Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

zim zum 15.03.2010 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 869411)

Mateusz Kowalski (Piast Gliwice) nie zagrał ani minuty w przegranym 2:0 meczu z Odrą Wodzisławi.

ma kontuzję

gress 17.03.2010 20:22

Coś wiadomo na temat Petera Singlara ? Dawno nie widziałem żadnych informacji na temat jego zdrowia.

Maciuś 18.03.2010 12:27

Wiecie czemu kiedys tylu polskich zawodnikow gralo poza granicami kraju (Niemcy, Austria)?
Bo wtedy u nas sie slabo placilo i pilkarze mieli motywacje (fakt ze finansową a nie sportową ale lepsza taka niz zadna). Teraz gdy dobijamy pensjami do europejskich sredniakow zawodnicy wola zostac w Polsce i zarabiac o te 20% procent mniej niz na zachodzie ale za to 5 razy mniej sie męczyc na treningach.
Nie oszukujmy sie, w kraju zostaja mentalne slabiaki, minimalisci ktorzy zadowalaja sie statusem szarej ligowej gwiazdy.
Czemu polscy zawodnicy zarabiaja krocie w stosunku do posiadanych umijetnosci? Bo dobrych zawodnikow jest malo, a czego jest niewiele to jest drogie.
Ja bylbym za kontraktami motywacyjnymi ale szczegolnie dla pilkarzy polskich. Jesli sie ktorys nie zgadza na taki kontrakt to sp****. I fajnie by bylo zeby wszyscy prezesi mieli takie podejscie to wtedy pilkarze nie mieli by wyjscia: albo podpisuje albo bezrobocie. I skonczyly by sie pensje 320 tys euro za cudakowanie na lawce rezerwowych.

tomasz_19 18.03.2010 16:22

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lar_na_boisku/ obyśmy jeszcze w tym sezonie cieszyli się z goli i asyst Guły! Guła wracaj do zdrowia!

maRgrabkarz 18.03.2010 16:43

Garguła, Singlar, Ba, Boguski, Brożek. Ci ludzie zdrowi i w formie to Wisła nawet bez trenera wygrywa ligę w cuglach. Oby już niedługo.
Niestety kilka niekorzystnych czynników nałożyło się na siebie w jednym momencie i stąd taka atmosfera w klubie i wśród kibiców Wisły.
Co do wypowiedzi Maciusia: niestety jest to dobra diagnoza, a obniżenie poborów dla pseudokopaczy to bardzo skuteczne rozwiązanie. Ale nikt by się teraz nie odważył tego zrobić, bo musieliby to zrobić wszyscy na raz. Więc wolą dalej tkwić w błędnym kole byle tylko co prościej kopiący piłkę zostali u nich.

blackluk 18.03.2010 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maRgrabkarz (Post 872292)
Co do wypowiedzi Maciusia: niestety jest to dobra diagnoza, a obniżenie poborów dla pseudokopaczy to bardzo skuteczne rozwiązanie. Ale nikt by się teraz nie odważył tego zrobić, bo musieliby to zrobić wszyscy na raz. Więc wolą dalej tkwić w błędnym kole byle tylko co prościej kopiący piłkę zostali u nich.

Jednak do takiego zabiegu jest potrzebna zgoda ty że kopaczy, bez tego to mogą jedynie ich zwolnic innych podstaw prawnych nie ma aby komuś obcinać pensje.

tormenthor 18.03.2010 17:59

Ja się nie zdziwię jeśli niedługo będziemy mieli 3 znakomitej klasy rozgrywających w drużynie, bo wierze, że przy Heniu Jirsak zacznie grać na miarę swoich możliwości, BA nadrobi zaległości i w pełni pokaże swój potencjał i do tego dojdzie Garguła, który może szybko powrócić do formy, gdyż nie jest to zawodnik bazujący na szybkości, ale na technice.

Lechista69 18.03.2010 18:02

Za dobra grę piłkarze chcą lepszą kasę i to jest zrozumiałe ale jak grają gówno za przeproszeniem to od kapitana zespołu powinna wyjść propozycja obcięcia zarobków do czasu aż zaczną coś grać, że takiej do tej pory niema to świadczy tylko i wyłącznie o tym jak grajki traktują grę w Wiśle... :-/

tofik 18.03.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 872361)
Ja się nie zdziwię jeśli niedługo będziemy mieli 3 znakomitej klasy rozgrywających w drużynie, bo wierze, że przy Heniu Jirsak zacznie grać na miarę swoich możliwości, BA nadrobi zaległości i w pełni pokaże swój potencjał i do tego dojdzie Garguła, który może szybko powrócić do formy, gdyż nie jest to zawodnik bazujący na szybkości, ale na technice.

No oby oby. Bo już sprzedawać nie ma kogo. Jakby taki Żirsak zaczął coś grać możnaby go opchnąć i np wykupić Alvareza czy dobrego bramkarza.
Jestem dobrej myśli i pełen nadziei :)

polska.mysl.szkoleniowa 18.03.2010 23:05

Cytat:

Czterech, bo przy tym cudownym Heniu, jeszcze Diaz na pewno okaże się drugim, nie tylko z wyglądu, Ronaldinho :D

qchar90 18.03.2010 23:36

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Łukasz Garguła

Wojtas 18.03.2010 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 872602)

no super caly jego pobyt w Wisle tez jest fantastyczny ,tylko bylo by jeszzce bardziej fantastycznie jakby cos grał.

SpoXsteR 19.03.2010 17:31

Rafał Janas kończy pracę w Wiśle

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...prace_w_wisle/

maRgrabkarz 19.03.2010 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 872345)
Jednak do takiego zabiegu jest potrzebna zgoda ty że kopaczy, bez tego to mogą jedynie ich zwolnic innych podstaw prawnych nie ma aby komuś obcinać pensje.

wiesz, chodziło mi bardziej o obniżenie pułapu płacowego przy podpisywaniu nowych kontraktów. Niech im się te skończą i każdy następny kilkadziesiąt procent w dół. Ale to niestety nierealne.

tranceaddict 20.03.2010 01:46

Mozna wiedziec co sie dzieje z Leszczakiem, cwiczy z nasza ekipa czy co.

polska.mysl.szkoleniowa 20.03.2010 02:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maRgrabkarz (Post 872927)
wiesz, chodziło mi bardziej o obniżenie pułapu płacowego przy podpisywaniu nowych kontraktów. Niech im się te skończą i każdy następny kilkadziesiąt procent w dół. Ale to niestety nierealne.

Ćwielong miał mieć mniejszy i po prostu się nie zgodził. Przyszedł pół roku, czy tam rok później, jak dali mu więcej :)

kolend 20.03.2010 09:00

Cytat:

dokładnie, w końcu Garguła od ponad roku(?) nie gra w piłkę i być może przez tą rundę uda mu się pograć jakieś końcówki... to wróży jak najszybszy powrót do international level... pamięta ktoś jeszcze kiedy Garguła był w dobrej formie? A przed Wisłą również miał co chwila kontuzje...

cfa 20.03.2010 17:57

No w końcu wygrana. Mam nadzieję, że Jirsak i Łobo się obudzą po tym meczu na dobre xD

kubawislak 20.03.2010 18:20

Mam nadzieję, ze Kirm coś pogra na MŚ i go sprzedamy za te 2-3 bańki, bo to jest tragedia, jak on może grać w pierwszym składzie SŁOWENI!!!

Oldpara 20.03.2010 18:59

PZPN odwiesił Leszczaka:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sla-na,1454471

Hives4 20.03.2010 18:59

"Myślę, że nasz styl, w którym skrzydłowi mają podejmować większe ryzyko, bardziej pasuje Wojtkowi. On musi mieć zaufanie do pojedynków jeden na jeden. W środku jest skomasowana obrona, trudniej jest przejść z akcją ofensywną. Większe możliwości na są więc na bokach. Łobodziński spełnił to, czego oczekiwałem od niego. Wojtek ma duże predyspozycje do tego, żeby stać się dobrym zawodnikiem” – zaznaczył szkoleniowiec Wisły.

Najwyższy czas ;)

DarekK_11 20.03.2010 19:03

Muszę przyznać Kasperczak dziś miał nosa do zmian :D

No i ten Łobodziński! Jeden z lepszych występów w Wiśle (widać lubi grać przeciw Lechii) :D

Szarny 20.03.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 873481)
Mam nadzieję, ze Kirm coś pogra na MŚ i go sprzedamy za te 2-3 bańki, bo to jest tragedia, jak on może grać w pierwszym składzie SŁOWENI!!!

2-3 bańki?

On mistrzostwa obejrzy w telewizorze jak będzie dalej tak grał.

kolend 20.03.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 873517)

No i ten Łobodziński! Jeden z lepszych występów w Wiśle (widać lubi grać przeciw Lechii) :D

postaw Łobodzińskiemu pomnik
jeden z droższych transferów między klubami PL ligi, po dwóch latach w klubie zagrał przyzwoite 30 minut! braaaawo

Fuks 20.03.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 873515)
"Myślę, że nasz styl, w którym skrzydłowi mają podejmować większe ryzyko, bardziej pasuje Wojtkowi. On musi mieć zaufanie do pojedynków jeden na jeden. W środku jest skomasowana obrona, trudniej jest przejść z akcją ofensywną. Większe możliwości na są więc na bokach. Łobodziński spełnił to, czego oczekiwałem od niego. Wojtek ma duże predyspozycje do tego, żeby stać się dobrym zawodnikiem” – zaznaczył szkoleniowiec Wisły.

Najwyższy czas ;)

No za to Kasperczak ma u mnie plusa, nie owija w bawełne:
"ma predyspozycje by stac sie dobrym zawodnikiem."

bo uwaza, ze narazie Wojtek dobrym zawodnikiem nie jest. I ma racje :D

MCX 20.03.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 873517)

Zaczyna się przypisywanie Kasperczakowi magicznych mocy, nosa itd itp.
Przypominam, że za kadencji Skorży z ławki wchodzili ci sami zawodnicy.
I czasami również dawało to efekt, jak w przypadku Łobo w Gdańsku czy Łodzi, pamiętacie?
Można by było mówić o nosie do zmian, jakby z ławki wszedł Hristov czy Mączyński i zagraliby nieźle.
A tak? Prochu nie wymyślił, wpuścił tych, których nie wstyd pokazać ludziom raz w tygodniu.
Od razu zaznaczam, że mój stosunek do Kasperczaka jest neutralny i życzę mu sukcesów, ale bądźmy obiektywni.
Nasza gra nie powalała, a wynik nie odzwierciedla tego, co działo się na boisku.
W każdym razie fantastycznie, że wygraliśmy i to aż trzema bramkami.
Miejmy nadzieję, że od tego meczu zacznie się dziać coś pozytywnego w grze tej drużyny.

tofik 20.03.2010 21:28

"Gra nie powalała, a wynik nie odzwierciedlał tego, co się działo na boisku." Tak jest już od półtora roku chciałbym zauważyc :D Po prostu nam przez moment przestało "żreć".

dj_ibutti 20.03.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolend (Post 873559)
postaw Łobodzińskiemu pomnik
jeden z droższych transferów między klubami PL ligi, po dwóch latach w klubie zagrał przyzwoite 30 minut! braaaawo

Bardzo masz krótką pamięć, kolego.

wolfy 21.03.2010 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 873709)
Bardzo masz krótką pamięć, kolego.

Dobra, zagrał 95.

2x Lechia, raz Cracovia, pięć dobrych minut z Beitarem.

Jakbyś nie liczył - Łobodziński zawodzi. Niech zagra kilka dobrych meczy pod rząd, to uwierzę w jego przełamanie.

1q2 21.03.2010 02:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 873764)

Jakbyś nie liczył - Łobodziński zawodzi. Niech zagra kilka dobrych meczy pod rząd, to uwierzę w jego przełamanie.

Przełamac to sie może ktoś kto coś prezentował, ma umiejętności które blokuje chociażby psychika.Łobo jest futbolowym kaleką - ok może mieć swoje 5 minut i tego trzeba mu życzyć, bo każde jego dobre zagranie to + dla Wisły, tyle że wiara że on zacznie grać dobrze i ta jego dobra gra będzie regularna ot jak wierzyć że Tonio Tajner, będzie następcą Małysza.
Oczywiście to nie do Ciebie bo wiesz dobrze że z tej mąki chleba nie będzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl