu najazd na mnie.Napisalem tydzien temu w temacie o przedstawieniu sie kim jestem i komu kibicuje bo wiedzialem ,ze moze byc dziwnie odebrane jak napisze zeby Cracovia sie utrzymala a Wisla byla mistrzem ale widac nawet takie uprzedzenie nie pomaga.

Miro 16.02.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1051709)
@fialo
Olsnij mnie swoja wiedza na temat Wisly i LEcha w europejskich pucharach ....Czekam co madrego napiszesz, bo na razie osmieszyles sie wypisujac glupie zdanie, ktore nic nie wnosi do tematu i obraza np. MNIE. Nawet nie napisales zadnego POWODU, dla ktorego wypisujesz takie bzdety :|

To WCracow to od Wielka Cracovia ?

mic 16.02.2011 20:51

Przeczytam jeszcze raz w ciagu 10 min "kibicuje kazdej krakowskiej druzynie zeby nie bylo ble ble ble" to dostane .......ca chyba... Jak katarynka.

Dzieciaku masz zakrzywiona rzeczywistosc i chyba nie wiesz w jakim swiecie zyjesz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl