Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

FLPman 17.08.2013 11:50

Siała baba Mak, nie wiedziała jak :D

arti 17.08.2013 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1327954)
Prawdopodobnie napastnik Michał a pomocnik Mateusz

ups. no ja nie widzę akurat w tym duecie wielkiego potencjału.

cuba1988 17.08.2013 13:22

Chciałbym aby udało się wyciągnąć Stilicia z Karpat, u Smudy zawsze grał dobrze poza tym przydałby się pomocnik z bardzo dobrym podaniem. Smuda jest ostro podniecony mówiąc o tych transferach więc szykuje się coś fajnego.

Marcin_fan 17.08.2013 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1327966)

Po czym tak wnioskujesz ?

TYSIAC906 17.08.2013 13:31

Stilić ,Piech i Traore ,to na tą chwilę nierealne transfery ze względów finansowych. Co najwyżej Maki.

szprotson 17.08.2013 13:34

to o Makach to sami wymyśliliście czy ktoś podpowiedział ?

Z tego Maka to taki napastnik jak z koziej dupy trąba....no ale że leci fama to wy łykacie i powielacie wszystko dalej a potem bedzie płacz że on kopnąć piłki prosto nie potrafi.

Valandil 17.08.2013 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1327966)

a dla mnie to jak nowe Brożki :D

syryls 17.08.2013 13:41

Mam nadzieje że nie zakontraktują następnego przecinaka

arti 17.08.2013 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1327975)
a dla mnie to jak nowe Brożki :D

Oby. pożyjemy-zobaczymy oczywiście o ile Wisła ich kupi.
@Marcin_fan
obejrzałem sporo meczów GKS (tak z 10-12) w ub. sezonie - u "skrzydłowego" Mateusza nie widziałem dryblingu ani wrzutki ani specjalnej szybkości, a Michał prawie nie grał bo trener zwykle wstawiał do napadu jakiegoś jeszcze młodszego.
zresztą w tej chwili w Polsacie sport mecz pp - gks-zabrze, każdy może sam zobaczyć co to za talenty.

huberix 17.08.2013 14:07

Maki to w tej chwili najlepsza opcja. Nie dość, że Wiślacy to do tego młodzi. Mateusz przynajmniej coś tam umie kopnąć więc nawet jak się nie sprawdzi to i tak ktos go kupi. Michał to zawsze lepsza osoba niż Boguś który ostatnio pozytywnie zaskakiwał. O Piechu i innych nie ma szans - KASA !!!

arti 17.08.2013 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1327981)
Maki to w tej chwili najlepsza opcja. Nie dość, że Wiślacy to do tego młodzi. Mateusz przynajmniej coś tam umie kopnąć więc nawet jak się nie sprawdzi to i tak ktos go kupi. Michał to zawsze lepsza osoba niż Boguś który ostatnio pozytywnie zaskakiwał. O Piechu i innych nie ma szans - KASA !!!

A jakieś argumenty sportowe?
Mateusz powinien przyjść bo... a Michał dlatego że...
Off: Sobol właśnie strzelił

dynek.pl 17.08.2013 20:52

mój typ: Dudka i Smolarek :)

TYSIAC906 17.08.2013 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1328021)
mój typ: Dudka i Smolarek :)

Ale była mowa o wzmocnieniach :c

JrQ- 17.08.2013 21:18

Nie napalajcie się, bo jakieś dziady przyjdą, których nikt nawet nie zna.
Więc i tak nie traficie ;)

Kon®ado 17.08.2013 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1328022)
Ale była mowa o wzmocnieniach :c

Może chodziło o wzmocnienie przeciwników :)

KrzychooR 17.08.2013 21:26

Może jakieś tuzy z Regensburga są przymierzane do nas? :D

Kon®ado 17.08.2013 21:31

Jednego już mamy, a ja dalej czekam aż on się zaprezentuję dłuzej niz 5 minut, nie chce chlopaka hejtować, ale skoro już u nas jest to niech chociaż raz zagra przynajmniej te 20-30 minut, bo tak to człowiek widmo, po coś chyba go sprowadzali. Co do tych transferów, cudów nie oczekuję, ale mam nadzieję ze bedzie to ktos kto przynajmniej umie prosto pilke kopnac, mamy już jakies tam podstawy druzyny, przyda się wiec jeszcze jeden napastnik, ktory będzie konczyl akcje, bo Broziu pokazuje ze moze takze dograc etc, wiec jest to jednak poziom wyzej ; P

gypsy 17.08.2013 21:54

Z niecierpliwością wyczekuję jakichś informacji co do tych transferów, o których mówił trener. Jedno jest pewne, skoro Smuda o tym powiedział na konferencji, to znaczy, że coś jest na rzeczy. Inaczej w ogóle by się na ten temat nie wypowiadał, tymczasem on otwarcie przyznał, że będą jeszcze dwa transfery do klubu. Pewnie rozmowy już się toczą i być może są nawet bardzo zaawansowane? Cieszy mnie to, jednak czekam na jakieś szczegóły i liczę na to, że będą to faktyczne wzmocnienia, a nie zapchajdziury, które przyjdą tylko dlatego, że są tanie w utrzymaniu.

Gdybym miała strzelać, to stawiam na to, że jeden z nich to będzie napastnik (zmiennik dla Brożka), a drugi to skrzydłowy. Kurczę, bracia Mak pasują aż za dobrze... :D

Dzimi 18.08.2013 00:10

a jak się ma temat tego napastnika z Regensburga, który był testowany jakieś 2-3 tygodnie temu?

serek.c2 18.08.2013 00:15

Odnowiła mu się kontuzja i tyle go widzieli.

arti 18.08.2013 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1328027)
Z niecierpliwością wyczekuję jakichś informacji co do tych transferów, o których mówił trener. Jedno jest pewne, skoro Smuda o tym powiedział na konferencji, to znaczy, że coś jest na rzeczy. Inaczej w ogóle by się na ten temat nie wypowiadał, tymczasem on otwarcie przyznał, że będą jeszcze dwa transfery do klubu. Pewnie rozmowy już się toczą i być może są nawet bardzo zaawansowane? Cieszy mnie to, jednak czekam na jakieś szczegóły i liczę na to, że będą to faktyczne wzmocnienia, a nie zapchajdziury, które przyjdą tylko dlatego, że są tanie w utrzymaniu.

Gdybym miała strzelać, to stawiam na to, że jeden z nich to będzie napastnik (zmiennik dla Brożka), a drugi to skrzydłowy. Kurczę, bracia Mak pasują aż za dobrze... :D

Wzmocnienia to by byli kopacze typu Piech, Peszko, Razack czy Stilic - z dwójką spośród w/w skuteczna walka nawet o pudło stałaby się realna.
No ale po 1) kasa na kontrakty, po 2) P&P już byśmy raczej nie odsprzedali bo są dość blisko 30, po 3) Smuda miał z Peszką kosę po wiadomej historii
Ktoś tam gdzieś wspomniał o Dudce - to też możliwe aczkolwiek to też raczej nie jest już gracz na odsprzedaż

Ogryzek 18.08.2013 12:23

Każdy piłkarz po 26 roku życia w polskich realiach jest ciężki do odsprzedania za spore pieniądze za granice. Jeśli tacy odchodzą to za relatywnie nie duże pieniądze w stosunku do umiejętności.
Taki Traore czy Peszko przychodząc miałby zagwarantować jakość. Zarabiać to możemy na Stolarskich czy innych Frycach:)

szprotson 18.08.2013 12:38

arti jak ostatnio na boisku w Turcji wyglada Piech i Razack ? Mecze Stilica w Karpatach tez pewnie ogladasz a o Peszce wiesz gdzie trenował przez ostatnie miesiące prawda?

Czy prócz nazwiska wiesz coś wiecej o w/w pilkarzach ? wiesz w jakiej sa formie czy po prostu maja kiedyś znaczące nazwiska?

WISŁAZWE 18.08.2013 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1328065)
arti jak ostatnio na boisku w Turcji wyglada Piech i Razack ? Mecze Stilica w Karpatach tez pewnie ogladasz a o Peszce wiesz gdzie trenował przez ostatnie miesiące prawda?

Czy prócz nazwiska wiesz coś wiecej o w/w pilkarzach ? wiesz w jakiej sa formie czy po prostu maja kiedyś znaczące nazwiska?

A w drugą stronę można? :)

Czy na zdrowy rozum Paweł Brożek przez ostatnie miesiące pokazywał jak gra w Huelvie? Czy może po prostu ma znaczące nazwisko jak na polskie warunki.

Wyżej wymienieni piłkarze, bądź co bądź byli znaczącymi zawodnikami w swoich klubach w Ekstraklasie.

szprotson 18.08.2013 13:01

kiedyś owszem :
niemniej jednak - Stilic słynął z techniki uzytkowej ale jego minusem było bieganie - z wiekiem nie biega się więcej.
Piech tak samo, atutem jego była zadziorność i szybkość....techniki to on nie posiadał, zreszta gdyby był w jakiejkolwiek formie to chyba by go Waldek King powołał?O tym ze Razack jest bez formy to chuczy cała Warszawa a Peszkin okres przygotowawczy spędził w Płocku, trenując z lokalną Wisłą.Oczywiście jego atutem była szybkość i zwinnośc

Wolicjonalnie dla Smudy Polacy tak, zagraniczni raczej nie.

Bóg Trybun (objawion) 18.08.2013 14:05

Piech nie ma techniki? Przyjęcie piłki (pod kryciem/ w biegu), umie łamać obrońcę na lewo i prawo, umie się z piłka zabrać. Jeden z niewielu piłkarzy w naszej lidze, który wszystko próbował robić na szybkości.

Messim nie jest, slalomów nie wykonuje, gry nie kreuje ale linię obronną rozerwać potrafił. Nie ma wielkiej skuteczności ale cały czas jest pod grą wiec i mylić się łatwiej i szans na trafienie więcej. Dla niego i dla zespołu.

Tak czy siak nie wierzę, żeby przyszedł do nas.

Proud 18.08.2013 14:19

Pamiętam jak w jednym meczu z Wisłą, Piech wygrał prawie wszystkie główki (!!!)

Bodajże w PP rozgrywanym przy R22.

Dla mnie z Brożkiem stworzyliby bardzo dobry atak. Szybki, dynamiczny i może nawet...skuteczny.

ale to tylko gdybanie.

Bóg Trybun (objawion) 18.08.2013 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1328074)
Pamiętam jak w jednym meczu z Wisłą, Piech wygrał prawie wszystkie główki (!!!)

Bodajże w PP rozgrywanym przy R22.

Dla mnie z Brożkiem stworzyliby bardzo dobry atak. Szybki, dynamiczny i może nawet...skuteczny.

ale to tylko gdybanie.

ogólnie piech ma to, czego nie ma rafał (b.) i na odwrót. Nie chodzi mi o płeć.

Pierwszy z techniką, zdrowiem chociaż bez jakiejś wizji gry, drugi z przeglądem pola, pomysłem ale bez techniki i cherlawy. Ogólnie to gdyby uefa pozwoliła naszym zespołom grać w pucharach po dwunastu to bylibyśmy postrachem dla kazdego.
No ale platini aż tak bońka nie lubi.

grosz 19.08.2013 10:55

Zapowiadany transfer przez Smudę to Piotr Brożek

Korbit 19.08.2013 10:59

grosz skąd ta informacja? Smuda zapowiedział napadziora i pomocnika

AYALA 19.08.2013 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grosz (Post 1328133)

i dobrze, zawodnicy lewonożni są zawsze potrzebni

mitmichael 19.08.2013 11:12

Cytat:

To chyba tylko do rywalizacji na lewe skrzydło bo na lewa obrone przyleciał oczekiwany Donald

St Yabol 19.08.2013 11:13

Tyle, że jakiś czas temu była mowa o tym, że Smuda nie chce Piotrka

Tominho 19.08.2013 12:29

Może Smuda miał na myśli Lucasa Guedesa (w sensie pomocnika), o którym się ostatnio mówiło, że podpisze kontrakt z Wisłą :)

martin_6 19.08.2013 13:26

Cytat:

I jaki to ma sens? Nie można było przeprowadzić tego transferu miesiąc temu? Tak samo zresztą z jego bratem. A tak Piotrek będzie do gry pewnie dopiero za miesiąc/dwa.

Lukasz 19.08.2013 13:30

Cytat:

Dziś prasa lakonicznie twierdzi ze może Piech. http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a_Piecha_.html

Czyli nic nie wiadomo.

Rob_Zombie 19.08.2013 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1328159)
I jaki to ma sens? Nie można było przeprowadzić tego transferu miesiąc temu? Tak samo zresztą z jego bratem. A tak Piotrek będzie do gry pewnie dopiero za miesiąc/dwa.

A co on niedorozwój jakiś? Jak nie ma klubu to siedzi tylko przed telewizorem, żłopie piwo i wpieprza czipsy? Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Rozumiem że samemu nie jest się w stanie przygotować aż tak dobrze jak z drużyną, ale chłop ma tyle lat gry za sobą że chyba potrafi zadbać o swoją formę bez trenerskiego bata nad głową...

martin_6 19.08.2013 14:51

A bo to ja wiem, co robi w wolnych chwilach? Paweł akurat zapieprzał i to widać (chociaż i tak musi się jeszcze zgrać z resztą drużyny, czego byśmy uniknęli, gdyby przyszedł w okresie przygotowawczym). Czy Piotrek robił to samo? Kto go wie, tak czy inaczej lepiej by było mieć go już w lipcu.

wolfy 19.08.2013 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Korbit (Post 1328136)
grosz skąd ta informacja? Smuda zapowiedział napadziora i pomocnika

Jeżeli to prawda, to Piotrek miałby grać w pomocy.

Ale to raczej domysły grosza. Gdyby chcieli Piotrka, to wzięliby go już dawno temu...

Nie twierdzę, że to zły pomysł (mamy dwóch skrzydłowych w kadrze), ale... To by było bez sensu.
Chociaż, może akurat dlatego to prawda?

Karherop 19.08.2013 15:46

Smuda nie powoływał Piotrka do kadry nawet gdy nie mieliśmy lewego obrońcy , a sam Brożek był w życiowej formie w Trabzonie ( początek jego kariery tam i zarazem ostatni sensowny okres z jego życiorysu ).

Coś mi się nie chce wierzyć że właśnie do niego podchodzi Smuda z takim entuzjazmem .Sam fakt że Piotrek nie trenował 3 miesiące i odszedł w niesławie z Lechii nie świadczy o nim najlepiej . Podobnie ma się sprawa z Piechem do którego Smuda nie był nigdy przekonany i dopiero media go zmusiły do powołania do kadry. A tam Piech kariery nie zrobił .

Mam wrażenie że będziemy mieli niespodziankę dotyczącą nowych zawodników . Podobnie jak z Frycem odbędzie się to po cichu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl