![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zachowując proporcję, owa bajońska suma 700tyś w zupełności wystarczyła by Bednarzowi do podboju LM. A co do tego Kintany, to sorki ale chyba byłbyś jedyną osobą która wyłożyła by na stół 700tys(zakładając że je masz) Wcale nie twierdzę że jest do dupy, bo pasje posiada i w młodości nie skupiał się tylko na grze w dziada czy karnych rundkach za próbę dryblingu. Jednak to zdecydowanie za mało by myśleć o większych klubach a już sama kwota jest przebita trzykrotnie. Takich Kintan to w samej Hiszpani jest z cztery ligi albo i lepiej. Jednak dyscyplina taktyczna i poziom sportowy przeciwników powoduje że naprawdę ciężko prezentować taki happy futbol jaki ma u nas miejsce. Przyjeżdza sobie amator z Hiszpani i jedyne co widzi to zapierdalające kłody z którymi ciężko nawet zagrać na 2-3 podania a o grze z pierwszej piłki to się eseje pisze i dyskutuje przez godzine w studiu sportowym. gdy daj boże komuś w kolejce się uda wymienić 6 podań to nic dziwnego że czuje się jak by w Polsce im koło w kształcie koła pokazał. Pewnie jak nigdzie indziej wczesniej...Dannego jedynym zadaniem jest po prostu gra w piłkę. Reszta ma robić to co najważniejsze.czyli gryżć trawę.. A ze trudniej minąć było Robertowi Matei hoineczki na mamutach niz Quintqnie obrońców w ekstraklaskie ... |
Na ten moment w Wiśle są dwa problemy które mnie Bardzo Bolą i też zaczynahą się na "B", czyli Burliga i Boguski i jeżeli są to nasi podstawowi zawodnicy to na ich pozycje w pierwszej kolejności chciałbym wzmocnień.
|
Cytat:
|
Przede wszystkim mnie u Boguskiego denerwuje ta walka na alibi. Każde doskoczenie do przeciwnika, walka w powietrzu itp. jest jedynie pozorowane. Gość nie nadaje się do gry jeżeli zachowuje się na boisku jak pi....
|
Ja do niedawna tez krytykowałem Boguskiego, ale wczoraj akurat pokazał się z dobrej strony.
Miał kilka udanych odbiorów i trochę fajnych zagrań do przodu. Bądźcie troche obiektywni. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkich naszych wypychali.
A zapamiętałem akurat sytuację gdy krzywo ostrzyżony próbował sie przedrzeć stroną Boguskiego, doszedł z pilką prawie do linii końcowej, tam dopadł go Boguski, przepchnął, obrócił i wyszedł przed krzywo ostrzyżonego z piłką u nogi podając ją natychmiast do drugiej linii. Więc doskoczenie do przeciwnika nie było żadnym pozorowaniem, ale rzeczywistą i czesto skuteczną walką. Powtarzam: ogólnie nie jestem fanem Bogusia i uważam, że w jego miejsce potrzebny jest ktoś silniejszy i lepszy technicznie, ale nie zamykam oczu na jego dobre zagrania. |
Oficjalna pisze że na dzisiaj trenowali 2 testowani bramkarze i obrońca z Nigerii. Nie wie ktoś co się dzieje z testowanymi: napastnikiem z Chorwacji i tym Haitańczykiem ?
|
Co do napastnika z Chorwacji to podobno pomyślnie przeszedł testy medyczne.
|
serio ? :)
10 |
info za jednym z wiślackich portali
|
Cytat:
http://wisla-krakow.przegladsportowy...615,1,727.html |
Nie widze sensu w sprowadzaniu 28 letniego Argentynczyka, ktory nigdy nie gral w Europie. Przypomina mi sie od razu transfer Cabrala do Legii, ktory jednak przychodzil z duzo lepszego klubu i zanim sie zaaklimatyzowal to sie sezon skonczyl. Zanim ten gosc z Peru sie dostosuje do grania w naszej lidze to zacznie obowiazywac limit na graczy spoza UE i trzeba bedzie rozwiazywac kontrakt.
|
Cytat:
Powiem tak, jeżeli będzie mu się chciało, to na polską ligę spokojnie wystarczy, ma wszystko, szybkość technikę i siłę, mimo niskiego wzrostu (na filmiku widać, że nie daje sobie w kasze dmuchać)... na moje drugi Quintana natomiast inną sprawą jest, czy to jest realne zainteresowanie, czy wymysł pismaków ? |
Tu jeszcze trochę o testowanym:
Wisła Kraków. Paweł Kieszek o testowanym Nigeryjczyku. "Brat bliźniak Sarkiego" http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ryjczyku_.html |
Cytat:
|
Cytat:
A limit na dwóch obcokrajowców będzie obowiązywał w pierwszej jedenastce a nie w całym zespole , możemy mięc nawet 10 obcokrajowców |
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=uI-UhNcOh3A
Tak, tak. To tylko video i nie ma się czym podniecać, ale kilka zagrań robi wrażenie (chociaż całego nie oglądałem). |
Cytat:
Cytat:
|
skoro ma wejść limit obcokrajowców spoza unii to nie wiem czy jest sens pozbywania sie Małego bo za młodych Polaków trzeba duuuzo płacić a nasz skauting działa średnio
|
No to pewnie naszą lige czeka zalew tanich Łotyszy, Litwinów,Estończyków Słowaków, Słoweńców czy w ostateczności Czechów.
|
wydaje mi się, że podobny filmik można by zmontować z 99 % piłkarzy poruszających się po boiskach I ligi a nawet mnie z 7 lat grania na poziomie A-klasy. Chyba, że ja się nie znam.
|
Cytat:
|
emjot, a pamiętasz Gerarda Bieszczad? To może i się znajdzie Messi Yutuba, choć nazwisko sugerowałoby raczej pochodzenie afrykańskie...hmm... Nigeria?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Te przepisy nie mają żadnego przełożenia na szkolenie młodzieży. Młody polski piłkarz nie jest traktowany jak piąte koło u wozu. Kiepski piłkarz już tak. Dobry zawodnik zawsze da sobie rade, a dla tych którzy nie mają umiejętności i twardej psychiki nie ma miejsca w zawodowej piłce. Taka jest rzeczywistość.
Część polskich klubów od jakiegoś już czasu przyzwoicie szkoli młodzież (Legia, Lech Zagłębie, Lechia) i lepiej już raczej nie będzie (względy finansowe). Efekty na razie mają mizerne bo na korzyści trzeba czekać długimi latami. Nikt nie zacznie nagle budować wielkiej akademii i czekać kilkanaście lat na efekty bo w tym roku zmieniły się przepisy. Będą dominować doraźne działania takie jak pozyskiwanie tanich zawodników z paszportem UE i zatrudnianie doświadczonych polskich piłkarzy w podeszłym wieku. |
Cytat:
Aha, przepraszam za brak polskich znakow. |
Prezes o transferach i sytuacji finansowej::help::help::help:
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-z,nId,1075067 |
Cytat:
Poza tym to nam otwiera dobrą pozycję negocjacyjną - piłkarze będą wiedzieć, że u nas nie zarabia się nie wiadomo ile. Ile w tym prawdy, ile teatru? Rozsądek podpowiada, że Bednarz za bardzo nie koloryzuje. |
Cytat:
A co do.. Bednarza, jak mówił że „Wisła ma być wiosną mocniejsza”, to po jakiego takie deklaracje !? A jak Smuda i Kapka oglądali w Portugalii piłkarzy, to też teatr , czy pic i wycieczki krajoznawcze .. Bednarz to co mówi widać nie ma żadnej wartości, liczy się tylko wola właściciela, a ta zmienna jest .., wczoraj sygnalizował że ma, dziś że nie ma, a jutro, a tego to akurat nikt nie wie.. Stąd to co robi Bednarz ja nie nazwałbym rozsądkiem, ten nakazywałby ..nic nie mówić, czyli dyplomacja pełną gębą, choćby po to aby nie odwoływać zapowiadanych wzmocnień, a jeśli jednak będą, to nie odwoływać odwołań, przy takiej "długofalowej" polityce bossa, to jedynie rozsądne działanie. Edit . Cytat:
|
łysy niech pierdo.li co tylko zechce, w biznesie i interesach(piłka nożna) jest nikim, a nawet czymś mniej w czym dosadnie nas utwierdziło sprzedanie Meliksona za nędzne 800.000 €, a także danie dupy, a wręcz idiotyzm w sprawie Kirma którego to tak wypożyczał aż musiał go oddać za 300.000 € żeby nie było gnoju w UEFIe, jesteś zerem łysy syndyku, oszustem, kłamcą, sabotażystą, liczę, że 1-2 okienka i dyzma kopnie cię w tą twoją niemądrą dupę ze stołka który piastujesz nie mając do tego żadnych kompetencji; testuj więcej ogorów
|
Cytat:
No i będziemy schodzić z kosztów (czytaj - kontrakty Bunozy, Chaveza czy Jovanovicia). Wypowiedzi Smudy też nie wskazują na jakiś hurraoptymizm - ewentualne odejście Małeckiego to po prostu uszczuplenie kadry: Cytat:
Osobiście w to nie wierzę. IMHO mówią prawdę. Priorytetem dla Cupiała jest nie wynik sportowy, a zejście z kosztów. |
Dobrze, że Bednarz stonował nastroje. Dla tej części kibiców, która uwierzyła w wielkie wzmocnienia przyszedł czas żeby się obudzić. Wisła nie miała pieniędzy rok temu i nie ma nich nadal, bo niby skąd? Żadnego zaskoczenia tutaj nie ma.
|
Cupiał to musi być niezły bajerant bo przecież Smuda czy Bednarz sobie tych bajek o transferach nie zmyślili.
W sumie już kolejny trener, który zostaje wystawiony do wiatru. Także te teksty o 3 okienkach na przebudowę drużyny to też można włożyć między bajki. Skoro teraz schodzimy z kosztów to niby na kogo ma nas być stać w kolejnych okienkach ? Na kopaczy na poziomie 100 tyś. euro ? To nic nie zmieni - będzie tak jak teraz. Raz lepiej, raz gorzej w zależności czy trafimy z darmowym transferem czy nie. Zresztą ciężko było uwierzyć, że w tym klubie ktoś myśli o 3 okienkach do przodu - za ten czas to już Smudy tutaj nie będzie. Przyjdzie nowy trener, któremu się obieca transfery od następnego okienka jeśli będą dobre wyniki. |
Trudno mi sobie wyobrazić zwiększenie przychodów o 10 mln, bez osiągnięcia sukcesu sportowego (który przyciągnie i więcej widzów i być może sponsorów) lub sprzedaży zawodników. Problem z tym drugim polega na tym, że nie mamy wiele do sprzedania i nikogo kto wszedłby w miejsce ewentualnie wytransferowanych piłkarzy.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl