![]() |
Na głównej jest wiadomość o przymiarkach do Elsnera. Jak dla mnie dobry pomysł. Środkowy pomocnik, który dobrze radzi sobie w defensywie, ale nie unika wyjść do przodu - tego nam zdecydowanie potrzeba. Ma atuty w postaci silnego strzału i dobrej gry w powietrzu, czego chwilowo brakuje w drugiej linii. Ogólnie grając w Śląsku prezentował się bardzo rozsądnie i moim zdaniem był jednym z najbardziej niedocenianych piłkarzy w lidze. Zdecydowanie jest to piłkarz, który na dziś byłby wzmocnieniem pierwszego składu. Wiem, że wielu widziałoby u nas Kaźmierczaka. Elsner to dla mnie taki właśnie Kaźmierczak, tylko mający kilka wiosen mniej na karku.
|
Cytat:
Porównują Lewandowskiego do najlepszych napastników Europy, mówiąc że to jeden z najlepszych to pokazywanie że zamiast mózgu ma się tik taka. Jak wygląda Robert na tle Messiego, Ibrahimovicia, Falcao, Ronaldo czy Cavaniego? jak miernota bo on w klubie strzeli 3 bramki do pustaka w międzyczasie cztery razy kopiąc się po czole, a sobotnie nagłówki polskiej prasy i mediów obwieszczają go Bogiem sorki że nie na temat, ale nie mogę słuchać, że Lewandowski jest dobry. Taki Ibra, Falcao nie grają w najlepszych reprezentacjach gdzie koledzy dają im 10 podań do pustaka i strzelają bramki, sami muszą sobie wypracowywać więc pierwszy ma na koncie 49 bramek, drugi 28 i w ich krajach po słabym meczu nie gwizdają na nich, bo to zakazane |
Czy jest na sali lekarz?
|
Cytat:
... @stalsanok1946, ochłoń i zastanów się jeszcze raz nad tym co napisałeś. |
Wiadomo coś co tym drugim Haitańczyku? Odesłali dalej trenuje?
|
Cytat:
you made my day :) i odłóż już to świństwo ;) |
Ok. To dla odmiany ja odpisze Ci bez kpin, z Twojego "kibicowskiego" postu.
Cytat:
Też nie lubię pisać, że Levy jest dobry, ale jest, niestety. Co nie zmienia faktu, że nie należy do wąskiej grupy współczesnych tytanów piłki, jak Messi, Cristiano Ronaldo, czy Ibra, czy jeszcze kilku innych z tej samej półki .., ale za nimi jest już ten nielubiany przez nas Levy, z faktami sie nie dyskutuje. Post Twój jest całkiem nie na temat, ale .., jest tu taka moi zdaniem, dość istotna dygresja, otóż jeśli z Polski mają się przebić na zachód jacyś piłkarze, to wyłącznie cechami wolicjonalnymi, charakterem walczaka, a tym właśnie nie wykazał sie nasz Brozio na zachodzie, w odróżnieniu od Lewandowskiego, stety, lub niestety. Techników, mają lepszych, nawet o wiele lepszych, ale jak ktoś od nas ma charakter wojownika na boisku, to tam u nich, daje radę. |
Testujemy Danjela Klaricia . Chorwacki napastnik swoją karierę rozpoczynał w SK Cro-Vienna Jugend. Później reprezentował barwy młodzieżowych zespołów Rapidu Wiedeń oraz Admiry Wacker Mödling, w których radził sobie bardzo dobrze (30 bramek strzelonych i 9 asyst).
Na papierze b.dobry. 18 lat, ostatnio w Jugendlidze u-19 w 27 meczach 17 bramek. http://www.youtube.com/watch?v=18lyur47CDM - mała próbka, montaż słaby i wkurzający, ale ważne że jednak jest. SMUDA:'' Jest za wcześnie na ocenę, ale widać, że jest kumaty. Widzę go w roli napastnika lub prawoskrzydłowego - podkreśla szkoleniowiec. Więcej o młodym zawodniku Smuda będzie mógł powiedzieć, gdy zobaczy go w trakcie meczu. Wszystko wskazuje, że Klarić zaprezentuje się w sparingu drużyny rezerw. '' |
Wygląda na to, że jeszcze sie runda nie zakończyła, a my już mamy wytypowanych kandytatów do wzmocnień. Zawsze to się rozgrywało w końcówce okienka, więc jakiś postęp jest.
|
Cytat:
Co do Pawła - debiutował w Wiśle jak miał 18, jakby przebił się, pograł 2-3 lata i wtedy odszedł to kto wie - może osiągnąłby coś znaczącego. A tak to stracił 2 lata w GKS i ŁKS, potem bez sensu (dla swojej kariery siedział w Wiśle), a po wiadomym urazie gdy przestał rządzić nawet na swoich śmieciach (PL) było bardzo prawdopodobne, że w lepszej lidze będzie jeszcze gorzej. Zabrakło dobrej decyzji we właściwym momencie. A z pkt. widzenia Wisły to było oczywiście bdb - wyszukiwanie snajperów za grosze poza Frankiem jakoś nam nie wychodziło. |
Cytat:
|
Cytat:
Umówmy się.... to forum dyskusyjne, wiec każdy może przedstawiac swój punkt widzenia. Także stalsanok1946. Najważniejsze, że nikogo nie obraża. Poza Lewandowskim, oczywiście... |
Kamil Wacławczyk: Wisła Kraków? Chciałbym spróbować
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...lbym-sprobowac oraz ciąg dalszy z Branco Serrano: Peruwiańczyk przyjedzie na testy do Wisły? Tak twierdzi agent http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._twierdzi.html |
hehe widzę, że tu fani lewego są i mogą mu hołdy oddawać :) a teraz zejdźcie na ziemie i podumajcie jaki Lewandowski jest oh ah, co zrobił dla kadry? gó*no,a co zrobił ten o którym w Borussii mówi się najmniej, sadzany jest na ławkę, a śpiewają o nim piosenki na meczach, wiślaku Błaszczykowskim? ciągnie i Borussie i reprezentacje, zapi*rdala za trzech i ma ambicje, a gwiazdorzyna Lewandowski boi się ubrudzić korki
naprawdę Lewy to nie napastnik taki jak go przedstawiają w mediach, jego mecze weryfikują to że jest zwykłym przeciętniakiem. Ile goli zdobył wypracowaną akcją przez siebie? 0 W Borussii naklepał dużo bramek, poza nim nie ma innego napastnika, a taka ciekawostka jest fakt że w tamtym sezonie, bodaj w przedostatniej czy jakiejś na końcu sezonu kolejce Lewandowski nie zagrał, zastapił go Schieber (pokraka co sami przyznacie), wszedł, 2 bramki i co? nagle Messim się stał, Ronaldo? chłopy w Dortmundzie pracują tylko i wyłącznie na napastników, tak było odkąd zespół przejął Kloop, dziękuję za uwagę jeszcze raz sorki za spam, ale nie mogę słuchać jak ktoś wyróżnia Lewego i naprawdę nie patrze przez pryzmat reprezentacji Cytat:
|
stalsanok1946
Typowa polska zawisc mozg przezarla. Napastnikow rozlicza sie glownie z goli. Moge te gole i fujara strzelac, maja strzelac. Poprostu. Reszta to kwadratowe jaja. Lewandowski od 2-3 sezonow strzela sporo bramek na poziomie i Bundesligi i LM. Brozek na poziomie Turcji, Szkocji i II ligi Hiszpanskiej nawet przez moment nie strzelal sporej liczby bramek. Nawet przez moment. Takie sa fakty. Oczywiscie ty wolisz te fakty pomijac i twierdzic ze Dortmund to taki magiczny klub z takim magicznym trenerem gdzie byle kolek w napadzie bedzie walil po 20-30 bramek.Metafizyka. Bez udawania, zadnej wazeliny. Wyjdz ze swojej drewnianej mentalnej chatki, nie rob przypalu. Jestes tak zalosny jak Kolton dlaczego nie Barcelona :) P.S Jak mozna usunac konto na forum? Ktos sie orientuje? |
Cytat:
A później życzymy powodzenia na http://forum.legionisci.com/ . |
Cytat:
Gościu zrozum, że nie każdy napastnik potrafi sobie wypracować sytuacje sam. Są pewne typy takich zawodników. Jedni to potrafią (Rooney, Ibrahimović, Ronaldo, Messi), a inni nie i na pewno do tej grupy należy Lewandowski. Kiedyś idealnym przykładem takiego zawodnika był van Nistelrooy, który w swojej karierze (z tego co pamiętam) strzelił jedną bramkę zza pola karnego. I jego też uważasz za słabiaka? Od razu powiem Ci, że nie jestem jego jakimś wiernym fanem. Ale takie teksty jak Twoje po prostu mnie bawią. Tak samo jak przegięcia typu "dlaczego nie do Barcelony". Jak nie potrafisz kogoś obiektywnie ocenić to lepiej się w ogóle nie wypowiadaj. Schieber strzelił dwie bramki pod koniec sezonu? Świetnie szkoda, że przez cały strzelił łącznie 3. Po prostu wyczyn nieprawdopodobny. |
Juz nie Branco a Jesus. :)
Nieoficjalny serwis internetowy peruwiańskiej Alianzy Lima informuje, że Jesus Serrano w najbliższych dniach przyjdzie do Wisły Kraków na testy medyczne. http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow |
Cytat:
Tak gwoli ścisłości gdyby się ktoś dziwił że za tydzień przyjedzie Geraldo Serrano ;) |
A ja obstawiam hrabiego Ramona Serano Lopeza II
http://m.ocdn.eu/_m/96c704058f9e010c...511a,93,57.jpg |
Cytat:
gościu nie wydaje mi się, że na forum się obraża, dowartościowałeś się pisać te bzdety? bo jeśli tak to wiedz, że ja mam to w du*ie i nie jest to nic osobistego aha dobrze, że w reprezentacji jest rozliczany z goli, a pomimo tego, że nie strzela bramek, okazje ma dalej jest faworyzowany i wyżej stawiany niż Milik i reszta, bo przecież Lewandowskiego nie wystawić w jedenastce to media polskie Cię z błotem zmieszają hehe podniecajcie się nim dalej, ja tylko czekam aż odejdzie z Dortmundu i wybierze taki klub który już nie będzie rozkminiał że spartaczył dwie setki a mecz się skończył 0-0 lub przegrana, zaraz ławka i Robercik z salonów zjedża w dół. Oczywiście nie zyczę mu tego, ale niestety to łamaga :) |
Cytat:
|
Skończmy już z tym Lewandowskim. Tu jest temat polityki transferowej WISŁY ! A chyba Mr.Kucharski nie mówił o przenosinach Lewego do Wisły. Nie lubię tego gwiazdorka i sam nie widzę u niego jakichś UM ale ustawianie się, znalezienie isę we właściwym miejscu i grę bez piłki ma opanowane do pefrekcji + wykańczanie
|
Cytat:
Moje podejście do tego grajka jest takie, że nie darze go sympatią ale jak strzela to mam jakąś dziwną satysfakcję. Nie wiem skąd się wziął w ogóle taki temat tutaj, niestety czy chcecie czy nie ale Robert już odjechał Pawłowi i to baaaardzo daleko. Natomiast podobają mi się kierunki poszukiwań kandydatów do wzmocnień Wisły, chociaż mieli być młodzi zdolni Polacy... |
Borek mówił, że Żuraw leci do Barcelony i chyba kogoś z Girony będzie obserwował.
|
Ryan lata z Krakowa prościutko do Girony. Będzie tanio, nawet na taxi się za bardzo nie wykosztują. Można by poobserwować jeszcze kogoś z Atalanty Bergamo na przykład, nie mówiąc o Charleroi czy Borussii Dortmund:)
|
Pewnie to nazwisko padło już w tym temacie 100 razy ale Quintana jest wart transferu do naszego klubu, jeśli cena nie byłaby zbyt wygórowana.
Świetny jest ten chłopak. Wpasowałby się do naszego stylu. Skoro podobno Chrapek ma oferty z Włoch to rozgrywający Jagielloni byłby idealnym zastępca. |
Cytat:
|
Cytat:
700 tysięcy euro mógłbym za niego dać gdybym tyle miał. :) |
Za Chrapka byłaby to najlepsza alternatywa, ale mam nadzieję że Michał szybko nie ucieknie :)
|
A ja wziąłbym Pazdana. Dzięki niemu zawodnik jak Quintana ma więcej swobody.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@szprotson
Ty chyba powinieneś byc szefem scoutingu w Wiśle, kurcze niby taki prosty pomysł ale chyba nikt w klubie o tym nie pomyślał! |
Cytat:
|
Bo Kapka zwiedza inne regiony świata.
A skąd wyciągnięto kiedyś Kalu Uche? |
Kalu Uche z Espaniolu, ale chyba nie brał udziału w Erasmusie :)
|
Cytat:
Obecnie : " Nie dam bo nie mam! Podpisujesz albo wypierdalaj tam z kąd cię wyciągli. Masz dziesieć sekund, później spuszczam dobermany. |
Kalu Uche to chyba z rezerw Espaniolu bodaj 4 ligowych
|
Cytat:
A jakoś w Lidze Mistrzów nie graliśmy... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl