![]() |
Cytat:
|
Piech - jestem za. Szybki, jak na nasza lige dobry technicznie. Jest nam niezbędny nie tylko jako zamiennik dla Brożka - Brożek kapitalnie rozgrywa i dogrywa, klepie klepki, może grać cofniętego napastnika a Piech wysuniętego.
|
Mój mózg nie dopuszcza takiej możliwości jak Smudę ustawiającego 4-4-2. Obym się mylił.
|
Piech wyszedł do mediów z tego forum i wraca na forum jako temat do dyskusji. Nie wierzę w Piecha (ze do nas przyjdzie z powodu sytuacji finansowej), choć bardzo chciałbym sie mylić.
|
Piech również może grać jako boczny pomocnik, tak często grywał w Ruchu. Nie jest to piłkarz perspektywiczny (wiek) ale wystarczająco młody żeby mieć siły dużo biegać. W naszej sytuacji kadrowej każdy piłkarz o solidnych umiejętnościach jest bezcenny. Pamiętajmy, walczymy o pierwszą 8 a nie o mistrza. Inaczej zaraz ktoś napisze że z Piechem do LM, po co nam on. Niektórzy się jeszcze nie połapali o co w lidze gramy:D
|
Haha "dziennikarstwo sportowe w Polsce" :D
Ktoś napisze na forum - Piech jest fajny, przydałby się, na drugi dzień news, że Wisła chce Piecha, co jest na 99,9% wierutną bzdurą, gdyż ten co dopiero zmienił klub i ma ważny kontrakt. Przekomedia. I jeszcze się małolaty pchają na pismaków, tego też nie rozumiem. |
Cytat:
To pewnie zadowala ambicje Cupiała. Wydał dziesiatki milionów i pierwsza ósemka mu to zwróci. |
No to jedno potencjalne nazwisko tajemniczego pomocnika możemy już odrzucić:
http://transfery.info/59988,oficjaln...aziantepsporze |
Cytat:
Edit: chciałem jeszcze dodać, ze nie mamy kasy na całkowita spłatę Wilka, Pareiki i pewnie wielu wielu innych zobowiązań. Ostatnio doszły słuchy, ze Impel zaczyna sie burzyć. FraMat zejdz na ziemie, naszym celem jest utrzymanie sie do grudnia, dopiero pózniej możemy zastanawiać sie nad czymś wiecej. |
Cytat:
Czy ciągle nie wiesz gdzie się znajdujemy na skutek wieloletniego złego zarządzania. Taa LM z obecną Wisłą i stertą niespłaconych długów. Sam już nie wiem czy traktować cię ciągle poważnie. Piszę to z przykrością i bez złośliwości. BTW To co Cupiał wydał to wydał i tych pieniędzy nie odzyska. Może jednak uzdrowić sytuację na tyle że klub z grubsza będzie samowystarczalny, czyli Cupiał nie będzie musiał dużo dopłacać do Wisły. I ten etap właśnie ćwiczymy a nie żadne LM. Zakoduj to sobie zanim znowu z czymś podobnym wyskoczysz jak powyżej. |
bo Boguś kiedyś myślał że na prowadzeniu klubu można zarobić a to jest nic innego jak hobby z lekką domieszką filantropii
|
Nie ma co marudzić, biorąc pod uwagę obecną sytuację finansową klubu.Sprowadzono Pawła, który już pokazał, że jest wzmocnieniem dla ataku który wcześniej wogóle nie istniał. Młodego Fryca, zobaczymy co z niego będzię...Wcześniej macedończyka, teraz ten Haitańczyk...jeśli potwierdzi się, że uda się sprowadzić jako tako prosto kopiącego pomocnika i napastnika, to można uznać, te okienko za bardzo udane...bo jak mówi przysłowie "z pustego nawet..." a jednak u nas pusto a coś nalać się udało :)
|
Cytat:
|
Haitańczyk przy tej formie Bunozy i naszych skrzydłowych będzie raczej rywalizował o miejsce w pomocy. O ile go wreszcie zakontraktujemy. Może to jest ten pomocnik, o którym mówił Smuda ;)
Co do Piecha, to ja też nie widzę przejścia na 4-4-2. Za cienki mamy środek drugiej linii, a i Piechowi bliżej do charakterystyki Brożka niż Boguskiego. Nie wierzę też, że taki Piech odpuści tureckie dolary dla wiślackich złotówek i oglądania jak gra Brożek. Ze wszystkich rzuconych tutaj nazwisk najbardziej prawdopodobnie wygląda Smolarek, który może być zmiennikiem Brożka, ale można go też upchnąć gdzieś w drugiej linii. |
M.Jankowski
|
Z forum Zbymaka, Maci0sa...
Cytat:
|
Cytat:
|
Jankowski dopiero co nie dogadał się z Belgami w sprawie kontraktu, a teraz niby dogada się z Wisłą? Nie mówiąc o tym, że Smagorowicz na pewno nie puści go za frytki. Belgowie podobno oferowali 250 tysięcy euro +20 % z następnego transferu. Zresztą z Zagłębiem nie mamy co rywalizować.
Nawet jeżeli Piech rozwiązałby kontrakt, to nie przyjdzie tu grać za 100 tyś euro. Traore, Stilic, czy Dudka to już w ogóle sci-fi. Smuda odpalił Smolarka z kadry po 2 miesiącach, także ten transfer też nie trzymałby się kupy. Obstawiam wariant Karheropa. |
Cytat:
Ostatnio zbłądziłem na TVN24, a tam tytuł: "Polscy lekkoatletyści zdobyli medale", czy coś w ten deseń. Nawet nie czytałem dalej, momentalnie wymiękłem... |
Ja myślę, że to będą bracia Mak w pakiecie:D
|
Cytat:
Z dotychczasowych przecieków wynika że w przypadku napastnika będzie to raczej dobrze znane nazwisko czyli raczej nie Mak .... |
A może tak Roger ?
"Znane" nazwisko - Tak. "Polak" - Tak. Pokłócony z Frankiem - Tak. Młodszy od Sobola - Tak. Bez kontraktu - TAK! Spełnia wszystkie wymagania. ;) |
Cytat:
Stać nas na kontrakt? Nie. Czym jak czym ale Polakiem to on nie jest. |
Cytat:
Skoro przewijał się temat Semira Stilica na forum i jest już na pewno nieaktualny to pomyślałem o Rogerze. Myślę, że bardzo różniących wymagań nie mieliby a naturalizowany Brazylijczyk byłby większym wzmocnieniem chodź wiadomo, iż było by to bardzo krótko terminowe myślenie. |
Znany, Polak i lubiany dodatkowo przez Franka jest T. Frankowski.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Smolarek lub Rasiak, ewentualnie Olisadebe
|
Tylko Tata nie będzie miał z kim kiwać na mieście :( ciężkie czasy nawet dla kanarów nastały, co zrobisz
|
Fajnie, że Wilde-Donald Guerrier do nas dołączy. Bunoza na razie radzi sobie świetnie na lewej obronie, ale nie miał żadnego zmiennika na poziomie. Rywalizacja z Haitańczykiem może mu wyjść na dobre. Zresztą Donald może też grać na skrzydle i moim zdaniem, tam będzie wystawiany w razie kontuzji/zawieszenia Sarkiego lub Patryka.
|
Cytat:
|
Cytat:
uskrzydleni donaldem, piękne :-) |
Na razie okienko udane :)
Burdenski - ... (pomijając niektóre fakty) raczej słaby zawodnik ale poczekajmy Stjepanovic - Teoretycznie wzmocnienie choć na razie nic nie pokazał. Może wystrzeli jak Injac w Lechu po jakimś czasie Broziu - strzał w ''10'' Donald :) - dobry ruch, reprezentant, szybki, dobry techn. , może grać na skrzydle. transfer in plus Jankowski jest kibicem ległej więc raczej bye bye , Piech niedawno kontrakt podpisał , Razack - kasa |
A wiecie, ze donald jeszcze nie ma kontraktu? Mówicie jakby już był nasz, a nóż złamie nogę w sparingu i powiedzą mu "nara".
|
Cytat:
|
"Ostatnim zadaniem były uderzenia z toczącej się piłki. W trakcie tego ćwiczenia nienaganną techniką oraz dobrze ułożoną lewą stopą mógł pochwalić się właśnie Guerrier. Haitańczyk kilkakrotnie nie dał szans na obronę Mateuszowi Zającowi" - oficjalka
Zapowiada nam się kolejny niewypał. Rozmawiałem z "Kicem" i na wklejenie przeze mnie tego fragmentu odpowiedział krótko: "gówno prawda". Donald miał problemy z wstrzeleniem się w bramkę, znowu nas ktoś chyba w balona chce zrobić. Czyżby kolejny niewypał a'la Burdenski? |
Cytat:
--- Cytat:
Donaldzie z zielonego pólwyspu nie łam sobie nogi i podbijaj Europę! |
Cytat:
Z drugiej strony zaś peany. Świetny zawodnik! Bunoza w końcu ma konkurencję! A jak nie to na skrzydło! Wreszcie dobry transfer! Może dajmy mu wystąpić chociaż w jednym spotkaniu? W tym momencie nie jest ani świetny, ani słaby. Jest nieznany i na ocenę za wcześnie. |
Ale Guerrier nie jest do końca nieznany. Gość grał w reprezentacji swojego kraju, w meczach, które całkiem niedawno można było oglądać.
Guerrier: - jest szybki - jest dynamiczny - warunki fizyczne, jak na obrońcę, ma niezbyt imponujące - umie groźnie zacentrować i strzelić, ale nie spodziewałbym się w tych elementach wysokiej powtarzalności Co do wyszkolenia, to raczej jest materiałem do rzeźbienia. Piłkarze z tamtego regionu rzadko kiedy mają dobre wyszkolenie - techniczne, taktyczne, często mają złe nawyki - vide Chavez, Diaz, Henriquez z Lecha też z początku był "dziki", jeśli się nie mylę. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl