Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

MatMario 25.10.2011 16:29

Jak miał niefarta, a Mariusz Pawełek potrafił mieć niefarta, to podpisał kontrakt jak euro było pi razy drzwi 3,50.

Od tego odejmijmy podatek i na rękę wychodzi 260 tyś zł. Dzielimy na 12 i wychodzi niecałe 22 tyś pln/miesiąc.

I tak np w zeszłym roku, Mariusz mógł uważać że zarabia 65 tyś euro

wolfy 25.10.2011 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1181546)
Osobiście cieszę się z faktu, iż Mariuszowi się jakoś wiedzie. To sympatyczny facet i niezły bramkarz obdarzony fenomenalnym refleksem. Wybronił nam mnóstwo meczów o czym się nie pamięta, ludzie pamiętają go tylko z błędów i momentów dekoncentracji... taki los bramkarza.

Bo to nie jest zły bramkarz, tak jak Rasiak nie był złym napastnikiem. Miał za to kiepską prasę (głownie "weszło') i każdy ignorant uważał za stosowne z niego zakpić.
Nie jest wybitny, nie trafi pewnie nigdy do jakiegoś wielkiego klubu jak Boruc, ale na pewno sobie poradzi.

Wyjazd i odcięcie się od tutejszych chorych mediów i kibiców na pewno wyszło mu na zdrowie.

Domello 25.10.2011 18:48

Paulista strzela na 1:0 dla Polonii B. w meczu z Lechem :)

pilot80 29.10.2011 14:32

a co z Mackiem Żurawskim, zakończył karierę ?
jest koniec października a cisza w temacie nowego klubu

cozymodo 29.10.2011 20:40

Jacek Bednarz widziany dzisiaj w okolicach sektora rodzinnego F12 w towarzystwie dwóch jegomościów (managerowie ?)

mitmichael 29.10.2011 21:28

A tymczasem w meczu Twente - PSV bramke na 2-1 dla PSV strzelił Marcelo. Na razie jest 2-2 i 7 minut do konca

Manhunt 31.10.2011 15:22

Klub powinien zatrudnić Żurawskiego w roli jakiegoś scauta / trenera napastników lub gdzie indziej

mitmichael 31.10.2011 19:51

Kalu Uche strzelił wczoraj gola dla Neuchatel Xamax ale jego druzyna przegrala 1-2.

mistico 01.11.2011 00:23

http://www.youtube.com/watch?v=oeJyC...ayer_embedded#!

pokusi się ktoś o tłumaczenie ? :)

2:26 - za dużo to on nie umie po polsku :P

BiałaGwiazda 03.11.2011 14:50

Fragment wywiadu z Żurawiem:
Cytat:

Żurawski: Wisła miała pakę na finał Pucharu UEFA

Jak pan ocenia aktualny zespół Wisły Kraków?

- Nie podoba mi się obecnie panujący trend. Owszem, najważniejszy jest sukces, wyniki, ale kiedyś w Wiśle także bardzo liczył się styl. Biała Gwiazda tworzyła spektakle, grała efektownie, strzelała sporo goli, zespół miał swojego ducha, tożsamość. Mimo że podopieczni Roberta Maaskanta są teraz w czołówce tabeli ekstraklasy, niedawno pokonali w Lidze Europy Fulham, czegoś brakuje.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

rychu 03.11.2011 23:53

Patrzyłem się właśnie na statystyki Michała Chrapka z tej rundy w Kolejarzu. Zważywszy na to, iż jest tam wypożyczony tylko na pół roku, to wyglądają one obiecująco. Zagrał we wszystkich meczach w pierwszym składzie, do tego dwie bramki.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=13389&id_sezon=79

Czy jest może ktoś bardziej zorientowany jak prezentował się w ostatnim czasie, bo po samych liczbach ciężko coś powiedzieć więcej? Czy może na wiosnę będzie dołączony do kadry pierwszego zespołu?

mistico 05.11.2011 20:24

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...piesciami.html

Najciekawsze w tym filmiku jest zachowanie Kosowskiego. Pamiętacie turniej w Chicago i mecz z Sevillą ? Tam też Kosa pierwszy leciał się wstawić za kolegami, chociaż tyle co dołączył do drużyny. Super gość, za swoimi wskoczyłby w ogień. Ciekawe ilu takich piłkarzy jest obecnie w Wiśle...

JrQ- 05.11.2011 20:36

jutro się przekonasz :D

mistico 05.11.2011 20:49

oby, oby...

mgła 05.11.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1184643)
http://www.youtube.com/watch?v=oeJyC...ayer_embedded#!

pokusi się ktoś o tłumaczenie ? :)

2:26 - za dużo to on nie umie po polsku :P

Pani pyta go jak było w Europie, jak żyło mu się w innej kluturze, a on, że to był jego pierwszy wyjazd do Europy, trochę się tego obawiał, zwlaszcz, że wydawało mu się, że będzie to kraj zimny, zamknięty i klimat jest rzeczywiście zimny (śmiech) ale ludzie są tam bardzo przyjaźni, mili, pomimo braku języka na początku pobytu, mówi kilka słów po polsku (te co wymawia i klika jeszcze ponoć zna :p). Na mieście proszono go o zdjęcia, autografy, ogólnie chwali sobie.
Potem, że na poczatku mieszkał w Polsce z reprezentantem swoim miesiąc (agentem chyba) potem dołączyła rodzina jego żona i synek. Ale kontakt z rodziną miał telefoniczny teraz cieszy się z powrotu do River, brakowało mu ludzi, pasji, potem porównuje jeszcze River do Polski (ten fragment od 4.47 jest dla mnie trudniejszy wiec reszty nie przetłumacze bo byłby to moje domysły ) pozdro

mitmichael 06.11.2011 19:35

Kolejne 2 bramki Kalu Uche i jego druzyna wygrywa 3-1

Mateusz91 06.11.2011 21:20

Wkur... maksymalnie po derbach przeglądnąłem wszystkie wiślackie strony i natrafiłem na coś takiego:

wislalive.pl

Wygląda na to, że Kuba Błaszczykowski ma tam mieć blog

mistico 07.11.2011 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1186599)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...piesciami.html

Najciekawsze w tym filmiku jest zachowanie Kosowskiego. Pamiętacie turniej w Chicago i mecz z Sevillą ? Tam też Kosa pierwszy leciał się wstawić za kolegami, chociaż tyle co dołączył do drużyny. Super gość, za swoimi wskoczyłby w ogień. Ciekawe ilu takich piłkarzy jest obecnie w Wiśle...

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ly_w_ruch.html

mam odpowiedź ;) Jovanović i, o dziwo, Diaz ;) No i Czarek Wilk oczywiście. Reszta tam pobiegła za sztuczny tłum robić...

Charlie 09.11.2011 21:02

Zieńczuk strzelił gola pasiastym w PP w 120 minucie, dając Ruchowi awans. Co ciekawe pierwszego gola strzelił Burliga.

mgła 09.11.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1189879)
Zieńczuk strzelił gola pasiastym w PP w 120 minucie, dając Ruchowi awans. Co ciekawe pierwszego gola strzelił Burliga.

Coś pięknego :P

pan Dudi 09.11.2011 21:11

Zajebiście wymowna sytuacja. Jestem szczęśliwy, że to akurat oni strzelili. Piękna sprawa.

dragon 09.11.2011 21:22

Bardzo ładna i techniczna bramka Zienia.

Pozostaje podziękować za taki symboliczny gol eks-wiślaka na osłodę przegranych derbów. I to w 120 min :)

Dziękujemy!

Glazik 10.11.2011 19:25

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1179

Ta ''Łajza'' skonczyla kariere??? mial isc do Miedzianki niby...

gypsy 10.11.2011 20:55

Taaa... Łobo i jego wysokie ambicje nie pozwoliłyby mu grać w Miedziance. Niestety nie stać ich na takiego świetnego zawodnika, jakim niewątpliwie jest Wojciech.

PlacekTSW 10.11.2011 21:00

Ciekawe jak tam żyje Mauro Cantoro.

4fan_player 10.11.2011 21:38

Cytat:

Redakcja: Na początek powróćmy do przeszłości. Za sobą masz występy w zespole Młodej Ekstraklasy Wisły Kraków. Powiedz, jak wygląda praca w takim klubie od środka.
Adrian Ligienza: Uważam, że szkolenie jest bardzo dobre. Dużo zawdzięczam Wiśle Kraków, wiele tam się nauczyłem. Od Małego ćwiczy się technikę, koordynację, szkoli się zawodników indywidualnie. Trenerzy starają się wycisnąć jak najwięcej z każdego piłkarza. Niestety dochodzi się do Młodej Ekstraklasy i dalej młodzież nie ma siły przebicia

Wywiad z byłym zawodnikiem Wisły a obecnie II ligowej Chojniczanki Chojnice. Cały wywiad macie tutaj : http://www.mkschojniczanka.pl/?p=15070

Mateusz91 11.11.2011 08:11

Być może o to, co teraz powiem – kibice Polonii będą mieli mi za złe, ale przyznam szczerze, że byłem zły na ten wynik meczu. Dla mnie – jako piłkarza Polonii Warszawa - przegrana Wisły była pożądana, bo pozwoliło to „Czarnym Koszulom” na powiększenie przewagi nad „Białą Gwiazdą”. Jednak z drugiej strony – mi, jako kibicowi Wisły – było szkoda takiego rezultatu, bo to przecież Derby…

fragment wywiadu z wislalive.pl

Kuźwa Baszczu szacuneczek !!

FraMat 11.11.2011 15:56

Tak. Szacuneczek dla jednego z głównych prowodyrów wywalenia z Wisły najlepszego trenera jaki nam się trafił, a przez to jednego z najwiekszych szkodników. Z powodu? Że Baszczowi nie chciało się dla Wisły zap..ać.
Nie chcę więcej gościa widzieć w Wiśle.
A gadania o tym jakim jest kibicem Wisły nie przyjmuję.

Taxu 11.11.2011 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 1190324)
Być może o to, co teraz powiem – kibice Polonii będą mieli mi za złe, ale przyznam szczerze, że byłem zły na ten wynik meczu. Dla mnie – jako piłkarza Polonii Warszawa - przegrana Wisły była pożądana, bo pozwoliło to „Czarnym Koszulom” na powiększenie przewagi nad „Białą Gwiazdą”. Jednak z drugiej strony – mi, jako kibicowi Wisły – było szkoda takiego rezultatu, bo to przecież Derby…

fragment wywiadu z wislalive.pl

Kuźwa Baszczu szacuneczek !!

tu macie linka do całości
http://wislalive.pl/polecamy/baszczu_szczerze_o___-49/

kacpaw91 11.11.2011 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1190244)
Wywiad z byłym zawodnikiem Wisły a obecnie II ligowej Chojniczanki Chojnice. Cały wywiad macie tutaj : http://www.mkschojniczanka.pl/?p=15070

Zauważcie, że dopóki istniały rezerwy ktoś się trafiał kto potem grał u nas, czy gdzieś indziej. Ostatni z rezerw to chyba: Mączyński i Kowalski. Byli tam jeszcze Małecki, Brożkowie, Boguski i kilku innych. MESA to nie jest idealne miejsce na przejście do dorosłego futbolu.

wolfy 11.11.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1190478)
Zauważcie, że dopóki istniały rezerwy ktoś się trafiał kto potem grał u nas, czy gdzieś indziej. Ostatni z rezerw to chyba: Mączyński i Kowalski. Byli tam jeszcze Małecki, Brożkowie, Boguski i kilku innych. MESA to nie jest idealne miejsce na przejście do dorosłego futbolu.

To sprawdź sobie, ile z obecnych wychowanków Legii grało wcześniej w MES-ie. Tylko że oni ich faktycznie szkolą, a u nas klub ma wyjebane na to z góry na dół.

kacpaw91 11.11.2011 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1190485)
To sprawdź sobie, ile z obecnych wychowanków Legii grało wcześniej w MES-ie. Tylko że oni ich faktycznie szkolą, a u nas klub ma wyjebane na to z góry na dół.

Mówisz o zawodnikach, którzy ostatnio zagrali kilka meczów, czy o Rybusie, Kucharczyku, Borysiuku? Tak samo można powiedzieć, że u nas zagrali Brud, Skołorzyński, Burliga, czy Czekaj. Poza tym słowo wychowanek tutaj nie jest odpowiednie.

szprotson 11.11.2011 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1190496)
Mówisz o zawodnikach, którzy ostatnio zagrali kilka meczów, czy o Rybusie, Kucharczyku, Borysiuku? Tak samo można powiedzieć, że u nas zagrali Brud, Skołorzyński, Burliga, czy Czekaj. Poza tym słowo wychowanek tutaj nie jest odpowiednie.

Nie, nie można tak samo powiedzieć.

w którym spotkaniu w/w przez Ciebie Nasi piłkarze wchodzili jako zmiennicy a nie dlatego że nie miał kto wejść ?

Lysy 11.11.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1190458)
Tak. Szacuneczek dla jednego z głównych prowodyrów wywalenia z Wisły najlepszego trenera jaki nam się trafił, a przez to jednego z najwiekszych szkodników. Z powodu? Że Baszczowi nie chciało się dla Wisły zap..ać.

Mitomania na tym forum jest kosmiczna. Niektórzy to pewnie nawet ołtarzyki z Petrescu mają :rotfl:

Jakoś nie widać było tego geniuszu trenerskiego w grze Wisły. Wtedy był co najwyżej "młody zdolny" i bardzo dobrze, że wyleciał, bo Wisła grała jedną z najbrzydszych piłek za czasów TF pomimo posiadania gwiazd jak Błaszczykowski. Zresztą sam Błaszczykowski twierdził, że Petrescu był jednym z najgorszych trenerów jakim mu dane było pracować. Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.

kacpaw91 11.11.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1190503)
Nie, nie można tak samo powiedzieć.

w którym spotkaniu w/w przez Ciebie Nasi piłkarze wchodzili jako zmiennicy a nie dlatego że nie miał kto wejść ?

W spotkaniu z Zagłębiem Lubin.

Zagrają dobrze więcej niż jeden sezon, to wtedy będziemy mogli mówić o dobrych piłkarzach Legii z MESA. Na razie mamy Borysiuka, który debiutował w czasach jak jeszcze MESY bodaj nie było i Rybusa (podobnie). Kucharczyk był gwiazdą 2, czy tam 3. ligi z tego co pamiętam.

wolfy 11.11.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1190514)
(...)

Tak, drogie dzieci. Petrescu u nas był chujowy, a później nagle doznał olśnienia. Tak to sobie tłumaczcie - będzie wam łatwiej.
Oczywiście, z jednej strony przebieg z jego kariery, z drugiej - nasze późniejsze osiągnięcia pucharowe mówią coś zupełnie innego (chciałbym przypomnieć, że e tym roku po raz pierwszy załapaliśmy się do właściwych pucharów od czasów Okuki, czyli de facto - Petrescu). No, ale kto by tam patrzył na fakty.

Jeżeli ktoś tu jest mitomanem, to Ty. Jedyne czym możesz się podeprzeć, to stękaniami jednego czy drugiego piłkarza. Tyle.
Wyniki w pucharach miedzy Petrescu a Maaskantem były kompromitujące. To była jedna wielka dziura, masa krytyczna kompromitacji.

Ale spoko - za Okuki czy Nawałki Wisła grała piękną piłkę. Za Skorży zresztą też, od czasu kiedy tylko wyjęto mu Kosowskiego. Z tego ostatniego do końca życia zapamiętam te cudowne zagrania na Brożka (tzw. "Dzidę") - palce lizać! Coś w sam raz dla koneserów futbolu, takich jak Ty.
Swoją drogą - zajebiste kryterium.

:lol:

arti 11.11.2011 21:09

Cytat:

Mitomania na tym forum jest kosmiczna. Niektórzy to pewnie nawet ołtarzyki z Petrescu mają :rotfl:

Jakoś nie widać było tego geniuszu trenerskiego w grze Wisły. Wtedy był co najwyżej "młody zdolny" i bardzo dobrze, że wyleciał, bo Wisła grała jedną z najbrzydszych piłek za czasów TF pomimo posiadania gwiazd jak Błaszczykowski. Zresztą sam Błaszczykowski twierdził, że Petrescu był jednym z najgorszych trenerów jakim mu dane było pracować. Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.

Zwykle gra była nudna jak cholera to prawda.
Ale co by było w kontekście Europy jakby został jeszcze rok-dwa? Po ostatnim lecie widać, że otwartą piłką cieżko nam będzie osiągnąć sukcesy w Europie. Zresztą kim mamy grać tą otwartą piłkę?
W Unirei - bdb.
Kubań jak dotąd też w porzo (awans, teraz zagrają w grupie mistrzowskiej). Są beniaminkiem, finansowo też myślę CSKA, Zenit, Anżi, Lokomotiv (pewnie nie tylko oni) są o wiele bogatsi i zasiedziali w najwyższej klasie.

Gwiaździsty 11.11.2011 22:30

Cytat:

Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.

Wystarczy, że już pokazał, z małym prowincjonalnym klubikiem wszedł do LM i nie był tam chłopcem do bicia. A Baszczyński co osiągnął w tym czasie, oprócz usunięcia Petrescu z Wisły ? Leniom i obibokom nie było po drodze z trenerem, który wyciskał z nich siódme poty. Ja przynajmniej pamiętam z tego okresu to, że Wisła potrafiła zabiegać każdy zespół z ekstraklasy.
Wrócił do Rumunii i z tymi co chcieli trenować osiągnął szczyty.

gigant 11.11.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1190458)

Sranie w banie, pier.dolenie i takie tam. Lepszym trenerem był stosując się do takich kryteriów Engel. Baszczu akurat moze mieć żal do Dana (byłem jego wielkim zwolennikiem i szczerze żałowałem jego zwolnienia), bo ten zablokował mu transfer do West Ham. Z ciekawości zapytam o Twój stosunek do Błaszczykowskiego?

1q2 11.11.2011 23:12

Cytat:

Ciekawe co pokaże "wielki trener" Petrescu w Kubań Krasnodar, jakoś nie widać wyników pomimo wpompowania milionów Euro w zawodników i trenera.

Chyba sobie kpisz.Kubań jest rewelacją ligi a Petrescu w Rosji uważa się za jeśli nie najlepszego , to jednego z najlepszych trenerów w ekstraklasie.A o wpompowanych milionach nawet nie żartuj - tzn w przeciągu prawie 2 lat kupiono 2 kolesi za 'miliony' - Bucura za 1.8 i Traore za 4 - jak na ekstraklasę rosyjską są to bardzo małe kwoty.

Autentycznie najbardziej mnie w....ia jak ktoś pisze o rzeczach o których nie ma zielonego pojęcia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl