![]() |
Cytat:
W sumie nie wiem czy nie lepszym pomysłem byłoby wypożyczenie jakiegoś napastnika bo za transfer definitywny dobrego grajka trzeba słono zapłacić a my forsą nie śmierdzimy. |
Cytat:
Nie kupuję gazet, ale czy o meczach LM, które się kończyły koło 23.00 nie było żadnej wzmianki w porannych gazetach (dziennikach)? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przepraszam bardzo, ze nie na temat, ale czy cytujac Lucasa.B alias Ramboo mozecie w pole tekstu wstawiac kropki
Bo mam faceta w ignorowanych i w niczym mi to nie pomaga a za przeproszeniem pie.... takie same farmazony w każdym okienku transferowym Prosze o nie usuwanie posta chociaż przez godzine, bo juz mnie krew zalewa jak codziennie trafiam na te bzdury |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z trochę innej beczki: PS podał we wczorajszym wydaniu że Chavez kosztował nas 840k PLN. Nie wiem w parciu o jakie informacje podał tę kwotę ale jeśli byłaby to prawda to daje nam około 210k EUR. Zakładając że kwota się zgadza wypada napisać: Stan jesteś mistrzem świata!
|
Odnośnie Bitona to nie jest informacja PS , tylko informują o tym Izraelskie media , jak się będzie dobrze przeglądać to się znajdzie newsy ;)
|
Nie wiem jak Wam, ale mi się ten Biton od razu spodobał i jak pojawiła się o nim pierwsza informacja, to automatycznie stał się moim osobistym numerem 1 do roli napastnika w Wiśle. ;)
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze mogloby to byc ciekawe wzmocnienie i w zespole, ktory w wiekszosci meczu atakuje spradzilby sie bardzo dobrze. Bramki strzelac potrafi bo bilans minionego sezonu jest bardzo przyzwoity (27/17). Sadze, ze w drugiej lidze nie zostanie wiec jest szansa go wyciagnac. |
Cytat:
No bo by jest tak jakaś wzmianka o źródle? "Stan Valckx powiedział", "Bednarz powiedział", "osoba związana z klubem, pragnąca pozostać anonimowa powiedziała" lub czy obecny klub zawodnika coś powiedział, albo zawodnik, menadżer... może widziano zawodnika w Krakowie. Jeśli nic z tych rzeczy to znaczy, że źródło jest tak mało wiarygodne, że lepiej je przemilczeć. Ale nie wiem nie czytałem tego. Jest tam podane jakieś źródło? |
Wierzę, że jesteście specjalistami co do wydawania gazet ale może przenieście dyskusję gdzie indziej.
|
Cytat:
Brugia wyłożyła za niego kupę kasy, więc podejrzewam, że tak tanio pozbyć/wypożyczyć go nie będą chcieli, po drugie pewnie miał niezły kontrakt w Belgii, więc schodzić z niego za bardzo również nie będzie chciał - co pozostawia nam tylko jeden atut, który obecnej Wiśle mógłby się przydać - "zapchajdziurstwo". Może grać na defensywnym, może grać na lewej obronie, może grać na lewej pomocy, od wielkiej biedy także na środku obrony. Tyle, że to wciąż jest substytut piłkarza, który w Wiśle powinien grać. |
Tego samego zdania jestem, że walka to jednak nie wszystko. Pewnie, że musi być, ale poparta czymś więcej jednak. A Diaz to jest po prostu piłkarskie dno pod każdym względem. Jedyny chyba atut to przyzwoita gra głową. Niby coś tam wolne strzelał, ale to od święta. A naprawdę znów patrzeć na ciągłę wywrotki nawet o własne nogi to średni pomysł. No chyba że głęboka rezerwa to może. I żeby nie było nie chodzi mi tu o płacz, bo wszystkie inne transfery uważam za dobre, ale pomysł z Diazem lekko mnie przeraził.
|
Cytat:
To powiedz mi z kim Diaz zagrał mecz życia na środku obrony jak nie z Barceloną, co? |
Sarnat tez zagral mecz zycia z Barcelona co nie oznacza ze bylby lekiem na te rozgrywki.
|
Cytat:
na środku obrony zagrał wtedy z przymusu Baszczynski |
Cytat:
A w I meczu? Gdzie niby było 4:0, ale gdyby nie Diaz to byłoby dwa razy tyle? |
I po co my wypozyczamy zawodnikow skoro i tak kazdego spuszczamy w kibel. Przeciez to jest bez sensu, zeby ogrywac pilkarza z druzyna a pozniej im podziekowac. Widocznie wszystkie wypozyczenia byly do bani i tylko stracilismy pol roku na zgranie druzyny. Kuleje to wszystko strasznie.
|
Wyjaśnijcie mi pewną sytuację. Rios, Siwakov, Cikos są zawodnikami Wisły do 30 czerwca br., więc jak to jest, że żaden z nich nie pojechał na zgrupowanie z Wisłą? Owszem Siwakov MME, ale Cikos i Rios muszą trenować z zespołem, bo takie są przepisy. Chyba, że zawodnicy zgodnie poszli na kompromis by przedłużyć ich urlopy.
Cytat:
|
Co do wypożyczenia Sivakova, to na Weszło pojawiła się taka informacja
Cytat:
Więc nie krytykujcie tego wypożyczenia, bo wygląda to po prostu na jakiś układ menadżerski. Wzięliśmy Pareikę, ale w zamian zobowiązaliśmy się przyjąć też Sivakova. Nie wyszliśmy na tym źle, dostaliśmy środkowego pomocnika, który pewnie wiele nie kosztował, a wzmocnił rywalizację w zespole i sobie poszedł, jak przestał być potrzebny. |
Szkoda Siwakova (http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25362)
Nie żebym uważał, że jest teraz naszym kluczowym zawodnikiem, albo że miałby szasnę być w tym sezonie. Niemniej jednak wydaje mi się, że za kilka lat może być naprawdę solidnym grajkiem wartym niezłe pieniądze. Wiadomo coś ile za niego chcieli Włosi? |
Cytat:
|
Cytat:
W każdym razie na zachodzie jest trochę inne podejście.Po pierwsze jak ktoś się nie sprawdza, a trochę kosztował.Tam nie czekają 5 lat (bo dużo zapłaciliśmy) tylko raczej maksimum po roku, jak widzą, że prochu taki nie wymyśli - gościa się starają opchnąć gdziekolwiek za cokolwiek, albo rozwiązują kontrakt. I tną koszty, ile się da. Obowiązuje bardziej biznesowe podejście, nie ma rozuczlania się nad wpadką. Diaz out biorą kogoś innego i kręci się dalej. :) |
Cytat:
Ciekawe, czy teraz, jak odszedł Siwakow to będą kogoś jeszcze ściągać do środka, czy na przykład jeśli faktycznie przyszedłby Diaz to będzie brany pod uwagę na lewą obronę a w razie potrzeby na środek pomocy? |
http://www.youtube.com/watch?v=au9425uEjro
Na tym filmiku wygląda ciekawie. Widać, że nie zamyka oczów i nie lutuję na siłę. Potrafi się odnaleźć i dobrze gra głową bo sytuacje na tym materiale video nie były łatwe do wykończenia. Motorycznie przy swoim wzroście wygląda wygląda spoko i widać że fizycznie też wszystko z nim w porządku. Myślę, że na naszą ligę by się nadał. Żeby nie było gadek że po filmiku nie można oceniać. Kandydaturę takiego Beto wyśmiałem już po tym jak zobaczyłem jak on biega, zakontraktowali zgarbionego goscia. |
Albo niektórzy mają bardzo słabą pamieć albo nie bardzo znają się na piłce. Diaz może wirtuozem nie był ale był bardzo przyzwoity. A już wypominanie mu jak go mieszał Peszko w meczy z Lechem jest śmieszne. Przydałoby się odświeżyć troszkę pamięć. Przed meczem z Lechem Diaz był na zgrupowaniu reprezentacji. Wrócił bodajże 2 dni przed meczem. Zdziwiłbym się gdyby w tym meczu zagrał dobrze. Świetne mecze zagrał nie tylko z Barceloną. Miał ich znacznie więcej. Nie wiem jak prezentuje się obecnie ale był to piłkarz bardzo wydolny, sprawny, silny, skoczny, potrafił pociągnąć z piłką do przodu, dośrodkować. Zdarzały mu się idiotyczne straty piłki i irytujące żonglerki na środku boiska ale nikt nie mówi że to jest drugi Maicon. Jeśli ludzie drrzeli ze strachu oglądając Diaza to co dopiero można powiedzieć o Paljiciu. Od jego błędów w ustawieniu to aż zęby bolą. Ogólnie Paljic nie jest zły ale zdecydowanie nie ma się nad czym zachwycać. W ogóle boczni obrońcy to były zdecydowanie najsłabsze ogniwa w zeszłym sezonie. Ludzie płaczą że Wisła nie miała pieniędzy na wykup Cikosa (ten to już w ogóle był nieogarnięty taktycznie), a może on po prostu był za słaby? Szkoda tylko że na jego miesce kupiliśmy Lameya. Podsumowując ewentualny transfer Diaza: mogło być lepiej ale tragedii też nie ma.
|
Z piłką nie potrafił pociągnąć nigdy, bo 90% jego kontaktów z piłką kończy się wywrotką w środku boiska. Dośrodkowania też mocno przeciętne. Gra totalnie na hura i może jakoś będzie. Paljić może podobny (bo trudno powiedzieć, że ktoś jest słabszy)w defensywie, ale w rozprowadzeniu akcji to jest niebo a ziemia. Nikt nie wymaga, żeby był Maiconem, ale technika u Diaza po prostu nie istnieje. Często odnosiłem wrażenie, że Junior by lepiej sobie radził, gdyby w meczu ani raz nie dostał piłki, bo jego kontakt z piłką prawie zawsze kończy się na murawie (niestety najczęściej wtedy, gdy jest to bezsensowne).
|
Ja bym Kirmowi znalazł nową pozycję. Lewy obrońca wątpliwe, ale środek pola byłby w sam raz. Przy Ilievie może przegrać rywalizację.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl