![]() |
Przy okazji odejścia Małeckiego mało piszemy o najważniejszym - kto go ma zastąpić. W tej chwili jesteśmy przyparci do ściany w temacie sprowadzenia nie jednego, a dwóch skrzydłowych. Sarki i Małecki liczby mają beznadziejne, ale obaj zagrali w każdym meczu - nie ma jaśniejszego dowodu na to, że nikogo innego (o lepszym nie wspominając) nie mamy. Jeżeli dodamy do tego, że w hierarchii na tej pozycji wyprzedzał ich Boguski, a czasem nawet Chrapek, to mamy obraz nędzy i rozpaczy, który po odejściu Małeckiego wygląda jeszcze gorzej. Nie wierzę, że Małecki jeszcze by się w Wiśle odbudował, ale jak długo nie pozyskamy kogoś rozsądnego w jego miejsce, ten ruch będzie dla nas wysoce niekorzystny.
|
Cytat:
a) psychole się cieszą, bo ewidentnie niektórym nienawiść do Małeckiego rzuciła się na mózg b) reszta jest obrażona, bo jak on śmiał. A brutalna rzeczywistość wygląda tak - mamy jednego ofensywnego zawodnika na ławce. Z tym 18-letnim napastnikiem z Chorwacji i Kamińskim trzech. A potem będzie zdziwienie w tematach meczowych "dlaczego ten Smuda nie robi zmian?!". Odpowiedź może być bardzo przykra - bo Bieszczad mu powiedział że to wszystko .......i i na środku pomocy grał nie będzie. Jak ktoś myśli, że żartuję, to niech jeszcze raz rzuci okiem na naszą ławkę w meczach w tym sezonie, a następnie skreśli z niej Małeckiego. Później wyjmijmy Bunozę, Stolarskiego, Chaveza i Jovanovicia żeby zobaczyć jak może być jeszcze w tym sezonie. Potem jeszcze Brożka i Miśkiewcza żeby zobaczyć stan na czerwiec. Ujmę to tak - nie ma co udawać że jest inaczej, mamy poważny problem. Brak Małeckiego będzie dla nas bardzo bolesny, podobnie jak brak "Sobola". Obu Smuda pozbył się lekką ręką. Pytanie - co dalej? Cytat:
Prawdziwy Wiślak i wychowanek. Ja bym nazwał trybunę jego nazwiskiem. Cytat:
Zadam Ci więc proste pytanie: kto według Ciebie postanowił szturmować Ligę Mistrzów natychmiast emerytami? Holendrzy, czy Cupiał? Bo Valcxx stwierdził jednoznacznie, że to nie był jego pomysł na drużynę... I pytanie pomocnicze: kto kazał zwolnić trenera z ważnym kontraktem, który klub musiał płacić, a teraz będzie jeszcze musiał pewnie do tego dołożyć odsetki za zwłokę? Wywalenie Maaskanta poprawiło wyniki? Dajesz, mistrzu ciętej riposty. Najłatwiej szukać problemów w Holandii, ale to u nas głównie słoma z butów wystaje... |
Cytat:
|
Cytat:
Co do treści merytorycznej zgoda, lepiej było powoli i sukcesywnie kupować młodszych perspektywicznych piłkarzy niż zatrudniać na gwałt stada emerytów. Natomiast co do odpowiedzialności za te działania - odpowiedź jest jednoznaczna - za wszystkie działania odpowiada Cupiał. Ale łatwiej w dyskusji posługiwać się "skrótem" typu Bednarz czy Valxcs. (przynajmniej ja tak robię) To samo się tyczy obwiniania Bednarza czy Kapki. Za wszystkim stoi Cupiał. Ale zamiast pisać ciągle Cupiał Cupiał Cupiał łatwiej napisać Bednarz czy Valxcs. Jest to łatwiejsze w dyskusji. A prawidłowo powinno to brzmieć tak: - decyzje podejmował Cupiał w czasach Valxcsa i Basałaja o zatrudnieniu przepłaconych emerytów. - decyzje podejmował Cupiał w czasach Bednarza o wielkim cięciu kosztów i pożegnaniu Małeckiego. itd Cupiał w erze Basałaja i Valxcsa postanowił samobójczo szturmować LM czym omal nie podzielił losu Polonii Warszawa itd Wiadomo że Bednarz czy Valxcs to tylko "narzędzia" Cupiała. |
nie wiem czy ogarniacie ale narazie krzuszycie kopię o piłkarza który siedział na ławce.
Co to będzie jak odejdzie ktoś z pierwszego składu..... |
Mały sie wypowiada, ze Smuda zajechał go fizycznie ciekawe tylko czemu nikt inny nie narzeka tylko zawsze On teraz to juz w ogole chyba nie da sobie z tym spokoju. Szkoda bo gdyby mu na prawde zalezało to byłby przygotowany tak jak Chrapek, Garguła i reszta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Do tego wywiad z Kuźbą, ten jednak trochę narzekał na współpracę ze Stanem, ale wspominał o tym, że obserwowali zawodników którzy byli do wyrwania poniżej 1mln euro i w następnych okienkach przechodzili za dużo większe pieniądze do innych klubów. Zawodnicy młodzi, tańsi w utrzymani, bardziej perspektywiczni. Których po takim sezonie w pucharach można by było sprzedać z zyskiem ... Do tego jak wspomniałeś zwolnienie trenera, jednego, drugiego, trzeciego ... Głupotą było wywalanie Maaskanta po pamiętnej porażce z koszernymi, ale cóż to świadczy tylko o emocjonalnym podejściu Bossa. Odsetki nie wiem jak Robert nalicza, ale zdaje się, że w Polsce % odsetek jest ustalony ustawowo. |
Dlaczego wszyscy tutaj piszą o holendrach, czy Cupiale... Czy nikt nie pamieta, ze był ktos taki jak Basałaj?
|
Cytat:
|
Może by tak spróbować wyciągnąć Kaźmierczaka ze Śląska? Jest lepszy od Stjepanovicia, i z warunkami fizycznymi bardziej na naszą ligę, a poza tym DP nam teraz niedostatek.
|
Jestem za było by super gdyby każmierczak do nas trafił. Takiego piłkarza nie pozyskać za darmo to grzech.Tak swoją drodą ciekawe czy uda się wogule pozyskać piłkarza który byłby wzmocnieniem pierwszej 11. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego nie możemy znaleźć piłkarza pokroju paixao którego śląsk pozyskał za darmo (jeśli się myle poprawcie) taki słaby skauting czy poprostu brak znajomości ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Brutalna prawda jest taka, że Cupiał zagrał sobie w ruletkę na koszt Wisły, a później szukał winnych nie wiadomo gdzie. Wielkopańskim gestem zwalniał trenerów i zatrudniał nowych, mimo że w kasie nie było pieniędzy na ich kontrakty. Tak samo nie Bednarz jest winien odejściu Wilka czy Genkova za darmo, jeżeli fizycznie nie miał pieniędzy na ich utrzymanie. |
Cytat:
Tak, tak z Tobą w roli D.S to wyszlibyśmy na prostą w dwa kliknięcie myszką niczym w FM. Co mieliśmy za niego wyciągnąć z 5 mln euro? Bo Ty tak chcesz? Klub był w kryzysie dostaliśmy za niego tyle ile można było, bo jakbyśmy go nie sprzedali nigdzie to pewnie za parę dni ''wdzięczny'' Maor podałby nas do sądu w celu oddania mu należnych pieniędzy. Zejdź na ziemię. |
Cytat:
w dupie byłeś i gówno widziałeś więc nie rozprawiaj o rzeczach o których nie masz pojęcia, łysy idiota sprzedał go w najgorszym momencie i wszyscy to dobrze wiemy, wiemy również co grał ten typ i jest to niepodważalne, włącz sobie choćby Litex jak już zapomniałeś; w dupie nie w kryzysie w czasie to kiedy wszystko co złe zostało zrzucone na Holendrów, nie wspominąc, że do tej pory nikt nie udowodnił, że na pucharach wyszliśmy na minus; o tym co zrobiłby Melikson też wiedzieć nie możesz bo tego nie wie nikt, daj mi w ogóle dowód złego słowa Meliksona na Wisłę zejdź na ziemię, a nie błagasz o wirtalne głosy.. |
TOMEK 11 za to Ty masz doskonały przegląd na sytuacje. Fakty są takie że Melikson całą jesień grał poniżej oczekiwań.
Miał swoje 28 lat i nie miał raczej chęci do kontynuowania swojej kariery w klubie, w którym byly problemy z kasą, z bazą i sprawami organizacyjnymi. Co do samej polityki transferowej na pewno potrzebny nam jest napastnik, skrzydłowy i defensywny pomocnik. Oczywiście w pomocy mogą występować czy to Stolarski czy Fryc jednak od dobytku glowa nie boli, i lepiej mieć jednego dodatkowego zawodnika który potrafi coś kopnąć. Mam nadzieje że ewentualne transfery będą realizowane jak najszybciej, a nie na ostatnią chwile. |
Tak bywa, życie. Powodzenia dla Małego indywidualnie, ale drużynowo to obyśmy tę jego Pogoń zawsze niszczyli.
|
Cytat:
To słucham. Bo jeżeli Ty się tak mądrzysz to zapewne uczestniczyłeś w negocjacjach transferowych i w ogóle nie opuszczałeś Meliksona na krok. To kiedy należo go sprzedać, z jakiego wielkiego klubu miał propozycję i ile za niego mogliśmy minimalnie wziąć? Tylko nie pisz, że dużo więcej niż dało klub z Francji tylko konkretnie. P.S Przypomnij sobie jeszcze jaką "wspaniałą" jesień miał Maor, jak to prowadził nas od zwycięstwa do zwycięstwa. Ty żyjesz dalej wspomnieniami o Litexie i Skonto Ryga. Dla Ciebie całe zło w tym klubie to Bednarz, gościowi obrywa się równo od każdego. Bez względu na to czy jest winny czy nie jest winny. Jest źle = wina Bednarza. |
Cytat:
A co do ciężkich treningów, to czy czasem nie Buras rzygał ze zmęczenia latem, że musiał iść na wypożyczenie bo nie nadążał? |
Ktoś wie jak radzi sobie Szewczyk na wypożyczeniu? Dla mnie gość z mega możliwościami, a przy naszej obecnej kadrze na pewno by się przydał.
|
Cytat:
Ja pragnę tylko przypomnieć, że od momentu błysku Meliksona w el.LM do jego odejścia upłynął mniej więcej rok. Dodatkowo w tym czasie Maor odniósł kontuzje, a po powrocie już tak nie błyszczał. Jak jeszcze doliczymy do tego to, że klub leciał mu w momencie transferu hajs, to raczej za dużych perspektyw na większą kasę za transfer nie było. Niektórym chyba się zdaje, że na kwotę transferową składa się tylko jeden czynnik - potencjał zawodnika jakim dysponował/dysponuje, a wszystkie inne rzeczy schodzą na dalszy plan i są nieważne. |
Kluczowy przy transferze Meliksona był jego wiek 28 lat. Zatem mizerna szansa że jakiś klub na Zachodzie go weźmie po to żeby ewentualnie dalej odsprzedać z zyskiem. Ponadto to piłkarz podatny na kontuzje ze sporymi wahaniami formy co nie powinno dotykać już piłkarza w wieku 28 lat.
Gdyby Melikson miał 21 lat i wypłynął na szersze wody grając w Wiśle w pucharach oraz dodatkowo zakotwiczył w kadrze Izraela to spokojnie dostalibyśmy za niego w przedziale 3-5 mln euro przy jego umiejętnościach. Wiele klubów chciałoby go kupić jako inwestycję do oszlifowania na wyższym poziomie i dalszego odsprzedania za 2-3 razy tyle co go kupili do jeszcze bogatszych klubów. Ale za 28 latka po kontuzjach? Chętnych z większą kasą nie było bo to żadna inwestycja. Taka Tuluza woli dać 3 mln za Furmana z myślą że chłopak się rozwinie (ma 21 lat). Ten sam Furman w wieku 28 lat kosztowałby pewnie z 300 tysięcy euro:) Wiek jest kluczowy przy transferach z naszej ligi. Inaczej jest gdy są to uznani piłkarze gdzie jeden przechodzi z MU do Realu... ale to inna bajka |
Ciekawe, jak Małecki będzie wyglądał na wiosnę, kiedy przejdzie inny okres przygotowawczy. Czy znowu będzie starym Patrykiem? Zobaczymy, ile prawdy jest w jego historyjkach o niedobrym Smudzie. Na pewno będę śledzić jego rozwój (albo regres, to się okaże).
Na tę chwilę cieszę się, że pozbyliśmy się problematycznego zawodnika, ale też liczę, że szybko kogoś sprowadzimy w jego miejsce. Mam nadzieję, że Wisła kupi porządnego skrzydłowego, bo już jesienią było z tym krucho, a teraz jak odszedł jeszcze marny bo marny, ale zawsze skrzydłowy, to sytuacja wygląda tak, że mamy Donalda, Sarkiego (który już bukuje bilet do Turcji), Boguskiego, od biedy Fryca... Czyli kaszana. Ktoś wie, co z Szewczykiem? Wraca, czy ma wypożyczenie do końca sezonu? |
Cytat:
Szewczyk: 13 spotkań 1 bramka, odkąd przyszedł raczej gra w ataku w pierwszym składzie. Buras: 12 spotkań 0 bramek i asyst, raczej we wszystkich meczach wchodził z ławki , a ich Okocimski jest na ostatnim miejscu w I lidze. |
Szewczyk piłkarsko to o wiele słabszy Małecki. Na rezerwy moze byc, nic wiecej.
|
Cytat:
Z zakupami może być ten problem, że nie ma pieniędzy ani na transfery, ani na kontrakty, a na liście wakatów mamy tez drugiego napastnika i ew. następców tych, którzy mogą odejść. |
Cytat:
|
Oczywiście to Bednarz podsunął mu pomysł po którym nagle przestać grać i zaczął łapać dziwne kontuzje. Przejebane muszą mieć ludzie którzy rano po otwarciu oczu widzą łysego Jacka.
Tak własnie wygląda rozmowa z miloszami. A: Przedstaw fakty MIŁOSZE : Nie przedstawie bo tak naprawde wiem tylko tyle co przeczytam w gazecie krakowskiej...ALE jeśli pomyślisz tak jak JA to będziesz wiedział JAK BYŁO! |
Niee, skądże, Bednarz po przyjściu do klubu skonsolidował drużynę, zachęcał wszystkich do pozostania w klubie stąd wszyscy zaczęli grać dużo lepiej, zarówno Biton jak i Melikson dowiedzieli że Wisła na nich bardzo liczy na wiosnę i na innych też liczy, no i w ogóle było fajnie .., szkoda tylko że to ironia, a nie rzeczywistość.
PS. Na demagogię SZPROTSONÓW nie powinno się odpowiadać, ..ale co tam, zrobiłem wyjątek. |
Załóżmy że masz racje, i w takiej sytuacji zachowanie piłkarzy sciągniętych przez Holendrów bardzo dobrze o nich świadczy, tzn że są profesjonalistami jak np. Zieńczuk czy Cantoro którzy wiedzieli ze odejdą a grali na 100%. No ale Zienia i Mauro nie sciagnęli Holendrzy bo nie byli ich fumflami. Dobrze ze Pareiko polecony przez Frankowskiego nie szedł tym torem bo byśmy z ligi spadli ,w końcu puszczałby co leciało, przeciez wiedział że Wisła juz na niego nie będzie liczyć.
Powiedz mi MIŁOSZu kim Ty jesteś skoro sugerujesz Bednarzowi by powinien też trochę myśleć. Rozumiem że miałes juz do czynienia z takim stanowiskiem jakie on piastuje, no ale wolę zapytać. p.s. nie wiedziałem ze dyr. sportowy konsoliduje druzynę, myślałem ze szatnię trzyma trener,no ale co ja tam wiem... Na szczęście Ty mi powiesz jak to dokładnie wygląda i wyglądało. |
Cytat:
|
Cytat:
__________ SZPROTSONKU, już raz dostałeś BANA za czepianie się mnie, po co Ci to, przecież nie o Bednarza Ci chodzi tylko o kolejną awanturkę.., - To że Wisła grała słabo za Probierza czy Kulawika to moc PMSzkol. , a na drugim planie dezintegracji zespołu przez Bednarza. - Za Smudy /Franz w polskiej lidze daje rade/ również Jovanović gra dobrze w parze z Głowackim , no a on jest od Valckxa, czyli rzecz głównie w trenerze. - Na nic tu Twoje małe prowokacje, wartość Pana Bednarza poznali w Legii gdy tam pracował, poznał Pan Cupiał gdy go z klubu wyrzucał, a teraz boss ma taki kaprys aby był u nas ponownie, ot kto bogatemu zabroni.. -Zawsze mnie bawią tacy Internetowi adwokaci cudzej nieudolności, jak Ty, Bednarz od 12 marca 2012 roku był na stanowisko wiceprezesa zarządu Klubu do spraw sportowych i robił co mógł aby było coraz ciekawiej ..i robi tak do dziś, np. zapowiedział już jako prezes iż w połowie roku 2014 będą u nas tylko kłopoty bogactwa, wprost nie mogę się doczekać. __________ EDIT do postu poniżej Jagul Rzecz polega na tym iż nikt tu nie kwestionuje iż Melikson chciał odejść, tyle że nikt z włodarzy Wisły w tym jej prezes nie namawiał go do zagrania jeszcze pół rundy kolejnego sezonu i przy nowym trenerze, ano właśnie trenerze.., albowiem Pan Kulawik to kiedyś świetny piłkarz, ale trener żaden, otóż przy nowym szkoleniowcu Panu Smudzie szansa na bardziej intratny dla Wisły kontrakt byłaby znacznie większa.. wiesz to jest tak że ja patrzę na punkt widzenia Wisły, bo dla Maora im szybciej się wydostał się z polskiej ligi tym lepiej.. |
Cytat:
|
Jeśli my mamy 200tys zalegości w stosunku do Małego w tym momencie, to 700tys euro za Melikson rok temu rozeszło się na pniu. Pewnie mogliśmy trzymać Meliksona do teraz i sprzedać drożej, pytanie czy klub by jeszcze wtedy istniał, a nie podzielił losu innych bankrutów.
|
Cytat:
ps. Ciekawe kiedy nauczycie się, że z miloszem nie rozmawiamy o Bednarzu? W najlepszym przypadku nazwie Was członkami fanklubu łysego i tyle z Waszych postów;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl