Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

PhantomRanger 19.08.2013 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1328180)
Mam wrażenie że będziemy mieli niespodziankę dotyczącą nowych zawodników . Podobnie jak z Frycem odbędzie się to po cichu.

Czyli tak, jak się powinno załatwiać :)

Dzimi 19.08.2013 18:03

Piech - jestem za. Szybki, jak na nasza lige dobry technicznie. Jest nam niezbędny nie tylko jako zamiennik dla Brożka - Brożek kapitalnie rozgrywa i dogrywa, klepie klepki, może grać cofniętego napastnika a Piech wysuniętego.

ABGwislakABG 19.08.2013 18:12

Mój mózg nie dopuszcza takiej możliwości jak Smudę ustawiającego 4-4-2. Obym się mylił.

domin_czyzyny 19.08.2013 18:13

Piech wyszedł do mediów z tego forum i wraca na forum jako temat do dyskusji. Nie wierzę w Piecha (ze do nas przyjdzie z powodu sytuacji finansowej), choć bardzo chciałbym sie mylić.

Ogryzek 19.08.2013 18:14

Piech również może grać jako boczny pomocnik, tak często grywał w Ruchu. Nie jest to piłkarz perspektywiczny (wiek) ale wystarczająco młody żeby mieć siły dużo biegać. W naszej sytuacji kadrowej każdy piłkarz o solidnych umiejętnościach jest bezcenny. Pamiętajmy, walczymy o pierwszą 8 a nie o mistrza. Inaczej zaraz ktoś napisze że z Piechem do LM, po co nam on. Niektórzy się jeszcze nie połapali o co w lidze gramy:D

fialo 19.08.2013 18:19

Haha "dziennikarstwo sportowe w Polsce" :D

Ktoś napisze na forum - Piech jest fajny, przydałby się, na drugi dzień news, że Wisła chce Piecha, co jest na 99,9% wierutną bzdurą, gdyż ten co dopiero zmienił klub i ma ważny kontrakt. Przekomedia. I jeszcze się małolaty pchają na pismaków, tego też nie rozumiem.

FraMat 19.08.2013 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1328210)
Pamiętajmy, walczymy o pierwszą 8 a nie o mistrza. Inaczej zaraz ktoś napisze że z Piechem do LM, po co nam on. Niektórzy się jeszcze nie połapali o co w lidze gramy:D

No to budujmy drużynę na pierwszą 8.
To pewnie zadowala ambicje Cupiała.
Wydał dziesiatki milionów i pierwsza ósemka mu to zwróci.

FLPman 19.08.2013 19:22

No to jedno potencjalne nazwisko tajemniczego pomocnika możemy już odrzucić:

http://transfery.info/59988,oficjaln...aziantepsporze

domin_czyzyny 19.08.2013 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1328214)

Cupiałowi nic już nie zwróci tych milionów i chyba sie z tym pogodził. Ale podejrzewam, ze woli oglądać Wiśle w grupie mistrzowskiej niż w grupie spadkowej. Dzis sytuacja jest daleka od ideału...i długo to sie nie zmieni.

Edit: chciałem jeszcze dodać, ze nie mamy kasy na całkowita spłatę Wilka, Pareiki i pewnie wielu wielu innych zobowiązań. Ostatnio doszły słuchy, ze Impel zaczyna sie burzyć. FraMat zejdz na ziemie, naszym celem jest utrzymanie sie do grudnia, dopiero pózniej możemy zastanawiać sie nad czymś wiecej.

Ogryzek 19.08.2013 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1328214)

Pomroczność jasną masz czy coś innego?

Czy ciągle nie wiesz gdzie się znajdujemy na skutek wieloletniego złego zarządzania. Taa LM z obecną Wisłą i stertą niespłaconych długów. Sam już nie wiem czy traktować cię ciągle poważnie. Piszę to z przykrością i bez złośliwości.

BTW
To co Cupiał wydał to wydał i tych pieniędzy nie odzyska. Może jednak uzdrowić sytuację na tyle że klub z grubsza będzie samowystarczalny, czyli Cupiał nie będzie musiał dużo dopłacać do Wisły. I ten etap właśnie ćwiczymy a nie żadne LM. Zakoduj to sobie zanim znowu z czymś podobnym wyskoczysz jak powyżej.

Szofer 19.08.2013 20:17

bo Boguś kiedyś myślał że na prowadzeniu klubu można zarobić a to jest nic innego jak hobby z lekką domieszką filantropii

dzollo 19.08.2013 20:19

Nie ma co marudzić, biorąc pod uwagę obecną sytuację finansową klubu.Sprowadzono Pawła, który już pokazał, że jest wzmocnieniem dla ataku który wcześniej wogóle nie istniał. Młodego Fryca, zobaczymy co z niego będzię...Wcześniej macedończyka, teraz ten Haitańczyk...jeśli potwierdzi się, że uda się sprowadzić jako tako prosto kopiącego pomocnika i napastnika, to można uznać, te okienko za bardzo udane...bo jak mówi przysłowie "z pustego nawet..." a jednak u nas pusto a coś nalać się udało :)

cfa 19.08.2013 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szofer (Post 1328225)
bo Boguś kiedyś myślał że na prowadzeniu klubu można zarobić a to jest nic innego jak hobby z lekką domieszką filantropii

Gdyby miał więcej cierpliwości i nie zmieniał zdania co wiatr zmieni kierunek wiania to mógłby na tym zarabiać. No ale niestety tak nie jest.

Uran235 19.08.2013 21:37

Haitańczyk przy tej formie Bunozy i naszych skrzydłowych będzie raczej rywalizował o miejsce w pomocy. O ile go wreszcie zakontraktujemy. Może to jest ten pomocnik, o którym mówił Smuda ;)

Co do Piecha, to ja też nie widzę przejścia na 4-4-2. Za cienki mamy środek drugiej linii, a i Piechowi bliżej do charakterystyki Brożka niż Boguskiego. Nie wierzę też, że taki Piech odpuści tureckie dolary dla wiślackich złotówek i oglądania jak gra Brożek. Ze wszystkich rzuconych tutaj nazwisk najbardziej prawdopodobnie wygląda Smolarek, który może być zmiennikiem Brożka, ale można go też upchnąć gdzieś w drugiej linii.

Yossarian 19.08.2013 21:52

M.Jankowski

R33 19.08.2013 22:39

Z forum Zbymaka, Maci0sa...
Cytat:

Udało mi się dowiedzieć coś o tych dwóch zawodnikach, którzy mają przyjść. Nieprawdą są informacje, że Wisła jest zainteresowana Arkadiuszem Piechem. Takiego tematu w Wiśle nie ma, a kierunek poszukiwań jest kompletnie inny. Ci zawodnicy mają być wzmocnieniem składu, a nie tylko uzupełnieniem go. Teraz musimy cierpliwie poczekać o jakich zawodników chodzi.

PS. Tematu Traore w Wiśle również nie ma.

domin_czyzyny 19.08.2013 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1328244)
M.Jankowski

On mi pasował bardziej od Piecha. Co do nazwisk nikt nic nie wie. Czeski film...

piter116 19.08.2013 23:26

Jankowski dopiero co nie dogadał się z Belgami w sprawie kontraktu, a teraz niby dogada się z Wisłą? Nie mówiąc o tym, że Smagorowicz na pewno nie puści go za frytki. Belgowie podobno oferowali 250 tysięcy euro +20 % z następnego transferu. Zresztą z Zagłębiem nie mamy co rywalizować.

Nawet jeżeli Piech rozwiązałby kontrakt, to nie przyjdzie tu grać za 100 tyś euro. Traore, Stilic, czy Dudka to już w ogóle sci-fi.
Smuda odpalił Smolarka z kadry po 2 miesiącach, także ten transfer też nie trzymałby się kupy.
Obstawiam wariant Karheropa.

wolfy 20.08.2013 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1328211)
Haha "dziennikarstwo sportowe w Polsce" :D

Ktoś napisze na forum - Piech jest fajny, przydałby się, na drugi dzień news, że Wisła chce Piecha, co jest na 99,9% wierutną bzdurą, gdyż ten co dopiero zmienił klub i ma ważny kontrakt. Przekomedia. I jeszcze się małolaty pchają na pismaków, tego też nie rozumiem.

Bo to łatwy zawód, do tego praktycznie bez wymagań. Miałeś w szkole pały z dyktand? Zostań pracownikiem Dużego Polskiego Portalu.

Ostatnio zbłądziłem na TVN24, a tam tytuł: "Polscy lekkoatletyści zdobyli medale", czy coś w ten deseń. Nawet nie czytałem dalej, momentalnie wymiękłem...

hejR22 20.08.2013 07:54

Ja myślę, że to będą bracia Mak w pakiecie:D

Grantar 20.08.2013 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hejR22 (Post 1328256)
Ja myślę, że to będą bracia Mak w pakiecie:D

Nie.
Z dotychczasowych przecieków wynika że w przypadku napastnika będzie to raczej dobrze znane nazwisko czyli raczej nie Mak ....

Bartuk1906 20.08.2013 09:02

A może tak Roger ?
"Znane" nazwisko - Tak.
"Polak" - Tak.
Pokłócony z Frankiem - Tak.
Młodszy od Sobola - Tak.
Bez kontraktu - TAK!

Spełnia wszystkie wymagania. ;)

Valandil 20.08.2013 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 1328260)
A może tak Roger ?
"Znane" nazwisko - Tak.
"Polak" - Tak.
Pokłócony z Frankiem - Tak.
Młodszy od Sobola - Tak.
Bez kontraktu - TAK!

Spełnia wszystkie wymagania. ;)

Stać nas na kontrakt? Nie.

Czym jak czym ale Polakiem to on nie jest.

Bartuk1906 20.08.2013 10:30

Cytat:

Stać nas na kontrakt? Nie.

Czym jak czym ale Polakiem to on nie jest.
To było tak z przymrużeniem oka kolego.

Skoro przewijał się temat Semira Stilica na forum i jest już na pewno nieaktualny to pomyślałem o Rogerze. Myślę, że bardzo różniących wymagań nie mieliby a naturalizowany Brazylijczyk byłby większym wzmocnieniem chodź wiadomo, iż było by to bardzo krótko terminowe myślenie.

gigant 20.08.2013 10:33

Znany, Polak i lubiany dodatkowo przez Franka jest T. Frankowski.

Bóg Trybun (objawion) 20.08.2013 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1328268)
Znany, Polak i lubiany dodatkowo przez Franka jest T. Frankowski.

Frankowski - napastnik, Kałużny - pomocnik. To by się zgadzało.

gigant 20.08.2013 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1328270)
Frankowski - napastnik, Kałużny - pomocnik. To by się zgadzało.

To zagadka transferów wydaje się być rozwikłana :)

pysio 20.08.2013 11:01

Smolarek lub Rasiak, ewentualnie Olisadebe

Bóg Trybun (objawion) 20.08.2013 11:03

Tylko Tata nie będzie miał z kim kiwać na mieście :( ciężkie czasy nawet dla kanarów nastały, co zrobisz

gypsy 20.08.2013 11:09

Fajnie, że Wilde-Donald Guerrier do nas dołączy. Bunoza na razie radzi sobie świetnie na lewej obronie, ale nie miał żadnego zmiennika na poziomie. Rywalizacja z Haitańczykiem może mu wyjść na dobre. Zresztą Donald może też grać na skrzydle i moim zdaniem, tam będzie wystawiany w razie kontuzji/zawieszenia Sarkiego lub Patryka.

kristos 20.08.2013 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1328278)
Zresztą Donald może też grać na skrzydle i moim zdaniem, tam będzie wystawiany w razie kontuzji/zawieszenia Sarkiego lub Patryka.

Ja też mam taką nadzieję ,że Donald zostanie skrzydłowym.

Bóg Trybun (objawion) 20.08.2013 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1328278)
Fajnie, że Wilde-Donald Guerrier do nas dołączy. Bunoza na razie radzi sobie świetnie na lewej obronie, ale nie miał żadnego zmiennika na poziomie. Rywalizacja z Haitańczykiem może mu wyjść na dobre. Zresztą Donald może też grać na skrzydle i moim zdaniem, tam będzie wystawiany w razie kontuzji/zawieszenia Sarkiego lub Patryka.

donald może wszystko
uskrzydleni donaldem, piękne :-)

huberix 20.08.2013 12:19

Na razie okienko udane :)
Burdenski - ... (pomijając niektóre fakty) raczej słaby zawodnik ale poczekajmy
Stjepanovic - Teoretycznie wzmocnienie choć na razie nic nie pokazał. Może wystrzeli jak Injac w Lechu po jakimś czasie
Broziu - strzał w ''10''
Donald :) - dobry ruch, reprezentant, szybki, dobry techn. , może grać na skrzydle. transfer in plus

Jankowski jest kibicem ległej więc raczej bye bye , Piech niedawno kontrakt podpisał , Razack - kasa

Valandil 20.08.2013 12:28

A wiecie, ze donald jeszcze nie ma kontraktu? Mówicie jakby już był nasz, a nóż złamie nogę w sparingu i powiedzą mu "nara".

domin_czyzyny 20.08.2013 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1328293)
A wiecie, ze donald jeszcze nie ma kontraktu? Mówicie jakby już był nasz, a nóż złamie nogę w sparingu i powiedzą mu "nara".

a jak złamie nogę po podpisaniu kontraktu to co ? Będzie wzmocnieniem ?

Sebak 20.08.2013 13:02

"Ostatnim zadaniem były uderzenia z toczącej się piłki. W trakcie tego ćwiczenia nienaganną techniką oraz dobrze ułożoną lewą stopą mógł pochwalić się właśnie Guerrier. Haitańczyk kilkakrotnie nie dał szans na obronę Mateuszowi Zającowi" - oficjalka

Zapowiada nam się kolejny niewypał. Rozmawiałem z "Kicem" i na wklejenie przeze mnie tego fragmentu odpowiedział krótko: "gówno prawda". Donald miał problemy z wstrzeleniem się w bramkę, znowu nas ktoś chyba w balona chce zrobić. Czyżby kolejny niewypał a'la Burdenski?

Bóg Trybun (objawion) 20.08.2013 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1328289)
Jankowski jest kibicem ległej więc raczej bye bye

Ruch z Legią bez ciśnień?

---
Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny
a jak złamie nogę po podpisaniu kontraktu to co ? Będzie wzmocnieniem ?

Jeśli Donald złamie nogę to skończy w Peru.
Donaldzie z zielonego pólwyspu nie łam sobie nogi i podbijaj Europę!

filemon 20.08.2013 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebak (Post 1328299)
"Ostatnim zadaniem były uderzenia z toczącej się piłki. W trakcie tego ćwiczenia nienaganną techniką oraz dobrze ułożoną lewą stopą mógł pochwalić się właśnie Guerrier. Haitańczyk kilkakrotnie nie dał szans na obronę Mateuszowi Zającowi" - oficjalka

Zapowiada nam się kolejny niewypał. Rozmawiałem z "Kicem" i na wklejenie przeze mnie tego fragmentu odpowiedział krótko: "gówno prawda". Donald miał problemy z wstrzeleniem się w bramkę, znowu nas ktoś chyba w balona chce zrobić. Czyżby kolejny niewypał a'la Burdenski?

Przypominam, że to obrońca, a nie napastnik. Defetyczni profeci wysnuwający swe teorie z bardzo ambitnych powodów. Kumpel ci powiedział, że tamten słabo strzela, no litości. Obrońca słabo strzela! Pewnie niewypał! Klapa, będzie jak Burdenski! Kolejny blamaż Bednarza!

Z drugiej strony zaś peany. Świetny zawodnik! Bunoza w końcu ma konkurencję! A jak nie to na skrzydło! Wreszcie dobry transfer!

Może dajmy mu wystąpić chociaż w jednym spotkaniu? W tym momencie nie jest ani świetny, ani słaby. Jest nieznany i na ocenę za wcześnie.

Uran235 20.08.2013 14:31

Ale Guerrier nie jest do końca nieznany. Gość grał w reprezentacji swojego kraju, w meczach, które całkiem niedawno można było oglądać.

Guerrier:
- jest szybki
- jest dynamiczny
- warunki fizyczne, jak na obrońcę, ma niezbyt imponujące
- umie groźnie zacentrować i strzelić, ale nie spodziewałbym się w tych elementach wysokiej powtarzalności

Co do wyszkolenia, to raczej jest materiałem do rzeźbienia. Piłkarze z tamtego regionu rzadko kiedy mają dobre wyszkolenie - techniczne, taktyczne, często mają złe nawyki - vide Chavez, Diaz, Henriquez z Lecha też z początku był "dziki", jeśli się nie mylę.

St Yabol 20.08.2013 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1328312)
Ale Guerrier nie jest do końca nieznany. Gość grał w reprezentacji swojego kraju, w meczach, które całkiem niedawno można było oglądać.

Guerrier:
- jest szybki
- jest dynamiczny
- warunki fizyczne, jak na obrońcę, ma niezbyt imponujące
- umie groźnie zacentrować i strzelić, ale nie spodziewałbym się w tych elementach wysokiej powtarzalności

Co do wyszkolenia, to raczej jest materiałem do rzeźbienia. Piłkarze z tamtego regionu rzadko kiedy mają dobre wyszkolenie - techniczne, taktyczne, często mają złe nawyki - vide Chavez, Diaz, Henriquez z Lecha też z początku był "dziki", jeśli się nie mylę.

On ma 24 lata, już powinien być wyrzeźbiony

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl