![]() |
Dzięki Ojgeniuszowi i Smudzie nasza kadra narodowa do tego stopnia mi obrzydła i zobojętniała, że dopiero przed 10 minutami dowiedziałem się, że gramy dzisiaj jakiś mecz. Pewno obejrzę z przyzwyczajenia.
|
http://www.youtube.com/watch?v=_yaWL...mbedded#at=221
To jest dobre.. dziennikarz Kołtoń i jego "Lewendowski" "Jadłoniec", "Wawrzyniaki", "Polskański" :) |
Cytat:
A o tym, że parę lat temu powiedział, że nie wyobraża sobie gry dla Polski, pisały również niemieckie gazety. Co, nie mógł tego sprostować wtedy, że to niby nieprawda? Nie mógł, bo tak powiedział. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ale i tak dosyć śmieszne. Widać, że w Polsacie Kołtoń to obiekt drwin i podśmie.....k. |
Cytat:
Stąd stwierdziłem, że wiarygodność wspomnianych gazet go tylko w jakimś stopniu może wybielić - może, ale nie musi, bo nie wiemy, czy te wypowiedzi padły z jego ust, czy z ręki dziennikarzy i pewnie się nie dowiemy. Cytat:
Generalnie jest tak jak mówisz, co innego Boenisch, Obraniak, Tyrała, Perquis, a co innego Polanski, bo zawodnicy wymienieni przed nim przynajmniej potrafili trzymać język za zębami, albo dobrze ściemniać...Matuszczyk to już w ogóle odrębna historia, bo on nawet w młodzieżówkach grał naszych, mimo, że mógł grać w niemieckich. |
1-0 dla Gruzji.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z szacunkiem do naszego kraju to sie wypowiada wielu obcokrajowcow chocby graczy Wisly - czy to ich upowaznia wszystkich do grania w naszej kadrze ? Jezyk jest wazny bo skoro gosc potrafi mowic w naszym jezyku na dosyc przyzwoitym poziomie to swiadczy, za ani on ani jego rodzina wcale sie tej Polski nie wyparli. Cytat:
Paradoksalne jest to, ze z tych wszystkich wynalazkow z zagranicy najbardziej krytykowane sa kandydatury tych, ktorym akurat z prawnego punktu widzenia nasze obywatelstwo jak najbardziej sie nalezy. |
Dzisiaj od poczatku na 99% zagra Władimir Dwaliszwili, ktorym sie interesowalismy. Warto zobaczyc jak ten napastnik sie prezentuje.
|
Obstawiam 2:0 dla Gruzji :) tyle w temacie...
|
3-0 dla Gruzji. 2 Dżalamidze (czy jak mu tam było temu Gruzinowi z weszło) i samobój Ojgena.
|
Cytat:
Cytat:
Nikt nie mówi, że on się Polski wyparł. Mamy mu za to podziękować? Jak mógł się jej wypierać, będąc urodzonym w Polsce, z Polaków? "Z szacunkiem do naszego kraju to sie wypowiada wielu obcokrajowcow chocby graczy Wisly - czy to ich upowaznia wszystkich do grania w naszej kadrze ?" Tak, Paljić do kadry... Obywatelstwo + szacunek, nie tylko to drugie. Cytat:
Rozchodzi się o to, jak Ojgen wypowiadał się o naszym kraju wcześniej. Weszło: Cytat:
|
Gdyby mogl grac dla Niemiec, to by dla nich gral, wypromowac chce sie, zgarnac kase za wystepy ( tak, za to jest kasa ) i zagrac sobie w euro bo pewny jest miejsca.
Tyle w temacie. Ten dziad powinien dostac w ryj, zostac wygwizdanym i pogonionym. |
Patrząc na to co się dzieje wokół naszej S-Kadry, lanie od Gruzinów byłoby na miejscu.
Ale, jestem przekonamy, że mamy na tyle dobrych zawodników, że Gruzja dostanie po dupie. Stawiam na co najmniej 2:0 dla 'Reprezentacji Polski'. Polanski już jest w kadrze, Marmolada i Prequis... Czy oni też będą? Duża liczba forumowiczów stawiała, przynajmniej jednego jako pewniaka na Euro 2012. Mam nadzieję, że jednak nie dostaną polskiego paszportu. (przynajmniej przed Euro) Co do Maora Meliksona i jego grze dla Polski - NIEREALNE. |
Cytat:
Cytat:
|
Oczywiście jak zwykle brawa przy hymnie rywali. Czy ludzie nie rozumieją, że zwyczajnie nie wypada?
|
Czarno widze nasza gre na Euro 2012 z tym skladem.
|
Ma ktoś linka do transmisji meczu
|
Krótko i na temat, bo szkoda mi męczyć telewizor. Gwizdają na przerzuta czy Wybiórcza zrobiła swoje?
|
Zrobiła robotę. Raz słyszalne "my kochamy pzpn" i "piłka nożna dla kibiców". Na trybunach anglia. Czyli robotę zrobił też Tusk.
|
Zrobiła swoje, w ogóle to atmosfera jak w kościele.
|
Lewandowski jest w niezłym gazie... szokuje mnie chłopak
|
Cytat:
Klose powiedział wprost, krótka piłka czekam na Niemcy. A ten lawirant, za rok powiem, a jeszcze chwilę. |
Brawo Błaszczu :)
|
Cytat:
|
Bo hymn się śpiewa , daje śpiewać innym , słucha , z pewnością nie ,,wyklaskuje''.
Klaskać można przed i po. min. stary wpis z weszło poruszajacy ta kwestie http://www.weszlo.com/news/1445 |
WKS wygrywało z Izraelem 3-0.
Wchodzi Melikson, na początek .......nął 2 bramki i pozamiatał. Gra Izraela się ożywiła co poskutkowało jeszcze jednym golem dla nich. Ostatecznie mecz zakończył się 4-3 dla WKS. A grał od 52 minuty. I to tyle w sprawie jego gry w kadrze Polski. Trzymaj się chłopaku od naszej repry z dala bo się cofniesz w rozwoju a przed Tobą wizja wielkiej kariery. |
Wybrzeże Kości Słoniowej 4 - 3
Izrael 44' Toure Y. 76' Shechter 45' Ya Konan 80' (Rzut karny) Melikson 68' Musa 87' (Rzut karny) Melikson 82' Drogba (Rzut karny)To Michnik gra w kadrze koszernych :D ? |
to samo miałem wkleić :)
Ojgen ist kuntuzjowanen fussballspieler. Brawo Gruzini, je*bać volksdeutscha. |
A nie mowiłem, ze Polska kadra niszczy pilkarzy, ktorzy maja 2 obywatelstwa. Polanski kontuzja, teraz pewnie bedzie troche pauzowal i straci miejsce w klubie - tak jak to było z Obraniakiem
|
Na wyróżnienie zasługują u nas Błaszczu, Lewy, Głowa (Smuda niech się modli, żeby nie dostał znowu jakiejś kontuzji, bo bez niego nasza defensywa daleko nie zajedzie) i Szczęsny (gracz meczu imo). Akcje ofensywne się ładnie zazębiały ale zwykle brakowało dokładności ostatniego podania (ulubione słowa komentatora - 'za mocno'). W defensywie czyścił Głowacki tak, że Jodłowiec nie musiał się specjalnie męczyć (i dobrze w zdecydowanej większości interwencji popełniał błędy).
Najgorsze natomiast według mnie były nasze farbowane lisy - Obraniak i Ojgen. Obraniak był zagubiony, podejmował złe decyzje, tracił piłkę i nie rozumiał się z partnerami z drużyny. Won z kadry. A Ojgena widziałem jak wszedł na boisko i jak dostał wpier*ol w drugiej połowie - zniknął zupełnie z boiska, ani odbiorów ani podań innych niż do najbliższego...ja nie wiem co Dyzma w nim widzi, chyba tylko to, że obaj umieją lepiej po niemiecku niż polsku i chciał mieć kolegę do rozmowy. Won z kadry. |
Oglądałem drugą połowę dzisiejszego meczu , fantastyczna atmosfera , jak to powiedział Iwański Niemcy , Holendrzy i Hiszpanie z pewnością wyjdą grać na miękkich nogach :)
|
Już po meczach z Argentyną widziałem dość duży progres w grze naszej reprezentacji, a teraz jestem naprawde zadowolony z ich dzisiejszej gry. Gdyby jeszcze się ze Szwabią udało wygrać we wrześniu to już będe spokojny o Euro.
|
Znowu gra na wynik ze slabymi Gruzinami. Dramatycznie, to wyglada...nasi zamiast gryzc trawe i wpakowac kilka brameczek, to spaceruja sobie na boisku. Bogu dzieki, ze mamy klasowych bramkarzy, bo wynik moglby byc inny, a biorac na uwage fakt, ze powazny przeciwnik stworzy sobie zdecydowanie wiecej sytuacji... Caly czas czekam z niecierpliwoscia na sprawdziany generalne z Niemcami, Anglikami, Hiszpanami, Wlochami czy Brazylia. Wtedy sie okaze co zbudowal Smuda(o ile przeciwnicy potraktuja ten mecz powaznie). Hmm, tak w ogole, to co w kadrze robia tacy pilkarze, jak Pawlowski, Wojtkowiak, Rybus? Pierwszy to podobno wielki talent(a facet ma 25 lat! i niczym nie wyroznia sie w lidze), drugi ma 27(?) i cala kariere gra w Polsce(i to w dodatku przecietnie) bo zaden klub zagraniczny go nie chce, a trzeci to rezerwowy Legii :D. Gdzie np. Borysiuk czy Rzezniczak? Obaj chwaleni przez wszystkich, a graja jakies ogorki.
P.S - I kiedy zostanie odstrzelony ten paralita Jodlowiec? W naszej lidze kreca nim niemilosiernie, a co dopiero na arenie miedzynarodowej. Mowie nie jemu i innym Sadlokom. Jest Glowacki, jest Zewlakow, jest Dudka... |
W czym Polanski jest lepszy od Kaźmierczaka np.? Nawet od Borysiuka?
Ponadto wspaniały doping. Atmosfera wgniatała w fotel. Oby tak dalej. Wspaniała gra kadry. Bohaterem meczu z GRUZJĄ(!) jest bramkarz, no dajcież spokój... PS. Małe pocieszenie, że słyszałam jakieś tam gwizdy czasami, jak przy piłce był 100% Polak. Niestety reszta się cieszyła, że postanowił wyświadczyć nam tę łaskę i zagrał (ups, przemaszerował) dla Polen. Normalnie facet robi różnicę, że hej. W meczu z Niemcami liczę na spektakularny wiecie co. Szkoda, że akurat z Niemcami, ale przeżyję - nie pierwsza by to była porażka... |
Tych którzy widzą już Polskę na podium ME i do tego wgniecionych Holendrów i Niemców spieszę poinformować, że Niemcy wygrali z Brazylią 3:2, a ich gra w ofensywie powalała. Z Polską 3:0 będzie małym wymiarem kary dla nas.
|
Cytat:
|
Na livescore.com Milxon zapakował dwie bramki, a nie jakiś Melikson :)
|
Cytat:
P.S - I jak sam piszez warunkowo...gdyby nie kontuzje...czyli powolujemy go majac nadzieje, ze w koncu ten jego talent(a to w pelni uksztaltowany pilkarz) wybuchnie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl