Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Raphael 04.05.2009 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 720361)
(...) W Polsce nie da się zbudować dobrej drużyny, która będzie grać w fazach finałowych europejskich pucharów. Zaryzykuje stwierdzenie,że przez kolejnych kilka lat nie będziemy mieć zespołu nawet w PUEFA. Tak więc lepiej mieć to co mamy,niż się szarpać i napalać na nie wiadomo co. (...)

Heh, czyli jednak znowu kryzys polskiej piłki? To nic, że w tym sezonie jeden polski klub nie tylko zagrał w fazie grupowej ale zaszedł nieco dalej, właśnie do fazy pucharowej. Ale jak widać wg Ciebie to szczyt możliwości polskich klubów, które z roku na rok zwiększają swój budżet o kilkadziesiąt procent i stać ich na zatrudnianie coraz lepszych piłkarzy z kraju i zagranicy. Rozbudowują swoją infrastrukturę (stadiony), przyciągają coraz więcej kibiców na stadiony. Jednym słowem zwiększają swoje możliwości sportowo-finansowe i to prawdopodobnie dużo szybciej niż sąsiedzi z rankingu UEFA.
Jednak jak widać lepiej jest ponarzekać i stwierdzić, że i tak się nie uda. Taki już stary polski zwyczaj.

P.S. Może jednak masz racje, że polskie kluby nie zagrają już w Pucharze UEFA bo ten zmienia nazwę na Liga Europejska.

Szary007 04.05.2009 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 720403)
no i wycofaja ich z rozgrywek a wszystkim dadza za mecz z nimi walkowery. dla Wisly czysty zysk ;)

Nie wiem czy aż taki zysk, bo gdyby nie ich remis z Lechem, i w poprzedniej rundzie remis z Legią,to różnie mogłoby byc :P

westersyl 04.05.2009 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szary007 (Post 720438)
Nie wiem czy aż taki zysk, bo gdyby nie ich remis z Lechem, i w poprzedniej rundzie remis z Legią,to różnie mogłoby byc :P

Nie zapomnij, że w poprzedniej rundzie my też z nimi zremisowaliśmy.

loozak84 04.05.2009 16:06

no tak, ale wyniki meczow rozegranych pozostana w mocy - tak bylo min. z Kmita Zabierzow.

ale nawet jak zastrajkuja z Gornikiem to juz na Wisle pewnie wyjda - chec zmierzenia sie z takim przeciwnikiem raczej zwyciezy.

wislak68 04.05.2009 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 720403)
no i wycofaja ich z rozgrywek a wszystkim dadza za mecz z nimi walkowery. dla Wisly czysty zysk ;)

Dla Amiki też. Nie jestem tylko pewien czy walkower byłby za cały sezon czy tylko za rundę (bo wtedy gorzej).

Marszałek 04.05.2009 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 720435)
Heh, czyli jednak znowu kryzys polskiej piłki? To nic, że w tym sezonie jeden polski klub nie tylko zagrał w fazie grupowej ale zaszedł nieco dalej, właśnie do fazy pucharowej. Ale jak widać wg Ciebie to szczyt możliwości polskich klubów, które z roku na rok zwiększają swój budżet o kilkadziesiąt procent i stać ich na zatrudnianie coraz lepszych piłkarzy z kraju i zagranicy. Rozbudowują swoją infrastrukturę (stadiony), przyciągają coraz więcej kibiców na stadiony. Jednym słowem zwiększają swoje możliwości sportowo-finansowe i to prawdopodobnie dużo szybciej niż sąsiedzi z rankingu UEFA.
Jednak jak widać lepiej jest ponarzekać i stwierdzić, że i tak się nie uda. Taki już stary polski zwyczaj.

P.S. Może jednak masz racje, że polskie kluby nie zagrają już w Pucharze UEFA bo ten zmienia nazwę na Liga Europejska.

My nie robimy nic ponad to co jest normą na zachodzie. Czyli stadiony. A co do budżetów:) kogo Ty chcesz takimi pieniędzmi przyciągnąć? Niech wzrastają ile chcą, wobec braku odpowiedniego zarządzania możesz wydawać i miliony na transfery. Nic z tego nie będzie. No chyba,że myślisz o realizowaniu opcji ukraińskiej, gdzie kasa na sport a zasady rynkowe nie mają ze sobą nic współnego. Piszesz,że jest postęp. Pewnie,w stosunku do tego co było 10 lat temu to i owszem. Ale ja dokonuje porównań na tle zachodu i wschodu a nie naszej przaśnej ligi. Jak widzę średniaków choćby z Niemiec to nie wiedzę w jakimś realnym przedziale czasowy kiedy polski średnika mógłby walczyć z Niemieckim jak równy z równym.

Stavanger 04.05.2009 16:21

Pojawiła się informacja, że w bramce Lecha znów znajdzie się Ivan Turina, a Kotorowski wróci na ławkę. Według mnie, to akt desperacji. Turina jakimś wielkim olśnieniem nie jest, a wywalać Kotora za jeden błąd, który się może zdarzyć każdemu i za to, że jego koledzy już gwiazdorzą zamiast grać to chory pomysł.:-/ Dziwny ten Lech.

bbbnba 04.05.2009 16:46

Kotorowski popełnił drugi błąd z rzędu - w pucharowym meczu z Polonią puścił podobną bramkę z rzutu wolnego.

Raphael 04.05.2009 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 720458)
(...)

Dlaczego od razu zakładasz, że wraz z większymi pieniędzmi będzie szło złe zarządzanie?
Jeszcze kilka lat temu piłkarzy z kontraktami rzędu 200 tys. € można było policzyć na palcach jednej ręki. Teraz w samej czołowej trójce jest takich piłkarzy ponad 20. Na grę w polskich klubach udaję się namówić coraz to lepszych obcokrajowców (Roger, Stilić, Arboleda, Marcelo itd.) i zatrzymywać zatrzymywać większą ilość czołowych Polaków. To jest dowód na to, że zwiększanie budżetów niesie za sobą wzrost poziomu sportowego.

Razem ze stadionami pójdzie dalszy rozwój. Nie tylko chodzi tu o większe pieniądze z biletów czy sponsorów oraz praw TV i wyższe kontrakty dla coraz lepszych graczy. Liga wizualnie zbliżona do zachodnich, cała jej oprawa powinna bardziej działać na wyobraźnię młodych piłkarzy. Tacy juniorzy mając w perspektywie grę w innym niż dotychczasowy piłkarskim świecie w dużym stopniu oczyszczonym dodatkowo z korupcji, inaczej będą podchodzić do swojej profesji i będzie więcej więcej Frankowskich, Żurawskich czy Brożków, którzy nie będą chcieli za wszelką cenę odchodzić na zachód.

Ukraina (nie mówiąc już o Niemczech) to jest na razie inny rozmiar kapelusza. Kluby z tego kraju w tym sezonie uzbierały do rankingu UEFA więcej niż kluby jakiegokolwiek innego kraju.
Polskie kluby na razie mają doszusować do takiego europejskiego średniego poziomu, przez który rozumiem rokroczną grę w fazie grupowej Ligi Europejskiej przynajmniej jednego zespołu i grę mistrza Polski w LM raz na parę lat. Na razie musimy być w stanie wygrywać rywalizację z klubami z Czech, Serbii czy Szwajcarii.
To jest moim zdaniem jak najbardziej realne w perspektywie najbliższych paru lat, no chyba, że z góry zakłada się niepowodzenie ale przy takim podejściu do życia nic nigdy się nie uda w jakiejkolwiek sferze ludzkiej działalności.

W tym sezonie Lech, Wisła i Legia zdobyły 5 pkt do rankingu UEFA. Jeśli przez kolejne cztery sezony uda się to przynajmniej powtórzyć to za 5 lat będziemy mieć 2 kluby w eliminacjach do LM. Wtedy się już będzie mówiło o prawdziwym boomie piłki klubowej.

Wojtas 04.05.2009 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 720258)
za 2 tygodnie mecz ŁKS-Wisła

Ale nie ma co sie łudzic ze odpuszcza itd

Poki co i tak niewiadomo czy wgole beda grac ...

ŁKS przypomina mi kiedys GKS Katowice,ktory tez sie rozsypał

Suchman 04.05.2009 20:51

Zawodnicy ŁKS-u tak gadają bo tym sposobem zwracają uwagę mediów i kibiców na ich problem. Moim zdaniem i w meczu z Górnikiem i tym bardziej z nami wystąpią. Może opóźnią swoje wejscie na murawę ale zagrają. Jeżeli im zależy na znalezieniu nowego klubu (a są chętni na nich) to będą chcieli się pokazac, zwłaszcza w meczu z Wisełką. Więc nie ma się co łudzic, że dostaniemy walkowera za to spotkanie.

gooro33 04.05.2009 21:06

Nie wiem dlaczego tak wiele osob mysli o tym walkowerze z LKSem....
Jesli mamy miec to mistrzostwo to niech nasi grajkowie wygraja je swoja determinacja, skutecznoscia a nie przy stolikach nie wychodzac nawet na murawe...
Taki mistrz to wstyd a nie powod do dumy... Szczegolnie ze LKS to druzyna do ogrania przez naszych bo co najwyzej maja sklad na ligowego sredniaka.

GemHZR 04.05.2009 21:59

http://www.pilka24.pl/pzpn ciekawa inicjatywa :D

Suchman 04.05.2009 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 720818)
http://www.pilka24.pl/pzpn ciekawa inicjatywa :D

Incjatywa ciekawa:) , ale... według mnie nie powinno się likwidowac PZPN (w każdym kraju musi byc takowy związek), a wywalic 2/3 ludzi którzy tam pracują z przezesem Lato na czele:evil:

ToTylkoJa 04.05.2009 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 720654)
i co chcesz osiągnąć tym tekstem? nie znasz mnie ani trochę... [...]

A co ma piernik do wiatraka? Widzę, że ani trochę nie zrozumiałeś mojego przesłania. A było dośc proste, tak mi się wydawało. Więc chyba pora na tym zakończyć.

A co do tematu, to ostatnio analizowałem sobie mecze Wisły na chłodno, szczególnie rzuty rożne (przed meczem z Legią). I jestem w lekkim szoku, że praktycznie za każdym razem są one wykonywane tak samo - długa wrzutka piłki na Marcelo, ten zbija ją w stronę bramki i w ten sposób stwarza zagrożenie. Dziwi mnie to, że wychodzi to praktycznie za każdym razem. Urban przy Marcelo musi ustawić Choto, bo inny zawodnik nie będzie miał szans z Brazylijczykiem.

Coolpick 04.05.2009 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Suchman (Post 720827)
Incjatywa ciekawa:) , ale... według mnie nie powinno się likwidowac PZPN (w każdym kraju musi byc takowy związek), a wywalic 2/3 ludzi którzy tam pracują z przezesem Lato na czele:evil:

Po rozwiazaniu PZPNu na pewno zalozonoby nowy zwiazek i tam obsadzono by juz innych ludzi, a mialby uprawnienia podobne do tych, jakie ma teraz, to nie problem. Niestety nie uda sie zebrac raczej 500 tysiecy podpisow

spirit 05.05.2009 07:47

Zebranie 0,5 mln podpisów nie byłoby jakoś wybitnie trudne. Trudne, ale nie wybitnie trudne. Tyle że ja uważam, że problemem nie jest sam związek jako taki ale ludzie nim kierujący (odkrywcze to, nie ma co :rotfl:) i to ich trzeba się pozbyć i wprowadzić gruntowne zmiany. Niestety wszystko wskazuje na to, że ta eliminacja nastąpi przez naturalny odsiew. Czyli póki nie zaczną wąchać kwiatków od spodu, tyle że to też nie jest żadną gwarancją, że ci, którzy przyjdą po nich, będą lepsi.W końcu przekręty były, są i będą.

Co do naszej kopanej. Amica wg mnie ostatecznie spuchła i już się nie podniosą. Głównymi kandydatami jesteśmy my i Legia. Każdy wynik inny niż nasza porażka w meczu z Legią (która wg mnie dałaby już Legii mistrza) nic w sumie nie zmieni poza tym, że do końca zostanie mecz mniej i zwiększą się szanse Bełchatowa, który ma naprawdę łatwy terminarz (inna sprawa że GKS w tym sezonie ma jedną regularność - po kilku bardzo dobrych, wygranych meczach przychodzi seria występów kiepsko-beznadziejnych w których zdobywają mało punktów).

AYALA 05.05.2009 08:03

w pełni sie zgadzam z felietonem Błońskiego w Wyborczej który pisze że z roku na rok Wisła i Legią są coraz słabsze a mimo to praktycznie tylko te dwa zespoły walczą co roku o mistrza.Tylko żeby w pucharach lepiej poszło w przyszłym sezonie.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...tak_graja.html

maTyS. 05.05.2009 08:23

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17f89
Amica się sypie..oj sypie się,wychodzi na koniec sezonu brak szerokiej i wyrównanej kadry.

pan_premier 05.05.2009 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 720896)
w pełni sie zgadzam z felietonem Błońskiego w Wyborczej który pisze że z roku na rok Wisła i Legią są coraz słabsze a mimo to praktycznie tylko te dwa zespoły walczą co roku o mistrza.Tylko żeby w pucharach lepiej poszło w przyszłym sezonie.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...tak_graja.html

tzw. .......enie o Szopenie.

Mistrz będzie słaby to wie każdy, ale udowadnianie to powołaniami boskiego Leło czy sprzedawaniem uciekinierów i emerytów to jakas paranoja,
Artykuł na zasadzie "postaw teze a ja ja udowodnię"
Dziennikarze zmoczyli już majty na Wielkiego Lecha, a tu mistrz się od nich oddala. Dramat :)

7 kotów 05.05.2009 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 720904)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17f89
Amica się sypie..oj sypie się,wychodzi na koniec sezonu brak szerokiej i wyrównanej kadry.

Nikt sie nie sypie, tylko w bialych rekawiczkach zalatwia sobie 3pkt w meczu z Polonia Warszawa.
W lidze padnie dokladnie odwrotny wynik jak w polfinale PP. Z .......eniem Smudy, ze zebrali sie w garsc i pokazali.

szczebrzeszcz 05.05.2009 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 720910)
tzw. .......enie o Szopenie.

Mistrz będzie słaby to wie każdy, ale udowadnianie to powołaniami boskiego Leło czy sprzedawaniem uciekinierów i emerytów to jakas paranoja,
Artykuł na zasadzie "postaw teze a ja ja udowodnię"
Dziennikarze zmoczyli już majty na Wielkiego Lecha, a tu mistrz się od nich oddala. Dramat :)

hehe
nagle się okazało, że tematu Lecha dla nich nie ma, ba nigdy nie było, "przecież my zawsze o Legii i Wiśle piszemy"

piszą bo pisać muszą, za co by "misie" jadły i piły

loozak84 05.05.2009 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 720925)
Nikt sie nie sypie, tylko w bialych rekawiczkach zalatwia sobie 3pkt w meczu z Polonia Warszawa.
W lidze padnie dokladnie odwrotny wynik jak w polfinale PP. Z .......eniem Smudy, ze zebrali sie w garsc i pokazali.

Ale trzeba wziac pod uwage, ze Lech ma realna szanse wypasc z pudla wiec takie kombinowanie moze sie dla nich skonczyc tragicznie. Chyba ze maja tez zaklepany mecz ze Slaskiem.

zim zum 05.05.2009 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 720952)
Ale trzeba wziac pod uwage, ze Lech ma realna szanse wypasc z pudla wiec takie kombinowanie moze sie dla nich skonczyc tragicznie. Chyba ze maja tez zaklepany mecz ze Slaskiem.

wątpie żeby Bełchatów ich minął

GemHZR 05.05.2009 10:48

O słabym mistrzu pisze się od sprzedania przez Was Żurawskiego, Legia, Zagłębie, Wisła z zeszłego roku, nic odkrywczego nie wymyślił. Dawno wiadomo, że jesteśmy dziurą na mapie europejskiej piłki, a naokoło nas Niemcy, Czechy, Ukraina i mniejsze kraje, które zaczynają nas przeganiać. Gdyby piłka nie była sportem narodowym to byśmy się pasjonowali siatkówką, koszykówką czy żużlem, które są na wysokim poziomie, a kopacze biegaliby po boiskach z pierwszoligową frekwencją bliską zeru, o ich wynikach informowano by raz na rok. Żeby nie było tak źle to napiszę, że jak dla mnie to przynajmniej poziom organizacyjny się cały czas podnosi, mimo corocznych problemów z licencjami i bankrutami. W czołówce coraz więcej jest klubów profesjonalnie zarządzanych(nie bez błędów, ale cały czas się uczą), mam nadzieję, że będzie to obejmować coraz szersze kręgi i niższe ligi, powinny za tym iść większe pieniądze i wyniki. Powinniśmy odbić się od dna.

7 kotów 05.05.2009 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 720952)

Spieta Polonia jest w stanie wygrac u siebie z Amika. W PP i w lidze.
PP moze Polonii dac gre w PUEFA - zakladajac ze Ruch sie zamuruje z Legia w 1/2 finalu to pokonanie ich w finale nie jest niemozliwe. Na awans do pucharow z ligi szans nie maja.
Natomiast Amika prezentuajac mizerna skutecznosc i slaba gre, moze stracic punkty w Warszawie co sumujac z LEDWIE PUNKTEM przewagi na GKSB moze ich wykopac z podium i PUEFA.
Dojdzie do prostej wymiany: PP za lige.

Fatalna seria Amiki tez nie moze trwac bez konca i zapewne NIE PRZEGRAJA we Wroclawiu ze Slaskiem (a ci graja dla zabawy i byle Arka im strzela 3 gole). Jesli wygraja - to 9pkt w ostatnich 3 meczach jest 100% pewne.

Amika bedzie mistrzem w wypadku:
remisu Wisly z L w Krakowie, i potkniecia Legii we Wroclawiu, - Bardzo realne
porazki L w Krakowie i potknieciu Wisly w Lodzi lub Gdansku, - jeszcze bardziej realne

Legia bedzie mistrzem:
W wypaku zwyciestwa w Krakowie i NIEPORAZKI ( : ) ) we Wroclawiu - malo realne
remisu w Krakowie i zwyciestwa we Wroclawiu - bardzo realne

Wisla bedzie mistrzem jesli?:
Wygra z Legia, wygra w Lodzi (badz uzyska walkower), wygra w Gdansku, wygra ze Slaskiem - malo realne
straci punkty w ktoryms z wyjazdow, ale poznanskie i warszawskie barany tez wtopia, np we Wrocku. - CALKIEM REALNE.

Puchar Polski zdobedzie dosyc nieoczekiwanie Polonia Warszawa :)

Zapomnailem o OBJAWIENIU sezonu czyli Belchatowie,
ci nie zrobia sztycha, bo
1) -6. zwyciestw z rzedu wystarczy,
2) W Warszawie z Polonia nie wygraja, bo Polonisci maja starcha wpierdzielic kolejny mecz ligowy, nie zapominjmy ze maja objawionego idiote za prezesa
3) graja za 2 tyg z parchatymi zza Blon a ci oczwiscie sie musza utrzymac, no bo jak to inaczej :/

loozak84 05.05.2009 12:00

to co piszesz to wszystko jest calkiem realne - nie wydaje mi sie tylko zeby Lech kalkulowal w taki sposob bo o ile z boku to co napisales wyglada sensownie - o tyle majac noz na gardle (a Lech ma) ciezko rezygnowac z najprostszego w tej chwili sposobu na miejsce w pucharach jakim jest PP. wydaje mi sie to zbyt duzym ryzykiem dla kogos kto nie tylko traci sportowo ale tez konkretne pieniadze itp.
gdyby jeszcze mecze PP byly po nastepnej kolejce ligowej - to ok. ale przed meczem ze Slaskiem to jest sliska sprawa. chyba, ze rzeczywiscie maja ustawiony ten mecz.

7 kotów 05.05.2009 12:07

Najpewniejsze miesjce w pucharach to nie PP tylko liga. Dla Lecha/Amiki oczywiscie.

Droga przez PP:
Wygrac w Warszawie z Polonia,
wygrac final, niewiadomo czy z Ruchem czy z Legia.

Droga przez lige: wygrac mecze u siebie z Lechia i Pajacami.

Polonia jedyne szanse na Puchary ma przez PP. Po co komplikowac sobie i Poznaniakom sytuacje, jak mozna milo, bezstresowo i uczciwie. Po polsku : )

Marszałek 05.05.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 720985)
koszykówką .

Z całym szacunkiem, ale nasz basket rodzimy jest tak nisko,że zaraz zaryje łbem o dno. Piłka kopana przy nim to oaza spokoju i dobrobytu oraz rzetelności decyzyjnej.

loozak84 05.05.2009 12:29

najlatwiejsza w sensie, ze nei trzeba sie przebijac przez poczatkowe rundy eliminacyjne.

no ale jestem sklonny sie z tym zgodzic :) ale pogdybajmy - jesli Lech wejdzie to finalu PP to:
a)
- gra z Legia, ktora moze zdobyc mistrza i wtedy bez wzgledu na wynik meczu finalowego wchodzi do pucharow
- Legia nie zdobywa mistrza - wtedy Lech musi wygrac PP lub zajac 4 miejsce w lidze (bo Legia zwolni to miejsce wygrywajac PP) - co ja co ale Lech juz poza 4 nie wypadnie.

b)
gra z Ruchem, ktory jest slabszy pilkarsko niz Cracovia a moze nawet i Lechia, ktore beda gryzly trawe bo o utrzymanie beda bic sie do ostatniej kolejki.

7 kotów 05.05.2009 12:44

i wlasnie te punkciki A i B i C i D sprawiaja ze nasza liga jest tak zajebista :lol:

PS
Slabszy pilkarsko Ruch o malo co nie wygral na Bulgarskiej przedwczoraj :)

AS82 05.05.2009 13:18

Moze dzieki temu ze liga jest wyrownana i wszyscy mowia ze Mistrz bedzie duzo slabszy niz dotychczas,bedzie mniejsze rozczarowanie jesli znow polska druzyna nie uzyska nic w Pucharach,albo prawdziwy szał jak sie komuś uda awansowac do LM.Za KAsperczaka wygrywalismy lige 15 punktami przewagi,po to by odpasc z Dynamo Tbilisi,wiec moze lepiej wygrać lige 1 pkt ,i nie robiac sobie apetytów cos w koncu zagrac w pucharach.

GemHZR 05.05.2009 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 721052)
Z całym szacunkiem, ale nasz basket rodzimy jest tak nisko,że zaraz zaryje łbem o dno. Piłka kopana przy nim to oaza spokoju i dobrobytu oraz rzetelności decyzyjnej.

Trochę się przy tym zawahałem, ale popatrzyłem, że jednak gdzieś tam grają w europie, ostatnio nie najlepiej co prawda. To może jeszcze skoki narciarskie ... :D

wolfy 05.05.2009 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 721212)
Trochę się przy tym zawahałem, ale popatrzyłem, że jednak gdzieś tam grają w europie, ostatnio nie najlepiej co prawda. To może jeszcze skoki narciarskie ... :D

Próbuj, próbuj - masz u mnie plus za inicjatywę:lol:

1q2 05.05.2009 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 721050)

Polonia jedyne szanse na Puchary ma przez PP. Po co komplikowac sobie i Poznaniakom sytuacje, jak mozna milo, bezstresowo i uczciwie. Po polsku : )

Oj to jest bardzo prawdopodobne - szczególnie że to transakcja bezgotówkowa więc nie ma ryzyka że jakiś CBŚ czy CBA wyleti z za krzaka;)

Pan Jotka 05.05.2009 21:45

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

No to juz wiadomo jaka Lech dostal nagrode !

LAB 05.05.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 721467)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

No to juz wiadomo jaka Lech dostal nagrode !

Haha a ogladaliscie lige plus na canalu jak Tarasiewicz sie wymądrzał a potem Smokowski mu powiedział ze tak bedzie(2 mecze banicji) to od razu mu łuła zmiękła i zaczał przez 15 minut wszystkich przepraszac :D Niezłe to było:D

slaskWKSslask 05.05.2009 23:13

Nie zauwayżyłem,żeby Trenerowi sie nagle nastawienie zmieniło,żeby przedkimkolwiek padał na kolana i przepraszał. Poza Tym Tarasiewicz sie nie wymądrza,gdybyś znał tego Pana to byś wiedział ,że tak wygląda dyskusja z nim. Inny medialny poziom niż Franz "jestem z wioski" Smuda. Miło będzie spojrzeć na kolejną sfrustrowaną minę Smudy po porażce na Oporowskiej, w co jak widzę niestety niewielu z Was wierzy. Zaaskoczymy Was in plus, pomożemy Wam i razem bedziemy świętowąć kolejny Wślacki tytuł. O tym też jestem przekonany.

Kris54 05.05.2009 23:34

Z Tarasiewiczem na ławce czy bez niego Śląsk ii tak sobie poradzi z Lechem, ja w to głęboko wierzę. I tak jak kolega z Wrocławia nie widzialem zeby Tarasiewicz się jakoś specjalnie kajał, poza w meczu z wiertArką każdemu mogłyby puścić nerwy ;)

szczebrzeszcz 05.05.2009 23:51

oglądałem Ligę + właśnie ze względu na Tarasiewicza...

niezły gość :)

Wisłę pochwalił więc złego słowa powiedzieć nie można ;-)

ale fakt trochę go ścięło, jak się dowiedział gdzie usiądzie w meczu z Lechem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl