Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

felipe 07.04.2010 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 881823)
:)

P.S. Wygramy!

No oby, oby, ale... uzasadnij proszę skąd ta pewność.

0 22 07.04.2010 13:04

Kwestia wiary.

Moze bedzie afera jak na stadionie za 500 mln miejskich pieniedzy jest 5 tysiecy ludzi, zwlaszcza ze wtedy PO bedzie na dlugie lata ustawione po wygranych serii wyborow, wiec poparcie ITI nie bedzie az tak potrzebne.

Walter ma swoje lata, moze sie wycofa za jakis czas i bedzie przelom?

Moze nie bedzie nawet europucharow i krytyka w mediach zacznie byc nieco powazniejsza niz teraz?

Chociaz przecieki, ze nowym prezesem ma byc Kosmala z ITI nie napawaja optymizmem..

wolfy 07.04.2010 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 881766)
weszłem na weszło i muszę sie podzielić:
Legia w murze:
http://www.weszlo.com/news/4788
i
Leszek Miklas uczy nas teorii dopingu
http://www.weszlo.com/news/4789

:lol:

Też czytałem, ale jakoś mnie to nie dziwi.
Sam fakt, że prezesem Legii został ktoś taki jak Milkas był pierwszym sygnałem z jak niepoważnymi ludźmi mamy tu do czynienia.

0 22 - nie zapominaj, że jedziecie na jednym koniu:lol:

Mario Nh 07.04.2010 18:04

Cytat:

Wiele osób chce organizować doping, kwestia tylko, kiedy się zbiorą.
Cytat:

W tej chwili widownia zachowuje się dobrze. Wspiera zawodników. Po dobrym zagraniu są oklaski.
I to mówi człowiek związany z piłką. :shock:

7 kotów 07.04.2010 18:04

No ja mam nadzieje ze ITI wygra i na stadionie przy Lazienkowskiej zapanuje normalnosc i rodzinna atmosfera. Czlowiek bedzie siedzial wsrod celebrytow i ludzi sukcesu, a nie z marginesem spolecznym i wsrod bandytow typu Bosman. Czy Staruch.
Skoncza sie idiotyczne kartoniady i glupkowate transparenty.
Druzyny przyjezdne beda witane brawami, i zegnane gromik “dziekujemy i do zobaczenia!”.

A Wisla bedzie tam pakowac goscinnie czworke.

Ave!

Pan Jotka 07.04.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 881945)
No ja mam nadzieje ze ITI wygra i na stadionie przy Lazienkowskiej zapanuje normalnosc i rodzinna atmosfera. Czlowiek bedzie siedzial wsrod celebrytow i ludzi sukcesu, a nie z marginesem spolecznym i wsrod bandytow typu Bosman. Czy Staruch.
Skoncza sie idiotyczne kartoniady i glupkowate transparenty.
Druzyny przyjezdne beda witane brawami, i zegnane gromik “dziekujemy i do zobaczenia!”.

A Wisla bedzie tam pakowac goscinnie czworke.

Ave!

I żeby był spokój, szampan i kawior. Oraz kwartet smyczkowy podczas przerwy.:-)

wolfy 07.04.2010 18:31

Swoją drogą, po zrobieniu dwóch transparentów Miklas widać nieźle się wyrobił. Czekam na pierwszą kartoniadę w wykonaniu ZOM... Wróć - ochrony!

flamengista 07.04.2010 18:40

Nie, to ma być klub dla ludu, nie wyżyn społecznych. Żaden kawior i szampan!

Mecz będzie komentować z murawy dwójka Marcin Prokop-Magda Mołek. Wraz z zaproszonymi gośćmi. Można się spodziewać, że wpadnie czasem Jacyków, innym razem Wodecki. Jacyków szczególnie chętnie będzie wizytował szatnie piłkarzy, Wodecki będzie szkolił ich w śpiewaniu legijnych pieśni.

W przerwie na murawę zostaną zaproszeni kibice, którzy będą mogli porozmawiać z zawodnikami rezerwowymi. Dyskusja dotyczyć będzie ulubionych serialów i teledurniejów z TVN, będzie też możliwość otrzymania autografów od gwiazd "Detektywów" i "Majki". Pascal będzie przyrządzał grilla, dla szczęśliwców zawodnicy wykopią w trybuny kiełbaski i szaszłyki.

Na trybunach publiczność dostanie specjalne kartony, pod koniec meczu będzie wybierany najlepszy zawodnik Legii - identycznie jak w "Tańcu z gwiazdami". By uniknąć złośliwości ze strony kibiców, każdy dostanie jedynie kartony z cyframi od 8 do 10.

Zawodnik meczu w nagrodę będzie miał gwarantowany udział w Milionerach, w dodatku z handicapem - każde pytanie z kołem ratunkowym pół na pół. I tak pewne emocje i znikome szanse na zwycięstwo.

grzechu1991 07.04.2010 18:41

Im sie chyba popieprzył stadion z teatrem:) Już widzę te warszawskie "elity" z Mroczkami na czele na Łazienkowskiej:). A na gniazdowego zrobią casting, z którego relacje bedzie można zobaczyć w każdy wtorek. Nowy program "Gniazdowy Odjazdowy" zdetronizuje U can Dance;)

Mario Nh 07.04.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 881955)
...Na trybunach publiczność dostanie specjalne kartony, pod koniec meczu będzie wybierany najlepszy zawodnik Legii - identycznie jak w "Tańcu z gwiazdami". By uniknąć złośliwości ze strony kibiców, każdy dostanie jedynie kartony z cyframi od 8 do 10...
.

Tu, nie mogłem się już powstrzymać :lol:
Mistrz szydery!

7 kotów 07.04.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 881955)

(...)

Tak jest!
A pilkarzy wybranych przez Jozwiaka ostatecznie zatwierdzac bedzie Wojewodzki, Foremniak i Chylinska!

Nie rozumiem kompletnie po co kibole Legii tak sie zapieraja przed postepem i normalnoscia. Ciemnogrod i zacofanie. Moga miec klub ktorego zazdoscic im bedzie cala Polska a wola odpustowe trybuny fetujace Szale.

Dziwacy!

StelmiOriginal 07.04.2010 19:33

Jeszcze pamiętajcie ze mecze będą przerywane co 15 minut by móc nadać reklamę :)

I w tele-grach do wygrania będą vouchery na mecze Legii do sky-boksów.

Wojtas 08.04.2010 00:15

A po golu jak na Arsenalu nie mozesz sie cieszyc stojac dluzej niz ustawowe 15 sekund inaczej zajma sie toba "opiekunowie" stewardzi ....

0 22 08.04.2010 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 882141)
A po golu jak na Arsenalu nie mozesz sie cieszyc stojac dluzej niz ustawowe 15 sekund inaczej zajma sie toba "opiekunowie" stewardzi ....

Serio? Mozna to gdzies potwierdzić?

MaG* 08.04.2010 11:14

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czy z tego wynika ,że przyszły sezon jest cholernie ważny ?
Jeżeli tak to najbliższe okienko transferowe będzie bardzo ważne ;/
Chyba ,że się mylę i system podziału kasy jest niezależny od miejsc w tabeli.

AYALA 08.04.2010 11:28

450 milionów zł za 3 sezony ? no to rzeczywiście ktoś nie ma co z pieniędzmi robic.Uważam że spora częsc z tych piniędzy powinna byc przeznaczona nie na pensje dla zawodników a na szkolenie młodzieży bo jak w tej materii nic sie nie zmieni to wciąż będziemy wylatywali z pucharów w lipcu lub sierpniu

MaG* 08.04.2010 12:02

http://media2.pl/media/62975-canalpl...straklase.html

Gówno nie gówno ważne ,że polskie i budzi emocje :)

Marszałek 08.04.2010 12:41

Przepłacona,nie przepłacona. To może powiedzieć ten co kasę daje. C+ widac ma z tego jakiś zysk ładując takie sumy w ligę. Jesteśmy 10 liga jeśli idzie o sprzedaż praw do TV. To buduje,jedyne co martwi to gospodarowanie tymi pieniędzmi. One są zwyczajnie przejadane,a inwestycji potrzeba sporo. Ale to już gestia tego co płaci. A widać podoba im się,że jest tak a nie inaczej. Za dwa lata będzie się u nas więcej pałcić za możliwość pokazwyania Wisły,Legi,Odry i Amici niż Porto,Benfiki,Sportingu itd. Już więcej kosztuje pokazywanie ligi polskiej niż szkockiej. Problem jest tej natury,że kluby nie muszą nic robić,wykazywać się specjalnie,ale jedynie utrzytmywac się w lidzę. Nic nie wnoszą,i tak od sezonu do sezonu. Dadzą radę z kasy od TV, bez boisk treningowych,dobrych muraw. Dopływ takiej gotówki powienien coś spodowodwać,choćby wzrost poziomu w przecięgu kilku lat, a jest wręcz coś odwrotnego. Czy zdobędziesz Mistrza,czy bronisz się przed spadkiem kasa idzie do Ciebie w sumie taka sama. Z małymi róznicami. Taki system do niczego nie prowadzi tylko do przejadania kasy. Jak dla mnie zastrzyk potęzny gotówki powinien dostawać Mistrz,i druzyna,która awansuje z I ligi. To myśle jakoś sensownie by stymulowało rozwój ligi. Tak samo,masz zaplecze,ileś tam boisk treningowych,to dostajesz więcej,nie masz i nawwet się o to nie starasz,zero kasy. Wprowadzisz młodego polskiego zawodnia,który odgrywa znaczącą rolę w zespole,kasa za to.

DevilMayCry 08.04.2010 13:17

Nie wiedziałem ,że kiedykolwiek to napiszę, ale zgadzam się z Marszałkiem.

szczebrzeszcz 08.04.2010 13:37

o polityce Legii artykułów ciąg dalszy :)
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,77..._zonatych.html
Cytat:

PRZEGLĄD PRASY. - Dostaliśmy nauczkę. Teraz patrzymy nawet na sytuację osobistą piłkarza. Łatwiej pracuje się z zawodnikiem, który ma już żonę i dziecko - mówi w rozmowie z "Przeglądem Sportowym" dyrektor sportowy Legii Warszawa Marek Jóźwiak.

Pan Jotka 08.04.2010 17:05

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Baju baju swiat sie kreci-dziadzia snuje opowiesci :D

iiYama 08.04.2010 19:41

Komisja Ligi anulowała żółtą kartkę Roberta Lewandowskiego

Na dzisiejszym posiedzeniu Komisja Ligi Ekstraklasy zdecydowała, że żółta kartka dla zawodnika Lecha Poznań Roberta Lewandowskiego nie będzie wliczana do rejestru napomnień.

Komisja podjęła taką decyzję po zapoznaniu się z opinią Kolegium Sędziów PZPN oraz zapisem wideo. Lewandowski został ukarany żółtą kartką w meczu z Legią Warszawa za próbę wymuszenia rzutu karnego.

Jednocześnie Komisja Ligi postanowiła nie uwzględnić protestu Lechii Gdańsk, stwierdzając, iż zawodnik Sergejs Kožans został prawidłowo ukarany żółtą kartką w 60. minucie meczu z Zagłębiem Lubin, co znalazło potwierdzenie w opinii Kolegium Sędziów PZPN.

źródło: Ekstraklasa SA

WILU TS 09.04.2010 17:43

Jezu co parchy są słabe to jest niesamowite,jak oni tego nie przegrają różnicą 3 goli to będzie przekręt roku,od 20 minut nie weszli nawet na połówkę zagłębia...

hehe 0 strzałów w 47 minut ZERO

1q2 09.04.2010 17:56

Grają na 0-0 :) - a poważnie to to wszystko dziwne jest - Ja rozumiem że my graliśmy kichę ale oni z nami(i później) to gryźli trawę, teraz to oni wyglądają jakby tą trawe palili.Nikt na dziś chyba takiego dna nie gra.

MCX 09.04.2010 17:57

Kto komentuje mecz Zagłębia z Parchami?
Poza tym to nuda straszna, ciężko na to patrzeć.
Szkoda, że derby nie są za tydzień.

Kolumbus 09.04.2010 17:59

Iwan z kimś

Oxydrene 09.04.2010 18:00

Chciałbym spytać czy jest tu ktoś kto regularnie ogląda mecze lig zachodnich. Jeśli tak to jakie macie odczucia przełączając z meczu Premiership gdzie walcza o kazdy metr boiska i potrafia zap*erdalać od lini do lini przez 90min na Zaglebie - Cracovia? Po ogladnieciu pierwszej połówki jestem w szoku. Przecież tam powinno być co najmniej 4-0 tylko kopnąć prosto piłki nie umieją, ta rzekoma obrona Cracovii to jakaś zbieranina cieniasów, Radzio Matusiak nawet nie ma oznak fizycznego zmęczenia( czyt. potu). Jakby podmienić stadion Zagłębia na boisko Lotnika Kryspinów to ktoś może pomyśleć, że to mecz okręgówki...

1q2 09.04.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oxydrene (Post 882609)
Chciałbym spytać czy jest tu ktoś kto regularnie ogląda mecze lig zachodnich. Jeśli tak to jakie macie odczucia przełączając z meczu Premiership gdzie walcza o kazdy metr boiska i potrafia zap*erdalać od lini do lini przez 90min na Zaglebie - Cracovia?

To nawet Premiership nie trzeba oglądać, wystarczy włączyć Championship, 2 ligę niemiecką czy choćby Szkocką ekstraklasę..ja rozumiem brak techniki, pomysłu itp ale im się kompletnie nie chce biegać..przy 13 meczach do rozegrania...parodia;)

WILU TS 09.04.2010 18:04

Najgorsze jest to ile oni zarabiają...przecież ja osobiście za taką kasę dałbym sobie wypruć żyły na boisku i chociaż brak umiejętności nadrabiać bieganiem - jak powinno 99% piłkarzy "ekstraklasy"

Pan Jotka 09.04.2010 18:05

Cracovia jest w żenującej formie. Zagłebie póki co stworzyło kilka sytuacji, ale nie wpada. Będzie dobrze-Miedziaki pojadą sąsiadkę z gorszej strony Błoń i przybliży się 105 lecie klubu w niższej klasie rozgrywkowej :)

Kolumbus 09.04.2010 18:13

Ja .......e ten mecz to jest jedna wielka parodia, jeden leży drugi się za jaja trzyma

felipe 09.04.2010 18:14

A mnie tu śmierdzi 0:0... Że Cracovia cieniutka to wiadomo, ale dziś stasznie gra Zagłebie. Beznadziejny mecz do oglądania.

Pan Jotka 09.04.2010 18:17

Nie ma Cabaja, bo byłbym pewny wtopy żydów. Nic sie nie układa po mojej myśli ostatnio :/

Maciuś 09.04.2010 18:22

Zgadzam sie, mecz jest meganudny.

Pan Jotka 09.04.2010 18:25

Weszło obstawiło 1-0 dla Cracovii. Mają jakiś przeciek z szatni Zagłebia???

Wizard 09.04.2010 18:46

Zastanawiająca jest ta beznadziejna forma Cracovii po pełnym przygotowaniu ich do sezonu przez Lenczyka - trenera mimo wszystko bardzo uznanego, cholernie doświadczonego i raczej słynącego z dobrej organizacji gry i dobrego przygotowania kondycyjnego do sezonu. Nigdy bym nie przypuszczał, że pod wodzą starego Lenczyka zespół może być 'zajechany' (choć nie wiem czy to odpowiednie słowo, może piłkarzyki się buntują?) i że bieganie komukolwiek sprawia problemy (sic!) ; )

Krissu 09.04.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 882628)
Zastanawiająca jest ta beznadziejna forma Cracovii po pełnym przygotowaniu ich do sezonu przez Lenczyka - trenera mimo wszystko bardzo uznanego, cholernie doświadczonego i raczej słynącego z dobrej organizacji gry i dobrego przygotowania kondycyjnego do sezonu. Nigdy bym nie przypuszczał, że pod wodzą starego Lenczyka zespół może być 'zajechany' (choć nie wiem czy to odpowiednie słowo, może piłkarzyki się buntują?) i że bieganie komukolwiek sprawia problemy (sic!) ; )

Może mimo wszystko, w głębi swojego jestestwa, został Wiślakiem.

:D

Mahazel888 09.04.2010 19:03

Wyjazd rundy zaliczony! 250 głów. No dobra 300. Pozom meczu żenujący. Ale Pasy punkt zdobyły, który i tak nic im nie da.

UniaTarnówZKS1928 09.04.2010 19:11

No dokładnie. Ten punk nic nie daje ale nie koniecznie mowa tu o pewnym spadku. Raczej zadecydują tu mecze bezpośrednie cracovii z dołem tabeli a szczególnie ważny będzie ten z Odrą bo jakby nie daj Boże wygrali to chyba już sobie poradzą:(

jakby Arka urwała punkty Lechowi to by było pięknie:D No ale w takie rzeczy nie wierzę, może na wyjeździe bym się łudził ale Lech u siebie chyba sobie nie da wydrzec punktów.

Acima 09.04.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 882611)
Najgorsze jest to ile oni zarabiają...przecież ja osobiście za taką kasę dałbym sobie wypruć żyły na boisku i chociaż brak umiejętności nadrabiać bieganiem - jak powinno 99% piłkarzy "ekstraklasy"

Dzisiaj piątek, więc trzeba oszczędzać siły na weekendowe balety :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl