![]() |
Szkoda zeby sie taki napadzior marnowal na lawie, zawszo cos ustrzeli z genkovem.
|
Póki co wszystkie serwisy powtarzają informacje przekazaną przez media w Izraelu - patrząc na nasze doświadczenia trzeba spokojnie czekać i mieć nadzieje, że jutro coś już się wyjaśni :)
|
Po nazwiskach napastnikow jakie przewinely sie przez Wisle w minionym miesiacu Biton najbardziej mi odpowiadal (oczywiscie zaraz po RvN:rotfl:). Przede wszystkim mlody, perspektywiczny a wec jest szansa ewentualnie w przyszlosci go gdzies opchnac. Gole strzelac potrafi bo i w Izraelu jzu to robil a i w Belgii pare wrzucil grajac w najslabszym zespole. Jest szansa na kawal napastnika:D
Taka ciekawostka. Gienek na wiosne w Wisle w lidze mial bilans 13-6, Dudu na wiosne w Belgii mial 12-5. Czyli prawie taki sam. tyle, ze Gienek w mistrzowskim zespole, a Dudu w spadkowiczu. Przypuszczam, ze w zespole, ktory przewaza w meczach o bramki bedzie mu znacznie latwiej a wiec i jego bilans w Wisle moze byc lepszy (przynajmniej teoretycznie). Jak bedzie okaze sie jak trafi do Wisly. |
Cytat:
3-5-2 to świetna formacja, gdy przeciwnik gra dwójką z przodu. |
po transferze Bitona nie sądze że przejdziemy na system gry z dwoma napastnikami i trójką w obronie (3-5-2).Meczów będzie tak wiele że potrzebna będzie rotacja i Gienek będzie z Bitonem grał na zmiane.
|
Cytat:
nie ma szans na takie granie, zwłaszcza, z taką obroną |
Heh
mozna by nową 11 zrobic z tych co do nas "lecieli " ,byli na Rynku ,pod stadionem wiec spokojnie :) |
Niecały miesiąc temu zsumowałem wszystkie dotychczasowe wówczas przymiarki do Wisły wg mediów, pozwolę sobie i teraz. Legenda: Sprowadzony, Przymierzany dopiero od 10 czerwca
1. Ivica Iliev 2. Marcin Kowalczyk 3. Michael Lamey 4. Rumen Trifonow 5. Ruud van Nistelrooy 6. Jan Vennegoor of Hesselink 7. Luka Pejović 8. Roei Bacall 9. Iwan Iwanow 10. Marcin Wasilewski 11. David Biton 12. Ranko Despotović 13. Andre Alves 14. Marcin Baszczyński 15. Boban Grncarov 16. Mladen Bożović 17. Mohammad Ghadir 18. William Suarez 19. Emil Noll 20. Ivan Vuković 21. Sławomir Peszko 22. Kamil Kosowski 23. Vincente Rodriguez 24. Roque Santa Cruz 25. Bojan Isailović 26. Dudu Paraiba 27. Robert Jeż 28. Daniel Sikorski 29. Spas Delev 30. Vladimir Dwaliszwili 31. Filip Modelski 32. Jakub Wawrzyniak 33. Michał Żewłakow 34. Pavel Ninkov 35. Weselin Minew 36. Pieter Mbemba 37. Aleksandar Tonew 38. Michel Platini 39. Jerry Bengtson 40. Roger Guerreiro 41. Eden Ben Basat 42. Paweł Olkowski 43. Marko Jovanović 44. Dalibor Stevanović 45. Junior Diaz 46. Gervasio Nunez 47. Andrzej Niedzielan Jakby kogos brakowało to mówcie. Z wiadomego powodu nie zostali pogrubieni Diaz, Biton i Jovanović. :) Jeśli ich zakontraktują, to możemy mówić o dobrej skuteczności mediów w ostatnim miesiącu ;) Cytat:
|
To jest ważne aspekt psychologiczny a mało kto na to zwraca uwagę. Brożkowie poszli we dwóch do Trabzonu ciekawe czemu?
Łatwiej będzie parze Biton - Melikson i każdemu z osobna. Ciekawe czy ten pierwszy rekomendował tego drugiego? ;> |
Przed chwilą na RFM mówili że dzisiaj po południu kontrakt ma podpisać Marko Jovanovic.
|
W zet-ce właśnie powiedzieli że dzisiaj kontrakt ma podpisać Marco Jovanovic.
PS Może to było RMF;) |
Prezes Bogdan Basałaj potwierdził zaawansowane rozmowy z Club Brugge w sprawie rocznego wypożyczenia byłego wiślaka Juniora Diaza i z Charleroi, gdzie gra izraelski snajper David Biton. Obaj mają być wypożyczeni.
Jeżeli chodzi o Diaza to mogą go wypożyczać... ale jeżeli chodzi o Bitona to czy nie lepszy byłby transfer definitywny? mam chociaż nadzieję, że wypożyczą Izraelczyka z opcją pierwokupu... bo co będzie jak się nam rozstrzela i jego forma pójdzie w górę? znów oddamy go ogranego tak jak Cikosa? Ile można wypożyczać? |
Cytat:
PS. Pierwsza bramka na filmiku łudząco przypomina styl Żurawskiego sprzed 5-6 lat. |
Dziś kontrakt powinien podpisać Marko Jovanović z Partizana Belgrad. Krakowianie wydadzą na 23-letniego obrońcę około 400 tys. euro. Piłkarz ustalił warunki indywidualnego kontraktu, ale są jeszcze rozbieżności między klubami.
Mam nadzieje, że serial tego transferu w końcu się zakończy ... sukcesem! |
http://www.sport.pl/sport/1,67926,98..._Partizan.html
yyy.. ostatnio było : JUŻ PODPISAŁEM KONTRAKT Z WISŁĄ ! ; dd |
Jeśli informacja o transferze definitywnym Jovanovica i wypożyczeniu Bitona jest prawdziwa to zastanawiam się, czy nie lepiej by było zrobić dokładnie na odwrót, tzn kupić Davida a wypożyczyć Marko.
|
Cytat:
Wg. mnie najlepiej kupić ich obu , tylko czy mamy na to kasę ? i Biton to nie DAVID tylko DUDU |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.transfermarkt.de/de/david...ler_58327.html Skąd się am wziął ten DUDU?! |
stwierdzając fakty to szkoda że Wisła pod rządami Holendrów powoli przestaję być już polskim klubem wielce prawdopodne jest że już w tej rundzie w naszej drużynie w pierwszej jedenastce zagra więcej Żydów niż Polaków aż dziw bierze że nikomu to nie przeszkadza
|
Cytat:
Edit: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kos...wiadomosc.html Kosa rozumiem że tak mówisz bo w obecnej Wiśle nie załapał byś się do 1 jedenastki? |
|
Cytat:
|
|
Dudu to zdrobnienie od Davida.
|
Jak dla mnie, transfermarkt.de jest bardziej wiarygodnym źródłem. Ja obstaje przy Davidzie. Może będzie okazja zapytać go osobiście, a na póki co proponuję zakończyć tę jałową dyskusję.
|
Cytat:
Teraz tylko Małecki całuje herb po bramce jeżeli wiesz co mam na myśli.. |
Powiedzmy: David "Dudu" Biton ;)
Mały reportaż o nim (niestety bez tłumaczenia): http://www.youtube.com/watch?v=Nt-UwUsqpdI Mi to nie przeszkadza ze będziemy mieli kolejnego Żyda w drużynie (mowie to jako pol-Arab ;) ) Liczy się to ze chłopaki na boisku będą dawać z siebie 1906 % dla naszej ukochanej WISŁY ! |
Cytat:
|
Swoją drogą - wystarczy zajrzeć na wiki. (co ciekawe nie ma hebrajskiego hasła)
Biton w Belgii zarabiał ca. 250 tys. euro rocznie U nas nie powinien dostawać wiele więcej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl