Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wislak2214 26.09.2013 00:10

No ale reasumując , nie opierałbym składu na Burlidze czy np. na Gargule czy Sarkim, jeśli mamy stale podnosić poziom sportowy drużyny.Może i Burliga jest na tę ligę solidny, podkreślam solidny , ale jeśli daj Boże dostaniemy się do pucharów to tam pierwszy lepszy Skrzydłowy będzie robił z Łukasza wiatrak.

Adenalix 02.10.2013 14:44

Dziś pojawił się artykuł, że Bunoza może w styczniu podpisać kontrakt z nową drużyną i nikt nie rozpoczął z nim rozmów nt. przedłużenia kontraktu. Po wpadkach z Kokoszką, Jovaniciem, Wilkiem i Bóg wie kim jeszcze utrata najlepszego lewego obrońcy w polskiej lidze byłaby w moim przekonaniu przyczynkiem do poszukania ładnych taczek do wywiezienia na złom raz na zawsze Zarządu Wisły Kraków.

GrzegorzTS 02.10.2013 16:04

Nie przesadzajcie z tym Bunozą ,gościu gra dopiero pierwszą dobrą runde od czasu gdy trafił do Wisły...niech dogra runde do końca i można podjąć ewentualnie w grudniu rozmowy.Obecnie zarabia ponad 200.000 euro a pewnie przy przedłużaniu konieczna będzie podwyzka bo chyba nikt nie myśli,że Bunoza przedłuży dzisiaj kontrakt na obecnych warunkach.
Kontrakt takiej wysokości można dać zawodnikowi który od kiku sezonów gra na wysokim poziomie a Bunoza takim zawodnikiem nie jest .

rafalek 02.10.2013 16:16

Wątpię, że by zaoferowali 200 tys. € za sezon dla jakiegoś anonimowego Bośniaka wtedy gdy przychodził... Tyle na pewno nie zarabia.

GrzegorzTS 02.10.2013 19:05

Skoro zapłacili za tego anonimowego bośniaka 400.000 euro (kwota podawana w prasie) to i kontrakt dobry musiał dostać.
W przeglądzie sportowym podawali,że Bunoza jest na liście zawodników którzy zarabiają POWYŻEJ 50.000 zł miesięcznie czyli na pewno zarabia POWYŻEJ 150.000 euro rocznie .

cfa 03.10.2013 07:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1334049)
Wątpię, że by zaoferowali 200 tys. € za sezon dla jakiegoś anonimowego Bośniaka wtedy gdy przychodził... Tyle na pewno nie zarabia.

Z tego co pamiętam ten anonim był chyba jednym z bardziej wyróżniających się obrońców tamtejszej ligi. Bo za kompletnie nie znanego nikt by nie zapłacił 400k euro.

pzkwr 14.10.2013 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ventigo (Post 1335490)
Co dwa Brożki to nie jeden.

wis.la/b9jlv

Jak dla mnie to o jednego Brożka za dużo

Korbit 14.10.2013 14:33

spokojnie dajmy mu szanse... nie pamiętacie jakim był solidnym obrońcą? może w Wiśle znajdzie taką formę jak Paweł oby!!!

domin_czyzyny 14.10.2013 14:42

Piotrek Brożek wraca do Wisły !

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ningi_z_wisla/

witaj w domu i powodzenia!!!!

wolfy 14.10.2013 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pzkwr (Post 1335499)

To samo czytałem przed przyjściem Pawła...

Marcin_fan 14.10.2013 14:43

Cytat:

Obyś musiał odszczekać te słowa

hunter 14.10.2013 14:49

Cytat:

A Bunoza to nie przypadkiem o jednego LO za mało w kadrze?

Wraca chłopak, który da się pokroić na boisku za Wisłę. Myślę, że też się trochę zmienił, podobnie jak Paweł, spokorniał i już w Lechii było widać, że nie macha łapskami na boisku.

Sprawdzony facet, Wiślak, a do tego wszystkiego za darmo. Brać, nie pier*olić.

P.S. Posty do przeniesienia.

Gwiaździsty 14.10.2013 16:14

Liga w tym roku dłuższa, przyjdą kontuzje, kartki. Trzeba mieć solidnych graczy i to nie jednego na danej pozycji. Dlatego trzeba się cieszyć z powrotu Piotrka.

sovinho_02 14.10.2013 16:21

Popatrzcie tak ogólnie i pomyślcie czy my mamy gorszy skład niż wtedy kiedy zdobywaliśmy drugie mistrzostwo za Skorży. Moim zdaniem NIE.
Wtedy:
Na bramce był niepewny Pawełek - teraz jest dopiero wchodzący do ligi Miśkiewicz
na prawej obronie mieliśmy Baszcza i Singlara - teraz mamy Burego ( na poziomie Singlara) i Stolarskiego który moim zdaniem ma predyspozycje by zostać drugim Baszczem
na środku obrony był Arek, Marcelo i Cleber - teraz jest Arek, Marko ( moze nie poziom Marcelo ale moze sie do niego zbliżyć) i Chavez który gra podobnie jak Cleber
na lewej obronie był Piotrek Brożek i Junior Diaz - teraz jest Kapitalny Bunoza i być może bedzie Piotrek
na skrzydłach : Mały, Łobodziński, Zieńczuk i Ćwielong - teraz jest Mały, Sarki, Guerier no i Boguś czyli nawet lepsze skrzydła mamy
srodek pomocy - był Sobol, Jirsak,Cantoro, teraz jest Ostoja, Nalepa , Chrapek i Guła, wiem nikt nie bedzie grał Jak Sobol ale w sumie to poziom taki sam
w ataku był Brozio i Boguś - teraz Boguś gra na skrzydle ale w sumie na jedno wychodzi.

Podsumowując:
Jak Smuda nie weźmie jakiś wynalazków w zimie, tylko dobrze chłopaków przygotuje będziemy w pierwszej 3 na 100% i powalczymy o mistrza.

szprotson 14.10.2013 16:30

kadra teraz o wiele słabsza i za krótka ławka.
Co do porównania jedynie tak samo jest na bramce imho, reszta słabsza niż tamta kadra.

Rob_Zombie 14.10.2013 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1335514)
...

Łojezu... aleś popłynął. Nie ma sensu kontrować każde jedno stwierdzenie, wystarczy wyróżnić jeden cytat "Chavez który gra podobnie jak Cleber":haha: To podsumowuje, streszcza i daje obraz sensowności całej reszty.

s1mone 14.10.2013 16:57

Tyle, że czas nie stoi w miejscu.

To nie jest jeszcze ten Paweł co za Skorży, Piotrek nie grał ponad pół roku a i w Lechii nie przedłużono z nim kontraktu. Nie wiem jak można porównywać Clebera z Chavezem, Cleber przy Chavezie był piłkarskim wirtuozem. A porównywanie ładującego po 10 bramek na sezon Marcelo z solidnym w tym sezonie Marko to robienie krzywdy temu drugiemu. Trzeba docenić, że wreszcie złapał rytm w tym sezonie a nie próbować go ośmieszyć porównaniami z jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) stoperów jacy kiedykolwiek przewinęli się przez naszą ligę. Jedynie Arek Głowacki trzyma poziom z tamtego czasu, jeśli nie powiedzieć, że gra lepiej - normalnie jak wino im starszy tym lepszy:D

To samo Stolarski nowym Baszczem - to jest jak narazie na wyrost, ale Stolar, mimo, że go bardzo lubię i trzymam za niego kciuki niczym większym się nie wyróżnił i jeśli wygryza go ze składu Bury to nie świadczy o nim zbyt dobrze.

Burligi też nie ma co nawet porównywać z Signarem - o ile Bury gra bardzo ładnie w ofensywie tak jego gra w destrukcji kuleje. U Singlara było zupełnie na odwrót, to był naprawdę solidny prawy obrońca, niestety bez większych inklinacji do gry ofensywnej.

Boguski to jest 1/3 tego piłkarza co wtedy :)

Co do środka pola to wyzej cenie zarówno Chrapka jak i Ostoję od Cantoro, ale jednak w tamtym czasie Sobol to była klasa sama w sobie. Jeśli miałbym wybierać między Jirsakiem a Gargułą to, mimo lepszej gry Guły w tym sezonie - wybieram od kopa Jirsaka, też miał przebłyski jak i momenty, że 'znikał' z boiska na długie fragmenty gry - podobnie jak Guła ale przynajmniej tyle nie psuł z przodu przez głupie straty i był dokładniejszy. Zarówno w podaniach jak i dośrodkowaniach / strzałach.

Kadra jest słabsza, nie ma co zaklinać rzeczywistości, ale przy odrobinie szczęścia można nawet o Mistrzostwo Polski powalczyć (bo taka jest piłka - wystarczy parę celnych wzmocnień), a realniej patrząc pierwsza 3 jest w naszym zasięgu. Nie jest pewna, ale na pewno możliwa.

Wasiu 14.10.2013 16:58

Cytat:

na skrzydłach : Mały, Łobodziński, Zieńczuk i Ćwielong - teraz jest Mały, Sarki, Guerier no i Boguś czyli nawet lepsze skrzydła mamy

Wprost zajebiscie lepsze. Szkoda tylko, ze pilki kopnac prosto nie potrafia.

silver03 14.10.2013 16:59

Cytat:

Podsumowując:
Jak Smuda nie weźmie jakiś wynalazków w zimie, tylko dobrze chłopaków przygotuje będziemy w pierwszej 3 na 100% i powalczymy o mistrza.

I o wyjście z grupy w LM! :lol:

Wojtas 14.10.2013 17:02

Piotrek witaj w domu!

Oby forma szybko weszla na wlasciwie tory,bo wiadomo ze przerwe mial długą.

W kazdym razie przy stanie naszej ławki rezerwowych ten ruch na duzy +,zwlaszcza w sytuacii Piotrka gdzie nigdzie nie grał.

PhantomRanger 14.10.2013 17:06

Ja tam jestem za. Nic nie tracimy, a możemy zyskać.

ślimak 14.10.2013 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1335523)
Piotrek witaj w domu!

No witaj!
Oby nie oznaczało to - pa Gordan...

Dzimi 14.10.2013 17:25

Prawdopodobnie pojawili się kupcy na Bunozę

martin_6 14.10.2013 17:29

Ja to mówiłem już w sierpniu - przecież to było oczywiste, że Piotrek w końcu do nas traf (bo gdzie mu lepiej będzie - historia jak z Pawłem)i, to po jasną cholerę czekać i tracić czas, przez który mógłby się zgrywać z drużyną, a tak tylko traci formę nie mając kontaktu z murawą?

mitmichael 14.10.2013 17:47

I takim sposobem Donald mogłby na stałe zadomowic sie na skrzydle gdzie spisuje sie coraz lepiej a na obronie troche gorzej a Pietia mogłby walczyc z Bunozą czy Frycem o pozycje lewego obroncy - i mielibysmy sprawe rozwiazania w razie gdyby ktos z pierwszego składu pauzował przez zołte kartki lub złapał jakis uraz

rozarian 14.10.2013 18:36

Smuda ma być może nowy pomysł na "małego" Brożka. No np. jako alternatywę na DP dla Stjepanovicia. Piotrek ma doświadczenie i w ofensywie i defensywie i z pewnością po dojściu do jakiejś tam formy lepiej sprawdziłby się na tej pozycji od Nalepy.

arti 14.10.2013 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1335503)
To samo czytałem przed przyjściem Pawła...

Paweł był przed odejściem nieprzeciętny i dawał nadzieję, że bardzo wzmocni drużynę (ja byłem za Jego powrotem tym bardziej, że w temacie sensownej alternatywy była cisza), a Pietia hmmm.
Ale oczywiście powodzenia Piotrze - bardzo chętnie się miło rozczaruję...

dasa 14.10.2013 19:08

jak dla mnie jest to oczywiste ze bunoza odejdzie bo tylko teraz mozna na nim cos zarobic(kontrakt do lipca) nowego napewno nie podpisze bo nas na taki kontrakt poprostu teraz niestac i tylko mozna sie cieszyc ze cos zarobimy. co do pieti to niewiem mialo byc mlodziej

Elefant 14.10.2013 19:39

E, to, że Paweł jak na nasze warunki wymiata, to nie znaczy, że Piotrek pójdzie tą sama drogą. Zwłaszcza, że dawniej to nie byli piłkarze tej samej klasy.
Tak, że ostrożnie z tym hura optymizmem. Lepiej się mile rozczarować niż srodze zawieść.

Jednakże, patrząc na naszą obecną pozycję i możliwości, pozyskanie za friko zawodnika, który potencjalnie po odpowiednim przygotowaniu może być przez dwa sezony solidnym ligowcem z przebłyskami (czy nawet zmiennikiem) nie jest złe. Zwłaszcza, że ławeczka u nas króciuchna, oj króciuchna. Odejście Bunozy prawdopodobne, a młodych na razie nie widać.

Na dodatek zawodnik z Wisła związany i jakby nie patrzeć dość uniwersalny. Lewy obrońca i lewy pomocnik - to ma w standardzie. Nawiasem mówiąc mało kto pamieta, że oryginalnie Piotrek to lewy pomocnik. Może też zagrać defensywny czy stoper.

No i bywało, że w charakterze napastnika nieżle mu wychodziło.

http://www.youtube.com/watch?v=Pe-6TF44H-M

Pytanie tylko czy dojrzał jak brat (pamiętne "zagraj se sam") i czy złapie formę. Oby, oby...

Cytat:

Co do środka pola to wyzej cenie zarówno Chrapka jak i Ostoję od Cantoro, ale jednak w tamtym czasie Sobol to była klasa sama w sobie.
O którym Cantoro mówimy. O tym sprzed podpisania ostatniego kontraktu czy o schyłkowym Mauro "kółeczko, wnierwie trochę kibiców i podam do przeciwnika" Cantoro. Bo jeśli chodzi o tego pierwszego to i ówczesny Sobol i obecny Chrapek i Ostoja to za nim tylo buty mogą nosić. W pewnym oddaleniu.
Jak pamietam ten pierwszy był totalnie nie do przejścia dla nikogo z ligi.

xanti1906 14.10.2013 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1335534)
Smuda ma być może nowy pomysł na "małego" Brożka. No np. jako alternatywę na DP dla Stjepanovicia. Piotrek ma doświadczenie i w ofensywie i defensywie i z pewnością po dojściu do jakiejś tam formy lepiej sprawdziłby się na tej pozycji od Nalepy.

Ciekawa teoria, Piotrek niczym Nunez? Z grubsza podobna charakterystyka - ciąg na bramkę, strzał z lewej nogi, niezły odbiór.

Ogryzek 14.10.2013 20:38

Znając realia Piotrek wielkich pieniędzy nie dostanie a zwiększy pole manewru Smudzie po lewej stronie. Poza tym Piotrek zawsze dobrze wykonywał stałe fragmenty gry.

Ja tam jestem na tak, cudów się nie spodziewam ale pod ręką Smudy Piotrek szybko wróci do normalnej dyspozycji jak Paweł:)

BTW
W Lechii w zeszłym sezonie nie grał źle, parę asyst zanotował.

wolfy 14.10.2013 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1335551)
Znając realia Piotrek wielkich pieniędzy nie dostanie a zwiększy pole manewru Smudzie po lewej stronie.

Znając realia, to Bunoza odejdzie przy pierwszej sensownej ofercie (o ile znowu mu nie odbije) w przerwie zimowej, albo za darmo - w lecie.
Znając realia, to czekają nas pewnie testy jakichś kompletnie egzotycznych kolesi z całego świata (oby zawodowych piłkarzy).
Znając realia, owe mityczne cztery wzmocnienia, o ile w ogóle będą miały miejsce i wypalą sprawią po prostu, że będziemy mieli jakąś ławkę.

To są realia klubu. Piotrek Brożek w formie z Lechii to spokojnie pierwszy (i raczej jedyny) zmiennik Bunozy. Piotrek Brożek sprzed wyjazdu to obecnie pierwszy skład.

Trzeba na sytuację spojrzeć realnie - nie bardzo możemy wybrzydzać. Guerrier w swoim jednym meczu na lewej obronie odpierdalał czasami takie akcje, że mi się słabo robiło. Nie, żebym go skreślał - to jest ewidentnie materiał do oszlifowania, bo technika, zdrowie, lewa noga są. Potrzebny jest jeszcze czas.

Ja się spodziewam po Piotrku solidnej gry. Takiej minimum na poziomie obecnego Burligi.
Czy Wisła potrzebuje takich piłkarzy? Według mnie to jest pytanie retoryczne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dasa (Post 1335538)
jak dla mnie jest to oczywiste ze bunoza odejdzie bo tylko teraz mozna na nim cos zarobic(kontrakt do lipca) nowego napewno nie podpisze bo nas na taki kontrakt poprostu teraz niestac i tylko mozna sie cieszyc ze cos zarobimy. co do pieti to niewiem mialo byc mlodziej

Nie będę po nim płakał. Zaczął grać dopiero pod koniec kontraktu. Czy to przypadek, czy zbawienny wpływ Smudy raczej się nie dowiemy, jedno jest jednak pewne - przedłużanie z nim kontraktu byłoby ryzykowne. Nawet bardzo.
Zakładając oczywiście, że byłoby nas na nowy kontrakt dla Bunozy stać, w co również szczerze wątpię, skoro wyśmiał ofertę Belgów. Pojawią się kupcy to pewnie zostanie pożegnany, jak nie - odejdzie za darmo.
Znam mnóstwo przypadków piłkarzy z naszej ligi, którzy życiową formę osiągają przed końcem kontraktu - i tylko wtedy. Zwykle po podpisaniu nowego notują dramatyczny zjazd.
Na pewno na nowym kontrakcie Bunozy zyskałaby tylko "Bonarka".

KrzychooR 14.10.2013 21:40

Czy Piotrek to jeden z tych 4 obiecanych transferów? ;)

huberix 14.10.2013 22:31

Gurrier nadaje sie tylko do pomocy , widać było że tylko stał tam z tyłu i korciło go isć z każdą akcją do przodu ale nie zawsze się dało.
Piotrek to dobry ruch. Przypominam, że Bunoza chce od jakiegoś czasu odejść i jeśli tak to wierzmy, ze w zimie to przynajmniej z 500 tyś euro zarobimy, PRZYNAJMNIEJ. Więc ew. w przypadku odejsciu Gordana jest dobra alternatywa o imieniu i nazwisku PIOTR BROŻEK.
Przypominając sobie Mauro, szkoda że już nie ma w klubie żadnego tak pozytywnego zawodnika. Ostatnim takim był Paljic.

Dariook 15.10.2013 03:17

Dragan Paljic? Pajac który skopał koszulkę Wisły.

Jak masz wypierdalać takie kwiatki to lepiej czytaj i siedz po prostu cicho

huberix 15.10.2013 06:37

Skopał, to skopał, nie będę wnikał po co dlaczego i jak się tłumaczył.
Chodzi o to że był cholernie pozytywnym gościem a tacy ludzie mogą tylko i wyłącznie działać na dobre nastroje w szatni

Kaan 15.10.2013 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1335551)
BTW
W Lechii w zeszłym sezonie nie grał źle, parę asyst zanotował.

Jakie były kulisy odejścia Piotrka z Lechii? Wiem, nie przedłużono mu kontraktu. Ale gdy oglądałem mecze Lechii był bardzo solidnym piłkarzem, z reguły w 11 wyjściowej.

hunter 15.10.2013 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1335564)
Skopał, to skopał, nie będę wnikał po co dlaczego i jak się tłumaczył.
Chodzi o to że był cholernie pozytywnym gościem a tacy ludzie mogą tylko i wyłącznie działać na dobre nastroje w szatni

Pewnie. Niech kopią koszulki ze świętymi dla nas barwami, niech liżą centralnie przed kamerą kolegów po sutach. A do tego są piłkarsko mocno mierni. Ale co tam, ważne że są POZYTYWNI. Huberix na dyrektora sportowego!

P.S. O szatnię to Ty się nie bój. Są tam osoby, które potrafią zadbać o atmosferę, a są też takie które potrafią złapać za ryja. I tego w tej chwili najbardziej nam było potrzeba.

El'kabat 15.10.2013 08:03

Pietia swój chłop.
Jak Franz weźmie się za niego i przywróci chociaż do 2/3 takiej dyspozycji jak w Trabzonie to walka o lewą obronę wyjdzie nam tylko na dobre.

Proud 15.10.2013 10:17

Tak jak mój ojciec powiedział...

Co by nie mówić o Brożkach, to można było być pewnym jednego: Jak przychodził mecz z Legią czy Żydami to zawsze wychodzili z pianą na zębach.

I tego po ostatnim sezonie nam najbardziej brakowało.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl