Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

domin_czyzyny 18.07.2014 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1368621)
Znów kilka złotych mniej dla klubu .......
Ciesz się.

Cieszymy się dlatego, że kibice nawet z innych miast się z nami solidaryzuja. Mniej kasy znaczy, że szybciej nastąpi pożegnanie łysej pały....

Tyle i aż tyle. Tylko kwestie finansowe mogą zmusić właściciela do działania.

63.5 Kg 18.07.2014 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1368621)
Znów kilka złotych mniej dla klubu .......
Ciesz się.

A to moja wina czy tego który chce "uzdrowić" pilke nozna...

63.5 Kg 18.07.2014 19:57

Widzisz a ja mam taki przebieg jak Ajronek...
Zapewne pamiętam te same mecze i te same wydarzenia co On..
Ale mnie wlasnie te oprawy ciesza...

Ajronek 18.07.2014 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1368631)
Widzisz a ja mam taki przebieg jak Ajronek...
Zapewne pamiętam te same mecze i te same wydarzenia co On..
Ale mnie wlasnie te oprawy ciesza...

Wbrew pozorom ja też lubię oprawy - jak są z jajem, jak są pro-Wiślackie. Nie lubię tych negatywnych, z bluzgami, z pozdrowieniami do więzienia. I na prawdę bywały okresy gdzie doping był głównie pozytywny, nawet część kibiców gwizdała jak się zaczynały jakieś negatywne teksty, ale potem wszystko wróciło do "normy" a już mieszanie polityki do dopingu to dramat. Tym niemniej, jeśli mam wybrać między oprawami, racami, śpiewami z zamkniętym stadionem czy innymi karami a bojkotem i spokojem to wybieram to drugie, bo dla mnie Wisła jest najważniejsza. A nie race, oprawy itp.

domin_czyzyny 18.07.2014 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajronek (Post 1368636)
Wbrew pozorom ja też lubię oprawy - jak są z jajem, jak są pro-Wiślackie. Nie lubię tych negatywnych, z bluzgami, z pozdrowieniami do więzienia. I na prawdę bywały okresy gdzie doping był głównie pozytywny, nawet część kibiców gwizdała jak się zaczynały jakieś negatywne teksty, ale potem wszystko wróciło do "normy" a już mieszanie polityki do dopingu to dramat. Tym niemniej, jeśli mam wybrać między oprawami, racami, śpiewami z zamkniętym stadionem czy innymi karami a bojkotem i spokojem to wybieram to drugie, bo dla mnie Wisła jest najważniejsza. A nie race, oprawy itp.

Wbrew pozorom lubisz też POlicje i tajniaków. Lubisz jak warszawski patafian niszczy nasz klub, jak zniszczył kibicowanie i armosfere na stadionie, jak oszukał kibiców, itp.

Co Ty lubisz to może obchodzi Twoich kolegów, a nie nas. Co ma byc na oprawie to nie Twoja domena, Ty moglbys ja robic co najwyzej na turniej coca-cola cup. Jesli lubisz tylko pozytywny doping to nic nie szkodzi brac tylko w nim udzial...i nie mieszaj sie do spraw, ktorych Twoja mózgownica calkowicie nie pojmuje.

bonawentura 18.07.2014 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1368638)
Wbrew pozorom lubisz też POlicje i tajniaków. Lubisz jak warszawski patafian niszczy nasz klub, jak zniszczył kibicowanie i armosfere na stadionie, jak oszukał kibiców, itp.

Co Ty lubisz to może obchodzi Twoich kolegów, a nie nas. Co ma byc na oprawie to nie Twoja domena, Ty moglbys ja robic co najwyzej na turniej coca-cola cup. Jesli lubisz tylko pozytywny doping to nic nie szkodzi brac tylko w nim udzial...i nie mieszaj sie do spraw, ktorych Twoja mózgownica calkowicie nie pojmuje.

To znaczy? Może moja pojmie - spróbuj mi wyjaśnić o co w tym bojkocie chodzi? Co było przyczyną... no, spróbuję pojąć...

domin_czyzyny 18.07.2014 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1368640)
To znaczy? Może moja pojmie - spróbuj mi wyjaśnić o co w tym bojkocie chodzi? Co było przyczyną... no, spróbuję pojąć...

Ty juz pokazałeś kilka stron wstecz na co Cię stac. Starczy.

63.5 Kg 18.07.2014 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1368640)

Ale co Ci ma tlumaczyc jak jesteś niekumaty...

Flinston 18.07.2014 21:30

Ukrzyżowano Jacka ?

https://www.youtube.com/watch?v=SJgaXWaIClM

domin_czyzyny 18.07.2014 21:35

To teraz pewnie lysy da zakazy wszystkim z Prądnika i Olszy...

bonawentura 18.07.2014 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1368649)
Ale co Ci ma tlumaczyc jak jesteś niekumaty...

Tak bezmózgi wolą uprawiać sofistykę i wmawiać, że to ja niekumaty :D rozbawiłeś mnie - nie chcecie tłumaczyć to nie tłumaczcie, ale dla mnie albo jesteście bezmózgami albo macie w tym interes (finansowy) by bojkotować Wisłę.

Kocur 18.07.2014 22:01

Tu masz napisane:

http://pajacek.pl/

a jak tego nie zrozumiesz to jesteś albo bezmózgiem albo masz interes (finansowy) w niszczeniu klubu

Flinston 18.07.2014 22:01

Bojkot jest dlatego że Bednarz dał zakazy 200 niewinnym kibicom, że wprowadził policje na trybuny, że niszczy klub, nie ma szacunka do swojego chlebodawcy, nie ma szacunku do stuletniej tradycji klubu, nie ma pojęcia jak zarządzać klubem, oszukał kibiców perfidnie przy sprawie ze złotówką od biletu i tak dalej i tak dalej można wymieniać w nieskończoność.

63.5 Kg 18.07.2014 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1368665)
Tak bezmózgi wolą uprawiać sofistykę i wmawiać, że to ja niekumaty :D rozbawiłeś mnie - nie chcecie tłumaczyć to nie tłumaczcie, ale dla mnie albo jesteście bezmózgami albo macie w tym interes (finansowy) by bojkotować Wisłę.

Dobra skończy te chora debate...
Nie uważam abys bym osoba na odpowiednim poziomie ,abym mogl podejmowac z Toba zbedna polemikę...
A tak w ogole to nas przejrzales mamy ogromny interes w tym wszystkim...

juniho 18.07.2014 22:03

po co wogóle z tymi capami gadacie?szkoda nerwów panowie...robimy swoje a nie tylko klepiemy w klawiature:)

TSWojtas 18.07.2014 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1368665)

....a mać - chłopie rzucasz na lewo i prawo inwektywami w stronę Nas olbrzymiej większości która BOJKOTUJE ten burdel który dzieje się w Naszym klubie pod przewodnictwem JB. Uważasz się za elitę ? Tak jak młodzi wykształceni z wielkich miast?To pomyśl że Wisła jest w tym momencie jak narkoman - dawał byś np synowi kasę na koke byle by zachowywał się w miarę normalnie ? NIE . Wolał byś by poszedł na odwyk spadł na dół by się podnieść. Tak też uważa większość myślących kiboli Wisły - nie ma co przedłużać agonii - czas się jej przeciwstawić! Tyle.

Pozdrawiam bojkotujących - mamy rację - WYGRAMY - dla dobra WISŁY

bonawentura 18.07.2014 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Flinston (Post 1368667)
Bojkot jest dlatego że Bednarz dał zakazy 200 niewinnym kibicom, że wprowadził policje na trybuny, że niszczy klub, nie ma szacunka do swojego chlebodawcy, nie ma szacunku do stuletniej tradycji klubu, nie ma pojęcia jak zarządzać klubem, oszukał kibiców perfidnie przy sprawie ze złotówką od biletu i tak dalej i tak dalej można wymieniać w nieskończoność.

Mogli pójść do klubu i anulować ten zakaz - ale nikomu się nie chciało albo każdy bał się wyłamać, legitymizując w ten sposób imbecyli, którzy na meczu z Ruchem chcieli podpalić stadion narażając zdrowie niewinnych ludzi. A złotówka od biletu to interes garstki osób, którzy chcieli klub oskubać w tych trudnych finansowo chwilach.

Mówcie sobie co chcecie, róbcie co chcecie - ale wykrzykiwać "CAŁA WISŁA KRZYCZY RAZEM, CZAS POŻEGNAĆ SIĘ Z BEDNARZEM" moglibyście równie dobrze przez całe 90 minut przy R22. Nie chcecie, to nie - spuszczajcie Wisłę do czwartej ligi...

KuKoC 18.07.2014 22:27

Po co wy jeszcze gadacie z tym imbecylem? Jego jedynym celem jest wciągać was w głupie przepychanki o sprawach juz dawno oklepanych ... Fakty realne nie wirtualne są natomiast takie że po raz kolejny nasi elitarni kibice pokazali na co ich stać w Łęcznej..

BW.WISŁA 18.07.2014 22:27

Chłopie, Ty albo faktycznie nie wiesz po co jest ten protest albo Ci jacek płaci żebyś tu zgrywał idiotę i wprowadzał niedoinformowanych w błąd. Dowiedz się skąd miała by ta złotówka iść a później pisz. Mieli podpisać jakieś pożal się Boże papierki po to żeby stać z milicją na trybunie :shock: ??
Proszę Cię zamilcz już bo wstyd jak hu...

Ogryzek 18.07.2014 22:28

bonawentura
Jakbyśmy spadli do IV ligi a jednocześnie za jednym zamachem pozbyli się 82 mln długu wobec TF, to kto wie czy nie byłoby to lepsze dla klubu. Mając ten garb zawsze będziemy ciągnięci w dół. No może kibice piłki nożnej płakaliby kilka sezonów, ale kibice Wisły podobnie jak kibice Lechii wcześniej nie płakaliby tylko robili swoje.

Więc kolego bonawentura nie strasz IV ligą. Tego to może się bać taki Kapka czy Rogala bo nie będzie miał na czym żerować. A Bednarz jak taki profesjonalista widząc że jego działania i jego osoba jest kością niezgody sam powinien zrezygnować. A nie wyzywać kibiców Wisły od rasistów i inne bzdury. Co on zaraził się od oszołoma B.Sienkiewicza i też zwalcza polski patriotyzm?

zim zum 18.07.2014 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1368675)
Mogli pójść do klubu i anulować ten zakaz - ale nikomu się nie chciało albo każdy bał się wyłamać, legitymizując w ten sposób imbecyli, którzy na meczu z Ruchem chcieli podpalić stadion narażając zdrowie niewinnych ludzi. A złotówka od biletu to interes garstki osób, którzy chcieli klub oskubać w tych trudnych finansowo chwilach.

Mówcie sobie co chcecie, róbcie co chcecie - ale wykrzykiwać "CAŁA WISŁA KRZYCZY RAZEM, CZAS POŻEGNAĆ SIĘ Z BEDNARZEM" moglibyście równie dobrze przez całe 90 minut przy R22. Nie chcecie, to nie - spuszczajcie Wisłę do czwartej ligi...

Stary, weź się ogarnij. Ktoś nic nie zrobił i ma się iść z tego tłumaczyć ? Tylko po to, żeby jeszcze potem łaskawie zapłacić za oglądanie gości będących na poziomie amatorów z Irlandii i Estonii ? Niech się Pan Bednarz zastanowi czego chce. Chce przyciągać sponsorów, chce stawiać klub na nogi, tylko jak ? W tygodniu jedzie do Warszawy i pracuje nad przepisami, które za chwile spowodują, że za mandat za prędkość dostaniesz zakaz stadionowy. Potem opowiada, że on w sumie to może grać przy pustych trybunach....a na końcu idzie walczyć o kontrakty sponsorskie ? I kto mu wystawi reklamę w pustostanie ?

Gwiaździsty 18.07.2014 22:50

Najlepszym podsumowaniem tematu jest pełny sektor wiernych bednarzoamaniaków w Łęcznej.

MWK 18.07.2014 22:52

Ja .......e, świat się chyba kończy. Gdyby nasi rodzice mieli takie podejście jak ZNAKOMITA część tego forum to byśmy się dalej rosyjskiego w szkole uczyli, albo już tak urzędowo nim posługiwali

wiesniak84 18.07.2014 22:52

A m e n !!!

milosz 18.07.2014 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1368675)

Po pierwsze napisz proszę, jaki efekt byłby tego pokrzykiwania, żaden czy ..żaden. Po drugie skoro główna teza jest imć prezesa taka, iż piłka nożna ma być "dla elity kulturalnej", to tworzy eksperyment nigdzie nie istniejący..już pomijam fakt, że sam ze swoim burackim zachowaniem z konferencji prasowej, miejsca by w tej elicie nie znalazł, to jest eksperyment społecznie szkodliwy, bo uderzający w podstawy demokracji, która jest dla wszystkich, a piłka nożna i sport masowy zwłaszcza. A co do IV ligi, to może nas spuścić tylko BC, nie JB i nie SKWK, to tak na chłodno oceniając stan rzeczy, albowiem zbyt wiele innych polskich klubów tzw. ekstraklasy ma się od nas ciągle gorzej, a licencja to na teraz dobra, lub zła wola właściciela.

Co do patologii stadionowych, czy wokół ruchu kibicowskiego również jestem wobec nich krytyczny. Również i to forum przyciąga ludzi specyficznej proweniencji, tyle że społeczność kibicowska musi być w założeniu zróżnicowana, pełny przekrój społeczny, a nie podział na intelektualną elitę i resztę ..czyli bandyto-rasisto-anysemitów.. Bednarz takim postępowaniem tworzy patologię, wręcz ją nakręca, a później się dziwi wulgarnym napisom jakiś wandali. Wychowywanie przez przypisywanie wyłącznie złych cech i złych intencji tysiącom kibiców jego bojkotujących, to szkodliwy absurd, w dodatku szkodzący Wiśle długofalowo. Ten facet traktuje rzecz też osobiście, jako prywatną wojnę, widać przecież gołym okiem że ma niską samoocenę, że jest mu to potrzebne i dobrze się w tej roli czuje.. Ten gość nie chce porozumienia, a jak już tu kiedyś pisałem jest ono niezbędne i dlatego musi odejść. Pytanie jak do tego doprowadzić ..jeśli nie bojkot to co !? Skandowanie na stadionie ..hmm ..osobiście uważam, że błąd ze strony SKWK to działania jednak sekciarskie i one powoduję iż wielu jest poza bojkotem, zbyt wielu. To jest tak jak w naszej historii, rok 68', rok 70' i dopiero w 80' inteligencja i robotnicy działając razem wygrali, na raty bo w 89' , ale wygrali, można kwestionować efekt końcowy, ale nie skuteczność działania. Stąd ..moim zdaniem, to nie metoda jest decydująca, ale jedność całego środowiska kibicowskiego, w naszych realiach tzw. pikników z tzw. fanatykami. Bojkot w miarę pełny z max 2 tyś na stadionie, dałby asumpt Cupiałowi do zmian, choć też chyba nie od razu. A anty-doping na stadionie ..szczerze..to wątpię w jego skuteczność, choć znowu , jakby był powszechny i non stop i akceptowany przez 80-90 % kibiców z pełnym zaangażowaniem, to kto wie ..

A pisze o tym bo mam dosyć tej sytuacji marazmu i ciągłej degradacji, również i mojego ukochanego klubu ..Rzecz więc dotyczy tego iż Bednarz wykorzystuje podziały powstałe wcześniej, vide Małecki i pikniki, co gorsza ten podział sie umacnia..dialog by tu wiele zmienił. Uważam, konkludując że to SKWK musi zacząć się zmieniać już teraz, nie zawieszać działalności, tylko wprost przeciwnie..pokazywać swoje pozytywne oblicze i nagłaśniać je ..pokazując zwolennikom tego buraka, co ma ich w d., że kibice Wisły to nie troglodyci tylko tzw. jednostki społeczne pozytywne i wartości które wnoszą są też pozytywne (patriotyzm, ludzka solidarność).. w takich czasach żyjemy, że liczy się pijar, SKWK nie ma dobrego, ale .. Jacuś to jednak chamek i medialnie też można go pokonać, czego we własnym interesie, jako ex-fanatyk, a teraz tylko piknik życzę. Chce nadal chodzić na R22 i ta cała sytuacja zwyczajnie mi przeszkadza, albowiem to nie wynik sportowy był zawsze dla mnie w kontekście Wisły priorytetem, tylko sympatyczne poczucie wspólnoty, w ramach jednej wiślackiej rodziny, a JB stara sie mnie i mnie podobnym to zniszczyć, a na to zgody skubaniec, mieć nigdy nie będzie. Tyle tytułem, mojej wieczornej refleksji.

_______
EDIT do tekstu poniżej.
El'kabat , mój post jest tylko dla wybranych, mających więcej czasu niż Ty, za długi to nie czytaj ! W skrócie, specjalnie dla Ciebie, ..to kibice są różni i niech tak zostanie, niech nas JB nie uszczęśliwia na siłę. Pozdr.

El'kabat 18.07.2014 23:33

Weź to chłopie streść bo nikt kto ceni swój czas tego nie przeczyta..

Co do Jacusia to według mnie kwestia czasu jak poleci,coś mu ostatnio nerwy zaczynają puszczać

bódyń 19.07.2014 06:11

A jak tam z upublicznieniem rozmow meidzy SKWK a rada. SWKW obiecalo ze zrobia to w ten sam dzien a cos nie widac tego. Chyba nie klamali to na pewno nie... Pewnie zapomnieli wiec moze nich ktos im przypomni.

Ajronek 19.07.2014 07:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1368671)
....a mać - chłopie rzucasz na lewo i prawo inwektywami w stronę Nas olbrzymiej większości która BOJKOTUJE Y

Olbrzymia większość?? Część z was już pokazała, że z językiem polskim jest na bakier - teraz jeszcze wychodzą braki w matematyce - nie powinni byli jej z matury usuwać kilka lat temu. Albo znów, jeszcze dodawania i odejmowania na lekcjach nie było?

Prosta arytmetyka - przed bojkotem na meczach zwykłych (bez topowych, na których stosunek ultrasów do pikników jest jeszcze bardziej dla was niekorzystny) średnia widzów ok. 12 000 a w czasie bojkotu ok. 6 000 - a więc bojkotujących, nawet jeśli brać pod uwagę, że wszyscy, którzy przestali chodzić zrobili to z tego właśnie powodu a nie np. z faktu, że graliśmy w drugiej rundzie słabo, wychodzi mniej więcej po połowie. Kiedy w końcu dostrzeżecie fakt iż nie jesteście sami na tym świecie, są jeszcze ludzie, którzy myślą inaczej i też mają Wisłę w sercu?

Ps. Dla was wygodne jest upraszczanie - uważacie, że wszyscy, którzy przestali chodzić po Cracovii to bojkotujący. Teraz wam wygodnie policzyć wszystkich. Ale jak nas z kolei, pikników, chcecie obrazić to piszecie, że jesteśmy tylko kibicami sukcesu i jak go nie ma to przestajemy przychodzić. To może załóżmy, że z tych 6000 bojkotujących połowa jest pikników, którzy zobaczyli słabą grę na wiosnę i przestali przychodzić. Wtedy was już nie będzie nawet połowa tylko MNIEJSZOŚĆ. Ale i tak wasze śmieszne hasełka (Cała Wisła Krzyczy itp...) będziecie powtarzać do znudzenia...

Na prawdę nie dziwię się, że z większością z was nikt z klubu nie chce rozmawiać. Większość z was to są tacy sami "niekumaci" kibice, którzy zostali zmanipulowani przez wierchuszkę SKWK, która walczy o swoje interesy wykorzystując waszą naiwność i samą Wisłę...

KuKoC 19.07.2014 07:21

.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1368692)
A jak tam z upublicznieniem rozmow meidzy SKWK a rada. SWKW obiecalo ze zrobia to w ten sam dzien a cos nie widac tego. Chyba nie klamali to na pewno nie... Pewnie zapomnieli wiec moze nich ktos im przypomni.

A kiedy SKWK mowilo ze upubliczni rozmowy z Rada?

"Jeżeli Panowie Ryszard Pilch i Mirosław Pawełczyk mają amnezję i nie pamiętają o spotkaniu, to w dniu dzisiejszym w godzinach popołudniowych upublicznimy wszystkie szczegóły spraw poruszanych na spotkaniu w Katowicach, tym bardziej ze nie mając zaufania do w/w Panów zostały zarejestrowane."

aNouc 19.07.2014 09:45

http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie...ie-chwyta.html

BW.WISŁA 19.07.2014 10:24

Domin, daj sobie już spokój. Nie ma sensu z nimi pisać. Mają swój świat i nic tego nie zmieni.
Jest ich raptem na forum może z dziesięć sztuk, prześcigają się kto ma jaki przebieg w chodzeniu na R22 ;) ale i tak nie są w stanie tego udowodnić. Najlepszy jest Ajronek chodził na X-tkę ale śpiewał tylko bardzo ładne pieśni. Tak się składa że też byłem na ostatnim meczu ( popieram protest, ale miałem karnet i chciałem zobaczyć jak to wygląda ), i widziałem kto tam później przychodził. Część ldzi to nawet nie wiedziała gdzie jest, czy to stadion czy salon gier na komórkach :shock:, ale darmowy bilet to trzeba iść, a panowie po cywilu to już tak razili po oczach :>.
Szacunek dla Pana powyżej 50-tki który cały mecz krzyczłał na bednarza :-).
Ważne że już niedługo będziemy mogli znów wrócić na swój stadion, a popierający jacka znów się zepną pewnie tylko na jakąś tam legię czy leszków
pzdr dla bojkotujących

milosz 19.07.2014 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajronek (Post 1368694)
(..)

Ajronek
Komu wciskasz ten kit ? No bo chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.
"Siła" popierających Bednarza to np. mecze wyjazdowe, no i tam jest w istocie was większość :lol:, sorry, ale nie mogłem się powstrzymać. Zaś na R22 frekwencja spadła na łeb, na szyję, idź do Jacusia z tym tekstem, ze jest "was" większość ..na pewno się ucieszy, bo na ostatniej konferencji prasowej, nic nie mówił o wysokiej frekwencji, raczej coś o tym , że jeżeli będą tylko na stadionie pracownicy klubu, to on dalej będzie pobierał pensję, znaczy że nie odejdzie.. no cóż kasa, to kasa, pecunia non olet.
Prawda jest prozaiczna, na wyjazdach zero, na R22 garstka, zamiast kilkunastu tysięcy, raptem kilka, albowiem miażdżąca większość kibiców nie chce atmosfery konfliktu, nie popiera karania setek niewinnych kibiców za nic i nie chce sie czuć na R22 jak targowiczanie, jak klakierzy, zdrajcy, itd. itp. To co piszesz, to nie propaganda, to tylko zaklinanie rzeczywistości.. Wspierający JB, to nie tylko mniejszość, ale mniejszość kurcząca się. Tak jak sponsorzy, co to marzą o pustych trybunach i na wyścigi do nas lgną.. Tylko zmiana prezesa, może uzdrowić sytuacje.

Ogryzek 19.07.2014 18:05

Co ZA ....A usuwa posty!
(inaczej tej osoby nazwać nie można)

Albo jest normalna dyskusja, albo zamknąć ten temat do czasu aż łysy odejdzie! A nie że probednarzowcy dokonują selekcji postów i usuwają dla siebie najbardziej niewygodne!

63.5 Kg 19.07.2014 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1368787)
Co ZA ....A usuwa posty!
(inaczej tej osoby nazwać nie można)

Albo jest normalna dyskusja, albo zamknąć ten temat do czasu aż łysy odejdzie! A nie że probednarzowcy dokonują selekcji postów i usuwają dla siebie najbardziej niewygodne!

Moich postow brakuje z 50 %...
Framat działa...

Ajronek 19.07.2014 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1368780)
Ajronek
Komu wciskasz ten kit ? No bo chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.
"Siła" popierających Bednarza to np. mecze wyjazdowe, no i tam jest w istocie was większość :lol:, sorry, ale nie mogłem się powstrzymać. Zaś na R22 frekwencja spadła na łeb, na szyję, idź do Jacusia z tym tekstem, ze jest "was" większość ..na pewno się ucieszy, bo na ostatniej konferencji prasowej, nic nie mówił o wysokiej frekwencji, raczej coś o tym , że jeżeli będą tylko na stadionie pracownicy klubu, to on dalej będzie pobierał pensję, znaczy że nie odejdzie.. no cóż kasa, to kasa, pecunia non olet.
Prawda jest prozaiczna, na wyjazdach zero, na R22 garstka, zamiast kilkunastu tysięcy, raptem kilka, albowiem miażdżąca większość kibiców nie chce atmosfery konfliktu, nie popiera karania setek niewinnych kibiców za nic i nie chce sie czuć na R22 jak targowiczanie, jak klakierzy, zdrajcy, itd. itp. To co piszesz, to nie propaganda, to tylko zaklinanie rzeczywistości.. Wspierający JB, to nie tylko mniejszość, ale mniejszość kurcząca się. Tak jak sponsorzy, co to marzą o pustych trybunach i na wyścigi do nas lgną.. Tylko zmiana prezesa, może uzdrowić sytuacje.

Jakie znaczenie dla Wisły miały wyjazdy kibiców? Nie Wisła zarabiała na nich pieniądze tylko SKWK. Oczywiście, że frekwencja spadła, w dużej mierze przez bojkot, ale wciąż zostało z 5-6 tyś ludzi na trybunach. Ale oczywiście dla was to jest nic...

maaarcin 19.07.2014 18:53

Zaskoczę Was, posty skasowałem ja. Jeżeli ktoś w nich widział normalną dyskusję, to chyba znany inne definicje normalnej dyskusji. Nie mówiąc już, że z tematem wspólnego wiele nie miały.

Niektóre posty poleciały z rozpędu, ponieważ znajdowały się w nich cytaty w wcześniejszych lub nawiązywały do nich.

domin_czyzyny 19.07.2014 18:58

Takie kasowanie postów całkowicie wypacza tą dyskusje.

PiVoSH92 19.07.2014 19:01

O ile można ją wypaczyć bardziej

aNouc 19.07.2014 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajronek (Post 1368794)
Jakie znaczenie dla Wisły miały wyjazdy kibiców? Nie Wisła zarabiała na nich pieniądze tylko SKWK. Oczywiście, że frekwencja spadła, w dużej mierze przez bojkot, ale wciąż zostało z 5-6 tyś ludzi na trybunach. Ale oczywiście dla was to jest nic...

Na czym to SKWK zarabia przy wyjazdach?
biletach? ceny dyktowane są przez kluby z ktorymi gramy i to do nich musza trafić pieniądze
przejazd? wiesz ile kosztuje wynajem pociągu specjalnego? kilkadziesiąt tysięcy złotych, SKWK często musiało dopłacać do przejazdów.
busem? za 5 zł nikt cie nie przewiezie , chyba ze rozklekotanym smierdzącym pks-em
I zapytaj ludzi w klubie jaka odpowiedzialnosc spada na organizatorow przy takich wyjazdach, ile to jest roboty, latania, telefonow, zalatwiania. gdyby to klub mial organizowac to by sie predzej pocieli zyletkami..

PS:
Cytat:

Oczywiście, że frekwencja spadła, w dużej mierze przez bojkot, ale wciąż zostało z 5-6 tyś ludzi na trybunach.
Tylko dlatego ze sporo osob zdazylo wykupic karnety i z braku laku chodzilo na stadion, stąd ta liczba 5-6 tys jest zaklamana.
Realna ocena frekwencji zacznie sie od tego sezonu.

Ajronek 19.07.2014 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1368803)
Na czym to SKWK zarabia przy wyjazdach?
biletach? ceny dyktowane są przez kluby z ktorymi gramy i to do nich musza trafić pieniądze
przejazd? wiesz ile kosztuje wynajem pociągu specjalnego? kilkadziesiąt tysięcy złotych, SKWK często musiało dopłacać do przejazdów.
busem? za 5 zł nikt cie nie przewiezie , chyba ze rozklekotanym smierdzącym pks-em
I zapytaj ludzi w klubie jaka odpowiedzialnosc spada na organizatorow przy takich wyjazdach, ile to jest roboty, latania, telefonow, zalatwiania. gdyby to klub mial organizowac to by sie predzej pocieli zyletkami..

PS:

Tylko dlatego ze sporo osob zdazylo wykupic karnety i z braku laku chodzilo na stadion, stąd ta liczba 5-6 tys jest zaklamana.
Realna ocena frekwencji zacznie sie od tego sezonu.

Sorki, ale widziałem wiele z tych biletów przekazanych SKWK - np. przy zgodowych wyjazdach za złotówkę. Nie wystawiali paragonów, dokładali koszulki czy inne gadżety (jak przy nieudanym wyjeździe na SPP). Tak samo jak widziałem przy akcji z dzieciakami ile osób dorosłych z SKWK wchodziło na mecze na bilety za złotówkę...

Nie twierdzę, że SKWK robiło kokosy na tym, ale zupełnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi - chodziło mi o to, że klub z tego nic nie miał więc argument o tym, że wyjazdy miały znaczenie jest z dupy w odniesieniu do bojkotu.

A co do handlu bronią, narkotykami - to sam na własne oczy widziałem rozprowadzanie trawki na meczu we Wrocławiu - więc możecie wciskać kit dzieciakom...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl