Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Yossarian 23.08.2013 07:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1328707)
Ostatnio rzadko się wypowiadam na forum, ale teraz muszę, bo kolega zajeb...ł jak dżdżownica w korzeń...

Technika Diaza. Tak. 1 wygrany pojedynek na sam na sam na jakieś 20 - 30. Plus odskakująca piłka po przyjęciu, że o braku prawej nogi nie wspomnę.

Nie chciał uciekać, bo mu regularnie płacili i to nie małe pieniądze, a Wisła grała o mistrza i LM... Poza tym jakoś nie zarejestrowałem, żeby Chavez aż tak bardzo chciał uciekać.

Bramek i asyst, powiadasz... a może sobie przypomnisz, że Diaz grywał często jako lewy pomocnik? Oraz jako defensywny pomocnik? Okazji do włączania się w akcje ofensywne miał wystarczająco dużo...

A co do jeszcze tzw. timingu po polecam obejrzeć mecze Wisły z Diazem na LO... średnio kilka razy w meczu tak sobie potrafił wyliczyć lot piłki, że ta go po koźle przeskakiwała w powietrzu.

Chavez artystą nie jest, bez dwóch zdań. Ale ocenianie Go na podstawie ostatniego meczu graniczy ze schizofrenią maniakalną co najmniej. Nie wyszedł mu mecz, owszem. Ale ile razy nie wyszedł innym naszym piłkarzom, Alvaresowi, Jopowi, Jovanovicowi, Bunozie, Jaliensowi, Lameyowi i tp itd? Na ich tle Osman jest naprawdę solidnym środkowym obrońcą...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1328754)
Ty sie głupio pytasz co mozemy na nim ugrać? Na pewno więcej niz na Wilku czy Genkovie
A z resztą to nie FM, że po jednym meczu gonisz frajera, tutaj ktos z nim podpisal kontrakt i trzeba go respektować.,
Z trudem to przyznaje jednak zgadzam się z tobą co do jednego. Za wynagrodzenie Chaveza można sprowadzić dwóch podobnych obrońców, ba powiem więcej - nawet całą jedenastkę by się dało zmontować...tylko jeszcze musisz takich znaleźć, a jak widomo wszystkim, nasza branza to surowce wtórne. Sprawdzałeś pod kamieniami?

I daruj sobie juz tego Diaza. Jesli nie dociera do ciebie fakt,że za taką kwotą transferową pewnie stoi belgijski Kapka to twój problem. Sam fakt że oferowali Wisle wykupienie Juniora za 100tys dobitnie świadczy o ich frajerstwie.
Kaleka na patykach, robili go jak dziecko na tej lewej obronie. A czeste wjazdy na 2 nogi czyt.sanki w środkowej strefie boiska ? Debilizm.

Zapominasz o najważniejszym. Może na Chaveza by się znalazł kupiec za 500tyś, 600tyś...o nie nie, nie frajer. Tym frajerem by byla Wisła klepiąca transfer. Większość kasy trafiła by do Hondurasu a nam nawet by się nie zwróciła kwota którą za niego zapłacono. Już lepiej go mieć i z niego korzystać...

My możemy coś ugrać na Stolarskim? Ale sądzisz tak bo Juve go chce? Pewnie tak. Łudzisz się że grube melony za niego zapłacą, nawet wmowiles sobie ze on zajebisty jest...bo Juve bla bla.
Brutalnie, dlatego się nim interesują bo jest promocja , 200tys odstepnego i arivederci. Transferowo on jest huja obecnie wart, nawet 400tys w pakiecie z Chrapkiem nikogo nie zainteresuje poważnego.
Zejdz chłopie na ziemię bo odfrunąłeś jak sam zainteresowany.

Taaaa.I w Bruggi i w Mainz pracuja sami dyletanci a trener kostarykanskiej repry to amator,gdzie im tam do forumowych fachowcow.Junior zagral ,jak na swoje warunki calkiem poprawny sezon (dwie bramy ,kilka asyst) w lidze od ktorej dziela nas miliony lat swietlnych.Gdyby nie problemy z kolanem to pewnie grywalby dalej.Reasumujac-jak na nasze warunki calkiem solidny grajek.Chavez zreszta tez.

Dariook 23.08.2013 08:30

No na to wygląda .
1.Bruggia wydała 700tys na kogoś kto nie miescił sie w zespole w ostateczności pozbyto się go za 80 tys.
2. MAinz podpisał długi kontrakt z graczem po kontuzji kolana, ktory odcina kupony z powodu formy a nie dolegliwości (patrz niżej)
3. Trener mimo problemów z kolanem notorycznie powołuje Diaza na spotkania reprezentacji. Kontuzjowany zawodnik rozgrywa w meczarniach, skakajac na jednej nodze kilka pełnych 90 minutowych spotkań.

Tak, dyletanci i amatorzy.

Szkoda Diaza , jak by nie kolano to pewnie by u Guardioli na lewej flance niczym Carlos brylował.

marcin19876 23.08.2013 08:37

a wiadomo co z tym napastnikiem i ofensywnym pomocnikiem? teoretycznie zostało 7 dni do końca okna transferowego...

fran23 23.08.2013 08:45

Żurawski w wywiadzie z Jaworem mówi coś, że przyjedzie napastnik z zagranicy i będą mu się jeszcze przyglądać na treningach.

filemon 23.08.2013 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1328765)
3. Trener mimo problemów z kolanem notorycznie powołuje Diaza na spotkania reprezentacji. Kontuzjowany zawodnik rozgrywa w meczarniach, skakajac na jednej nodze kilka pełnych 90 minutowych spotkań..

Co robiąc? :-)
Przyjęlibyśmy chętnie wszyscy Diaza teraz za Chaveza sądzę.

Dariook 23.08.2013 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1328771)
Co robiąc? :-)
Przyjęlibyśmy chętnie wszyscy Diaza teraz za Chaveza sądzę.

Nic w tym dziwnego, przynajmniej dla mnie.

W przyszłosci jeszcze pewnie przyjmiecie Penkse, Q, Lameya, Nuneza, Milana, Kokoszke, Kulawika.. pewnie Probierza i nawet Jacka Bednarza.

Yossarian 23.08.2013 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1328765)
No na to wygląda .
1.Bruggia wydała 700tys na kogoś kto nie miescił sie w zespole w ostateczności pozbyto się go za 80 tys.
2. MAinz podpisał długi kontrakt z graczem po kontuzji kolana, ktory odcina kupony z powodu formy a nie dolegliwości (patrz niżej)
3. Trener mimo problemów z kolanem notorycznie powołuje Diaza na spotkania reprezentacji. Kontuzjowany zawodnik rozgrywa w meczarniach, skakajac na jednej nodze kilka pełnych 90 minutowych spotkań.

Tak, dyletanci i amatorzy.

Szkoda Diaza , jak by nie kolano to pewnie by u Guardioli na lewej flance niczym Carlos brylował.

Przyjebales sie do chlopaka jakby ci co najmniej babe wyruchal.Merytorycznych argumentow zadnych.Ach przepraszam -jeden-chude nogi mial.
Asem swiatowej pilki pewnie nie jest i nie bedzie,ale po raz kolejny powtarzam-rozegral udany sezon w bundeslidze,w ktorej zaden z obecnych naszych grajkow i 90 % tych biegajacych po polskich boiskach nie powachalby murawy.
Odkad swiadomie zaczalem chodzic na Wisle ,zawsze panowala tam swiecka tradycja obierania sobie negatywnego bohatera i pozniej notoryczny pojazd po "ulubionym " delikwencie.Jak zaczynalem swa wislacka przygode ulubiencem trybun byl Janusz Nawrocki (bo lysy i w smiesznych butach gral) pozniej niekwestionowanym szwarccharakterem byl "Wujo" Wojtowicz a po nim Lewandowski,Dubicki,Diaz ,Gargula,Bunozaa teraz Chavez.Tradycja kwitnie.Teraz kultywowana w internecie.Prawda jest taka ,ze zaden z wyzej wymienionych grajkow nie byl zdecydowanie gorszy (a czasem nawet lepszy-patrz przyklad Nawrockiego przyszlego reprezentanta Polski)od kolegow z boiska.Ot,po prostu tlum potrzebuje ofiar.

Dariook 23.08.2013 11:00

Tak naprawde nie chodzi o Diaza bo on nie jest naszym pilkarzem. Mam go głeboko w powazaniu i niestety nigdy nie dostrzegłem tego co moze ty dostrzegłeś. Może to moja wada, całkiem możliwe ja temu nie przeczę.

Sedno sprawy to nasz Chavez. No jak ja czytam teksty że on jest hujowy i za duzo zarabia, powinno się go wyjebać itp itd to ok, ktos go nie lubi , rozumiem.
Ale nic nie pod....ia jak takie opinie pojawiają sie po słabym pierwszym meczu. Jakieś oskarzenia o przegrany mecz, lincz za sanki(zwał jak zwał) czy podobne wymoczki.
Do kogoś nie dociera że mecz trwa 90 minut, że mozna bylo strzelac 2,3,4,5 bramek i wtedy spać spokojnie . Nie dociera ze przegrywa druzyna, ze indywidualne błędy sa bledami druzyny i były i beda wystepowac zawsze.
Jakies żale ze za duzo zarabia? Nosz ....a a to on sobie tyle placi? Lament kierowac do klubu a nie do pilkarza. Tym bardziej ze nie opierdala sie czy symuluje gre zeby odbierać mu to na co pracuje.
Powielanie bzdur po Smudzie że naz kadre jezdzi...no ja .......e a co ma nie jezdzic? Trabi się ze repra to zaszczyt i obowiazek...szkoda ze tylko w polskiej. ta?
Jesli ma powołanie to fajnie ze jedzie, tak ....a jest na calym swiecie. Bogatsze kluby zostaja bez kadry jak jest repra i nikt nie lamentuje.
Ze daleko? Brazyli i Argentyna tak samo...i co maja niejezdzic? To nie jest zadnym problemem. Zarzuty ze nieprzygotowywal sie z druzyna...no a jak jest Euro to ile pilkarze sa na zgrupowaniach ? 2-3 tygodnie! A ze ich czempionat koliduje czasami z ekstraszmatą to trudno. Na puchar afryki angielska liga traci mnóstwo pilkarzy na miesiac i gra sie dalej. Masz takiego pilkarza bo sam sobie go kupiles wiec szanuj jego obowiazki.
Pewnie nawet niema świadomości ille osob na świecie dzieki Chavezovi usłyszalo o Wiśle Kraków. Pewnie to jest glowny temat w tamtych relacjach, kluby i eropejska pilka w jakich wystepuja tamtejsi pilkarze.

Cieszmy sie ze mamy reprezentanta a nie w....iajmy. A i dzieki temu cos zawsze do kasy klubu wpada od federacji. Chavez kolo głowy jest jednym z najlepszych obrońców w polsce.To jest stoper a stoper własnie taki ma byc. Ciężki techniczne , żeby przypadkiem mu do głowy nie przyszło rozgrywać na ostatniego i silny, rosły do odbijania , jak sciana.

Jestem pewien ze na kazdej odprawie, Chavez jest odradzany w pojedynkach 1na1 czy biegowych wyscigach do pilki. Jak juz to zeby w polu karnym czekac na interwencje i karnego. Choc i w prokurowaniu 11 nie wybija sie przed szereg.

hejR22 23.08.2013 12:04

Dzieciaku Dariook

Zobaczymy, czy będziesz bronił tego całego Chaveza, jak jeszcze nie jeden mecz Nam zawali, chcę wtedy usłyszeć Twoje zdanie!

hawaiisurfer 23.08.2013 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1328775)
Odkad swiadomie zaczalem chodzic na Wisle ,zawsze panowala tam swiecka tradycja obierania sobie negatywnego bohatera i pozniej notoryczny pojazd po "ulubionym " delikwencie.Jak zaczynalem swa wislacka przygode ulubiencem trybun byl Janusz Nawrocki (bo lysy i w smiesznych butach gral) pozniej niekwestionowanym szwarccharakterem byl "Wujo" Wojtowicz a po nim Lewandowski,Dubicki,Diaz ,Gargula,Bunozaa teraz Chavez.Tradycja kwitnie.

Z tego co pamiętam, ofiarą tego typu aktywności był też Ouadja i Brasilia

wolfy 23.08.2013 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1328719)
.......ący kocoboły kolego - za kontrakt 200 tysięcy euro rocznie możemy zatrudnić z 2 solidnych obrońców o co najmniej podobnych umiejętnościach jak Chavez. Taki jest sens pozbycia się "nielota" choćby za darmo. Jest bardzo drogi w utrzymaniu a Meliksonem nie jest. Za jego pensje przy naszej biedzie możemy mieć kilku innych piłkarzy choćby do ataku.

I w sumie o to chodzi. Jest cienki jak barszcz i ma bardzo wysoki kontrakt. Pomijam już te jego nieszczęsne wyjazdy na reprezentację, ale on się umiejętnościami zwyczajnie nie broni.

I dlatego nikt go od nas nie weźmie nawet za darmo.

FraMat 23.08.2013 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1328793)
Tak naprawde nie chodzi o Diaza bo on nie jest naszym pilkarzem. Mam go głeboko w powazaniu i niestety nigdy nie dostrzegłem tego co moze ty dostrzegłeś. Może to moja wada, całkiem możliwe ja temu nie przeczę.

Sedno sprawy to nasz Chavez. No jak ja czytam teksty że on jest hujowy i za duzo zarabia, powinno się go wyjebać itp itd to ok, ktos go nie lubi , rozumiem.
Ale nic nie pod....ia jak takie opinie pojawiają sie po słabym pierwszym meczu. Jakieś oskarzenia o przegrany mecz, lincz za sanki(zwał jak zwał) czy podobne wymoczki.
Do kogoś nie dociera że mecz trwa 90 minut, że mozna bylo strzelac 2,3,4,5 bramek i wtedy spać spokojnie . Nie dociera ze przegrywa druzyna, ze indywidualne błędy sa bledami druzyny i były i beda wystepowac zawsze.
Jakies żale ze za duzo zarabia? Nosz ....a a to on sobie tyle placi? Lament kierowac do klubu a nie do pilkarza. Tym bardziej ze nie opierdala sie czy symuluje gre zeby odbierać mu to na co pracuje.
Powielanie bzdur po Smudzie że naz kadre jezdzi...no ja .......e a co ma nie jezdzic? Trabi się ze repra to zaszczyt i obowiazek...szkoda ze tylko w polskiej. ta?
Jesli ma powołanie to fajnie ze jedzie, tak ....a jest na calym swiecie. Bogatsze kluby zostaja bez kadry jak jest repra i nikt nie lamentuje.
Ze daleko? Brazyli i Argentyna tak samo...i co maja niejezdzic? To nie jest zadnym problemem. Zarzuty ze nieprzygotowywal sie z druzyna...no a jak jest Euro to ile pilkarze sa na zgrupowaniach ? 2-3 tygodnie! A ze ich czempionat koliduje czasami z ekstraszmatą to trudno. Na puchar afryki angielska liga traci mnóstwo pilkarzy na miesiac i gra sie dalej. Masz takiego pilkarza bo sam sobie go kupiles wiec szanuj jego obowiazki.
Pewnie nawet niema świadomości ille osob na świecie dzieki Chavezovi usłyszalo o Wiśle Kraków. Pewnie to jest glowny temat w tamtych relacjach, kluby i eropejska pilka w jakich wystepuja tamtejsi pilkarze.

Cieszmy sie ze mamy reprezentanta a nie w....iajmy. A i dzieki temu cos zawsze do kasy klubu wpada od federacji. Chavez kolo głowy jest jednym z najlepszych obrońców w polsce.To jest stoper a stoper własnie taki ma byc. Ciężki techniczne , żeby przypadkiem mu do głowy nie przyszło rozgrywać na ostatniego i silny, rosły do odbijania , jak sciana.

Jestem pewien ze na kazdej odprawie, Chavez jest odradzany w pojedynkach 1na1 czy biegowych wyscigach do pilki. Jak juz to zeby w polu karnym czekac na interwencje i karnego. Choc i w prokurowaniu 11 nie wybija sie przed szereg.

Jak rzadko zgadzam się z kolegą tak tym razem w 100%
Popełnił błąd? No, zdarza się każdemu. Jak Głowa wczesniej co chwilę faulował w polu karnym albo dostawał żółtka to cicho było.
To fakt, że Chavez wygląda w tej chwili na przepłaconego, ale jeszcze jakis czas temu wszyscy na forum zachwycali się jaki to on nie do przejścia.
Pewnie, że można dac go w odstawkę: niech siedzi na trybunach. Wtedy ani sie nie spłaci, ani nikt go nie weźmie.

Yossarian 23.08.2013 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1328793)

No piekna laurke mu napisales :)
Zeby nie bylo,tez uwazam ze na polskie warunki Chavez to konkretny grajek a np.w meczu z Litexem w Krk zagral tak ze kopara opadli mi ( i nie tylko mi)do samej ziemi.Problem Chaveza jest nastepujacy-jezeli jestes "supercrack" ,talent czystej wody etc. mozesz traktowac gre w pile jako temat poboczny i realizowac sie w inny sposob.Jesli jednak bozia talentu poskapila to wypadaloby skoncentrowac sie na futbolu jako na glownej metodzie zdobywania kasy do posmarowania chlebka.Niestety jesli bujasz sie pomiedzy gra w pile,ewangelizacja,walka o zalegla kase i Bog wie jeszcze czym to efekt jest wypisz wymaluj jak u Osmana,ktory ma predyspozycje zeby w tej smiesznej lidze rzadzic i dzielic ale ale ostatnio niestety dziaduje.Nie usprawiedliwia to oczywiscie tych ktorzy odsadzaja go od czci i wiary , bo moze byc tak,ze Glowa jak to Glowa sie posypie i Chavi czy chcemy czy nie chcemy bedzie musial go zastapic bo Nalepa to wg.Franza DP a Czekaj jeszcze sie leczy.To w koncu nasz zawodnik i w trudnych chwilach pasowaloby go wesprzec a nie jechac po nim jak po burej suce.Tutaj w pelni sie z toba zgadzam.

Dawidka 23.08.2013 12:38

No to po Donaldzie.
Ptaszki ćwierkają że będzie ciężko żeby podpisał z Wisłą kontrakt. Zobaczymy jak to się rozwinie.

Błaszczu_WIŚLAK 23.08.2013 12:39

ty się dowiedziałeś, czy Lolek napisał ?? :D

http://wislaportal.pl/komentarz-info/285060

Dariook 23.08.2013 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hejR22 (Post 1328803)
Dzieciaku Dariook

Zobaczymy, czy będziesz bronił tego całego Chaveza, jak jeszcze nie jeden mecz Nam zawali, chcę wtedy usłyszeć Twoje zdanie!

To ja się zastanawiam ile ty masz lat. Chavez nam mecz zawalił? Tak samo jak Brozek ktory 2 bramek nie strzelił.

Przeciez twoj tekst jest głupszy niż wypowiedzi Smudy. :haha:

Dla specjalnego wyjansienia tobie problemu:
Ja niegdzie nie bronię Chaveza(cytaty prosze) ja pietnuje wlasnie takie jak twoje rozumowanie.

Yossarian 23.08.2013 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1328806)
Z tego co pamiętam, ofiarą tego typu aktywności był też Ouadja i Brasilia

No ci to przynalmniej zasluzenie.Zwlaszcza ten pierwszy.

GrzegorzTS 23.08.2013 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1328814)
Jak rzadko zgadzam się z kolegą tak tym razem w 100%
Popełnił błąd? No, zdarza się każdemu. Jak Głowa wczesniej co chwilę faulował w polu karnym albo dostawał żółtka to cicho było.
To fakt, że Chavez wygląda w tej chwili na przepłaconego, ale jeszcze jakis czas temu wszyscy na forum zachwycali się jaki to on nie do przejścia.
Pewnie, że można dac go w odstawkę: niech siedzi na trybunach. Wtedy ani sie nie spłaci, ani nikt go nie weźmie.

Krótką macie pamięć,Chavez dobry sezon miał po przyjściu do Wisły i zdobyciu mistrzostwa a następne mecze to koszmarne błędy które najczęściej kończyły się utratą bramek+czasami świetny mecz po którym więkmszość piała z zachwytu.
Z Chavezem stało się to co z innymi obcokrajowcami brak wypłaty na czas+znudzenie grą w Wiśle=słaba forma i nie mam na myśli tylko ostatniego błędu.Wejdzcie sobie np na 90minut i przypomnijcie sobie mecze które zawalał nam Chavez a zapewniam,że znajdzieice kilka takich spotkań.Począwszy od pucharów przez derbową porazke i jego debilne duszenie(?) przeciwnika i kolejne ligowe mecze które zawalał głupimi wślizgami zabawami z piłką!

Chaveza trzeba pozbyć się nawet darmo pozycje stopera mamy zabezpieczoną Głowacki Jovanovic Bunoza Uryga Czekaj.Taki Uryga jak juz grał na stoperze to wstydu nie było młody na któym mozna budować zespół ,a Chavez odejdzie jak nie w sierpniu to w zimie.

hawaiisurfer 23.08.2013 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1328826)
No ci to przynalmniej zasluzenie.Zwlaszcza ten pierwszy.

Co do Ouadji - masz rację, zapędziłem się. Co do Brasili - tu już bym się kłócił. Po prostu trafił na zły czas i stał się ofiarą w/w aktywności.

Yossarian 23.08.2013 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1328829)
Co do Ouadji - masz rację, zapędziłem się. Co do Brasili - tu już bym się kłócił. Po prostu trafił na zły czas i stał się ofiarą w/w aktywności.

No fakt za pierwszego pobytu mial pare przeblyskow.Jak w rocil z niemiec to juz byla rownia pochyla.

Fugiel 23.08.2013 21:50

co z transferami :) ?

Uran235 26.08.2013 01:38

Skoro chłopak jest już w Krakowie, to tu jest chyba lepsze miejsce do rozprawiania o Brazylijczyku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1329083)
http://www.youtube.com/watch?v=VLCKu7ZwhjI

Nasz testowany Brazylijczyk

Prawie 15 minut kompilacji jego zagrań. W większości to albo brazylijska Serie B, albo nawet liga stanowa. Chłopak za przeproszeniem d*py nie urywa, ale chyba nie jest też ruchowo upośledzony jak Beto. Ma smykałkę do znajdowania się we właściwym miejscu pola karnego i nawet jako takie pojęcie o wykończeniu, ale tak poza tym to widać, że ta taśma rodziła się w bólach. Materiał na zawodnika wydaje się nawet przyzwoity, teraz pytanie, co można z niego zrobić?

Co do perspektyw gry na teraz, to mnie jakoś nie przekonał, bo Brożek daje Wiśle dużo także poza szesnastką, podczas gdy Brazylijczyk nie wygląda na szczególnie przydatnego w rozegraniu. Z drugiej strony, jeśli nie będzie kosztowny, to lepiej mieć na ławce kogokolwiek umiejącego znaleźć się w polu karnym. To nawet nie chodzi o zastępowanie Brożka, ale będą mecze, gdzie trzeba będzie w końcówce zdobyć decydującą bramkę i dostawienie go do Brożka może okazać się skuteczne.

bódyń 26.08.2013 06:57

Wreszcie Rogala moze out
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...go-wilka/sdjbp

Dariook 26.08.2013 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1329157)
Skoro chłopak jest już w Krakowie, to tu jest chyba lepsze miejsce do rozprawiania o Brazylijczyku.

Prawie 15 minut kompilacji jego zagrań. W większości to albo brazylijska Serie B, albo nawet liga stanowa. Chłopak za przeproszeniem d*py nie urywa, ale chyba nie jest też ruchowo upośledzony jak Beto. Ma smykałkę do znajdowania się we właściwym miejscu pola karnego i nawet jako takie pojęcie o wykończeniu, ale tak poza tym to widać, że ta taśma rodziła się w bólach. Materiał na zawodnika wydaje się nawet przyzwoity, teraz pytanie, co można z niego zrobić?

Co do perspektyw gry na teraz, to mnie jakoś nie przekonał, bo Brożek daje Wiśle dużo także poza szesnastką, podczas gdy Brazylijczyk nie wygląda na szczególnie przydatnego w rozegraniu. Z drugiej strony, jeśli nie będzie kosztowny, to lepiej mieć na ławce kogokolwiek umiejącego znaleźć się w polu karnym. To nawet nie chodzi o zastępowanie Brożka, ale będą mecze, gdzie trzeba będzie w końcówce zdobyć decydującą bramkę i dostawienie go do Brożka może okazać się skuteczne.

Dziekujemy Jacku że znalazłeś chwilkę na zaopiniowanie naszego materiału video.

Paweł 26.08.2013 19:10

Pojawiła się informacja, że Wisła nic nie dostanie z transferu Marcelo do Hannoveru.

domin_czyzyny 26.08.2013 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1329285)
Pojawiła się informacja, że Wisła nic nie dostanie z transferu Marcelo do Hannoveru.

skąd taka informacja ?

Sensej 26.08.2013 20:52

http://ofensywni.przegladsportowy.pl...wyzszej-polki/

Paweł 26.08.2013 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1329304)
skąd taka informacja ?

Forum Wisła

Korbit 26.08.2013 23:17

widać jak Cupiał potrzebował impulsu ze strony klubu... On Wisłę bardzo mocno kocha a to co zrobił Franek i jego piłkarze zmobilizuje go do zbudowania potęgi na najbliższe lata wierzę w to!

gypsy 26.08.2013 23:20

Do okna zimowego jeszcze daleko, ale mam nadzieję, że zimą Cupiał i wszyscy Wiślacy będą mieli uśmiechy na ustach, a prezes dotrzyma obietnicy i wzmocni odpowiednio drużynę. Najbliższe miesiące mogą być kluczowe w kontekście przyszłości klubu. Wiadomo, że dobre wyniki budują atmosferę nie tylko wśród piłkarzy, ale też wszystkich ludzi "na górze".

Matejas_ 27.08.2013 07:07

Przed Maskantem napisałem, że wolał bym aby Wisła była Borussią aniżeli Bayernem, że lepiej stawiać na młodych i przebiedować kilka lat, ale potrzebne jest przy tym wsparcie i zrozumienie kibiców. Wolałbym słabsze wyniki, ale ludzi którym zależy na tym klubie, a nie wymęczone mistrzostwa najemników. Wszystko przez ostatnie lata było ok, ale widać nie było człowieka który to poukłada... wiedziałem że jak przyjdzie Smuda połowa odszczeka "Dyzmę"! I dobrze że pokazał, że z każdego materiału można ulepić zawodnika, amator Miśkiewicz, drewniany Bunoza, drewniany Burliga, Bóg trybun Małecki, stary Brożek, kaleka "Orbit", Chrapek którego się nie da porównać z Wolskim, Nalepa któremu do Furmana brakuje 30 lat! Okazuje się, że jednak Wisła ma wychowanków i to niezłych... i to jest ten czas by Stolarski, Czekaj, Uryga, Nalepa, Chrapek, Burliga, Szewczyk walczyli o pierwszy skład, bo jest szansa na to by w lidze wystawić silną 11 złożoną z wychowanków i zawodników, którym na tym klubie zależy!
Marzę by kiedyś w składzie wybiegło przynajmniej 8 wychowanków i grali typową "krakowską piłkę", lejąc przynajmniej na Reymonta każdego w lidze. Co do Sarkiego, wolał bym widzieć w jego miejsce ambitnego Kościelniaka, który ambicją go przewyższa, a umiejętności ma tez nie małe. Szkoda Buksy, że nikt się nim nie zainteresował, bo Kamińskiego czy Szewczyka jako króla strzelców nie widzę!

Griszka30KR 27.08.2013 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1329321)
Do okna zimowego jeszcze daleko, ale mam nadzieję, że zimą Cupiał i wszyscy Wiślacy będą mieli uśmiechy na ustach, a prezes dotrzyma obietnicy i wzmocni odpowiednio drużynę. Najbliższe miesiące mogą być kluczowe w kontekście przyszłości klubu. Wiadomo, że dobre wyniki budują atmosferę nie tylko wśród piłkarzy, ale też wszystkich ludzi "na górze".

Kubeł wody na głowe z tymi czterema transferami zimą.
Zapowiadane były tez dwa transfery,które miały byc wzmocnieniami (oprócz Donalada) w tym okienku....
Póki co mamy jednego Brazylijczyka i to na testach...

hunter 27.08.2013 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1329308)
Forum Wisła

Nie chciałbym umniejszać niczyich "dokonań" itd. ale obecnie FW to prowadzą chyba jacyś nastolatkowie dla których źródłem informacji jest jak czytam na przykład jawor (tak, ten sam jawor z gówna wyborczego), więc to o czymś świadczy...

Tak naprawdę to o FW narosły jakieś mity i legendy, że mają niesamowite wtyki i źródła. Tylko ile z tego co pisali się sprawdziło?

marcin19876 27.08.2013 09:08

O pomocniku już pisali na sport. pl że jest za drogi dla Wisły i raczej o tym transferze gotówkowym na razie możemy zapomnieć, jedynie można liczyć na podpisanie kontraktu z Lucasem:-)

grzechu1991 27.08.2013 09:31

Wilde Donald Guerrier jednak podpisał wbrew informacjom Lolka. Jeszcze tylko defensywny pomocnik by sie jakiś przydał i nie byłoby już tak źle.

kornd 27.08.2013 09:50

To szykuje się ciekawa rywalizacja między Donaldem a Bunozą, który w tym sezonie jak na razie pokazuje klasę.
W obronie sytuacja wygląda dobrze, na prawą obronę mamy aż 3 zawodników- Burliga, Fryc, Stolarski. Gdyby tylko udało się sprowadzić jednego pomocnika i koniecznie napastnika, już byłby w miarę wyrównany skład.

Grantar 27.08.2013 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1329339)
To szykuje się ciekawa rywalizacja między Donaldem a Bunozą, który w tym sezonie jak na razie pokazuje klasę.
W obronie sytuacja wygląda dobrze, na prawą obronę mamy aż 3 zawodników- Burliga, Fryc, Stolarski. Gdyby tylko udało się sprowadzić jednego pomocnika i koniecznie napastnika, już byłby w miarę wyrównany skład.

Czy mi się wydaje, że Fryc został wprowadzony z Lechem na prawą pomoc ?

KoPer 27.08.2013 10:08

Zarówno w meczu z Lechem jak i w Sosnowcu. To chyba właśnie na tej pozycji Franz go widzi. Ciężko o chłoopaku coś powiedzieć po tych kilknastu minutach w sumie, ale na pewno jest odważny i nie boi się pojedynków. Mam nadzieje, że będą ludzie z niego

kornd 27.08.2013 10:47

We Flocie grał jako obrońca. Stolarski również może może grać na prawej stronie obrony i pomocy.

foxtrot_green 27.08.2013 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 1329305)

Cytat:

Wisła wygląda na dobrze przygotowaną fizycznie. Co jak co, ale z tego zawsze pan słynął. Tylko piłkarze narzekali, że w trakcie przygotowań wymiotowali.
Bardzo dobrze, że rzygali. To znaczy, że żyją i sprawy idą w dobrym kierunku. Powiem brutalnie: jeżeli miałbym robić to, co dla piłkarzy jest fajne i wygodne, to w… p.izdu z tym wszystkim! Przez pięć tygodni chłopaki mieli wylewać pot i schodzić na czworaka z boiska. Bez przygotowania fizycznego to w karty można pograć.
Franek Smuda made my day. :D

Przepraszam za OT, ale ciężko się było powstrzymać. ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl