![]() |
Cytat:
|
Jeszcze będziemy mieć w drużynie konflikt a'la Neymar-Cavani w PSG ;) :D
A tak na serio to myślę, że pierwszym do wykonywania rzutów karnych/wolnych w dalszym ciągu powinien być Carlitos - raz, że robi to bezbłędnie, a dwa, że walczy o koronę króla strzelców, co przy ewentualnej sprzedaży w lecie może mieć niemałe znaczenie :) |
Zmienił się rywal w ostatnim "hiszpańskim" sparingu: https://wislakrakow.com/zmiana-rywal...tnim-sparingu/
|
po dotychczasowych spotkaniach podoba mi sie Mitrovic. Wydaje mi sie ze jak mu sie bedzie chcialo to wprowadzi jakosc do srodka pola (gra na raz, przyjecie z odejsciem, dobre podanie, doswiadczony).
|
Co myślicie o dzisiejszym sparingu? Nie było mi dane go obejrzeć i bardzo prosiłbym o jakąś rzeczową ocenę poczynań naszych grajków :)
|
Na YT masz dostepny mecz w calosci.
Generalnie przewaga w posiadania baaardzo duza. Duzo krotkich podan, sporo gry z pierwszej pilki przy bramce rywala i wtedy robilo sie groznie. Sa pomysly na rozegranie stalych fragmentow gry. Mielismy z 7 sytuacji bramkowych. Rywale dwie plus jeden strzal z dystansu zablokowany. Znakomity mecz Halilovica. Super gra z pierwszej pilki, gdyby byla lepsza skutecznosc to mialby 3 asysty. Oprocz tego trzy strzaly, jeden celny, jeden tuz obok i trzeci nieudany. I bronic sie nauczyl, w pare tygodni... Cuda panie! :-) Carlitos widac, ze dobrze sie czuje w tej taktyce. Imaz nieco gorzej. Perez jak perez... 15 minuty gry, trzy kontakty z pilka i trzy straty. Palcic. Bardzo pozytywnie, choc czasem spoznial. Ale sporo potrafi, dobry drybling, dobre czucie gry. Cywka w srodku pozytywnie, ale widac ze pewnego poziomu nie przeskoczy. Balaniuk dwie setki zero bramek mowi wszystko. Generalnie widac schematy i to ze kazdy wie co ma robic. Dobrze wychodzilismy spod presingu choc jeszcze jest co poprawic i jednoczesnie bardzo dobrze sami presowalismy. Nie bylo sytuacji ze ktos odpuszczal, raczej szli w tempo i nie bylo to takie presowanie dla samego presowania. Duzo pilek odzyskanych dobrym presingiem. UWAGA!! Zdazylo sie kilka lag na Carlitosa czy Kolara i byly to bardzo dobre podania stwarzajace zagrozenie. Ale to bylo doslownie 4-5 pilek przez caly mecz i dzieki temu stwarzaly zagrozenie :-) A, Bartkowski na lewej stronie to dobry pomysl. |
Cytat:
W pierwszej połowie mieliśmy absolutna kontrolę nad meczem, w drugiej trochę daliśmy i m pograć (nadal widoczna przewaga, ale dopuściliśmy do kilku sytuacji). Nie wiem na jakim etapie przygotowań są Chińczycy, dlatego najwięcej nam powie sparing z Termalica za tydzień. |
pierwszy sparing który był transmitowany w sposób pozwalający zobaczyć cokolwiek , i wyglądało to naprawde dobrze !
|
A ja się nie zgadzam co do Bartkowskiego na lewej obronie. Podobnie jak Jędrzejczyk w kadrze. Brak lewej nogi jednak dyskwalifikuje go przy rozegraniu. Bardzo wolne i łatwe do rozpracowania te przełożenia piłki na prawą nogę.
|
Cytat:
|
obrazu , kamera była wyżej usytuowana i posiadała funkcje zoom ;)
|
przepraszam , nie przeczytałem całego posta zanim odpowiedziałem , sportowo bardzo fajnie wypadli , ładne akcje , duże posiadanie piłki sporo dryblingów
|
Zgadzam się, że Bartkowski miernie. Generalnie uważam, że jest słaby piłkarsko. Za słaby na Wisłe
|
Cytat:
Zebysmy sie zrozumieli. Jako zmiennik dla Sadloka imho jest wystarczajacy na chwile obecna. Bo ile tych meczow zagra? 3-4 do 6 w roku? Kiedy Sadlok zlapie kartki, albo drobny uraz albo bedzie chcial mu trener dac odpoczac? Sytuacja zmieni sie jesli bysmy grali w pucharach, ale do tego czasu Bartkowski tez sie moze rozwinac. |
Generalnie to dziwię się że zarząd stawia przed tą ekipą wyższe cele nż w zeszłym sezonie. Brak skuteczności = brakiem umiejętności. Po sezonie dojdzie według mnie do licznych zmian również w zarządzie jeżeli drużyna co jest pewne nie zrealizuje celów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Merkury, oddaj moje 100 milionów! |
Cytat:
|
Jasne, jako zastępca Sadloka jest ok. Jak już wspomniałem, ma takie braki jak Jędrzejczyk, a ten był podstawowym zawodnikiem reprezentacji i zbierał pochwały. Po prostu uważam, że przy naszej grze opartej na szybkich podaniach akurat Bartkowski może zwalniać tempo akcji i będzie cierpieć płynność rozegrania.
|
Na wiosnę mamy 16 spotkan do rozegrania, więc nie dramatyzujmy jeśli Bartkowski w kilku zagra. Runda jest bardzo krótka. Poza tym z chinczykami nie zaprezentował się zle. Na zamiennika na wiosnę w zupełności dostarczy.
Dopiero dzisiaj obejrzalem w całości sparing i naprawdę mogła imponowac postawa Halilovicia. Wyglądał o kilka klas lepiej niż na jesień, choć rywale też wysoko nie postawili poprzeczki. Chciałbym aby Carrillo postawił na środek Basha- Halilovic-Mitrovic i z nimi zaczął rundę. Ponadto Kolar i Balaniuk pokazują że potrafią grać w piłkę i myślę że zarówno jeden jak i drugi na wiosnę coś ustrzeli. Tym bardziej że nie zanosi się na wielki pożytek z Brozka i Ondraska. |
Ktoś był może dzisiaj w Myślenicach? Jak wyglądała gra? Możemy liczyć na jakiś skrót meczu?
|
Byłem.
Ogólnie pierwsza połowa bdb w naszym wykonaniu. Druga była fatalna. Buchalik - w bramce pewny. W pierwszej połowie 11 razy wznawiał grę wykopem, ani razu celnie... Krótkie podania dobre. Sadlok - solidnie w obronie, jedna głupia strata po której była kontra w drugiej połowie. Wg mnie bez szału grał. Wasyl i Glowa - pewnie w obronie, Wasyl dyrygował wszystkimi szczególnie Bartkowskim bo parę razy zostawial autostradę swoją stroną. Wasyl dodatkowo groźny w ofensywie, widać że na niego grane są stałe fragmenty z boku boiska. Głowacki miał jedno wybicie które odbiło się od kogoś z Termaliki i była kontra, ale szybko przerwana. Bartkowski - w ofensywie fajnie wszedł kilka razy, w obronie niby dobrze, ale miałem wrażenie, że to z jego strony były groźniejsze akcje. Llonch - bardzo mi się podoba jak gra i wychodzi do pressingu. Nie grał jakoś spektakularnie, ale jak go nie było na boisku to pressing zniknął. Wg mnie pewniak do pierwszego skladu. Basha - bardzo mało widoczny. Ale nie pamiętam jego błędów. Jak miał piłkę to raczej dokładnie zagrywał. Halilovic - dużo akcji przez niego szlo. W pierwszej połowie dużo faulował, wg mnie niepotrzebnie. Jak miał mało czasu na decyzję to dogrywał dobrze. Jak miał masę miejsca i czasu to prowadził piłkę i ją tracił lub był faulowany. Rzuciło mi się w oczy (bo stałem zaraz obok) jak były dwa wyrzuty z autu dla nas i wyrzucał Bartkowski piłkę do niego i mówił mu żeby zgrał do niego po wyrzucie i dwa razy piłka tak koślawo się od niego odbiła że od razu strata.. coś w sobie ma ale jeszcze dosyć głęboko to chowa. Małecki - kilka razy fajnie próbował ze zwodem, jakimś rajdem ale mało dokładności. Boguski - czuje tą taktyke, kilka głupich strat, ale inni też takie mieli, a nie potrafili dać tyle w ofensywie co on. Mimo wszystko myśli na boisku i choć nie zawsze kopnie tam gdzie chce to jest groźny. Gol, poprzeczka i piękna asysta do Carlitosa. Carlitos - nasz mózg ofensywy - większość poleceń co do ustawienia Carillo przekazywał jemu. Był wszędzie bardzo fajnie zmieniali się z Boguskim i Maleckim miejscami i ciężko było ogarnąć kto gdzie gra. Problemy z tym mieli tez gracze Termaliki. Pewne wykończenie przy golu, jedna próba strzału z połowy boiska i przelobowanie bramkarza ale sporo brakło. Choć pomysł dobry i ją będąc obok nie zauważyłem że bramkarz stal tak wysoko. Po przerwie zmiana zawodników i grali: Kolar - mało widoczny, na początku się starał presowac i dużo biegał, nie miał żadnej sytuacji strzeleckiej, piłka rzadko do niego docierała Wojtkowski - zdecydowanie powinien zapomniec o tym meczu. Nie kojarzę dobrego zagrania. Trzy razy przyjął piłkę ręką i sędzia przerywal. Dwa razy bawił się z piłką na 20 metrze i ją tracił przez co Carillo wychodził z siebie stojąc z rozłożonym rękami i załamując głowę. Szkoda mi się nad nim pastwić bo go lubię i podobał mi się w tamtej rundzie, ale dzis wyglądał okropnie słabo.... Palcic - był daleko po przeciwnej stronie i ciężko było mi dostrzec co robił dobrze a co źle. Kojarzę dwie wrzutki, jedna dobra do Kolara który zgrał piłkę Imazowi, druga niecelna. Imaz - wyglądał wg mnie najlepiej z tych co weszli w drugiej części. Brał grę na siebie, oprócz jednej straty było ok. Jeden strzał po zgraniu Kolara minimalnie obok, z wolnego z metr nad bramką. Perez - nie wyróżniał się niczym. Cywka - kilka odbiorów i mądrze rozprowadzał piłkę. Ale też bez fajerwerków. Ogólnie w drugiej połowie mieliśmy bardzo mało posiadania piłki. W ogóle w ciągu meczu wydaje mi się że to Bruk Bet był częściej przy piłce. Czy widać już jakąś mega poprawę co do stylu? Niektóre ataki byly ciekawe z pierwszej piłki, kombinacyjne. Ale nie było ich duzo, może 2-3. Pressing widoczny dopoki na boisku był Llonch Carlitos Mały i Boguski bo głównie oni dawali sygnał. Na pewno stałe fragmenty gry uległy poprawie widać w nich pomysł i to może przynosić jakieś korzyści. Spodziewałem się na pewno większej naszej kontroli i posiadania piłki, tego na pewno brakowało. Rzucały się w oczy też szybkie ataki zaraz po przejęciu piłki. Jak zagramy tak jak w pierwszej połowie z Lechią to raczej damy radę, ale jak będzie tak jak w drugiej... to nie mamy większych szans. |
Cytat:
|
Może przesadzam trochę ale Wojo zaczął kiwać dwa razy przy naszym polu karnym i tracił piłkę. Carillo słusznie się na niego wtedy wkur.wial.
|
Sądzę, że w pytaniu-żarcie chodziło o to załamanie głowy w znaczeniu językowym, a nie o wytłumaczenie :-) Załamać można ręce, głowę zwieszamy :-) Ale dzięki za sprawozdanie ze sparingu, już serio.
|
Haha nie zajarzyłem, że coś nie tak napisalem :D tak to jest po browarku coś zacząć pisać :)
|
Ale dzięki bardzo za relację. Człowiek nie musiał odpalać nawet tych wszystkich tt :)
Skład raczej sie już kształtuje, oby chłopaki zagrali z Lechią tak jak w 1 połowie. |
Oglądał ktos dzisiejszy sparing z Piastem?
1) Jak wyglądała nasza gra? 2) Jak mocno rezerwowym składem grał Piast? |
Odpowiedź na pytanie nr 2 wynika poniekąd z poniższej relacji:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yczka_na_plus/ |
Cytat:
Piast (wyjściowy skład): Plach - Sedlar, Korun, Rugasević, Budzik - Bukata, Krakowczyk, Pietrowski, Valencia, Jagiełło - Papadopoulos Grali także: Dybowski, Czerwiński, Badia, Tymiński, Jodłowiec, Szczepaniak, Kirkeskov Cytat:
|
Są/będą jakieś nagrania z meczu?
|
Jestesmy gotowi na poniedzialek :D
|
Małecki i Ondrasek wczoraj na plus. Co prawda ten pierwszy, ze dwa razy zachował się egoistycznie, ale miał też dobre podania otwierające drogę do bramki. Ondrasek chyba wyszczuplał, tak się wydaje przynajmniej optycznie i jakoś płynniej się rusza. Jego występ też można ocenić pozytywnie.
|
Może nie jestem z Krakowa i to mi się wydaje dziwne, żeby na forum kibicowskim się jarać jakimiś groszami z tego, że moneyczynski moze zagrać na MS. Wiem, że kryzys, ale zluzujcie.
|
Maly skrot z meczu wczorajszego z Piastem, z ich youtube, moze Wisla tez wrzuci
https://www.youtube.com/watch?v=QbDdFFaAgvg&t=1s |
Kostal, Bałaniuk, Małecki wypadli fajnie, przynajmniej ze skrótu.
Piast nie zrobił sztycha. |
O dziwo Patryk grał bardziej w środku, a Ondrasek na skrzydle, może taka zmiana ról ma sens?
|
A ja jestem ciekaw o co chodzi z Kolarem. Trudno mi coś powiedzieć o jego innych walorach piłkarskich, ale mam po raz kolejny wrażenie, że potrafi dobrze pokazać się do gry w końcowej fazie akcji. I teraz pytanie, czy to, że niewiele z tego wynika, to efekt tego, że koledzy nie potrafią mu wtedy dobrze dograć, czy też tego, że "nie chcą"? To ewentualne "niechcenie" wcale nie musi być złośliwe. Może na treningach słabo u niego jest z wykorzystywaniem takich sytuacji i koledzy nie maja do niego zaufania?
P.S. Z innych ciekawostek, to akcja od 58 sekundy filmiku przypomniała mi o tym, jaki jest jeden z największych walorów Brleka ;) |
a gdzie ten film?
dzięki znalazłem |
Skrót krótki, ale kilka akcji typowych dla Patryka Małeckiego i tak się w nim znalazło. Typowych, czyli głowa w dół i luta - to nic, że dookoła są lepiej ustawieni koledzy.
https://i.imgur.com/mZ2P3uL.jpg https://i.imgur.com/qkP4c3e.jpg A potem się dziwi, że nie gra. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl