Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

maci0s 30.06.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 924372)
miałem namyśli nabytków potrzeba nam jak lekarstwa.Nie oceniaj mnie zbyt surowo nie jest przecież zbrodnią posłużyc sie mową

Absolutnie Cię nie oceniam surowo, sam ze zmęczenia wieczorami mogę napisać jakąś głupotę;)

Posługiwać się mową nie jest zbrodnią, ale złe posługiwanie doprowadzić może do tego, że ktoś Cie zrozumie na opak;)
Pozdrawiam i koniec Off Topicu ;)

fanTS1906 30.06.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924373)
Absolutnie Cię nie oceniam surowo, sam ze zmęczenia wieczorami mogę napisać jakąś głupotę;)

Posługiwać się mową nie jest zbrodnią, ale złe posługiwanie doprowadzić może do tego, że ktoś Cie zrozumie na opak;)
Pozdrawiam i koniec Off Topicu ;)

Próbujesz w ten sposob wybronic sie z transferow, ktore zapowiadales na ten tydzien? :D

jason wiślak 30.06.2010 21:01

AYALA chciał to ująć tak: Wzmocnienia będą lekarstwem na naszą demencję piłkarską...:)

A tak całkiem serio to sam jestem ciekaw czy przyjdzie nam rywalizować w LE tym składem, którym dysponujemy, czy działacze nas zaskoczą. Ale żeby wzmocnić Wisłę trzeba od 4 do 6 mocnych transferów, bo jak na razie to tak ubogo pod względem gry...no i kadry...

maci0s 30.06.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 924374)
Próbujesz w ten sposob wybronic sie z transferow, ktore zapowiadales na ten tydzien? :D

Tydzien się nie skończył... ;) Poza tym pokaz mi mojego posta w którym je zapowiedziałem?? :>

Forza 30.06.2010 21:05

Ale dajecie popalić :) Ja myślę że Maci0s coś wie ale powiedzieć nie chce :) i nie mówię to z jakimikolwiek zgryźliwościami. Jesteś dziwnie spokojny Panie Maci0s ;-)

Szkoda, że dzisiejszy sparing można było tylko poczytać. Jakże wielką mam na
dzieję że Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji to wreszcie poukłada tą grę ofensywną... Jak lubię Tomka Jirsaka to playmekerem to on jednak jakimś niezwykłym nie jest. A szkoda bo przecież kosztował tyle co Milinkovic + Aracic razem wzięci, albo lepiej - tyle co Aracic i Braz z kontraktami na rok :) Ciekawe co by się działo jakby Tomek dostał szanse na np 10 meczów pod rząd czy by się wreszcie odblokował.

I jak bumerang rzucam jeszcze raz: Michał Czekaj - dlaczego nikt na tego utalentowanego młodziana nie stawia. Szkoda straszna, bo przecież czasu ma niewiele żeby Clebera popodpatrywać.

Eh... idylla...

krzysztofff 30.06.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 924379)
Ale dajecie popalić :) Ja myślę że Maci0s coś wie ale powiedzieć nie chce :) i nie mówię to z jakimikolwiek zgryźliwościami. Jesteś dziwnie spokojny Panie Maci0s ;-)

dzieję że Garguła dojdzie do pełnej dyspozycji to wreszcie poukłada tą grę ofensywną... Jak lubię Tomka Jirsaka to playmekerem to on jednak jakimś niezwykłym nie jest. A szkoda bo przecież kosztował tyle co Milinkovic + Aracic razem wzięci, albo lepiej - tyle co Aracic i Braz z kontraktami na rok :) Ciekawe co by się działo jakby Tomek dostał szanse na np 10 meczów pod rząd czy by się wreszcie odblokował.

I jak bumerang rzucam jeszcze raz: Michał Czekaj - dlaczego nikt na tego utalentowanego młodziana nie stawia. Szkoda straszna, bo przecież czasu ma niewiele żeby Clebera popodpatrywać.
Eh... idylla...

Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...jak sie mowi potocznie - jest dobry na "niskie dachy"...tego juz nic nie zmieni...

fanTS1906 30.06.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924378)
Tydzien się nie skończył... ;) Poza tym pokaz mi mojego posta w którym je zapowiedziałęm?? ;>

Wiec zaprzeczasz, ze beda transfery? :D

A powaznie to Wy ze zbymakiem juz nie raz dawaliscie do zrozumienia ze macie wspolne informacje, wiec co za roznica ktory z Was to napisal :)

iq1000 30.06.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 924381)
Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...

...tak jak i ufo, tak i umiejętności Tomka jeszcze nigdy się nie ujawniły.

jason wiślak 30.06.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 924379)

Eh... idylla...

Właśnie nie wiadomo jak Garguła po kontuzji i moim zdaniem szanujący się klub kupiłby na tę pozycję jakiegoś pewniaka to składu...cóż..
Jeśli chodzi o Czekaja, o na pewno dobry zawodnik ale mimo wszystko Głowę również musi zastąpić ktoś o kogo będą spokojni kibice, a przede wszystkim trener. A Czekaj i tak dostanie swoją szanse jak nie teraz to w przyszłości. Ale taki klub jak Wisła musi mieć gracza tzw. na teraz..

Adamek21 30.06.2010 21:11

Już się zaczyna Maci0s to Maci0s tamto.Ludzie chcieliście żeby napisał coś o transferach-napsiał i o co wam dalej chodzi piszecie że tłumaczy się ze swoich zapowiadań o transferach że sie próbuje wybraniać.Tak jak napsiał tydzień sie nie skończył jeszcze transfery napewno będą tylko trzeba być cierpliwym ,a założę się że jak będą transfery konferencje prezentacje to ci co pisali źle o Maci0sie i Zbymaku będą ich jeszcze wychwaliać i prosić o więcej. Takich ludzi jest wiele.Zbymak i Maci0s nie przejmujcie się popiszą popiszą i przestaną .Paranoja.

wiślak1906forever 30.06.2010 21:12

Ojj maci0s coś mi się wydaje że nici z transferów ... Chciałbym się mylić...

Forza 30.06.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 924381)
Tomek Jirsak jest dobrym rozgrywajacym ale...jak sie mowi potocznie - jest dobry na "niskie dachy"...tego juz nic nie zmieni...

No może jednak właśnie zmieni... Z tego co pamiętam to Tomek ma kontrakt na 5 lat czyli w zasadzie już mógłby spokojnie z Webstera skorzystać. Pamiętam jak jeszcze rok temu zapowiadał że jak będzie mniej grał to odejdzie. Szkoda bo przecież w poprzednim klubie też miał sławę taką jak Milinković. Kosztował przecież koszmarna kasę:-D Także może jakby pograł te 10 kolejek to by wreszcie zaczął wozić. Tyle że chyba nie stać drużyny na takie eksperymenty. Wg mnie jest jednak szansa, że spełniłby pokładane w nim 2 lata temu pokładane w nim nadzieje.

maci0s 30.06.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 924382)
Wiec zaprzeczasz, ze beda transfery? :D

A powaznie to Wy ze zbymakiem juz nie raz dawaliscie do zrozumienia ze macie wspolne informacje, wiec co za roznica ktory z Was to napisal :)

Nie, nie mamy wspólnych źródeł informacji... :) Jeśli coś potwierdzałem co napisał Zbymak to miałem to z własnych, a i z jego strony było to samo:)

Rożnica jest taka, ze nie możesz mnie rozliczac z tego, że go znam, a jego z tego, ze zna mnie:)

Od razu tu zaprzeczę żeby nie było niedomówień... Nigdy nie było sytuacji, ze Zbymak coś wiedział, napisał i ja to potwierdziłem bo usłyszałem to od niego...

To są wzajemnie niezależne źródła...
Dobra koniec tego bo moderatorzy nie są zbyt cierpliwy..
Mam nadzieję, że mi to jeszcze wybaczą:)

Co do polityki transferowej to myślę, że jakoś nadzwyczaj dobrze przy Kasperczaku zaczął grać Jirsak...:)
Podobnie z Łobo...
Z Jirsakiem sytuacja była taka, że otwarcie się mówiło, ze to nie jest ulubieniec Skorży, bo ten chciał w tym czasie Gargułę, a Bednarz ściągnął Czecha..
Skorża dawał mu mnóstwo zadań defensywnych, których Jirsak nie mógł wykonać bo to nie ten typ piłkarza... To jest ofensywny pomocnik podwieszony za napastnikami i taka powinna być jego pozycja... Taki nasz Stilić...
Myśle, że Kasperczak da mu pograć i wierzę, że będziemy mieć z niego pociechę jeszcze:)

barcio 30.06.2010 21:19

czy wiadomo coś o decyzji Makinwy

wiślak1906forever 30.06.2010 21:21

Jakbyś coś o planowanych wzmocnieniach powiedział a nie to co wszyscy wiedzą o Jirsaku ;]

Forza 30.06.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 924385)
Jeśli chodzi o Czekaja, o na pewno dobry zawodnik ale mimo wszystko Głowę również musi zastąpić ktoś o kogo będą spokojni kibice, a przede wszystkim trener. A Czekaj i tak dostanie swoją szanse jak nie teraz to w przyszłości. Ale taki klub jak Wisła musi mieć gracza tzw. na teraz..

Zgadzam się - zapewne skończy się tak jak z Leszczakiem - Górnik Zabrze albo GKS Katowice, bo Śłązacy głównie młodzieżą zaczęli grać (czego doskonałym poniekąd przykładem jest Jop - żarcik :-D ).

Chlopek123 30.06.2010 21:25

Cytat:

Jakbyś coś o planowanych wzmocnieniach powiedział a nie to co wszyscy wiedzą o Jirsaku ;]
No właśnie, ale to co mówisz o Jirsaku to w 100% się zgadzam, narzaie we wszystkich sparingach sie wyroznia, wiec mam nadzieje ze Kasperczak znalazl jego optymalna pozycje

jason wiślak 30.06.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 924398)
Zgadzam się - zapewne skończy się tak jak z Leszczakiem - Górnik Zabrze albo GKS Katowice, bo Śłązacy głównie młodzieżą zaczęli grać (czego doskonałym poniekąd przykładem jest Jop - żarcik :-D ).

Nie no spokojnie, widocznie na ten moment nie jest jeszcze gotowy...ma się od kogo uczyć na razie.
Swoją drogą to musze przyznać że wg mnie jest mało zwrotny i nad tym musi popracowac.

Co do Jirsaka, to od początku było widać niechęć Skorzy do niego. A chłopak ma potencjał i zmysł ofensywny, licze że sie obudzi...:)

fanTS1906 30.06.2010 21:26

Pelna zgoda co do Jirsaka, przypomne tylko mecz bodaj z Tottenhamem na wyjezdzie gdzie Skorza ustawil go tuz za Brozkiem i wowczas byly same pochwaly na Tomka i trenera, ze znalazl dla niego idealne miejsce, szkoda ze potem nie bylo to kontynuowane. Moze sie tak okazac, ze liczymy na Gargule, moze na jakis jeszcze inny transfer na te pozycje a to wlasnie skreslony juz czech wygra rywalizacje o gre na pozycji ofensywnego pomocnika i nijednego zaskoczy w nadchodzacej rundzie :D

jason wiślak 30.06.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 924402)
Pelna zgoda co do Jirsaka, przypomne tylko mecz bodaj z Tottenhamem na wyjezdzie gdzie Skorza ustawil go tuz za Brozkiem i wowczas byly same pochwaly na Tomka i trenera, ze znalazl dla niego idealne miejsce, szkoda ze potem nie bylo to kontynuowane. Moze sie tak okazac, ze liczymy na Gargule, moze na jakis jeszcze inny transfer na to pozycje a te wlasnie skreslony juz czech wygra rywalizacje o gre na pozycji ofensywnego pomocnika i nijednego zaskoczy w nadchodzacej rundzie :D

No spokojnie, zobaczy się...:) Nie ulega jednak wątpliwości że ktoś by się przydał do środka. Idealny byłby ten Djurovski o którym swego czasu głośno było, ale ostatnio taka cisza,że wątpię już w ten transfer...

Chlopek123 30.06.2010 21:29

no dlatego uwazam ze transfer srodkowego pomocnika jest nam zbedny, jak dla mnie w pomocy tylko trzeba Kirmowi zrobic konkurencje i juz pomoc jest bardo dobra na polskie warunki i moze nawet wystarczajaca na grupe LE

jason wiślak 30.06.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 924406)
no dlatego uwazam ze transfer srodkowego pomocnika jest nam zbedny, jak dla mnie w pomocy tylko trzeba Kirmowi zrobic konkurencje i juz pomoc jest bardo dobra na polskie warunki i moze nawet wystarczajaca na grupe LE

Aż tak bym sprawy nie przesądzał. W ostatnim sezonie z pomocników to bodajże tylko Sobol trzymał poziom. A trzeba pamiętać ze on tez nie jest pierwszej młodości. Dlatego myślę ze kogoś na skrzydło i do środka przydałoby się wziąć. Byłaby rewelacja wtedy:D

maci0s 30.06.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 924401)

Co do Jirsaka, to od początku było widać niechęć Skorzy do niego. A chłopak ma potencjał i zmysł ofensywny, licze że sie obudzi...:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 924402)
Pelna zgoda co do Jirsaka, przypomne tylko mecz bodaj z Tottenhamem na wyjezdzie gdzie Skorza ustawil go tuz za Brozkiem i wowczas byly same pochwaly na Tomka i trenera, ze znalazl dla niego idealne miejsce, szkoda ze potem nie bylo to kontynuowane. Moze sie tak okazac, ze liczymy na Gargule, moze na jakis jeszcze inny transfer na te pozycje a to wlasnie skreslony juz czech wygra rywalizacje o gre na pozycji ofensywnego pomocnika i nijednego zaskoczy w nadchodzacej rundzie :D

Przede wszystkim Jirsak ma niesamowicie "ułożoną nogę" ( sorry za slang piłkarski).
Chyba najlepiej w drużynie i uważam, że na tle ligi też nieźle wypada...
Ta jego mała stopa pozwala mu huknąć celnie piłką, a ta leci prawie, ze bez rotacji... Szkoda, że tak mało tego póki co widzieliśmy...

czera84 30.06.2010 21:34

Dobrze ale maci0s napisz nam czy jutro jest planowana jakaś konferencja??Czy na piątek,sobote??

jason wiślak 30.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924411)
Przede wszystkim Jirsak ma niesamowicie "ułożoną nogę" ( sorry za slang piłkarski).
Chyba najlepiej w drużynie i uważam, że na tle ligi też nieźle wypada...
Ta jego mała stopa pozwala mu huknąć celnie piłką, a ta leci prawie, ze bez rotacji... Szkoda, że tak mało tego póki co widzieliśmy...

Racja, za mało to wykorzystuje. Ostatni gol taki w lidze to bodajże z Ruchem Chorzów. Przydałoby się więcej takich brameczek. Dobre piły gra też ze stałych fragmentów, tylko kurczę często mu Mały futbolówke zbiera:P

fanTS1906 30.06.2010 21:36

Moze to wynika wlasnie z tego braku pewnosci siebi, Tomek mial przedewszystkim uwazac na tyly i nie ryzykowac nadto z kombinacjami w srodku pola. Pewne jest to, ze teraz sie okaze czy to nasz poprzedni trener "przytlumil" Jirsaka czy Kasperczak nie jest w stanie nic zmienic i Tomek poprostu taki niemrawy jest

maci0s 30.06.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 924412)
Dobrze ale maci0s napisz nam czy jutro jest planowana jakaś konferencja??Czy na piątek,sobote??

Uciekam nieprzypadkowo od podania konkretnych terminów...
I mam dośc pw "czy jutro będzie konferencja i czy jutro będzie X i Y'

Bądźcie cierpliwi i spokojni, transfery będą...!!

Na zdrowy rozum to weźcie! Kiedy ostatnio kupiliśmy gościa za 500 tys Euro i potem jeszcze chcieliśmy kupić kolejnych 3-4 ?
Dawniej to 500 tys E musiało starczyć na cały sezon...

Nie mówię oczywiście o pierwszych latach Cupiała w Wiśle gdzie na jednej imprezie podejmowalo się decyzje o wydaniu milionów marek:)

jason wiślak 30.06.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 924417)
Moze to wynika wlasnie z tego braku pewnosci siebi, Tomek mial przedewszystkim uwazac na tyly i nie ryzykowac nadto z kombinacjami w srodku pola. Pewne jest to, ze teraz sie okaze czy to nasz poprzedni trener "przytlumil" Jirsaka czy Kasperczak nie jest w stanie nic zmienic i Tomek poprostu taki niemrawy jest

Ciężko powiedzieć...ale trener Kasperczak zawsze daje zawodnikom w ataku dużo swobody i myśle że jak Tomek ją poczuje to może dać radę....Oby. Niemniej dalej uważam że jakiś środkowy pomocnik byłby niezbędny. Tylko tak który naprawdę wzmocni grę ofensywną, bo wyraźnie nie mamy nikogo przebojowego który swą kreatywnością wpłynąłby na innych...:)

Maci0s : mówiąc o tym pierwszym masz na myśli Jovanica tak? A nie masz wrażenia że my tylko uzupełniamy luki po odejściu Alvareza i Głowy?

czera84 30.06.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924420)
Uciekam nieprzypadkowo od podania konkretnych terminów...
I mam dośc pw "czy jutro będzie konferencja i czy jutro będzie X i Y'

Bądźcie cierpliwi i spokojni, transfery będą...!!

Na zdrowy rozum to weźcie! Kiedy ostatnio kupiliśmy gościa za 500 tys Euro i potem jeszcze chcieliśmy kupić kolejnych 3-4 ?

Nie mówię oczywiście o pierwszych latach Cupiała w Wiśle gdzie na jednej imprezie podejmowalo się decyzje o wydaniu milionów marek:)

Wiem.Ja jestem cierpliwy,ale już sporo czekamy i trudno jest być w niczym niepoinformowanym.Ja myślę i tak,że nawet jakbyśmy zrobili transfery w przyszłym tygodniu to i tak nie będzie źle bo z Szawle powinni wygrać bez zgrania a potem będzie czas:)Chociaż im więcej czasu tym lepiej dla drużyny.
Ps.Ale mam nadzieję,że w tym tygodniu poznamy co najmniej 2-3 zawodników.
A to prawda,że dzisiaj my nikogo nie podpisali bo była "zabawa" naszego zarządu??

fanTS1906 30.06.2010 21:47

Srodkowym pomocnikiem po 30tce to jest nasz najnowszy nabytek Zuraw, od czasow Beenhakkera bylo juz widac ze szybkosc nie ta ale technika i przeglad pola nie ucieka, ja wlasnie jego widzial bym ustawionego obok Jirsaka/Garguly/Djurowskiego i czort wie kogo jeszcze (albo zbymak z maci0sem :) ). Od Macka powinno sie wymagac bardziej asyst, kreowania gry niz krola strzelcow :P

edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 924429)
Wiem.Ja jestem cierpliwy,ale już sporo czekamy i trudno jest być w niczym niepoinformowanym.Ja myślę i tak,że nawet jakbyśmy zrobili transfery w przyszłym tygodniu to i tak nie będzie źle bo z Szawle powinni wygrać bez zgrania a potem będzie czas:)Chociaż im więcej czasu tym lepiej dla drużyny.

Jakbym sie cofnął o rok wstecz i czytal posta przed meczem z Levadia :D

żogaiła 30.06.2010 21:48

Uważam podobnie jak koledzy, że Jirsak to piłkarz ponadprzeciętny i akrat na tej pozycji transfer jest obecnie raczej zbędny- mamy defensywnych Sobola i Diaza, oraz Jirsaka\ Gargułę na ofensywnego pomocnika.

Czech został bezprzykładnie zjechany przez Skorżę, który grał nim zupełnie nie wykorzystując jego potencjału- ma on (wg. mnie) zdecydowanie najlepszy przegląd pola w naszej drużynie. Do tego precyzyjne podanie i świetny strzał z dystansu.
Ponadto mam wrażenie, że ostatnio popracował nad defensywą, choc oczywiście to nadal jego największa bolączka, podobnie jak siła fizyczna. Dlatego też, jak sam mówi- najlepiej gra mu się z Sobolem za plecami. I takiego ustawienia w przyszłym sezonie bym sobie życzył. + Milinkovic na lewym skrzydle :) :) :)

jason wiślak 30.06.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 924432)
Srodkowym pomocnikiem po 30tce to jest nasz najnowszy nabytek Zuraw, od czasow Beenhakkera bylo juz widac ze szybkosc nie ta ale technika i przeglad pola nie ucieka, ja wlasnie jego widzial bym ustawionego obok Jirsaka/Garguly/Djurowskiego i czort wie kogo jeszcze (albo zbymak z maci0sem :) ). Od Macka powinno sie wymagac bardziej asyst, kreowania gry niz krola strzelcow :P

Aj ale kilka bram mam nadzieję ze wpakuje...:D Co nie zmienia faktu że Żuraw jest juz starym zawodnikiem. Nam trzeba przyszłościowego gracza, za którego kiedyś weźmie się jakiś hajs...

A właśnie Maci0s: jest może temat jakiegoś środkowego pomocnika? :D

maci0s 30.06.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 924424)
Ciężko powiedzieć...ale trener Kasperczak zawsze daje zawodnikom w ataku dużo swobody i myśle że jak Tomek ją poczuje to może dać radę....Oby. Niemniej dalej uważam że jakiś środkowy pomocnik byłby niezbędny. Tylko tak który naprawdę wzmocni grę ofensywną, bo wyraźnie nie mamy nikogo przebojowego który swą kreatywnością wpłynąłby na innych...:)

Nie ma trenera idealnego... Skorża był bardzo dobrym taktykiem... On budował zespół od obrony i cały zespół miał bronic, Kasperczak przede wszystkim uczy zawodników żeby zaczęli strzelać, dużo strzelać z każdej pozycji, ale według mnie trochę zapomina o grze obronnej a na to może sobie pozwolić teraz chyba tylko Barcelona z Puyolem w środku, który im czyści wszystko...
Wiadomo dla kibica jest efektowniejszy styl Kasperczaka, ale Skorży był chyba bardziej efektywny...

Warto wspomnieć, ze dawniej mając Frankowskiego, Żurawia, Kuźbę, Uche, Kosowskiego i Szymkowiaka nie było tak ważne, że stracimy 2 bramki bo strzeliliśmy 5... Teraz liga się pogorszyła, wyrównała, w pucharach gramy mało, a z całym szacunkiem do obecnych piłkarzy to troche do wyżej wymienionych im brakuje

Przemoo 30.06.2010 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 924368)
Błąd stylistyczny... Mam nadzieję:)

Jak piszesz "potrzeba jak na lekarstwo" tzn, że potrzeba mało/ w małej ilości

wyrażenie potoczne Cukru u nas jak na lekarstwo – zaraz skoczę do sklepu.
  • synonimy: odrobinę, troszeczkę
  • antonimy: pot. od groma

Tak więc transferów potrzeba nam "od groma" :)

Chyba, że uważasz, że kadra jest wystarczająca;)

To naprawdę bez złośliwości, rozumiem, że to przeoczenie:)

chyba przejezyczenie, albo przeklawiszowanie ;)

alez sie naplodzilo tych debiutujacych sepow na forum co molestuja maci0sa... macie fejma ze zbymakiem ;)
trzeba przyznac ze troche przestalem wierzyc w Jirsaka, przed runda wiosenna tez w sparingach sie wyroznial. To bylo jednak za Skorzy, takze mam nadzieje, ze przy Henrym swoja forme przeciagnie jeszcze na mecze o punkty. Rowniez zauwazylem, ze za nowego trenera duzy progres w grze zanotowal Lobo i w to dalej wierze.

Co do wzmocnien uwazam ze na pomoc wystarczy nam chlopak z Koszyc i nawet w razie odpukac kontuzji Sobola, mozna wsadzic za niego "żonglujacego" Diaza.
Jestem jednak przekonany, ze to do obrony potrzebujemy conajmniej 2 pilkarzy i to taki na 1. sklad.
Bardziej od srodkowego pomocnika uwazam, ze potrzebujemy tego wielce silnego wysokiego napastnika stracajacgo glowa pilki na ktorego czekamy od 5 lat, a wy chyba zapomnieliscie o tym juz:).

willow 30.06.2010 21:51

Skrzydła, ludziska kochane, skrzydła! Nie środek pomocy, nie stoperzy, a skrzydłowych nam najbardziej brakuje! To powinno być absolutnym priorytetem.
Brak sytuacji bramkowych jest spowodowany brakiem precyzyjnych, kończących podań. A te są z kolei obowiązkiem każdego dobrego skrzydłowego. Według mnie tu tkwi pies pogrzebany.

barcio 30.06.2010 21:52

Cytat:

Przypominam ,że sprzedaliśmy Głowackiego za około 1,3 miliona euro.

maci0s 30.06.2010 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barcio (Post 924440)
Przypominam ,że sprzedaliśmy Głowackiego za około 1,3 miliona euro.

a ja trochę złośliwie przypomnę, ze sprzedaliśmy też Zurawskiego za 3,1 mln Euro, Błaszczykowskiego za 3 mln Euro, Szymkowiaka za 1mln Euro, Gorawskiego za 1,5 mln Euro, Dudkę za 2,5 mln Euro i kilku innych... ;)

Przemoo 30.06.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 924429)
A to prawda,że dzisiaj my nikogo nie podpisali bo była "zabawa" naszego zarządu??

no na bank :lol::lol::lol:

Cytat:

a to odwolanie sie do zdrowego rozumu oznacza, ze to sciema z kupnem kolejnych, czy ze tym razem bedzie inaczej??

Kamson 30.06.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 924439)
Skrzydła, ludziska kochane, skrzydła! Nie środek pomocy, nie stoperzy, a skrzydłowych nam najbardziej brakuje! To powinno być absolutnym priorytetem.
Brak sytuacji bramkowych jest spowodowany brakiem precyzyjnych, kończących podań. A te są z kolei obowiązkiem każdego dobrego skrzydłowego. Według mnie tu tkwi pies pogrzebany.

Nie stoperzy?

Cleber - piłkarska emerytura się zbliża - pogra 6, góra 12 miesięcy, nie wiadomo na jakim poziomie.
Marcelo - zapewne opuści nas w którymś z przyszłych okienek transferowych.
Kowalski - mało doświadczony, nie wiemy jak sobie poradzi.

Stoperzy to priorytet. Skrzydłowy (albo dwóch ;)) też by się przydał ale priorytetem powinno być wzmocnienie obrony.

Cytat:

Mam rozumieć to tak, że transferów gotówkowych już nie będzie?

wiślak1906forever 30.06.2010 21:58

maci0s powiedz tylko czy w tym tygodniu przyjdą nowi :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl