Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

1q2 07.01.2009 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 653623)
Cos czuje ze to koniec transferow,bedzie (byc moze teraz) gargula,moze beto ale nie slychac nic o wzmocnieniu ktore jest najbardziej konieczne czyli o skrzydlach!!!czuje ze teraz to juz beda juz tylko testy w sparringach jakis odpadow

krzysiu kochany, ****a rzesz mac - wez Ty idz na jakies spotkanie anonimowych malkontentow, czy cos, bo zygac mi sie chce jak Cie czytam a obiad dopiero przedemna.
Nie tak dawno jesli mnie pamiec nie myli odtrabiles juz Gargule w Legii, teraz widze znow owsiki w dupie szaleja.

wislak68 07.01.2009 18:13

W temacie Żurawia w Wiśle dzisiejszy "Fuct" publikuje małą rozprawkę. Motyw przewodni ich dywagacji jest taki że Maćka chciałby MS ale oponuje JB. Ostateczną decyzję ma podjąć oberprezes.

Praktyka uczy żeby do podobnych dywagacji odnosić się z dużym dystansem. Tym niemniej sam temat wydaje się ciekawy.

Po pierwsze ciekawe czy Żuraw naprawdę chciałby wrócić do Wisły czy tylko próbuje podbić bębenek w Larissie?
Po drugie na jakich warunkach miałby ewentualnie do nas wrócić? Jeśli mialoby to być 250k EUR kontraku to chyba nie jest tyle wart. Moim zdaniem 100k EUR bazy i kontrakt motywacyjny (coś co podobno ma obecnie Wtorek) jest ok.
Po trzecie istnieje pytanie jaką ewentualną alternatywę dla Żurawia ma JB? Wspominał o trzech altenatywach w ataku. Jak wiemy już obecnie jedną z nich jest Beto który jak dla mnie na chwilę obecną jest tylko uzupełnieniem składu. Jeśli na wiosnę atak Wisły miałby sie opierać na na Broziu i Beto to moim zdaniem Żuraw bardzo by się sprzydał. Jeśli JB ma jeszcze w rękawie jakiegoś asa (ale asa a nie Beto) to być może warto wstrzymać się z Maćkiem.

qwertyuiop3 07.01.2009 18:26

Skończcie już z Żurawskim. Jest w takim wieku, że jeszcze na sezon, może dwa by się przydał, ale jak czytam o kontrakcie 100 tys. EUR to aż śmiać się chce. Wypbrażacie sobie, że przyjdzie do nas, mając możliwosć przedłużenia konkraktu co najmniej 5 razy lepszego. Jeśli już to poniżej 300 tys. na pewno by nie zszedł, tym bardziej, że Niedzielan, Cantoro i Głowacki mają po 250 tys.

wislak68 07.01.2009 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qwertyuiop3 (Post 653657)
Skończcie już z Żurawskim. Jest w takim wieku, że jeszcze na sezon, może dwa by się przydał, ale jak czytam o kontrakcie 100 tys. EUR to aż śmiać się chce. Wypbrażacie sobie, że przyjdzie do nas, mając możliwosć przedłużenia konkraktu co najmniej 5 razy lepszego. Jeśli już to poniżej 300 tys. na pewno by nie zszedł, tym bardziej, że Niedzielan, Cantoro i Głowacki mają po 250 tys.

Bądźmy precyzyjni. W poście powyżej napisałem o 100k EUR bazy. To znaczy ze do wspomnianej kwoty powinny być doliczane dodatkowe gratyfikacje w zależności od ilości rozegranych meczów, strzelonych bramek itp. Jeśli Żuraw miałby dostać 250-300k EUR tylko za to że "czy się stoi czy się leży..." to moim zdaniem gra nie byłaby warta świeczki.

WHITE*STAR 07.01.2009 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarcze (Post 653427)
o Romeu dzisiejsze http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1072449...wiadomosc.html

ale jak wiadomo przekręt sportowy...

Dopinają transfer podczas gdy Hector jest w Krakowie...

Acapelo 07.01.2009 19:11

Miejmy nadzieję że coś się popieprzy w negocjacjach z Santosem i zagra u nas:(

czesiu 07.01.2009 19:15

Śląsk chce Pawełka, a my pewnie byśmy go sprzedali problem w tym, że my chcemy 500 kilo E...
Ta nasza liga to dziwna jest. Jak Wisła chce kupić ligowca co dobrze zagrał rundę lub dwie to cena wynosi od 0,7 do 2 mln E. A jak Wisla chce sprzedać piłkarza co kilka lat skutecznie walczył o MP a i w pucharach coś tam grał, to nawet za 100 tys. E nikt nie che - paranoja.
-----------
Ktoś wie jakie news'y z Bełchatowa?

TSeq 07.01.2009 19:17

to ja bym sie zamienil na gancarczyka, doplacil i jeszcze pocalowal w raczke!!;)

westersyl 07.01.2009 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 653679)
Miejmy nadzieję że coś się popieprzy w negocjacjach z Santosem i zagra u nas:(

Nie sugerujcie się tym artykułem z przeglądu, nie mieli co pisać to tak sobie wypisali coś tam aby zapełnić wolne miejsce.

Najnowsza informacja jest taka że Romeu jest najbliżej Fluminense. O czym już pisałem.
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...alarial-do-flu

Ciężko się w tym wszystkim połapać, zaproponowali mu 80% podwyżkę, stwierdził że to za mało i w Satnosie dostanie więcej. Teraz wygląda to trochę tak jakby ta oferta Santosu nie była jednak taka super i Romeu skruszył się i spodobała mu się oferta Fluminense.

wislak68 07.01.2009 19:26

[quote=czesiu;653682]Śląsk chce Pawełka, a my pewnie byśmy go sprzedali problem w tym, że my chcemy 500 kilo E...

Skąd to info?
Nie chciałbym urazić zagladających tu wrocławian ale już od jakiegoś czasu mam wrażenie że Tarasiewicz zaczyna tracić kontakt z rzeczywistością (Krzynówek w Śląsku,on sam następcą Benhakera itp). Oby tylko ewentualne lądowanie nie okazało się dla WKS-u zbyt bolesne bo w końcu co brat to brat.

gdsmk 07.01.2009 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 653682)
Śląsk chce Pawełka, a my pewnie byśmy go sprzedali problem w tym, że my chcemy 500 kilo E...

Pawełka, jakby się postarać, można opchnąć za milion euro zagranicę. Skoro Przyrowski ponoć jest w Londynie...:lol: Mariusz wcale nie jest taki zły, jak znawcy powszechnie tu wypisują.

czesiu 07.01.2009 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 653693)
Pawełka, jakby się postarać, można opchnąć za milion euro zagranicę. Skoro Przyrowski ponoć jest w Londynie...:lol: Mariusz wcale nie jest taki zły, jak znawcy powszechnie tu wypisują.

Zły nie jest, ale też potrzebuje zmiany otoczenia. Tylko czy ktoś zapłaci te pół miliona, bo milion to on wart nie jest.
-------------
Decyzja w sprawie Guły w piatek.

wislak68 07.01.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 653686)
Nie sugerujcie się tym artykułem z przeglądu, nie mieli co pisać to tak sobie wypisali coś tam aby zapełnić wolne miejsce.

Najnowsza informacja jest taka że Romeu jest najbliżej Fluminense. O czym już pisałem.

Ciężko się w tym wszystkim połapać, zaproponowali mu 80% podwyżkę, stwierdził że to za mało i w Satnosie dostanie więcej. Teraz wygląda to trochę tak jakby ta oferta Santosu nie była jednak taka super i Romeu skruszył się i spodobała mu się oferta Fluminense.

Westersyl: małe pytanko. Z Twoich postów wnioskuję że masz jakieś pojęcie o lidze brazylijskiej i o tym co tam sie dzieje. W którymś z artykułów w prasie polskiej znalazłem informację że Peralta jest managerem Romeu. Sama ta informacja wydaje mi sie dość niepradopodobna (biorąc pod uwagę że Hector na stałe mieszka w Katowicach). Nie jestem pewien czy napisali tak z rozpędu czy faktycznie jest coś na rzeczy. Masz jakąś wiedzę w tej sprawie?

Uran235 07.01.2009 19:41

Rozmów Wisła - Bełchatów ponoć dzisiaj nie było, przełożone na piątek.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1239210

TSeq 07.01.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 653693)
Mariusz wcale nie jest taki zły

zgadzam sie, Mariusz nie jest zly, ale nie jest to bramkarz na miare Mistrza Polski. Jest to solidny zawodnik, wybroni co ma wybronic ( choc czasem zdarzaja mu sie glupie wpadki), a to ma wpuscic - wpusci. I wlasnie to odroznia bramkarza solidnego od dobrego, ze dobry bramkarz kilka sytuacji ktore ma wpuscic - wybroni.

Przypomnijcie sobie jakie cuda w bramce wyprawial Dolha przed tym jak nas sprzedal!! to bylo cos!! i ja chce miec takiego bramkarza, o takich umiejetnosciach. Do ktorego obroncy beda mieli zaufanie i nie beda z dusza na ramieniu podawac mu pilki w trudnych sytuacjach.

flamengista 07.01.2009 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 653686)

Ciężko się w tym wszystkim połapać, jak się nie zna dobrze portugalskiego.

Naprawdę w tym artykule chodzi o to, że:

1. Romeu żali się, że zaakceptował propozycję Fluminense dotyczącą wysokości jego zarobków - ale na razie nic z tego nie wyszło.
2. Zawodnik twierdzi, że ustalono wysokość zarobków a do doprecyzowania pozostało kilka detali w kontrakcie. Zarząd Fluminense miał się umówić na ostateczne rozmowy z agentem piłkarza - ale jak dotąd do tego nie doszło. Romeu ma jednak nadzieję, że jednak do ostatecznych negocjacji jednak jeszcze dojdzie.
3. Z kolei przedstawiciel Fluminense twierdzi, że do ostatecznych rozmów z agentem Romeu doszło. Tyle że ofertę klubu odrzucono, uważając że zarobki są zbyt niskie.
4. Romeu ma oferty z 2 klubów - Santosu i klubu europejskiego (Wisła?) - według zawodnika i autorów tekstu dużo lepsze niż z Flu. Ta z Santosu jest o 25% wyższa niż Fluminense.

Następnie jest "wzruszająca" deklaracja Romeu o miłości do klubu, przywiązaniu etc. Fluminense ma pierwszeństwo w negocjacjach, zawodnik chce tam nadal grać.

Wniosek: oczywiście Romeu się targuje, próbując wyciągnąć jak najwięcej kasy. Fluminense ma faktycznie największe szanse, tyle że najwyraźniej nie cenią zawodnika aż tak, jak się tego sam spodziewał. Wisła - jeśli tylko się faktycznie interesuje tym piłkarzem - jest nadal w grze.

A jak już wspomniałem - deklaracje grajka, że kocha jakiś klub i chce tam zawsze grać to zwykłe farmazony. Jeśli oferta Wisły będzie dużo wyższa niż ta z Santosu i Fluminense, zawodnik na pewno ją wybierze.

westersyl 07.01.2009 19:49

Cytat:

Sama ta informacja wydaje mi sie dość niepradopodobna (biorąc pod uwagę że Hector na stałe mieszka w Katowicach). Nie jestem pewien czy napisali tak z rozpędu czy faktycznie jest coś na rzeczy. Masz jakąś wiedzę w tej sprawie?
Nie mam pewności ale jest dużo rzeczy które na to wskazuję. Między innymi informacja o naszym zainteresowaniu Romeu pojawiła się w tym samym newsie co Marcelo, jak wiemy ten drugi do nas trafił a jego menago jest pan pan Hector. Bednarz w momecie kiedy ten news ujrzał światło dzienne, w wywiadzie dla wisłasoccer potwierdził nasz interes do Romeu. Także prawdopodobieństwo jest duże bo nie sądze abyśmy mieli jeszcze jakieś inne kontakty w Brazylii.

Odośnie tego gdzie mieszka Hector to z tego co gdzieś czytałem to chyba nie na stałe tylko pare miesięcy tam mieszkał.

PS.Przełożenie negocjacj z Bełchatowem świadczy o tym że chyba Bednarz musi coś załatwiać teraz. Pewnie dopina transfer Beto. A odnośnie tego oborńcy to myślę że mieliśmy do niego interes jednak nie mamy pewności że jego kontrakt się skończył i boimy się ewentualnych kar FIFA.

Uran235 07.01.2009 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 653714)
A odnośnie tego oborńcy to myślę że mieliśmy do niego interes jednak nie mamy pewności że jego kontrakt się skończył i boimy się ewentualnych kar FIFA.

To jest bardzo, bardzo prawdopodobne, bo z tego co kojarzę za negocjowanie z zawodnikiem związanym kontraktem z innym klubem FIFA potrafi zasądzić nawet karę w postaci zakazu transferów do klubu na ileś okienek.

czesiu 07.01.2009 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 653711)
Naprawdę w tym artykule chodzi o to...

Mnie się wydaje, że Romeu dostał ofertę np. z Wisły opiewającą na X E i chciałby otrzymać podobną kwotę od Flu. Ale jest problem, bo ci mu nie chcą tyle zapłacić. Chłopak ma dylemat czy jechać do Europy czy zarabiać mniej.

Marszałek 07.01.2009 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 653711)

A jak już wspomniałem - deklaracje grajka, że kocha jakiś klub i chce tam zawsze grać to zwykłe farmazony. Jeśli oferta Wisły będzie dużo wyższa niż ta z Santosu i Fluminense, zawodnik na pewno ją wybierze.

Czyli na straconej pozycji nie jestesmy. Znając zycie jutro w jakiejś formie, Twoje tlumaczenie ukaże się w prasie:).

Pytanie, ile Fluminese może zaoferować Romeu?Jak tam się płaci?

wislak68 07.01.2009 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 653714)
Nie mam pewności ale jest dużo rzeczy które na to wskazuję. Między innymi informacja o naszym zainteresowaniu Romeu pojawiła się w tym samym newsie co Marcelo, jak wiemy ten drugi do nas trafił a jego menago jest pan pan Hector. Bednarz w momecie kiedy ten news ujrzał światło dzienne, w wywiadzie dla wisłasoccer potwierdził nasz interes do Romeu. Także prawdopodobieństwo jest duże bo nie sądze abyśmy mieli jeszcze jakieś inne kontakty w Brazylii.

Odośnie tego gdzie mieszka Hector to z tego co gdzieś czytałem to chyba nie na stałe tylko pare miesięcy tam mieszkał.

Szczerze powiedziawszy to zawsze wydawało mi się że Peralta to nikt więcej jak zwykły geszefciarz. Interesy robi od przypadku do przypadku wykorzystując to że mówi po hiszpańsku (portugalsku?) i po polsku.
Natomiast jeśli miałby faktycznie podpisane stałe umowy managerskie z piłkarzami pierwszej ligi brazylijskiej to znaczyłoby że nie jest z nim tak źle. Moim zdaniem sam fakt reprezentowania Marcelo przy transferze do Wisły nie przesądza o tym czy Peralta miał z nim podpisany wcześniej stały kontrakt. Bardzo często się zdarza że w momencie gdy dany manager przychodzi z konkretną ofertą to piłkarz zapomina/rozwiązuje kontrakt z dotychczasowym managerem i podpisuje z nowym. Tak by mi to wygladało również z przypadku Marcelo/Peralty

westersyl 07.01.2009 20:26

Cytat:

W którymś newsie o Romeu wyczytałem w komentarzach, że Romeu chce pewnie dostać tam kwotę około 36.000 Reali miesięcznie. Nie wiem czy dobrze to obliczyłem ale na rok u nas jest to kwota Okło 150.000 ojro.

TSeq 07.01.2009 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 653731)

W którymś newsie o Romeu wyczytałem w komentarzach, że Romeu chce pewnie dostać tam kwotę około 36.000 Reali miesięcznie. Nie wiem czy dobrze to obliczyłem ale na rok u nas jest to kwota Okło 150.000 ojro.

Moze 360.000 réais?? W przeliczeniu na Euro to daje jakies 125.000!!

Swoja droga, czy myslicie ze jesli on chce zarabiac 125.000 E, a w Wisle podejrzewam dostalby min. 200.000 E. to on by się chociac chwile wahal??

darotsok73 07.01.2009 20:36

Dobry i szeroki skauting to podstawa u nas to kuleje
Wisełka chcąc " wykopać jakiegoś ziemniaczka" musi mieć 10 takich Peraltów na tym "kartoflisku".

Z wychowanków za wiele niema, i trzeba szukać, szukać , szukać a nie oglądać "koty w worku " podsuwane przez pseudo-menago.

westersyl 07.01.2009 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSeq (Post 653735)
Moze 360.000 réais

36.000 reali miesięczne tak jak napisałem.
Czyli według kogoś tam w komentarzach Romeu zadowoliłby się kwotą 130.000 Euro na rok (zależy jaki przelicznik się zastosuję) we Fluminense.
Jak wszyscy widzimy nie jest to dużo, jeśli chłopak jest niezdecydowany byłbym wstanie mu dać kontrakt na poziomie 300 tys euro, dołozyć można nawet ze 100 tys za sam podpis. Wcześniej trzeba byłoby pozbyć się jednak Mauro. Nie chciałbym także aby znajdowała się w jego kontrakcie klauzula na poziomie śmiesznej kwoty 2 mln euro czy coś w tym stylu.

Ja jestem przekonany co do jego umiejętności myślę, że Skorża i Bednarz także bo coś wspominał na spotkaniu o pomocniku który "naszym zdaniem byłby bardzo dużym wzmocnieniem", ciekawi mnie tylko czy opinia rady nadzorczej nie będzie odmienna.

Marszałek 07.01.2009 21:16

Jedno euro kosztuje 3 peso,bez kilku groszy. Wychodzi 12.000 euro miesięcznie.
Ale Santos daje 20% więcej,podobno. Sumy w naszym zasięgu,jak najbardziej. Do wyciągnięcia.

Nehiar 07.01.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 653788)
Jedno euro kosztuje 3 peso,bez kilku groszy. Wychodzi 12.000 euro miesięcznie.
Ale Santos daje 20% więcej,podobno. Sumy w naszym zasięgu,jak najbardziej. Do wyciągnięcia.

Jak najbardziej, jedynie problem może jest taki, że już nim negocjowaliśmy, ale zawodnik nie wyraził chęci wyjazdu z kraju, nawet za większe zarobki, bo nie sądzę że tak po prostu przestaliśmy się nim interesować ...

czesiu 07.01.2009 21:48

Flu podpisłało kontrakt z Diguinho, dlatego można domniemać, że nie zależy im już tak bardzo na Romeu. Osobna kwestią tych dywagacji jest fakt czy Wisła nadal intersuje się tym grajkiem skoro on nigdy nie grał w reprezentacjach młodzieżowych. Czy na taki transfer zgodę wyraziła RN?

TonyTS 07.01.2009 21:53

Podajecie kwote około 150 tys euro, licząc że w Polsce Wisła ma mu dać 200 tys euro i ma przyjść do nas z pocałowaniem ręki. Czy ja wiem czy to takie pewne ? Że niby 50 tys euro różnicy ? Ok, a gdzie opłaty za fajną mete na mieście, nowy samochód w Polsce + rozłąka z rodziną, wyjazd z ojczyzny w nieznane ?

zbymak 07.01.2009 21:54

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...kach_rady.html

lodecki 07.01.2009 22:12

a skad w ogole pewnosc ze interesujemy sie Romeu, te newsy odgrzebal jakis charpagan dziennikarzyna, odswiezyl je i jest gotowa informacja.

TSeq 07.01.2009 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 653826)

Czyli jest szansa, ze RN belchatowa bedzie na tyle rozgarnieta, zeby cokolwiek zarobic...

Marszałek 07.01.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 653819)
Flu podpisłało kontrakt z Diguinho, dlatego można domniemać, że nie zależy im już tak bardzo na Romeu. Osobna kwestią tych dywagacji jest fakt czy Wisła nadal intersuje się tym grajkiem skoro on nigdy nie grał w reprezentacjach młodzieżowych. Czy na taki transfer zgodę wyraziła RN?

To może iść od Santosu, więcej mu dawali,podobno. Tak swoją drogą to kluby mogą płacić śmieszne pieniądze,bo jest ciśnienie nowych młodych. Nie podpiszesz,na twoje miejsce mamy kolejnego. Stad takie małe sumy. Chyba tylko gwiazdy zarabiają tam niezłe pieniądze. Choć nie wiem do końca, tak z obserwacji domniemuje. Nieźle zaczynamy się rozpychać, bierzemy tylko tych co grali w reprezentacjach mlodzieżowych:). No i dobrze w sumie, skoro za 200 tysiecy można mieć grajka na dorobku z dobrego klubu,to grzechem byłoby nie brać ich.

mlodshy 08.01.2009 00:04

Na 90minut jest informacja, że Beto podpisał 2,5 letni kontrakt. Nie otwiera mi się strona oficjalna, więc nie wiem, czy klub potwierdził ale patrząc na źródła jakie podają, do potwierdzenia jeszcze daleka droga.

TSWalos 08.01.2009 00:16

Na oficjalnej nic nie ma. Na TWSD jest info ale nieoficjalne ...

skeba 08.01.2009 00:16

Na Oficjalnej również jest notka o tym, więc coś w tym jest.
Chodzi mi o Wislakrakow.com (przeważnie jak tam jest, to i w praktyce również)

darotsok73 08.01.2009 00:31

Modlę się tylko gorąco do Boga żeby to nie był kolejny Branko Radowanowić.....

-Goral- 08.01.2009 00:39

Tak naprawdę to z nim jest jedna wielka niewiadoma.

Marcelo jednak przychodził jako podstawowy zawodnik pierwszoligowego kubu. A Beto zobaczymy. Żeby go tylko kontuzje omijały :)

zbymak 08.01.2009 00:46

http://krakow.naszemiasto.pl/sport/9...b5367fb39fbf63

gdsmk 08.01.2009 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 653961)

Łukasz Garguła, Beto, ewentualnie nowy bramkarz, powrót z Ruchu Chorzów Piotra Ćwielonga - czy to wszystkie ruchy kadrowe do klubu, jakie przeprowadzi Wisła w tym okienku transferowym? Niekoniecznie, choć jeśli już, to można spodziewać się jeszcze najwyżej jednego, choć dużego, transferu. Wkrótce "Biała Gwiazda" ma przystąpić do jego realizacji, ale jak ustaliliśmy, sprawa może być bardzo trudna do przeprowadzenia.

Jeśli jednak uda się załatwić ostatecznie Łukasza Gargułę od wiosny i przeprowadzić właśnie ten wspomniany duży transfer, to szanse mistrzów Polski na obronę tytułu znacznie wzrosną, a trener Maciej Skorża wreszcie będzie miał spore pole manewru podczas wiosennej walki i mistrzostwo i również Puchar Polski. W każdym razie najbliższe dni powinny być dla kibiców Wisły Kraków bardzo ciekawe i równie emocjonujące jak walka o ligowe punkty.
Bartosz Karcz - POLSKA Gazeta Krakowska

Grzelak ? Żuraw ? Kolejne złote dziecko Peralty ?
Chociaż sami piszą, że są bardzo małe szanse, więc pewnie to spekulacje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl