Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

dj_ibutti 05.05.2010 23:58

Faktycznie książka dość przerażająca.... przejrzałem ją pobieżnie i oczywiście jest to kwestia interpretacji, ale za dużo się zgadza...

i tu jeszcze takie cóś:

Cytat:

I jeszcze jedną teorię – też z książki Pola Laska Alefa Sterna. nq str. 102 i 103 jest rozdział pt Demiurg Kreator w ty; rozdziale napisane jest kto stoi za upadkiem samolotum za całą katastrofą – czaszki i kości cwyli skull and bones
jak sie zsumuje wedle zasad kabały 102 i 103 wychodzi 322 – to liczba skull and bones http://en.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones
rzeczywiscie iluminaci zawsze informują wcześniej ofiary przed swymi planami zgodnie z zasadami etycznymi
na stronie 117 i stronie 103 autor pisze o rozświetlaniu ciemnoty – a więc iluminaci.
A kim do cholery jest ten Alef Stern?to pseudonim rzecz nie ulega dyskusji
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alef
alef to jednosc i wola boga – to właśnie chcą nam wmówić iluminaci!!!!
w gematrii daje liczbe 26 czyli 8 a Prezydent zginał 10 04 2010 = 1+4+2+1=8 (sic!)
Od 11 Listopada 1918 do 17 września 1939 – 7616 dni. Od 4 czerwca 1989 do 10 kwietnia 2010 – 7616 dni. Przypadek???
stern oznacza krwawą boginie astarte http://pl.wikipedia.org/wiki/Astarte
Astarte, pod imieniem ‘Athtart (‘ṯtrt) pojawia w tekstach z Ugarit, gdzie razem z boginią Anat wspiera Baala w walce z jego wrogami. Astarte czczono także w Egipcie gdzie jej kult wprowadzili Hyksosi.
Kult Astarte – nazywanej też Królową Niebios (oraz Baala) bardzo rozpowszechnił się także wśród Izraelitów, o czym niejednokrotnie wspomina Biblia. Spotykało się to ze sprzeciwem kapłanów i proroków hebrajskiego boga Jahwe, którzy niekiedy doprowadzali do krwawych starć.
Astarte odbierała cześć pod postacią betyli
betyla to obelisk – obiekt kultu
o budowie takiego monumentu mówi ta książka ;a on być postaziony z gruzji – georgii
i patrzcie co znalazłem http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
sczególnie zwraca uwagę tekst wykuty na tym monumencie w 8 językach (sic!)
Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity.
Unite humanity with a living new language.
Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason.
Protect people and nations with fair laws and just courts.
Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
Avoid petty laws and useless officials.
Balance personal rights with social duties.
Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite.
Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature
Co oznacza
1 utrzy;anie populacji ludzkiej z liczbie 500,000,000 w stałej równowadze z naturą
2 reprodukcja zybranych najlepszych jednostek ludzkich
3 zjednoczenie ludzi i wprowadzenie jednego języka
4 wprowadzenie zasad pasji wiary tradycji a wszystko poprzez kształtowanie nozych charakteroz i nowej tradycji
5 Ochrona prawa osób i narodów do bezstronnego i sprawiedliwego sądu
6 Niech zasady rozwiązywania wszystkie narody wewnętrznych sporów zewnętrznych w sądzie świata.
7 Uniknąć niepotrzebnych przepisów i drobnych urzędników.
8 Równowagi praw osobistych społecznych obowiązków
9 Nagroda prawdę – piękno – miłość – poszukiwanie harmonii z nieskończonością.
10 Nie może być rak na ziemi – Zostaw miejsce dla natury – Zostaw miejsce dla natury
i tak mamy nowy dekalog a alef – oznacza nowy dekalog (sic!)
iluminaci rozpoczęli swoją krucjatę 6 najpierw promuja ho;oseksualiam rozwalanie więzi rodzinnych – aby potem wprowadzić nowy porządek swiata

harimata 06.05.2010 00:10

Ale pisało w tej książce, że Jarek wybory wygra. Jak to się sprawdzi to gromadzę zapasy na koniec świata :)

sandbender 06.05.2010 00:23

Tak jest.
"Krew jego dawne bohatery. A imię jego będzie czterdzieści i cztery".
Jakby ktoś nie złapał: 10 + 4 + 20 +10.

EDIT: to jest gruba ironia. Emotka powinna być, ale zapomniałem.

dj_ibutti 06.05.2010 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 893601)
Ale pisało w tej książce, że Jarek wybory wygra. Jak to się sprawdzi to gromadzę zapasy na koniec świata :)

Jest też o jego samobójstwie ;) Ogólnie jak się w nią zgłębiłem, to może być ciekawa, kilka faktów można podciągnąć, ale jest też dużo czystej fikcji, która się nie sprawdziła.

Jakby ktoś chciał:
http://hotfile.com/dl/40562453/b9bfd92/Ksika.pdf

0 22 06.05.2010 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 893602)
Tak jest.
"Krew jego dawne bohatery. A imię jego będzie czterdzieści i cztery".
Jakby ktoś nie złapał: 10 + 4 + 20 +10.

Od końca drugiej wojny światowej do odzyskania niepodległość (według niektórych) lubi to przełomu (według kolejnych i tak dalej) jest 44 lata.

1945-1989. Równie dobrze wiec 44 to może być Wałesa. Może być ktokolwiek inny. Na Piłsudskiego pewnie też się znajdzie jakas gra liczb.

Harimata - jak tam wynajdowanie źródełek?

1q2 06.05.2010 01:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCDave (Post 893354)

To nie było do mnie ale mam jedną uwagę: Dlaczego zwykły człowiek z filmu Pospieszalskiego jest kim innym, niż zwykły człowiek spod krakowskiej kurii? Uprzedzam, to raczej pytanie retoryczne (do tych którzy napiszą że pod kurią był tłum sterowany przez Róże, lewaków i Bóg jeden wie kogo jeszcze)

Lepiej bym nie odpowiedział, to jest właśnie to co mnie drażni ale też bez przesady - jak u nas jest w publicznej - każdy widzi , ja jedynie skrytykowałem ten program bo mi wolno i mam ku temu powody, natomiast hipokryta był bym gdybym piał o natychmiastowym zwolnieniu jednego czy drugiego.
Stało się i tyle - wojna trwa nadal i będzie trwała i tu przychylam się do stwierdzenia Kurskiego że de facto ta wojna była przyczyną tego co się stało - Kurski nie podaje kto był w niej większym s****ielem bo tego zmierzyć się nie da.Panowie tak popłynęli że w ogóle nie zdawali sobie czym to może grozić.
Raz czy dwa się udało(o czym mogliśmy nie wiedzieć) , za trzecim razem *******nęło - wyobraźmy sobie sytuację co by się działo gdyby pilot zawrócił - wzajemnych oskarżeń nie było by końca.

Tu mądre głowy wypisywały by jakie to Ruskie to mendy bo na pewno można było lądować(taka analogia do odwołania większości wizyt na pogrzebie i napierdalanki na tych co nie przylecieli się kłania).Wielki spisek , może znów jakiś kozak pisowski podał by pilota do prokuratury że jest cykor i nie wykonuje poleceń zwierzchników - chryja by była jak nic i nikt by się nie zająknął że uniknięto olbrzymiej katastrofy.

Z drugiego frontu. - Rządzący zlekceważyli ten lot - chce lecieć , niech se leci - nabrał ekipę...nic nam do tego.Opracować szczegółowe warianty gdy lądowanie było by niemożliwe...mogą lecieć do Moskwy albo do Mińska a że to uniemożliwi dojazd do Katynia...nie nasza sprawa - nie dopuścić do tylu ważnych osób na pokładzie 1 samolotu - ale po co - procedury są zachowane

I mamy efekt - 2 ekipy obrażone śmiertelnie na siebie, bawiące się jak dzieci w piaskownicy tylko do czego to doprowadziło

Sory wolfy że jeszcze Ciebie się czepiam(w nawiązaniu do tego Twojego ataku) ale nie znasz mnie i mógłbyś sobie darować takie podjazdy bo to że tak a nie inaczej komentuje tą teraźniejszość po smoleńską to jedno ale nie stawiaj mnie w jednym szeregu z jakimiś kanaliami , bo autentycznie wstrząsnęła mną ta cała sytuacja - sytuacja gdzie zginęli ludzie nie mojej opcji ,nie mój Prezydent a szczególnie jego i jego żony jest mi cholernie żal.

Manson33 06.05.2010 02:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 893604)

Normalnie strach się bać !

Kilkanaście stron dopiero przejrzałem i już takie kruczki :

I ZARAZA ZARAZI

GRA TU UKNUTA RATUNKU UTARG

Ciekawe dlaczego w palindromach autor ukrył swe myśli ?

panew 06.05.2010 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 893606)

Harimata - jak tam wynajdowanie źródełek?

Jak się nie da wyciagnac komuś jakiś papierów to można je wymyslić, lub porównywać nawet do jaruzelskiego.
nigdy nie byłem wielkim zwolenikiem Bartoszewskiego , a od czasu dyplomatołków i "brzydkiej panny" całkiem stracił moje poparcie , lecz za to jak przeszedł przez komune i okupacje należy mu się szacunek

Tylko ja się cały czas zastanawiam w jaki sposób tacy ludzie jak harimata mogą kibicowac Wiśle skoro miała za komuny jako zwierzchnika MSW?

Krissu 06.05.2010 09:55

Cytat:

Po smoleńskiej katastrofie naród rosyjski w sposób szczery wyrażał solidarność z Polską. Pod naszą ambasadą w Moskwie płonęły znicze, składano kwiaty. Pokażmy, że i my potrafimy wznieść się nad historyczne podziały. Zróbmy coś dla pojednania - 9 maja o godz. 11 zapalmy znicze na Cmentarzu Żołnierzy Radzieckich przy ul. Karkonoskiej

Akcja nawoływania do wykonania gestu w stronę Rosjan, których ojcowie i dziadkowie zginęli na polskich ziemiach, ogarnia całą Polskę. O palenie zniczy w miejscach ich pochówków apelują politycy: prof. Tomasz Nałęcz, prof. Jerzy Hausner, duchowni: abp Józef Życiński, ks. prof. Wacław Hryniewicz i publicyści: Wacław Radziwinowicz, Adam Szostkiewicz.

My we Wrocławiu mamy gdzie podziękować Rosjanom za wyrazy solidarności okazane w ciężkim dla Polski czasie. W dniu zakończenia II wojny światowej punktualnie o godz. 11 spotkajmy się na Cmentarzu Żołnierzy Radzieckich. Zapalmy znicze. Nie po to, by oddać hołd Armii Czerwonej. Zróbmy to, by pokazać, że tak jak nasi wschodni sąsiedzi jesteśmy ludźmi. Że Rosjanie są naszymi przyjaciółmi, nie wrogami. Że zbezczeszczenie pomnika w Oleśnicy to tylko głupi wybryk chuliganów, a nie wyraz myślenia wszystkich Polaków. Niech historia wreszcie przestanie nas dzielić.
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...oarmistom.html

Bez kitu. Komuś zdrowo odbiło.

Kocur 06.05.2010 10:07

Spoko, poczekajmy aż gazeta zacznie nawoływać potomków powstańców w Warszawie i środowiska żydowskie do zapalenia zniczy na grobie Jürgena Stroopa :lol:

orzeu 06.05.2010 11:23

Zgodnie z obietnica sprawdzam wnikliwie ostatni tydzien i za wszystkie obelgi albo glupie przytyki poleca bany.

do spartana odnosnie Trojki. Wczoraj caly dzien sluchalem i jakiegos wielkiego politycznego wplywu nie odczulem. W tym programie po 3 rozmawiali co ciekawe o sposobie rozmowy pomiedzy Polakami, w tym w internecie. Interesujace wnioski :] Przez cala godzine jednak o polityce bylo moze z 5 sekund. A poza tym sprawy z polityki i jej pogranicza to "nius" o piatym glosie w kokpicie, na szczescie bez komentarza, dyskusja o ustawie o IPN, gdzie prowadzacy dziennikarz nie ukrywal swoich sympatii (bynajmniej nie propisowskich) oraz poranny przeglad prasy, gdzie zacytowano tylko dwa artykuly z wyborczej i Paradowska z Polityki. Zatem jakiegos strasznego upolitycznienia tej stacji wlasciwie nie widac, nie slychac i nie czuc a jedynie wytworzono jakas aure upolitycznienia.

Aha, byl tutaj wklejany tekst o tym ze na pewno za jakis czas pojawi sie "przeciek z czarnych skrzynek" odnosnie piatego glosu. Ma go ktos?

Co do zniczy, pozostaje jeszcze przeprosic Rosjan za Solidarnosc, upadek zelaznej kurtyny, i moze z rozpedu za AK, powstanie warszawskie i Jałtę.

Jeszcze jedno, kilka osob tutaj wypisuje ze gardzi ludzmi, ktorzy pod wplywem katastrofy o 180 stopni zmienili nastawienie do Kaczynskiego. Naprawde znacie takich ludzi? Ja rozmawialem na ten temat przy roznych okazjach mysle ze spokojnie z setka osob. Bardzo roznych, mlodych, starych, wyksztalconych i nie, z prawej i lewej strony. ANI JEDNA z nich nie zmienila zdania o Kaczynskim po jego smierci. Jesli znacie takich ludzi to naprawde jest przykre. Ale mam wrazenie ze takich ludzi nikt nie zna, tylko ze zdziwienia ze okazalo sie iz tak wiele ludzi jest zwyczajnie zasmuconych ze odszedl ich prezydent i wbrew sondazom mial on wieksze poparcie niz mysleli tak jest latwiej sobie pewne rzeczy wytlumaczyc.

szczebrzeszcz 06.05.2010 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 893684)
Ma go ktos?

a czego spodziewasz się usłyszeć?
stewardessy pytającej "kawy czy herbaty?"

Illargui 06.05.2010 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 893642)

Ja proponuję, aby w imię pojednania z narodem rosyjskim znicze dla żołnierzy Armii Czerwonej zapalać co roku 17 września - w końcu to wtedy rozpoczęli "operację wyzwalania" ...

Eh, paranoja ...

Ela 06.05.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 893687)
a czego spodziewasz się usłyszeć?
stewardessy pytającej "kawy czy herbaty?"

Chyba chodzi o tekst sugerujący, że zapis się nie pojawi gdyż to mogłoby ujawnić, iż nie kto inny tylko Prezydent znowu wywierał presję i zmuszał do lądowania.

W mediach te sugestie padały często.

Dziś pojawiła się jednak informacja, iż 5 głos nienależący do "ścisłej" załogi samolotu był kobiecy...
Co za pech ! :]

orzeu 06.05.2010 12:12

Dokladnie o to chodzilo.Zreszta znalazlem:
http://kataryna.blox.pl/2010/04/Szep...da-wladzy.html

Po przegladniecu tematu pod bany podpadaja Mareq, Watts i robin hood za "czytanie ze zrozumieniem" i inne takie plus pare osob za mniejsze uszczypliwosci.
Wezciez sobie dajcie na wstrzymanie z takimi komentarzami bo nie wnosza nic, a podnosza cisnienie.

wolfy 06.05.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 893607)
Sory wolfy że jeszcze Ciebie się czepiam(w nawiązaniu do tego Twojego ataku) ale nie znasz mnie i mógłbyś sobie darować takie podjazdy bo to że tak a nie inaczej komentuje tą teraźniejszość po smoleńską to jedno ale nie stawiaj mnie w jednym szeregu z jakimiś kanaliami , bo autentycznie wstrząsnęła mną ta cała sytuacja - sytuacja gdzie zginęli ludzie nie mojej opcji ,nie mój Prezydent a szczególnie jego i jego żony jest mi cholernie żal.

Ale jakoś porównania masz bardzo, że się tak wyrażę, "mainstreamowe". Takie żywcem z ulicy Czerskiej wzięte.
W tym wypadku nie obraziłeś zmarłych, tylko dwójkę dziennikarzy, w ramach przepychanek nie tyle nawet światopoglądowych (niech mi ktoś powie, jaki światopogląd realnie reprezentuje PO?), co czysto partyjnych.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 893709)
Dokladnie o to chodzilo.Zreszta znalazlem:
http://kataryna.blox.pl/2010/04/Szep...da-wladzy.html

"Niesioł" i Wałęsa już spuszczeni z kagańca od jakiegoś czasu, tylko czekać na Palikota. Przy tym oddanie moczu na mogiłę prezydenta, o którym wcześniej wspomniałem, może mieć formę czysto symboliczną. Chociaż - kto wie? Jak tak obserwuję sobie niektórych to zaczynam wątpić, żeby mieli jakiekolwiek ograniczenia.
Acha, żeby była jasność - cała ta kampania jest na użytek wewnętrzny (własnego "twardego" elektoratu), u normalnych ludzi może wywołać obrzydzenie.

Mareq 06.05.2010 12:44

Cytat:

Po przegladniecu tematu pod bany podpadaja Mareq
tzn konkretnie za którą wypowiedź podpadam pod bana ?
Coś mocniejszego aniżeli mój ostatni(jedyny) ban za ...... pisanie posta pod postem(o dwóch różnych sprawach) ?

szczebrzeszcz 06.05.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 893706)
Dziś pojawiła się jednak informacja, iż 5 głos nienależący do "ścisłej" załogi samolotu był kobiecy...
Co za pech ! :]

to info było wczoraj stąd wiedziałem ze stewardessa nie steward :]

wolfy
ale tan cały "migal' to się pierdołami zajmuje, poza tym były tu wrzucane zdjęcia zony Komorowskiego :]
Niesioł potrafi ostrzej przywalić więc nie robiłbym o tę "niesympatyczność" szumu
czytałem to wczoraj czegoś bardziej dosadnego się spodziewałem, a to zwykła gierka

Watts 06.05.2010 13:31

Cytat:

Po przegladniecu tematu pod bany podpadaja Mareq, Watts i robin hood za "czytanie ze zrozumieniem" i inne takie plus pare osob za mniejsze uszczypliwosci.
Aj waj!

Cytat:

Wezciez sobie dajcie na wstrzymanie z takimi komentarzami bo nie wnosza nic, a podnosza cisnienie.
No widzi pan, mnie przykładowo podnoszą ciśnienie teorie pokroju rewelacji harimaty o Bartoszewskim :) Kwestia gustu...

Proud 06.05.2010 13:52

Banami zagrożeni są userzy o podobnych poglądach...ależ zbieg okoliczności!

;)

orzeu 06.05.2010 13:57

Napisalem wczesniej ze ze wzgledu na glupie wzajemne przytyki przygladne sie bacznie wszelkim "czytaniom ze zrozumieniem" i tym podobnym haselkom.

Watts roznica polega na tym ze cisnienie podniesione przez czyjes poglady czy opinie a cisnienie podnoszone przez obelgi (obojetne czy bezposrednie czy delikatnie zawoalowane) jest jednak spora.

Proud pretensje zglos do tychze osob i do ich sposobu wypowiedzi. Zeby pojechac po skrajnosc, to najwyrazniej moherowe berety czytajace nasz dziennik maja w sobie wiecej kultury niz elitarne grono czytelnikow gw :]

wolfy 06.05.2010 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 893763)
Banami zagrożeni są userzy o podobnych poglądach...ależ zbieg okoliczności!

;)

Nie przejmuj się, ZBoWiD jeszcze przyjmuje.

heoij 06.05.2010 15:21

POlityka miłości wyznawana przez znane "osobistości":

www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0

...

Proud 06.05.2010 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 893775)
Nie przejmuj się, ZBoWiD jeszcze przyjmuje.

Mistrz ciętej riposty!

Brawo!

:D

ŁDB 06.05.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 893642)

W Krakowie też są groby czerwonoarmistów (na pewno są na cmentarzu Rakowickim w części wojskowej), nawet pomnik bohaterów z Armii Czerwonej jest. Mam nadzieję, że do nas ten kretynizm nie dotrze. Ja im znicza nie zapalę póki nie oddadzą roweru, zegarka i 2 kg słoniny, które ukradli dziadkom jak nas "wyzwalali" :foch:

Wyborczej proponuję jeszcze uczczenie pamięci bohaterskich oficerów i żołnierzy NKWD poległych w walce z reakcyjnymi bandami oraz ich polskich sojuszników z UB. Wszystko w ramach przyjaźni polsko - rosyjskiej... chociaż nie, w sumie uczczenie UB to bardziej przyjaźń polsko - izraelska :)

EDIT: rzuciłem okiem na listę osób, które topopierają:
prof. Michał Bristiger muzykolog, prezes Stowarzyszenia De Musica

Syn Brystygierowej, stalinowskiego oprawcy http://pl.wikipedia.org/wiki/Julia_Brystiger
Nie ma się co dziwić, że akurat on chce oddawać hołd żołnierzom radzieckim...

AS82 06.05.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 893766)
Watts roznica polega na tym ze cisnienie podniesione przez czyjes poglady czy opinie a cisnienie podnoszone przez obelgi (obojetne czy bezposrednie czy delikatnie zawoalowane) jest jednak spora.

Proud pretensje zglos do tychze osob i do ich sposobu wypowiedzi. Zeby pojechac po skrajnosc, to najwyrazniej moherowe berety czytajace nasz dziennik maja w sobie wiecej kultury niz elitarne grono czytelnikow gw :]

Chyba udajesz ,że nie czytasz postów np: sambo, Jedrka czy Gwiaździstego czy ostatnio popis harimaty o Bartoszewskim,którzy maja tu swoiste carte blanche ,na pisanie obrazliwych i agresywnych postów , natomiast posty w których się napisze coś innego ,to tkw trollowanie podlegajace pod bana , ale taka specyfika tego topicu , nie odpisujcie mi ,przeciez wiadomo o co chodzi

Ela 06.05.2010 16:16

Cytat:

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...oarmistom.html

Bez kitu. Komuś zdrowo odbiło.

To nie tylko Wrocław.
Akcja już przecież trwa od jakiegoś czasu :

http://wyborcza.pl/1,75478,7843408,P...la_Rosjan.html

Na podobnej zasadzie na zachodzie wierzy się, że II wojnę światową i obozy koncentracyjne wywołali / zakładali nie Niemcy tylko bliżej nieokreślonej narodowości Naziści.
A stąd już tylko krok do "polskich obozow koncentracyjnych".

Gwiaździsty 06.05.2010 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 893822)
Chyba udajesz ,że nie czytasz postów np: sambo, Jedrka czy Gwiaździstego czy ostatnio popis harimaty o Bartoszewskim,którzy maja tu swoiste carte blanche ,na pisanie obrazliwych i agresywnych postów , natomiast posty w których się napisze coś innego ,to tkw trollowanie podlegajace pod bana , ale taka specyfika tego topicu , nie odpisujcie mi ,przeciez wiadomo o co chodzi

Rozszyfrowałeś już głos w kokpicie ? Sugerowałeś nam, ze to Pan Prezydent. Jak się teraz czujesz ? Może to Pani Prezydentowa ? Harimata pisząc nieznane czytelnikom GWna fakty o tzw. "profesorze" Bartoszewskim naruszył ci konstrukcję ? Teraz wszyscy tacy sami "bohaterowie" lgną jak muchy do Komorowskiego. Tak jak z książką o Bolku Wałęsie. Opluto naukowców badających tą postać, nie ważąc się nawet podważyć merytorycznie ich pracy. A w dodatku za ujawnienie "nieprawdy" o Bolku zaczęto ich ścigać z paragrafu za ujawnienie tajemnicy państwowej.
Przeciętny Rosjanin czy inny chłop radziecki za tekst, że w 1939 r. wspólnie z Niemacami napadli na Polskę gotowy ci napluć w twarz. Bo przecież ogólnie im wiadomo, że II wojna światowa zaczęła się 22 czerwca od ataku na ZSRR.
Taka sama jest też wiedza człowieka postradzieckiego wychowanego przez GWnaine "autorytety".

P.S Polecam czytelnikom myślącym niezależnie i nie idącym 9 maja zapalić lampkę czerwonoarmiejcom pamiątkowe wydanie "Nowego Państwa". Cena 12 zł.

orzeu 06.05.2010 16:47

O dobrze ze asosiemdziestatydrugi sie objawil bo jest koronnym dowodem na to ze za poglady i wypisywanie glupot nie banujemy :)

wolfy 06.05.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 893832)
O dobrze ze asosiemdziestatydrugi sie objawil bo jest koronnym dowodem na to ze za poglady i wypisywanie glupot nie banujemy :)

Padł już argument, że on swojemu obozowi tylko porutę robi, więc to też może być część spisku. Po prostu jesteśmy bardziej przebiegli, niż nam się wydawało.

Sędzia 06.05.2010 17:43

http://www.youtube.com/watch?v=Lh2bW...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JMf_Zq3Os2s&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=4dPfW...layer_embedded

polecam dla odprężenia, Kabaret Moralnego Niepokoju i Ani Mru Mru

Krissu 06.05.2010 19:37

http://www.9maja.pl/popieraja.php

Cała plejada wyborczych autorytetów.

Od Wajdy, jego żony Zachwatowicz, co protestowała przeciw budowie pomnika ofiar Wołynia, po Szymborską, która wykorzystała swój talent do pisania o "Młodzieży budującej Nową Hutę" czy "Leninie".

Watts 06.05.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 893766)

Nie wiem jak inni, ale ja już pisałem że tych kundli nie sponsoruję, TVN-u niestety też nie oglądam :-) Jeszcze jakieś inne stereotypy do zweryfikowania?

A co do osobistych wjazdów to nie żebym się czepiał, ale moderator Wolfy w którymś z postów napisał coś w rodzaju "to wy jesteście problemem" lub innej metafory mnie i innych jako zbędnego odpadu do usunięcia, zabrakło tylko szczegółowej instrukcji wyrwania chwasta ;) Raczej nie mieści się to w granicach mojego racjonalnego myślenia, że zalecenie czytania ze zrozumieniem jest bardziej obraźliwe niż pisanie o kimś jak o zarazie do wyplenienia tylko dlatego że pełniona funkcja + odmienne poglądy = przyzwolenie na wszystko ;) Naprawdę nie nudzi mi się i nie chcę się tego czepiać, ale już padają takie argumenty że Wolfy mógł poczuć się tak obrażony że chodził jak struty ostatni kilka dni, a ja zasługuję na bana, to nie sposób się jakkolwiek nie bronić :)

0 22 06.05.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 893830)
Harimata pisząc nieznane czytelnikom GWna fakty o tzw. "profesorze" Bartoszewskim naruszył ci konstrukcję ? .

Nie napisał żadnych faktów tylko przedstawił link z pytaniami od goscia o watpliwej przeszłości (praca w ambasadzie PRL i w członkostwo w SD popierajacym stan wojenny). Wciaż czekam na jakies żródła i dowody na pokrycie wiekszosci tych pytań. Z naciskiem na slub siostry Bartoszewskiego z ssmanem i współprace ze stalinizmem.

Bo na razie ma to wartosc pytania - czy prawdą jest, że Henryk Reyman kochał Cracovie? (Mało tego, zakładam ze z nielubianego przeze mnie 'GWna' takiego pytania nie uświadczysz.)

koyoot 06.05.2010 20:07

Tak sobie deliberujemy nad ta katarstrofa w Smolensku. Jednak chcialbym spytac o cos co tylko pozornie nie jest zwiazane z polityka. Czy ktos moze pamieta jak nazywa sie amerykanski bank ktory wszedl na polski rynek a odpowiada za rozwalenie gospodarki Grecji(tzn. za spekulowanie tamtejsza waluta w stosunku do euro)?

Edit. Juz wiem. Goldman Sachs. Okazuje sie ze juz otworzyli tutaj siedzibę. Porownujac to ze teraz zloty gwaltownie traci na wartosci jest to dziwny zbieg okolicznosci. Dziwne troszke...

Mareq 06.05.2010 20:19

Cytat:

Napisalem wczesniej ze ze wzgledu na glupie wzajemne przytyki przygladne sie bacznie wszelkim "czytaniom ze zrozumieniem" i tym podobnym haselkom.

Widzę , ze mój post z zapytaniem został zupełnie olany , więc go ponawiam.
Która moja wypowiedź zawierała w sobie takie naruszenie zasad forumowej dyskusji , że zasłużyłem na wyróżnienie ponad hmm osoby stosujące mniejsze uszczypliwości ?
Fajnie jest rzucać oskarżenia , ale bronić ich jak widać już nie jest tak fajnie.

Zarko42 06.05.2010 20:36

Czytając ten temat i wypowiedzi niektórych użytkowników to tak myślę sobie dobrze, że mamy tylu polskich patriotów o niezłomnych charakterach, wypróbowanych w sytuacjach krańcowych, gotowych poświęcić ojczyźnie wszystko, możemy spać spokojnie. Poluzujcie paski w spodniach, pozdrawiam.

rozarian 06.05.2010 20:47

Tak z perspektywy już 2-dniowej,to myślę że ten piąty głos w kabinie pilotów to...głos powszechnego oczekiwania.Głos wymarzony i wytęskniony.Głos wywołujący euforię,a pewnie i czasem stany erekcyjne.Głos.../"Nigdy nie mogłem nic wymyślić.Ale przed rzeczywistością staję jak malarz,do którego model mówi:Daj mi taki gest,daj ten wyraz jaki mi odpowiada"-Andre Gide"Fałszerze".

AYALA 06.05.2010 20:56

sporo analiz w sieci tego filmu nakręconego telefonem zaraz po katastrofie samolotu w Smoleńsku.Niby jakieś osoby tam sie kręcą, jakieś strzały.....Jestem daleki od teori spiskowej.
http://www.youtube.com/watch?v=KGeHD...eature=related

orzeu 06.05.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 893918)
Widzę , ze mój post z zapytaniem został zupełnie olany , więc go ponawiam.
Która moja wypowiedź zawierała w sobie takie naruszenie zasad forumowej dyskusji , że zasłużyłem na wyróżnienie ponad hmm osoby stosujące mniejsze uszczypliwości ?
Fajnie jest rzucać oskarżenia , ale bronić ich jak widać już nie jest tak fajnie.

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=6551

Do tego ze dwa razy cos o przypadkach klinicznych czy psychologach, juz nie pamietam dokladnie.

Skoro dostales odpowiedz na swoje pytanie to chetnie uslysze odpowiedz na moje skierowane do ciebie. Tym bardziej ze sam pisales o ludziach "nawroconych" co najmniej dwa razy. Znasz takich? Naprawde?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl