Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

riv 15.01.2014 19:05

To info pochodzi od tego samego chłopa, który wciskał Stolarskiego do Legii, także podchodził bym to tego z dużą ostrożnością i poczekał na oficjalne info. Co i wam radzę.

Arked 15.01.2014 19:14

Stolarskiemu krzyż na drogę i powodzenia. Ciężko jakoś strasznie żałować zawodnika, który przegrał rywalizacje z Burligą.

siara 15.01.2014 19:17

Powoli, bez emocji..."Weszło", to "Weszło"....Coś palną a jak okaże się to nieprawdą, zgrabnie napiszą, że zrobili to, by kogoś wkręcić. Poczekajmy.

gigant 15.01.2014 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1344802)
Stolarskiemu krzyż na drogę i powodzenia. Ciężko jakoś strasznie żałować zawodnika, który przegrał rywalizacje z Burligą.

Deprecjonujesz Stolarskiego czy Burligę?

Jednak poczekałbym na oficjalne info.

Zawsze Weszlo moze jeszcze napisac o pewnym transferze Stolarskiego do Benfiki, bo w tym akurat mają doświadczenie.

Ciastek1 15.01.2014 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1344804)

Jednak poczekałbym na oficjalne info.

Zawsze Weszlo moze jeszcze napisac o pewnym transferze Stolarskiego do Benfiki, bo w tym akurat mają doświadczenie.

Raczej piewców talentu Stolarskiego.

JrQ- 15.01.2014 19:25

Stolarski to dobry piłkarz będzie, ale nie na prawą obronę.
Skrzydło wg mnie to pozycja dla niego.
Generalnie jak na 17-latka jest bardzo dobrze rozwinięty fizycznie.
Może stąd wrażenie, że jest taki dobry?

Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem co o nim sądzić, widziałem go w 5 meczach może, ale zazwyczaj lepszy w ofensywie...

westersyl 15.01.2014 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michal (Post 1344776)

Oglądałem na YT zagrania Diego Manicero. Dla mnie ten gość jest zwyczajnie beznadziejny. Wozi się z tą piłką w kompletnie nie przemyślany sposób zamiast oddać koledze 3 tempa wcześniej, drybluje kompletnie bez sensu w stronę własnej bramki, wielokrotnie jest na granicy straty lub ma szczęście, że jest sfaulowany. Jego gra za pewne sprawia, że kolegom z drużyny odechciewa się grać bo widać, że czekają aż Manicero w końcu odda tą piłkę, a on dalej holuje. Zagranie, z któreś minuty w filmiku mnie kompletnie rozwaliło, tradycyjny bezsensowny drybling i mając wolnego kolegę zagrywa do niego z premedytacja "podcinką", w jakim celu ? Chyba po to aby było mu trudniej tą piłkę przyjąć. Poziom tej ligi jest dla mnie mocno wątpliwy i śmiem twierdzić że taka gra w Polsce nie przejdzie. Widać, że decyzje podejmowanie przez niego na boisku nie są optymalne, zamiast zagrać koledze w tempo woli jeszcze trochę podholować kiwnąć jeszcze kogoś dopiero oddać. W Peru czasami to przechodzi.

Niby fajnie prowadzi tą piłkę ale nie widać jakości w zagraniach. Jest na "Nie". Chciałbym się mylić jeśli przyjdzie do Wisły, jednak wątpliwe aby dał jakość tej drużynie. Zastanawiam się czy nie lepiej postawić na kogoś młodszego...

shaggy 15.01.2014 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1344784)
Rzygam już tym pojazdem po Smudzie od strony weszlo

No Stano ma straszny afront do niego, i robi sie juz to zalosne. Jak ognia przez cala runde unikal pochwal dla Franza za postawe Wisly jesienia a gdzie tylko sie da to stara sie mu dolozyc. Mniejsza o to czy slusznie czy nie wazne zeby mu dokopac.

Ciekawe czym tak Smuda mu sie narazil? Znajac smude pewnie kiedys powiedzial zakolastemu patre meskich slow a teczowy Krzysio obrazil sie na amen:)

gigant 15.01.2014 19:29

Przypomina sie saga z Kowalczykiem i jego przyjściem do Wisły przed chyba 10 laty , przyjdzie czy nie? Teraz ze Stolarskim sytuacja odwrotna, odejdzie czy nie?

Zawsze jeszcze mozemy czekać na Gimeneza, może to już.

63.5 Kg 15.01.2014 19:53

Jak odejdzie to nie idzie.
Nic jeszcze nie zrobil a każdy się za nim zabija.
Tak bardzo spieszno mu do grania to proszę bardzo ,zobaczymy co osiągnie.
Dla mnie to w ogole jest smieszna sprawa ze chłopak ma 18 lat a zahcowuje się jakby był obrażony ze nie gra,.
Kiedys to zawodnik bylby dumny ze w ogole jest w takim klubie jak Wisla i ze ma szanse się tutaj rozwijać a i z czasem grac bo tez i na to by przyszla pora...

I bardzo mnie smieszy pisanie w stylu ze Probierz jest tam trenerem i to go przekonalo,tyle ze za jakiś czas Probierza pewnie już tam nie będzie...

A i tak na koniec odemnie .....Idz w chu...

Matejas_ 15.01.2014 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1344810)
Przypomina sie saga z Kowalczykiem i jego przyjściem do Wisły przed chyba 10 laty , przyjdzie czy nie? Teraz ze Stolarskim sytuacja odwrotna, odejdzie czy nie?

Saga się skończyła, odszedł... i dobrze!

Ciastek1 15.01.2014 20:09

Dwóch "Wiślaków".... Jednemu nie pasowały ciężkie treningi drugiemu fakt , że zasłużenie siedzi na ławce. Brawa . Dawniej ławka motywowała a dzisiaj? Nie gram ? Wina trenera, wina ciężkich treningów, smogu w Krakowie itp. Z takim podejściem do sportu wróżę Stolarskiemu karierę na zachodzie .... w drugiej lidze luksemburskiej.

westersyl 15.01.2014 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1344819)
Dwóch "Wiślaków".... Jednemu nie pasowały ciężkie treningi drugiemu fakt , że zasłużenie siedzi na ławce. Brawa . Dawniej ławka motywowała a dzisiaj? Nie gram ? Wina trenera, wina ciężkich treningów, smogu w Krakowie itp. Z takim podejściem do sportu wróżę Stolarskiemu karierę na zachodzie .... w drugiej lidze luksemburskiej.

Cytując Tomasza Hajtę: "Tylko u nas tak jest tak, że zawodnik się zastanawia czy czasami nie za ciężko trenuje, czy mu to jest potrzebne, czy tak powinno być."

mitmichael 15.01.2014 20:52

Za wszelka cene chca wypchac Stolarskiego z Wisły ze Smuda rozmawiał, ze zamierza zostac w Wisle a Oni dalej ciagna ten wozek szkoda w ogole czytac to co podaje weszlo

wanciak86 15.01.2014 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1344822)
Za wszelka cene chca wypchac Stolarskiego z Wisły ze Smuda rozmawiał, ze zamierza zostac w Wisle a Oni dalej ciagna ten wozek szkoda w ogole czytac to co podaje weszlo

Weszło to pedały, to fakt. Ale akurat niepotwierdzonych info transferowych, to nie było jeszcze ŻADNEGO.
Transfer załatwił Piekarski, który siedzi w kieszeni u "nowych" szefów klubu..
Ja osobiście taką plotkę o Stolarskim usłyszałem w sobotę 11go, od strażnika pieczęci Lechii. Dzis się potwierdziło.

Co by nie było, chyba można się cieszyć, że jednak do Lechii - a nie do Legii.

Ps. Słowa Smudy to już chyba każdy w tym kraju się nauczył, gdzie można sobie włożyć..
Smuda to kłamca i bajkopisarz, i nie pisze tego prowokacyjnie - ale chyba dobry wynik drużyny zasłonił ten widok co niektórym..

Cytat:

"@T_Galinski: Piekarski: - Paweł zaakceptował ofertę Lechii i podpisze kontrakt z tym klubem. W czwartek siadamy do negocjacji z działaczami Wisły."

Lukasz 15.01.2014 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344824)
Ps. Słowa Smudy to już chyba każdy w tym kraju się nauczył, gdzie można sobie włożyć..
Smuda to kłamca i bajkopisarz, i nie pisze tego prowokacyjnie - ale chyba dobry wynik drużyny zasłonił ten widok co niektórym..

Akurat zrobił co powinien zrobić trener by zatrzymać Stolarskiego. Przynajmniej próbował.

Arked 15.01.2014 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1344804)

Stolarskiego. Do Burligi nic nie mam. Pracowity gość i zostawia serce na boisku, choć wielkim piłkarzem na pewno nie jest. Nie twierdzę też, że Paweł nie ma talentu, bo wyraźnie widać, że ma to coś, ale moim zdaniem jak na razie nie zasłużył sobie na całą uwagę jaką się mu poświęca. W mediach zrobili z nim zawieruchę jakby chodziło co najmniej o młodego Cristiano Ronaldo. Trochę to śmieszne.

wanciak86 15.01.2014 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1344827)
Stolarskiego. Do Burligi nic nie mam. Pracowity gość i zostawia serce na boisku, choć wielkim piłkarzem na pewno nie jest. Nie twierdzę też, że Paweł nie ma talentu, bo wyraźnie widać, że ma to coś, ale moim zdaniem jak na razie nie zasłużył sobie na całą uwagę jaką się mu poświęca. W mediach zrobili z nim zawieruchę jakby chodziło co najmniej o młodego Cristiano Ronaldo. Trochę to śmieszne.

Wiesz co.. 9 lat już tu jestem..
I czytam Was od laaat, ale praktycznie nigdy sie nię wypowiadam - siedzę sobie w cieniu.
Jednak proszę Ciebie, przypomnij sobie teksty o Burlidze rok temu.

gigant 15.01.2014 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1344827)

100% racji.

Arked 15.01.2014 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344828)
Wiesz co.. 9 lat już tu jestem..
I czytam Was od laaat, ale praktycznie nigdy sie nię wypowiadam - siedzę sobie w cieniu.
Jednak proszę Ciebie, przypomnij sobie teksty o Burlidze rok temu.

Burliga zawsze miał pod górkę wśród kibiców bo jest drewniany i często bezsensownie fauluje. Nie można jednak odmówić mu efektywności, którą Stolarskiego bił na głowę.

Swoją drogą to uważam, że prawa obrona to nie była pozycja dla Stolarskiego ale w obecnej sytuacji nie ma co nawet zaczynać tego tematu.

wanciak86 15.01.2014 22:03

Stolarski by został, i za rok byłby "Bogiem".. Taka prawda..
Niesamowite, jak to forum przypomina ludzi z Lechii:)

gigant 15.01.2014 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344832)
Stolarski by został, i za rok byłby "Bogiem".. Taka prawda..
Niesamowite, jak to forum przypomina ludzi z Lechii:)

Z racji tego że jestes z Lechii, daj w spokoju przeżywać zawód, a nie dolewaj oliwy do ognia.

serek.c2 15.01.2014 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344824)
Co by nie było, chyba można się cieszyć, że jednak do Lechii - a nie do Legii.

Z czego się cieszyć? Zamiast całkiem niezłej kasy od Legii dostaniemy od Was drobne za wyszkolenie.

Strasznie nie podoba mi się zachowanie tego łebka - muszę jednak napisać, że nie podoba mi się także zagrywka Lechii...

Elendil 15.01.2014 22:10

może będzie Bogiem, a może kolejnym zmarnowanym talentem.

Też nie rozumiem, o co całe to halo z jego transferem. Gość w tej rundzie nie pokazał nic. Nawet nie było sensu się zastanawiać on, czy Burliga, bo ten drugi był o klasę lepszy. A to tylko Burliga.

A tutaj bój, jakby to dzięki niemu Wisła zawdzięczała miejsce na pudle. Dla mnie może iść gdzie chce, choćby i do tej Legii - ewidentnie widać, że ktoś mu z mózgu już niezłą papkę zrobił, zachowuje się jak gwiazdor, a nie pokazuje nic sensownego.

wanciak86 15.01.2014 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1344836)
Z czego się cieszyć? Zamiast całkiem niezłej kasy od Legii dostaniemy od Was drobne za wyszkolenie.

Strasznie nie podoba mi się zachowanie tego łebka - muszę jednak napisać, że nie podoba mi się także zagrywka Lechii...

ale.. o czym Ty mówisz? Przecież ekwiwalent dla Wisły NIC się nie zmienia.
Będzie to 70tys zł. Zmienia się tylko kasa dla zawodnika, który w Lechii dostanie mniej niż w Legii mu oferowano. Czy to nie świadczy dobrze o Nim ?
Według mnie bardzo dobrze, nie to o .. tfu tfu Małecki.

Cytat:

Krzysztof Stanowski ‏@K_Stanowski 3 min
Stolarski formalnie klepnięty do Lechii. Teraz Lechia będzie rozmawiała w sprawie jak najszybszego wyrwania go z Wisły.

Ciastek1 15.01.2014 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344839)
Będzie to 70tys zł. Zmienia się tylko kasa dla zawodnika, który w Lechii dostanie mniej niż w Legii mu oferowano. Czy to nie świadczy dobrze o Nim ?

Chłopaczek obrażony o to , że zasłużenie siedział na ławce odchodzi. Bardzo dobrze to o nim świadczy....

Sportowiec to jest taka Justyna Kowalczyk , która zanim coś osiągnęła ostro zap.... a po sukcesie nie spoczęła na laurach tylko przykręciła przysłowiową śrubę. A tutaj jeden z drugim obrażeni o siedzenie na ławce uciekają na wybrzeże . Ktoś już nazwał Polskich panów piłkarzy nie sportowcami a hobbystami. Niech sobie tylko darują opowiastki o złym Smudzie .

serek.c2 15.01.2014 22:21

Cytat:

Nie chodzi o ekwiwalent (ten jest stały) tylko o kasę za wcześniejsze przejście do Legii czy też do Was... Nie wiesz jakie pieniądze oferowała mu Legia a jakie Lechia, poza tym co o nim dobrze świadczy bo nie kumam? Wypiął się na klub, który go wychował, którego podobno On jak i jego stary są kibicami...

Osobna sprawa to działanie Lechii - jak dla mnie niefajne zachowanie i nie będę swoich odczuć ukrywał.

Valandil 15.01.2014 22:22

Cytat:

Legia ponoć dawała 400k euro za przejście stolara już, to trochę więcej niż 70 tysięcy złotych ekwiwalentu...

pawelo84 15.01.2014 22:23

A niech sobie Stolarski gra w Lechii. Nawet dobrze, że tam idzie, przynajmniej całkiem niezły Fryc będzie miał większe szanse na grę. Nie wiem czemu wszyscy się tak zachwycają grą Stolarskiego. Przeciętny zawodnik, który tylko z racji tego, że mamy słabą kadrę ma szanse grać u nas ogony. Młody może i jest, ale w jego wieku w takiej Holandii jest ze 100 lepszych od niego. Wcale też nie widzę tego jego wielkiego potencjału. Nie ma ani dryblingu, ani jakiejś świetnej szybkości, więc żadnen z niego wielki pomocnik nie będzie. Boczny obrońca z niego co najwyżej średni, bo ma braki w ustawianiu się. Jestem przekonany, że maks co może osiągnąć to poziom Piotrka Brożka, z roku 2008, o ile kiedyś to osiągnie. Zachowuje się natomiast jak gwiazdor. Dobrze, że chociaż wybrał Lechię bo nie będzie miał z kibicami Wisły pod górkę.

wanciak86 15.01.2014 22:25

Nie za przejście a za PODPIS. To zdecydowanie OLBRZYMIA różnica.

Widzę, że nie ma tu się co dalej wypowiadać, tutaj Smuda już jest bogiem.
Całe szczęście, że reszcie kraju wynik Wisły nie zamydlił oczu na tą fałszywa gnidę.

Dobranoc.

Valandil 15.01.2014 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344845)

Całe szczęście, że reszcie kraju wynik Wisły nie zamydlił oczu na tą fałszywa gnidę.

Dobranoc.

Czytaj dokładnie, proszę cię, przynajmniej wg. Weszło legła dawała 400k euro za przejście Stolara do Legii w tej chwili Wiśle + milion złotych dla stolara za podpis.

Gdzie napisałem, że Smuda jest dla mnie bogiem? Wyniki osiąga, tylko to go broni.

serek.c2 15.01.2014 22:28

A cóż nasze wypowiedzi mają wspólnego ze Smudą? :D

Ciastek1 15.01.2014 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344845)

Dobranoc.

Masz na myśli tą resztę kraju , która przed sezonem wieszczyła nam spadek? :p

wanciak86 15.01.2014 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1344848)
Masz na myśli tą resztę kraju , która przed sezonem wieszczyła nam spadek? :p

i właśnie Twój wpis pokazuje, jak zmienia się myślenie, gdy przychodzi wynik..
Nie mówie o wyniku drużyny jako Wisła, tylko o samej osobie TRENERA.
Jest zakłąmany i fałszywy. Jest zerem jako człowiek.

Co nie zmienia faktu, że wyniki robi ponad stan.
Zresztą tak samo wyniki ponad stan są np w Szczecinie, gdzie też trenerem jest ludzie zero - jednak tam też zapominają o tym , ze względu na wynik.

serek.c2 15.01.2014 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344849)

To zdaje się podobnie jak Wasz nowy zawodnik.

Matejas_ 15.01.2014 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1344840)
Chłopaczek obrażony o to , że zasłużenie siedział na ławce odchodzi. Bardzo dobrze to o nim świadczy....

Sportowiec to jest taka Justyna Kowalczyk , która zanim coś osiągnęła ostro zap.... a po sukcesie nie spoczęła na laurach tylko przykręciła przysłowiową śrubę. A tutaj jeden z drugim obrażeni o siedzenie na ławce uciekają na wybrzeże . Ktoś już nazwał Polskich panów piłkarzy nie sportowcami a hobbystami. Niech sobie tylko darują opowiastki o złym Smudzie .

Mam nadzieje, że skończy jak Kowalczyk... ale Jacek, przychodzący do nas jako wielki talent, a skończył wiadomo jak! Zdecydowanie bardziej widzę na tę pozycję Fryca! Stolarski to kolejny Kokoszka!

Popieram Cupiała, że nie inwestuje w młodych, bo wystarczy że jeden gówniarz z drugim oranżade wypije i bomble na mózg uderzają!

Ciastek1 15.01.2014 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1344849)
i właśnie Twój wpis pokazuje, jak zmienia się myślenie, gdy przychodzi wynik..
Nie mówie o wyniku drużyny jako Wisła, tylko o samej osobie TRENERA.

Co nie zmienia faktu, że wyniki robi ponad stan.
Zresztą tak samo wyniki ponad stan są np w Szczecinie, gdzie też trenerem jest ludzie zero - jednak tam też zapominają o tym , ze względu na wynik.

Hmmm ciekawe. Skąd wiesz jaki miałem/mam stosunek do Smudy ?

domin_czyzyny 15.01.2014 22:56

Krzyż mu na drogę! Tak postapic z klubem, ktorego jest wychowankiem to wstyd...

domin_czyzyny 15.01.2014 23:07

Jedyny plus, ze nie do Legii, wtedy to juz moglby pozegnac sie z miastem i w przyszlosci jak Bereszynski bac sie wychodzic na miasto z obawy, ze wroci bez zebow. Dwa nie ladnie, ze taki jak narazie mizerny pilkarz dyktuje warunki... Swiat stanal na glowie. Jego zasranym obowiazkiem bylo podpisac kontrakt z Wisla i walczyc i 1 sklad i transfer zagranice.

Oby z Lechia Wisla wytargowala wiecej kasy.

Ogryzek 15.01.2014 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1344852)
Mam nadzieje, że skończy jak Kowalczyk... ale Jacek, przychodzący do nas jako wielki talent, a skończył wiadomo jak! Zdecydowanie bardziej widzę na tę pozycję Fryca! Stolarski to kolejny Kokoszka!

Popieram Cupiała, że nie inwestuje w młodych, bo wystarczy że jeden gówniarz z drugim oranżade wypije i bomble na mózg uderzają!

Taaa - bo to jeden na świecie jest Stolarski i już nie warto inwestować w młodych. Ochłoń bo emocje z ciebie się wylewają a nie rozum:)

To co lepiej znowu iść w Jaliensy?

Takich jak Stolarski jest sporo, jak nie wyjdzie z jednym młodym to wyjdzie z następnym. Trzeba szukać. Na razie szukamy w II lidze albańskiej. Powiedz ilu młodych z niższych polskich lig kupiliśmy do klubu? Na razie żadnego.... I to jest cała polityka Cupiała, nie inwestuję w młodych bo są "rzekomo drodzy" itd. A iloma Wisłą się zainteresował? "0". Więc tak to jest u nas. Za to można jeździć po 2 ligach albańskich tracąc czas i pieniądze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl