Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

KacpiTSW 28.11.2010 16:55

Możesz spróbować wypożyczyć Ciro, jeśli nie Vuk Sotirović będzie bdb wzmocnieniem. ;)

Są może dostępne reżimy treningowe do 11?

skorsinio 28.11.2010 17:21

Z Lewskiego Sofia jest niezły napadzior który na pewno będzie chciał do Wisłeki przyjść Garra Dembele lepszy od Brożka lub z Litex też z Bułgarii Wilfried Niflore też dobry napastnik ten pierwszy za 700 tys funtów a ten drugi 10 tys funtów już jest do wyciągnięcia ;)

maciekmiszcz 28.11.2010 17:55

Michael Alozi 300 tys funtów :)

WhiteStarDvisionTheBest 28.11.2010 22:20

1 Załącznik(ów)
2 runda KWL. LM

Aero 28.11.2010 22:43

Z Loko Sofia do wyciągnięcia, za małą kasę jest Derek Asamoah, idealny do Polski, u mnie momentalnie stał się królem strzelców. Mam już trzeci sezon i strasznie mnie irytuje, że sprowadziłem za darmo m.in Sebastiana Freya, Sergio Romero, Pape Diakhate, Giorgiosa Samarasa, Jonasa Gutierreza, Leonardo Ponzio, Ognjena Vukojevica, a jak znajdę dobrego newgena w Brazylii, czy Argentynie, to nawet nie chce podjąć negocjacji.
W LM za to idzie mi dobrze, w zeszłym sezonie wygrałem m.in z MU 1:0, czy Fenerbahce 4:0, ale ostatecznie zająłem 3 miejsce w grupie. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło i w LE pokonałem Bragę, Dnipro, Athletic Bilbao i odpadłem dopiero w półfinale z Lyonem. Dzięki temu Polska ładnie zapunktowała, na dodatek Lech i Legia grały w grupach LE, więc w następnym sezonie będziemy mogli wystawić dwie drużyny w LM. Teraz trafiłem do grupy śmierci Ligi Mistrzów, Atletico, Inter, Manchester City, ale nieoczekiwanie zremisowałem na wyjeździe 1:1 z Atletico, u siebie 2:2 z Internazionale i 2:1 z City, prowadzę w grupie.

jonaf 29.11.2010 11:34

Polecam "niespełniony talent czeski". Z takim mianem przchodził do mnie ten gracz w 2011 roku. Pierwszy sezon nie stawiałem na niego. W drugim - najlepszy obcokrajowiec sezonu w Ekstraklasie Rosyjskiej. Średnia ocen 7.30 w 25 meczach, do tego 13 bramek i 7 asyst. 4 razy został graczem meczu. Dzięki swej błyskotliwości, dryblingowi i zajebistej szybkości i przyspieszeniu facet w meczu wychodzi na jakieś 3-5 sam na sam. No tylko, że nie zawsze trafia :P ale jak mu się kazało oddawać plasowane strzaly i czesciej podawac... to zaczal grac :) w nowym sezonie ma w 2 meczach1 asyste.

http://pokazywarka.pl/y9dhqr/

P.S Kupiony ze Sparty Praga za 250 tys ojro

michu-k 29.11.2010 11:46

Powiem Wam tak.

Najlepsza taktyka w tym FMie, to 4-3-2-1 :-)

Babatounde Bello, Renato Caja - polecam tych graczy :-)

JOSE 841 29.11.2010 17:21

na jakim patchu się lepiej gra na 11.10 czy 11.11???

maciekmiszcz 30.11.2010 16:58

Do takiego folderu wrzuciłem herby
\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2011\graphics\pictures\logos\pol\Ekstraklasa
tu foldery huge left normal right small. Niestety nie działa. Co zrobiłem źle?

Okej już działa :)

slaskWKSslask 01.12.2010 13:27

No panowie,dalej przyznawać się jakie perełki znaleźliście? Jakie polecenia przy rzutach rożnych?
Gram Śląskiem,nie jest łatwo kogoś sprowadzić dobrego.Póki co 2 sezon,3 miejsce,prowadzi Wisła.

szprotson 01.12.2010 14:19

Ja rzuty rożne wszystkie na lewy słupek, i w lidze +/- 13 bramek zdobywam.

Gram Lechią 4 sezon, 2x MP 2xV-ce (o 1 punkt teraz wyprzedziła mnie Legia, której trenerem jest Maciej Żurawski)
jest coraz ciekawiej, moim asystentem jest Wojtek Stawowy. Musze powiedziec ze jest kotem, bo jakby nie było w trakcie 3 sezonu poszedł do 2 etet i jest pierwszym trenerem naszej kadry.
Do tego moimi szkoleniowcami są : Djurdjevic, Injac, Surma, Gallardo,Tomek Dawidowski, Prosinecki,jakichs 2 czeskich stranieri
Scouci : Wieszczycki, Kucharski, Paweł Nowak,Artur Płatek, Paweł Sibik ...i najnowszy Ebi Smolarek.
Perełki mam, ale to są newgeni. W lidze polskiej przez 4 sezony nie pojawił sie zaden dobry junior
W rankingu europejskim mam cos 70 pozycje Lechią.

maciekmiszcz 01.12.2010 15:56

A ja mam do Was pytanie: czemu ekstraklasa jest rozgrywana TYLKO w soboty? Wszystkie mecze tego samego dnia, o tej samej godzinie... Trochę to denerwujące ...

arrosmay 01.12.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekmiszcz (Post 1020569)
A ja mam do Was pytanie: czemu ekstraklasa jest rozgrywana TYLKO w soboty? Wszystkie mecze tego samego dnia, o tej samej godzinie... Trochę to denerwujące ...

Coś Ci musiało zbugować, bo u mnie jest wszystko normalnie: 2 mecze w piątek i niedziele + 4 w sobotę

slaskWKSslask 01.12.2010 18:56

U mnie też jest normalnie. A co do rożnych,uwierzcie lub nie,ale ja przez półtora sezonu,ani jednej bramki z główki po rożnych. Od początku dawałek na długi słupek,teraz zmieniłem na krótki. Co jak co,ale Mila z rożnego bić powinien znakomicie. Kaz,Celeban,paru nowych chłopaków też coś powinno ustrzelić. Zero,kompletnie zero.

xanti1906 01.12.2010 19:20

U mnie zawsze na krótki słupek, a tam wbiega gość z dobrą skocznością, grą głową, opanowaniem i wykończeniem akcji.

Co do perełek - Marko Livaja. Melodia przyszłości, bo ma 16 lat, ale dostępny z wolnego transferu.

Mario Nh 01.12.2010 19:25

Przeinstalowałem na zwykłą instalacje i gra uratowana. Po dwóch sezonach 2 Mistrzostwa Polski i łącznie 125 punktów. Udało mi się też raz awansować do Ligi Mistrzów. teraz 12 mln euro na transfery i inwestowanie w przyszłość klubu.

Donki 01.12.2010 19:32

Ja w drugim sezonie awansowałem do Ligi mistrzów a w grupie mam Lille, Juve i Arsenal :/
CO do transferów to udało Mi sie za darmo podpisac umowe z Mido i Jimenezem :D

WhiteStarDvisionTheBest 01.12.2010 19:57

mi tez w 2 sezonie się udało do LM awansować:) w grupie Man U-obrońca tytułu ,Szachtar i Spartak no i po 3 meczach jestem drugi,wygrałem 4-2 u Siebie ze Spartakiem ,2-2 na wyjeździe z Szachtarem i porażka u Siebie 3-1 z Man U mimo,że prowadziłem 1-0..i przy takim stanie w 60 min nie wykorzystałem karnego;/

Zmieniłem troche ustawienie -4 obrońców[Cikos,Bunoza,Chavez i Pietia] przed nimi 3 srodkowych pomocników z czego jeden[Sobol odbierający piłke strasznie tam wymiata] i dwóch rozgrywających -Mączyński i Mierzejewski na skrzydłach Mały i Grosicki w ataku Brożek

Rzuty rożne to mój największy atut :) w lidze mistrzów strzeliłem 2 bramki Spartakowi i jedną Szachtarowi właśnie po rzucie rożnym a w lidze ok 10 bramek[15 meczy] Ostro bite piłka na długi słupek i mam ustawionego Bunoze[stój przy długim słupku ] i Chaveza żeby na niego nabiegał :) reszta do przodu i tylko 2 skrajnych obrońców tył ewentualnie Sobol w razie potrzeby.

Jeszcze pare słow o Mączyńskim- obecnie mój najlepszy zawodnik a a szczerze mówiąc postawilem na niego tylko dlatego,że kontuzji dostał Wilk i jak narazie spisuje się świetnie w 8 meczach ma 4 bramki i 6 asyst :)

Żurawskiego nauczyłem grać na środku pomocy i też sobie razi bdb,martwi mnie tylko to,że do Wisły nie chcą przychodzić dobrzy gracze:/ więc stawiam na Polaków :]

Kirm sie obraził i chce odejść do silniejszego klubu:D
Mam do Was takie pytanie odnośnie zawodników którzy mogliby wzmocnić Wisełke:
Srodkowy pomocnik -coś ala Sobol walczak ,odbierający piłke
Srodkowy pomocnik rozgrywający
Boczni obrońcy:)]

Donki 01.12.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1020694)
Mam do Was takie pytanie odnośnie zawodników którzy mogliby wzmocnić Wisełke:
Srodkowy pomocnik -coś ala Sobol walczak ,odbierający piłke
Srodkowy pomocnik rozgrywający
Boczni obrońcy:)]

rozgrywający - Luis Jimenez, w drugim sezonie do wziecia za darmo
Srodkowy pomocnik - Juraj Kucka, ze sparty praga, kupiony z 75 tys E
boczni - signorino, maria calvo

maciekmiszcz 01.12.2010 20:07

na defensywnego pomocnika polecam Grzegorza Krychowiaka :)

WhiteStarDvisionTheBest 01.12.2010 23:20

potrzebowałbym zawodników młodych :) chciałbym ich później sprzedawać za większa kase - takie perełki jakby ktoś miał :D

Szukam bocznych obrońców przede wszystkim bardzo szybkich i z dobrą wytrzymałością ,jeszcze jakby dobrze dryblowali i dośrodkowywali to było by pięknie :D

Jednego pomocnika srodkowego,typowego Sobola :) agresja ,determinacja i odbiór piłki na maxa :P
Drugi ma być rozgrywającym i odpowiadać tylko za ofensywe więc nie musi być wyjątkowo silny,byle był błyskotliwy itd :)

KacpiTSW 02.12.2010 10:49

Boczny obrońca to Jeremy Helan z MC, na śr. pomocnika za free możesz wziąć nieco starszego Nashata Akrama. Jeśli nie to spróbuj Rodney Sneijder brat Wesleya z Ajaxu lub Celso Borges.

Mam pytanko - czy reżimy treningowe z FM2010 będą działać w 2011?

Rudi5555 02.12.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekmiszcz (Post 1020569)

Może przy rozpoczynaniu nowej gry nie zaznaczyłeś "używaj orginalnego terminarza" czy coś takiego

Donki 02.12.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1020983)
Boczny obrońca to Jeremy Helan z MC, na śr. pomocnika za free możesz wziąć nieco starszego Nashata Akrama. Jeśli nie to spróbuj Rodney Sneijder brat Wesleya z Ajaxu lub Celso Borges.

Mam pytanko - czy reżimy treningowe z FM2010 będą działać w 2011?

POdobno działa, sam nie sprawdzałem bo ustawiam sobie swój własny :)

Mario Nh 02.12.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1020683)
Ja w drugim sezonie awansowałem do Ligi mistrzów a w grupie mam Lille, Juve i Arsenal :/
CO do transferów to udało Mi sie za darmo podpisać z Mido i Jimenezem :D

Też go miałem. Skończyło się tak, ze skłócił się z resztą drużyny, ze mną. Miał o wszystko pretensje. Nie przez przypadek ma opis osobowości " porywczy, wybuchowy". W realu też nie stronił od tego typu zachowań, także jest jest realistycznie.

Na szczęście zarobiłem całkiem pokaźną sumkę na jego transferze.

WhiteStarDvisionTheBest 02.12.2010 21:17

Właśnie odpadłem z Ligi Mistrzów.Z grupy wyszedłem z 2 miejsca [Man U,Wisła,Szachtar,Spartak] ale trafiłem na Arsenal..w pierwszym meczu u Siebie 1-1...:D tylko.że w rewanżu już 5-0 xD.W lidze mam 9 pkt przewagi nad Legią zostało 8 kolejek..:) Miłego grania .:)

arrosmay 02.12.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1020899)
potrzebowałbym zawodników młodych :) chciałbym ich później sprzedawać za większa kase - takie perełki jakby ktoś miał :D

Szukam bocznych obrońców przede wszystkim bardzo szybkich i z dobrą wytrzymałością ,jeszcze jakby dobrze dryblowali i dośrodkowywali to było by pięknie :D

Jednego pomocnika srodkowego,typowego Sobola :) agresja ,determinacja i odbiór piłki na maxa :P
Drugi ma być rozgrywającym i odpowiadać tylko za ofensywe więc nie musi być wyjątkowo silny,byle był błyskotliwy itd :)

Patrick Van Aanholt z rezerw Chelsea na lewa obronę - 21 letni Holender i po 1,5 sezonu u mnie ma wartość 2,5 mln ojro
Rhys Willimas z rezerw M'Boro i 22-letni Australijczyk, prawy obrońca, Środkowy obrońca i Defensywny pomocnik też po 2 sezonach wart około 2 mln
Arnaud Sutchin - 22 -letni Kameruńczyk nie pamiętam skąd. DM
Hosny - 24 letni Egipcjanin, DM, OM - szczególnie jako ofensywny jest dobry, świetne rozegranie i fenomenalne strzały z dystansu, a do tego czasem dobrze potrafi bić stałe fragmenty. Do wyjęcia za darmo 31 sierpnia 2011
Viera - 22 letni Iworyjczyk. Teoretycznie Środkowy obrońca, ale dobrze gra jak DM
Semir Stilic - u mnie był do wyciągnięcia za 80 tys i po sezonie jest wart 30 razy tyle, a piłkę potrafi dograć niesamowite, zwłaszcza te stojące ;)
Rekish - Bułgar gdzieś na Białorusi gra i też dobrze radzi sobie jako Ofensywny pomocnik ;)

KacpiTSW 03.12.2010 14:51

Gra ktoś z Was jakąś angielską drużyną? Potrzebuje wzmocnić linię defensywy w moim Burnley. Mianowicie potrzebuje DP, oraz obrońców na całej linii formacji. ;-)

Św. Mikołaj 03.12.2010 18:07

jak wyżej cała linia obrony najlepiej z wolnego trans ;) do Wisełki

jonaf 03.12.2010 23:32

...
no to pograłem...

Dostałem się z pucharu rosyjskiego do LE, lecz, żeby grać wymagają ode mnie ... 4 wychowanków. Niestety nie da się ruszyć gry jak nie zaznaczę 4 zawodników. Mam kilku, ale są oni poniżej 21 roku, więc " zawodnik ponizej 21 nie musi byc zglaszany". I za nic w świecie, nawet jak ich zaznacze to nie będą traktowani jako wychowankowie... Co robić?

Niestety żaden z dorosłych graczy nie jest wychowankiem klubu...

Edit: Żeby było śmieszniej... w całej GRZE jest 3 [!!!!!!] graczy, ze statusem wychowanka z mojego klubu!!!!! :( co czynić?

Zdjęcie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl