![]() |
Cytat:
|
a mi wcale Miśkiewicz nie wygląda na elektrycznego, trzeba mu gry po prostu
|
Nie no, ja tylko pisze ze takie wrazenie na mnie zrobił.Probierz niby go chwalił po meczu, a my w skrocie za duzo nie widzielismy, wiec ciezko oceniac jego umiejetnosci. nie wiemy jak celnie wykopuje pilke jak gra nogami itp.
|
Filmik ze sparingu przerażający - Wisła goni futbolówke, Widzew wkreca nas w ziemie... zobaczymy jaki skład na Podbeskidzie i Unie.
Miśkiewicz (po jeszcze kilka meczach), Nowak, Gajos byłoby fajnie. Jakby chociaz jeden z tych młodych (Gajos, Nowak) talentów do Wisły trafiło byłoby miodzio ps. ciekawa byłam czemu w tych młodych - testowanych nie ma Lucasa syna Clebera, ale to chyba kontuzja przynajmniej coś takiego ma na FB |
A odważne wyjście, lub dwa nawet głęboko w pole karne i pewne piąstkowanie? Wypluł raz piłkę, zdarza się. Poza tym bardzo pozytywne wrażenie zrobił.
|
Cytat:
|
co cieszy, to fakt, że Wisła dzisiaj grała w hiper eksperymentalnie testowym składzie, a Podbeskidzie wypuściło chyba najmocniejszą jedenastkę ;>
|
Skład Wisły w meczu z Podbeskidziem
Wisła Kraków: Michał Miśkiewicz (87 Jakub Sypniewski) - Jakub Bartosz (61 Kasjusz Piwowarczyk), Michał Czekaj, Mateusz Arian (71 Kamil Moskal), Piotr Żemło (79 Aleksander Ślęczka) - Ivica Iliev (79 Piotr Karłowicz), Cezary Wilk, Tomáš Jirsák, Damian Buras (46 Patryk Małecki), Ricardinho (73 Łukasz Rojewski) - Romell Quioto (75 Dawid Kamiński). Myślę że na uwagę zasługuje Damian Buras który w 18 meczach w Hutniku strzelił 10 bramek i miał 8 asyst a jest to ofensywny pomocnik |
Cytat:
|
Co do sparingu na pewno na + Miśkiewicz,ciężko oceniać faceta na podstawie 6 minut gry ale sprawia dobre wrażenie,do tego młody chłopak na którym można by kiedyś zarobić,gdyby faktycznie się wybił i na równo z Siergiejem rywalizował.
Quioto-pierwsza bramka ładna,druga to formalność. Jak dla mnie szybki zawodnik,motorycznie też prezentuje sie bardzo dobrze.Siły mu wiecej nie trzeba jak ktoś tu pisał,przy 2 bramce przepchał obrońcę bez większego problemu. Zobaczymy co z Unią pokaże,może Łysy faktycznie miał wyjątkowo w tym przypadku farta. Dobrze dla nas ;) Pączuś Ricardinho niech już pakuje manatki bo to jest pomyłka totalna. Ewentualnie niech podejdzie z cv na drugą stronę błoń. |
Cytat:
oficjalna na początku relacji się pomyliła przy podawaniu składu na prawej zagrał nasz junior Bartosz , Buras zagrał na ofensywnym pomocniku Quioto sprawiał dobre wrażenie po tych kilku minutach . Szczególnie zasługuje na uwagę jego inteligentna gra i zarówno instynkt strzelecki jak i częste dostrzeganie lepiej ustawionych partnerów ( Iliev ) . Widać że nie jest to zawodnik z typowej łapanki . Mam tylko obawy co do jego wątłej postury ( jak na piłkarza ) . Kiedys już mieliśmy zreszta podobny obiecujący model - Issa Ba . Nie pasował do naszej ligi pomimo dobrych umiejętności technicznych ( podatności na kontuzje juz nawet nie licze ) . |
Poczekajmy z oceną Ricardinho do meczu z Unią. Przyleciał dzień wcześniej - parę godzin leciał, do tego zmiana czasu (5 godzin różnicy), nie znał partnerów więc nie można od gościa wymagać żeby wszedł na boisko i wymiatał. Mecz z Unią to będzie dla niego prawdziwy test
|
Cytat:
|
Ktoś z Was wie jak się wymawia nazwisko tego Honduranina?
|
Ciekawą rzeczą jaką u Quioto zauważyłem to taki zmysł do gry z klepki, on podaje i od razu ucieka na wolne pole.
|
Cytat:
Poczekamy co pokaże w następnym sparingu, póki co zbiera raczej pozytywne oceny. |
Cytat:
|
Cytat:
Jaką dynamikę miał Melikson gdy przychodzil. Co tam Melikson, jaki gaz i wyjscie na pozycje miał KIRM w pierwszych meczach ? W Polsce jak kogoś trenerzy wezmą w obroty to może zostać jedynie dziadem. Dlatego kto umie kopać niech spieprza z tej ligi bo tu sie nie gra w piłkę na poważnie. Cytat:
|
Jak myślicie Probierz zabierze Głowackiego do Tarnowa? Chciałbym żeby tak było bo mam już bilet na ten mecz. Można by było sprawdzić jak się Głowa będzie prezentował po powrocie.
|
nie zagra na pewno bo do końca czerwca ma kontrakt z trabzonsporem chyba ze go rozwiązał
|
na głównej jest napisane, że dalej ma kontrakt, więc go nie rozwiązał.
|
to oznacza że w sparingu nie zagra (raczej) na pewno
|
Cytat:
|
nasz nowy prawdopodobny nabytek, wlasnie 2 razy w ciagu dwoch minut nie trafil do pustej bramki brawo xD
|
Na stos z nim...
|
Nie ma co oceniać, to tylko relacja tekstowa, zobaczy się na skrócie :D
|
Buras właśnie zszedł w przerwie... Czy to ma znaczyć że nie przekonał trenera i z niego zrezygnujemy? Bo nie wydaje mi się aby było odwrotnie (tzn. przekonał w ciągu 45 min) ale zobaczymy...
|
Błaszczykowski tez nie trafiał na pusta bramke , ze juz o takim Klose czy Torresie nie wspomne
Nie za takie sytuacje weryfikują przydatność napastnika dla drużyny . A w końcu i tak Quioto strzelił bramke. Fajnie że Kamiński zapunktował , szkoda ze nie otrzymał juz szansy w rundzie wiosennej , po meczach ME widać było że był w formie . |
Pinko, Buras grał w sobote mecz w Hutniku. Stąd ta zmiana.
|
Bradzo slaba gra Wisly, Romell Quioto zmarnowal 2 setki, ogolnie Unia w 1 polowie zdeklasowala Wisle. Przebudzenie w koncowce 2 polowy ale Unia grala samymi juniorami juz. Bardzo slaby mecz Wisly, testowani gracze nic nie pokazali a szczegolnie Romell Quioto.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl