![]() |
Raphael, tylko żeby Twojej teorii nie wzięli diabli po meczu z Wisły z Cracovią. Jak dla mnie ten sezon układa się w całości po myśli Amici.
Legia ma duże problemy wewnętrzne, zawodnicy są kompletnie bez formy, co widać dobrze po grze Iwańskiego, który swoją drogą błyszczał w sparingach. Motywacja piłkarzy jest praktycznie żadna, brak presji mistrzostwa, brak presji pucharów (toć to jedynie kłopot dla klubu, który będzie musiał szukać stadionu zastępczego), a obecnie wygląda to jak dogorywanie i wyczekiwanie na nowy stadion, dodatkową kasę dla klubu i nowe możliwości dla ITI. Co do Urbana to szczęscie go opuściło i z mojej perspektywy jedyną rzeczą, która go ratuje jest wprowadzanie młodych zawodników do pierwszej drużyny. Poza tym tworzy się obecnie kolejny front konfliktu, po wstępnej fazie kibice-ITI przyszła pora na kibice-Urban i S-ka. W Wiśle jest również nie wesoło. Cupiał zakręcił kurek z kasą już jakiś czas temu i obecnie polityka transferowa praktycznie nie istnieje. Transfery Beto i Garguły w chwili obecnej to uzupełnienie ławki, gdyż pierwszy nie okazał się tym kim miał być, a drugi (obym się mylił) może podzielić losy Dawidowskiego, czy Niedzielana. Do tego dochodzi kontuzja Brożka, która jednak może okazać się zbawienna, gdyż pozwoli ona zatrzymać w Krakowie najlepszego napastnika ligi na następny sezon. Co do gry to jest ona bardzo podobna do tego co robią u nas w Warszawie - walenie głową o mur bez żadnego ładu i składu. Najpoważniejszym problemem Wisły jest brak zmienników wobec starzejących się: Sobolewskiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego, Cantoro, czy Głowackiego. Amicę musiałby dopaść jakiś armagedon, żeby przy tak słabych rywalach nie utrzymali pierwszego miejsca w tabeli. |
kibice Ruchu mają po dzisiejszej wpadce z Odrą ambiwalentne uczucia: z jednej strony wnerwieni, że porażka, z drugiej strony satysfakcja, że Odra Górnikowi odskakuje.
Ciekawe, że sam też mam nieraz takie uczucia (wiem, że to nieładnie :) ), tylko nazwy klubów inne ;) edytka: Stilic metr przed bramką przepięknie bije w poprzeczkę. A ja myślałem, że tylko nasi najładniej setki marnują, a tu proszę, są lepsi |
Orientuje się ktoś , czy któryś z zawodników Lecha jest zagrożony kartkami przed meczem z nami?
|
Cytat:
|
ile do końca w meczu Pyr? na justinie jest 63 minuta, na livescore 83, LOL
|
65, na C+ ;)
|
Slask przegrywa z Polonia. Może to i dobrze. Źle Śląskowi nie zycze, ale dobrze by było gdyby Polonia do końca liczyła się w walce o europejskie puchary i nie odpuszczała. Amica ma z nimi jeszcze mecz na wyjeździe i może zgubi tam ze 2 pkt.
|
"Miejmy nadzieję, że goście zostaną ukarani za swoje granie na czas od 60 minuty..." z oficjalnej strony Amiki z live.... A ja liczę, że Amica zostanie ukarana za dwa fuksy... w Bełchatowie i Zabrzu.
|
Ja bym jednak wolał ,żeby w meczu Śląsk-Polonia padł remisik.......Polonia ma do nas tylko 2 punkty i nic nie można jeszce przesądzać. Po tym co wczoraj zobaczyłem,jakoś dziwnie jestem spokojny o to ,że ukończymy ten sezon przed Legią. Szczególnie biorąc pod uwagę ich siłe ataku:D W tym miejscu napomknę ,że testowany przez nich estończyk ( który okazał sie" za słaby" )dzisiaj walnął sobie hattrica w swojej lidze..... Ogólnie strzela bramki jak na zawołanie , ale to już nie nasz problem...........
Oby tylko Arka wytrzymała do OSTATNIEJ MINUTY i aby Pan sędzia nie doliczał więcej niż minutkę...... |
O to chodzi, że go dopiero teraz powołał. a pokrzyczec dzis mozna, zeby przed jutrem gardło rozgrzac;)
|
Rangifo zderzył się z Witkowskim w polu karnym Lecha. Sędzia nie odgwizdał faulu.
taki śmieszny cytacik z relacji...czyżby Arka grała tak ofensywnie, że już nawet ich bramkarz jest w polu karnym Lecha?? |
Powiedzmy jeszcze słowo o sędziu dzisiejszego meczu. Jest skandaliczny!
Kolejna ciekawostka z live ze strony Amiki....Haha Amica już szuka winowajcy ;D |
O której zaczął się mecz Lecha z Arą? Planowo pierwszy gwizdek miał zabrzmieć o 18.20, mecz zaczął się z poślizgiem?
|
A według futbol.pl Bandrowski dostał krwotoku
|
tak, 15-minutowym
NIe no limit szczęścia dla amici musi się wyczerpać, najlepiej teraz. Zawsze to -2 pkt |
No i jest!! Remis....WYGRAĆ DERBY, BĘDZIE TYLKO 3 PUNKTY!
|
Cytat:
|
Elegancko, Amica zremisowała.
Wniosek bardzo prosty: jutro wygrywamy i wracamy na poważnie do gry o mistrza. |
Koniec meczu. Lech zremisował z Arką 0-0.
Teraz nie pozostaje nam nic, tylko wygrać derby i zniwelować stratę punktową do Lecha. Miejmy nadzieję, że tym razem wykorzystamy szansę podarowaną przez przeciwników... |
To ze doping słabszy bo wynik nie po myśli "najlepszych kibicow w Polsce" mozna zrozumiec, ale wygwizdywac swoją zgode?
|
I Amica przestała preferować strzelanie w 94 min. :D
Zaczął się opóźnieniem,bo Chelsea zaczęła z opóźnieniem i zamiast derbów Londynu puścili rugby.... No taką kolejkę Wisła musi jutro wykorzystać!!! |
Limit szczęścia Amici w doliczonym czasie gry się chyba wyczerpał. Jutro tylko zwycięstwo!
|
No i może teraz do nas się szczęście uśmiechnie skoro inni grają tak jak moglibyśmy sobie wymarzyć.
|
No i ****.
Jest fajnie, tyle że nie mamy Pawła. Taka szansa na majstra bo jak się okazuje pompowany balonik przez media powoli pęka, Legia też swoje robi a my nic nie możemy zrobić , bez Pawła. Paweł wracaj szybko, może jeszcze się uda! Gdybyśmy zdobyli w tym roku majstra byłby to najcenniejszy majster (od przyjścia Cupiała). Wierzę że ten piękny sen się spełni.. |
Brawo, brawo, brawo... Jaki pierwszy dzień wiosny, taka cała wiosna;D Amica same remiski będzie miała :D
|
Spokojnie panie i panowie. Tydzień temu też był taki zbiorowy orgazm. Bardzo miło, że rywale grają pod nas, ale trzeba jeszcze odwalić swoją część roboty.
Przypominam też, że grają aktualnie we Wrocławiu, każdy wynik inny niż remis spycha nas( miejmy nadzieję, że tylko do jutra) na czwarte miejsce w tabeli. |
Nie zapominajcie, że tydzień temu była podobna napinka, a co z tego wyszło to sami pamiętacie. Ja mam aktualnie taką teorię, że wszystkie drużyny w naszej lidze są obecnie równe i o zwycięstwie decyduje jedynie ambicja zawodników.
|
widział ktoś liczbe strzałów ????
Lech strzały 21 CELNE : 3 to się nazywa skuteczność :P |
...
Już nawet ciezko roztrząsać, która z "najlepszych" ekip (Lech, Legia, Wisła) zalicza najbardziej kompromitujące wpadki. Powiem tak - jakby Paweł (piłkarz jak na potrzeby ligi i Wisły wybitny) grał to byłbym pozytywnie nastawiony na te ostatnie 10 kolejek. Tak to ciężko marzyć, my po prostu nie mamy ludzi do gonienia, ludzi, którzy zagwarantują strzelenie bramki w dwóch meczach pod rząd. Bo bez goli zniszczą nas własne remisy lub minimalne porażki... Szkoda, bo poziom jest tak denny, że wystarczy nie zaliczać zbyt wielu wpadek by zdobyc mistrzostwo. Nawet zbierając po drodze lanie 1:4 z Lechem. |
karny dla Śląska obok słupka, a mogło dać 1-1.
Jeszcze nic straconego, Polonia w 10, Jodłowiec 2 żółte i weg. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl