Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

dulli78 10.08.2011 13:21

Dzięki Ojgeniuszowi i Smudzie nasza kadra narodowa do tego stopnia mi obrzydła i zobojętniała, że dopiero przed 10 minutami dowiedziałem się, że gramy dzisiaj jakiś mecz. Pewno obejrzę z przyzwyczajenia.

Antystenes 10.08.2011 13:27

http://www.youtube.com/watch?v=_yaWL...mbedded#at=221

To jest dobre..
dziennikarz Kołtoń i jego "Lewendowski" "Jadłoniec", "Wawrzyniaki", "Polskański" :)

domenica90 10.08.2011 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1144088)
a skad masz Ta wypowiedz Ojgena bo brzmi jak z onetu/faktu ??

Podawało ją wiele źródeł w Polsce.
A o tym, że parę lat temu powiedział, że nie wyobraża sobie gry dla Polski, pisały również niemieckie gazety. Co, nie mógł tego sprostować wtedy, że to niby nieprawda? Nie mógł, bo tak powiedział.

Cytat:

Byc moze Obraniaki, Perquisy czy inni nigdy nie udzielili takiej wypowiedzi bo nie potrafia mowic w naszym jezyku :) byly piekne slowa o nauce polskiego i hymnu ale potem gowno z tego wyszlo. Dla mnie to jest smieszne i zalosne zarazem jak reprezentant Polski udziela polskiej telewizji wywiadu po angielsku. Wg. mnie to jest wazna sprawa i patrzac na ten aspekt uwazam, ze Polanski bedzie reprezentowal Polske godniej niz Ci wyzej wymienieni.

Jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem jest tylko język, to nie mam pytań. Oczywiście, tamci powinni go umieć. Ale wolę nieumiejącego, a odnoszącego się z szacunkiem do mojego kraju. Wszyscy mają polskie korzenie, ale tylko jeden świniak wypowiadał się o naszym kraju, że nigdy w życiu.

Cytat:

A co do Arboledy to z jaka flaga mial biegac jak mial wtedy tylko kolumbijskie obywatelstwo ? Byl dopiero rok w Polsce wiec raczej nie byl za bardzo zwiazany z naszym krajem, a w miare przebywania tutaj te zwiazki mogly stawac sie silniejsze. Dlatego obywatelstwo polskie przyznaje sie po 5 latach bo tyle trwa mniej wiecej proces asymilacji. Widzisz nie mozna traktowac pewnych rzeczy wybiorczo.
Zreszta pdoobno zlapal dluga kontuzje wiec mam nadzieje, ze ten problem sie sam rozwiazal :)

Arboleda był już wtedy po 6 latach pobytu w Polsce, więc sprawdź, zanim coś napiszesz. Z tego co kojarzę, Lech miał mistrzowską fetę ok. rok temu. Miesiąć później już poczuł się bardziej związany z Polską niż ze swoją ojczyzną?:>

murray 10.08.2011 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1144138)
http://www.youtube.com/watch?v=_yaWL...mbedded#at=221

To jest dobre..
dziennikarz Kołtoń i jego "Lewendowski" "Jadłoniec", "Wawrzyniaki", "Polskański" :)

Dyslektyk z niego po prostu.
Ale i tak dosyć śmieszne. Widać, że w Polsacie Kołtoń to obiekt drwin i podśmie.....k.

rw88 10.08.2011 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1143932)
No i zaczyna się wybielanie Ojgena. Tak, gazety przekręciły kilka artykułów pod rząd, on nigdy nie powiedział, że nie chce grać dla Polski...

Fakty są takie, że te najbardziej dosadne wypowiedzi pochodzą z Bilda czy Kickera, których wiarygodność jest średnia. Ale fakt, że też trudno zapomnieć Polanskiemu "pomniejsze" uwagi m.im. typu wymienionego przez Ciebie "będę kibicował Niemcom".

Stąd stwierdziłem, że wiarygodność wspomnianych gazet go tylko w jakimś stopniu może wybielić - może, ale nie musi, bo nie wiemy, czy te wypowiedzi padły z jego ust, czy z ręki dziennikarzy i pewnie się nie dowiemy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1143932)
Co w tym dziwnego, że Polak (podobno) mówi po polsku?

W porównaniu do Polaka Obraniaka, czy Polaka Perquisa, to jest niewątpliwie jakiś plus. Ale również nie byłem zwolennikiem Polanskiego, wręcz przeciwnie, na tym forum bodaj pierwszy skrytykowałem ten ruch, jeszcze przed tą "krucjatą" Weszło!.

Generalnie jest tak jak mówisz, co innego Boenisch, Obraniak, Tyrała, Perquis, a co innego Polanski, bo zawodnicy wymienieni przed nim przynajmniej potrafili trzymać język za zębami, albo dobrze ściemniać...Matuszczyk to już w ogóle odrębna historia, bo on nawet w młodzieżówkach grał naszych, mimo, że mógł grać w niemieckich.

szprotson 10.08.2011 14:58

1-0 dla Gruzji.

AYALA 10.08.2011 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1144134)
Dzięki Ojgeniuszowi i Smudzie nasza kadra narodowa do tego stopnia mi obrzydła i zobojętniała, że dopiero przed 10 minutami dowiedziałem się, że gramy dzisiaj jakiś mecz. Pewno obejrzę z przyzwyczajenia.

Dyzma kazał nazywac Polańskiego nie Ojgenem ale swojsko Gienkiem.

_ukoL 10.08.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1144208)
Dyzma kazał nazywac Polańskiego nie Ojgenem ale swojsko Gienkiem.

Dyzma to sam jest Goebbels to ma do nich słabość i promuje kolejnych z Reichu.

dynek.pl 10.08.2011 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1144157)
Jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem jest tylko język, to nie mam pytań. Oczywiście, tamci powinni go umieć. Ale wolę nieumiejącego, a odnoszącego się z szacunkiem do mojego kraju. Wszyscy mają polskie korzenie, ale tylko jeden świniak wypowiadał się o naszym kraju, że nigdy w życiu.

No popatrz jak niewiele wymagam a i tak tamci nie sa w stanie tego, a ich zwiazki z Polska to taka piata woda po kisielu.
Z szacunkiem do naszego kraju to sie wypowiada wielu obcokrajowcow chocby graczy Wisly - czy to ich upowaznia wszystkich do grania w naszej kadrze ?
Jezyk jest wazny bo skoro gosc potrafi mowic w naszym jezyku na dosyc przyzwoitym poziomie to swiadczy, za ani on ani jego rodzina wcale sie tej Polski nie wyparli.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1144157)
Arboleda był już wtedy po 6 latach pobytu w Polsce, więc sprawdź, zanim coś napiszesz. Z tego co kojarzę, Lech miał mistrzowską fetę ok. rok temu. Miesiąć później już poczuł się bardziej związany z Polską niż ze swoją ojczyzną?:>

Bylal tez mistrzowska feta w Lubinie, Zreszta moim zdaniem to, ze Arboleda nie odcina sie od swoich korzeni akurat dobrze o nim swiadczy, a polskie prawo tez tego od niego nie wymaga bo dopuszcza posiadanie podwojnego obywatelstwa.

Paradoksalne jest to, ze z tych wszystkich wynalazkow z zagranicy najbardziej krytykowane sa kandydatury tych, ktorym akurat z prawnego punktu widzenia nasze obywatelstwo jak najbardziej sie nalezy.

mitmichael 10.08.2011 16:00

Dzisiaj od poczatku na 99% zagra Władimir Dwaliszwili, ktorym sie interesowalismy. Warto zobaczyc jak ten napastnik sie prezentuje.

aguero20 10.08.2011 16:31

Obstawiam 2:0 dla Gruzji :) tyle w temacie...

WiślakMyślenice 10.08.2011 16:47

3-0 dla Gruzji. 2 Dżalamidze (czy jak mu tam było temu Gruzinowi z weszło) i samobój Ojgena.

domenica90 10.08.2011 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1144176)
Fakty są takie, że te najbardziej dosadne wypowiedzi pochodzą z Bilda czy Kickera, których wiarygodność jest średnia. Ale fakt, że też trudno zapomnieć Polanskiemu "pomniejsze" uwagi m.im. typu wymienionego przez Ciebie "będę kibicował Niemcom".

Owszem, gazety mogły to podkoloryzować, tego się nigdy nie dowiemy. Ale skoro tak było, to Ojgen mógł to sprostować wtedy, a nie dzisiaj. Widocznie mu to nie przeszkadzało.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1144222)
No popatrz jak niewiele wymagam a i tak tamci nie sa w stanie tego, a ich zwiazki z Polska to taka piata woda po kisielu.
Z szacunkiem do naszego kraju to sie wypowiada wielu obcokrajowcow chocby graczy Wisly - czy to ich upowaznia wszystkich do grania w naszej kadrze ?
Jezyk jest wazny bo skoro gosc potrafi mowic w naszym jezyku na dosyc przyzwoitym poziomie to swiadczy, za ani on ani jego rodzina wcale sie tej Polski nie wyparli.

Tamci mają polskich dziadka albo babcię, Ojgen ma polskich rodziców. To, że mówi po polsku, to żadne osiągnięcie.
Nikt nie mówi, że on się Polski wyparł. Mamy mu za to podziękować? Jak mógł się jej wypierać, będąc urodzonym w Polsce, z Polaków?

"Z szacunkiem do naszego kraju to sie wypowiada wielu obcokrajowcow chocby graczy Wisly - czy to ich upowaznia wszystkich do grania w naszej kadrze ?"
Tak, Paljić do kadry... Obywatelstwo + szacunek, nie tylko to drugie.

Cytat:

Paradoksalne jest to, ze z tych wszystkich wynalazkow z zagranicy najbardziej krytykowane sa kandydatury tych, ktorym akurat z prawnego punktu widzenia nasze obywatelstwo jak najbardziej sie nalezy.
Nikt nie podważa tego, że obywatelstwo im się należy. Czepiacie się bzdetów. Tak, Arboleda i Polanski mają pełne prawo do obywatelstwa.
Rozchodzi się o to, jak Ojgen wypowiadał się o naszym kraju wcześniej.

Weszło:
Cytat:

„PS” dzisiaj najgorszy od kilku dni. Większość stron sportowych poświęcona jest zapowiedzi meczu reprezentacji Polski, ale nic tam szczególnie godnego uwagi – może tylko to, że Arkadiusz Głowacki sugeruje, że nie chce Polanskiego w kadrze. Ale właśnie - on tylko sugeruje, bawi się w niedopowiedzenia. I jest też mała rameczka, że sam Polanski prosi, by nazywać go Polanskim, a nie Polańskim, bo on nie ma „ń” w nazwisku. Na koszulce też „ń” nie będzie. Trzeba przyznać jedno – porusza się ten Ojgen z gracją słonia w składzie porcelany.
:lol:

kreseq 10.08.2011 17:11

Gdyby mogl grac dla Niemiec, to by dla nich gral, wypromowac chce sie, zgarnac kase za wystepy ( tak, za to jest kasa ) i zagrac sobie w euro bo pewny jest miejsca.

Tyle w temacie. Ten dziad powinien dostac w ryj, zostac wygwizdanym i pogonionym.

wonski_eNHa 10.08.2011 17:13

Patrząc na to co się dzieje wokół naszej S-Kadry, lanie od Gruzinów byłoby na miejscu.

Ale, jestem przekonamy, że mamy na tyle dobrych zawodników, że Gruzja dostanie po dupie.
Stawiam na co najmniej 2:0 dla 'Reprezentacji Polski'.

Polanski już jest w kadrze, Marmolada i Prequis... Czy oni też będą? Duża liczba forumowiczów stawiała, przynajmniej jednego jako pewniaka na Euro 2012. Mam nadzieję, że jednak nie dostaną polskiego paszportu. (przynajmniej przed Euro)

Co do Maora Meliksona i jego grze dla Polski - NIEREALNE.

dynek.pl 10.08.2011 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1144251)
Nikt nie mówi, że on się Polski wyparł. Mamy mu za to podziękować? Jak mógł się jej wypierać, będąc urodzonym w Polsce, z Polaków?

na przyklad tak jak niejaki Miroslav Klose

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1144254)
Gdyby mogl grac dla Niemiec, to by dla nich gral, wypromowac chce sie, zgarnac kase za wystepy ( tak, za to jest kasa ) i zagrac sobie w euro bo pewny jest miejsca.

Tyle w temacie. Ten dziad powinien dostac w ryj, zostac wygwizdanym i pogonionym.

Ja tam niewierze, ze w z naszej kadry mozna sie gdzies wypromować szczegolnie grając na turnieju typu euro czy world cup gdzie jestesmy notorycznie chłopcami do bicia. Jedyny przyklad jaki mi przychodzi do glowy to Jelen ale on gral w slabym polskim klubie i byl dosyc tani, a Polanski juz gra w Bundeslidze i pewnego poziomu nie przeskoczy.

maksinho 10.08.2011 19:29

Oczywiście jak zwykle brawa przy hymnie rywali. Czy ludzie nie rozumieją, że zwyczajnie nie wypada?

Maciuś 10.08.2011 19:30

Czarno widze nasza gre na Euro 2012 z tym skladem.

tarantulaw2 10.08.2011 19:56

Ma ktoś linka do transmisji meczu biedronek reprezentacji?

mr_kwolf 10.08.2011 20:02

Krótko i na temat, bo szkoda mi męczyć telewizor. Gwizdają na przerzuta czy Wybiórcza zrobiła swoje?

WiślakMyślenice 10.08.2011 20:05

Zrobiła robotę. Raz słyszalne "my kochamy pzpn" i "piłka nożna dla kibiców". Na trybunach anglia. Czyli robotę zrobił też Tusk.

Baala 10.08.2011 20:06

Zrobiła swoje, w ogóle to atmosfera jak w kościele.

emj10 10.08.2011 20:11

Lewandowski jest w niezłym gazie... szokuje mnie chłopak

MatMario 10.08.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1144344)
na przyklad tak jak niejaki Miroslav Klose

Ja tam niewierze, ze w z naszej kadry mozna sie gdzies wypromować szczegolnie grając na turnieju typu euro czy world cup gdzie jestesmy notorycznie chłopcami do bicia. Jedyny przyklad jaki mi przychodzi do glowy to Jelen ale on gral w slabym polskim klubie i byl dosyc tani, a Polanski juz gra w Bundeslidze i pewnego poziomu nie przeskoczy.

To że jesteś reprezentantem poprawia twoją pozycję choćby w negocjacjach kontraktowych, z tego co kojarzę w lidze francuskiej x kwoty kontaktu jest uzależnione w wielu przypadkach od gry w reprezentacji kraju. Historia z jakiegoś meczu na C+

Klose powiedział wprost, krótka piłka czekam na Niemcy. A ten lawirant, za rok powiem, a jeszcze chwilę.

WiślakMyślenice 10.08.2011 20:11

Brawo Błaszczu :)

vaazon 10.08.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maksinho (Post 1144373)
Oczywiście jak zwykle brawa przy hymnie rywali. Czy ludzie nie rozumieją, że zwyczajnie nie wypada?

Jestem ignorantem, czemu nie wypada?

Mareq 10.08.2011 20:27

Bo hymn się śpiewa , daje śpiewać innym , słucha , z pewnością nie ,,wyklaskuje''.
Klaskać można przed i po.

min. stary wpis z weszło poruszajacy ta kwestie

http://www.weszlo.com/news/1445

CH. 10.08.2011 20:37

WKS wygrywało z Izraelem 3-0.
Wchodzi Melikson, na początek .......nął 2 bramki i pozamiatał. Gra Izraela się ożywiła co poskutkowało jeszcze jednym golem dla nich. Ostatecznie mecz zakończył się 4-3 dla WKS.
A grał od 52 minuty.
I to tyle w sprawie jego gry w kadrze Polski. Trzymaj się chłopaku od naszej repry z dala bo się cofniesz w rozwoju a przed Tobą wizja wielkiej kariery.

bunny 10.08.2011 20:57

Wybrzeże Kości Słoniowej 4 - 3
Izrael
44' Toure Y.
76' Shechter
45' Ya Konan
80' (Rzut karny) Melikson
68' Musa
87' (Rzut karny) Melikson
82' Drogba (Rzut karny)

To Michnik gra w kadrze koszernych :D ?

WiślakMyślenice 10.08.2011 20:58

to samo miałem wkleić :)

Ojgen ist kuntuzjowanen fussballspieler.

Brawo Gruzini, je*bać volksdeutscha.

mitmichael 10.08.2011 21:06

A nie mowiłem, ze Polska kadra niszczy pilkarzy, ktorzy maja 2 obywatelstwa. Polanski kontuzja, teraz pewnie bedzie troche pauzowal i straci miejsce w klubie - tak jak to było z Obraniakiem

riv 10.08.2011 21:33

Na wyróżnienie zasługują u nas Błaszczu, Lewy, Głowa (Smuda niech się modli, żeby nie dostał znowu jakiejś kontuzji, bo bez niego nasza defensywa daleko nie zajedzie) i Szczęsny (gracz meczu imo). Akcje ofensywne się ładnie zazębiały ale zwykle brakowało dokładności ostatniego podania (ulubione słowa komentatora - 'za mocno'). W defensywie czyścił Głowacki tak, że Jodłowiec nie musiał się specjalnie męczyć (i dobrze w zdecydowanej większości interwencji popełniał błędy).

Najgorsze natomiast według mnie były nasze farbowane lisy - Obraniak i Ojgen. Obraniak był zagubiony, podejmował złe decyzje, tracił piłkę i nie rozumiał się z partnerami z drużyny. Won z kadry. A Ojgena widziałem jak wszedł na boisko i jak dostał wpier*ol w drugiej połowie - zniknął zupełnie z boiska, ani odbiorów ani podań innych niż do najbliższego...ja nie wiem co Dyzma w nim widzi, chyba tylko to, że obaj umieją lepiej po niemiecku niż polsku i chciał mieć kolegę do rozmowy. Won z kadry.

Mareq 10.08.2011 21:34

Oglądałem drugą połowę dzisiejszego meczu , fantastyczna atmosfera , jak to powiedział Iwański Niemcy , Holendrzy i Hiszpanie z pewnością wyjdą grać na miękkich nogach :)

Dariusz 10.08.2011 21:38

Już po meczach z Argentyną widziałem dość duży progres w grze naszej reprezentacji, a teraz jestem naprawde zadowolony z ich dzisiejszej gry. Gdyby jeszcze się ze Szwabią udało wygrać we wrześniu to już będe spokojny o Euro.

For_FuN_ 10.08.2011 21:39

Znowu gra na wynik ze slabymi Gruzinami. Dramatycznie, to wyglada...nasi zamiast gryzc trawe i wpakowac kilka brameczek, to spaceruja sobie na boisku. Bogu dzieki, ze mamy klasowych bramkarzy, bo wynik moglby byc inny, a biorac na uwage fakt, ze powazny przeciwnik stworzy sobie zdecydowanie wiecej sytuacji... Caly czas czekam z niecierpliwoscia na sprawdziany generalne z Niemcami, Anglikami, Hiszpanami, Wlochami czy Brazylia. Wtedy sie okaze co zbudowal Smuda(o ile przeciwnicy potraktuja ten mecz powaznie). Hmm, tak w ogole, to co w kadrze robia tacy pilkarze, jak Pawlowski, Wojtkowiak, Rybus? Pierwszy to podobno wielki talent(a facet ma 25 lat! i niczym nie wyroznia sie w lidze), drugi ma 27(?) i cala kariere gra w Polsce(i to w dodatku przecietnie) bo zaden klub zagraniczny go nie chce, a trzeci to rezerwowy Legii :D. Gdzie np. Borysiuk czy Rzezniczak? Obaj chwaleni przez wszystkich, a graja jakies ogorki.

P.S - I kiedy zostanie odstrzelony ten paralita Jodlowiec? W naszej lidze kreca nim niemilosiernie, a co dopiero na arenie miedzynarodowej. Mowie nie jemu i innym Sadlokom. Jest Glowacki, jest Zewlakow, jest Dudka...

domenica90 10.08.2011 21:53

W czym Polanski jest lepszy od Kaźmierczaka np.? Nawet od Borysiuka?

Ponadto wspaniały doping. Atmosfera wgniatała w fotel. Oby tak dalej.

Wspaniała gra kadry.

Bohaterem meczu z GRUZJĄ(!) jest bramkarz, no dajcież spokój...

PS. Małe pocieszenie, że słyszałam jakieś tam gwizdy czasami, jak przy piłce był 100% Polak. Niestety reszta się cieszyła, że postanowił wyświadczyć nam tę łaskę i zagrał (ups, przemaszerował) dla Polen.
Normalnie facet robi różnicę, że hej.

W meczu z Niemcami liczę na spektakularny wiecie co. Szkoda, że akurat z Niemcami, ale przeżyję - nie pierwsza by to była porażka...

Pan Jotka 10.08.2011 21:59

Tych którzy widzą już Polskę na podium ME i do tego wgniecionych Holendrów i Niemców spieszę poinformować, że Niemcy wygrali z Brazylią 3:2, a ich gra w ofensywie powalała. Z Polską 3:0 będzie małym wymiarem kary dla nas.

lorddavy 10.08.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1144502)
Hmm, tak w ogole, to co w kadrze robia tacy pilkarze, jak Pawlowski, Wojtkowiak, Rybus? Pierwszy to podobno wielki talent(a facet ma 25 lat! i niczym nie wyroznia sie w lidze),

Chyba nie oglądasz za często ligi, ja lubię patrzeć na grę Pawłowskiego, chłopak sporo potrafi, gdyby nie kontuzje byłby w zupełnie innym miejscu niż Lubin.

0 22 10.08.2011 22:04

Na livescore.com Milxon zapakował dwie bramki, a nie jakiś Melikson :)

For_FuN_ 10.08.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1144520)
Chyba nie oglądasz za często ligi, ja lubię patrzeć na grę Pawłowskiego, chłopak sporo potrafi, gdyby nie kontuzje byłby w zupełnie innym miejscu niż Lubin.

Ogladam i jest to solidny ligowiec, ktory absolutnie nie zasluguje na powolanie. Gdyby zaliczal po 10 asyst i strzelal kilka bramek na sezon, to moze...ale na dzisiaj ma 25 lat i zadnego dobrego sezonu w ekstraklasie, a gdzie reprezentacji Polski? Bylem wielkim zwolennikiem talentu tego pilkarza, ale kilka lat temu, kiedy wydawalo sie ze bedzie sie rozwijal...a on stoi w miejscu od lat, a jest juz w wieku dojrzalym pilkarsko. Napewno Maleckiemu do piet nie dorasta, a jest przeciez Blaszczykowski, Peszko czy Grosicki. Dlatego pytam co on robi w kadrze? Rozumiem, gdyby bylo pelno kontuzji, to mozna sie zastanowic.

P.S - I jak sam piszez warunkowo...gdyby nie kontuzje...czyli powolujemy go majac nadzieje, ze w koncu ten jego talent(a to w pelni uksztaltowany pilkarz) wybuchnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl