Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Stavanger 09.05.2009 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 724038)
Widać że Lech i sędziowie = zajebiści znajomi.

Nie ma już się co oburzać, trzeba myśleć o jutrzejszym spotkaniu i tyle. Mecz meczowi nie równy, dziś padło na korzyść Lecha.

wisl@k_TS 09.05.2009 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 724019)
No cóż nie ma co liczyć na innych, tylko na siebie.....
Śląsk dziś absolutnie nie jest gorszy. Ba ! Śmiem nawet powiedzieć ,że jest zespolem lepszym... Ale co z tego ?? Bardzo kiepska skuteczność, sędzia oczywiście nie uznał prawidłowo zdobytej bramki i 3 punkty jadą do Wielkopolski....

Zmień chłopie dilera. Oprócz 15 min dobrej gry Śląska to Lech całkowicie kontrolował grę. I zasłużenie wygrał.
Szkoda tylko, że praktycznie bez walki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 724027)
Pewnie z Legia tez przegraja , a z Wisla zagraja najlepszy mecz ;)

Załóż się że tak będzie :) poza tym jak Tarasiewicz grał to w ostatniej kolejce Wisła ograła Śląsk pozbawiając go mistrzostwa o ile się nie mylę. Na pewno zmobilizuje drużynę na Wisłę, bardziej niż na L i Amice :foch:

Ogryzek 09.05.2009 17:24

Lech lepszy od Śląska - wygrana zasłużona - pewnie podobnie rozjedzie ich Legia. Nie ma co liczyć że we Wrocławiu Legia zgubi punkty. Zresztą jedyny ciężki mecz jaki czeka Legie, to oprócz jutrzejszego z Wisłą to mecz z Ruchem na koniec, przy założeniu że Ruch nie zapewni sobie wcześniej utrzymania. Bo mecz za tydzień z Polonią Bytom będzie dla Legii łatwy, Polonia wszak wygrała z Arką i już na 95% zapewniła sobie utrzymanie.

Czyli jeśli nie wygramy jutro z Legią to już nie ma co liczyć na MP bo Legia nie ma gdzie gubić tych punktów!

tomaszek67 09.05.2009 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 724042)
Lech lepszy od Śląska - wygrana zasłużona - pewnie podobnie rozjedzie ich Legia. Nie ma co liczyć że we Wrocławiu Legia zgubi punkty. Zresztą jedyny ciężki mecz jaki czeka Legie, to oprócz jutrzejszego z Wisłą to mecz z Ruchem na koniec, przy założeniu że Ruch nie zapewni sobie wcześniej utrzymania. Bo mecz za tydzień z Polonią Bytom będzie dla Legii łatwy, Polonia wszak wygrała z Arką i już na 95% zapewniła sobie utrzymanie.

Czyli jeśli nie wygramy jutro z Legią to już nie ma co liczyć na MP bo Legia nie ma gdzie gubić tych punktów!

Ilu już było takich jak ty, którzy przepowiadali na kilka kolejek wprzód? I co, później musieli rewidować swoje przepowiednie. Pisanie kto jaki mecz na pewno wygra lub przegra jest śmieszne patrząc na ostatnie zupełnie niespodziewane rezultaty.

A gra Lecha w meczu ze Śląskiem to nie ten piach, który grali w ostatnich kolejkach, w meczu ze Śląskiem Lech był zespołem lepszym.

DevilMayCry 09.05.2009 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 724038)
Widać że Lech i sędziowie = zajebiści znajomi.

szczególnie w meczu przeciwko Ruchowi :rotfl:

harthausen 09.05.2009 17:33

jeszcze oprócz naszego dwa ważne mecze zostały: dziś Craxa w Wodzisławiu by o czymkolwiek marzyć musi wygrać. Gdy Ruch wygra z Piastem to praktycznie spadkowicze pewni (Górnik i Arka) i kilka drużyn (piątka ich zostanie) o baraże szarpaninę zacznie. Jeśli Craxa dziś przegra, to dół tabeli wyjaśniony.
Wiele się już nie zdąży zmienić.

iwan149 09.05.2009 17:33

Ludzie przecież legiunia gra totalny piach,jutro z Nami przegrają. A moge sie założyć,że Śląsk urwie im punkty. Amica jest silniejsza od Legii

DevilMayCry 09.05.2009 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iwan149 (Post 724047)
Ludzie przecież legiunia gra totalny piach,jutro z Nami przegrają. A moge sie założyć,że Śląsk urwie im punkty. Amica jest silniejsza od Legii

Pożyjemy zobaczymy.Ja już skończyłem pisać o naszych zwycięstwach w następnych meczach , po wtopie z Polonią Bytom.
Jedno jest pewne.Śląsk pokazuje ,że w naszej lidze zespół który ma już zapewnione utrzymanie nie ma za grosz ambicji.Patrz na mecz z Arką-to najlepszy przykład.

Tobi1906 09.05.2009 17:38

Jka narazie bardzo dobry wynik w Lodzi,Łks powinien juz sie na 100% utrzymac i miejmy nadzieje ze za tydzien nie beda sie za bardzo wysilać ;)

Ogryzek 09.05.2009 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaszek67 (Post 724044)
Ilu już było takich jak ty, którzy przepowiadali na kilka kolejek wprzód? I co, później musieli rewidować swoje przepowiednie. Pisanie kto jaki mecz na pewno wygra lub przegra jest śmieszne patrząc na ostatnie zupełnie niespodziewane rezultaty.

A gra Lecha w meczu ze Śląskiem to nie ten piach, który grali w ostatnich kolejkach, w meczu ze Śląskiem Lech był zespołem lepszym.

Nie jestem jasnowidzem i nie znam przyszłości - ale o wiele ciężej walczyło się Lechowi z Ruchem który walczy zażarcie o utrzymanie niż dzisiaj ze Śląskiem. Podobnie może mieć Legia we Wrocławiu.

PS
Uwielbiam "rewidować" swoje opinie jeśli jest to korzystne dla Wisły.
Zaręczam Tobie że tak będzie - Tylko Wisła:D

killzone 09.05.2009 17:51

Jak tak dalej pojdzie to Wielkie Derby Slaska bedą mialy miejsce w 1. lidze :lol:

PotiWisla 09.05.2009 18:47

Odra prowadzi 1:0 z cracovia.

Tobi1906 09.05.2009 20:04

Dynamit Pawlusinskiego i 1-1

mija minuta i klopsik Cabaja i Jest 2-1 dla Odry

Gwiaździsty 09.05.2009 20:05

Gooooooooolllll ! 2:1 skorumpowany klubik z kibicami za 5 zł. coraz bliżej II ligi !

AS82 09.05.2009 20:07

Cabaj sie popisał :D

Awe 09.05.2009 20:07

Cracovia :-) Nic im nie pomoże

nieogarnięty 09.05.2009 20:07

Czerwona dla Nowaka.

Tak mi przykro...:D

harthausen 09.05.2009 20:09

jak ten Cabaj to wpuścił? Nie bardzo rozumiem gadanie komentatorów, że jeszcze po nodze obrońcy poszło. Może i poszło, ale ten obrońca był przy napastniku, później piłka sama sobie między słupek a Cabaja poszła.
Ten gościu zawsze jakiś numer kolejki odwalić musi :)

Awe 09.05.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 724134)
jak ten Cabaj to wpuścił? Nie bardzo rozumiem gadanie komentatorów, że jeszcze po nodze obrońcy poszło. Może i poszło, ale ten obrońca był przy napastniku, później piłka sama sobie między słupek a Cabaja poszła.
Ten gościu zawsze jakiś numer kolejki odwalić musi :)

Z tego co kojarzę to ostatnio bronił dobrze. Czekał na odpowiedni moment :lol:

FajQ 09.05.2009 20:16

A co to za rzeźnia w Wodzisławiu że Cracovia 3 kartki czerwone dostała ?

AS82 09.05.2009 20:17

Teraz oby z Belchatowem nie wygrali z Gornikiem remis i bracia z Poznania ich oficjalnie spuszcza do 2 ligi :D

puszek06 09.05.2009 20:19

3 czerwone kartki dla sąsiadek.... nie jestem specem od piłki nożnej, ale z takim budżetem, zawodnikami jakimi gra Cracovia środek tabeli powinien być spokojny. Kluby takie jak Odra, ŁKS i pare innych mogą pomarzyć o warunkach jakie mają pasiaści piłkarze (zaplecze klubowe, głowny sponsor, drobni inni sponsorzy) a oni odwalają taką kaszane.. nie wiem czy sie w dupach piłkarzykom poprzewracało, czy 4 miejsce w 2007 roku (głosno otrąbione jako wyżej od Wisły) uśpiło czujność ale wg mnie klub zza błoń w tym roku po prostu plami krakowską piłkę..

AS82 09.05.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puszek06 (Post 724149)
3 czerwone kartki dla sąsiadek.... nie jestem specem od piłki nożnej, ale z takim budżetem, zawodnikami jakimi gra Cracovia środek tabeli powinien być spokojny. Kluby takie jak Odra, ŁKS i pare innych mogą pomarzyć o warunkach jakie mają pasiaści piłkarze (zaplecze klubowe, głowny sponsor, drobni inni sponsorzy) a oni odwalają taką kaszane.. nie wiem czy sie w dupach piłkarzykom poprzewracało, czy 4 miejsce w 2007 roku (głosno otrąbione jako wyżej od Wisły) uśpiło czujność ale wg mnie klub zza błoń w tym roku po prostu plami krakowską piłkę..

Jechali po Majewskim ,a zatrudniajac Płatka ,maja jeszcze gorszego trenera i sadze ze to glowny powod.Ponadto maja chyba najgorsza obrone w lidze i bramki strzela...pomocnik Pawlusinski 10 goli

puszek06 09.05.2009 20:28

mnie uderzyło to, że jak Majewski rozwalał drużyne pasom - to Filipiak mówił że wszystko ok, rozstali się w iście sielankowych warunkach a po kliku meczach już pan "profesor" (teraz jak widać byle prostak może mieć to przed nazwiskiem) jechał po Płatku jak po kobyłce.. Nie żebym cenił jakoś ich obecnego trenera ale widać że na układy nie ma rady (plus ulubieniec piłakrzy Tabisz i wielki przydupas profesorka)... matoły pamietam jakie mieli aspiracje jak weszli do ekstraklasy, groźby że narodziła się nowa potęga itd.. - na stadionie jest popelnia, piłkarze grają bryndze, zarząd pojebany ale i tak będziemy wysłuchiawać że to spisek, komunistyczne odwety za patryiotyzm itd.... Chyba pokazali przez te 5 lat że nie dorośli do tej fazy rozgrywek - mieć takie sznase i tak upaść..żenada

darotsok73 09.05.2009 20:40

Pasiaści może i kasę mają ale klub "mentalnie" pozostał w 3 lidze. Tak za awans jak i za (nie czarujmy się nieuchronny) spadek podziękować mogą głównie polityce Filipiaka . Sami swojej drużynie "zęby powyrywali" i dziś zbierają owoce.
Transferowo co najmniej 2 lata przespali . Może extraklasa to nie ich klimat :D a może mała kwarantanna coś ich nauczy...
Trochę szkoda że derbów "jakiś czas " nie będzie...

Oczywiście teraz będą przekonywać wszystkich , a zwłaszcza siebie o ogólno-światowym spisku przeciwko nim...

emjot 09.05.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 724151)
Jechali po Majewskim ,a zatrudniajac Płatka ,maja jeszcze gorszego trenera i sadze ze to glowny powod.Ponadto maja chyba najgorsza obrone w lidze i bramki strzela...pomocnik Pawlusinski 10 goli

Płatek ma o klasę gorszy zespół który odpowiednio "wzmocnił" Majewski
zresztą
co mnie to...

III liga VIII grupa Cra co via :D :D

Ogryzek 09.05.2009 20:59

Nie cieszcie się za wcześnie bo szanse na miejsce barażowe mają realne - a tam trafiają np. na Znicz Pruszków.
Mnie nie będzie specjalnie bolał ich brak w lidze, jeśli spadną:)

Devonisch 09.05.2009 21:18

ja powiem tak - sąsiadka zza błoń z całym zaciągiem niewiadomo jakich kopaczy odwiedzi zapewne 2 ligę, bo nazywanie jej pierwszą jest nadużyciem - ZASŁUŻYLI - może to przedwczesne ale i tak polecą w ****u.......... Za chamstwo za butę, za brak respektu - 2ga liga zasłużona - ciekawi mnie tylko fakt, że śląskie kopalniane drużyny wyskładane za 10 razy mniej pieniędzy niż komarchowya maca, WALCZY i to w każdym meczu.

Co by nie mówić ciekawa ta nasza liga w tym roku.

wisl@k_TS 09.05.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 724150)
A fanki Spadkovii też jacyś niemrawi, zamiast wziąć za ryj cały ten burdel, odwiedzić piłkarzy i nie tylko ich, to oni jeszcze ciieszą michy że mają bilety po 5 zł i zarząd po rączkach całują.

Coś tam podobno tłumaczyli piłkarzom jak byli na zgrupowaniu z Zakopanym :lol:

spartan 09.05.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 724183)
Coś tam podobno tłumaczyli piłkarzom jak byli na zgrupowaniu z Zakopanym :lol:

Tłumaczyli, tłumaczyli z jidysz na hebrajski :D

Robbie92 09.05.2009 21:30

ja bym chcial zeby spadly druzyny z mniejszych miast typu: Odra,Arka no i Craxa :D

Tylko_Wisła! 09.05.2009 21:36

Jest gdzieś w necie Liga+??

Edit: Dzięki mistrzu.

Deivid 09.05.2009 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 724192)
Jest gdzieś w necie Liga+??

Sopcast kanał 65059

http://soccer-live.pl/ dodac do zakładki na nastepny raz

Suchman 09.05.2009 22:06

28.kolejka: Craxa-Bełchatów: co najwyżej punkt
29.kolejka: Craxa-Zabrze: co najwyżej punkt
30.kolejka: Lech-Craxa: porażka
Spadek się szykuje?:lol: no ale nie ma co sobie zawracac głowy rywalką za błoń. Ważne żeby Lechia się utrzymała, a kto już spadnie to mi obojętne.

Kris54 09.05.2009 23:57

To wszystko wina gtsu, bo rzeka może wszystko, na przykład bezkarnie wysyłać ludzi do gazu! A w ogóle wisła wasza mać!

Tak na serio to na pewno żal derbów, ale takie indywidua jak kibice, piłkarze i dzialacze klubu Cracovia niestety nie powinny egzystować w ekstraklasie...

Pan Jotka 10.05.2009 09:22

Cracovii iArce juz podziekujemy. Mecze przyjaźni niech sie toczą w 1.lidze :P

AS82 10.05.2009 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 724299)
Cracovii iArce juz podziekujemy. Mecze przyjaźni niech sie toczą w 1.lidze :P

Trzeba sie jeszcze wstrzymać z tymi pozytywnymi prognozami . Cracovia gra u siebie z Belchatowem i Górnikiem i sadze ze moze w tych meczach zdobyc wiecej niz 3 pkt. Lech w ostatniej kolejce jesli bedzie wiedzial czy jest na koniec 1,2 czy 3 w tabeli ,majac mecz o nic moze sie im podlozyc.

DysoN 10.05.2009 09:51

A jak ma wiedziec ktory bedzie? Dwie ostatnie kolejki sa rozgrywane o tej samej godzinie wiec o ile roznica punktowa nie bedzie wieksza jak 3 to beda mieli o co grac do konca. Podobnie zreszta jak my i Legia.

medyk 10.05.2009 10:33

z ciekawostek obejrzyjcie sobie na ekstraklasa.tv drugą bramke dla odry i pod koniec coś około 1:22 widać jak sędzia się za głowe chwyta..

Szarny 10.05.2009 11:42

http://www.youtube.com/watch?v=ZPAvBk9qjiU

gdyby pasiaste miały w swoim repertuarze inne przyśpiewki poza WTSK, też można by było coś takiego zrobić... ;]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl