![]() |
Jedyny grajek z polskiej ligi, którego możemy sprowadzić - ze względów ekonomicznych i sportowych - to Sobiech. Nikt więcej. Żaden Glik, Wilczek, Janoszka, nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Mamy swoich Burligów, Mączyńskich, Boguskich, nie potrzeba nam ich słabszych i mniej doświadczonych wersji.
|
Cytat:
Owszem można sprowadzić w miarę młodego bramkarza, ale niech reprezentuje on odpowiedni poziom. Przykład Tytonia pokazuje, że w Polsce są młodzi utalentowani ..tylko trzeba posiadać sieć scoutingu, o którą u nas trudno. Jestem zdecydowanie za tym, by sprowadzić doświadczonego i ogranego na boiskach europejskich bramkarza, gotowego dać gwarancję obronie krakowskiej Wisły - tymbardziej, że prawdopodobnie Wisłę opuści Marcelo. Sprowadzenie kolejnego Cebanu, a następnie pozbycie się, nie dając mu najmniejszej szansy to totalny idiotyzm! Najbardziej realne wydaję się pozyskanie Onyszko, któremu kończy się kontrakt, i który bez wahania przyjąłby propozycję z Wisły. Polak, ograny w pucharach europeskich, doświadczony - czego chcieć więcej? |
Cytat:
|
|
Zawodnicy, których powinno się a nawet trzeba zakontraktować.
Bramkarz Carlos Fernandes - bramkarz rep. Angoli; Bardzo dobre rozegrane spotkania w lidze portugalskiej; świetne relacje z kibicami Skrzydłowi: Tomas Micola - przed sezonem był poruszany jego temat, teraz kończy mu się kontrakt! Banik jest na 2. miejscu w tabeli a Micola ma w tym sezonie w dorobku 7goli Sebastian Strandvall - najlepszy skrzydłowy fińskiej ligi w poprzednim sezonie; mogą być problemy z jego pozyskaniem, bo niedawno zmienił klub Napastnik: Muris Mesanovic - 19latek z Bośni i Harc.; w 2. lidze czeskiej jest wice królem strzelców, kończy mu się kontrakt, to może być złoty interes |
w Grecji jest kryzys, myśle że można tam teraz poszukac kilku ciekawych zawodników za free oczywiście.
Skoro taki klasowy obnrońca jak Baszczu i pomocnik Zieniu nie maja tam miejsca to myśle że można poszukac przydatnych nam zawodników |
Cytat:
I mysle ze to jest idealne okreslenie jego poziomu gry ^^ Pozatym nie potrzebujemy kolejnego grajka z iq 50. Wystarczy poczytac jego wypowiedzi. |
kilkoma chłopakami z tej Reprezentacji U-17 możnaby sie zainteresowac skoro za Sobiechów czy Kiełbów trzeba płacic w milionach.
http://www.90minut.pl/news/123/news1...z-Estonia.html |
Cytat:
|
Cytat:
bawiacych sie w dziennikarzy to nie sa oni dla mnie zadnymi autorytetami. |
Możecie się z tego śmiać lub nie ale ja uwazam że idealnym napastnikiem do nas byłby Tshibamba z Arki.
Jak Arka spadnie,a jest taka opcja,to jest to zawodnik śmiało do wyjęcia. |
Cytat:
- jesli Arka spadnie to wlasnie przez ta sytuacje |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Szoda że nie zainteresowaliśmy się Tosikiem, bo byłby na prawą obronę jak znalazł. Szkoda. |
Cytat:
U nas napastnicy robili dokładnie to samo a walczymy o nieco inne priorytety. Za nim przemawia fakt że grał w słabej drużynie a pomimo tego że nie kazdy mecz w pełnym wymiarze czasowym,kilka waznych goli strzelił,notabene bez których Arka już dawno byłaby w I lidze. Poza tym to silny,stojący mocno na nogach napastnik.Takiego nam trzeba. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A moze by sie tak zainteresowac D.Nowakiem z Belchatowa za niedlugo konczy mu sie kontrakt a i kontuzje przestaly go omijac a to ze bramki potrafi strzelac to wszyscy wiedza
|
Cytat:
|
Jako, że dyskusja przeniosła się z innego tematu transferowego tutaj, pozwolę sobie przykleić jednego z moich postów.
Tak jak mówiłem, na 100% odejść muszą: Jop, Brożek Paweł, Brożek Piotr, Kirm, Jirsak, Christow oraz Pawełek i Juszczyk. Do tego można rozważać też sprzedaż Diaza i Łobodzińskiego, ale ich zostawiłbym do zimy i w zależności od formy i przydatności dla zespołu w rundzie jesiennej, sprzedał lub nie. Trzeba wsiąść pod uwagę lepsze występy Łobodzińskiego w ostatnich meczach, może wreszcie odbudował formę. Do wyciągnięcia z polskiej ligi są: 1) Kamil Glik - Piast spada z ligi, zainteresowanie klubów zachodnich (Fulham), kapitalna gra i bramka w reprezentacji ze 3 miesiące temu. 2) Micański - napastnik, w tym sezonie 14 goli zainteresowanie klubów zachodnich, dzisiaj wypowiada się o Lechu, widać że go nie lubi. 3) Sadlok - patrz pozycja numer 1. 4) Sobiech - Lech ostrzy na niego pazurki 5) Kiełb - komentarzu nie trzeba. 6) Onyszko - Pawełek może mu piłki podawać, stary, ale na 2 lata starczy. Do tego do wzięcia za darmo jest Golański ze Steauy Bukareszt oraz Kosowski z Cypru. Uważam że z tej 8 piłkarzy przynajmniej 5-6 z Onyszką i Glikiem włącznie musimy pozyskać. Skład uzupełnić 1 wybitnym ofensywnym piłkarzem z zagranicy, w miejsce Kirma, Jirsaka i Christowa. Ogólnie, konieczna jest wymiana minimum 2/5 obecnego składu. Należy co najmniej utrzymać siłę defensywną, dokonać największego wzmocnienia ofensywy od ostatnich 10 lat oraz wzbogacić kadrę o wartościowego bramkarza i wartościowych zmienników. |
Mi sie wydaje ze Sobiech pojdzie do Amiki..Wystarczy popatrzec na jego reakcje(a raczej jej brak) po faulu Bosackiego,zero pretensji do arbitra..Podobnie odbieram jego nonszalancki strzał tez w kocowce..
|
Ja myślę,że trzeba wyciągnąć Grosickiego z Jagi.500 tysięcy euro to całkiem przystępna suma w porównaniu do milionów jakich sobie życzą za Sobiecha.To samo tyczy się Micanskiego - 600-700 tysięcy euro to wcale nie tak drogo.Tymi dwoma zawodnikami bardzo poważnie wzmocnilibyśmy naszą ofensywę,a koszt wyniósłby około miliona euro.
|
Grosicki i Małecki? Mieszanka wybuchowa, ale mogłoby coś z tego wyjść.
Sobiech odpada (a może Polonia?), Janota też. Moim zdaniem wybiorą Amice. Micanski prawdopodobnie wyjedzie do Bundesligi. Nie wiem, czy nie lubi Lecha ..dziś czytałem, że życzy mu mistrzostwa. Bardziej martwię się o obronę. Jeśli sprzedamy Marcelo ..to zostanie tylko Głowacki i nikt więcej. Cleber ma swój wiek, Good Jop to bez komentarza wogóle. Pamiętajcie, że Wisła powinna jeszcze wykupić Alvareza, więc już część kasy na transfery przepada. Myślę, że warto by poszukać na Bałkanach. Zawodnika z Dinama Zagrzeb to może nie kupimy, ale kogoś wyróżniającego się można powalczyć. Warto również rozejrzeć się w ligach zachodznich - np. Szwajcaria, Portugalia (słabsze drużyny, bądź II liga). Ameryka Pd także. Szkoda tylko, że nie mamy skautów, którzy byliby odpowiedzialni za takie rzeczy. Zapewne transfery byłyby zdecydowanie bardziej trafione. Na chwilę obecną proponuję ot tak, s-f! Giovanni Moreno - facet jest naprawdę dobry! Oglądałem go w meczu reprezentacji Kolumbii. Luis Muriel Ezequiel Óscar Scarione |
Co wy macie z tym Grosickim, to ja nie wiem... W rundzie wiosennej jeden pełny mecz(!), w 29 meczach strzelił zawrotną liczbę 4 bramek, tak, na pewno 500 tys. euro to mega- okazja jak za piłkarza który potrafi robić przede wszystkim wiatr na boisku...
|
Ludzie zejdzcie na ziemie z tym Grosickim z niego to zaden mega gwiazdor kilka przebiezek wzdluz lini i tyle
|
Kiełb do Lecha
Tosik do Polonii Dwa nazwiska mniej z listy spekulacji. |
I git, bo jeszcze komuś z naszych działaczy wpadłoby na myśl, żeby którąś z tych miernot do nas ściągnąć... :lol:
|
Cytat:
|
weszlo.com
|
Cytat:
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl