![]() |
Cytat:
|
Nie zgodzę się. Według mnie jest właśnie odwrotnie. Jeśli chodzi o ofensywę to radzą sobie podobnie (no może Paljic troszkę lepiej). Natomiest jeśli chodzi o defensywę to zdecydowanie lepszy jest Diaz. Mówisz że Diaz z piłką pociągnąć nigdy nie potrafił. No widać inne mecze oglądaliśmy bo ja widziałem to wielokrotnie. Nie były to jakieś cudowne rajdy ale potrafił zrobić wiatr. Palji też pomimo przyzwoitego panowanie nad piłką wcale tak dużo w ofensywie nie dawał. Jego podstawowym minusem jest brak dobrego dośrodkowania. Wystarczy spojrzeć na jego statystyki. Skoro tak dobrze gra w ofensywie to powinie jakieś asysty zanotować. Zgadzam się że Diaz był bardzo irytujący i też wolałbym innego piłkarza na bok obrony. Ale uważam że zdecydowanie pewniejszy w defensywie jest (a przynajmniej był) Diaz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatnio pojawiła się informacja, że na testy do Młodej Wisły przyjechało kilkudziesięciu chłopaków. Ktoś wie, czy kogoś zakontraktowali? Bo po tej informacji gdzieś sprzed tygodnia ślad się urywa ; )
Ogólnie to Lech, Ruch, Legia kogoś stamtąd wyłowić potrafią. Wiem, że ważny jest sukces na już, ale my myślimy zbyt mało przyszłościowo. Przyszlido nas zimą niejaki Czapa i Szewczyk, ktoś wie jak sobie radzą? U nas mówiło się rok temu o Akademii Piłkarskiej. Trochę mnie niepokoi, że nic w tym kierunku nie widać. Gdzieś już wspomniałem, że błędem była likwidacja rezerw. Lepszym pomysłem byłyby rezerwy dwie klasy niżej, gdzie graliby Ci co się nie mieszczą w pierwszym zespole + ci najbardziej uzdolnieni i ci co skończyli 20 lat. A w Młodej Wiśle zawodnicy 16-18 lat. Tak na wzór klubów zachodnich. Wtedy nie musielibyśmy wypożyczać zawodników do 2. ligi, a oni by grali. To jest jeden z leków na niski budżet transferowy. Wiele drużyn tak robi i wychodzą na tym dobrze. Przydałaby nam się jeszcze umowa partnerska z jakąś drużyną zagraniczną. Nawet z ligi porównywalnej, np. z Banikiem Ostrawa, czy Partizanem Belgrad. Chyba, że Stan załatwi nam umowę z PSV ; ) |
To info z Weszlo.com jest trochę mało wiarygodne:
"4. Sergei Pareiko Po tym, co teraz napiszę, kibice „Białej Gwiazdy” powinni podczas następnego meczu skandować nazwisko Tomka Frankowskiego. Bo to on, poprzez kolegę z Wolverhampton, polecił Kaziowi Moskalowi Pareikę. I tak to się wszystko potoczyło. A że do transakcji ponoć doczepili Siwakowa? Mimo wszystko, było warto." Bo: 1. Sivakow jest z MAGIC SPORTS PROMOTION a Pareiko z OHNE BERATER - czyli jakim cudem dwie konkurujące ze sobą firmy sprzedają w pakiecie dwóch piłkarzy? Trudno to zrozumieć... 2. Frankowski jest pracownikiem Jagiellonii i w czasie tamtego okienka transferowego walczył on o MP z Jagiellonią. Jaki więc miałby interes w "skautowaniu" dla Wisły Kraków? 3. O Sivakowie pisano już 28.I (http://www.wisla-online.pl/news/siva...zem-wisly-1529) a Pareiko został piłkarzem Wisły dopiero 8.II (http://www.11.pl/ekstraklasa/pareiko-w-wisle). Daty więc wykluczają łączoną sprzedaż... Tym bardziej, że to Sivy miał być dołączony do Pareiki czyli jak bierzemy Pareikę to bierzemy Sivę... a tu wcześniej była mowa o Sivakowie. 4. Pareiko w Wilkach nie grał tylko był tam na testach i z tego co można przeczytać to właśnie po tych testach wybrał Wisłę... czyli w czasach gdy w Wilkach nie było już Frankowskiego... Czyli jeśli Weszlo ma rację to Pareiko przyjechał na testy ale jakiś działać/piłkarz Wilków zadzwonił do Franka by ten zadzwonił do Moskala a ten do Stana a ten do Pareiki żeby grał w Wiśle :) coś mało wiarygodna ta opowieść :) |
Diaz miał dobre momenty. Wcale nie był słaby, w obecnej Wiśle na równi z Paljiciem. Dobrze grał na pivocie ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Skoro Andrzej Iwan tak napisał, to coś w tym musi być bo on ma dobre kontakty, chyba, że ktoś mu opowiedział bajkę. |
Ok. Z tym OHNE to moja wtopa :) Co nie zmienia faktu, że i tak trochę jest to zagmatwane.
|
Cytat:
szczegolnie w sprawie polecenia bramkarza przez Franka. |
Cytat:
A tak na poważnie - to nie bardzo rozumiem czemu ma służyć ta Twoja tęga rozkmina. :-D Ciekaw jestem jak teraz będzie wyglądał środek naszej obrony, mamy 6 opcji. 1. Jaliens - Chavez, 2. Jaliens - Bunoza, 3. Jaliens - Jovanovic, 4. Chavez - Bunoza, 5. Chavez - Jovanovic, 6. Bunoza - Jovanovic |
Jagę nie było by i tak stać na niego.
|
a Kowal??;)
|
Cytat:
a Kowal przy takiej konkurencji nie powącha nawet murawy :D:D |
Cytat:
W polskiej lidze obrońcy ledwie dają radę walczyć z samym Genkovem, zatem duet Genkov- Biton byłby nie do powstrzymania. |
Na filmiku ten zawodnik prezentuje się bardzo ciekawe. Widać, że myśli na boisku. Poza tym dobrze gra głową.
Ale na filmikach to i Beto grał rewelacyjnie. |
Biton wyglada lepiej niz Despotovic. Jedna akcja mi zaimponowała, chyba w 9 minucie tego filmiku. No i mlodszy. Co jak co, ale nie wierze w jego sprowadzenie. Za dobrze wyglada. Ale Staszek moze nam zrobic mila niespodzianke, prawda?
|
Cytat:
Zgadzam się z "pikey`em' i chętnie widziałbym kumpla Maora w naszej koszulce. :) |
jakie jest źródło informacji, że jednak znowu Biton jest najbliżej?
|
I stać by nas było, żeby jeden z dwójki Gienek Biton siedział na ławie ?
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...309,1,727.html
W tym momencie najbliżej Wisły jest David Biton z belgijskiego Charleroi. Izraelczyk w zeszłym sezonie zdobył w Jupiler League 3 bramki. Rozmowy jednak nie są łatwe. Menedżer piłkarza, Dudu Dahan nie chce komentować postępów negocjacji. Kiedy pytaliśmy o stopień zaawansowania rozmów, wysłał jedynie krótką informację: „transfer nie został jeszcze dokonany". Potrzebny od zaraz – Rzeczywiście, w przypadku Bitona nic nie jest jeszcze przesądzone – mówi także Valckx. Według dyrektora sportowego Wisły, sprawa ma się wyjaśnić w najbliższych dniach. – Chcielibyśmy piłkarza, który mógłby u nas grać już w pierwszych rundach kwalifikacji do Ligi Mistrzów – zaznacza Valckx. A trzeba przypomnieć, że do 24 lipca do północy Wisła musi zgłosić do UEFA listę piłkarzy, którzy zagrają w II rundzie el. Ligi Mistrzów. – W przypadku zawodników spoza Unii Europejskiej może być problem z zatwierdzeniem ich do gry już od tak wstępnej fazy rozgrywek, w jakiej stratuje Wisła. Pozostaje więc dylemat, bo ci spoza UE, których obserwujemy, mogą być lepsi. Trzeba podjąć więc decyzję, na kiedy potrzebujemy napastnika – dodaje Valckx. Tym samym sprawa pozyskania Bitona nieco się komplikuje. Może być a nie musi , to i tak wszystko za długo trwa. |
Cytat:
|
A trzeba przypomnieć, że do 24 lipca do północy Wisła musi zgłosić do UEFA listę piłkarzy, którzy zagrają w II rundzie el. Ligi Mistrzów
A to ciekawe, pierwszy mecz ze Skonto chyba jest 13 lipca? :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozycja wysuniętego napastnika jest bardzo ważna i na niej koniecznie potrzebujemy przynajmniej dwóch równych dobrych zawodników . Zresztą cały czas trener i dyrektor sportowy powtarzają że potrzebują po dwóch równych piłkarzy na każdą pozycję , gdyby nie było nas na to stać z pewnością tego by nie mówili . Popatrzmy na Legie , Lecha czy Polonię - te drużyny już mają / niedługo będą miały na każdej pozycji po dwóch piłkarzy , chcąc z nimi rywalizować nawet na arenie krajowej nasza kadra musi wyglądać solidnie . Czasy się zmieniają , nasza liga staje się coraz silniejsza , wygrywać jest coraz trudniej , jeśli chcemy być w czołówce musimy się rozwijać również my a nasza drużyna musi być coraz silniejsza . |
Cytat:
|
Drugi napastnik na Skonto nie jest niezbedny. Jesli nic Gienkowi sie nie stanie to Bulgar na Lotyszy wystarczy. Na trzecia runde bedzie kolejny napastnik potrzebny i chyba wlasnie na trzecia runde zglasza sie zawodnikow do 24 lipca. Czyli mamy blisko 4 tygodnie na zgloszenie nowego napastnika i zalatwienie wszystkich papierkow. Jelsi bylby to Biton to trzeba zalatwiac pozwolenia na prace itd. Wtedy moze byc problem by zdarzyc.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl